Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

''ΣΥΜΦΩΝΊΑ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΌΝ



Ο αρχηγός του Κόμματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας , Αχμέτ Τουρκ, υποστηρίζει ότι ο Γενικός Επιτελάρχης Στρατηγός Μπασμπούγ κατά τη συνάντηση του με τον κ. Ερντογάν ‘’συμφώνησαν ‘’ για την υπόθεση Εργκενεκόν. Ήδη, κυκλοφορούν φήμες , αναφέρει ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί 11η επιχείρηση για τη σύλληψη μελών της οργάνωσης. Χαρακτήρισε παρακρατική οργάνωση την Εργκενεκόν, η οποία αναπτύχθηκε στην ¨κουρδική γεωγραφία¨. Ο κ. Τουρκ τόνισε , μεταξύ άλλων τα εξής: ‘’ Όλοι οι συλληφθέντες Στρατηγοί είχαν υπηρετήσει στις κουρδικές περιοχές. Οι δραστηριότητες της οργάνωσης στράφηκαν πάντα εναντίον των Κούρδων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έγιναν 17.000 δολοφονίες, οι δράστες των οποίων παραμένουν ακόμα άγνωστοι. Το 90% αυτών των δολοφονιών έγιναν στις Νοτιοανατολικές περιοχές. Οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν με τον πιο άγριο τρόπο και μετά τα πτώματά τους ρίχτηκαν σε λάκκους με οξέα. Άλλοι συνελήφθηκαν μέσα στα σπίτια τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Τα όπλα που βρέθηκαν κρυμμένα μέσα στη γη είναι το καλυμμένο πρόσωπο του κράτους’’.

Read more...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΟ ΤΟΝ Α. ΓΚΙΟΥΛ

Όπως μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα και όπως καταχωρήθηκε στις ιστοσελίδες τους, έληξε η σημερινή «συνάντηση κορυφής», που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από πρόσκληση του Προέδρου Γκιούλ. Η συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε υπό μορφή γεύματος, διήρκεσε μιάμιση ώρα.
Σε γραπτή ανακοίνωση, που εξεδόθη στη συνέχεια, τονίσθηκε ότι «συζητήθηκε η αρχή της υπακοής στην υπεροχή του νόμου».
Η ανακοίνωση που εξεδόθη έχει ως εξής: «Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν αμοιβαία απόψεις, σε μια ειλικρινή ατμόσφαιρα, που ενδιαφέρουν τη Νομοθετική, την Εκτελεστική και τη Δικαστική εξουσία, ξεκινώντας από τις σημαντικές εξελίξεις στον κόσμο και στην περιοχή
Συζητήθηκε ότι ειδικά η εμβάθυνση της δημοκρατίας στη χώρα μας, η υπακοή στο δίκαιο, στην υπεροχή του νόμου και στις θεμελιώδεις αρχές, καθώς και η επιμέλεια που θα επιδειχθεί στο ανώτατο επίπεδο όσον αφορά την εφαρμογή του δικαίου και τις ακολουθητέες νομικές μεθόδους, θα καταστήσουν την Τουρκία ισχυρότερη, θα γίνει ευκολότερη η επίλυση των προβλημάτων και θα αυξηθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στην κοινωνία.
Ο αξιότιμος Πρόεδρός μας προβλέπει την πραγματοποίηση τακτικά των συσκέψεων αυτού του τύπου, οι οποίες θεωρήθηκαν άκρως ωφέλιμες και από τους συμμετέχοντες στη σημερινή σύσκεψη».
Στο γεύμα, που παρέθεσε ο Πρόεδρος Γκιούλ, παρέστησαν: Ο Πρόεδρος της Βουλής Τοπτάν, ο Π/Θ Ερντογάν, ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Κιλίτς, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γκερτσέκερ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Μπιρντέν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας Τσιστσέκ, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νταμάρ, ο Πρόεδρος του Ειρηνοδικείου Ακγιαλτσίν, ο Πρόεδρος του Στρατοδικείου, ταξίαρχος Αλκίς, και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Στρατιωτικού Διοικητικού Δικαστηρίου Αριβάλ.
Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γκερτσέκερ μετά το γεύμα ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους είπε ότι το γεύμα αυτό ήταν προγραμματισμένο νωρίτερα και ότι σε γενικές γραμμές συζήτησαν για τα προβλήματα της δικαιοσύνης και της χώρας και τόνισαν ότι τα πάντα θα πρέπει να γίνονται εντός των νομίμων πλαισίων.
Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Κιλίτς αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις, λέγοντας ότι σχετική ανακοίνωση θα προέλθει από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

****
Όπως εκ των υστέρων μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, στο ανωτέρω γεύμα είχαν κληθεί και οι Αντιπρόεδροι της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, μεταξύ των οποίων και η προερχόμενη από το CHP βουλευτής Γκιουρντάλ Μουμτζού, η οποία ωστόσο δεν αποδέχθηκε την πρόσκλησή της, με αποτέλεσμα να μη συμμετάσχουν στο γεύμα, καίτοι προσκληθέντες, και οι Αντιπρόεδροι της Βουλής οι προερχόμενοι από το ΑΚΡ και το ΜΗΡ.

Read more...

Τα ναρκωτικά και η Τουρκία

του Σάββα Καλεντερίδη
Το ζήτημα της παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών είναι ένα από τα σοβαρότερα που απασχολούν την ανθρωπότητα, αφού στόχος των εμπόρων του θανάτου είναι οι νέοι και τα άτομα που έχουν μειωμένο αίσθημα αυτοεκτίμησης και αυτοπροστασίας. Αν και συνειρμικά το Αφγανιστάν είναι η πρώτη χώρα που μας έρχεται στο νου όταν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στο ζήτημα των ναρκωτικών, είναι σε πολύ λίγους γνωστός ο ρόλος της Τουρκίας και συγκεκριμένα του τουρκικού κράτους, στην παραγωγή και τη διακίνηση των ναρκωτικών προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Το άρθρο που ακολουθεί μας δείχνει μια διάσταση του ζητήματος.
Να σημειωθεί ότι ο συντάκτης του άρθρου, Τουντζάι Οζκάν, είναι προφυλακισμένος και δικάζεται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, η οποία είχε ενεργό...συμμετοχή στη διακίνηση ναρκωτικών και άρα μπορύμε να πούμε ότι οι πληροφορίες του Οζκάν είναι "από πρώτο χέρι".
Τέλος και επειδή, παρά τα -γαλλο-ελληνο-κυπριακά εμπόδια, προχωρά η πορεία της Ευρώπης προς την Ε.Ε., ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να αναλογιστούμε εμείς οι Ευρωπαίοι, είναι και αυτό της ελεύθερης διακίνησής τους από την Τουρκία προς τις χώρες της Ευρώπης, όταν θα έχουν εκλείψει οι τελωνειακοί έλεγχοι.

Η Τουρκία Έγινε πλέον Αγορά Κατανάλωσης Ναρκωτικών

Τουντζάι Οζκάν, Εφ. Μιλλιέτ, 20 Μαρτίου 2001
Από παλιά η Τουρκία μνημονεύονταν ως πέρασμα, ως χώρα σταθμός στο θέμα της διακίνησης των ναρκωτικών. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Το έχετε καταλάβει; Συζητήστε με τα παιδιά σας. Αν σας μεταφέρουν όσα βλέπουν σχετικά με τα ναρκωτικά στα σχολεία, στα κέντρα διασκέδασης, θα καταλάβετε καλύτερα τι θέλω να σας πω. Η Τουρκία προχωράει γοργά να γίνει χώρα κατανάλωσης των ναρκωτικών. Επειδή οι δυτικές χώρες καταπολεμούν πλέον πιο αποτελεσματικά τα ναρκωτικά, η χρήση τους μετατοπίζεται προς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον τομέα του περιορισμού της χρήσης των ναρκωτικών και στην Αμερική και στην Ε.Ε. Η χρήση ναρκωτικών μειώνεται συνεχώς και στα δύο αναπτυγμένα συστήματα. Ο αγώνας κατά της μαριχουάνας και κοκαΐνης στην Αμερική, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.
Οι χρήστες μειώνονται συνεχώς. Στην Αμερική υπάρχει μείωση των χρηστών κατά 70% και στην Ε.Ε. κατά 60%. Αλλά η παραγωγή δεν μειώνεται. Τούτο δείχνει ότι έχουν αλλάξει οι χώρες χρήστες. Από τα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών περνάει περίπου το 7% του παγκόσμιου ακαθάριστου εισοδήματος. Υπολογίζεται ότι τα ναρκωτικά που περνούν από τη Τουρκία κάθε χρόνο αξίζουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολλάρια. Τα ναρκωτικά που διακινούνται μέσω Τουρκίας αποτελούν το 40% της Αμερικανικής και το 60% της αγοράς της Ε.Ε. Έτσι ο ρόλος της Τουρκίας από διαμετακομιστικός, αλλάζει και γίνεται ρόλος καταναλωτικής αγοράς. Για τους διεθνείς βαρόνους των ναρκωτικών η Τουρκία αρχίζει να αποκτά το χαρακτήρα του θηράματος. Όταν ο πληθυσμός των παιδιών και των νέων στην Τουρκία είναι τόσο μεγάλος και δυστυχώς επηρεάζεται εύκολα, υπάρχει ανάγκη να ληφθούν έκτακτα μέτρα. Υπάρχει ένα σύστημα καταπολέμησης, που αξιολογεί την επιτυχία του με την ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίζεται και συλλαμβάνεται από τις αρμόδιες αρχές στην Τουρκία. Αυτή είναι μια μέθοδος που ενθαρρύνουν οι δυτικές χώρες. Δεν έχει κανένα όφελος για εμάς. Πρέπει να γίνει μετάβαση σε ένα σύστημα που αξιολογεί των αριθμό των χρηστών και των πωλητών που βρίσκονται στους δρόμους και τους καταπολεμά. Έτσι πρέπει να περάσει σε πρώτο πλάνο η παρακολούθηση των χρηστών, η θεραπεία και η αποτρεπτικότητα στη χρήση των ναρκωτικών. Ακόμη μπορεί να ληφθεί ως παράδειγμα το σύστημα που εφαρμόζεται στην Ολλανδία για την απεξάρτηση των χρηστών. Πρέπει να συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα, όπως είναι η ελεγχόμενη χρήση από τους εξαρτημένους χρήστες και οι τρόποι που διευκολύνουν τη θεραπεία τους. Αν δεν γίνει κάτι με τους δρόμους διακίνησης και με τους πωλητές των ναρκωτικών, αυτό θα είναι κρίμα για πολλές οικογένειες στην Τουρκία.

Read more...

ΝΕΑ ΕΕ/Π COBRA ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΔ


Η σημερινή αγγλόγλωσση Τοday’s Zaman δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα άρθρο της Λαλέ Σαριιμπραχίμογλου που συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες, με τίτλο «US finds formula to sell Cobras to Turkey», στο οποίο η δημοσιογράφος αναφέρεται στη φόρμουλα του αμερικανικού Πενταγώνου, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει στην πώληση πέντε ελικοπτέρων Cobra στην Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της στο μέτωπο της πάταξης του ΡΚΚ.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες τουρκικές πηγές της αμυντικής βιομηχανίας στην Άγκυρα, η εταιρεία Bell, που κατασκευάζει στις ΗΠΑ τα ελικόπτερα τύπου Cobra, πρόκειται να διακόψει την παραγωγή του ιδίου τύπου ελικοπτέρων, που προορίζονταν για τους πεζοναύτες, και να χρησιμοποιήσει τη γραμμή παραγωγής για να κατασκευάσει τα ελικόπτερα, που προορίζονται να καλύψουν τις τουρκικές ανάγκες. Το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί προς έγκριση στον Πρόεδρο Ομπάμα.
Μόνο 6 από τα 12 επιθετικά ελικόπτερα τύπου Super Cobra AH - 1W, που βρίσκονταν στη διάθεση των ΤΕΔ, είναι αξιόμαχα, ενώ τα υπόλοιπα, είτε έχουν συντριβεί, είτε βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, καταλήγει το άρθρο.

Read more...

«Είναι καλό να μπορείς να λογοδοτείς»

Η συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και των Διοικητών των Όπλων στην κηδεία του ε.α. συνταγματάρχη της Στρατοχωροφυλακής Κιρτζά, ο οποίος πρόσφατα αυτοκτόνησε, δίχως καμία αμφιβολία ενέχει και την έννοια μιας «διαμαρτυρίας».

Η συμπεριφορά αυτή εκτείνεται και πέρα από τη συμμετοχή στην κηδεία ενός εν όπλοις φίλου. Σηματοδοτεί, παράλληλα, ότι η διερεύνηση της υπόθεσης Εργκενεκόν χρησιμοποιείται και ως ένα μέσο για τη φθορά των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων [ΤΕΔ].

Το γεγονός ότι οι κατηγορίες εναντίον του Κιρτζά προέρχονται από έναν δοσίλογο του ΡΚΚ δημιούργησε και μια αρνητική ψυχολογία πάνω στα στελέχη εκείνα, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Έτσι, οι στρατιωτικοί διοικητές, με τη στάση τους αυτή, θέλησαν να στείλουν και το μήνυμα προς τις θιγόμενες ομάδες, ότι «βρισκόμαστε στο πλευρό σας».

Αυτά είναι πράγματα, τα οποία μπορεί να συμβούν σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, εάν κινηθείτε εναντίον ενός φορέα με τον τρόπο αυτό, τότε θα πρέπει να αποδεχθείτε και το γεγονός ότι θα λάβετε και το αντίτιμο της πράξης σας.

Από την άλλη πλευρά, για το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή έχει γίνει το εργαλείο για τη φθορά των ΤΕΔ, αναμφίβολα μπορούμε να πούμε ότι έχουν μερίδιο ευθύνης και αυτοί, οι οποίοι χρημάτισαν Διοικητές των ΤΕΔ κατά το παρελθόν. Και η τελευταία αυτή κατάσταση θα πρέπει να αποτελέσει το δίδαγμα για το μέλλον.

Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι κατά τη διάρκεια της καταπολέμησης της τρομοκρατίας ορισμένα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, στρατιώτες ή πολίτες, βγήκαν εκτός της γραμμής της νομιμότητας. Μάλιστα, όσο προχωρούσαν, αυτό τους έγινε και δεύτερη φύση.

Το εμπόριο ναρκωτικών το πήραν από τα χέρια των «κακών Κούρδων» και το μετακύλυσαν στους «καλούς Κούρδους». Σε αυτό, βέβαια, κάποιοι διαδραμάτισαν ρόλο. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατάσταση αυτή με τον καιρό δημιούργησε και διάφορες σπείρες.

Εάν η υπόθεση Σουσουρλούκ και οι δολοφονίες με άγνωστους δράστες είχαν διερευνηθεί με την πρέπουσα σοβαρότητα, εάν οι ΤΕΔ βρίσκονταν σε αγαστή συνεργασία με τις δικαστικές Αρχές και με τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, σήμερα ουδείς θα σκάλιζε τα θέματα αυτά, ούτε θα διενεργούσε μια εκστρατεία φθοράς των ΤΕΔ.

Ο Βελί Κιουτσούκ, την εποχή εκείνη, δεν έπαιρνε στα σοβαρά ούτε ακόμη και τη Βουλή και δεν δεχόταν να δώσει κατάθεση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τότε στρατιωτικοί διοικητές, για το γεγονός αυτό, έκαναν τα στραβά μάτια. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα των δολοφονιών με άγνωστους δράστες.

Εάν είχε ζητηθεί ο λογαριασμός τότε, σήμερα δεν θα συζητούσαμε τα θέματα αυτά, τα οποία γίνονται και αντικείμενο παραπόνων. Το να έχει ένας φορέας διαφάνεια και να μπορεί να λογοδοτεί, αυτό δεν του προκαλεί φθορά, απεναντίας τον ενδυναμώνει!
ΠΗΓΗ: Hurriyet

Read more...

ΤΟΥΡΚΙΑ - EΛΛΑΔΑ / ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ


Η σημερινή αγγλόγλωσση Τοday’s Zaman δημοσιεύει, στις εσωτερικές της σελίδες, το δεύτερο μέρος εκτενούς τρίστηλου άρθρου του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Eastern Connecticut State University Christopher Vassilopoulos και της δημοσιογράφου - ανταποκρίτριας Sema Emiro?lu, με τίτλο «Rethinking Turkish-Greek relations post Gaza crisis».

Σύμφωνα με το άρθρο:
o H Τουρκία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως, ό,τι και να πράξει, δεν μπορεί να εξαρτάται από το εβραϊκό ή το ισραηλιτικό λόμπι, προκειμένου να μεταφέρει τις απόψεις της στην Ουάσιγκτον. Έχει γίνει σαφές στην Τουρκία πως, εάν επιθυμεί να έχει την υποστήριξη αυτών των λόμπι, πρέπει να συντάσσεται με οποιαδήποτε αμερικανική ή ισραηλινή πρωτοβουλία στην περιοχή, ανεξάρτητα από τη βούληση ή τα συμφέροντα του τουρκικού λαού.
o Αφού η Τουρκία τείνει να θεωρεί πως χρειάζεται ενδιάμεσους για να μεταδώσει τα μηνύματά της στην Ουάσιγκτον, γιατί δεν χρησιμοποιεί το ελληνικό λόμπι ? το οποίο δεν διαθέτει βέβαια την ισχύ του εβραϊκού ή του ισραηλιτικού ? αλλά το οποίο δεν συνεπάγεται το επαχθές φορτίο των σημιτικών ομάδων πίεσης; Οι Έλληνες δεν σφάζουν πια. Οι Έλληνες δεν κάνουν εγκλήματα πολέμου. Οι Έλληνες δεν καταπιέζουν πλέον. Οι Έλληνες δεν είναι πλέον υπεύθυνοι για απάτες δισεκατομμυρίων. Οι Έλληνες ανήκουν στην Ε.Ε.. Οι Έλληνες, μαζί με τους Ελληνοαμερικανούς, διαθέτουν αποτελεσματικές προσβάσεις στο State Dept και στο Κογκρέσο.
o Η χρήση του ελληνικού λόμπι από τους Τούρκους θα στείλει πολλά ελπιδοφόρα μηνύματα για σταθερότητα στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή και για οικονομική ανάπτυξη και ανοίγματα προς τον αραβικό κόσμο. Όλες αυτές οι πιθανότητες πρέπει να τύχουν θερμής υποδοχής από την παγκόσμια κοινότητα και από τους Αμερικανούς, πλην των Νεοσυντηρητικών και όσων ανήκουν στο εβραϊκό ή στο ισραηλιτικό λόμπι των ΗΠΑ.
o Η δικαιολογία να υφίστανται στενές σχέσεις με το Ισραήλ ήταν η επιρροή του ισραηλινού λόμπι στην Ουάσιγκτον. Πιστεύουμε πως η ισχύς του επιχειρήματος αυτού μειούται μέρα με τη μέρα, με την κάθε ισραηλινή επιθετικότητα.
o Στενότερες σχέσεις μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων συνοδεύονται από εκατοντάδες ετών πολιτισμικής όσμωσης και αμοιβαίων συμφερόντων στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στη Μέση Ανατολή και στην Κεντρική Ασία. Παρά τα πραγματικά εμπόδια που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, γεγονός παραμένει πως, κάθε μέρα που περνά, τα εμπόδια ανήκουν περισσότερο στο παρελθόν.
o Ελλάδα και Τουρκία, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δεν πρέπει να κάνουν κοινά αμυντικά γυμνάσια; Δεν έχουν αμοιβαίο συμφέρον από την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, της πειρατείας και της τρομοκρατίας; Δεν έχουν ενεργειακές ανάγκες, οι οποίες από κοινού θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν θετικότερα από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας; Τι πράττει, επί των ανωτέρω, το εβραϊκό ή το ισραηλιτικό λόμπι;
o Στενότερες ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα βοηθήσουν την Τουρκία να διαχειριστεί καλύτερα το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων; Στενότερες ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα βοηθήσουν την Τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε.; Στενότερες ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα μειώσουν τον «θόρυβο», που προκαλούν η τουρκική και η ελληνική διασπορά; Στενότερες ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα δώσουν ένα ισχυρότερο μέτωπο στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ; Στενότερες ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα βοηθήσουν στη συμφιλίωση στο Κυπριακό;
Χρειάζεται μια ενωμένη, διαπολιτισμική, δίγλωσση και διαθρησκειακή φωνή στην ανατολική Μεσόγειο: Η άρθρωσή της ενδεχομένως να σημάνει θετικά αποτελέσματα. Οπωσδήποτε, όμως, χρειάζεται να διατυπωθεί το αίτημα για δικαιοσύνη αναφορικά με την καταπίεση των Παλαιστινίων, τόσο από την πλευρά του Χριστιανισμού όσο και του Ισλάμ, καταλήγει το άρθρο.

Read more...

Το ΥΠΕΞ διαψεύδει τα περί μεταβολής των ορίων του FIR Aθηνών

Σχετικό δημοσίευμα: Αλλάζει τα όρια του FIR η κυβέρνηση!
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα περί μεταβολής των ορίων του FIR Αθηνών, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε τις σχετικές εκτιμήσεις και τους ισχυρισμούς «απολύτως αβάσιμους», τονίζοντας ότι «ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Αναλυτικά, ο κ. Κουμουτσάκος διευκρίνισε τα εξής:
«Ως προς το έγγραφο - πρακτικό που δημοσιεύτηκε “αφορά σε...απεικόνιση του FIR Αθηνών και όχι σε επανακαθορισμό ή τροποποίησή του”.
Η διενέργεια συσκέψεων για την διευκρίνιση αυτών των διαδικαστικών θεμάτων γίνεται γιατί η αποτύπωση με σύγχρονο, ψηφιακό τρόπο συνεπάγεται εξειδικευμένη εργασία από αρμόδιους φορείς και έχει οικονομικό κόστος που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στο πρακτικό αναφέρεται ρητά ότι θα ακολουθηθεί η συμφωνηθείσα στο πλαίσιο του ICAO γραμμή και ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα προκειμένου να συμπέσει η ψηφιακή απεικόνιση με τα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα. "Δεν μετακινείται τίποτα", τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.
Τέλος, υπενθύμισε ότι τα όρια του FIR Αθηνών έχουν καθοριστεί με περιφερειακή, άρα με διεθνή συμφωνία, στο πλαίσιο του ICAO (1950-1952-1958) και για οποιαδήποτε μεταβολή τους απαιτείται αντίστοιχη διεθνής συμφωνία».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Read more...

Η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος

Του Σάββα Καλεντερίδη
Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση αποκάλυψης υπόγειων κρυπτών όπλων στην Τουρκία, μετά από στοιχεία που βρέθηκαν στα σπίτια συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, κατά το δέκατο κύκλο συλλήψεων που πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία.
Στο δέκατο κύκλο άρχισε η σύλληψη ατόμων που συμμετείχαν ενεργά σε χιλιάδες δολοφονίες Κούρδων πατριωτών τη δεκαετία του 1990 κυρίως. Αυτό δείχνει ότι ίσως το τουρκικό κράτος έχει αρχίσει να τροποποιεί την πολιτική του απέναντι στο Κουρδικό. Προχθές, μάλιστα, ο συνταγματάρχης ε.α. Κιρτζά, το όνομα του οποίου...αναμείχθηκε σε δολοφονίες Κούρδων όταν υπηρετούσε στην περιβόητη JITEM, αυτοκτόνησε στο σπίτι του, θέλοντας προφανώς να αποφύγει τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, αν ποτέ επίπεσει κατά των κεφαλών εκείνων που εγκλημάτησαν στην Τουρκία εν ονόματι του τουρκικού κράτους.
Ο Αχμέτ Τουρκ, πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Τουρκίας (DTP) που πρόσκειται στους Κούρδους, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και τις αποκαλύψεις για κρυμμένα ολποστάσια και για ομαδικούς τάφους Κούρδων αγωνιστών είπε: "Η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ δεν είναι κάτι που δρούσε ερήμην του τουρκικού κράτους. Είναι το ίδιο το κράτος. Ahmet Türk kazı için adres verdi
Ο Κούρδος πολιτικός, αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από την υπόθεση είπε:
"Και το σκάνδαλο Σουσουρλούκ και το σκάνδαλο του Σεμντίνλι (βομβιστική επίθεση εναντίον Κούρδων πολιτών, στην οποία είχε ανάμειξη και ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Μπουγιουκανίτ) συγκαλύφθηκαν με συμμετοχή-συνενοχή όλων των πολιτικών κομμάτων. Μετά από τέτοια συμπεριφορά, είναι φυσικό να περιμένουμε τα ίδια και στην υπόθεση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Τα στελέχη της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και της ομάδας του Σουσουρλούκ λένε "εμείς είμαστε το κράτος". Το φαινόμενο αυτό μπορεί να αξιολογηθεί σωστά αν ανατρέξουμε στην επίσημη ιδεολογία. Η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ δεν είναι μια συμμορία που διείσδυσε στο κράτος. Η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ είναι η ίδια η επίσημη ιδεολογία του τουρκικού κράτους. Με βάση την ιδεολογία αυτή επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα σύστημα κράτους-έθνους στηριζόμενο στο φυλετισμό. Αυτό προκάλεσε τα συνθήματα "όποιος δεν αγαπά την Τουκρία να τσακιστεί να φύγει", ενώ όλοι άλλοι, εκτός ααπό τους Τούρκους οδηγήθηκαν στον αφανισμό. Επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί μια κοινωνία η οποία δεν σκέφτεται και δεν κάνει κριτική. Οι Κούρδοι, οι Αλεβίτες, οι Αρμένιοι, ήταν στο στόχαστρο του κράτους και της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, για να επιτευχθεί η ομογενοποίηση του συστήματος.
Οι ρίζες της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ φθάνουν μέχρι το Κομιτάτο Ένωσις και Πρόοδος (İttihat ve Terakki) των Νεοτούρκων. Η εικόνα αυτή θα πρέπει να φανεί πολύ καθαρά. Όταν επιχειρήσαμε να λύσουμε το κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία, έγιναν 17 χιλιάδες ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Ακόμα και σήμερα επιμένουν στον πόλεμο και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το βαθύ κράτος δεν έχει εξουδετερωθεί ακόμα.
Τα σημάδια και η δράση της οργάνωσης Χεζμπολάχ (Hizbullah), της συμορίας του Σουσουρλούκ και της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, έχουν σχέση και μας οδηγούν στην πολιτική που ακολουθήθηκε για να εξουδετερωθεί το κουρδικό κίνημα.
Θα σας αναφέρω ένα περιστατικό.
Ένας δημοσιογράφος απευθύνει μια ερώτηση σχετική με την οργάνωση Χεζμπολάχ σε έναν κρατικό αξιωματούχο της εποχής (η Χεζμπολάχ δρούσε στο Κουρδιστάν και υποτίθεται ότι αποτελούσε την αυθόρμητη αντίδραση των θρησκευομένων Κούρδων απέναντι στους άθεους αντάρτες του ΡΚΚ. Η οργάνωση αυτή είχε ως έδρα τις μονάδες της στρατοχωροφυλακής και προκάελσε το θάνατο χιλιάδων Κούρδων αγωνιστών).
Ο αξιωματούχος του απαντά ως εξής:
Ποια Χεζμπολάχ; Η Χεζμπολάχ δεν έχει καμία σχέση με τους θρησκευόμενους Κούρδους.
Στη συνέχεια τί έγινε; Το ίδιο το κράτος υποχρεώθηκε να κάνει εκτεταμένες επιχειρήσεις για να την εξαρθρώσει. Τους χρησιμοποίησε και μετά, όταν δεν τους χριεαζόταν άλλο, τους σκότωσε.
Απέναντί μας έχουμε μια οργάνωση που κάνει κάθε είδους σκοτεινές δουλειές, υποτίθεται για την επιβίωση του κράτους. Αν δούμε τους στρατηγούς που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, αν εξετάσουμε την περιοχή της υπηρεσιακής τους δράσης, θα διαπιστώσουμε ότι όλοι αυτοί υπηρέτησαν στο Κουρδιστάν. Μήπως δεν δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι από αυτή την οργάνωση; Με βάση τα επίσημα στοιχεία, έχουν γίνει 17 χιλιάδες ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Τα πτώματα των δολοφονημένων πετάχτηκαν σε πηγάδια γεμάτα με οξύ. Πήραν τους ανθρώπους μας από τα σπίτια τους και εξαφανίσθηκαν. Τάιζαν τους ανθρώπους μας κοπριές και τους έκαναν αδιανόητα βασανιστήρια.
Τα όπλα που βγήκαν από τις κρύπτες εναντίον ποίων χρησιμοποιήθηκαν; Φυσικά εναντίον των Κούρδων. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία Κούρδων επιχειρηματιών, στη συνέχεια τα έθαψαν κάτω από τη γη. Μήπως το κράτος δεν ήξερε την ύπαρξη των θαμένων σε υπόγειες κρύπτες όπλων; Μόνο ο Ιμπραήμ Σαχίν γνώριζε την ύπαρξή τους; (Ανώτερος αξιωματικός της ασφάλειας που συνελήφθη πρόσφατα για συμμετοχή στην ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Σε σκαρίφημα που βρέθηκε σπίτι του βασίστηκαν οι ανασκαφές που οδήγησαν στην αποκάλυψη των υπόγειων κρυπτών).Όχι. Το κράτος τα ξέρει όλα. Ελάτε να σκάψετε στο Μπάτμαν, το Ντιγιάρμπακιρ. Θα δείτε εκεί τι θα βγει.
Αν σκάψετε εκεί, θα βγούνε τα ίδια όπλα. Και δεν θα βγούνε μόνο όπλα, θα βγουν και πτώματα, τα πτώματα των δολοφονηθέντων Κούρδων πατριωτών".

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP