Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Δεν υπάρχει κανένας ηγέτης στον κόσμο, ο οποίος θα εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για εθνικά θέματα, υπό την απειλή της πτώχευσης της πατρίδας του!


Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για συνομιλίες εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία δεν είναι μία σοφή πράξη αυτή την περίοδο. Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα οδήγησε στην απαξίωσή της σε όλο τον κόσμο και σε πολιτικό επίπεδο. Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ελλήνων διπλωματών, ελάχιστη σημασία δίνεται στην Ελλάδα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι πρέσβεις και το προσωπικό των πρεσβειών αδυνατούν να έχουν ακόμα και απλές επαφές στα Υπουργεία Εξωτερικών των χωρών που υπηρετούν. Για να το πούμε πολύ-πολύ απλά: τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά… Υπό το φως των παραπάνω γεγονότων, είναι «αυτοκτονία» κάθε συζήτηση, πόσο μάλλον διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση είναι κολλημένη στον τοίχο και δεν υπάρχει το σθένος, ούτε η δύναμη, πόσο μάλλον η ισχύς που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται ξυπόλυτη στ’ αγκάθια με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Όσο και να αυτοδιαφημίζεται ως η απόλυτη περιφερειακή δύναμη στην περιοχή μας, η Τουρκία έχει και αυτή πολλά και σημαντικά προβλήματα. Ο καθημερινός αγώνας επικράτησης μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και των στρατηγών οδηγεί την κατάσταση στα άκρα. Η χώρα βράζει και τα μέτωπα είναι πολλά. Οι σχέσεις με την Αρμενία βρίσκονται ξανά στο ναδίρ και στην Αμερική άρχισε φρέσκια προσπάθεια για αναγνώριση της γενοκτονίας. Στο τουρκικό Κουρδιστάν ο πόλεμος καλά κρατεί. Ήδη, η 4η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων, που είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η Τουρκία, ξεκίνησε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών. Οι πρώτες μάχες είναι νικηφόρες για τους μαχητές του ΡΚΚ.

Η Ιστορία μας έχει διδάξει πως όποτε η Τουρκία έχει προβλήματα στο εσωτερικό της, βγάζει τον θυμό της στο Αιγαίο και την Κύπρο. Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική αεροπορία παραβίασε δεσμευμένη περιοχή στο Αιγαίο. Έφτασαν στο σημείο να παρενοχλήσουν και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που βρισκόταν εντός του πεδίου βολής της Άνδρου. Ένα λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει σύρραξη. Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Στην Κύπρο, όπου η ελληνοκυπριακή πλευρά εγκλωβίστηκε σε αλληλοκατηγορίες, η Άγκυρα δεν δίνει τίποτα στις διαπραγματεύσεις. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο ψεύδονται. Όχι μόνο δεν έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά γίνεται προσπάθεια με τεχνάσματα και αναλήθειες να επηρεαστεί η κοινή γνώμη και να πιστέψει ότι υπήρξε υποχώρηση της τουρκικής πλευράς. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η Τουρκία απαιτεί τα πάντα και δυστυχώς οι αντοχές της ελληνοκυπριακής ηγεσίας αποδείχθηκαν ανύπαρκτες. Η υποχώρηση σε σημαντικές πτυχές της διακυβέρνησης προκαλεί θλίψη, αλλά και οργή. Η ηττοπάθεια είναι διάχυτη στην πολιτική ηγεσία και είναι ευτύχημα ότι αντέχει ακόμα ο λαός. Τα κέρδη για τους Ελληνοκύπριους μέχρι στιγμής είναι μηδαμινά.

Η Αθήνα, εν μέσω της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, αποφάσισε να εισέλθει σε συζητήσεις με την Τουρκία. Είναι λάθος και θα το πληρώσει. Η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει δώσει το παραμικρό δείγμα χώρας που επιθυμεί ειρήνη. Για τον ισλαμιστή πρωθυπουργό της Τουρκίας, ειρήνη σημαίνει υποχώρηση της Ελλάδας σε όλα τα ανοικτά θέματα του Αιγαίου. Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, είναι το λιγότερο που θα αποδεχθεί η Τουρκία. Για τον λόγο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να αναβάλει κάθε σκέψη για διάλογο. Δεν υπάρχει κανένας ηγέτης στον κόσμο, ο οποίος θα εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για εθνικά θέματα, υπό την απειλή της πτώχευσης της πατρίδας του. Και ο κ. Παπανδρέου, που έχει πληροφορηθεί τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αληθεύει ότι ο Λιν Πάσκο είναι στα μαχαίρια με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ρώτησα διπλωμάτη στην έδρα του ΟΗΕ. Η απάντηση ήταν θετική. Ο βοηθός γενικός γραμματέας νιώθει πως ο Αυστραλός πρώην υπουργός Εξωτερικών κάνει το ένα λάθος πάνω στο άλλο… Ποιο ήταν το τελευταίο; Ανάγκασε τον κ. Πάσκο να ζητήσει την παρέμβαση των Αμερικανών στους οποίους παρουσίασε ότι είμαστε στο παρά ένα της συμφωνίας… Και βέβαια δεν έλεγε την αλήθεια.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Read more...

Και ευθυμογραφήματα από τους τουρκόφρονες της Θράκης!


Λέγαµε κι εµείς οι καηµένοι ότι έχουµε κάποιαν αίσθηση του χιούµορ. Μέχρι πού διαβάσαµε τόν περίφημο κολαούζο του Προξενείου Τζενγκίζ Οµέρ στήν ξανθιώτικη τουρκοφυλλάδα «Μιλλέτ» (21-1-2010) καί βουβαθήκαµε.Υποκλιθήκαµε. Καί σας προσφέρουµε ένα δείγµα της τέχνης του, ενώπιον της οποίας Σουρής, Μπόστ και Τσιφόρος δείχνουν φαιδροί ερασιτέχνες.
Απολαύστε το:
«Με βάση τα τελευταία επιστηµονικά στοιχεία η Τουρκική ιστορία έχει ένα παρελθόν τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδων χρόνων. Μια Τουρκική ιστορία γεµάτη δόξα και ανθρωπιά… Μια τέτοια ιστορία που δίδαξε τον πολιτισµό στον κόσµο και έφερε την ανθρωπιά στην ανθρωπότητα.

Οι πρόγονοι µας σκορπίστηκαν στις τέσσερεις γωνιές του κόσµου, διαφωτίζοντας τις περιοχές που είχαν πάει. Στα έθνη που συνάντησαν έφεραν φιλία, καλούς τρόπους και µετριοπάθεια.
Περιέθαλψαν τους πληγωµένους, έτειναν χείρα βοηθείας στους έχοντες ανάγκη, τους φέρθηκαν µε στοργή, προστάτεψαν τους αδυνάτους, ενώ τους τυράννους και τους καταπιεστές τους έβαλαν στη θέση τους.
Ποτέ δεν αδίκησαν τους λαούς που ζούσαν υπό την ηγεµονία τους, το αντίθετο, τους στήριξαν, τους προστάτεψαν και τους επέτρεψαν να ζούνε όπως επιθυµούνε.
Ποτέ δεν ακούµπησαν τα σχολεία τους, τους χώρους προσευχής, την πολιτιστική τους κληρονοµιά, το αντίθετο, τους παρείχε κάθε δυνατότητα να τα κρατήσουν ζωντανά…»
Όχι πέστε μας εσείς τώρα, έχουµε άδικο;

Read more...

Φονικά πλεονεκτήματα στο Αιγαίο


Η είσοδος τόσο του προηγμένου βλημάτος αέρος-αέρος τύπου MICA ΕΜ/IR όσο και του πλήρως εγκατεστημένου και λειτουργικού συστήματος σκόπευσης ενσωματωμένο στην κάσκα (JHMCS) σε συνδυασμό με τα βλήματα τύπου IRIS-T στο ελληνικό οπλοστάσιο, έχει προσδώσει εντυπωσιακές δυνατότητες στους Έλληνες χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό έχει γίνει αισθητό στη τουρκική πλευρά και αποτυπώνεται στους αριθμούς των αναχαιτήσεων-εμπλοκών των τελευταίων μηνών στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με κορυφαίο επιτελικό στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας που μιλά στην εφημερίδα Έθνος, "η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, μια σύγχρονη και ισχυρή αεροπορία, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των εθνικών δικαίων χρησιμοποιώντας state of the art όπλα κορυφαίας τεχνολογίας (Αir to Αir, IRIS-T, MICA IR, AMRAAM) και μέσα EW, που μπορούν να εμπλέξουν -όταν απαιτείται- τον αντίπαλο «εισβολέα» από πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις σε σχέση με τα όπλα του παρελθόντος".

Το ίδιο κορυφαίο επιτελικό στέλεχος υποστηρίζει ότι για τη Πολεμική Αεροπορία "δεν απαιτείται πλέον ο όρος «merge» (κλειστή αερομαχία) να περιορίζεται στις αποστάσεις των προηγούμενων δεκαετιών, καθόσον αναγνωρίσεις - αναχαιτίσεις γίνονται με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων προβλέψεων, των προβλεπόμενων ενεργειών, εξαρτώμενων από τις αυξημένες επιδόσεις των οπλικών συστημάτων. Για παράδειγμα, στο παρελθόν εμπλοκή θεωρούνταν μια κατάσταση κλειστής αερομαχίας της τάξης των 2-3 μιλίων, ενώ σήμερα αυτές είναι 1-20 μίλια".
Επίσης, υποστηρίζεται ότι ο υψηλός επαγγελματισμός της Πολεμικής Αεροπορίας δεν εξαντλείται στις εμπλοκές και η διαχείριση των οπλικών συστημάτων-αεροσκαφών, του αριθμού των εξόδων και, βέβαια, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος αυξάνουν τις αποστάσεις, διαφοροποιούν τα δεδομένα αποστάσεων αναγνώρισης ή εμπλοκής με την ύπαρξη ποιοτικών δεδομένων σαφώς διαφορετικών από αυτά προηγούμενων δεκαετιών. Η χρήση βλημάτων αυτής της κατηγορίας (BVR) είναι συνήθως προς το συμφέρον του αμυνομένου, που υπολείπεται αριθμητικά του αντιπάλου. Έχοντας εξουδετερωθεί εξ αποστάσεως η εχθρική αριθμητική υπεροχή, η εμπλοκή, επί ίσοις όροις πλέον, σε αερομαχία θα αναδείξει νικητή αυτόν που γνωρίζει καλύτερα τα μυστικά της και διαθέτει την ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να υπερισχύσει.
Άλλωστε, όπως συμπεραίνει το στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, "η εμπλοκή χρειάζεται δύο και κυρίως εξαρτάται από τη διάθεση να αντιδράσει ο αναχαιτιζόμενος. Και οι απέναντι φαίνεται ότι δεν το επιδιώκουν γνωρίζοντας προφανώς τις αδυναμίες τους".

Read more...

"Έλληνες στρατιώτες υπό τουρκική διοίκηση"


Eιρωνικά δημοσιεύματα φιλοξένησε μερίδα των τουρκικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ τη περασμένη εβδομάδα για το γεγονός ότι τη διοίκηση της Περιφερειακής Διοίκησης της Πρωτεύουσας (RC-C) της ISAF έχει αναλάβει από 1ης Νοεμβρίου 2009 ο Τούρκος Ταξίαρχος Levent Colak. Υπενθυμίζεται ότι τη ΝΑΤΟικη διοίκηση στη Καμπούλ ασκούν Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία εκ περιτροπής. Στη Καμπούλ βρίσκεται και η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ) με μονάδες μηχανικού και υγειονομικού ενώ από τον Απρίλιο του 2010 η Ελλάδα αναλαμβάνει ως έθνος πλαίσιο τη διοίκηση του αεροδρομίου ΚΑΙΑ για περίοδο 6 μηνών με αποστολή μικρού αριθμού στελεχών (διοικητικών, ελεγκτών αεράμυνας, τεχνικών).

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ενδεικτικά ότι "ενώ κατά το 2009 υπήρξαν 425 αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών, από τους Έλληνες πιλότους, οι οποίοι έχουν τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου, στο Αφγανιστάν η ελληνική στρατιωτική δύναμη έχει διοικητή Τούρκο αξιωματικό" ενώ δεν παραλείπουν να αναφέρουν και τον ιδιαίτερο σεβασμό που δείχνουν οι Αφγανοί προς την τουρκική στρατιωτική δύναμη.

Read more...

Αναχαιτίσεις των Τούρκων εισβολέων «με τα μάτια» - Πήραν εντολή μόνον να αναγνωρίζουν


Ανενόχλητα μέχρι τα 6 ν.μ. κινούνται πλέον τα αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο. Η πολιτική εντολή που έχει λάβει το ΓΕΑ είναι να μην αναχαιτίζονται τα τουρκικά μαχητικά, παρά μόνο να αναγνωρίζονται από… απόσταση με το αιτιολογικό ότι: «οι αναχαιτίσεις φέρνουν εμπλοκές και οι εμπλοκές μπορούν να προκαλέσουν από ατυχήματα – όπως στην περίπτωση Ηλιάκη – μέχρι θερμό επεισόδιο».

Τα παραπάνω είχε αποκαλύψει το defencenet.gr από τις 14-12-2009, όταν γράφαμε σχετικά: «Πάντως, οι πληροφορίες από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ πως τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν κρίνονται ως παντελώς ανακριβείς. Αυτό γιατί τα τουρκικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί να εισέρχονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου αλλά τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής πήραν εντολή να προχωρήσουν απλά σε... "διακριτική" αναγνώριση.

Αυτό είναι αυταπόδεικτο καθώς εάν είχε συμβεί αναχαίτιση τα τουρκικά μαχητικά δε θα παραβίαζαν τη δεσμευμένη περιοχή στο πεδίο βολής Άνδρου. Αντίθετα επί τουλάχιστον 25 λεπτά επιχειρούσαν εντός FIR Αθηνών και εντός Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ).

Το παραπάνω αποδεικνύεται και από ένα άλλο γεγονός: Οι "αναχαιτίσεις" που γίνονται-τουλάχιστον στο επίπεδο που γίνονται-ουδόλως φαίνεται να συγκινούν την τουρκική Αεροπορία αφού πρόκειται για απλές αναγνωρίσεις και ενημερώσεις των τούρκων χειριστών να αποχωρήσουν από τον ΕΕΧ.

Ολα τα παραπάνω συμβάντα, εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με τις εντολές για αποφυγή εμπλοκών με τα τουρκικά μαχητικά που παίρνει η Πολεμική Αεροπορία, με αποτέλεσμα τα τουρκικά μαχητικά να φτάνουν ανενόχλητα μέχρι τις ακτές της... Εύβοιας!»

Σήμερα σε ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ΕΘΝΟΣ επιβεβαιώνονται όλα τα παραπάνω και δικαιολογείται η «αποχή» από τις αναχαιτίσεις με το αιτιολογικό ότι «επειδή έχουμε υπερόπλα (σ.σ. ακριβής διατύπωση!), δεν απαιτείται πλέον ο όρος «merge» (κλειστή αερομαχία) να περιορίζεται στις αποστάσεις των προηγούμενων δεκαετιών, καθόσον αναγνωρίσεις - αναχαιτίσεις γίνονται με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων προβλέψεων, των προβλεπόμενων ενεργειών»

Η κατάληξη του άρθρου εμπεριέχει την «άκρως ενδιαφέρουσα επισήμανση» του «κορυφαίου στελέχους»: «Αλλωστε, η «εμπλοκή» χρειάζεται δύο και κυρίως εξαρτάται από τη διάθεση να αντιδράσει ο αναχαιτιζόμενος. Και οι «απέναντι» φαίνεται ότι δεν το επιδιώκουν γνωρίζοντας προφανώς τις αδυναμίες τους».

Βέβαια η μη διάθεση για αντίδραση εκ μέρους των «απέναντι» διαπιστώνεται εύκολα από τις συνεχείς παραβιάσεις του ΕΕΧ, τους εικονικούς βομβαρδισμούς στο Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι και τα άλλα νησιά, και την παρενόχληση του στόλου σε ασκήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 161 παραβιάσεις εφέτος μόνον μια εξελίχτηκε σε εμπλοκή

Σήμερα, δύο σχηματισμοί από 14 αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν σήμερα πέντε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, χωρία καμία εμπλοκή . Από τα 14 αεροσκάφη τα έξι ήταν οπλισμένα, ενώ όλα τα ίχνη αναγνωρίστηκαν - και δεν αναχαιτίστηκαν - σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.com

Read more...

ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΠΑΝΕ Ν' ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΑ Ν.Α. ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ Μεγάλο παιχνίδι παίζεται με το Καστελόριζο!


Κίνδυνος αποκοπής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την κυπριακή και απώλειας των μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου που υπάρχουν στην περιοχή.Φοβισμένη η κυβέρνηση δεν αντιδρά. Διπλωματική ενέργεια που ακουμπά ευθέως την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κρίνεται από αρμόδιους διπλωματικούς και στρατιωτικούς κύκλους η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας - Κύπρου το προσεχές διάστημα.


Στην αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει το μεγάλο πλεονέκτημα της εκμετάλλευσης του μεγάλου όγκου φυσικών πόρων που διαθέτει η θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου και ανατολικά της Κρήτης. Οι πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που επιβεβαιώνονται η μία μετά την άλλη, οδηγούν στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει αμέσως τις κερκόπορτες που πάνε να ανοίξουν στα ΝΑ θαλάσσια σύνορά μας. Εκεί φαίνεται ότι συγκλίνουν συμφέροντα, όχι μόνο οικονομικής αλλά και γεωστρατηγικής σημασίας, που διαπερνούν πολλές χώρες.

Πίσω από την εκμετάλλευση των πλούσιων φυσικών πόρων -όπως βεβαιώνουν εγχώριοι και διεθνείς φορείς- παίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι, που η Ελλάδα κινδυνεύει να το χάσει αν πρυτανεύσει η τακτική της ισορροπίας και της ήσσονος προσπάθειας χαμηλής πολιτικής που, όπως όλες οι πληροφορίες βεβαιώνουν, έχει επιλέξει η ελληνική πλευρά με την προτροπή ορισμένων παραγόντων που συστηματικά φρενάρουν τις πρωτοβουλίες που η πολιτική ηγεσία επιβάλλεται να πάρει.

Το παιχνίδι που παίζεται τους τελευταίους μήνες στις θαλάσσιες περιοχές νότια του Καστελλόριζου είναι μεγάλης γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας.

Τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι τα εξής:
Πρώτον, η από διετίας περίπου άρνηση της ελληνικής πλευράς να δώσει προτεραιότητα στην πρόταση της κυπριακής πλευράς για σύναψη συμφωνίας οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο πλευρών και καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Κάτι που, όπως είναι γνωστό, έκανε η Κύπρος τόσο με την Αίγυπτο όσο και με τον Λίβανο, στρέφοντας στην περιοχή τα φώτα μεγάλων διεθνών επενδυτικών οίκων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας.

Δεύτερον, η καταδικασμένη σε αποτυχία -με τον τρόπο που έγινε- προσπάθεια της υπό την Ντόρα Μπακογιάννη ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών να ξεκινήσει διάλογο με την Αίγυπτο για τον καθορισμό μεταξύ των δύο χωρών της υφαλοκρηπίδας. Ανεπιτυχής και επιπόλαια (όπως πρώτο το «Π» είχε δημοσιεύσει πριν από περίπου 12 μήνες) καθώς η ελληνική πλευρά δεν είχε κάνει τίποτα ώστε η Αίγυπτος να υιοθετήσει τη, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, θέση ότι το Καστελλόριζο και τα παρακείμενα μικρά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, η οποία πρέπει να προσμετρηθεί στις συμφωνίες που η Ελλάδα πρέπει να κάνει με Κύπρο και Αίγυπτο -πρωτίστως- και με Τουρκία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων. Τακτική που δυστυχώς συνεχίζεται και με την κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες φρόντισαν να πείσουν τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ παρά τις σαφείς ενδείξεις περί λανθασμένου χειρισμού.

Τρίτον, η σχεδόν ταυτόχρονη απόφαση της Αιγύπτου να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία με το ίδιο περιεχόμενο, αλλά επί τη βάσει ενός καθαρά αντικοινοτικού και αντισυμβατικού πλαισίου που λέει ότι το Καστελξόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα. Απόφαση που, αν υποθέσουμε ότι υλοποιείται, δημιουργεί μια κρίσιμη θαλάσσια ζώνη που αποκόπτει την ελληνική από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, όπως ανάγλυφα φαίνεται και στον χάρτη που έχουν συντάξει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Φυσικό είναι πως, αν η Αίγυπτος και η Τουρκία συμφωνήσουν επί του προαναφερόμενου, τότε η Ελλάδα χάνει το εθνικό και το οικονομικό πλεονέκτημα για τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο που πρέπει να έχει στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων (πετρέλαιο, αέριο, ουράνιο κ.λπ.) της θαλάσσιας αυτής περιοχής.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες 20-25 ημέρες ήρθε στην επιφάνεια το μεγάλο πετρελαϊκό παιχνίδι που παίζεται στη θαλάσσια αυτή περιοχή. Παιχνίδι που παιζόταν στο παρασκήνιο, αλλά εκ των πραγμάτων ήρθε σε πρώτο πλάνο καθώς οι μεγάλοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων που οι σχετικές επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι υπάρχουν εν αφθονία.

Δυστυχώς απέναντι στη μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στη χώρα μας, η κυβέρνηση Παπανδρέου δείχνει φοβισμένη ή στην καλύτερη περίπτωση υπεκφεύγουσα, κάτω ίσως από το βάρος των προβλημάτων αντιμετώπισης της εγχώριας οικονομικής κρίσης.

Όμως, όπως εύστοχα παρατηρούν καλά ενημερωμένοι παράγοντες των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, η ιστορική αυτή ευκαιρία μπορεί να γίνει αποδοτικό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Υπό τρεις προϋποθέσεις:

α) Να ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις στην Αίγυπτο που, αν χρειαστεί, να ακουμπήσουν και αυτήν την ίδια την ισορροπία των διμερών σχέσεων προκειμένου να διασφαλιστεί, αν μη τι άλλο, η ουδετερότητα του Καΐρου στα ζητήματα οριοθετήσεων υφαλοκρηπίδας, που συνεπάγεται εξ αντιδιαστολής την απόρριψη των τουρκικών αιτιάσεων, οι οποίες άλλωστε είναι εκτός του σχετιζόμενου με το θέμα Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης.

β) Να γίνει επιτέλους χρήση του δικαιώματος που έχει η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαγορεύσει τις παραβιάσεις που κάνουν τουρκικά πλοία στις καθορισμένες από Κύπρο - Αίγυπτο - Λίβανο θαλάσσιες Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Κάτι ανάλογο θα δώσει το απαραίτητο μήνυμα στους διεθνείς επενδυτικούς οίκους για το ποιος έχει τον κυρίαρχο λόγο στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων των περιοχών αυτών.

γ) Να γίνει αμέσως πλήρης συντονισμός ενεργειών με την Κύπρο για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των δύο κρατών να έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα (όπως απεικονίζεται στον χάρτη). Κατοχύρωση που μπορεί να επιτευχθεί με συνδυασμό διπλωματικών ενεργειών και εργαλείο το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

ΠΑΡΟΝ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_7110.html#ixzz0gI853MAS

Read more...

Νέα όπλα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο


ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ-ΕΘΝΟΣ.
Η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει τον Τούρκο «εισβολέα» χρησιμοποιώντας συστήματα υψηλής τεχνολογίας περιορίζοντας τις αναχαιτίσεις - εμπλοκές.«Δεν κάνουμε τις «πάπιες» στο Αιγαίο, αλλά ούτε και «σκυλοκαβγάδες». Οντως αντιδράμε με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στο παρελθόν. Οι καιροί έχουν αλλάξει».

Την παραπάνω αποκάλυψη κάνει στο «Εθνος» κορυφαίο επιτελικό στέλεχος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με αφορμή σχόλιό μας σε προχθεσινό ρεπορτάζ ότι παρότι ο αριθμός των τουρκικών παραβιάσεων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν μειωθεί αισθητά οι αναχαιτίσεις - εμπλοκές. Παράλληλα, την ίδια ημέρα υπήρξε δήλωση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για το επεισόδιο στο Πεδίο Βολής Ανδρου, για το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε την «πάπια» και δεν αντέδρασε πιο δυναμικά.


Νέα όπλα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο
Η αλλαγή στον τρόπο αντίδρασης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο προκύπτει από τα όσα άκρως ενδιαφέροντα μας επισήμανε το κορυφαίο επιτελικό στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας: «Ο όρος «εμπλοκή»», τονίζει, «στα σημερινά αεροπορικά δεδομένα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ελιγμούς dog fight (σκυλοκαβγάς), υψηλά Gs, ακραίες διασταυρώσεις ή επικίνδυνα κοντινές αποστάσεις μεταξύ των αεροσκαφών, ελιγμοί που αυξάνουν κατακόρυφα την πιθανότητα σύγκρουσης και κατ’ επέκταση δημιουργίας ανεξέλεγκτων καταστάσεων - εντάσεων, όπως στην περίπτωση του Κ. Ηλιάκη στο Καρπάθιο πέλαγος».

Σύγχρονη
«Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία», εξηγεί, «μια σύγχρονη και ισχυρή αεροπορία, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των εθνικών δικαίων χρησιμοποιώντας «state of the art», όπλα κορυφαίας τεχνολογίας (air to air, iris t, mica ir, amraam) και μέσα EW, που μπορούν να εμπλέξουν -όταν απαιτείται- τον αντίπαλο «εισβολέα» από πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις σε σχέση με τα όπλα του παρελθόντος».

Το ίδιο κορυφαίο επιτελικό στέλεχος υποστηρίζει ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, διαθέτοντας τα συγκεκριμένα υπερόπλα, «δεν απαιτείται πλέον ο όρος «merge» (κλειστή αερομαχία) να περιορίζεται στις αποστάσεις των προηγούμενων δεκαετιών, καθόσον αναγνωρίσεις - αναχαιτίσεις γίνονται με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων προβλέψεων, των προβλεπόμενων ενεργειών, εξαρτώμενων από τις αυξημένες επιδόσεις των οπλικών συστημάτων.

Για παράδειγμα, στο παρελθόν εμπλοκή θεωρούνταν μια κατάσταση κλειστής αερομαχίας της τάξης των 2-3 μιλίων, ενώ σήμερα αυτές είναι 1-20 μίλια». Επίσης, υποστηρίζεται ότι ο υψηλός επαγγελματισμός της Πολεμικής Αεροπορίας δεν εξαντλείται στις εμπλοκές και η διαχείριση των οπλικών συστημάτων - αεροσκαφών, του αριθμού των εξόδων και, βέβαια, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος αυξάνουν τις αποστάσεις, διαφοροποιούν τα δεδομένα αποστάσεων αναγνώρισης ή εμπλοκής με την ύπαρξη ποιοτικών δεδομένων σαφώς διαφορετικών από αυτά προηγούμενων δεκαετιών.

Δυναμική αντίδραση
Πάντως, σε όλους τους τόνους επισημαίνεται ότι «η Πολεμική Αεροπορία αντιδρά δυναμικά, με σύγχρονο τρόπο και με υψηλό επαγγελματισμό, εφαρμόζοντας αεροπορική τακτική του σήμερα, με μεγάλες αποστάσεις, διαχωρισμούς και τακτικές αναγνώρισης που της επιτρέπουν να ασκεί και να διαμορφώνει με τον καλύτερο τρόπο τοπικά και χρονικά την επιθυμητή αεροπορική κατάσταση, προκειμένου να εξακολουθεί να καθίσταται σαφές προς κάθε κατεύθυνση ποιος κάνει «κουμάντο» στον εναέριο χώρο του Αιγαίου».

Ο συνομιλητής μας καταλήγει με μία άκρως ενδιαφέρουσα επισήμανση: «Αλλωστε, η «εμπλοκή» χρειάζεται δύο και κυρίως εξαρτάται από τη διάθεση να αντιδράσει ο αναχαιτιζόμενος. Και οι «απέναντι» φαίνεται ότι δεν το επιδιώκουν γνωρίζοντας προφανώς τις αδυναμίες τους».

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_2524.html#ixzz0gI6DIuwG

Read more...

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Σιμόν Πέρες γελοιοποιείται απο Τουρκική αφίσα


Μια τεράστια αφίσα που παρουσιάζει Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες να γονατίζει μπροστά στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρεμάστηκε την Κυριακή απο γερανούς στην Κωνσταντινούπολη

Ο Erdoğan επρόκειτο να επισκεφτεί την περιοχή για να εγκαινιάσει ένα νέο οδικό δίκτυο, και οι ανώτεροι υπάλληλοι από το γραφείο του αφαίρεσαν την αφίσα προτού να φθάσει.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Akşam στο Web site της δεν είναι σαφές ποιος ήταν πίσω από αυτή την κίνηση, το πιο πιθανό όμως είναι να πρόκειται για αντίποινα στην πράξη εξευτελισμού του Τούρκου πρέσβη στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα.

hurriyetdailynews.com

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_3421.html#ixzz0gI5hUFFf



Read more...

Εκκλήσεις για την παραίτηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου


Την παραίτηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ ζητούν οργανώσεις προστασίας της Δημοκρατίας, αλλά και δεκάδες εν αποστρατεία αξιωματικοί, μετά τη νέα αποκάλυψη ηχογραφημένης ομιλίας του στρατηγού που έμμεσα αποδέχεται την εμπλοκή του στρατού στην απόπειρα δολοφονίας του αντιπροέδρου της σημερινής κυβέρνησης και πρώην προέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μπουλέντ Αρίντς.

Στην ηχογραφημένη ομιλία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο αρχηγός του Επιτελείου λέει σε ομάδα αξιωματικών με υπερηφάνεια ότι "Ναι.
Εγώ έδωσα την εντολή", αναφερόμενος στους κατηγορούμενους αξιωματικούς που κρατούνται από τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της ανάκρισης για την απόπειρα δολοφονίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Στην ίδια ομιλία ο αρχηγός του Επιτελείου φαίνεται να υποστηρίζει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει η έρευνα της αστυνομίας στην έδρα των ειδικών δυνάμεων του επιτελείου στην 'Αγκυρα, αν ο ίδιος δεν έχει συγκατατεθεί.

Πολιτικά κόμματα και οργανώσεις προστασίας της Δημοκρατίας οργάνωσαν διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο, ζητώντας την παραίτηση του αρχηγού του Επιτελείου.
Δεκάδες εν αποστρατεία στρατηγοί εξοργίστηκαν μετά τις δηλώσεις αυτές, πλημμυρίζοντας τα μέσα ενημέρωσης με εκκλήσεις αποδοκιμασίας προς το σημερινό αρχηγό και εκκλήσεις για την άμεση παραίτησή του.
"Το Γενικό Επιτελείο προσπαθούσε να φτιάξει μια εικόνα δημοκρατική για τον εαυτό του, αλλά αυτό δεν λειτούργησε.
Το καλύτερο που έχει να κάνει τώρα είναι να παραιτηθεί", δήλωσε ο απόστρατος Μουσταφά Χατζιμουσταφάογλου.
'Αλλοι αξιωματικοί επισημαίνουν τη διγλωσσία του αρχηγού του Επιτελείου που άλλα λέει στα μέσα ενημέρωσης και με άλλη γλώσσα μιλάει στα στελέχη του στρατού.
Το Επιτελείο αποδέχθηκε την αυθεντικότητα του ηχογραφημένου μηνύματος του αρχηγού.
Ο σημερινός αρχηγός του Επιτελείου έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών δημοσίων αντεγκλήσεων από τη στιγμή που ανεδείχθη στη νέα αυτή θέση.
Μεγάλες οργανώσεις όπως η "70 εκατομμύρια βήματα για την αποτροπή των πραξικοπημάτων" αντέδρασαν μετά την αποκάλυψη και προανήγγειλαν την οργάνωση μεγάλων συλλαλητηρίων στις 28 Φεβρουαρίου, επέτειο του πραξικοπήματος του 1997, του λεγόμενου και "μεταμοντέρνου".
Οι εκκλήσεις για την παραίτηση του αρχηγού του Επιτελείου είναι ιδιαίτερα σπάνιες σε όλη την ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας.-
express.gr

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_1147.html#ixzz0gI4p7sSZ

Read more...

Τουρκία: Συλλήψεις δυο πρώην στρατιωτικών αργηγών και δεκάδων στρατηγών


17 στρατηγοί εν αποστρατεία, 4 εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού, 27 αξιωματικοί και ένας μόνιμος αξιωματικός, συνολικά 49 στελέχη των Τουρκικών Ενώπλων Δυνάμεων τέθηκαν υπό κράτηση για συμμετοχή στο Σχέδιο Πραξικοπήματος "Βαριοπούλα"

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση πρώην αρχηγούς της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαλεύκανση συνωμοσίας που φέρεται ότι είχε στόχο να υπονομεύσει την κυβέρνηση και να προκαλέσει στρατιωτικό πραξικόπημα.
Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση πρώην αρχηγούς της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαλεύκανση συνωμοσίας που φέρεται ότι είχε στόχο να υπονομεύσει την κυβέρνηση και να προκαλέσει στρατιωτικό πραξικόπημα, μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Ιμπραήμ Φιρτίνα, ο πρώην αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Οζντέν Ορνέκ και αρκετοί άλλοι απόστρατοι αξιωματικοί συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη σε σχέση με το συνωμοτικό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα».
Το δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι επτά αξιωματικοί εν ενεργεία και επτά απόστρατοι τέθηκαν υπό κράτηση και ο νυν αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, ματαίωσε εξαιτίας της εξέλιξης αυτής ένα ταξίδι στην Αίγυπτο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο.
Τέτοιες συλλήψεις στρατιωτικών ήταν αδιανόητες στο παρελθόν, καθώς τα 50 τελευταία χρόνια ο τουρκικός στρατός έχει ανατρέψει 50 κυβερνήσεις. Ωστόσο οι εξουσίες του έχουν αποδυναμωθεί εξαιτίας των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την εξασφάλιση της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.
Σε βάρος άλλων ανώτερων αξιωματικών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για μια ξεχωριστή συνωμοσία για την ανατροπή του κυβερνώντος κόμματος AKP.
Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για το σχέδιο «Βαριοπούλα», ο στρατός συνωμοτούσε για να προκαλέσει ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα ώστε να καταρρίψουν τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος, ενώ σχεδίαζε να τοποθετήσει βόμβες σε τεμένη και μουσεία στην Κωνσταντινούπολη για να προκληθεί χάος. Ο στρατός έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα. Τα πραξικοπήματα «ανήκουν στο παρελθόν», δήλωσε ο στρατηγός Μπασμπούγ.
Οι τελευταίες συλλήψεις συμπίπτουν χρονικά με την αύξηση της πολιτικής εντάσεων εξαιτίας μιας σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη δικαστική εξουσία για τη σύλληψη ενός εισαγγελέα που ερευνούσε ισλαμικές οργανώσεις.

Εκκλήσεις για παραίτηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου
Εν τω μεταξύ, την παραίτηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ ζητούν οργανώσεις προστασίας της Δημοκρατίας, αλλά και δεκάδες εν αποστρατεία αξιωματικοί, μετά τη νέα αποκάλυψη ηχογραφημένης ομιλίας του στρατηγού που έμμεσα αποδέχεται την εμπλοκή του στρατού στην απόπειρα δολοφονίας του αντιπροέδρου της σημερινής κυβέρνησης και πρώην προέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μπουλέντ Αρίντς.
Στην ηχογραφημένη ομιλία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο αρχηγός του Επιτελείου λέει σε ομάδα αξιωματικών με υπερηφάνεια ότι «Ναι. Εγώ έδωσα την εντολή», αναφερόμενος στους κατηγορούμενους αξιωματικούς που κρατούνται από τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της ανάκρισης για την απόπειρα δολοφονίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Στην ίδια ομιλία ο αρχηγός του Επιτελείου φαίνεται να υποστηρίζει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει η έρευνα της αστυνομίας στην έδρα των ειδικών δυνάμεων του επιτελείου στην Άγκυρα, αν ο ίδιος δεν έχει συγκατατεθεί.
Πολιτικά κόμματα και οργανώσεις προστασίας της Δημοκρατίας οργάνωσαν διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο, ζητώντας την παραίτηση του αρχηγού του Επιτελείου.
Δεκάδες εν αποστρατεία στρατηγοί εξοργίστηκαν μετά τις δηλώσεις αυτές, πλημμυρίζοντας τα μέσα ενημέρωσης με εκκλήσεις αποδοκιμασίας προς το σημερινό αρχηγό και εκκλήσεις για την άμεση παραίτησή του.
«Το Γενικό Επιτελείο προσπαθούσε να φτιάξει μια εικόνα δημοκρατική για τον εαυτό του, αλλά αυτό δεν λειτούργησε. Το καλύτερο που έχει να κάνει τώρα είναι να παραιτηθεί», δήλωσε ο απόστρατος Μουσταφά Χατζιμουσταφάογλου. Άλλοι αξιωματικοί επισημαίνουν τη διγλωσσία του αρχηγού του Επιτελείου που άλλα λέει στα μέσα ενημέρωσης και με άλλη γλώσσα μιλάει στα στελέχη του στρατού.
Το Επιτελείο αποδέχθηκε την αυθεντικότητα του ηχογραφημένου μηνύματος του αρχηγού.
Ο σημερινός αρχηγός του Επιτελείου έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών δημοσίων αντεγκλήσεων από τη στιγμή που ανεδείχθη στη νέα αυτή θέση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Nαυτεμπορική

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_288.html#ixzz0gI3KpANl

Read more...

Tα ονόματα των στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί σήμερα στην Τουρκία


Τα ονόματα των στρατηγών και των ανωτέρων αξιωματικών που σνυελήφθησαν σήμερα από την τουρκική αστυνομία, για συμμετοχή σε σχεδιασμό και απόπειρες πραξικοπήματος εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας.
Να σημειωθεί ότι σήμερα, λίγες μέρες μετά το δικαστικό πραξικόπημα του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων, που αποπειράθηκε να διορίσει δοτούς εισαγγελείς σε υπόθεση προβοκάτσιας που εξελίχτηκε στην περιοχή της 3ης στρατιά (Ερζιγκιάν), και υπό το φόβο απαγγελίας κατηγορίας από τον εισαγγελέα του συνταγματικού δικαστηρίου εναντίον του κόμματος του Ερντογάν, η τουρκική αστυνομία προέβη σε σειρά συλλήψεων Τούρκων ανωτάτων αξιωματικών.


# Πτέραρχος İbrahim Fırtına, πρώην αρχηγός πολεμικής αεροπορίας
# Ναύαρχος Özden Örnek, πρώην αρχηγός πολεμικού ναυτικού
# Στρατηγός Ergin Saygun, πρώην διοικητής 1ης στρατιάς
# Στρατηγός Çetin Doğan, πρώην διοικητής 1ης στρατιάς
# Αντιστράτηγος ε.α. Engin Alan
# Αντιστράτηγος ε.α. Ayhan Taş
# Αντιναύαρχος Feyyaz Öğütçü, πρώην διοικητής Βόρειας Θαλάσσιας Περιοχής
# Αντιναύαρχος Lütfi Sancar, πρώην διοικητής Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής
# Αντιστράτηγος ε.α. Ayhan Poyraz
# Αντιστράτηγος ε.α. Mustafa Çalış
# Αντιστράτηγος ε.α. Yavuz Yalçın
# Υποστράτηγος ε.α. Özer Karabulut
# Υποστράτηγος ε.α. Ali Deniz Kutluk
# Υποναύαρχος Ramazan Gündeniz
# Υποναύαρχος Semih Çetin
# Αρχιπλοίαρχος Aziz Çakmak
# Αρχιπλοίαρχος Turgay Erdağ
# Πλοίαρχος ε.α. Ümit Özcan
# Συνταγματάρχης ε.α. Emin Küçükkılıç
# Συνταγματάρχης ε.α. Kubilay Aktaş
# Συνταγματάρχης ε.α. Ahmet Metin Dikici
# Συνταγματάρχης ε.α. Yusuf Ziya Toker

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/t_22.html#ixzz0gI26byk3

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP