Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η τουρκική φρεγάτα, ο εναέριος χώρος μας και το τζαμί στην Αθήνα – Ας κάνουν έρανο οι Μουσουλμάνοι μετανάστες.


1. Προσφάτως τουρκική φρεγάτα έφτασε στο Σούνιο, κάνοντας «άβλαβη διέλευση», κατά την ψοφοδεή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ πρό ήμερων άλλο τουρκικό πολεμικό σκάφος έφτασε στην Εύβοια, παραβιάζοντας μάλιστα τα ελληνικά χωρικά ύδατα, κατά την καθιερωμένη βόλτα στο Αιγαίο, πλησίον κατοικημένων νησιών, ανάμεσα σε νησιά και με ολίγη παραβίαση των χωρικών μας υδάτων.

Οι «αβλαβείς διελεύσεις» ήταν πολλές κατά τη διάρκεια του 2010 και αποτελούν νέα τουρκική εφεύρεση για την έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Αυτό το τελευταίο μόνο ή κυβέρνηση μας δεν το αντιλαμβάνεται, καθώς και το γεγονός ότι με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας κινδυνεύουμε να καταστούμε προτεκτοράτο της γείτονος. Η «αβλαβής διέλευση» επιτρέπεται όταν δεν υπάρχει άλλο δρομολόγιο για ένα πολεμικό σκάφος τρίτης χώρας.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση πρόκειται για πρόκληση, γιατί ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο πού ξεκινώντας από τα παράλια τής Μ. Ασίας φτάνει στο Σούνιο, στο Λαύριο ή στην Εύβοια, κάνοντας άσκοπες βόλτες στο Αιγαίο και μετά επιστρέφει πάλι στα παράλια της Μ. Ασίας, προφανώς δεν πραγματοποιεί «άβλαβη διέλευση», αλλά ηθελημένα προκαλεί και κατά πάσα πιθανότητα διενεργεί και κατασκοπεία.

Προ πολλών ετών, όταν το τουρκικό σκάφος ερευνών «Χόρα» είχε βγει στο Αιγαίο για έρευνες, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Παπανδρέου, είχε κραυγάσει από τη Θράκη προς την κυβέρνηση, το γνωστό «Βυθίσατε το Χόρα”.

Εμείς δεν συνιστούμε στην κυβέρνηση να βυθίσει ένα ασκόπως περιπλανώμενο στο Αιγαίο τουρκικό πολεμικό σκάφος, ούτε να το συλλάβει για κατασκοπεία, άλλα κάτι άλλο πιο απλό, βάσει του γνωμικού «πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται»:

Να στείλει ένα ελληνικό πολεμικό σκάφος να κάνει «άβλαβη διέλευση» μπροστά και ανάμεσα στην 'Ίμβρο και στην Τένεδο και στα τουρκικά παράλια της Μ. Ασίας, για να δούμε πως θα αντιδράσει ο φίλος του κ. Γ. Παπανδρέου και κουμπάρος του κ. Κ. Καραμανλή, κ. Τ. Ερντογάν.

2. Οι παραβιάσεις από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα του εναέριου χώρου μας και οι χαμηλές υπερπτήσεις τους πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά, είναι καθημερινό φαινόμενο επί πολλά χρόνια, σε σημείο που να μην αποτελούν πλέον είδηση.

Μάλιστα το υπερήφανο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τηρεί λεπτομερή στατιστική και όταν μειωθούν αριθμητικά οι παραπάνω αμφισβητήσεις των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, σπεύδει όλο χαρά να μας ενημερώσει για το γεγονός, ότι το «θηρίο ηρέμησε κάπως», οπότε οι εντός και έκτος κυβερνήσεως χαχόλοι πανηγυρίζουν.

Για να μη νομίζετε ότι οι κυβερνήσεις μας αδρανούν και στις «αβλαβείς διελεύσεις» και στις παραβιάσεις, σημειώνουμε ότι όπως η τέως, έτσι και η νυν κυβέρνηση υποβάλλει αμέσως έγγραφη διαμαρτυρία προς την τουρκική κυβέρνηση για τις παραπάνω ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεών της, οι οποίες βεβαίως απορρίπτονται βάσει των γνωστών τουρκικών θεωριών για το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και της νεοοθωμανικής αλαζονείας πού εκδηλώνεται μόνον όταν βρίσκει πρόσφορο έδαφος, πιο άπλα ενδοτικές και φοβισμένες κυβερνήσεις.

Και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα συστήσουμε στην κυβέρνηση να καταρρίψει ένα τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο, άλλα να στείλει 5-6 ελληνικά Ρ16 να κάνουν φιλικές υπερπτήσεις πάνω από την Ίμβρο και την Τένεδο, για να μετρήσουμε αντιδράσεις και να αμφισβητήσουμε και εμείς εμπράκτως τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα.

3. Διαβάζουμε στις εφημερίδες, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, για τις θρησκευτικές ανάγκες των Μουσουλμάνων, με δικές της δαπάνες.

Αν δεν μας απαντά η μνήμη μας θα διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός και το έργο θα κοστίσει 15 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαβεβαίωση επαναλαμβάνει κάθε τόσο και εγράφει ότι ενδιαφέρεται σχετικά και η Τουρκία. Προφανώς αν ενδιαφέρεται και πολύ περισσότερο αν πιέζει ή Τουρκία, το τζαμί δεν πρέπει να ανεγερθεί γι' αυτόν τον λόγο και για άλλους πολλούς.

Γιατί το ελληνικό δημόσιο να ανεγείρει τζαμί με δαπάνες του, όταν δεν δίνει χρήματα για την οικοδόμηση των ναών της επικρατούσας θρησκείας; Ας κάνουν εράνους μεταξύ τους οι ενδιαφερόμενοι, όπως πράττουν και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Εξ άλλου σε μία περίοδο επιταχυνόμενης οικονομικής κρίσης, με τους άνεργους να ξεπερνούν τις 600.000 άτομα, δεν επιτρέπεται στην κυβέρνηση να διασπαθίζει το δημόσιο χρήμα, που παίρνει από τους φτωχούς και όχι από τους πλούσιους και τους φοροφυγάδες.

Άλλωστε ο λαός δεν θέλει να βλέπει τζαμιά και μιναρέδες -όπως αποφάνθηκαν οι ανεκτικοί Ελβετοί σε πρόσφατο δημοψήφισμα.

Αν έχει αντίθετη άποψη ο πρωθυπουργός, ας διενεργήσει δημοψήφισμα, αφού είναι οπαδός της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Σε τελευταία ανάλυση το ζητούμενο δεν είναι να κρατήσουμε στη χώρα μας 2 εκατομμύρια περίπου Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, εν μέσω οικονομικής κρίσης που θα διαρκέσει περί τα 10 χρόνια, αλλά να τους στείλουμε πίσω στις πατρίδες τους.

Εκεί θα βρουν πολλά τζαμιά και μιναρέδες.

ΕΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Read more...

Το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή είναι άνδρον εξτρεμιστών


Την Κοσσοβοποίηση της Θράκης επιδιώκει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής – Φτάνει πια η υποχωρητικότητα. - “Συνέλληνες αφυπνιστείτε”. Η Θράκη προπύργιο της Ελλάδας, ο Έβρος κυματοθραύστης για τους παρανομούντας, όνειρο σωτηρίας για τους λαθρομετανάστες. Πόσο όμως οι κυβερνώντες αφουγκράζονται, ερευνούν, μελετούν τι γίνεται διοικητικά μέσα στην τόσο ευαίσθητη αυτή ακραία περιφέρεια; Γιατί αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την αβλεψία, αδιαφορία ή υποχωρητικότητα της κυβερνήσεως ή συνηγορούν στην εξέλιξη της καταστάσεως;

Το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή είναι άνδρον εξτρεμιστών
Από το 1986 βροντοφωνάζουμε, αλλά εις «ώτα μη ακουόντων», και φθάσαμε σήμερα εδώ. Αύριο ποιος γνωρίζει τι; Ο τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς είναι διακεκριμένη προσωπικότητα της Τουρκίας με ένδοξο παρελθόν: με τη δημιουργία τουρκικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο καθώς και του τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου - ως πρόξενος εκεί. Τώρα ο ίδιος εφαρμόζει το ίδιο σύστημα στη Θράκη, την «κοσοβοποίηση της Θράκης». Καθημερινώς περιδιαβαίνει τα μουσουλμανικά χωριά, τους διαφωτίζει, τους συσπειρώνει τους φανατίζει και τους γκετοποιεί. Καταπιέζει ποικιλοτρόπως Πομάκους που ακόμα αντιδρούν και βροντοφωνάζουν «είμεθα 'Έλληνες και θέλουμε ελληνικά σχολεία» και η ελληνική κυβέρνηση κωφεύει και με τον τρόπο της τους παραδίδει «στην τουρκιά»: Η ανικανότητα των κυβερνώντων έχει φθάσει στο απροχώρητο, αφού και η τόσο έμπιστη και φίλη του ίδιου του κ. πρωθυπουργού Σιμπέλ Μουσταφάογλου (αντινομάρχης Ν. Ροδόπης) τον πρόδωσε.
Εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ και κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές -«Καλλικράτης»- ως υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, σε αμιγή μουσουλμανικό συνδυασμό, υποστηριζόμενο από τον τούρκο πρόξενο και όλους τους στιγματισμένοι παράγοντας από την Άγκυρα, στη Θράκη.
Ο τούρκος πρόξενος διέλυσε δύο ΠΑΣΟΚικούς συνδυασμούς στον Δήμο Ιάσμου και δημιούργησε έναν αμιγή μουσουλμανικό συνδυασμό υποστηριζόμενο με τουρκικό φανατισμό. Το ίδιο συνέβη και στην Ξάνθη.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τα άρθρα 12-22 του νόμου 3691/2008 και της αποφάσεως ΕΤΠΘ 281/5/17-3-2009 οφείλει να ελέγχει την τουρκική τράπεζα Τ.C. ΖΙRΑΑΤ ΒΑΝΚΑSΙ, όταν αφειδώς σκορπά χρήματα εξαγοράζονται συνειδήσεις και ψήφους στην επέκταση του τουρκισμού. Οι υπερτιμημένες αγοραπωλησίες πληθαίνουν. Με χρήματα εισερχόμενα, ανοίγουν Κερκόπορτες. Η Θράκη κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα προτεκτοράτο, όπως το Κόσοβο.
Είναι ανάγκη ο ελληνικός λαός να ξυπνήσει από την οικονομική τεχνηέντως αποχαύνωση και να δει λίγο πιο μακριά. Οι εξελίξεις μάς οδηγούν εσπευσμένα, μισέλληνες προσπαθούν να αποκόψουν τη Θράκη από τον ελληνικό κορμό, να τη χαρίσουν -αμαχητί- στους αιμοδιψείς γείτονες που παρουσιάζονται με «ένδυμα προβάτου”.
Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει, όταν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίζουμε με δική μας πρωτοβουλία να σωθούμε, πριν να είναι αργά. Ο κ. Πρωθυπουργός γιατί δεν επισημαίνει στον τούρκο πρόξενο ότι παραβαίνει τα προξενικά του καθήκοντα σε έσχατο βαθμό: με θρασύτητα ενισχύει τον ανθελληνικό φανατισμό και τεμαχίζει την ίδια τη μουσουλμανική μειονότητα.
Πώς εισχωρεί στα εσωτερικά της χώρας μας και με ποιο δικαίωμα;
Είναι έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες με όλα τα δικαιώματα και όχι Τούρκοι, όπως τους θέλει. Γιατί το κράτος δεν προβαίνει στην απέλασή του; Μας αποκρύπτουν την εξάωρη ομηρία των ανταποκριτών του Γαλλικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού France 3 στο χωριό Θέρμες. Χωρίς να γνωρίζουν το γιατί!
Παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αυτοκίνητό τους και όταν δίνεται από κάποιον το σύνθημα αρχίζουν το βρισίδι, το φτύσιμο, 150 άτομα που συνεχώς αυξάνονται και φθάνουν περίπου τους 700 και με τσεκούρια, ρόπαλα και μαχαίρια τους απειλούν ότι θα τους κόψουν το κεφάλι - εδώ είναι Τουρκία;
Εκεί και το TRT και υπεύθυνοι των εφημερίδων «Millet» και «Birlik» και οι μουσουλμανικέες αρχέ;ς. Οι 10 αστυνομικοί μένουν παρατηρητές («Επίκαιρα», 15/10/2010).
Η Θράκη είναι ελεύθερη και ανήκει στην Ελλάδα ή στους Ταλιμπάν της Τουρκίας; Τι έχει να μας πει η κυβέρνηση;
Θα έπρεπε να συνοδεύονται από περιπολικά εκατέρωθεν για να φθάσουν οι Γάλλοι ανταποκριτές στην ελεύθερη Ελλάδα; Πού είναι η διαμαρτυρία του ελληνικού κράτους προς τον τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, τον τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή, το δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Να συζητήσει με τον τούρκο πρωθυπουργό και να απαιτήσει την ανάκληση του τούρκου προξένου. Όχι μόνον εκείνοι να απαιτούν πράγματα παράλογα κι εμείς σαν ραγιάδες να υποκύπτουμε! Πού είναι το κρατικό ενδιαφέρον για τη διαφύλαξη και διάσωση της ελληνικότατης Θράκης μας; Συνέλληνες. Ο κλήρος πέφτει σ' εμάς, τον λαό, σε όσους πιστεύουμε στα ελληνορθόδοξα ιδανικά Πατρίδα - θρησκεία - Οικογένεια. Πάνω από τα προσωπικά, κομματικά συμφέροντα υπάρχει το εθνικό συμφέρον, η πατρίδα. Αυτή είναι η φωνή των προγόνων μας όλων των αιώνων. Πρέπει όλοι ενωμένοι, γιατί θέλουν να μας τεμαχίσουν, να αγωνιστούμε για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Από εμάς όλους εξαρτάται να μην είμεθα μέτοχοι στην προδοσία. Συνέλληνες, αφυπνισθείτε για μία ακόμη φορά, να πούμε το «Μολών λαβέ».


Αιμιλία Λαδοπούλου
Επίτιμος πρόεδρος Κομοτηναίων
Αντιπρόεδρος Εθνικής Ενώσεως Βορείων Ελλήνων

elthraki

Read more...

Τουρκία: Ο «επιτήδειος» ενδιάμεσος


Ως «Επιτήδειος Ουδέτερος» είχε χαρακτηρισθεί η Τουρκία του Ινονού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς με μια λεπτή και πολλές φορές οριακή σύνθεση ισορροπιών, η Αγκυρα κατόρθωσε να μεγιστοποιήσει τα οφέλη και να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες.

Σήμερα η κρίση στον αραβικό κόσμο δίνει από ό,τι φαίνεται στον Ερντογάν την ευκαιρία να μεγιστοποιήσει τον ρόλο της Τουρκίας ως απαραίτητου ενδιάμεσου της Δύσης, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στη νέα κατάσταση πραγμάτων που θα αρχίσει να διαμορφώνεται στην περιοχή, με σημείο αναφοράς την μια ή την άλλη μορφή έκφανσης του πολιτικού Ισλάμ.
Η παραπάνω δυναμική επιβεβαιώθηκε τόσο από τη μακρά τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα- Ερντογάν το Σάββατο όσο και από τη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, όπου επί της ουσίας ταυτίσθηκε με παραινέσεις της Κλίντον προς τον Μουμπάρακ προτείνοντας ως λύση τις εκλογές.

Ετσι, για πρώτη φορά μετά τα δραματικά γεγονότα έξω από τη Γάζα τον περασμένο Ιούνιο όπου διερράγησαν οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ για το ορατό μέλλον, και ως παράπλευρη απώλεια μια σκιά ψυχροπολεμικής καχυποψίας στις σχέσεις Αγκυρας-Ουάσιγκτον, το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει: Η Τουρκία του Ερντογάν επιχειρεί να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στον αραβομουσουλμανικό κόσμο συνυπογράφοντας τον ριζοσπαστισμό του πολιτικού Ισλάμ και ταυτόχρονα να προβάλει στη Δύση ως εγγύηση για την ομαλή ενσωμάτωσή του στους μηχανισμούς εξουσίας.
Στα παραπάνω υπάρχουν σοβαρές σκιές: Η επιρροή που μπορεί να ασκήσει ο Ερντογάν στους Αδελφούς Μουσουλμάνους της Αιγύπτου είναι υποθετική, ενώ η εμπλοκή του υπέρ της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και της Χαμάς στη Γάζα είναι πραγματική και αποτελεί σοβαρή παρενόχληση για την Ουάσιγκτον.
Δεν θα πρέπει, δηλαδή, να εκπλαγούμε αν ποτέ διαρρεύσει το περιεχόμενο της συνομιλίας Ομπάμα-Ερντογάν, να δούμε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ όχι να εκλιπαρεί μεσολάβηση, αλλά να προσπαθεί να αποτρέψει μια μη ελέγξιμη δραστηριοποίηση της Αγκυρας στην καθεστωτική κρίση του αραβικού κόσμου.
Σε κάθε περίπτωση, σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο, η Τουρκία μεγιστοποιεί κάθε δυνατό όφελος σε μια συγκυρία που εμπεριέχει όχι μόνον ευκαιρίες αλλά και κινδύνους.
Κινδύνους, καθώς μια γενικευμένη άνοδος του πολιτικού Ισλάμ στον αραβικό κόσμο μακράν του να αποτελεί πεδίο παρέμβασης και μόνον του Ερντογάν, δεν αποκλείεται να επηρεάσει επί το ριζοσπαστικότερο τη λαϊκή βάση του ΑΚΡ. Στο κυβερνών κόμμα υπάρχει ισχυρό ποσοστό ψηφοφόρων που αναγνωρίζουν περισσότερο την πολιτική τους ταυτότητα στον Ερμπακάν, τον ιστορικό ισλαμιστή ηγέτη, παρά στο στίγμα που διαμόρφωσε ο Ερντογάν στη μακρά θητεία του στην εξουσία.
Μέχρι στιγμής, η αναζήτηση συνεργασίας ανάμεσα στον Ομπάμα και τον Ερντογάν στη Μέση Ανατολή περιορίζεται σε διακηρύξεις καλών προθέσεων:
Λόγος καλός προθέσεων ήταν η ομιλία του Ομπάμα στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο του 2009 και λίγο αργότερα η ομιλία του στο Κάιρο για την ανάγκη συνολικού διαλόγου Δύσης - Ισλάμ.
Παρέμβαση αμφίβολης εμβέλειας και επιρροής είναι η χθεσινή τοποθέτηση του Ερντογάν για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.
Σε κάθε περίπτωση οι άμεσες εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας θα είναι αποκαλυπτικές τόσο για τη βούληση και δυνατότητα της Ουάσιγκτον για διάλογο με το πολιτικό Ισλάμ όσο και για τη δυνατότητα του Ερντογάν να συνθέτει λεπτές ισορροπίες.
Συνυπογραφή και εγγύηση
Η Τουρκία του Ερντογάν επιχειρεί να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στον Αραβομουσουλμανικό Κόσμο, συνυπογράφοντας το ριζοσπαστισμό του πολιτικού Ισλάμ, και ταυτόχρονα να προβάλει στη Δύση ως εγγύηση για την ομαλή ενσωμάτωσή του στους μηχανισμούς εξουσίας.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/blog-post_5330.html

Read more...

Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας-Συρίας


Η Άγκυρα κατέληξε σε συμφωνία με τη Δαμασκό για την εκπαίδευση στελεχών του συριακού στρατού, από στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε κατά την επίσκεψη του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Aslan Güner στη Δαμασκό το περασμένο Δεκέμβριο. Οι δύο χώρες έχουν προχωρήσει στην οργάνωση πλαισίου στρατιωτικού διαλόγου, υψηλού επιπέδου. Κύκλοι του τουρκικού Γενικού Επιτελείου εκτιμούν ότι η στρατιωτική και αμυντική συνεργασία με τη Συρία θα οδηγήσει στη «δυτικοποίηση» της οργάνωσης και της δράσης των συριακών ένοπλων δυνάμεων, με δεδομένες τις παραδοσιακές αμυντικές σχέσεις που είχε η χώρα με τη Σοβιετική Ένωση.

Μετά την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Συρίας, το 1998, επί τη βάσει πληροφοριών ότι η Συρία προσέφερε καταφύγιο σε αντάρτες του PKK, οι δύο χώρες υπέγραψαν τη Συμφωνία των Αδάνων, δρομολογώντας την αμυντική συνεργασία τους κατά του PKK. Το πλαίσιο των αμυντικών σχέσεων Τουρκίας-Συρίας έχει ενισχυθεί ουσιαστικά κατά τα τελευταία χρόνια, με τις αμοιβαίες εκατέρωθεν επισκέψεις στρατιωτικών στελεχών, αλλά και τη διοργάνωση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

Η αμυντική προσέγγιση Τουρκίας-Συρίας αποκτά ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον, με δεδομένη τη ρευστότητα των περιφερειακών εξελίξεων στο γεωγραφικό τόξο της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, που δρομολογούν τα γεγονότα στην Αίγυπτο.

http://www.strategyreport.gr/?p=7135#more-7135

Read more...

Κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ σε 3 τουρκικές εταιρείες συνεργάτες του ιρανικού πυραυλικού προγράμματος


Κυρώσεις επέβαλε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε τρείς τουρκικές εταιρείες, στην Macpar Makina San Ve Tic AS, στην STEP AS και στην Multimat Ltd. οι οποίες συνεργάζονταν με τον ιρανικό οργανισμό Aerospace Industries Organisation, ο οποίος θεωρείται από τις αμερικανικές αρχές ως η επιβλέπουσα αρχή του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν.

Το δίκτυο στο οποίο εμπλέκονταν και οι τουρκικές εταιρείες αγόραζε υλικά που ήταν χρήσιμα για το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα. Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει θέσει την εταιρεία Aerospace Industries Organisation στην μαύρη λίστα από το 2005.

Το συγκεκριμένο δίκτυο λειτουργούσε υπό την επίβλεψη τριών Ιρανών των Milad Jafari, Mohammad Javad Jafari και Mani Jafari. Η τουρκική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν αρνείται να διακόψει τις σχέσεις της με το Ιράν πάρα τις συνεχιζόμενες επισημάνσεις των ΗΠΑ αναφορικά με το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της μεσανατολικής χώρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από την τουρκική Αεροπορία


Δεκαέξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη χωρισμένα σε δύο σχηματισμούς εκ των οποίων τα 8 έφεραν οπλισμό, πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ). Εμπλοκές δε σημειώθηκαν και η περιοχή εξέλιξης της τουρκικής δραστηριότητας ήταν το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Ομαδικοί τάφοι δεκάδων φρικτά δολοφονημένων Κούρδων, βρέθηκαν στη Νοτιοανατολική Τουρκία


Ένα τυχαίο γεγονός στην Ανατολική επαρχία Ελαζίγκ στην περιοχή Μούτκι, αποκάλυψε (άλλη) μια φρικτή πράξη των Τούρκων. Δεκάδες άνθρωποι, μέλη του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος PKK, βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους, δολοφονημένοι, φορώντας ακόμη τα ρούχα τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Hurriyet, τα μέλη του ΡΚΚ (πολλοί από τους νεκρούς, ήταν μαχητές του ΡΚΚ και έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στα άγρια βουνά της Νοτιοανατολικής Τουρκίας τη δεκαετία του 90) ετάφησαν ομαδικά χωρίς καμία τελετή, χωρίς καν οι συγγενείς τους να γνωρίζουν που βρίσκονται.

Στην πόλη Μπιτίς η κατάσταση είναι έκρυθμη γιατί εικάζεται ότι πολλοί από τους δηλωθέντες σαν αγνοούμενους, βρίσκονται τελικά μέσα στους ομαδικούς τάφους. Τοπικός παράγοντας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους, δήλωσε στη Hurriyet, ότι μέσα στους τάφους δεν είναι μόνο μαχητές και μέλη του ΡΚΚ, αλλά και διαφωνούντες με το καθεστώς, που ξαφνικά...εξαφανίσθηκαν.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αναγνώρισης των πτωμάτων που μετά από τόσα χρόνια θα γίνουν με τη μέθοδο του DNA. Το κουβάρι των “αγνώστων” νεκρών δυσκολεύει διότι σχεδόν κάθε εβδομάδα ένας νέος ομαδικός τάφος ανακαλύπτεται, πότε με 10, πότε με 20 και πότε με 30 πτώματα. Πολλοί μιλούν μάλιστα για την ύπαρξη εκατοντάδων τέτοιων τάφων.

Η τελευταία μακάβρια ανακάλυψη, έγινε τον Ιανουάριο. Στη χωματερή δίπλα από τον τοπικό σταθμό της Χωροφυλακής στο Μπιτλίς, βρέθηκαν 20 σκελετοί. Πολλές οικογένειές της περιοχής προσέτρεξαν σε επιστήμονες από το εξωτερικό (για ποιο λόγο άραγε) και συντονίζουν τις προσπάθειες τους για να βρουν κάποιον αγνοούμενο συγγενή τους που κάποτε μπορεί να ήταν ο πατέρας τους, ο αδερφός τους , ο σύζυγος τους...

Για το τυπικό της υπόθεσης, έχουν αποτανθεί και στους τοπικούς εισαγγελείς και έχουν δώσει και δείγμα αίματος στο τοπικό νοσοκομείο .

Read more...

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα προς Τουρκία:"Φύγετε από τη Κύπρο"!!!


Το κείμενο που ακολουθεί θα σας φανεί απίστευτο,όταν διαπιστώσετε ότι πρόκειται για άρθρο τουρκοκυπριακής εφημερίδας! Οι εκφράσεις εναντίον της Τουρκίας,του στρατού της και της κυβέρνησής της ένα ερώτημα προκαλούν:ποια να είναι άραγε η τύχη των υπευθύνων της εφημερίδας AFRIKA;
Διαβάστε το άρθρο που έχει τίτλο "Οι ψευδολογίες των εθνικών δημαγωγών προς τη κοινότητα".

Η Τουρκία, η οποία ως εγγυήτρια χώρα ανέλαβε τὴν τήρηση της συνταγματικης τάξεως καὶ τὴν διαφύλαξη της εδαφικης ακεραιότητος της βάσει διεθνων συνθηκων τὸ 1969 της ιδρυθείσης Κυπριακης Δημοκρατίας, τὸ ἔτος 1974 μὲ αφορμὴ τὰ γνωστὰ γεγονότα, αφου εiσέβαλε στὸ νησὶ ως «Ελευθερωτής», ξέχασε τὰ καθήκοντά της... Καὶ οικειοποιήθηκε όποιον άδειο χωρο συναντουσε, αδιάφορο άν ανηκε σὲ Ελληνοκύπριο ή Τουρκοκύπριο, στήνοντας τὴν σημαία της.

Διαίρεσε στὰ δύο τὴν χώρα καὶ κατέλαβε τὴν μισή, μετακινώντας βίαια τὸ σύνολο των Κυπρίων, Τούρκοκυπρίων καὶ Ελληνοκυπρίων, απὸ τὰ εδάφη τους. Καταπατώντας τὶς διεθνεις συνθήκες μετέφερε στὰ κατακτηθέντα εδάφη δικό της πληθυσμό

Εκ των υστέρων στὰ εδάφη αυτὰ ἵδρυσε ἕνα δηθεν κυρίαρχο καὶ ανεξάρτητο κράτος, ποὺ ἔμελλε νὰ μετατραπεί σὲ άντρο κάθε εἴδους παρανομίας. Φυσικὰ δὲν νοειται λαός, ποὺ νὰ μὴ θέλει νὰ εἰναι κάτοχος ενὸς πράγματι ανεξάρτητου καὶ κυρίαρχου κράτους, απηλλαγμένου απὸ πιέσεις καὶ εξωτερικὲς παρεμβάσεις.

Ὅμως, εἰναι αδιανόητο σεις μὲ τὴν χρησι όπλων νὰ ιδρύετε κράτος σὲ εδάφη, ποὺ ανήκουν σὲ άλλους λαούς, ξεριζώνοντάς τους, καὶ μεταφέροντας στὴ θέσι τους δικὸ σας παραπαίοντα πληθυσμό. Εὰν παρόλα αυτά,καταπατώντας τὸ διεθνὲς δίκαιο καὶ τὴν ἔννομη τάξι ιδρύετε ἕνα κράτος, καὶ θεωρεί τε, ὅτι ἔχετε τὸ δίκαιο μὲ τὸ μέρος σας, τότε διαπράττετε ἕνα Οθωμανικὸ δεσποτισμό (σ.σ στὸ κείμ. ζορμπαλίκι, τσαμπουκάς), τὸν οποίο δὲν μπορείτε νὰ εξηγήσετε σὲ κράτη ποὺ ανήκουν στὴν σημερινὴ παγκόσμια τάξη. Μὴ περιμένετε νὰ δεχθουύν στοὺς κόλπους τους τὸ ψευδοκράτος ποὺ ιδρύσατε. Θὰ σας καταταλαιπωρουν πιέζοντάς σας διαρκως.

Καὶ σεις, μὴ βλέποντας στὸν καθρέφτη τὸ ανάστημά σας, επιτίθεσθε δεξιὰ καὶ αριστερὰ σὰν νταηδες καπηλειων. Εν τω μεταξύ, ό,τι γίνεται, γίνεται σὲ βάρος της κοινότητός μας, ποὺ σὰν αναμμένο κερί, κάθε μέρα ποὺ περνα λιώνει σιγά-σιγὰ καὶ εξαφανίζεται. Γι΄ αυτὸ πλέον εἰσθε ανεπιθύμητοι εδω. Διότι η ιδεολογία σας δὲν ἔχει σχέση μὲ τὸ κεμαλικὸ ιδεωδες, αλλὰ μὲ τὸν ληγμένης ημερομηνίας οθωμανικὸ ρατσισμό.

Κατεβειτε απὸ τὸ σβέρκο του λαου αυτου. Κατεβειτε καὶ εγκαταλειψτε τὴν χώρα μας. Καθ' όλη τὴν διάρκεια της ιστορίας σας ξεράνατε κάθε χωμα ποὺ πατήσατε. Κανένα καλὸ δὲν κάνατε, οὔτε καὶ επιτρέψατε σὲ κάποιον νὰ κάνει καλό. Πρὶν απὸ 37 χρόνια σας υποδεχθήκαμε μὲ λουλούδια σὰν απελευθερωτές. Σας σφίξαμε στὴν αγκαλιά μας. Σας φιλοξενήσαμε στὰ σπίτια μας. Δὲν υστερήσαμε σὲ σεβασμὸ καὶ εξυπηρέτηση. Κάναμε ὅτι μας ζητήσατε.

Διότι, νομίσαμε ὅτι θὰ γλυτώσουμε απὸ τὶς φασιστικὲς καὶ ρατσιστικὲς επιθέσεις Ελλήνων καὶ Ελληνοκυπρίων καὶ θὰ αποκτήσουμε εκ νέου τὰ δικαιώματά μας ως συνεταίρων της Κυπριακης Δημοκρατίας, ὅτι θὰ ζήσουμε ειρηνικὰ καὶ πολιτισμένα οι δύο κοινότητες αρχίζοντας μιὰ καινούργια ζωή.

Σεις ὅμως, ενω καὶ οι Ελληνοκύπριοι ακόμη φασίστες δὲν εἰπαν τὸ παραμικρὸ γιὰ τὴν καταγωγή μας, ξαφνικὰ ανακαλύψατε ὅτι εἰναι ελαττωματική. Γιὰ νὰ μας μετατρέψετε σὲ «Τουρκο» μὲ ευγενη καταγωγή, κάνατε τὶς μάνες μας νὰ κλαινε (σ. σ. : ιδιωμ. κάνατε τὴ ζωή μας μαρτύριο). Αρπάξατε τὴν βούλησί μας, τὴν ελευθερία μας. Διαγράφοντας τὸ παρελθόν μας, μαυρίσατε τὸ μέλλον μας. Φθάνει πιά. Φθάνει... Κατεβειτε απὸ τὸ σβέρκο του λαου μας. Καὶ επιστρέψτε στὴν πατρίδα σας , τὴν Τουρκία.

Read more...

Στη Συρία ο Ερντογάν.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τη Συρία θα επισκεφθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Ερντογάν πρώτα θα επισκεφθεί την Αντιόχεια, αργότερα θα περάσει στη Συρία οδικώς και μαζί με τον πρόεδρο της Συρίας. Μπασίρ Άσαντ θα θεμελιώσει υδροηλεκτρικό φράγμα το οποίο θα βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Αργότερα οι δυο άνδρες θα συνομιλήσουν για θέματα που αφορούν την περιοχή και κυρίως τις εξελίξεις στην Αίγυπτο. Ο Ερντογάν φαίνεται ότι προσπαθεί να αναλάβει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή.

Read more...

Όταν ο Ερντογάν καταστρέφει φιλίες...: "Με εντολή Ρ. Τ. Ερντογάν καταστρέφεται το άγαλμα της τουρκοαρμενικής φιλίας"


Οι τοπικοί εκλεγμένοι άρχοντες της τουρκικής πόλης Κάρς αποφάσισαν σήμερα την απομάκρυνση ενός αγάλματος που βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με την Αρμενία και συμβολίζει την συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών, απόφαση που ελήφθη μετά από σχετικό αίτημα του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου σήμερα αποφασίστηκε η μεταφορά αυτού του αγάλματος" υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του δήμαρχου της πόλης Καρς. Σε ερώτηση εάν το τεράστιο αυτο μπετονιένιο μνημείο ύψους 30 μέτρων θα μεταφερθεί χωρίς να καταστραφεί ο τοπικός αξιωματούχος απάντησε ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί η τύχη του μνημείου αναφερόμενος στις "τεχνικές εκτιμήσεις των αρχών".

Το άγαλμα απεικονίζει δύο φιγούρες αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο μία ανθρώπινη χωρισμένη στα δύο και φιλοτεχνήθηκε το 2006. Έχει στηθεί αλλά οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην πόλη Καρς ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι οι κατασκευές που δεν ταιριάζουν με την τοπική αρχιτεκτονική θα πρέπει να καταστραφούν. Και δείχνοντας το άγαλμα είπε: "Έχετε βάλει και ένα τερατούργημα εδώ" και ζήτησε από τους τοπικούς άρχοντες να εξαφανιστεί "το τερατούργημα" πάραυτα.
Οι εργασίες της αποκαθήλωσή του και της ενδεχόμενης μεταφοράς του αλλού θα πάρουν πάνω από δύο χρόνια.
Ο διάσημος γλύπτης του αγάλματος Μεχμέτ Ακσόι δήλωσε ότι είναι αδύνατον να μεταφερθεί το άγαλμα χωρίς να καταστραφεί λόγω των τόνων τσιμέντου που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι στην περίπτωση της καταστροφής του η συντηρητική ισλαμική κυβέρνησης της Τουρκίας θα αντιμετωπίσει σοβαρές επιπτώσεις από την διεθνή κοινότητα. "Θα γίνει κάτι σαν αυτό που έκαναν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν καταστρέφοντας τα αγάλματα του Βούδα το 2001 στην κοιλάδα Μπαμιγιάν" ανέφερε.
Η Τουρκία και η Αρμενία που επί χρόνια διαφωνούσαν ριζικά για το ζήτημα της σφαγής των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας --σφαγή που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση της Αρμενίας και πολλές κυβερνήσεις γενοκτονία-- υπέγραψαν τον Οκτώβριο του 2009 σύμφωνο συμφιλίωσης, που δεν έχει εφαρμοστεί εώς τώρα.

Read more...

Η Τουρκία στέλνει “στρατό” μεταναστών πίσω από τις Ελληνικές γραμμές των συνόρων!


Εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες στέλνονται μέσω κυρίως της Τουρκίας εντός του ελληνικού εδάφους και συγκεντρώνονται πίσω από τις ελληνικές γραμμές των συνόρων στο εσωτερικό της χώρας. Η Τουρκία ως γνωστόν κατάργησε κάθε μορφή visas με μουσουλμανικά κράτη, μετατρέποντας τη χώρα σε κέντρο συγκέντρωσης όλων των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών και όχι μόνο. Η ενέργεια αυτή της Τουρκίας δεν έγινε τυχαία. Η αποστολή στη συνέχεια στη χώρα μας, όλων αυτών των χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που καταφθάνουν στην Τουρκία, έχει δύο στόχους:

Αφενός δημιουργείται ένα ισχυρό προγεφύρωμα για την εξάπλωση του Ισλάμ στην Ευρώπη, στοιχείο που εξυπηρετεί πλήρως τα νέο-οθωμανικά σχέδια της Τουρκίας και αφετέρου δημιουργείται ένας ισχυρός μουσουλμανικός και φιλικός φυσικά προς την Τουρκία θύλακας πίσω από τις ελληνικές γραμμές του μετώπου.

Σκεφτείτε απλά τι θα συμβεί σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία στη Θράκη και στο Αιγαίο. Θα κηρυχθεί επιστράτευση, ο ανδρικός πληθυσμός θα φύγει από το εσωτερικό της χώρας και πίσω στις πόλεις και στα χωριά, θα μείνουν γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι και εκατομμύρια εξαγριωμένοι, πεινασμένοι και παράνομα οπλισμένοι μουσουλμάνοι, οι οποίοι δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα πέραν της εξαθλίωσής τους, ενώ ταυτόχρονα θα επιθυμούν να νικήσουν οι φίλιες μουσουλμανικές δυνάμεις της Τουρκίας.
Ένας δηλαδή στρατός ανταρτών μουσουλμάνων φιλικά διακείμενων προς την Τουρκία, στα μετόπισθεν.

Θέλετε να σκεφτείτε τι θα συμβεί;; Για σκεφτείτε το λίγο, καλό θα σας κάνει. Μερικά πρόσφατα…. παραδείγματα, όσο ανώδυνα και να είναι ας γίνουν μάθημα. Μπορεί οι διάφοροι γόνοι των πολιτικών οικογενειών και τα διάφορα κρατικοδίαιτα παράσιτα που αποτελούν την άρχουσα τάξη της χώρας να φύγουν την κρίσιμη στιγμή για τα Ευρωπαϊκά Σαλόνια, προκειμένου να απολαύσουν το υστέρημα των πολιτών που έχει διασπαθιστεί και έχει φυγαδευτεί στο εξωτερικό και να πουλάνε αντίσταση εκ του μακρόθεν, όμως οι γονείς μας, οι γυναίκες μας, οι κόρες μας, οι γιοί μας και οι περιουσίες μας, θα μείνουν εδώ μαζί με τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων μουσουλμάνων για να υποστούν τις συνέπειες. Κάτι πρέπει να γίνει τώρα, πριν να είναι αργά. Άνοιγμα των συνόρων τώρα αμέσως για να φύγουν οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι για την υπόλοιπη Ευρώπη που ήξερε να υπογράφει Δουβλίνο ΙΙ και τώρα σφυρίζει αδιάφορα, καταγγέλλοντας μάλιστα και την Ελλάδα για καταπάτηση των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών. Άλλωστε αυτό το θέλουν και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες.


elthraki

Read more...

Κλειστά τα σύνορα της Τουρκίας


Χθες το βράδυ προέκυψε σοβαρό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου-εξόδου της Τουρκίας, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής τα τελωνεία σε όλες τις εισόδους της χώρας να παραμένουν κλειστά με ουρές χιλιομέτρων να σχηματίζονται από τα εκγλωβισμένα οχήματα. Συγκεκριμένα σε ένα τελωνείο στα σύνορα με την Συρία, η ουρά των αυτοκινήτων έχει φτάσει τα 15 χλμ, ενώ επίσης σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στο τελωνείο των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Από ώρα σε ώρα η αρχή τελωνείων της Τουρκίας αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωηση με το θέμα.


zougla

Read more...

Η Αίγυπτος, η Τουρκία και ο «στρατηγικός στραγγαλισμός» της Ελλάδας


Του Μανώλη Κυπραίου

- «Στήστε το αυτί σας και ακούστε το κλάμα του λαού». Με αυτή τη φράση ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, έκανε την πρώτη δημόσια επέμβασή του για τα όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο ενώ παράλληλα έδειξε πως υπάρχει και ο δεύτερος δρόμος για την πολιτική διαχείριση των αραβικών εθνών: Ο ισλαμοδημοκρατικός. Η Τουρκία είχε και έχει πολλά κοινά με την Αίγυπτο. Οι δημοκρατίες τους δημιουργήθηκαν από στρατιωτικούς. Το 1923 στην Τουρκία από μια ομάδα στρατιωτικών. Τον Μουσταφά Κεμάλ, τον Ισμέτ Ινονού και τον Καζίμ Καραμπεκίρ. Το 1952 στην Αίγυπτο επίσης από μια ομάδα στρατιωτικών. Τον Γκαμάλ Αμντέλ Νάσερ, τον Μοχάμεντ Ναγκουίμπ και τον Αμντέλ χακίρ Αμέλ.

Και ο Μουσταφά Κεμάλ και ο Γκαμάλ Νάσερ λατρεύτηκαν σαν «θεοί» από τους λαούς τους. Ανέτρεψαν σουλτάνους και βασιλείς, ερχόμενοι σε πλήρη σύγκρουση με τις δύο πανίσχυρες δυνάμεις της εποχής τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Με κοινό σκοπό: την ευημερία των λαών τους.
Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, μεγαλύτερο εμπόδιο για τα σχέδιά τους ήταν ο φόβος του Ισλάμ και η άμεση επήρεια των θρησκευτικών ηγετών σε όλες τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Ετσι και ο Κεμάλ και ο Νάσερ, πολέμησαν μέχρι «εξοντώσεως» την θρησκευτική διείσδυση. Θρησκευτικά σχολεία, πολιτικά κόμματα φίλια προσκείμενα στο Ισλάμ, βρέθηκαν στο στόχαστρο των στρατιωτικών.
Η εξουσία και η θρησκεία διαχωρίστηκαν δια της βίας. Πολεμήθηκαν ανηλεώς και «στιγματίστηκαν» ως «κατάρα» για την πρόοδο της χώρας. Οι στρατιωτικοί ανέλαβαν και εγγυήθηκαν τη διατήρηση του κοσμικού και δημοκρατικού κράτους και στις δύο χώρες, έως σήμερα…
Πέρασαν σχεδόν οκτώ δεκαετίες, ώσπου να βρεθεί το «αντίβαρο» του Κεμάλ στην Τουρκία. Το όνομα αυτού, Ταγίπ Ερντογάν. Ηρθε σε αντιπαράθεση με τους στρατιωτικούς, αργά αλλά σταθερά πολέμησε επί ίσοις όροις τους στρατιωτικούς και το «βαθύ κράτος». Άλλες φορές κέρδισε, άλλες έχασε αντιμετωπίζοντάς τους, τελικά όμως κατάφερε να γίνει «αποδεκτός».
Οι στρατιωτικοί δέχθηκαν τη «μαλακή επιστροφή του Ισλάμ» και ο Ερντογάν υποστηρίζει την «κόκκινη βίβλο» τους για τους εχθρούς της χώρας, τηρώντας «μέχρι κεραίας» την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα, με κύριο στόχο την Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Εξάλλου όπως και όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, όλα κρίνονται από τις πράξεις. Και οι πράξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτισης.


Και ερχόμαστε στην Αίγυπτο.
Τα κοινά με την Τουρκία είναι πολλά. Ο Γκαμάλ Νάσερ είχε πάντα ως πρότυπό του τον Μουσταφά Κεμάλ. Και ο ίδιος κυνήγησε ανηλεώς την οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων» αλλά και τους κληρικούς. Ηρθε σε αντιπαράθεση με την Βρετανική και Αμερικανική ηγεμονία και εκδίωξε βίαια το σύνολο των αιγυπτίων πολιτών που δεν ήταν Αραβες, με το βαρύτερο τίμημα να το πληρώνουν (και εκεί) οι Ελληνες…
Όπως και στην Τουρκία όπου η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε κατά της διεφθαρμένης κυβέρνησης του Μπουλέντ Ετσεβίτ-η οποία ήταν υποχείριο των στρατιωτικών-έτσι και τώρα στην Αίγυπτο οι πολίτες της χώρας ξεσηκώνονται ζητώντας αλλαγή του καθεστώτος. Μια αλλαγή όμως που πρέπει να βασίζεται σε ένα νέο μοντέλο.
Ένα μοντέλο που θα σέβεται το Ισλάμ αλλά παράλληλα θα επιτρέπει να εκμεταλλεύεται μια χώρα πλήρως τις δυτικές καινοτομίες στην τεχνολογία και την οικονομία. Ένα μοντέλο που το κράτος θα υπηρετεί την «Ούμα» (τον κόσμο των μουσουλμάνων) και θα τους παρέχει αξιοπρέπεια στον τρόπο ζωής τους.
Αυτό ακριβώς το πρότυπο παρέχει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις τάξεις των «Αδελφών Μουσουλμάνων» αλλά και σε αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα κατά το παρελθόν ηγετικά μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, έχουν συναντηθεί με μέλη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» ανταλλάσοντας ιδέες και τρόπους για τη μελλοντική διακυβέρνηση των μουσουλμανικών χωρών μέσω ενός πολιτικού σχήματος που θα ισορροπεί το Ισλάμ με τη Δημοκρατία.
Ο Ταγίπ Ερντογάν το γνωρίζει και ως μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, ξέρει να αφουγκράζεται το χρόνο και τον τρόπο για να το πράξει. Και πλέον από ό,τι φαίνεται η ώρα για να ξεκινήσει το δικό του «μεγάλο παιχνίδι» στην Αίγυπτο έφτασε.
Ακριβώς αυτό κρύβεται πίσω από τις ανησυχίες των «μεγάλων δυνάμεων». Η επιρροή του κάθε άλλο παρά «φιλοδυτικού» Ερντογάν στην Αίγυπτο και η δημιουργία ενός «δεύτερου πόλου αντίδρασης» απέναντι στα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Μαγκρέμπ.
Και βέβαια, αυτό δεν αφήνει αδιάφορο ούτε το Ισραήλ αλλά ούτε και την Ελλάδα, μιας και ο κοινός αντίπαλος, εν προκειμένω η Τουρκία, πολλαπλασιάζει το στρατηγικό της βάθος στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή-με δεδομένη τη συμμαχία με τη Συρία-αλλά παράλληλα βρίσκει τρόπο να επιτηρεί το νότο της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και τα δυτικά σύνορα του Ισραήλ.
Ουσιαστικά με αργά αλλά σταθερά βήματα, ο μεγαλοϊδεατισμός του «νεοοθωμανικού» μοντέλου που έχει εκφράσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούντογλου, αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» και αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από την ελληνική κυβέρνηση αφενός γιατί τα κοιτάσματα φυσικού πλούτου στη νότιο Κρήτη θα τα μοιραστεί με την Αίγυπτο και αφετέρου γιατί μια μεταστάθμευση τουρκικών πλοίων σε απόσταση αναπνοής από την Κρήτη σημαίνει υπερκερασμός, αντίστοιχος με το παράδειγμα της μεταστάθμευσης των τουρκικών υποβρυχίων σε αλβανικό λιμάνι. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε πως η πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο μας αφορά άμεσα σαν χώρα, περισσότερο ως θέμα γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής, παρά ως ζήτημα λαθρομετανάστευσης, μιας και το δεύτερο είναι ένα ενδεχόμενο αλλά με λίγες πιθανότητες υλοποίησης. Ενώ αντίθετα ο «στρατηγικός στραγγαλισμός» της Ελλάδας από την Τουρκία είναι δεδομένος…

newscode

Read more...

Η σειρά της Συρίας- πρόκληση για την Άγκυρα!


Τις δικές τους “ημέρες οργής” ανακοίνωσαν πως θα οργανώσουν πολιτικά κόμματα της Συριακής αντιπολίτευσης, Kούρδοι αλλά όχι (ακόμη τουλάχιστον) οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στη Δαμασκό με ημέρα εκκίνησης την προσεχή Παρασκευή. Τα πολιτικά κόμματα στη Συρία βρίσκονται σε υβριδική κατάσταση λόγω της κρατικής τρομοκρατίας που ασκεί το κυβερνών κόμμα Μπαάθ, του προέδρου Άσσαντ. Η κυριότερη πολιτική δύναμη, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, βρίσκονται υπό διωγμό και ο ηγέτης τους ζει εξόριστος στο Αμμάν της Ιορδανίας.
Η οργάνωση συγκέντρωσης και διαδήλωσης την ερχόμενη Παρασκευή είναι ασαφές από ποιες ακριβώς οργανώσεις συγκαλείται, αλλά είναι γεγονός ότι εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) μηνύματα μέσω τηλεφώνων αλλά κυρίως μέσω του ίντερνετ εστάλησαν κυρίως σε άτομα νεότερης ηλικίας το τελευταίο διήμερο ενώ μια ανακοίνωση δόθηκε σε ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μέση Ανατολή καθώς το καθεστώς της Συρίας είναι το σκληρότερο εξ όλων απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους και διαφωνούντες έχοντας στείλει χιλιάδες στη φυλακή και σε τόπους καταναγκαστικής εργασίας στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει ορισμένες προσαγωγές “υπόπτων” για την οργάνωση της συγκέντρωσης τόσο από την Υπηρεσία Ασφαλείας του Μπάαθ, όσο κι από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Αεροπορίας.

Τουρκία και Ιράν

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση της Άγκυρας και της Τεχεράνης που έχουν σχηματίσει μια μορφή άτυπης συμμαχίας, ενώ η Άγκυρα είναι εκείνη που εμφανίζεται την τελευταία τριετία να επιχειρεί να φέρει πλησίον τη Συρία με τις ΗΠΑ ενώ επί εβδομάδες γέμιζαν τις οθόνες των τηλεοράσεων της Συρίας οι αγκαλιές και ασπασμοί του Τ. Ερντογάν με τον Σύρο πρόεδρο Άσσαντ.

Μάλιστα η συνεργασία των δυο χωρών είναι τόσο στενή ώστε σχημάτισαν κοινό υπουργικό συμβούλιο για την ενίσχυση των σχέσεών τους ενώ, κατάργησαν και τη βίζα ανάμεσα στις δυο χώρες. Πριν μια εβδομάδα μάλιστα ο Σύρος στρατηγός Μοχάμεντ Ντιμπ Ζιτούν, διευθυντής της Πολιτικής Ασφάλειας μετέβη στην Άγκυρα και υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκική ΜΙΤ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τους Κούρδους.

Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει η Τουρκία απέναντι στους πολιτικά διαφωνούντες στη Συρία κι αν θα τους στηρίξει με αντίστοιχο τρόπο όπως στην Αίγυπτο ή θα προτιμήσει να αποφύγει οποιαδήποτε ανάμειξη που θα την έφερνε αντιμέτωπη με το καθεστώς του Μπάαθ και ειδικότερα τον πρόεδρο Άσσαντ.

http://e-dragoumanos.gr/?p=10866

Read more...

Ο Χριστόφιας αύριο στην Αθήνα – Τουρκική “προβοκάτσια”!


Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Όπως ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πολύ συχνής συνεννόησης, ενημέρωσης και στενού συντονισμού και στενής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας για το Κυπριακό και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, ο διευθυντής του γραφείου του Κύπριου προέδρου Χρίστος Χριστοφίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι πρώτιστος στόχος της συνάντησης Παπανδρέου – Χριστόφια είναι η ανάλυση των εξελίξεων στο Κυπριακό και η ανταλλαγή απόψεων, μετά και τη συνάντηση της Γενεύης. Ο κ. Χριστοφίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθούν και άλλα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε ερώτηση κατά πόσο τίθεται θέμα έναρξης συζητήσεων για οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Κύπρου και Ελλάδας κ. Χριστοφίδης απάντησε ότι “πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ με όλα τα γειτονικά κράτη“. Ωστόσο, είπε ότι δεν είναι σε θέση να πει κατά πόσο αυτό το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση και με την Ελλάδα.

“Προβοκάτσια”

Την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προτείνει η έκθεση προόδου της Ε.Ε. για την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Βατάν», η οποία κάνει λόγο για σκλήρυνση της στάσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση. Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα την έκθεση προόδου της Τουρκίας, το λεκτικό που αφορά το κεφάλαιο του Κυπριακού θα είναι σκληρό.

Η “είδηση” αυτή φέρεται να αποτελεί τουρκική προβοκάτσι προκειμένου να μην κινηθεί το Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο στην κατεύθυνση που ζητά η Λευκωσία, καθώς στο σχέδιο του σχετικού ψηφίσματος όχι μόνο απουσιάζει η παραπομπή στο θέμα της Αμμοχώστου αλλά και μια σειρά ακόμη ζητημάτ ων που περιείχαν τα προηγούμενα αντίστοιχα ψηφίσματα.

http://e-dragoumanos.gr/?p=10842

Read more...

Τι συμβαίνει, επιτέλους, στη Θράκη;


Τι συμβαίνει τελικά στη Θράκη; Που οφείλεται η κινητικότητα της Αμερικανίδας προξένου Μάρσα Λέιν, που παρα­τηρείται το τελευταίο διάστη­μα; Τι κάνει στη Θράκη η περιβόητη πλέον ”Ziraat Bankasi”; Aληθεύει, πως η τουρκική τράπεζα χορηγεί αθρόα δάνεια μέχρι και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μειονοτικών συλλόγων και οργανώσεων; Μετά πάντως τις αποκαλύψεις του ”Πρώτου Θέματος”, η Τράπεζα της Ελλάδος προσανατολίζεται (επιτέλους) σε έλεγχο της ”ZIRAAT” και των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Για θέμα ηθικής αλλά και διπλωματικής τάξης, κάνουν λόγο στη δυτική Θράκη, σε ό,τι αφορά τις τακτικές (κάθε Τετάρτη) επισκέψεις εκπρο­σώπων του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή και τις επαφές που έχουν με τη μειο­νότητα των μουσουλμάνων της περιοχής.

Πρόκειται για μείζον θέμα, καθώς χωρίς την έγκριση -ως όφειλαν- του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και την ταυτόχρονη συνεννόηση με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, εκπρόσωποι του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν επαφές σε μια ξένη χώρα, τείνοντας ευήκοα ώτα σε θέματα όπως οι δήθεν διώξεις της μειονότητας ή το δικαίωμα της να αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκική. Όλα αυτά μέσα από επαφές με κάθε τύπου σύλ­λογο ή οργάνωση των αυτοα­ποκαλούμενων ”Τούρκων” της Ελλάδας.
Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Αμερικανών τείνουν να αναγάγουν σε θεσμό αυτού του είδους τις ύποπτες για τα εθνικά μας συμφέροντα επαφές, οι οποίες μάλιστα διεξά­γονται κάθε Τετάρτη στο ξενοδοχείο της Κομοτηνής ”Arkadia”.
Εκεί, τόσο η κυρία Λέιν όσο και η γενική πρόξενος κυρία Κάθριν Κέι, ενημερώνονται από σωματεία και φορείς της μειονότητας και συχνά προτείνουν λύσεις. Ολα αυτή τα περίεργα για τη χώρα μας συμ­βάντα τελούνται εν αγνοία της ΕΥΠ, η οποία βάσει αξιόπι­στων κυβερνητικών πληροφο­ριών παραμένει δραματικά απούσα σε μια περιοχή δυναμίτη.
Πρόκειται για συνέχιση της πολιτικής την οποία οι ΗΠΑ ξεκίνησαν δυναμικά πριν από δύο χρόνια, παρακάμπτοντας τη χώρα μας και την επίσημη κυβέρνηση και πραγματοποιώντας το 2008 επισκέψεις μέχρι και στο τουρκικό προξε­νείο στη Κομοτηνή για ανταλλαγή απόψεων. Τότε, ο υποπρόξενος των ΗΠΑ είχε δει τον πρόξενο της Τουρκίας κ. Μουσταφά Σαρνίτς αλλά και σωματεία της μειονότητας, ενέργεια που προκλητικά συνεχίζεται, αποτελώντας ευθεία παρέμβαση στα εθνικά μας ζητήματα από τρίτη χώρα.
Ανά­λογη πολιτική είχε ακολουθήσει και ο άλλο­τε πρόξενος των ΗΠΑ Χότ Μπράιαν. Όπως και σειρά άλλων αξιωματούχων, που με ιδιαίτερη επιμονή θέλησαν να καλλιεργήσουν ή ακόμη και να ανακαλύψουν μειονότητες στη Θράκη.
Ως προς την ”ZIRAAT”, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η δράση της έχει προκαλέσει την οργή της θρακικής κοινότητας, που γνωρίζει εδώ και καιρό τις συνθήκες εργασίας και τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο ο συγκεκριμένος τουρκικός χρηματοπιστωτικός φορέας λειτουργεί. Θυμίζουμε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας, για τη μη διάθεση δανείων εκτός της γεωγραφικής περιοχής ”ενδιαφέροντος” της τουρκικής τράπεζας (αρνήθηκε δάνειο σε επιχειρηματία του οποίου το όνομα βρίσκεται στη διάθεσή μας από την Κρήτη) με επίκληση πως ”η τράπεζα χρηματοδοτεί μόνο projects στη Θράκη”.
Τη στιγμή δηλαδή που οι ελληνικές τράπεζες περνούν κάθε είδους stress test και που ελέγχονται για την φερεγγυότητά τους, μια ανταγωνιστική τράπεζα, τουρκικών συμφερόντων, δεν δίνει δάνεια σε όλη την Επικράτεια (πράγμα που αντίκειται στους όρους της Τράπεζας της Ελλάδος), επιλέγει δηλαδή τους πελάτες της με εθνικά ή γεωγραφικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα δίνει αφειδώς δάνεια σε φορείς που δεν έχουν επιχειρηματική ή άλλου τύπου ανταποδοτική δραστηριότητα.

Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/blog-post_7113.html

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP