Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Σχόλιο ιστολογίου



Δεν ήταν στις προθέσεις μας να αναρτήσουμε δηλώσεις υποψηφίου Δημάρχου, γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε να γίνουμε το όχημα της προεκλογικής εκστρατείας κανενός. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της ύπαρξής μας σαν ιστολόγιο βέβαια. Ο μόνος λόγος που αποφασίσαμε την αναρτηση αυτή είναι γιατί το "παιχνίδι" που παίζεται σε αυτόν τον Δήμο, όπως σε όλους εδώ στη Θράκη είναι γνωστό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος Δήμος από την σχεδίασή του στην καλλικρατική του μορφή, αποτέλεσε ΔΩΡΟ στη μειονότητα. Αγνωστο το "γιατί". Η εκτίμιση ότι τελικά η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου δεν μπορεί να δοθεί με σαφήνεια, ασχέτως αν ο κ. Καδή Ισμέτ τυγχάνει της υποστήριξης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και όσο ναναι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό η κρίση του εκλογικού σώματος της μειονότητας, με την εφαρμογή των γνωστών πλέον μεθόδων που ακολουθεί.

Από την άλλη ο κ. Κυριάκος Αμούτζας, συσπείρωσε δίπλα του το σύνολο σχεδόν του χριστιανικού στοιχείου αλλά και σημαντικό μέρος της μειονότητας, ιδίως στα χωριά του Ιάσμου με κεντρικό του σύνθημα τον άνθρωπο αλλά και χωρίς διακρίσεις ανάμεσα στα 2 σινοικούντα στοιχεία, κατόρθωσε να κόψει πρώτος το νήμα την πρώτη Κυριακή, εξασφαλίζοντας παράλληλα και ένα μαξιλάρι σχετικής ασφάλειας 360 περίπου ψήφων (όπως από την αρχή της εμφάνισης των εκλογικών αποτελεσμάτων είχαμε διατυπώσει σε κατ' ιδίαν συνομιλίες).

Ο τρίτος της παρέας των υποψηφίων (το μεγάλο ερωτηματικό των εκλογών) ο κ. Μουσταφά Ολγού Μουσταφά, πρώην Δήμαρχος Σώστη, παρά το έντονο παρασκηνιακό σενάριο που εκτυλίχθηκε (έμοιαζε περισσότερο με θρίλερ χολιγουντιανών προδιαγραφών) την τελευταία ημέρα της κατάθεσης των συνδυασμών στο πρωτοδικείο, με "πιέσεις" που του ασκήθηκαν και μετά από το ευτράπελο στην δεξίωση του τουρκικού προξενείου με την φράση που φέρεται να ειπώθηκε από υποψήφια σύμβουλο του συνδυασμού του περί το που θα οδηγηθούν οι ψήφοι την δεύτερη Κυριακή, απέσπασε 2.800 ψήφους και 25% γεγονός που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αμελητέο.

Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την όλη δραστηριότητα στο Δήμο Ιάσμου, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η περιοχή. Αφουγκραστήκαμε τις αγωνίες και τον αγώνα τόσο των υποψηφίων, αλλά και των ενεργών πολιτών, οι οποίοι έδωσαν τις δικές τους επικές μάχες, ξοδεύοντας από τον προσωπικό και τον οικογενειακό τους χρόνο και αποδεικνύοντας ότι αυτά που υποσχέθηκαν δίνοντας τα χέρια στην αρχή του αγώνα τούτου, τα ενοούν και θα πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε εδώ και τώρα, μέσα από αυτές τις γραμμές δίνοντάς τους αυτό που τους αναλογεί, την αναγνώριση για την προσφορά τους για την επικράτηση του εκλεκτού τους συνδυασμού, χωρίς ακρότητες.

Και ενώ βρικόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν την δεύτερη αναμέτρηση, που θα κρίνει τον τελικό νικητή αλλά και τον μεγάλο χαμένο της μάχης για τον Δήμο Ιάσμου, το μεγάλο ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει η δεξαμενή ψήφων του τρίτου υποψηφίου και η πρόθεση ψήφου που θα επιδείξει όταν σταθεί μπροστά στην κάλπη για δεύτερη φορά. Τα διλλήματα φοβερά.

Από τη μία η πιστη στο σθένος με το οποίο αντιτάχθηκαν στις όποιες μεθοδεύσεις που υπήρξαν για αλλαγή πλεύσης και ενσωμάτωσης στην "ημέτερη" παράταξη, το οποίο (σθένος) εξέφρασαν στην κάλπη την πρώτη Κυριακή και καλούνται να επαναλάβουν και την δέυτερη, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το δίκαιο και το έντιμο του αγώνα τους και την υπεράσπιση των ιδεών τους.

Από την άλλη τα εθνοτικοθρησκευτικά "φίλτρα" που θα λειτουργήσουν, καθόσον στερούμενοι της όποιας "προστασίας" από τέτοιου είδους "επικοινωνιακά τεχνάσματα", θα είναι τα κλειδιά του να ενδώσουν τελικά στις ορέξεις αυτών που τις μεθοδεύουν και θα αυτοφιμωθούν για μια ακόμα φορά, υποτασσόμενοι στις επιθυμίες εξωθεσμικών με τα αυτοδιοικητικά πράγματα παραγόντων.

Οι λίγες ημέρες και νύχτες που απέμειναν δεν γνωρίζουμε αν φτάνουν για να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες ψήφοι. Ο αγώνας όμως είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα σκληρήνει κι άλλο και τα "παράδοξα" φαινόμενα θα ενταθούν προκειμένου να δεθούν οι ψήφοι (στην πλειοψηφία τους μουσουλμανικοί) στο άρμα του επίδοξου υποψηφίου. Το ποιά λογική θα επικρατήσει θα το δούμε στην κάλπη την Κυριακή το βράδυ. Ο δε απολογισμός μετά από την εξαγωγή των τελικών συμπερασμάτων και λίαν συντόμως......

Read more...

ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Θέλουν να ανατρέψουν τον απρόβλεπτο καθηγητή


Αγωνιά δικαιολογημένα και συμπαρατάσσεται με όλους τους συνδημότες του που έχουν ρόλο στα του οίκου τους ο Κυριάκος Αμούτζας στον Δήμο Ιάσμου, ο οποίος ήταν στο στόχαστρο του προξενείου και άλλων κύκλων γιατί κατάφερε με τη δυναμική του να συσσωρεύσει κονδύλια για τον τόπο του να κάνει μεγάλα έργα που αποδεικνύονται και να χαράξει μια στρατηγική ανάπτυξης που κανένας Καδή Ισμέτ δεν θα μπορούσε να δει ούτε στον ύπνο του. Στις εκλογές λοιπόν της επόμενης Κυριακής οι κάτοικοι του Ιάσμου θα πρέπει να δουν με ρεαλιστική ματιά τα πράγματα και να εμπιστευτούν τον καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κυριάκο Αμούτζα, για όσα επαγγέλλεται στο πρόγραμμά του που θα αλλάξουν το ρου των τοπικών πραγμάτων, δίνοντας αξία και προοπτική στην περιοχή του δήμου Ιάσμου που περιλαμβάνει και γεωγραφικά τον πρώην δήμο Σώστη. Οποιοδήποτε άλλο σκεπτικό θα είναι εκ του πονηρού. Εξ άλλου αρκετά εύγλωττα τα είπε ο κ. Αμούτζας και στο ραδιόφωνο του «Χρόνου». Πάντως αν συμβεί οτιδήποτε γιατί η κάλπη επιφυλάσσει εκπλήξεις θα έχει κάθε λόγο να σκέφτεται ο φίλτατος Κυριάκος γιατί δεν είπε το «ναι» κάνοντας την ανατροπή στα περιφερειακά ψηφοδέλτια όταν του προτάθηκε θέση αντιπεριφερειάρχη κάνοντας τους πάντες να τρέχουν. Στην ζωή δεν σου δίνονται πολλές ευκαιρίες και όταν υπάρχουν πρέπει να τις αδράξεις…

Κλασικό το δίλημμα που θέτει για την δεύτερη Κυριακή των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών ο υπ. δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας λέγοντας απλά ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους πολίτες, συνεχίζουμε μαζί με μια επιλογή, την ελπίδα, την αισιοδοξία, και την προοπτική του νέου δήμου, στη βάση ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού προγραμματικού πλαισίου που έχουμε καταθέσει με στόχο την ευημερία όλων των πολιτών».
Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι έθαψαν τον δήμο Ιάσμου οι αρχιτέκτονες του Καλλικράτη στην Ροδόπη. Μιλά για «όργια» που έγιναν στην προεκλογική περίοδο, αν και δεν τα κατονομάζει.
Πως αναλύετε τα αποτελέσματα που πήρατε και τι γίνεται από εδώ και πέρα;
-Νομίζω ότι όπως ήταν χαρτογραφημένη η ποσοστιαία κατανομή του πληθυσμού από τον Καλλικρατικό δήμο που κάποιοι για εμάς σχεδίασαν χωρίς να μας ρωτήσουν, αυτό το λέω εδώ και 8 μήνες, αν είχαμε την Καλλίστη για παράδειγμα με 1.000 ακόμη ψήφους, δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα.
Δεν μπορώ να μιλήσω γιατί θα αρχίσω να ξύνω πληγές, βάζουν εμβόλιμα στα παιδιά μας, τον κόσμο μας, να έχουν προβλήματα αύριο έτσι πολύ πρόχειρα και πολύ ανεύθυνα και χωρίς καμία λογική, έτσι πιστεύω.
Για την δεύτερη Κυριακή τα πράγματα είναι απλά, εμείς θα πούμε αυτά που λέγαμε, δεν μας νοιάζει αν είναι δήμαρχος χριστιανός ή μουσουλμάνος. Εμένα μ’ αρέσει η ισοπολιτεία, η ισονομία και η αξία των ανθρώπων.

Είχατε πάρα πολλά άκυρα ψηφοδέλτια εκεί, τι γίνεται;
-Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ούτε εγώ και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω, άπειροι σε ένα τόσο κρίσιμο και νευραλγικό σημείο όπως είναι ο δήμος Ιάσμου, άπειροι δικηγόροι, παρακαλέσαμε να στείλουν έμπειρους ανθρώπους και μας έστειλαν μαθητευόμενα κοριτσάκια.

Δεν καταθέσατε ενστάσεις;
-Δεν μπορεί να κάνει κάτι η ένσταση όταν μέσα στον περιφερειακό φάκελο υπάρχει δημοτικό ψηφοδέλτιο και το αντίθετο. Αν αυτό δεν εξηγεί ο δικαστικός εκπρόσωπος στον απλό κόσμο, στον αγράμματο, στον αγρότη, ότι αυτό είναι έτσι και το άλλο αλλιώς, αυτό που θα βγάλετε από την τσέπη σας να είναι το μικρό στον μικρό φάκελο και το μεγάλο στον μεγάλο φάκελο.
Στο δικό μου τμήμα όπου ήταν σωστός ο αντιπρόσωπος, δεν βγήκε κανένα άκυρο.

Τί περιμένει ο Κυριάκος Αμούτζας από την δεύτερη Κυριακή και πως θα εξελιχθεί ο αγώνας του;
-Ο Κυριάκος Αμούτζας ήταν πάντα παλικάρι, ήταν πάντα με ψηλά το κεφάλι, θα μπει μπροστά και θα κερδίσει. Θα πείσει τους δημότες του δήμου Σώστη ότι είναι λάθος να του δώσετε το 3% ή το 5% της επικράτειας τους, θα τους πείσει για τα έργα που έγιναν, θα ξαναβγεί στα χωριά, θα ξαναμιλήσει, θα παλέψει με τους ανθρώπους του και θα μπει μπροστά για να κερδίσει. Δεν φοβήθηκε ποτέ κανέναν. Δεν έχει πρόβλημα από κανέναν, δεν τον στήριξε κανένας και τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Σας λέω, έγιναν όργια. Δεν μπορώ να μιλήσω παραπάνω, εμείς δεν λειτουργήσαμε έτσι και αν ο λαός αποφασίσει ότι ο Κυριάκος Αμούτζας δεν θα πρέπει να διοικήσει, θα είναι τέσσερα χρόνια στο πόστο του και θα δουλέψει όπως αυτός ξέρει να δουλεύει και ας φοβάται αυτός που θα είναι επικεφαλής ότι εκεί που πρέπει θα είμαι κριτικός και επικριτικός και εκεί που πρέπει να τον βοηθήσω τον δήμαρχο που θα εκλέξει ο κόσμος, θα είμαι αγκαλιά μαζί του για το κοινό καλό και τον κόσμο.

Για τους δύο πολιτικούς σας αντιπάλους τι έχετε να πείτε;
-Τα καλύτερα. Έκαναν έναν αγώνα πάρα πολύ καλό. Ο κ. Ισμέτ είχε περισσότερη βοήθεια που φαίνεται. Δηλαδή δεν μπορώ να βλέπω εγώ ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται από την Παρασκευή το βράδυ οποιαδήποτε διαφήμιση και η τουρκική τηλεόραση να δείχνει τα εγκαίνια του και την παρουσίαση του συνδυασμού του. Αυτό δεν είναι σωστό, ήταν άνισο για τον δικό μου υποψήφιο μουσουλμάνο που παλεύει επί ίσοις όροις με τον μουσουλμάνο υποψήφιο του κ. Ισμέτ, να βομβαρδίζει η τουρκική τηλεόραση τα δικά του πεπραγμένα και να μην δείχνει τον δικό μου υποψήφιο. Είναι λάθος πιστεύω, γιατί μας έστησαν εδώ να τους δώσουμε συνέντευξη και δώσαμε έτσι όπως προστάσει η ισονομία και το διεθνές δίκαιο, αλλά δυστυχώς οι δικές μας συνεντεύξεις κουκουλώθηκαν και προγραμματίστηκαν για την Παρασκευή και όχι για το Σάββατο και των άλλων σε ένα ελεύθερο κράτος μεταδόθηκε το Σάββατο. Χίλια συγχαρητήρια στο υπουργείο Εξωτερικών και χίλια συγχαρητήρια στον κ. Ντόλιο, τον υπουργό μας.
Νομίζω ότι μπορείτε να καταθέσετε και κάποια ένσταση.
-Όχι, δεν είναι θέμα ένστασης, είναι θέμα ηθικό.

Εφ. Ο ΧΡΟΝΟΣ


Read more...

Η νευρικότητα της BIRLIK.....


Η νευρικότητα της μειονοτικής εφημερίδας BIRLIK φαίνεται σε άρθρο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της, εξ αιτίας της αποτυχίας του ανεξάρτητου μουσουλμανικού συνδυασμού να συσπειρώσει τους μουσουλμάνους του Δήμου Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 3η θέση από πλευράς αριθμού ψήφων, καθόσον απέσπασε μόλις 2500 ψήφους, γεγονός που μεταφράζεται με το 8% περίπου του εκλογικού σώματος. Πέραν από τις όποιες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις υπήρξαν στα ενδότερα της μειονότητας οι οποίες θα αναλυθούν σε άλλη ανάρτησή μας, σας παραθέτουμε το παραλλήλημα της εν λόγω εφημερίδας, προκειμένου να γίνει κατανοητό το κίνητρο της ύπαρξής της, καθώς και των γνωστών πλέον σε όλους ευγενικών χορηγών της. Απολαύστε τη μετάφραση που επιμελήθηκε μία ικανή ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι προς τιμήν τους συνεχίζουν την απρόσκοπτη ενημέρωσή σας......

ΜΠΙΡΛΙΚ 9-11-2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΡΘΟΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ.
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ

Μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πέφτουν σαν βροχή διάφορα απειλητικά προς την εφημερίδα Μπιρλίκ μηνύματα, όπως και μηνύματα θριάμβου των κακόμοιρων που έχουν την αίσθηση ότι οι Έλληνες νίκησαν την μειονότητά μου. Τι ευτυχία που καταφέραμε μέσα σε δυο χρόνια να γίνουμε η φωνή της τουρκικής μειονότητάς μας στην δυτική Θράκη. Ο Ύψιστος Θεός μας ας μας προστατεύει και ας μην μας ντροπιάσει. Και ποτέ ας μην μας αφήσει στα χέρια του ειδωλολάτρη. Εμείς είμαστε οι απόγονοι των Οθωμανών, δεν υποκύπτουμε. Ποτέ δεν πουλάμε τον ομόθρησκο, τον συναγωνιστή μας. Ποτέ δεν πουληθήκαμε για την καρέκλα, δεν μπήκαμε στην υψηλή κοινωνία για χάρη της δόξας. Μπορεί να είμαστε χωριάτες αλλά δεν θα φτάσουν τα χρήματά τους να μας εξαγοράσουν, ούτε και οι δυνάμεις των κακόμοιρων αυτών επαρκούν. Εμείς ένα πράγμα μόνο γνωρίζουμε. Να πεθαίνουμε σαν τρελοί για τον αγώνα μας και ο θάνατος από το Θεό για χάρη του αγώνα μας δεν μας τρομάζει. Διότι, έτσι κι αλλιώς, θα πεθάνουμε μια μέρα και σε Αυτόν θα επιστρέψουμε. Όχι όμως ως πουλημένοι αλλά ως μαχητές που έχουν αγωνιστεί για την υπόθεσή τους.
Τις σειρές αυτές τις γράφουμε επειδή δεν φοβόμαστε. Και έτσι μεταφράζουμε με την βοήθεια πολύτιμων φίλων τα όσα μας αποστέλλονται και τα παρουσιάζουμε στον κόσμο.
Μην μας μπερδεύετε με άλλους.
Εμείς είμαστε η εφημερίδα Μπιρλίκ.
Δεν κάνουμε την δουλειά αυτή για να τοποθετούμε δυναμίτη στα θεμέλια της ειρήνης, της ανοχής και των καλών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων. Ίσως να έχουμε μείνει ως παρακαταθήκη στην χώρα που ζούμε αλλά δεν την προδίδουμε, οπότε και να μας προδώσει και να μην μας δώσει τα δικαιώματά μας εμείς δεν πέφτουμε στην παγίδα. Είμαστε άνθρωποι γενναίοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας προκαλεί τόσο. Τέτοιου είδους γραφόμενα ποτέ δεν μας αποτρέπουν από τον σκοπό μας. Αργά ή γρήγορα θα εξηγήσουμε στους πάντες πως έχουμε δίκιο. Εμείς δεν είμαστε από εκείνους που έχουν βουλιάξει την ωραία αυτή χώρα αλλά από εκείνους που την προστατεύουν. Όμως εσείς, οι δήθεν Έλληνες, δεν παραλείπετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να την βουλιάξετε. Η σκέψη σας είναι η ταβέρνα, το ψάρι, το ούζο, το κρασί, το φραπέ. Συγνώμη αλλά δεν είμαστε το ίδιο. Είμαστε από ένας στρατιώτης που άφησαν στα ιερά αυτά εδάφη οι δίκαιοι Οθωμανοί.
Αρκούν;

Παρακάτω παρατίθεται το κείμενο που ήλθε στην εφημερίδα Μπιρλίκ στις 8 Νοεμβρίου και στην ελληνική και στην τουρκική.

“ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΚΑΛΠΕΣ. ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΌΦΙΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΟΥ ΚΗΡΥΤΤΑΝ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ "ΤΟΥΡΚΩΝ"¨ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΖΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 4500 ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 102500 ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.
ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Ή ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ) ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ" ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΤΕΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ. "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ"
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΑΠ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ:

Με τίποτα δεν είμαι Έλληνας.
Με τίποτα Έλληνας Μουσουλμάνος.
Τούρκος γεννήθηκα, Τούρκος πεθαίνω.
Εσείς μπορεί να είστε Έλληνες και αυτό το σέβομαι
Μακάρι και εσύ να έδειχνες τον ίδιο σεβασμό προς τους δικούς μου προγόνους και την ταυτότητά μου.
Όμως είσαι κακόμοιρος.
Απαλλαγείτε επιτέλους από αυτό το κόμπλεξ και ελάτε τον κόσμο να τον κάνουμε, κόσμο ειρήνης και ανεκτικότητας.
Δεν θα έλθει πίσω ποτέ το Βυζάντιο.
Και να το ξέρετε.


Read more...

Οι "ανεξάρτητοι" βγάζουν δημάρχους στη Θράκη


Το 8,8% της Σιμπέλ Μουσταφάογλου στη Κομοτηνή και το 6,6%του Χουσείν Αχμέτογλου στη Ξάνθη ,θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις εκλογές των δημάρχων στις δύο πόλεις.Στη Κομοτηνή αναμετρώνται ο Γ.Πετρίδης του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 44,4% και ο Δ.Κοτσάκης με 31,3%. Οι ψήφοι της Σ.Μουσταφάογλου θα κρίνουν το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου.Προς τα που θα πάνε;

Αν κρίνουμε από την εικόνα του πως ψήφισαν για περιφερειάρχη οι ψηφοφόροι που επέλεξαν την Σ.Μουσταφάογλου,μάλλον ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ έχει να περιμένει περισσότερα από αυτή τη "δεξαμενή ψήφων". Ανάλογη εικόνα υπάρχει και για τη Ξάνθη.

Ωστόσο ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί πριν ολοκληρωθούν τα παζάρια από τη πλευρά των μειονοτικών συνδυασμών. Παζάρια τα οποία θα είναι πολύ σκληρά. Το ερώτημα είναι αν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της δεύτερης Κυριακής είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σ΄ αυτά και πόσα μπορούν να δώσουν.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=785

Read more...

Η Σιμπέλ αμφισβητεί το αποτέλεσμα


Ετοιμάζονται να προσφύγουν σε διεθνείς φορείς και να... καταγγείλουν ύποπτες μεθοδεύσεις.
Όλα κυλάνε σύμφωνα με το σχέδιο, για τον τουρκο-συνδυασμό της νεο-ελληνίδας (αλλά τουρκάλας σύμφωνα με τη δήλωση της ίδιας) Μουσταφάογλου Σιμπέλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα των 1500 (περίπου) ψήφων, απογοήτευσε τους τουρκόφρονες του προξενικού συνδυασμού, και ήδη συζητάνε για... παράξενα παιχνίδια πιθανολογώντας νοθεία!!! Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρουν από νοθείες, για να θίγουν τέτοιο θέμα, αν και φυσιολογικά θα έπρεπε να ακολουθήσουν την παροιμία που λέει "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί"...

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, απογοήτευση σκόρπισε στο επιτελείο του συνδυασμού για τον Δήμο Κομοτηνής «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» με επικεφαλής την Σιμπέλ Μουσταφάογλου το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο ο συνδυασμός έλαβε 2.727 ψήφους και ποσοστό 8,40%.
Το αποτέλεσμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στο μειονοτικό συνδυασμό να εκλέξει δύο συμβούλους στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, όμως αυτό δεν ικανοποίησε καθόλου τόσο τη κ. Μουσταφάογλου όσο και το επιτελείο της, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι επικεφαλής του συνδυασμού περίμεναν να λάβουν παραπάνω από 5.000 ψήφους και διψήφιο νούμερο ποσοστού, υπολογίζοντας σε αυτούς και τους 4.000 ψηφοφόρους που ήρθαν στη Θράκη για τις εκλογές από την Προύσα Τουρκίας.

Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι "τα κουκιά δεν τους βγήκαν"(!) αλλά και το ότι η μειονότητα τελικά τους γύρισε δείχνοντας ωριμότητα αλλά και το ότι πλέον δεν καθοδηγείται από κανέναν, οι μειονοτικοί του συνδυασμού της κ. Μουσταφάογλου κάνουν έμμεσα λόγο για «νοθεία του αποτελέσματος» και «παράξενα παιχνίδια» ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τονίζουν ότι στις επόμενες εκλογές θα ζητήσουν παρατηρητές από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Απογοήτευση σκόρπισε στο επιτελείο του συνδυασμού για τον Δήμο Κομοτηνής «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» με επικεφαλής την Σιμπέλ Μουσταφάογλου το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο ο συνδυασμός έλαβε 2.727 ψήφους και ποσοστό 8,40%.

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στο μειονοτικό συνδυασμό να εκλέξει δύο συμβούλους στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, όμως αυτό δεν ικανοποίησε καθόλου τόσο τη κ. Μουσταφάογλου όσο και το επιτελείο της, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Φωνής» οι επικεφαλής του συνδυασμού περίμεναν να λάβουν παραπάνω από 5.000 ψήφους και διψήφιο νούμερο ποσοστού, υπολογίζοντας σε αυτούς και τους 4.000 ψηφοφόρους που ήρθαν στη Θράκη για τις εκλογές από την Προύσα Τουρκίας.

Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι τα κουκιά δεν τους βγήκαν αλλά και το ότι η μειονότητα τελικά τους γύρισε δείχνοντας ωριμότητα αλλά και το ότι πλέον δεν καθοδηγείται από κανέναν, οι μειονοτικοί του συνδυασμού της κ. Μουσταφάογλου κάνουν έμμεσα λόγο για «νοθεία του αποτελέσματος» και «παράξενα παιχνίδια» ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τονίζουν ότι στις επόμενες εκλογές θα ζητήσουν παρατηρητές από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Χαρακτηριστικά, μειονοτικό στέλεχος του συνδυασμού σημειώνει «το ότι το ποσοστό του συνδυασμού το πρωί της 8 ης Νοεμβρίου ήταν 13% και αργότερα στο 8% αποτελεί αντίφαση. Γιατί άργησαν να ανακοινωθούν τόσο πολύ τα αποτελέσματα; Τι έγινε στη Νομαρχία Ροδόπης; Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τις ψήφους και τις κάλπες;».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επιτελείο του συνδυασμού κάνει σκέψεις για τα επόμενα βήματα και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η προσφυγή σε διάφορους φορείς.

http://fonirodopis.gr/

Read more...

Το είπαν και το έκαναν, 4.000 ψηφοφόροι ήρθαν στις εκλογές από την Τουρκία στη Θράκη


Με 4.000 ψηφοφόρους που ζουν μόνιμα στην Προύσα της Τουρκίας, ενισχύθηκε το εκλογικό σώμα της Θράκης κατά τη διάρκεια των εκλογών της Κυριακής και προφανώς και της επόμενης Κυριακής, μιάς και δεν υπήρξε νικητής για την Περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Περιφανής ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης Χακάν Τσαβούσογλου δήλωνε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, πως «σήμερα ξεκίνησε και το τελευταίο λεωφορείο και πως οι «Τούρκοι» πολίτες που θα ψηφίσουν θα ενεργήσουν με την κοινή λογική».

Στις δηλώσεις του σχετικά με την οργάνωση του ταξιδιού των Δυτικοθρακιωτών μεταναστών, ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης Χακάν Τσαβούσογλου, είπε πως δεν κατεύθυναν πολιτικά κανέναν. Ανέφερε πως οργάνωσαν ένα τέτοιο ταξίδι με δεκάδες λεωφορεία από την Προύσα, ώστε οι άνθρωποι να ασκήσουν το πλέον θεμελιώδες δικαίωμα τους, το δικαίωμα της ψήφου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε : «Υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν τους Τούρκους μέσω διαφόρων κομμάτων. Εμείς δεν πιέζουμε κανέναν. Όμως προτεραιότητα των φίλων μας που πηγαίνουν να ψηφίσουν είναι οι απαρτιζόμενες από "Τούρκους" ανεξάρτητες λίστες. Αυτοί με την ελεύθερη θέληση τους θα ψηφίσουν αυτούς που θεωρούνε σωστούς. Θέλω όμως να αναφέρω το εξής. Προτεραιότητα μας είναι οι απαρτιζόμενες από "Τούρκους" ανεξάρτητες λίστες».

Ίσως τελικά αυτό να είναι το νόημα της Δημοκρατίας τελικά και εμείς στην Ελλάδα δεν το ξέρουμε. Είναι ελεύθερος ο καθένας να ψηφίζει ότι επιθυμεί, αρκεί να ψηφίσουν ανεξάρτητες λίστες που απαρτίζονται από «Τούρκους». Πάντως ας μην ανησυχούμε η ελληνοτουρκική προσέγγιση προχωρά με συνέπεια και μεθοδικότητα, τα σχόλια δικά σας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Σχόλιο Ιστολγίου:

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου μας, οι αφίξεις από Τουρκία την παραμονή αλλά και ανήμερα των εκλογών μετά βίας ξεπέρασαν τις 2000 άτομα.

Read more...

Milliyet: "Μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας-ΕΕ"


Μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Άγκυρας και της ΕΕ με σκοπό να γίνουν αμοιβαία βήματα από πλευράς Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας για μερικό άνοιγμα λιμανιών της Τουρκίας σε κυπριακά πλοία και άνοιγμα του αεροδρομίου Ερτζάν στα κατεχόμενα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να ξεμπλοκαριστούν τα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο εβδομάδες, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ". Σύμφωνα με την εφημερίδα, στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να ανοίξει ένα ή μερικά λιμάνια η Τουρκία και ταυτόχρονα να ανοίξει το αεροδρόμιο Ερτζάν όπου θα πραγματοποιούνται πτήσεις από μερικές χώρες της ΕΕ. Ρόλο συντονιστή έχει αναλάβει στις μυστικές διαπραγματεύσεις ο αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης επίτροπος της ΕΕ Στέφαν Φούλε, γράφει η "Μιλιέτ" και τονίζει ότι η ΕΕ κάλεσε την Τουρκία να κάνει χειρονομία καλής θέλησης, αλλά η τουρκική πλευρά αρνήθηκε να προβεί σε μονομερές βήμα, με αποτέλεσμα να επικεντρωθούν οι συνομιλίες στη φόρμουλα των αμοιβαίων βημάτων.


Η "Μιλιέτ" γράφει ότι "η προτεραιότητα των διαπραγματεύσεων είναι να υπάρξουν βήματα που θα δείχνουν ότι εφαρμόζεται ντε φάκτο το Πρόσθετο Πρωτόκολλο ΕΕ-Τουρκίας, αλλά και το απευθείας εμπόριο με την ΤΔΒΚ". Σχετικά με τη φόρμουλα για βήματα περί λιμανιών και αεροδρομίου Ερτζάν, η εφημερίδα αναφέρει ότι "με τη φόρμουλα αυτή αφενός θα ικανοποιηθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά και αφετέρου θα διασφαλιστεί η εξέλιξη δίχως να φανεί ότι η Τουρκία υποχωρεί από τη στάση της στο θέμα του απευθείας εμπορίου". Σύμφωνα με τη "Μιλιέτ", "σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση συνθηκών για τις διαπραγματεύσεις έπαιξε το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο τέλος του δρόμου στο θέμα της διαδικασίας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Εάν ληφθούν υπόψη τα οκτώ κεφάλαια που έχουν παγώσει εξαιτίας του πρόσθετου πρωτοκόλλου και τα κεφάλαια που μπλοκάρουν η Νότια Κύπρος και η Γαλλία, απομένουν μόνο τρία κεφάλαια που μπορούν να ανοίξουν. Προκειμένου να ανοίξουν τα κεφάλαια, η εξουσία και η αντιπολίτευση θα πρέπει να εργαστούν μαζί και έντονα στην εθνοσυνέλευση. Το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εισέλθει σε ατμόσφαιρα εκλογών, μειώνει την πιθανότητα να ανοίξουν με ευκολία τα εν λόγω κεφάλαια". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικρατεί ανησυχία για το ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μπορεί να επιδείξει διαφορετική και μεγαλύτερη σε σχέση με τα παρελθόντα έτη αντίδραση στο θέμα του πρόσθετου πρωτοκόλλου" κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Δεκέμβριο. "Σύμφωνα με την Επιτροπή -αναφέρει η εφημερίδα-, το χειρότερο σενάριο είναι εξαιτίας του Πρωτοκόλλου, μία ή περισσότερες χώρες να μπλοκάρουν τελείως τη διαδικασία". 


onalert

Read more...

Τουρκικός πόλεμος νεύρων στο Αιγαίο


Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να διολισθήσει ούτε ένα εκατοστό από την προστασία των εθνικών συμφερόντων, της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Χθες, ημέρα εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν για άλλη μία φορά σε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, με υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι. Ο σχηματισμός των πολεμικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 4 F-16, εισήλθε στο FIR Αθηνών νοτίως της Χίου στις 10.19 π.μ. Είκοσι λεπτά αργότερα, τα 4 F-4 πραγματοποίησαν υπέρπτηση, πετώντας πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 10.000 και 12.000 ποδών.

Για την αναχαίτισή τους απογειώθηκαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του σε «πολλά σκαμπανεβάσματα, συνεχή ένταση και πόλεμο νεύρων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο». Πρόσθεσε, δε, ότι «εμείς δεν ακολουθούμε πολιτική εξαρτημένων αντανακλαστικών, επιδεικνύουμε την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία, αλλά δεν αφήνουμε τίποτε αναπάντητο».
Η χθεσινή υπέρπτηση ήρθε ως συνέχεια των παραβάσεων - παραβιάσεων του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά προχθές, που ήταν η αιτία να αποχωρήσει η ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής» από σκέλη της άσκησης «Mavi Balina» (Μπλε Φάλαινα). Η προγραμματισμένη τουρκική άσκηση γινόταν με τη συμμετοχή της νατοϊκής δύναμης στη Μεσόγειο, στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνεται και η φρεγάτα «Θεμιστοκλής».
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης σεναρίων της άσκησης και συγκεκριμένα σε δύο φάσεις αεροναυτικής συνεργασίας, τουρκικά μαχητικά που συμμετείχαν σε αυτή προέβησαν σε παραβάσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών. Αμεσα, δόθηκε εντολή να αποχωρήσει η ελληνική φρεγάτα από τις συγκεκριμένες φάσεις της άσκησης και παράλληλα ενημερώθηκαν οι νατοϊκές αρχές για τα αίτια της αποχώρησης. Για τα περιστατικά ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών και δόθηκαν οδηγίες για διαβήματα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Καθημερινή

Read more...

Πόσοι ψήφισαν τούρκους στην Θράκη


Μία από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους των εκλογών της Κυριακής, ήταν η επιλογή του προξενείου την Κομοτηνής να συγκροτήσει συνδυασμούς αμιγώς μειονοτικούς, που απαρτίζονταν από τουρκόφρονες. Όπως αυτός της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην Θράκη.
Επρόκειτο για μια προδιαγεγραμμένη απόφαση, καθώς ο ίδιος ο σχηματισμός του Καλλικράτη, έδειχνε ξεκάθαρα τον δρόμο αυτό. Το κλίμα στο οποίο πορεύτηκε η κ. Μουσταφάογλου;
“Για πρώτη φορά στην ιστορία η τουρκική μειονότητα λαμβάνει μέρος στις εκλογές με δικό της συνδυασμό για τη δημαρχία της Κομοτηνής», δηλώνει στη Son Dakika και προσθέτει ότι δημιουργήθηκε ανεξάρτητο μειονοτικό ψηφοδέλτιο καθώς «διαπιστώσαμε ότι δεν εφαρμόσθηκε μέσα στα όρια του δήμου Κομοτηνής πραγματική ισότητα».

«Οι διαφορές μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών χωριών μεγαλώνουν και ακόμη ότι οι τουρκικές γειτονιές έχουν μείνει πενήντα χρόνια πίσω σε σχέση με τις γειτονικές ελληνικές γειτονιές», τόνισε επίσης η κυρία αυτή και σημειώνει πως “οι αδικίες σε βάρος των Τούρκων αυξάνονται”.

Και ενώ αρχικά ως στόχο θέτει «τη συσπείρωση της δυναμικής του 38% σε ένα ψηφοδέλτιο και όλοι οι Τούρκοι να δώσουν την ψήφο τους στο συνδυασμό», τα αποτελέσματα θα πρέπει να την απογοητεύουν καθώς παίρνει περίπου 7%. Αυτό όμως σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι αφορμή πανηγυρισμών.
Όπως δηλώνει και η ίδια η Μουσταφάογλου: «Θέλαμε αυτή τη φορά να συμμετάσχουν όλοι οι Τούρκοι υποψήφιοι σε αυτή τη λίστα, επιθυμούσαμε να μην υπάρχει κανείς τούρκος υποψήφιος σε άλλο ελληνικό ψηφοδέλτιο. Αν δεν μπορέσαμε να το επιτύχουμε σε αυτές τις εκλογές, σημειώσαμε όμως ένα πρώτο βήμα».
Με δεδομένη μάλιστα την μικρή διαφορά των υποψηφίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπροστά στον δευτέρο γύρο των εκλογών, δημιουργούνται ερωτηματικά ως προς το τι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στην Σιμπέλ για αυτό το 7%! Αλλά όπως και να έχει, είναι δεδομένο ότι το πρώτο βήμα (όπως ήταν και το όνομα του συνδυασμού της) πραγματικά έγινε. Θα προλάβουμε άραγε τα επόμενα;

Read more...

1,500 καλοπληρωμένα μειονοτικά καθάρματα.


Αυτοί είναι οι “Τούρκοι” στην περιοχή της Κομοτηνής; Τόσοι πράκτορες, “γκρίζοι λύκοι”, τόση προπαγάνδα από το “προξενείο”, τόσες βαριές κουβέντες εκστόμισε η εκλεκτή του ΓΑΠ για τις αδικίες που υφίστανται οι “Τούρκοι στην Κομοτηνή.
Και ποιο το αποτέλεσμα;

Η κα Σιμπελ Μουσταφάογλου, που κατέβαινε με “τουρκικό” προφίλ στις εκλογές ως υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, με το σύνθημα “οι Τούρκοι ψηφίζουν Τούρκους”, με καταμετρημένο το 64,3% των ψήφων συγκεντρώνει μετά βίας 1500 ψήφους ποσοστό 7,6%.

Αν με όλη την κινητοποίηση, πρακτόρων και προξενείου που δρουν εκεί η κα Σιμπελ συγκεντρώσει κάπου στους 2000 ψήφους, τότε ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειαζόμαστε ότι στην Θράκη ΔΕΝ υπάρχει τουρκική μειονότητα; Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει ούτε πρέπει να υπάρξει (όσο κι αν δουλεύει γι’ αυτό η κυβέρνηση), και οι Έλληνες μουσουλμάνοι της περιοχής αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο απομονωμένοι είναι από την ελληνική πολιτεία κι όμως αντιστέκονται!
Όσο και να προσπαθούν να φυτέψουν τουρκική μειονότητα στην Θράκη, να ‘ναι καλά ο τρικυμίας (εν κρανίω) ΓΑΠ και η κυνηγημένη κι αδικημένη Δραγώνα, δεν τους βγαίνει. Καιρός να δούμε πιο σοβαρά το θέμα. Η Θράκη δεν χαρίζεται σε κανέναν!!!

http://nationalpride.wordpress.com/

Read more...

Εκτός ορίων η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο


Σε πρωτοφανή πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε η Άγκυρα ανήμερα των αυτοδιοικητικών εκλογών και της Εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας, αποδομώντας κάθε ψήγμα ΜΟΕ και “συμμαχικής αλληλεγγύης”.
Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τουρκικής άσκησης «MAVI BALINA» (Μπλέ Φάλαινα) με τη συμμετοχή της Μόνιμης Ναυτικής Νατοϊκής Δύναμης στη Μεσόγειο («Standing NATO Maritime Group 2» – SNMG2), και σε δυο φάσεις αεροναυτικής συνεργασίας, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία συμμετείχαν σε αυτή, προχώρησαν σε παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR ΑΘΗΝΩΝ.

Στις περιπτώσεις αυτές, δόθηκε εντολή αποχώρησης της φρεγάτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από τις συγκεκριμένες φάσεις της άσκησης, ενημερώνοντας παράλληλα τις ΝΑΤΟϊκές αρχές για τα αίτια της αποχώρησης.
Σημειώνεται πως στις 6 Νοεμβρίου, 3 σχηματισμοί αεροσκαφών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (σύνολο 7 μαχητικά) και 3 μεμονωμένα (1 CN-235 συν 2 ελικόπτερα), εισήλθαν στο FIR Αθηνών πραγματοποιώντας 7 παραβάσεις των κανόνων εναερίου κυκλοφορίας και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου.
Είχε προηγηθεί τριπλή τουρκική πρόκληση με υπερπτήσεις του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου από μικτό σχηματισμό μαχητικών F-16 και αναγνωριστικών RF-4E.

Read more...

Τουρκία: Σειρά της ελληνοκυπριακής πλευράς να επιδείξει καλή θέληση


Υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί το Κυπριακό είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως δήλωσε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζεμίλ Τσιτσέκ, σημειώνοντας ότι «όσοι περιμένουν χειρονομία καλής θέλησης από την τουρκική πλευρά θα πρέπει να περιμένουν και λίγο, χειρονομία από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Σε δηλώσεις αργά χθες το απόγευμα μετά τη λήξη της συνεδρίασης του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Τσιτσέκ ρωτήθηκε για δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», η οποία έγραψε ότι ότι η ΕΕ και η Τουρκία, πραγματοποιούν εδώ και δυο εβδομάδες μυστικές διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα ενός ή μερικών τουρκικών λιμανιών στα Κυπριακά πλοία και το άνοιγμα του αεροδρομίου Ερτζάν στα κατεχόμενα στις διεθνείς πτήσεις.

«Όλοι πρέπει να τηρούν το λόγο τους. Είναι αδικία να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο αυτοί που είπαν ”ναι” και αυτοί που είπαν ”όχι” στο σχέδιο Ανάν. Συνεπώς, αυτοί που περιμένουν χειρονομία καλής θέλησης από την τουρκική πλευρά θα πρέπει να περιμένουν και λίγο, χειρονομία από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Διότι εκείνοι είναι οι υπεύθυνοι για την μη επίλυση.
Η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα και στο παρελθόν για τα βήματα που μπορεί να κάνει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτσέκ.

Πρόσθεσε εξάλλου πως «με αυτό τον τρόπο πρέπει να αξιολογούνται τέτοια δημοσιεύματα.
Η Τουρκία έκανε αυτό που της αναλογούσε. Το ίδιο και η ΤΔΒΚ. Σειρά να προβούν σε βήμα και να επιδείξουν καλή θέληση έχουν οι ελληνοκύπριοι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read more...

Ειδικό αντιανταρτικό σώμα 50.000 ανδρών δημιουργεί η Τουρκία


Η Τουρκία θα αναπτύξει στις κουρδικές περιοχές ένα ειδικό αντιανταρτικό σώμα με 50.000 άνδρες οι οποίοι θα εκπαιδευτούν για να αντιμετωπίζουν ειδικά το PKK.
Πρόκειται για επαγγελματίες που θα υπογράφουν συμβόλαιο με υψηλή για τα τουρκικά δεδομένα αμοιβή (κάπου 1000 ευρώ ο κάθε ένας) και η δημιουργία του σώματος θα περιλαμβάνεται σε ένα γενικότερο νέο πλαίσιο αντιμετώπισης των Κούρδων ανταρτών που εξορμούν κυρίως από το Βόρειο Κουρδιστάν.

Δηλαδή θα προστεθεί και ένα τρίτο σώμα μετά τον Στρατό και στην Στρατοχωροφυλακή, το οποίο θα είναι ειδικά εκπαιδευμένο στις αντιανταρτικές επιχειρήσεις και το οποίο θα συγκεντρώσει πολύτιμη εμπειρία που φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείται μόνο κατά των Κούρδων…

«Σε ένα πρώτο στάδιο» 50.000 άνδρες θα στρατολογηθούν για «τουλάχιστον τρία χρόνια» και »θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού αγώνα» διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός. Θα χρησιμοποιούμν δικά τους μέσα (ελικόπτερα, οχήματα κλπ) μενώ σύνδεσμοί τους θα υπάρχουν στο Γενικό Επτελείο για καλύτερο συνδυασμό της δράσης τους.

Ο υπουργός, με τον όρο αντιτρομοκρατικό αγώνα, εννοεί τη μάχη που διεξάγουν οι δυνάμεις της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που η Τουρκία και αριθμός χωρών θεωρούν τρομοκρατικό κίνημα.

Τέλος, δεν διευκρινίστηκε το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα είναι έτοιμες και φυσικά σε «θέση μάχης» αυτές οι «δυνάμεις».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Άσκηση ειδικών δυνάμεων Κίνας και Τουρκίας σε τουρκικό έδαφος


Οι ειδικές δυνάμεις της Κίνας και της Τουρκίας ξεκίνησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ορεινού αγώνα στην Τουρκία. Οι ασκήσεις αυτές θα διαρκέσουν μία εβδομάδα και αποτελούν το δεύτερο μέρος της κινεζοτουρκικής συνεργασίας μετά την άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση του Ικονίου στις αρχές του Φθινοπώρου.

Στην άσκηση συμμετέχουν οι πλέον έμπειρες δυνάμεις των Τούρκων ορεινών καταδρομών οι οποίοι όπως είναι γνωστό έχσουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε τέτοιου είδους αποστολές από τον μακροχρόνιο πόλεμο με τους αντάρτες της κουρδικής οργάνωσης PKK. Η κοινή άσκηση πραγματοποιείται εντός του χώρου του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού Στρατού.

Οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν συνολικά 7 μονάδες ειδικών δυνάμεων μία στην περιοχή Guangzhou, μία στην περιοχή Chengdu, μία στην πρωτεύουσα Beijing, μία στην περιοχή Shenyang, δύο στην περιοχή Nanjing, μία στην περιοχή Lanzhou, και δυνάμεις αμέσου επεμβάσεως επιπέδου λόχου στο Hong Kong κιαι στο Macau.
Η συνολική τους δύναμη κιμαίνεται μεταξύ 7.000-14.000, οι δε πρώτες μονάδες ιδρύθηκαν το 1988.
Η πλέον πρόσφατη αποστολή που ανέλαβαν ήταν η προστασία τριών κινεζικών εμπορικών πλοίων από πειρατές στην περιοχή του Άντεν. Για πολλά χρόνια οποιαδήποτε πληροφορία για τις μονάδες αυτές ήταν διαβαθμισμένη μόλιος πριν από ένα χρόνο κατα τη διάρκεια της 60ης επετείου της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας.
Στόχος των νέων ασκήσεων είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας και της επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, η εμπέδωση εμπιστοσύνης και η κατανόηση των χαρακτηριστικών των ειδικών δυνάμεων Κίνας και Τουρκίας.
Αναμφίβολα οι κινεζικές ειδικές δυνάμεις αποσκοπούν μέσα από αυτή την άσκηση, να αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τον οπλισμό, τις τακτικές, και την πραγματοποίηση αεροκίνητων επιχειρήσεων από τους Τούρκους.
Η αξιοποίηση των εμπειριών που έχουν αποκομίσει οι Τούρκοι στην Ν.Α Τουρκία αποτελεί την μία παράμετρο. Η δεύτερη είναι ότι η Τουρκία, ως ΝΑΤΟική χώρα μπορεί να προσφέρει πολλαπλάσιες πληροφορίες και γνώσεις στους Κινέζους, από οποιαδήποτε άλλη γειτονική τους χώρα με εξαίρεση την Ρωσία, που οι τελευταίοι δεν θα μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν.
Η αξιολόγηση και αξιοποίηση των δυτικών, ΝΑΤΟικών τακτικών διεξαγωγής ορεινού αγώνα αποτελεί για τους Κινέζους ένα απροσδόκητο “δώρο” από την Τουρκία. Με μόλις 22 χρόνια ζωής, οι κινεζικές ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να απορροφήσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες και εμπειρίες από χώρες με εμπειρία στους τομείς, που αυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει ανάγκη στο μέλλον.
Αν δε οι “δάσκαλοι” τους είναι και μέλη του ΝΑΤΟ ακόμα καλύτερα για αυτούς.
Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι κατΆ πόσο οι ασκήσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί μετά από τη σύμφωνη γνώμη του ΝΑΤΟ και αν υπήρξαν αντιδράσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας που οι Τούρκοι στα πλαίσια της ολοένας και πιο ανεξάρτητης πολιτικής τους έναντι του ΝΑΤΟ αγνόησαν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Δύο ώρες όρθιος ο Α.Νταβούτογλου περίμενε να του επιτρέψουν την είσοδο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!


Kάποιες χώρες είναι σοβαρές, ακόμα και όταν πρόκειται για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που εν πάση περιπτώσει δεν έχουν καμιά μεγάλη παράδοση ώς κρατική οντότητα.
Δύο ώρες άφησαν τον περιβόητο Σχμέτ Νταβούτογλου να περιμένει στο αεροδρόμιο οι αρχές των ΗΑΕ, αφού δεν επέτρεπαν στους άνδρες της ασφάλειάς του να οπλοφορούν στο έδαφος τους και κατ’ατό τον τόπο δεν του επέτρεπαν την είσοδο στο Αμπού Ντάμπι. Στην Ελλάδα δεν υπήρξε καμιά παρόμοια ενόχληση στους άνδρες του Α.Νταβούτογλου.

Το όλο θέμα, δεδομένου και του λουδοβικισμού πουθ κατέχει τους Τούρκους αξιωματούχους οδήγησε σε ένα πρώτης τάξεως διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες και την έντονη οργή του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο Νταβούτογλου έφτασε χτες το πρωί στο Αμπού Ντάμπι για επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αναγκάστηκε όμως να περάσει τουλάχιστον δύο ώρες στο αεροδρόμιο καθώς προέκυψε πρόβλημα με τα όπλα που μετέφεραν οι άνδρες της ασφάλειάς του στις αποσκευές τους.

Τον Τούρκο υπουργό υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του ομολόγου του των Εμιράτων και αφού κάθισαν στην αίθουσα πρωτοκόλλου για λίγη ώρα, ο Τούρκος πρέσβης Βουράλ Αλτάι μαζί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ξεκίνησαν για το κέντρο της πόλης.

Η αποστολή, ωστόσο, που συνόδευε τον κ. Νταβούτογλου παρέμεινε στο αεροδρόμιο, καθώς οι αρχές ζήτησαν να ελεγχθούν οι αποσκευές τους και να περάσουν από τις ακτίνες-Χ του αεροδρομίου.
Στις αποσκευές των ανδρών ασφαλείας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών βρέθηκαν ασύρματοι και όπλα και οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου ζήτησαν να δουν τις σχετικές άδειες.
Η τουρκική πρεσβεία, στο Αμπού Ντάμπι, απάντησε ότι είχε ενημερώσει τις αρχές και είχαν προβεί στις απαραίτητες τυπικές διαδικασίες για την εισαγωγή των όπλων.

Όμως, το υπουργείο Εξωτερικών των Αραβικών Εμιράτων δεν είχε ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα μεταξύ των δύο υπουργείων, που διήρκεσε δύο ώρες.

Μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε αμέσως στο αεροδρόμιο και απείλησε ότι δεν θα φύγει αν δεν έρθει μαζί του όλη η αποστολή και αν οι αρμόδιοι του αεροδρομίου δεν του ζητήσουν συγνώμη.

Βέβαια ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων εξέφρασε την λύπη του – διπλωματική ή όχι.
«Ήταν ένα λυπηρό γεγονός. Σε κανέναν δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.
Ειδικά απέναντι στην Τουρκία και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, είναι λυπηρό να υπάρχει τέτοια λανθασμένη συμπεριφορά. Αυτό που έγινε ήταν μεγάλο λάθος. Τώρα θα μείνω σε άλλη πόλη από εκείνη που θα έμενα” δήλωσε εμφανώς θυμωμένος ο Αχμέτ Νταβούτογλου, προς τους Τούρκους δημοσιογράφους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Για την Τουρκική “επιστροφή” στα Βαλκάνια


Η Τουρκία επιδιώκει ένα νέο ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια, που ξυπνά παλαιούς φόβους, αλλά και νέες ελπίδες. Θεωρεί τους λαούς εκεί συγγενείς, αλλά υπάρχουν κι άλλοι στα Βαλκάνια που φοβούνται νεο-οθωμανικές επιδικώξεις. Η Τουρκία, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αυτή τη φορά για τον ρόλο της στα Δυτικά Βαλκάνια μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ήταν το θέμα έρευνας που παρουσίασε στη Deutsche Welle στο Βερολίνο ο Ντούσαν Ρέλγιτς, πολιτικός επιστήμονας του Ιδρύματος Επιστήμη και Πολιτική σε εκδήλωση της Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Γερμανοτουρκικής Εταιρείας. Ο ερευνητής θέλησε να καταγράψει τα κίνητρα και τις επιπτώσεις του όψιμου ενδιαφέροντος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής για την Κροατία, Βοζνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κοσσυφοπέδιο και π. γ. Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Σαν μανιτάρια τα τουρκικά πολιτιστικά κέντρα στα Δ. Βαλκάνια. Τους λαούς αυτών των κρατών οι Τούρκοι τους θεωρούν συγγενείς τους, και μάλιστα η επίσημη θέση της Άγκυρας είναι ότι το ενδιαφέρον αποτελεί έκφραση σεβασμού των Τούρκων για τα συμφέροντα και την ευημερία των συγγενών τους. Εκτός αυτού υπάρχουν και οι αγορές, που είναι πολύ σημαντικές για την τουρκική οικονομία, αλλά βεβαίως και πολλά στρατηγικά και πολιτικά συμφέροντα. Ιδιαίτερα σημαντικό για τους Τούρκους είναι να ενισχύσουν την επιρροή τους στην περιοχή για να μπορέσουν να συμμετέχουν ως ισάξιοι εταίροι της Ε.Ε. και άλλων εξωτερικών παικτών στη διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρώπη, και ειδικότερα σε αυτό το κομμάτι της γηραιάς ηπείρου», υποστηρίζει ο Ντούσαν Ρέλγιτς.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε ορισμένες διαφορές, που αναφύονται στα Βαλκάνια η Τουρκία εμφανίζεται ως σημαντικός πολιτικός παράγοντας. Για παράδειγμα, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία η Άγκυρα προσπάθησε να διαμεσολαβήσει ανάμεσα στη Σερβία και τη Βοσνία. Επίσης, στο θέμα του ονόματος της π. γ. Δημοκρατίας της Μακεδονίας η Άγκυρα στήριξε ανοιχτά την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Στα Δυτικά Βαλκάνια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια όλο και περισσότερα τουρκικά πολιτιστικά κέντρα, σχολεία και πανεπιστήμια. Αλλά και η τουρκική μιντιακή προσφορά, από ραδιοφωνικά προγράμματα για το εξωτερικό μέχρι δακρύβρεχτα σίριαλ, γίνεται όλο και πιο αγαπητή. Η συμπάθεια για τους Τούρκους έχει ανέβει στα ύψη κυρίως στους μουσουλμάνους Βόσνιους. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόσφατα πολλοί από αυτούς γιόρτασαν τη νίκη της τουρκικής ομάδας μπάσκετ στον ημιτελικό κατά της Σερβίας με τουρκικές σημαίες.

Ο Ντούσαν Ρέλγιτς από το Ίδρυμα Επιστήμη και Πολιτική του Βερολίνου«Υπάρχουν όμως κι άλλοι», προσθέτει ο Ντούσαν Ρέλγιτς, «που έμαθαν στο δημοτικό ότι θα πρέπει να αποβάλλουν τον οθωμανικό ζυγό, αν θέλουν να επιστρέψουν στη Ευρώπη. Πρόκειται για απόψεις που έχουν τις ρίζες τους στον 19ο και 20ο αιώνα, αλλά ενισχύθηκαν στην μεταπολεμική γιουγκοσλαβική ιστορία».

Αυτή η διχασμένη σχέση των λαών των Δυτικών Βαλκανίων με την Άγκυρα αντικατοπτρίζεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ένα ποσοστό μόνο του 40% δηλώνει ότι η Τουρκία είναι φιλική χώρα, ορισμένοι Σέρβοι διανοούμενοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι πίσω από την τουρκική διπλωματία κρύβεται μια νέο –οθωμανική φιλοσοφία, που κατατείνει στην αναγέννηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μετά από τον εξισλαμισμό της περιοχής.

«Ίσως», εκφράζει τον προβληματισμό του ο Ντούσαν Ρέλγιτς, «να προκύψει ένας νέος τρόπος πολιτικής σκέψης σε τμήμα των λαών της περιοχής, που να λέει, ότι αν η χώρα μου δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. και η Τουρκία, ως ανερχόμενη περιφερειακή οικονομική δύναμη και πολυπληθέστερη χώρα της περιοχής με διεθνοπολιτικό ρόλο γίνει εταίρος μας, τότε, αν επιδιώξουμε στρατηγική συνεργασία με την Άγκυρα, μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα, να επιτύχουμε περισσότερα, από το να περιμένουμε πότε η Ε.Ε. θα συνεχίσει την πολιτική της διεύρυνσης».

Το συμπέρασμα είναι, ότι σε περίπτωση που η Ε.Ε. αφήσει στο προθάλαμο αναμονής τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων, δεν αποκλείεται να ηγηθεί η Τουρκία μιας «συμμαχίας των απορριφθέντων συγγενών» τους.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP