Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ


Η αστυνομία στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον κάνει έρευνες σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, σε διευθύνσεις των δημοσιογράφων Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ, του συγγραφέα Γιαλτσίν Κιουτσούκ, και του τέως ΜΙΤσή Κασίφ Κοζίνογλου. Η κατηγορία που βαραίνει τα άτομα που συνελήφθησαν και γίνονται έρευνες στα γραφεία και στα σπίτια τους είναι πως αποτελούνε ¨μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκενέκον. Η έρευνα που άρχισε τις προηγούμενες μέρες με την σύλληψη του δημοσιογράφου Σονέρ Γιαλτσίν και 2 εργαζομένων του Odatv, συνεχίστηκε με τις ταυτόχρονες έρευνες σε πολλά σπίτια ατόμων -μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι- σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ 07.00

Οι αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν τις ταυτόχρονες έρευνες στις 07.00 και πήγαν πρώτα στο σπίτι του δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ στο Καμπατάς. Την ίδια στιγμή η αστυνομία έκανε έφοδο και στο γραφείο του Αχέτ Σικ στο πανεπιστήμιο, καθώς παραδίδει μαθήματα στην σχολή ΜΜΕ και επικοινωνιών του πανεπιστημίου Μπιλγκί. Κατά την επέμβαση στο Odatv φέρεται να βρέθηκε σχέδιο για αδημοσίευτο βιβλίο του Αχμέτ Σικ, σχετικά με τις θρησκευτικές κοινότητες.

Μετά την 6 ωρών έρευνα στο σπίτι του, συνελήφθη.

ΚΛΗΘΗΚΕ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΛΤΣΙΝ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ

Τις πρωινές ώρες άρτχισαν οι έρευνες στο γραφείο και στο σπίτι του καθηγητή και συγγραφέα Γιαλτσίν Κιουτσούκ.

Έγινε γνωστό πως καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούσαν να μπούνε στο σπίτι του Γιαλτσίν Κιουτσούκ λόγω του συναγερμού, κλήθηκε κλειδαράς και έτσι αφού εξουδετερώθηκε ο συναγερμός, άνοιξαν την πόρτα και ερεύνησαν

Στο γραφείο του έψαχναν διάφορα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση ¨Εργκενέκον¨.

Ο ίδιος είναι στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι έρευνες στο σπίτι και στο γραφείο του συνεχίζονται.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΑΙΤ ΤΣΑΚΙΡ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

Περατώθηκε η έρευνα στο σπίτι του Ερέν Σαίτ Τσακίρ. Πρώτα βγήκαν οι αστυνομικοί από το σπίτι του με έγγραφα. Αργότερα βγήκε και ο ίδιος και τον επιβίβασαν σε περιπολικό.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Όταν η αστυνομία άρχισε στην έρευνα στο σπίτι του Νεντίμ Σενέρ που βρίσκεται στο Μπακίρκιοι, κάποιοι γείτονες κρέμασαν στις σημαίες τους τουρκικές σημαίες. Στο μεταξύ έρευνα γίνεται και στο αυτοκίνητο του Νεντίμ Σενέρ.

Η σύζηγος του Νεντίμ Σενέρ που έκανε εγχείρηση καρδιάς μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν ήρθε η αστυνομία και μετά, μεταφέρθηκε σε σπίτι συγγενούς.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ¨ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ¨

Οι έρευνες γίνονται με την αιτιολογία ¨μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκενέκον¨και της ¨πρόκλησης μίσους και εχθρότητας στον λαό¨.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

Μετά από αίτημα του εισαγγελέα Ζεκεριά Οζ που τρέχει την υπόθεση Εργκενέκον, το 10 Κακουργοδικείο Κωνσταντινούπολης αποφάσισε την σύλληψη 11 ατόμων μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Γιαλτσίν Κιουσούκ, και οι δημοσιογράφοι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ.

Ο ΚΑΣΙΦ ΚΟΖΙΝΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο Γιαλτσίν Κιουτσούκ ήταν στην Κωνσταντινούπολη, ο Κασίφ Κοζίνογλου στο εξωτερικό, ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν στις διευθύνσεις τους.

ΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Έρευνα γίνεται σε μερικές διευθύνσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Τα ονόματα αυτών που γίνονται έρευνες στα σπίτια τους είναι :

Δημοσιογράφος Νεντίμ Σενέρ

Συγγραφέας Γιαλτσίν Κιουτσούκ



Δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ

Ανταποκρίτρια του Odatv Ικλίμ Μπαϊρακτάρ

Συτντονιστής του Odatv Ντογάν Γιουρντακούλ



Ανταποκριτής του Odatv στην Άγκυρα Μουμτάζ Ιντίλ

Αρθρογράφος του Odatv Ερέν Σαίτ Τσακίρ

Τέως στέλεχος της ΜΙΤ Κασίφ Κοζίνογλου

Δημοσιογράφος Μουγιεσέρ Γιλντίζ

Αιντίν Μπιγικλί

Ανταποκριτής του Odatv Τζοσκούν Μουσλούκ

Σχόλιο : ΟΙ δημοσιογράφοι τελικά σε αυτήν την τόσο βρώμικη υπόθεση έχουν …προβεβλημένη θέση. Περισσότερες φωτογραφίες από τις συλλήψεις στην διεύθυνση http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=44993&rid=2

tourkikanea.gr.

Read more...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ Β. ΑΦΡΙΚΗ


Με τίτλο «Ο νικητής είναι η …Τουρκία» και υπότιτλο « Όσο συνεχίζεται το χάος στη Μέση Ανατολή, το status της Τουρκίας στην περιοχή ισχυροποιείται», η ενημερωτική ιστοσελίδα Ynet δημοσίευσε χθες (2/3) άρθρο γνώμης του Manfred Gerstenfeld, που πραγματεύεται την ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή λόγω των ταραχών και των λαϊκών εξεγέρσεων σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής . Ο αρθρογράφος υποστηρίζει αρχικά ότι η Τουρκία φαίνεται επί του παρόντος να αποτελεί τον μεγάλο νικητή, εν μέσω των ταραχών στον μουσουλμανικό κόσμο, γεγονός που οφείλεται, εν πολλοίς, στην εξασθένιση της ισχύος άλλων χωρών και όχι σε δικές της ενέργειες.

Βάσει των πληθυσμιακών δεδομένων, υπάρχουν τρία μεγάλα κράτη στη Μέση Ανατολή: Η Τουρκία, το Ιράν και η Αίγυπτος, με 70 – 80 εκατ. κατοίκους έκαστο. Η Σαουδική Αραβία έχει ένα ουσιαστικά υψηλότερο κατά κεφαλή ΑΕΠ σε σχέση με τις άλλες τρεις, ωστόσο ο πληθυσμός της (25 εκατομμύρια) είναι πολύ μικρότερος. Εξετάζοντας τα τρία αυτά κράτη διαπιστώνονται τα εξής:


• Μετά την πτώση του Μουμπάρακ, θα μεσολαβήσουν πολλά χρόνια ίσως και δεκαετίες μέχρι να αναδειχθεί μια αντίστοιχη ηγετική φυσιογνωμία στην σημαντικότερη χώρα του αραβικού κόσμου.

• Το Ιράν προσπαθεί να επωφεληθεί από το διογκούμενο κενό εξουσίας καθώς και από την εστίαση της Δύσης στα τεκταινόμενα άλλων χωρών της περιοχής, προκειμένου να αυξήσει την επιρροή του. Στο πλαίσιο αυτό, η αποστολή πολεμικών πλοίων στη Συρία, μέσω του Σουέζ, είναι μια μικρή αλλά εμφανής ένδειξη. Ταυτόχρονα, όμως, το Ιράν είναι ευάλωτο, καθώς αντιμετωπίζει εκ νέου αυξανόμενα εσωτερικά προβλήματα.

• Όσον αφορά στην Τουρκία σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν, τα πιθανά σενάρια είναι τα εξής δύο:

- Πρώτον, ο Αχμαντινετζάντ παραμένει στην εξουσία, αλλά η ισχύς του μειώνεται. Σε αυτή την περίπτωση, η Τουρκία λόγω των κυρώσεων της Δύσης μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές της προς το Ιράν.

- Δεύτερον, πτώση του καθεστώτος και συνεχιζόμενες ταραχές στην χώρα. Η Τουρκία δεν αναμένεται να επηρεαστεί άμεσα από μια τέτοια εξέλιξη, καθώς τα δικά της κέντρα εξουσίας βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα ιρανικά σύνορα, ενώ η Τεχεράνη αρχίζει να μειονεκτεί έναντι της Άγκυρας στην διεκδίκηση της ηγεμονίας στη Μέση Ανατολή.
Εν συνεχεία το δημοσίευμα αναφέρεται στο ενδεχόμενο ανάδειξης ενός νέου είδους «οθωμανικής αυτοκρατορίας», που δεν θα εδράζεται στην αποικιοκρατία αλλά στην επιρροή, με βασικό εκφραστή τον Τούρκο ΥπΕξ Αχμέτ Νταβούτογλου, έναν ακαδημαϊκό που προωθεί τον «νεο-Oσμανισμό", ένα είδος τουρκικής κοινοπολιτείας μουσουλμάνων.

Η μείωση της επιρροής και της ισχύος ορισμένων χωρών της περιοχής συντελεί στην ευόδωση των ‘νέο-οσμανικών’ σχεδίων, αφού σε περίπτωση που, π.χ., το ιρανικό καθεστώς καταρρεύσει, όχι μόνο η Χαμάς αλλά και αρκετές άλλες χώρες και οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολλάχ, θα στραφούν σύντομα προς την Τουρκία για καθοδήγηση και πάσης φύσεως βοήθεια.

Παράλληλα, η θέση της Τουρκίας στη Δύση έχει βελτιωθεί περαιτέρω, λόγω του ότι αποτελεί ένα παράδειγμα σταθερότητας σε μία περιοχή αυξανόμενης αστάθειας, έχοντας παράλληλα πρόσβαση, ως μέλος του ΝΑΤΟ, σε μεγάλο αριθμό στρατιωτικών απορρήτων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Επιπλέον, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν προβληματίζει ιδιαίτερα την Άγκυρα, καθώς εάν τελικά δεν επιτευχθεί, τότε θα συνοδεύεται από ανταλλάγματα και σημαντικές οικονομικές παραχωρήσεις από την ΕΕ, εν είδει αντιστάθμισης για την απόρριψη της τουρκικής υποψηφιότητας.

Όσον αφορά στην πολιτική κατεύθυνση που ακολουθεί ο αινιγματικός και καθόλου διπλωμάτης Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοάν, ο Gerstenfeld την αποκαλεί μυστηριώδη, ακόμα και για τους ειδήμονες της πολιτικής επιστήμης. Υποστηρίζει ότι ο Ερντοάν μεταβάλει, σε κάθε ευκαιρία, τις θέσεις του προκειμένου να επωφεληθεί όσο το δυνατό περισσότερο με οιαδήποτε αφορμή. Προς επίρρωση του ισχυρισμού του, ο αρθρογράφος επικαλείται τη στάση του Τούρκου Π/Θ έναντι του Ισραήλ, η οποία υπαγορεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες, με αποτέλεσμα, inter alia, να τίθεται εν αμφιβόλω το μέλλον της εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας.

Σε τελική ανάλυση, καταλήγει το δημοσίευμα, ο Ερντοάν είναι ικανός να διατηρήσει τη διφορούμενη στάση του επί μακρόν. Εντούτοις η Τουρκία δεν είναι, επί της ουσίας μια παγκόσμια δύναμη και δεν μπορεί να αυτοπροβάλλεται εσαεί ως τέτοια. Είναι, σε μεγάλο βαθμό, μία περιφερειακή δύναμη σε ένα οικονομικά μη-προηγμένο περιβάλλον. Αυτό γίνεται ακόμη σαφέστερο, εάν ληφθεί υπόψη ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Τουρκίας είναι μικρότερο από το ένα τρίτο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ του Ισραήλ.

Read more...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ GÜL ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Abdullah Gül ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο, είχε μια συνάντηση με τον αρχηγό της στρατιωτικής διοίκησης Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με κορυφαία ονόματα της χώρας. Ο Πρόεδρος Gül σε δηλώσεις του στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στην Αίγυπτο, είπε τα εξής:

«Σήμερα θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα πούμε πως πραγματοποιήσαμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει. Η μεταβατική διαδικασία θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σαφής, διαυγής και ικανοποιητική, να ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες του λαού και ο λαός να είναι συμμετοχικός». Υπογράμμισε ότι η Τουρκία ως κομμάτι αυτής της περιοχής, είναι ειλικρινής στο θέμα αυτό και ανέφερε το παρακάτω:

«Εμείς έχουμε ένα κύρος και τα λόγια μας εκτιμούνται. Αυτό είναι η ανάκτηση της προσωπικότητας ενός λαού εκπαιδευμένου και ανοιχτού στον κόσμο. Είναι μια λαϊκή επανάσταση. Αυτό που οφείλει να γίνει τώρα είναι η συνετή και αποφασιστική δράση. Θα πρέπει να διασφαλιστεί η δημοκρατία και η ανωτερότητα του δικαίου».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε με στρατιωτική τελετή ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης που ανέλαβε την αιγυπτιακή εξουσία μετά την επανάσταση δηλαδή ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργός Άμυνας, στρατάρχης Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι.

Οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι ακολούθως της τελετής υποδοχής, είχαν μια συνάντηση.

Ο Πρόεδρος Gül αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον αντιπολιτευόμενο ηγέτη Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, τον πρώην γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα και με τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μπαντίε.

Ακόμη θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Κινήματος Νέων της 6ης Απριλίου και του Κινήματος Κιφάγια, με ορισμένους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και με ηγέτες γνώμης.

http://www.trtgreek.com/trtworld/gr/newsDetail.aspx?HaberKodu=e0886ee8-01ad-4d73-8a38-903b8f7f7a28

Read more...

Οι Τουρκοκύπριοι παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους;


Με συνθήματα όπως «η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους», «έξω οι ξένοι», «πάρτε τα χέρια σας από πάνω μας» και «αυτή η χώρα είναι δική μας», χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν την Τετάρτη το μεσημέρι στα κατεχόμενα, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και των οικονομικών μέτρων που τους έχουν επιβληθεί. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ινονού στην κατεχόμενη Λευκωσία, σε μία πρωτόγνωρη για τα τουρκοκυπριακά δεδομένα εκδήλωση διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συμμετοχή του κόσμου ανήλθε στις 40.000 με 50.000, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών. Στην εξέδρα του συλλαλητηρίου ήταν οι ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων με εξαίρεση το “κυβερνών” κόμμα Εθνικής Ενότητας που στηρίζει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Στο συλλαλητήριο, που διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κυριάρχησαν πολιτικά συνθήματα, αλλά και συνθήματα εναντίον της Τουρκίας με ορισμένα από αυτά να απευθύνονται ιδιαίτερα στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως «εμείς είμαστε Τουρκοκύπριοι, εσείς ποιος είστε κύριε;» και και «πάρτε το πακέτο σας και ξεκουμπιστείτε». Συνθήματα ακούστηκαν και εναντίον της ψευδοκυβέρνησης. Της πορείας που ακολούθησε, προπορεύονταν δύο γαϊδούρια (που σχετίζονται με την ιστορία και την παράδοση της Κύπρου) πάνω στα οποία υπήρχε πανό, όπου αναγραφόταν: “Είμαστε, άραγε, οι τελευταίοι κάτοικοι αυτού του τόπου;” Στο παρελθόν, ο σκληροπυρηνικός Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είχε δηλώσει ότι “τα γαϊδούρια είναι οι τελευταίοι κάτοικοι της Κύπρου”.

Παρά τις προειδοποιήσεις του κατοχικού καθεστώτος, αναρτήθηκαν σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίως από τα μέλη του κινήματος “Γιασεμί” αλλά και πλακάτ με συνθήματα εναντίον της συνεχιζόμενης παρουσίας του τουρκικού στρατού. Η “αστυνομία” τούς ζήτησε να εγκαταλείψουν τις σημαίες και τα πλακάτ. Αυτοί αρνήθηκαν, δημιουργήθηκαν μικροσυμπλοκές και συνελήφθη ένας Τουρκοκύπριος. Τελικά, η “αστυνομία” με τη βία απέσπασε τις κυπριακές σημαίες και τα πανό και άφησε τα υπόλοιπα μέλη της κίνησης “Γιασεμί” να πορευθούν στο χώρο της συγκέντρωσης.

Νωρίτερα, έξω απο τα γραφεία της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Afrika» περίπου 150 διαληλωτές που κρατούσαν κυπριακές σημαίες, ανακόπηκαν και κτυπήθηκαν από λεγόμενους αστυνομικούς. Η ψευδοκυβέρνηση σε συνεργασία με την Άγκυρα είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό είχαν ανακληθεί όλες οι άδειες των μελών της λεγόμενης Αστυνομίας για αντιμετώπιση της κατάστασης

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε, μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί από κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων στο τέλος Ιανουαρίου -που προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας-, αλλά και από τον σάλο που προκάλεσε η επίθεση την περασμένη Παρασκευή κατά της εφημερίδας «Afrika» και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος κατάγγειλε ότι πίσω από αυτή βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Read more...

Πέντε παραβάσεις και παραβιάσεις από την τουρκική Αεροπορία σήμερα


Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι από 12 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 4 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Η όλη δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Διάβημα ΗΠΑ σε Τουρκία για τις συλλήψεις δημοσιογράφων


Τις κατοικίες 11 προσώπων ερεύνησε σήμερα η τουρκική αστυνομία και εξέδωσε ισάριθμα εντάλματα σύλληψης και μεταξύ αυτών και κατά δύο δημοσιογράφων στο πλαίσιο των επιχειρήσεών της σχετικά με τη συνωμοσίας "Εργκένεκον" που φέρεται να είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Όμως το ένταλμα κατά των δύο δημοσιογράφων και η φυλάκιση άλλων τριών τον περασμένο μήνα έχει προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ: Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα κάθώς θεωρεί ότι βάλλεται η ελευθερία του Τύπου.

Εις βάρος των 11 υπόπτων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναμένεται να τεθούν υπό κράτηση μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στις οικίες τους κατά τη διενέργεια των οποίων απαιτείται να είναι παρόντες. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ κι ένας πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών.

Άλλοι τρεις δημοσιογράφοι έχουν προφυλακιστεί και αναμένουν τη διεξαγωγή της δίκης τους με κατηγορίες για διασυνδέσεις με τη σκιώδη υπερεθνικιστική οργάνωση, γνωστή με την ονομασία Εργκένεκον, που φέρεται να συνωμοτούσε για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Τα τεράστια κονδύλια της ΜΙΤ, η πληρωμένη προπαγάνδα και η Ελληνική τηλεόραση…


Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ένα κονδύλι, στον κρατικό προϋπολογισμό (επισήμως), γύρω στα 400 εκατομμύρια ευρώ.. Σε σύγκριση με τις ένα - δυο δεκάδες, που έχουν οι Ελληνικές. Πού χρησιμοποιούνται αυτά τα ποσά;
Είναι απλό: Στην εξαγορά! Εξαγοράζουν φορείς, αξιωματούχους, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, και ολόκληρους τηλεοπτικούς σταθμούς! Προωθούν δε την προπαγάνδα τους, μέσω των καναλιών, με πολλούς τρόπους.

Στoν ΣΚΑΙ, επιχειρείται μια αρκετά εμφανής παραχάραξη και πλαστογραφία της Ιστορίας, με την σειρά «1821», που στηρίζεται στο βιβλίο του κ. Βερέμη. Ένα άλλο ύπουλο μέσον είναι οι τούρκικες σειρές, που έχουν κατακλύσει τους ντόπιους τηλεοπτικούς σταθμούς.. Το κοινό, πού έχουν αυτές οι σειρές, είναι πως προβάλλουν αξίες. Ανθρώπινες, οικογενειακές, κοινωνικές. Γι’ αυτό έχουν μεγάλη θεαματικότητα στην Ελλάδα. Οι αντίστοιχες Ελληνικές σειρές βρίθουν από έρωτες ομοφυλοφίλων, εγκληματικότητα, δολοπλοκίες και κάθε είδους διαστροφή. Επόμενο, λοιπόν, είναι να γίνεται, υποσυνείδητα, σύγκριση, από τον θεατή, μεταξύ Ελλήνων και τούρκων...

Και το μήνυμα, που περνά υποσυνείδητα στον κόσμο, είναι, ότι αυτοί είναι οι καλοί κι εμείς τα… καθάρματα...
Αυτοί είναι οι πολιτισμένοι κι εμείς οι… κανίβαλοι.
Αυτοί είναι οι υγιείς κι εμείς οι…. διεστραμμένοι!
Κάπως έτσι καθαγιάζεται η τουρκοκρατία, δαιμονοποιείται η Εθνεγερσία και, τελικά, παραχαράσσεται η Ελληνική Ιστορία…

Τέλος, "Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, το ερώτημα που τέθηκε για να συμπληρώσουν γραπτώς οι ερωτηθέντες ήταν:
«ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜEΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»;
- 21% AΠΑΝΤΗΣΕ: « NAI »
- 17% ΑΠΑΝΤΗΣΕ: « OXI »
- 62% ΑΠΑΝΤΗΣΕ: « عهد الأمن العالمي بواشنط »"

Καληνύχτα Ελλάδα...

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_3706.html

Read more...

Πτώση Heron στην Μαρντίν


Μη επανδρωμένο όχημα τύπου Ηeron κατέπεσε κατά την διάρκεια της αναγνωριστικής πτήσης σε απόσταση 300 μέτρων απο το χωριό Ilisu στην περιοχή Dargeçit της επαρχίας Mαρντίν.Στις 29 Σεμπτεμβρίου 2010 στην πόλη Cukurca στην επαρχία Χακάρι νεαροί Κούρδοι είχαν περισυλλέξει ένα ίδίου τύπου μη επανδρωμένο εναέριο όχημα το οποίο είχε βρεθεί στο έδαφος .Η Τουρκία έχει αγοράσει συνολικά 10 μη επανδρωμένα οχήματα τύπου Ηeron απο το Ισραήλ και τα χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων Μαχητών του PKK.Η καθυστέρηση παράδοσης των 4 τελευταίων οχημάτων τύπου Heron είχε προκαλέσει κρίση στις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ.

firatnews.com

Read more...

Στις 24 Φεβρουαρίου η Ε.Ε. ενέκρινε ομοφώνως το κείμενο Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για την επανεισδοχή λαθρομεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες στην Τουρκία.


Και όμως, μία μόλις ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, η τουρκική κυβέρνηση διά του υπουργού Εξωτερικών ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν της αρέσει η συμφωνία που μόλις είχε επιτευχθεί, διότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Τουρκίας (!), εφ'όσον δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα της Αγκυρας να καταργηθεί το καθεστώς βίζας στις μετακινήσεις των Τούρκων πολιτών στις ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΤΣΙ η Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας έμεινε και αυτή κενό γράμμα, αφού δεν θα υπογραφεί έως ότου η Αγκυρα βρει τον κατάλληλο χρόνο και τις αρμόζουσες συνθήκες να «επανεκκινήσει» τη διαδικασία.

ΦΥΣΙΚΑ δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση παγώνει και διαστρεβλώνει μονομερώς συμφωνίες-υποχρεώσεις της απέναντι στην Ε.Ε., συναρτώντας την εφαρμογή τους με την ικανοποίηση μονομερών απαιτήσεών της. Υπάρχει το προηγούμενο της μη εφαρμογής εκ μέρους της Αγκυρας του σχετικού πρωτοκόλλου για την έμμεση αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως πλήρους μέρους της Ε.Ε., παρά μόνον αν ξεκινήσει το παράνομο απ' ευθείας εμπόριο της Ε.Ε. με τα κατεχόμενα.
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ του διαβόλου μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί ότι, αφού αρκετοί Ευρωπαίοι εταίροι κάνουν τα στραβά μάτια ή προωθούν τις μονομερείς απαιτήσεις της Αγκυρας απέναντι στην Ε.Ε., γιατί να μην το επαναλάβει και τώρα η Αγκυρα.
ΤΟ ιδιαίτερο σημείο όμως σ' αυτή την «πρωτότυπη» διεθνή συμπεριφορά της Αγκυρας είναι ότι σχετίζεται πάντα με ελληνικά ή κυπριακά συμφέροντα.
ΣΤΗΝ παρούσα περίπτωση, η συμφωνία για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στην Τουρκία έχει άμεση σχέση με το οξύτατο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς η Τουρκία ουδέποτε εφάρμοσε και τη σχετική ελληνοτουρκική συμφωνία.
ΤΟ «παράξενο» (;) είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, που γνωρίζει από πρώτο χέρι την αναξιοπιστία της Αγκυρας, δεν εμφανίστηκε στα ευρωπαϊκά όργανα με θέσεις και προτάσεις που θα μπορούσαν τουλάχιστον να την απαλλάξουν από μέρος του μεγάλου προβλήματος της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ δύναμη Frontex για τις περιπολίες στα χερσαία σύνορα, και κυρίως στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια όρια και σύνορα (εκεί που αυτά υπάρχουν), ασκούν έναν κάποιο έλεγχο, αλλά δεν διευκολύνουν την Ελλάδα στην επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στην Τουρκία, από όπου προέρχονται.
ΚΑΙ τούτο γιατί η Frontex περιπολεί μόνον εντός του ελληνικού, δηλαδή ευρωπαϊκού χώρου, και επομένως δεν γίνεται η επαναπροώθηση προς την Τουρκία, αφού αυτή στην ουσία την αποτρέπει.
ΣΤΟ παρελθόν όμως έχει συζητηθεί ανιχνευτικώς στην Αγκυρα ελληνική πρόταση για περιπολίες της Frontex εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, με συμμετοχή και Τούρκων αξιωματούχων, ώστε να σταματά ουσιαστικώς η προώθηση λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα και την Ε.Ε. Η ΠΑΡΟΥΣΑ κυβέρνηση δεν προώθησε την πρόταση αυτή. ΙΣΩΣ δεν είναι το ίδιο τολμηρή με την Αγκυρα...

enet.gr

Read more...

Το βιολί τους οι Πράσινοι! Επιμένουν με τροπολογία επί του «απευθείας εμπορίου»


Του Γιάννου Χαραλαμπίδη

Οι Σοσιαλιστές δεν συναινούν, αλλά επιδιώκουν το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Δικαιοσύνης και των Εξωτερικών Υποθέσεων.

Το βιολί τους οι Πράσινοι! Επιμένουν στην εφαρμογή του κανονισμού για το «απευθείας εμπόριο». Και το αποδεικνύουν με νέα σχετική με το θέμα τροπολογία, την οποία κατέθεσαν χθες ως πολιτική ομάδα επί της έκθεσης αξιολόγησης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. Η έκθεση θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια στις 8 Μαρτίου και ζητά από την Τουρκία να προχωρήσει στην άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, για να διευκολυνθούν οι προσπάθειες λύσης του Κυπριακού. Μια λύση, η οποία, όπως τονίζεται στην έκθεση, θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Σ. Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις αρχές καθώς και τις αξίες επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η ΕΕ.


Οι τροπολογίες
Ανάλογη απόπειρα έγινε και στο στρατόπεδο των Σοσιαλιστών από το Βρετανό σκιώδη εισηγητή Ρίτσαρτ Χάουϊτ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν αναγκαία η υποβολή τροπολογίας για την εφαρμογή του απευθείας εμπορίου, ώστε να τηρηθούν ισορροπίες στο κείμενο. Λόγω, όμως, των αντιδράσεων τόσο του βουλευτή της ΕΔΕΚ Κούλλη Μαυρονικόλα και άλλων, κυρίως Γερμανών σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, απετράπη η κατάθεση τροπολογίας για το «απευθείας εμπόριο». Όμως, θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα υποστηρίζεται το άνοιγα δύο ακόμη ενταξιακών κεφαλαίων. Εκείνου της Δικαιοσύνης και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, καθώς και του άλλου των Εξωτερικών Υποθέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ακόμη δεν έχουν καθοριστεί από ευρωπαϊκής πλευράς κριτήρια για το κεφάλαιο της Δικαιοσύνης και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και παρ' όλ' αυτά ζητείται το άνοιγμά τους.

Ήδη, στην έκθεση καλείται το Συμβούλιο όπως προωθήσει το άνοιγμα του κεφαλαίου για την ενέργεια, το οποίο κρατά παγωμένο η Κυπριακή Δημοκρατία, επειδή τουρκικά πολεμικά σκάφη παρενοχλούν πολιτικά πλοία που διενεργούν έρευνες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αποτυχία της Άγκυρας
Η Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο δεν κατάφερε να ανοίξει, όπως ήταν προγραμματισμένο επί Βελγικής Προεδρίας, το κεφάλαιο για τον ανταγωνισμό, καθότι δεν εκπλήρωσε τα κριτήρια που έθεσε η ΕΕ. Είναι, μάλιστα, δύσκολο να το ανοίξει λόγω τεχνοκρατικών προβλημάτων που οφείλονται στην ίδια την Άγκυρα. Η τουρκική ενταξιακή πορεία βρίσκεται κατά γενική ομολογία σε αδιέξοδο, καθότι η Άγκυρα μπορεί να ανοίξει μόνο τρία ακόμη ενταξιακά κεφάλαια. Από τα 35 ενταξιακά κεφάλια έχει ανοίξει 13. Τα υπόλοιπα κεφάλαια είναι παγωμένα είτε μέσω αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως του Δεκεμβρίου του 2006, είτε μέσω βέτο που ασκούν τα κράτη-μέλη λόγω εξυπηρέτησης δικών τους εθνικών συμφερόντων. Ειδικότερα, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί είναι υπέρ της ειδικής σχέσης αντί της πλήρους ένταξης.

Η λογική της ώθησης
Η κίνηση των Σοσιαλιστών περί του ανοίγματος νέων κεφαλαίων εντάσσεται στη λογική ότι θα πρέπει να δοθεί ώθηση στην τουρκική ενταξιακή πορεία. Ούτως ή άλλως, ώς τις τουρκικές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο, δεν προβλέπεται το άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου. Τώρα ως προς την τροπολογία των Πρασίνων για το «απευθείας εμπόριο», ακόμη και αν εισπράξει την υποστήριξη κάποιων από τους ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων, είναι δύσκολο να περάσει. Κι αυτό διότι το ΕΛΚ και άλλες πολιτικές ομάδες είναι αντίθετες.

http://www.sigmalive.com

Read more...

Ειρήσθω Τούρκων μέθοδοι πληθυσμών…



Με τον Λάζαρο Μαύρο

Σ Χ Ε Δ Ι Ο της Τουρκίας για τη δραστική αλλαγή της σύνθεσης του αυτόχθονος πληθυσμού της Κύπρου, με στόχο την ανατροπή της ελληνικής πλειοψηφίας και τον τελικό εκτουρκισμό του νησιού, είναι ο διαπραττόμενος από το 1974 παράνομος εποικισμός. Τον οραματίστηκε, τρεις 10ετίες μετά και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από το 1956 με τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ, η επεκτατική στρατηγική της Άγκυρας. Στις σκλαβωμένες από τον Αττίλα περιοχές, όπου από το ’74 επιβλήθηκε η εθνοκάθαρση σε βάρος των αυτοχθόνων Ελλήνων, ο μεταφερθείς από την Τουρκία πληθυσμός των εποίκων έχει ήδη καταστήσει τους Τουρκοκυπρίους μειονότητα στο κατοχικό καθεστώς. Το συλλαλητήριο των Τ/κ της 28.1.2011 και η εξαγγελθείσα για σήμερα συνέχειά του, αποτελεί, συν τοις άλλοις, αντίδραση και στον διαπραχθέντα εποικισμό.

Μ ’ Α Λ Λ Ο Υ Σ ρυθμούς κι επί του παρόντος σε διαφορετική έκταση, παραπλήσια αποτελέσματα αλλαγής της σύνθεσης του πληθυσμού στις ελεύθερες περιοχές παράγει η «μεταναστευτική» πολιτική της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν κατέστη ακόμα μειονότητα στον τόπο του ο Ελληνισμός της Κύπρου, τα αυξανόμενα όμως ραγδαία, πολύ υψηλά ήδη ποσοστά των αλλοδαπών, κάνουν αισθητή την πίεση επί της γηγενούς κοινωνίας. Μετά την εθνοκάθαρση και τον εποικισμό στα κατεχόμενα, η Τουρκία μεθόδευσε τη συστηματική «λαθρομετανάστευση», μέσω της γραμμής Αττίλα, για την αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στα ελεγχόμενα από την ΚΔ εδάφη. Δεν είναι μόνο για την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, την επιβάρυνση της οικονομίας, την εξάρθρωση της κοινωνικής συνοχής και τη διασάλευση της ασφάλειας στις ελεύθερες περιοχές.

Αξιοποιώντας το χαλί που έστρωσε η «μεταναστευτική» πολιτική της ΚΔ, η Τουρκία «αποταμιεύει» εδώ σωρηδόν «φασούλι-φασούλι», για τη συγκρότηση μιας νέας στρατηγικής μουσουλμανικής μειονότητας, αυτήν τη φορά, στις ελεύθερες περιοχές. Την οποία θ’ αξιοποιήσει ως μοχλό σε πρώτο στάδιο και ως προγεφύρωμά της στη συνέχεια. Ο Κεμαλισμός, εκ γενετής γενοκτόνος, έχει δοκιμασμένες επί έναν αιώνα ατιμώρητες, διάφορες «μεθόδους πληθυσμών». Οι Νεο-Σουλτάνοι, στους νεότερους επεκτατικούς σχεδιασμούς τους, περιγράφουν εναργώς και διά χειρός Νταβούτογλου, με τον τίτλο «ανθρώπινη κινητικότητα», τα επόμενα βήματά τους. Επενδύοντας και στην υπεργεννητικότητα των σφριγηλών μουσουλμάνων, έναντι του φθίνοντος στη γήρανση, λόγω υπογεννητικότητας, ελληνικού πληθυσμού. Ο κυπριακός Ελληνισμός ήδη εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του. Η κυβέρνησή του, όμως, κοκορεύεται για την… «πολιτική Συλικιώτη»!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕ 2.3.11
Πού χάθηκαν όλοι εκείνοι που εκθείαζαν ελληνιστί, εν Αθήναις και εν Λευκωσία, με σωρεία άρθρων τους, τον «εκσυγχρονιστή» Ερντογάν, να σπεύσουν τώρα να… κατσαδιάσουν τους διαμαρτυρόμενους εναντίον του Τουρκοκυπρίους;
Λάζ.Α.Μαύρος

http://www.sigmalive.com

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP