Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η Τουρκία μπορεί να λάβει αποφάσεις που κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί


Πολλοί φάνηκαν να εκπλήσσονται από τις δηλώσεις Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ερζουρούμ, ίσως περίμεναν τις συνηθισμένες φιλοφρονήσεις, δεδομένης μάλιστα της χρηματοδότησης της ελληνικής συμμετοχής στην Πανεπιστημιάδα που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην ίδια πόλη από την Τουρκία, σχολιάζει άρθρο γνώμης του Yusuf Kanli στην αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News με τίτλο “Papandreou’s words”.

Εκείνος ο οποίος χειρίστηκε τις δηλώσεις του Έλληνα Π/Θ με τον πιο σωστό τρόπο ήταν ο κ. Νταβούτογλου, εκτιμά ο Kanli, επισημαίνοντας ότι προφανώς ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου περί εισβολής και στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο και «υποτιθέμενων» παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου, λες και η Τουρκία απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα. Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν φθάσει σε ένα επίπεδο που να επιτρέπει την ανταλλαγή ειλικρινών απόψεων.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Kanli υποστηρίζει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι η Κύπρος, αυτή η μικρή νήσος, μπορεί να κρατά όμηρο την Τουρκία των 73 εκατομμυρίων, θέτοντας προσκόμματα την ευρωπαϊκή προοπτική της. Και ο Νταβούτογλου έχει δίκιο: Η Τουρκία όταν βρίσκεται υπό πίεση, όπως στην περίπτωση του Κυπριακού, μπορεί να λάβει αποφάσεις που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Hurriyet Daily News

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP