Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η Αγροτική Τράπεζα πουλάει εργοστάσια ζάχαρης στην Ziraat Bank;


Ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί για τον ρόλο που σκοπεύει να παίξει στην ελληνική οικονομία (και όχι μόνο) από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της τουρκικής τράπεζας Ziraat Bank, έχει ενημερώσει καταλλήλως σχεδόν το σύνολο εκείνων που θέλησαν (έστω και στο ελάχιστο) να ενημερωθούν γύρω από την συγκεκριμένη τράπεζα.

Η ενημέρωση, όμως, φαίνεται πως λείπει από το διοικητικό συμβούλιο της Αγροτικής Τράπεζας το οποίο φέρεται να συζητά με στελέχη της Ziraat Bank την πώληση τριών εργοστασίων ζάχαρης (της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης). Προφανώς –εάν αυτό συμβαίνει- υπάρχει κυβερνητική απόφαση πώλησης των πάντων σε οποιονδήποτε, προκειμένου να καλυφθούν το δυνατόν περισσότερο «τρύπες».

Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, της εξαγοράς δηλαδή τριών εργοστασίων ζάχαρης, καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία και φέρει την απόλυτη ευθύνη για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, το οποίο προφανέστατα αποτελεί τον κύριο στόχο των ανθυποκυβερνώντων τραγικών στελεχών και υπουργών που με τις οδηγίες της τρόικας και του ΔΝΤ έχουν κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο στον χάρτη της χώρας.
Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα επίκαιρη Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την πρόθεση της Αγροτικής Τραπέζης να διακόψει την λειτουργία των τριών εργοστασίων παραγωγής ζαχάρεως και να τα πωλήσει στην τουρκική τράπεζα Ziraat Bank. Η συζήτηση επί του θέματος θα γίνει την Πέμπτη 3/2/2011.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής.

Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει σε όλους τους αμέσως ή εμμέσως εμπλεκομένους στο κύκλωμα παραγωγής ζαχάρεως δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την πρόθεση της Αγροτικής Τραπέζης να διακόψει την λειτουργία των τριών εργοστασίων της και να τα πωλήσει στην τουρκική τράπεζα Ziraat Bank.

Μετά τις εγκληματικές ενέργειες των Διοικήσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) επί κυβερνήσεων ΝΔ που οδήγησαν σε συρρίκνωση της παραγωγής, πωλήσεως δικαιωμάτων, κλείσιμο των δύο από τα πέντε εργοστάσια και αύξηση των εισαγωγών έρχεται ἡ αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ να δώσει την χαριστική βολή.

Όπως αναφέρει σε υπόμνημά του ο Σύλλογος Τευτλοεξαγωγέων του Νομού Σερρών ενώ χρειάζεται καλλιέργεια 220.000 στρεμμάτων για την παραγωγή των 158.000 τόνων που έχει δικαίωμα ἡ Ελλάδα, τίθεται στόχος μόνο για 150.000 στρέμματα που και αυτός δεν θα επιτευχθεί. Αυτή ἡ πολιτική οδηγεί σε αύξηση του κόστους παραγωγής από 613€ σε 1.000€ ανά τόνο με αποτέλεσμα να πάμε στην διακοπή της παραγωγής και την μετατροπή της ΕΒΖ σε εταιρεία εμπορίας. Μία τέτοια αρνητική εξέλιξη θα οδηγήσει, σε οικονομικό μαρασμό μία σειρά από εμπλεκομένους στην παραγωγή ζαχάρεως (μόνιμοι και εποχιακοί εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, προμηθευτές, ιδιοκτήτες τευτλοεξαγωγέων και φυσικά αγρότες). Ιδιαιτέρως για τον Νομό Σερρών θα υπάρξει επιδείνωση της ήδη τραγικής οικονομικής καταστάσεως (προτελευταίος σε μέσο εισόδημα στην Ελλάδα).

ΕΡΩΤΑΣΘΕ
1. Αληθεύουν οι πληροφορίες για συζητήσεις με την τουρκική τράπεζα προκειμένου να πωληθούν τα εργοστάσια;
2. Τι μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο έτσι ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία τα εργοστάσια ζαχάρεως Σερρών, Ορεστιάδος και Πλατέως τα οποία τόσα πολλά έχουν προσφέρει στην εθνική οικονομία;


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Δεν πέρασε ένας χρόνος (2009) που αναδείχθηκε (για όσους θυμούνται) το θέμα της απόπειρας δανειοδότησης της ΣΕΚΑΠ από την τουρκική τράπεζα και ο στόχος των τούρκων τραπεζιτών για οικονομική διείσδυση στη θράκη χτύπησε 3 χιλιόμετρα παραδίπλα.
Εξ' άλλου όπως έχουμε πει κατ' επανάληψη από εδώ, όλα είναι θέμα αξιοπιστίας.

Read more...

“Ψάχνει” την Ziraat Bank η Τράπεζα της Ελλάδος.


Σε έλεγχο της ZIRAAT Bank και των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα μετά τις αποκαλύψεις του “Πρώτου Θέματος” προσανατολίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ιδιαίτερα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας για τη μη διάθεση δανείων εκτός της γεωγραφικής περιοχής ενδιαφέροντός της (αρνήθηκε δάνειο σε επιχειρηματία του οποίου το όνομα βρίσκεται στη διάθεσή μας από την Κρήτη) με επίκληση πως «η τράπεζα χρηματοδοτεί μόνο projects στη Θράκη», οι μηχανισμοί του ελληνικού Κράτους φαίνεται να παίρνουν μπροστά.

Όπως σήμερα επίσης παρουσιάζουμε και κατόπιν ενημέρωσης από τοπικές πηγές, η τουρκική τράπεζα χορηγεί αθρόα δάνεια μέχρι και σε …βρεφονηπιακούς σταθμούς, μειονοτικών συλλόγων και οργανώσεων.

Πληροφορίες μας λοιπόν τονίζουν πως ήδη έχουν επιχορηγηθεί ο Σύνδεσμος Πομακοχωρίων Ξάνθης, Σύλλογοι εξωραϊστικού χαρακτήρα στα Φιλύρα και άλλες κοινωνικές ομάδες ή σύλλογοι που καμία ανταποδοτικότητα σαφώς δεν μπορούν να έχουν ως προς την κερδοφορία που κάθε χρηματοπιστωτικός οργανισμός πρέπει να κυνηγά. Και δεν πρόκειται για χορηγίες, αλλά για χορηγήσεις δανείων.

Τη στιγμή δηλαδή που οι ελληνικές τράπεζες περνούν κάθε είδους stress test και που ελέγχονται για την φερεγγυότητά τους, μια ανταγωνιστική τράπεζα από μια “άσπονδη φίλη” χώρα, δεν δίνει δάνεια σε όλη την Επικράτεια (πράγμα που αντίκειται στους όρους της Τράπεζας της Ελλάδος), επιλέγει δηλαδή τους πελάτες της με εθνικά ή γεωγραφικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα δίνει αφειδώς δάνεια σε φορείς που δεν έχουν επιχειρηματική ή άλλου τύπου ανταποδοτική δραστηριότητα.

Αυτή – σύμφωνα με τις πηγές μας- θα είναι και η περιοχή «ενδιαφέροντος» της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία ναι μεν θέλει επενδύσεις στην Ελλάδα, όμως εδώ διαβλέπει εθνικό ζήτημα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η δράση της ZIRAAT Bank έχει προκαλέσει την οργή της καθηγητικής κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης, που γνωρίζει εδώ και καιρό τις συνθήκες εργασίας και τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο ένας χρηματοπιστωτικός φορέας επιχειρεί να προσεγγίσει δανειολήπτες.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Read more...

Η τουρκική Ziraat Bank ψάχνει στέγη και υπαλλήλους για υποκαταστήματα σε Ρόδο και Κω


ΕΠΙΤΟΚΙΟ 3% ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙ 12% ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ

Μια νέα τράπεζα έρχεται να προστεθεί στο οικονομικό τοπίο της Δωδεκανήσου και μάλιστα με πρόθεση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις χρηματοδοτήσεις προσώπων και επιχειρήσεων. Ωστόσο, δεν πρόκειται για οποιαδήποτε τράπεζα, αλλά για την Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας «Ziraat Bank» η διοίκηση της οποίας ήδη έχει αποφασίσει την ίδρυση και λειτουργία δύο υποκαταστημάτων της σε Ρόδο και Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», εκπρόσωποι της Ziraat Bank έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές τόσο τη Ρόδο, όσο και την Κω προκειμένου να βρουν τους κατάλληλους χώρους που θα φιλοξενήσουν τα δύο υποκαταστήματα. Μάλιστα οι ίδιοι έχουν συνομιλήσει με γνωστούς επιχειρηματίες στους οποίους ανέλυσαν το πλάνο δράσης του χρηματοπιστωτικού τους ιδρύματος.

Η παρουσία της Ziraat Bank στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει από το έτος 2008 χρονιά κατά την οποία προχώρησε στην ίδρυση υποκαταστημάτων σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη. Όπως έγινε, δε, γνωστό, μέσα σε τέσσερις μήνες λειτουργίας της συγκεκριμένης τράπεζας στην Κομοτηνή (Φεβρουάριος 2009 έως Μάιος 2009) ανοίχθηκαν περίπου 2000 λογαριασμοί με συνολικές καταθέσεις που υπερέβησαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
ΘΕΛΕΙ Ν' ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΗΣ
Οικονομικοί παράγοντες της χώρας ομιλούν ευθέως για επεκτατικά σχέδια της Ziraat καθώς η τελευταία ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (που ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος), όπως και ορισμένες άλλες μικρότερες θυγατρικές εταιρείες της ΑΤΕ.
Για τη Ρόδο και την Κω ο στόχος της Ziraat Bank είναι να προχωρήσει στην ίδρυση των δύο υποκαταστημάτων της εντός του έτους. Μάλιστα, θα προσληφθούν υπάλληλοι από τα δυο νησιά προκειμένου να στελεχώσουν τις διάφορες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν.
Στελέχη τραπεζικών υποκαταστημάτων ομιλώντας προς τη «Δημοκρατική» εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως «η εν λόγω τράπεζα θα ξεκινήσει με χαμηλά επιτόκια δανεισμού προκειμένου να πάρει αμέσως ένα σημαντικό κομμάτι από την τοπική αγορά και ακολούθως θα επαναδιαμορφώσει τα επιτόκιά της σε υψηλότερα επίπεδα». Η εκτίμηση αυτή των τραπεζικών στελεχών στηρίζεται στην πρακτική που ακολουθεί η Ziraat Bank σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και με δεδομένη την τεράστια έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει, η τουρκική τράπεζα απέκτησε αμέσως πελάτες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός της απαίτησης επιτοκίου μόλις 3% ανά έτος για καταναλωτικά δάνεια ιδιωτών (χωρίς εγγυήσεις), τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες αξιώνουν επιτόκιο 12% έως 16% και με εγγύηση τρίτου προσώπου ή ακινήτου.
Προφανώς, η έναρξη λειτουργίας μας τέτοιας τράπεζας σε Ρόδο και Κω σίγουρα θα εγείρει πλήθος αναλύσεων και εκτιμήσεων περί οικονομικής εισβολής της γείτονος προς τα νησιά μας, ωστόσο προτού τεθούν τέτοιου είδους προβληματισμοί, θα πρέπει οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες να απαντήσουν σ' ένα πιο κρίσιμο ερώτημα: Πώς μπορεί μια τουρκική τράπεζα να υποθηκεύσει ένα ακίνητο σε Ρόδο και Κω (και συνεπώς να το διεκδικήσει σε περίπτωση κωλύματος του δανειολήπτη), τη στιγμή που για τη μεταβίβαση ακινήτου της Ελληνικής παραμεθορίου (αρχιπέλαγος Αιγαίου) προς αλλοδαπό που βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης απαιτείται άδεια από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας; Εκτός βέβαια κι αν κρυφίως έχει αρθεί η συγκεκριμένη διάταξη προς ικανοποίηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

TO BHMA TΗΣ ΚΩ

Read more...

Υποστήριξη της γερμανικής διπλωματίας για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Guido Westerwelle, ανέφερε ότι οι εξελίξεις που καταγράφονται στην Τουρκία, ειδικά κατά την τελευταία δεκαετία ήταν "η ιστορία μιας επιτυχίας που κόβει την ανάσα".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θίχτηκε κατά τη Διάσκεψη για τα μέλη του συνδέσμου των ξένων ανταποκριτών του Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, ο Westerwelle είπε ότι η Τουρκία έχει ακόμη πολλά να κάνει, κατά την άποψή του. «Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις οι οποίες σημειώθηκαν στην Τουρκία, κυρίως κατά τα τελευταία δέκα χρόνια είναι μια ιστορία επιτυχίας που κόβει την ανάσα», είπε."Ο προσανατολισμός της Τουρκίας πρέπει χωρίς διστακτικότητα να είναι η Ευρώπη." "Η Ευρώπη δεν θα έπρεπε ποτέ να παραβλέψει την Τουρκία" πρόσθεσε ο Westerwelle, υποδεικνύοντας ότι θα επιθυμούσε η Τουρκία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματία ισχυρίστηκε ότι διεξάγεται μια δίκαιη και ανοικτή διαδικασία διαπραγματεύσεων και ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν έντονες προσπάθειες για το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου.
Προσδιορίζοντας ότι το κεφάλαιο του ανταγωνισμού είναι το επόμενο στον κατάλογο, ο Guido Westerwelle είπε ότι έχει πειστεί ότι αυτό θα ανοίξει.

http://www.1info2.com/soutien-de-la-diplomatie-allemande--309.html

Read more...

Το ‘κλειδί’ για το Αιγαίο


Του Σάββα Καλεντερίδη

Ενώ η χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο από ίδρυσης του νέου ελληνικού κράτους, με το εξωτερικό χρέος να φθάνει το 150% του ΑΕΠ και το κράτος, τους παραγωγικούς φορείς, τα κόμματα, τον πολιτικό κόσμο και την ίδια την κοινωνία να αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος της απειλής που επικρέμεται πάνω από την Ελλάδα, και ως εκ τούτου, αδυνατούν να βρουν τη λύση που θα βγάλει τη χώρα από το τραγικό αδιέξοδο, οι εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο έρχονται να λειτουργήσουν ως καταλύτης και επιταχυντής στο ζήτημα της δρομολόγησης λύσεων ή ‘λύσεων’ στο ζήτημα των διεκδικήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο.

Αναφερόμενοι στις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο, εννοούμε την σοβαρή πλέον πιθανότητα εκμετάλλευσης από πλευράς της Κύπρου, από κοινού με το Ισραήλ, των πολύ σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου , γεγονός που οδήγησε τις δυο χώρες στην υπογραφή συμφωνίας για τον καθορισμό των ορίων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ενώ προκάλεσε το ενδιαφέρον εκτός των άλλων της Ρωσίας και της Γερμανίας, οι ηγέτες των οποίων έσπευσαν να επισκεφθούν την κατά 40% κατεχόμενη από τους Τούρκους χώρα-μέλος της Ε.Ε.
Όσον αφορά στην επιλογή των λέξεων καταλύτης και επιταχυντής, για να εξηγήσουμε το νόημά τους, θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο.
Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδος και της Τουρκίας, μετά τη συνθήκη της Λοζάννης (1923), ορίσθηκαν ντε φάκτο στα 3 ν.μ. Το 1936 η Ελλάδα προχώρησε μονομερώς στην επέκταση των χωρικών της υδάτων από τα 3 στα 6 ν.μ., χωρίς καμία αντίδραση από πλευράς της Τουρκίας. Η Τουρκία διατήρησε το εύρος των χωρικών της υδάτων στα 3 ν.μ. μέχρι το 1964, οπότε με τον υπ’ αριθμόν 476 νόμο τα επέκτεινε στα 6 ν.μ., ενώ εισήγαγε την αρχή της αμοιβαιότητας στο θέμα. Έτσι, με βάση την αρχή αυτή, η Τουρκία, σε εκείνες τις θαλάσσιες περιοχές όπου οι γειτνιάζουσες χώρες είχαν ήδη επεκτείνει τα χωρικά τους ύδατα στα 12 ν.μ., αναγνώριζε στον εαυτό της το δικαίωμα να πράξει και αυτή το ίδιο. Μετά από όλα αυτά, η Τουρκία, από το 1964, όρισε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ το εύρος των χωρικών της υδάτων στα 6 ν.μ. στο Αιγαίο, ενώ με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, που αναφέρεται στο νόμο, το εύρος αυτό επεκτάθηκε και πάλι μονομερώς στα 12 ν.μ. στον Εύξεινο Πόντο και τη ΝΑ Μεσόγειο.
Όπως αναφέραμε σε προηγούμενα φύλλα στο άρθρο μας «Καλή τύχη Ελλάδα», από το 1973 η Τουρκία άρχισε να αμφισβητεί έμπρακτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στο Αιγαίο και το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ., δικαίωμα που ισχυροποιήθηκε το 1982, με τη Συνθήκη για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Το τί προηγήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, το παραθέσαμε στο προαναφερθέν άρθρο μας. Πάντως, ως αποτέλεσμα όλων αυτών, στο Αιγαίο υπάρχει μια στασιμότητα, παρά τις όποιες προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, που κατά την άποψή μας οφείλεται στην τερατώδη ‘ανάγνωση’ και ερμηνεία του διεθνούς δικαίου και στην πρωτόγονη επίκληση του Casus Belli από πλευράς της Άγκυρας.
Ενώ λοιπόν έχει παγιωθεί μια κατάσταση, στην οποία η Ελλάδα επικαλείται το διεθνές δίκαιο και η Τουρκία το ‘δικαίωμά’ της να το αρνείται ή να το διαμορφώνει ανάλογα με το πώς τη συμφέρει, έρχονται οι εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο, που, όπως είπαμε στην αρχή του σημειώματός μας, λειτουργούν ως καταλύτης και επιταχυντής και στο Αιγαίο.
Τί εννοούμε.
Με βάση άρθρο του κ. Ηρακλείδη, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Επίλυσης Συγκρούσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ (16-1-2010), μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ‘από τις συνομιλίες του 1976-1981 συνάγονται 10 κατευθυντήριες γραμμές, στη λογική, θα έλεγα, ενός «μεγάλου πακέτου επίλυσης»’, με τελευταία και ‘φαρμακερή’ γραμμή την εξής:
Αποφυγή δημιουργίας εκατέρωθεν αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).
Αν συμβαίνει αυτό και ιδιαίτερα αν υπάρχει δέσμευση των δυο χωρών να αποφύγουν τη δημιουργία ΑΟΖ, υπάρχει και μια λογική εξήγηση της απροθυμίας της Ελλάδος τόσα χρόνια να προβεί στη δημιουργία ΑΟΖ, κάτι που ήδη έχει κάνει η αδύναμη και υπό κατοχή Κύπρος από το 2004.
Όμως, όσον αφορά το φυσικό αέριο που θα εξαχθεί σε περιοχή που βρίσκεται στις ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ, για να έχει νόημα η εξόρυξή του, θα πρέπει να εξασφαλιστεί το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει ο αγωγός μεταφοράς στις ενεργοβόρες αγορές που το έχουν ανάγκη, δηλαδή στην Ευρώπη, που εν τω μεταξύ παραμένει εξαρτημένη από τη Ρωσία, στον τομέα αυτό. Οι δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει ένας τέτοιος αγωγός είναι τρεις. Ο πρώτος περνά μέσω Ισραήλ-Λιβάνου-Συρίας-Τουρκίας, ο δεύτερος μέσω Ισραήλ-Αιγύπτου-Λιβύης-Τυνησίας-Ιταλίας και ο τρίτος μέσω Κύπρου-Κρήτης-Πελοποννήσου-ηπειρωτικής Ελλάδος και καταλήγουν και οι τρεις στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι δυο πρώτοι δρόμοι αποκλείονται λόγω σοβαρότατων πολιτικών προβλημάτων, απομένει ο τρίτος δρόμος, ο οποίος όμως έχει και αυτός ένα ‘πρόβλημα’. Θα πρέπει να ορισθεί η ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Ελλάδος, για να μπορέσει να περάσει με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα ο αγωγός. Για να ορισθεί όμως η ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος, θα πρέπει η Ελλάδα να συμπεριλάβει στην ΑΟΖ το Καστελόριζο, οπότε στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και η Τουρκία, με την οποία, με βάση τον κ. Ηρακλείδη, έχουμε συμφωνήσει (;) επί της αρχής να αποφύγουμε αμοιβαία δημιουργία ΑΟΖ.
Η υπογραφή συμφωνίας Κύπρου – Ισραήλ για τον καθορισμό των ορίων μεταξύ των ΑΟΖ, η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ και της πρωθυπουργού της Γερμανίας κ. Μέρκελ στην Κύπρο και η στρατηγική ανάγκη της Ευρώπης μετά τη Ρωσία να αποκτήσει και έναν δεύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου, είναι εξελίξεις που δείχνουν ότι τελικά «Το ‘κλειδί’ για μια δίκαιη λύση στο Αιγαίο», όπως τιτλοφορεί το άρθρο του ο κ. Ηρακλείδης, δεν είναι στα όσα αναφέρονται εκεί, αλλά ίσως έχει αλλάξει ‘χέρια’ και βρίσκεται ήδη κάπου στα γεωπολιτικά και γεω-οικονομικά συμφέροντα που θα εξυπηρετήσει ο αγωγός του ‘τρίτου δρόμου’ και στην ασφάλειά του.
Όσον αφορά το τελευταίο, και όχι μόνο, οι κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδος – Ισραήλ, η επίσκεψη του αρχηγού του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Ισραήλ και οι πληροφορίες που θέλουν αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να μετασταθμεύουν σε αεροπορικές βάσεις του Ισραήλ, φαίνεται ότι σε ορισμένους τομείς έχουν προχωρήσει αρκετά κάποια πράγματα.
Ας ελπίσουμε ότι ο τρίτος δρόμος του εν λόγω αγωγού, θα οδηγήσει τη χώρα σε μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που την οδήγησε ο ...τρίτος δρόμος για το σοσιαλισμό.
Οψόμεθα!

Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Read more...

Το αναλώσιμο μοντέλο του Ερντογάν...


Με τον Γιάννο Χαραλαμπίδη

Η Τουρκία βαίνει σε εκλογές. Και είναι πρόδηλο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει το πάνω χέρι. Τεντώνει το σχοινί από τα Βαλκάνια ώς τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή. Και διαψεύδει ότι ήταν ο μετριοπαθής ηγέτης που θα μπορούσε να επιλύσει το Κυπριακό και άλλα προβλήματα στη βάση έντιμων συμβιβασμών.Η τουρκική θέση είναι απλή: Διχοτόμηση στην Κύπρο, διχοτόμηση στο Αιγαίο, στη βάση μιας νεο-οθωμανικής πολιτικής, όπως την καθορίζει με σαφήνεια στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος», ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Αληθές είναι ότι η Τουρκία δεν είναι άτρωτη.

Μάλλον Αθήνα και Λευκωσία δεν είχαν ούτε έχουν στρατηγική για τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμων και δημοκρατικών λύσεων. Και είναι η Τουρκία τρωτή, διότι από τον Απρίλιο του 2009, όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα έδιδε το χρίσμα της περιφερειακής δύναμης στην Άγκυρα, είχαμε επισημάνει ότι, με βάση τα αξιώματα του Θουκυδίδη και των ισοζυγίων δυνάμεων, θα προκαλούνταν αντιδράσεις από το Ισραήλ και από αραβικά κράτη, όπως είναι η Σαουδική Αραβία. Ταυτοχρόνως, το φλερτ της Άγκυρας με το Ιράν ρίχνει νερό στο μύλο εκείνων των Ευρωπαίων, που αποκλείουν την πλήρη τουρκική ένταξη και υποστηρίζουν την ειδική σχέση.
Είναι, πλέον, κατανοητό ότι η Τουρκία επιδιώκει μεν την καθιέρωσή της ως περιφερειακής δύναμης, αλλά μέσα από την οικονομική και στρατιωτική της ισχύ έχει αποκτήσει νέους εχθρούς, παρότι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ επιχειρούν να εμφανίσουν την Τουρκία του Ερντογάν ως φάρο δημοκρατίας, όπως είχε πει ο Επίτροπος Ρεν, και ως μοντέλο για τα μουσουλμανικά κράτη της περιοχής. Ειδικώς οι ΗΠΑ στηρίζουν την Τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε., διότι θα ήθελαν ένα νέο, μετά τη Βρετανία, Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη. Ταυτοχρόνως, όμως, επιθυμούν να διατηρούν την Άγκυρα υπό έλεγχο, αφού:

1. Χρησιμοποιούν τους Κούρδους και δη την αναγνώριση κράτους στο βόρειο Ιράκ ως στιλέτο στην πλάτη της Άγκυρας.

2. Η τουρκική οικονομία μπορεί μεν να περνά σήμερα περίοδο άνθισης, αλλά υπάρχει η άποψη ότι άρχισε να πλήττεται από τον ιό της Ιρλανδίας.

Διαπιστώνεται, δηλαδή, ότι παρέχονται τραπεζικά δάνεια αφειδώς με εμφανή τον κίνδυνο οικονομικής κρίσης. Όχι μόνο διότι δεν θα έχουν να πληρώσουν οι δανειζόμενοι, αλλά κι επειδή η φούσκα των υπερτιμημένων ακινήτων θα σπάσει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι τράπεζες να εισπράξουν τα οφειλόμενα.

Είναι μύθος ότι με τον Ερντογάν μπορεί να επιλυθεί βιώσιμα το Κυπριακό εκτός και αν υπογράψουμε την υποταγή μας. Ερώτημα: Είναι το μοντέλο Ερντογάν και δη του ΑΚP αναλώσιμο; Όταν, δηλαδή, δεν θα το χρειάζονται πια οι Αμερικανοί θα έχουν ή όχι τρόπο για να το καταποντίσουν; Ακόμη, όμως, και αν συμβεί ένα τέτοιο σενάριο, εμείς, χωρίς συγκροτημένη στρατηγική και στόχους, πώς θα έχουμε οφέλος;..

www.sigmalive.com

Read more...

Το χριστιανικό χτες της Λαοδίκειας αναδεικνύει η αρχαιολογική σκαπάνη


Μια από τις σημαντικότερες εφτά εκκλησίες του Χριστιανισμού, οι οποίες αναφέρονται και στο Ευαγγέλιο, ανακαλύφθηκε στην παλιά πόλη της Λαοδίκειας στην περιοχή Ντενιζλί στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ».

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, που συνόδευσε τον Τούρκο Πρωθυπουργό στο ταξίδι του στο Ντενιζλί, νωρίς χθες το πρωί επισκέφθηκε την παλαιά πόλη της Λαοδίκειας και την ομάδα αρχαιολόγων που πραγματοποιούν ανασκαφές στην ιστορική πόλη.



Ο κ. Γκιουνάι πληροφορήθηκε από τον επικεφαλής των ανασκαφών για την ανακάλυψη, λέγοντας πως τα ευρήματα αποδίδουν έναν ιδιαίτερο πλούτο σε αυτή την ιστορική περιοχή. Στις 9 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε, θα πραγματοποιήσουν τελετή, στην οποία θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής των αρχαιολογικών ομάδων.

Στο μεταξύ, ληστείες σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες στο Τακσίμ και στο Φερίκιοϊ, στην Κωνσταντινούπολη, σημειώθηκαν σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Βατάν».

Την ίδια ώρα σε ξενοδοχείο σκοπεύει να μετατρέψει το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου η ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, μετά που η έκταση επανήλθε στην κυριότητά της.

www.sigmalive.com/

Read more...

Η Τουρκία κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά του Ιρακινού Κουρδιστάν


Ενώ η Τουρκία θεωρηθεί παραδοσιακά το ιρακινό Κουρδιστάν ως μια γεωπολιτική απειλή, κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών εχει υπάρξει σημαντική βελτίωση των σχέσεων τους σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.Ενδεικτικά το Εμπορικό Επιμελητήριο του Κουρδιστάν (Kurdistan Regional Governmen ) αναφέρει πώς πάνω από το 60-65 τοις εκατό των εισαγωγών του ιρακινού Κουρδιστάν συμπεριλαμβανομένων και των ειδών διατροφής, προέρχονται από την Τουρκία και σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Αμίν, διευθυντή του γραφείου του KCC στην Ερμπίλ, (πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ) το ποσοστό αυτό έχει τάσεις ανόδου.

Τα τουρκικά προϊόντα είναι καλύτερης ποιότητας και διατίθενται σε καλύτερες συσκευασίες από αυτά του Ιράν και της Συρίας και προτιμούνται από τους καταναλωτές σύμφωνα με Κούρδους επιχειρηματίες, το δε κλίμα συνεργασίας αυξάνει την δημοτικότητα των τουρκικών προιόντων και την ζήτηση τους.


Η Τουρκία βλέπει τώρα Κουρδιστάν ως πύλη προς την υπόλοιπη πλούσια σε πετρέλαιο επικράτεια του Ιράκ , ενώ το Ιρακινό Κουρδιστάν θεωρεί την Τουρκία ως πύλη μέσω της οποίας μπορούν να στέλνουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο προς την Ευρώπη.


Αξιωματούχοι της Περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG), είχαν δηλώσει πως τον Φεβρουάριο, το Ιρακινό Κουρδιστάν πρόκειται να εξάγει πετρέλαιο μέσω του αγωγού Kirkuk-Ceyhan ο οποίος αποτελεί και την μόνη οδό για την παράδοση κουρδικού πετρελαίου στις δυτικές αγορές.

Το τουρκικό Γενικό Προξενείο, το οποίο άνοιξε το Ερμπίλ πέρυσι τον Μάρτιο, ανέφερε πρόσφατα σε στα μέσα ενημέρωσης ότι εκδίδει περισσότερες από 300 θεωρήσεις εισόδου ανά ημέρα σε Κούρδους του Ιράκ.

http://www.rudaw.net/english/kurds/3438.html

Read more...

Την επιστροφή της Αμμοχώστου προτείνει η - σκληρή - έκθεση προόδου της Ε.Ε. για την Τουρκία


Την επιστροφή της περίκλειστης πόλης-φάντασμα της Αμμοχώστου προτείνει η έκθεση προόδου της Ε.Ε. για την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Βατάν», η οποία κάνει λόγο για σκλήρυνση της στάσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα την έκθεση προόδου της Τουρκίας, το λεκτικό που αφορά το κεφάλαιο του Κυπριακού θα είναι σκληρό. Παράλληλα έχει εξασφαλιστεί συναίνεση μεταξύ των ομάδων σε ό,τι αφορά δήλωση που θα περιλαμβάνεται στην έκθεση και με την οποία προτείνεται η επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους Ελληνοκυπρίους.

Όπως γράφει η «Βατάν», στην πρόταση επισημαίνεται η «ανάγκη επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, σύμφωνα με την απόφαση 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη δοκιμή του τουρκικού αντιαρματικού πυραύλου UMTAS


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα τέλη του 2010 η δοκιμή κατα στόχου του τουρκικού αντιαρματικού πυραύλου UMTAS της εταιρείας ROKETSAN σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής υπηρεσίας SSM. Ο πύραυλος έπληξε το στόχο του σε απόσταση 8 χλμ σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της τέταρτης φάσης ανάπτυξης του βλήματος.

Το επόμενο βήμα θα είναι η δοκιμή του βλήματος από ελικόπτερο πλατφόρμα δοκιμών τύπου AH-1S. Σύμφωνα με την SSM τα επόμενα σχέδια για το βλήμα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μίας έκδοσης με μεγαλύτερη εμβέλεια ενώ δεν αποκλείεται και η ανάπτυξη έκδοσης NLOS.

Το σύστημα και τα αποτελέσματα των δοκιμών θα παρουσιαστούν κατά πάσα πιθανότητα στην τουρκική έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEF 2011 η οποία διοργανώνεται σε εκθεσιακό χώρο στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Άνοιξη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Αποστρατικοποίηση της Κύπρου – Να φύγει και ο ελληνικός στρατός και να μη μείνει στο νησί κανένας ξένος στρατιώτης


Του Οζτζάν Οζτζανχάν / STAR

Έχω πάρει συνεντεύξεις από όλους τους ε/κ πολιτικούς συμπεριλαμβανομένου και του Χριστόφια. Όλοι ανεξαιρέτως δήλωσαν: «Ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το νησί και πρέπει να το εγκαταλείψει. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη διχοτόμηση και τα χωριστά κράτη. Δεν θα αποδεχτούμε την όποια συμφωνία αν αυτή δεν προνοεί την επιστροφή στους τόπους μας, στις περιουσίες μας. Θέλουμε μια αποστρατιωτικοποιημένη, ανεξάρτητη κυρίαρχη , ενιαία Κύπρο;».

Τους υπέβαλα την ερώτηση: «Γιατί θέλετε την αποχώρηση μόνο του τουρκικού στρατού από τη στιγμή που στο νησί υπάρχουν οι αγγλικές βάσεις, ο αγγλικός στρατός και οι πύραυλοι, ο ελληνικός στρατός ακόμη και ο αμερικανικός; Με τόσο στρατό πώς ονειρεύεστε την αποστρατιωτικοποίηση;».

Η απάντησή τους ήταν: «Να φύγει και ο ελληνικός στρατός και να μη μείνει στο νησί κανένας ξένος στρατιώτης. Ας εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό και τότε θα πάρουν σειρά και οι αγγλικές βάσεις και ο στρατός». Απέφυγαν να απαντήσουν για τους Αμερικανούς και για τα κέντρα ακροάσεώς τους. Προσποιήθηκαν ότι δεν γνωρίζουν ότι για χρόνια τώρα τα κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια, οι βάσεις Δεκέλειας και Ακροατηρίου χρησιμοποιούνται από τη CIA και το Πεντάγωνο. Τώρα πληροφορούμαστε από τον ε/κ Τύπο ότι καταφθάνουν στην Κύπρο Καναδοί στρατιώτες, οι οποίοι αποχωρούν από το Αφγανιστάν. Προς τον σκοπό αυτό υπογράφηκε συμφωνία Κύπρου – Καναδά. Μήπως δεν υπήρχε άλλη χώρα για να φιλοξενήσει τους Καναδούς στρατιώτες; Οι Ε/κ ονειρεύονται μια αποστρατιωτικοποιημένη και αφοπλισμένη Κύπρο. Δεν τους ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, οι προστριβές Ισραήλ – Αράβων, το θέμα των πηγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, η πυρηνική απειλή του Ιράν, τα όσα συμβαίνουν στο Λίβανο, Ιράκ, Ιράν, Συρία, Τυνησία, Αλβανία. Ο μόνος τους καημός είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στη Μέση Ανατολή ουδέποτε η Κύπρος θα αποστρατιωτικοποιηθεί επειδή αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα της Αμερικής και των συμμάχων της. Στο νησί υπήρχε αγγλικός στρατός όταν ήταν αγγλική αποικία, στην κρίση στο Σουέζ εδώ στρατοπέδευσαν γαλλικές δυνάμεις, κατά τον πόλεμο στο Ιράκ οι συμμαχικές δυνάμεις που πολεμούσαν τον Σαντάμ πέρασαν από εδώ, ενώ το 1964 υπηρετούν στο νησί αποσπάσματα από διάφορες χώρες; Οι ε/κ γείτονές μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Κύπρος είναι ένα αεροπλανοφόρο και πάντοτε θα υπάρχουν στο νησί στρατεύματα, αφού αυτό επιβάλλουν τα σχέδια των υπερδυνάμεων. Αφού υπάρχουν στρατοί από Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, ας έλθουν και οι Καναδοί, και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ Δεν υπάρχει δύναμη ικανή να τους απομακρύνει από το νησί. Θα παραμείνουν σε αυτό όσο χρόνο εκείνοι επιθυμούν. Ούτε η δική μας γενεά ούτε η επόμενη θα δει αποστρατιωτικοποιημένη την Κύπρο.

Canadian Troops, Welcome to Cyprus.

Άρθρο του Οζτζάν Οζτζανχάν στη Σταρ – Μετάφραση: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Read more...

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ


Εφ. Ταράφ, αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν

Αυτό δεν είναι ένας στρατός…

Αυτός είναι ένας στρατός σαν τον πύργο της Πίζας

Καθώς έχει θεμελιωθεί λάθος, κάθε πέτρα και κάθε όροφος που προστίθεται, διαστρεβλώνει ακόμη περισσότερο αυτήν την δομή, την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από το να είναι ένας στρατός.

Ένας στρατός μορφοποιημένος όχι... για να διαφυλλάτει τα σύνορα από τους ¨έξω¨, αλλά για να φυλά το καθεστώς απέναντι στους ¨μέσα¨, δηλαδή απέναντι στον ίδιο του το λαό, φυσικά απομακρύνεται από τα πραγματικά του καθήκοντα, πολιτικοποιήται και βουτά στην πολιτική, μη μπορώντας να διασώσει το καθεστώς του οποίου αποτελούσε τον ¨άρχοντα¨.

Όταν ένας στρατός αρχίζει αγώνα ώστε να αποτελεί πολιτική εξουσία, αναπόφευκτα δημιουργούνται μέσα του πολιτικοί καβγάδες, χούντες, φατρίες, και η πειθαρχία χάνεται.

Για την διαφύλαξη αυτού του συστήματος και για να κρυφτεί αυτό το σύστημα από τα μάτια του λαού, τα ψέματα, οι διαστρεβλώσεις, οι απειλές, η JİTEM και οι δολοφονίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Έτσι σήμερα, σηζητείται στην υπόθεση Βαριοπούλα το όνομα ενός στρατηγού που σε συγκέντρωση του ινστιτούτου Χάτσον έκαμνε σχέδια για ¨δολοφονία του προέδρου του Συνταγματικού Δικαστηρίου και για τοποθέτηση βομβών¨…

Για αυτό λέγεται πως είχαν πάει και στον Οτζαλάν και του είχαν πει να ¨ανεβάσει την ένταση του πολέμου¨…

Για αυτό παρά τις σχετικές πληροφορίες παρέβλεπαν τις αλλεπάληλες επιθέσεις στα στρατόπεδα και δεν έστελναν βοήθεια στους στρατιώτες που δεχόταν επίθεση σε αυτά…

Η διατήρηση του ρόλου ως σωματοφύλακα και άρχοντα του καθεστώτος που έχει ορίσει ο στρατός για τον εαυτό του, μπορεί να συνεχιστεί μόνο μέσα από την ¨ένταση στη χώρα¨.

Για αυτό σε όλα τα σχέδια συναντάμε ¨προβοκάτσιες, συνωμοσίες, δολοφονίες, επιθέσεις¨, που στοχεύουν στην διατήρηση αυτής της ¨έντασης¨.

Διαφορετικά ένας στρατός θα ετοίμαζε τόσα σχέδια για να ¨ανακατέψει¨ την ίδια του τη χώρα ;

Ο ρόλος του στρατού, ο στόχος του και αυτά που έκανε αποκαλύφτηκαν, ο κόσμος και η Τουρκία αλλάζει. Ο κόσμος επιθυμεί ένα νέο ¨καθεστώς¨, αλλά οι στρατηγοί ακόμα δεν λένε να αλλάξουν τις παλιές τους συνήθειες.

Τώρα τελευταία βιώνουμε το ρεζιλίκι με την χούντα της ¨Βαριοπούλας¨.

Όταν το δικαστήριο ζητά την σύλληψη 25 στρατηγών που εμπλέκονται στην χούντα της Βαριοπούλας, στο Γενικό Επιτελείο γίνονται έκτακτες συσκέψεις και η αμερικανική πρεσβεία στέλνει αναφορά στην χώρα της που αναφέρει πως ¨ο στρατός ενδεχομένως να κάνει πραξικόπημα¨.

Τα έγγραφα γύρω από την Βαριοπούλα ήλθαν πρώτα στον Μεχμέτ Μπαρανσού και δημοσιεύτηκαν λεπτομερώς στην εφημερίδα μας.

Τα ΜΜΕ αντί να ασχοληθούνε με το ¨αν υπάρχει κάποια χούντα μέσα στο στρατό, και αν αυτή η χούντα συνεχίζει ακόμα να υπάρχει¨, αυτά πιάστηκαν με την υποψία ¨μήπως τα έγγραφα αυτά είναι πλαστά ;¨ και αγωνίστηκαν να αποδείξουν πως ¨είναι πλαστά¨.

Σε εκείνα τα έγγραφα υπήρχαν ονόματα, οι βαθμοί, αριθμοί μητρώου, διαγράμματα, και συνομιλίες.

Σχέδια συλλήψεων, σχέδια δολοφονιών και λίστες.

Δεν έδωσαν σημασία.

Αργότερα έγγραφα παρόμοια με αυτά, βρέθηκαν θαμμένα στο πάτωμα ενός δωματίου του Τομέα Πληροφοριών του Αρχηγείου του Στόλου στο Γκόλτζουκ.

Ο στρατός λοιπόν τι έκανε για να ερευνήσει την δημιουργία μιας χούντας που ενδεχομένως εκτείνεται μέχρι τη δολοφονία του Χραντ Ντινκ ;

Έβγαλε μια ανακοίνωση.

Κατηγορώντας τους δημοσιογράφους που ¨αποδέχτηκαν άμεσα¨ τα έγγραφα που βγήκαν από το Αρχηγείο του Στόλου, ανέφεραν πως ¨παρά τις αντίθετες συμβουλές, παρακολουθεί την δικαστική διαδικασία με υπομονή, ηρεμία και μετριοπάθεια¨.

Τι είδους στρατός είναι αυτός που κάποιοι μπορούν να τον συμβουλεύουν να φερθεί ¨ανυπόμονα και χωρίς ηρεμία και μετριοπάθεια¨.

Ποια είναι η δύναμη που μπορεί να προβαίνει σε ¨συμβουλές¨ προς το στρατό, με τι θράσος μπορεί να συμβουλεύει να φερθεί ¨ανυπόμονα¨, και το Γενικό Επιτελείο πως ανέχεται μια τέτοια ¨συμβουλή¨;

Επίσης αν φερθείτε ανυπόμονα τι θα κάνετε, θα περικυκλώσετε το δικαστήριο με άρματα, θα εκφοβίσετε τους δικαστές, ή θα εμποδίσετε την δημοσίευση των εγγράφων ;

Τι είδους ανοησίες είναι αυτές ;

Έχουμε ένα στρατό που υποψιάζεται πως δεν είναι αληθινά τα έγγραφα αυτά που βγήκαν από τον Τομέα Πληροφοριών του Αρχηγείου του Στόλου και εκνευρίζεται με αυτούς που αποδέχονται την ¨πιστότητα¨ αυτών των εγγράφων.

Αν θέλετε να πείτε πως κάποιοι που ξέρανε τους όλους αριθμούς μητρώου των αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατού, τα μέρη όπου υπηρετούνε, και τις σχέσεις τους, ετοίμασαν χιλιάδες πλαστά έγγραφα και τα έθαψαν στο αρχηγείο του στόλου… Ένας στρατός που δεν μπορεί να παρεμποδίσει να περάσουν όλες αυτές οι πληροφορίες στα χέρια ¨ κάποιων¨ , οι οποίοι μαζί με πλαστά έγγραφα τα θάβουν στο πιο απόρρητο σημείο του αρχηγείου του στόλου, δεν λέγεται ¨στρατός¨.

Ο στρατός ή θα αποδεχτεί πως δεν μπορεί να διαφυλάξει ούτε καν τους απόρρητους χώρους, και πως είναι τελείως ανίκανος να σταματήσει την διαρροή πληροφοριών έχοντας μεταβληθεί σε παιχνιδάκι, ή θα ανακοινώσει πως υπάρχει μια χούντα μέσα του αλλά δεν επιθυμεί την σύλληψη τους.

Πιστεύω πως καθώς δεν θα βρούνε το θάρρος να συλλάβουν τη χούντα, ρισκάρουν να γίνονται ¨ρεζίλι¨.

Φυσικά υπάρχει και ένα ερώτημα για το κόμμα ΑΚΠ.

Γιατί όλο αυτό το ρεζιλίκι δεν τραβάει το ενδιαφέρον σας όσο θέματα όπως το άγαλμα, το ουίσκι και το σίριαλ ; Γιατί δεν βλέπουμε και εδώ αυτήν την σκληρή ρητορική που επιδεικνύετε στα ψεύτικα θέματα ; Τι συνέβη στον θυμό σας, τι συνέβη στην ¨συντηρητική¨ ευαισθησία σας ;

Εδώ και εκεί διαβάζω σχόλια πως ¨Το κόμμα ΑΚΠ δεν έχει ανάγκη από φιλελεύθερους¨.

Κανείς δεν χρειάζεται ένα ΑΚΠ που θα σωπαίνει έτσι απέναντι στον στρατό, και που θα συμφωνεί μαζί του στο θέμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ούτε το ίδιο…

Άλλωστε αυτήν τη δουλειά μπορεί να την κάνει και το κόμμα CHP…

http://tourkikanea.gr/

Read more...

Ο πληθυσμός της Τουρκίας κάθε χρόνο αυξάνεται κατά 1,6 εκατομμύρια άτομα. Το 50% ηλικίας κάτω από 29 ετών


Η στατιστική υπηρεσία της Τουρκίας (TÜİK) ανακοίνωσε πως στα τέλη του 2010 ο πληθυσμός της Τουρκίας έφτασε στα 73.722.988 άτομα. Το μισό του πληθυσμού της χώρας αποτελείται από άτομα μικρότερα από 29 χρονών. Με βάση τα αποτελέσματα στης στατιστικής υπηρεσίας ο πληθυσμός αποτελείται από 50,2% (37..43.182) άντρες και 49,8% (36.679.806) γυναίκες. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας κατά το 2010 ήταν 15,88 τοις χιλίοις. Από τις 81 περιοχές τις χώρας, στις 53 ο πληθυσμός αυξήθηκε και σε 28 μειώθηκε.

Κατά το έτος 2009 ο πληθυσμός είχε μειωθεί σε 14 περιοχές. Οι τρεις πρώτες σε αύξηση περιοχές ήταν το Μπίλετζικ, Ισπάρτα, και Ερζιντζάν, ενώ οι τρεις με το χαμηλότερο ποσοστό ήταν Τούντζελι, Τσανκίρι και Αρνταχάν.

………………………

Το 18% του πληθυσμού κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι με βάση αυτό ένας στους 6 κατοίκους κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη. Ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης το 2009 ήταν 12.915.158 και το 2011 έφτασε στα 13.255.685 άτομα.

……………………….

Σχόλιο : Το ανησυχητικό βέβαια για τους κεμαλιστές είναι ότι η μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση γίνεται στα ΝΑ της χώρας….

http://tourkikanea.gr/

Read more...

Στοιχεία σοκ για τις γυναίκες στην Τουρκία – 4.000.000 οι αναλφάβητες, 20 στις 100 πεθαίνουν στη γέννα


Σύμφωνα με την έκθεση της Τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας (TurkStat), που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Γενικής Διεύθυνσης για το Καθεστώς των Γυναικών, αυτή τη στιγμή 4.000.000 γυναίκες δεν ξέρουν να γράψουν το όνομα τους, ενώ από τις 100 γυναίκες που θα γεννήσουν οι 18,2 θα πεθάνουν στη γέννα ή λίγο αργότερα.

Η έκθεση έχει την ονομασία “η κατάσταση των γυναικών στην Τουρκία” και τα στοιχεία της είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Μεταξύ άλλων λοιπόν αναφέρει ότι: 2,5 εκατομμύρια των αναλφάβητων γυναικών, είναι άνω των 50 ετών, ενώ 220.000 κοριτσάκια από τα 6 χρόνια τους, μέχρι τα 24 τους ξέρουν μόνο να προφέρουν το όνομα τους και όχι να το γράφουν. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για να διαβάσουν και το πιο απλό κείμενο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Cumhuriyet τα στοιχεία είναι του 2009 και είναι συγκλονιστικά: 18,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία έχουν τελειώσει μόνο το δημοτικό σχολείο. Δηλαδή φανταστείτε μιάμιση Ελλάδα, που έχει τελειώσει μόνο το Δημοτικό σχολείο ξέρει δηλαδή να γράφει και να διαβάζει τα βασικά. Από αυτούς οι 9.586.552, είναι γυναίκες. Σε ότι αφορά τους αποφοίτους γυμνασίου - λυκείου υπολογίζονται στα 10.500.000 και οι πτυχιούχοι πανεπιστημίου, είναι 1.786.379 γυναίκες και 2.534.434 άνδρες.

Το βαθύ Κεμαλικό κράτος παρουσιάζει τεράστιες διαφορές στην εκπαίδευση. Έτσι το ποσοστό εγγραφών παιδιών στα δημοτικά σχολεία της Άγκυρας είναι 99,31 τοις εκατό (την ίδια ώρα στο Λονδίνο είναι 99,01%) αλλά στις νοτιοανατολικές επαρχίες στο Van και στο Bitlis για παράδειγμα, το ποσοστό πέφτει στο 80 και 84 τοις εκατό.

Οι τεράστιες αυξομειώσεις και διαφορές έχουν να κάνουν και με τις γυναίκες. Έτσι ενώ έχουμε σχεδόν 4.000.000 αναλφάβητες, παρατηρείται το φαινόμενο, το ποσοστό γυναικών μεταξύ των Ακαδημαϊκών στην Τουρκία να αγγίζει το 40 τοις εκατό, δηλαδή 4 στους 10 καθηγητές Πανεπιστημίων να είναι γυναίκες.

Ποια είναι όμως η θέση της γυναίκας στην επαγγελματική ζωή της Τουρκίας. Τα νούμερα είναι αμείλικτα: Μόνο 13 γυναίκες στις 100 έχουν τη δική τους δουλεία. Την ίδια στιγμή το ποσοστό της ανεργίας στις γυναίκες αγγίζει το 51 %. Στο γενικότερο σύνολο του εργατικού δυναμικού, οι γυναίκες που εργάζονται αντιπροσωπεύουν το 26 τοις εκατό, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το ποσοστό ήταν 34,1%

Γυναίκες στα κοινά ; Μάλλον για ανέκδοτο θα πρέπει να ακούγεται στην Τουρκία. Μεταξύ λοιπόν 2.984 δήμων σε ολόκληρη τη χώρα, μόνο 27!!! είναι γυναίκες. Τέλος στην έκθεση αναφέρεται ότι από τους 110 πρέσβεις που έχει η Τουρκία σε ολόκληρο τον κόσμο, μόνο 11 είναι γυναίκες.

Από την Οθωμανική μαντίλα στον εξευρωπαϊσμό του Κεμάλ και τούμπαλιν, η θέση της γυναίκας στην Τουρκία μοιάζει με σκωτσέζικο ντους. Μια ζέστη μία κρύο...

http://www.onalert.gr/

Read more...

Εμπάργκο ΗΠΑ σε τουρκικές εταιρείες.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμόσουν εμπάργκο σε 3 τουρκικές εταιρείες και σε 2 τούρκους υπηκόους, λόγω της συνεργασίας τους με το Ιράν, σχετικά με την ανάπτυξη του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα μπλοκάρει όλους τους λογαριασμούς και των εταιριών αλλά και των φυσικών προσώπων μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τη συνεργασία με την Τεχεράνη. Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι αυτά τα άτομα και οι εταιρείες είναι μέρος του κυκλώματος που παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη στο Ιράν.
Άλλες εταιρείες και πρόσωπα αυτού του κυκλώματος σύμφωνα πάντα με τους Αμερικανούς βρίσκονται στο Ιράν και την Μάλτα.

http://www.onalert.gr/

Read more...

Ερντογάν προς Μουμπάρακ: "άκου τη φωνή του λαού σου".


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Mήνυμα στον πρόεδρο της Αιγύπτου Χοχνι Μουμπάρακ έστειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του ο Ερντογάν με έμμεσο τρόπο ζήτησε την αποχώρηση του Μουμπάρακ από την εξουσία.
« Θέλω να στείλω ένα ειλικρινές μήνυμα στον κύριο Μουμπάρακ. Είμαστε άνθρωποι. Όλοι μας είμαστε θνητοί, δεν είμαστε μόνιμοι εδώ. Ολοι μας θα πεθάνουμε και θα δικαστούμε για όσα έχουμε κάνει. Σημασία έχει να αφήσουμε κάτι καλό. Να μας θυμηθούν με σεβασμό. Εμείς είμαστε για τον λαό. Όταν πεθάνουμε ο ιμάμης δεν θα πει κάτι «για τον πρόεδρο, για τον πρωθυπουργό, για τον υπουργό.» Θα πει « για τον καλό άνθρωπﻨ.
Αρα ας δώσουμε αξία σε όσα ζητά ο λαός, να ακούσουμε τη φωνή του, να είμαστε έτοιμοι για την προσευχή που θα κάνουν για το καλό και το κακό μας. Ακούστε, ας ακούσουμε τη φωνή του λαού».

Ο τούρκος πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του και τόνισε « ακούστε τα ανθρώπινα αιτήματα του λαού. Κάντε εσείς τα βήματα, για την ειρήνη και σταθερότητα της Αιγύπτου. Κάντε βήματα που θα ικανοποιήσουν το λαό».

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το μήνυμα Ερντογάν δόθηκε πριν τη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνεται στην Αίγυπτο και έτσι όπως φαίνεται ο τούρκος πρωθυπουργός ζητώντας την αποχώρηση του Μουμπάρακ προσπαθεί να κερδίσει τη συμπάθεια του Αιγυπτιακού λαού.

http://www.onalert.gr/

Read more...

Τουρκοσυριακή στρατιωτική συνεργασία ενώ όλα δείχνουν ότι ξεκινά εξέγερση και στην Δαμασκό!


Η Τουρκία και η Συρία κατέληξαν σε συμφωνία για την εκπαίδευση στελεχών του συριακού στρατού, από στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε κατά την επίσκεψη του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Ασλάν Γκουνέρ στη Δαμασκό. Οι δύο χώρες έχουν προχωρήσει στην οργάνωση πλαισίου στρατιωτικού διαλόγου, υψηλού επιπέδου.
Όλα αυτά, όμως, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το διαδίκτυο πυροδοτεί άλλη μία λαϊκή εξέγερση, στην Συρία κατά του καθεστώτος Άσαντ!

Μετά την Αίγυπτο, την Αλγερία, την Υεμένη, το Σουδάν και φυσικά την Αίγυπτο, το Ινστιτούτο Ερευνών για τη Μέση Ανατολή, που μελετά άρθρα και δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο, προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης των κοινωνικών αναταραχών και στη Συρία.
Και αυτό γιατί μέσω του Facebook διοργανώνονται διαδηλώσεις το Σαββάτο εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ τόσο στη Δαμασκό όσο και άλλες πόλεις.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται από την αντιπολίτευση με βασικά αιτήματα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τον μεγαλύτερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Όπως μεταδίδει το CNN, προς το παρόν δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το εάν οι διαδηλώσεις θα είναι πολυπληθείς ή όχι. Την Κυριακή, οργανώθηκε στο Σουδάν -κυρίως μέσω του Facebook- μεγάλη διαδήλωση, με κεντρικό σύνθημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης.
«Τυνησία, Αίγυπτος, Σουδάν. Όλοι μαζί» φώναζαν εκατοντάδες Σουδανοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tribune του Σουδάν, που επικαλείται πηγή της Αστυνομίας, 70 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 40 είναι φοιτητές- συνελήφθησαν στη διάρκεια της διαδήλωσης.


defencenet

Read more...

Η Τουρκία θα εκπαιδεύσει το Στρατό της Συρίας


HURRIYET: Turkish army to train Syrian army |

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως επήλθε συμφωνία μεταξύ Συρίας – Τουρκίας ώστε ο Στρατός της δεύτερης να εκπαιδεύσει αυτόν της Συρίας. Η Συρία ήταν για πολλά χρόνια πιστός σύμμαχος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και υιοθέτησε το συγκεκριμένο ανατολικό μοντέλο το οποίο ωστόσο θέλει να αποποιηθεί και να ακολουθήσει ένα πιο Δυτικό στιλ. Οι δύο χώρες, το 1998, ήρθαν στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης με αφορμή το γεγονός πως η Συρία σύμφωνα με τους Τούρκους βοηθούσε τους μαχητές του PKK. Αργότερα οι μεταξύ τους σχέσεις εξομαλύνθηκαν σε βαθμό τέτοιο που τελικά συνεργάστηκαν από κοινού κατά του PKK.

gdailynews

Read more...

"ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ" ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ "ΚΛΩΒΟΣ"


Το "Σχέδιο Κλωβός" αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2009.-Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει στοιχεία από το «Σχέδιο Κλωβός», το οποίο υπογράφει η «Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων» του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Στο σχέδιο υπάρχει η ένδειξη Μάρτιος 2009. Το κατηγορητήριο, που έγινε δεκτό από το δικαστήριο, σχετίζεται με 17 αξιωματικούς της τουρκικής Μονάδας Υποβρύχιων Καταδρομών. Σε CD που κατείχε ο απόστρατος αξιωματικός του Τουρκικού Ναυτικού Levent Bektaş και έφερε την υπογραφή του Αντιπλοίαρχου ε.α. Ercan Kirectepe, γνωστού από τη συμμετοχή του στην Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (SAT) που κατέλαβε τη Δυτική Ίμια το 1996.

Στον κάτωθι κατάλογο, αποκαλύπτουμε τους Τούρκους Αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας, που υπηρετούν στην «Στρατιά Αιγαίου» οι οποίοι ήταν εντεταλμένοι να υλοποιήσουν τις εξτρεμιστικές ενέργειες και τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Σχεδίου «Κλωβός».
Σημειώνεται, πως πέραν των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητος, σχετικά με το «Σχέδιο Κλωβός», τα σημαντικότερα κεφάλαια δεν αποκαλύφθηκαν και πολλά από αυτά, αφορούν την ασφάλεια της Ελλάδος...
Το σχέδιο προέβλεπε τέσσερις φάσεις: Προετοιμασία, Καλλιέργεια Φόβου, Διαμόρφωση Κοινής Γνώμης και Δράση από 41 μέλη του Τουρκικού Ναυτικού, ο οπλισμός των οποίων είχε ανακαλυφθεί με τις εκσκαφές στη περιοχή Poyrazköy της Κωνσταντινούπολης. Υπενθυμίζεται ότι τότε βρέθηκαν αντιαρματικά LAW, νάρκες κατά προσωπικού, χειροβομβίδες, εκρηκτικά και χιλιάδες φυσίγγια τυφεκίων 5,56mm και πιστολιών 9mm.


GOREV BOLUMU
DANISMA KURULU
Kora. A.Feyyaz OGUTCU: Baskan
Kora. Kadir SAGDIC: Baskan Yardimcisi
Tuga. M. Fatih ILGAR : Uye

OZEL OPERASYON KOMUTANLIGI
Dz.P.Kur.Kd.Alb.Mucahit ERAKYOL: Ozel Operasyon Gucu Komutani
(E) Dz.Bnb. Levent BEKTAS : Ozel Plan Hucre Lideri

MARMARA BOLGE KOMUTANLIGI
Dz.Yb. Ercan KIRECTEPE: Marmara Bolge Komutani
DzrBnb: Erme ONAT : 1 'inci Hucre Lideri
Y/SKd.Bcvs. Halil CURA : 1 'inci Hucre Elemani
Tls.Kd.Bcvs. Sadettin DOGAN : 1 'inci Hucre Elemani
Eln.Bcvs. Deniz ERKI : 1 'inci Hucre Elemani

Dz.Isci Tanju Veli AYDIN : 1 'inci Hucre Elemani
Dz.Kur.Kd.Bnb. Emre SEZENLER : 2'nci Hucre Lideri
Dz.Kd.Bnb. Eren GUNAY : 2'nci Hucre elemani
Shh.Kd.Bcvs. Huseyin DOGANCI : 2'nci Hucre elemani
Eln.Kd.Bcvs. Ferudun ARSLAN : 2'nci Hucre elemani
Eln.Bcvs. Ismail BAK : 2'nci Hucre elemani

EGE BOLGE KOMUTANLIGI
Dz.P.Kd.Alb. Metin SAMANCI: 1 'inci Hucre Lideri
Dz.Kd.Alb. Levent GULMEN : 1 'inci Hucre Elemani
Dz.P.Kd.Bnb. Erbay COLAKOGLU : 1 'inci Hucre Elemani
Dz.Bnb. A. Ayhan SARACOGLU : 1 'inci Hucre Elemani
Dz.Yzb. Bulent Aydin : 1 'inci Hucre Elemani
Dz.Utgm. Bora COSKUN : 1 'inci Hucre Elemani
Isth.Kd.Bcvs. Suleyman ERHARAT : 1 'inci Hucre Elemani
Mot.Kd.Bcvs. Murat ASLAN : 1 'inci Hucre Elemani
Tls.Bcvs. Emre TEPELI : 1 'inci Hucre Elemani
Rad.Ucvs. Ibrahim Ozturk: 1 'inci Hucre Elemani
Dz.Kur.Yb.Halil OZSARAC : 2'nci Hucre Lideri
Dz.Bnb. Gurol YURDUNAL : 2'nci Hucre elemani

Read more...

Τούρκος απόστρατος από τη Βουλγαρία στην υπόθεση Εργκένεκον


Απόστρατος Τούρκος συνταγματάρχης που ζει στη Βουλγαρία διέταξε την επίθεση κατά του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της Άγκυρας το 2006, όπου δολοφονήθηκε ο δικαστής Μουσταφά Γιόζμπιλγκιν, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα ’24 ώρες’, επικαλούμενη την τουρκική ‘Ζαμάν’. Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ο δικηγόρος Αλπαρσλάν Αρσλάν, ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση, έλαβε εντολή από Τούρκο συνταγματάρχη που ζούσε στην Βουλγαρία, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται. Όπως πιστεύεται, ο τουρκικός στρατός ήθελε να αποκρύψει το γεγονός και επεδίωξε να προσανατολιστεί η έρευνα σε δύο Τσετσένους, των οποίων ο ρόλος στην επίθεση δεν έχει διευκρινιστεί.

Η Μυστική Υπηρεσία διαβίβασε την έκθεση με την υπόθεση αυτή στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο έχει επιληφθεί την υπόθεση Εργκένεκον. Η παράνομη ομάδα κατηγορείται ότι οργάνωνε πραξικόπημα.


Τίτλος: «Турски военен наредил атака от България»
Δημοσίευση: 24часа, 1.2.2011.
echedoros-a

Read more...

Η ανησυχία για αιφνιδιαστική τουρκική ενέργεια φέρνει υψηλή χρηματοδότηση για δορυφορική επιτήρηση


Η έγκαιρη δορυφορική προειδοποίηση αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού αμυντικού συστήματος με την διάθεση υψηλών κονδυλίων σε μία εποχή μεγάλων περικοπών στο τομέα της Άμυνας. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του defencenet.gr από το ΓΕΕΘΑ, εξασφαλίστηκε για τα επόμενα πέντε χρόνια η χρηματοδότηση με ένα ποσό της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ του νέου δορυφορικού πρόγραμματος MUSIS (MUSIS (MUltinational Space-based Imaging System),το οποίο θα διαθέτει και ραντάρ συνθετικής απεικόνισης!

Η Ελλάδα με τη ίδια ομάδα χωρών συμμετέχει στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή του μελλοντικού δορυφορικού συστήματος γεγονός που θα την καταστήσει μέλος μιας μικρής ομάδας χωρών παγκοσμίως που θα έχουν τόσο εξελιγμένο δορυφορικό σύστημα επιτήρησης σε υπηρεσία.

To πρόγραμμα MUSIS θεωρείται το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα παρατήρησης Γης από το διάστημα στην Ευρώπη και αποτελεί την εξέλιξη όλων των κορυφαίων υφισταμένων στρατιωτικών συστημάτων παρατήρησης Γης από το Διάστημα με επιχειρησιακή λειτουργία από το 2015 έως το 2030. Η πρώτη εκτόξευση δορυφόρου του συστήματος έχει προγραμματιστεί για το 2015.
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεν σταματούν εδώ. Το ΜUSΙS θα αποτελείται από 6-7 δορυφόρους.
Σε ότι αφορά το νυν δορυφορικό σύστημα του στρατιωτικού δορυφόρου HELIOS-IIB το οποίο έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί με ευθύνη της Γαλλίας συμμετέχουν επίσης η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ιταλία και η Ισπανία, επίσης θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα παγκοσμίως και το σημαντικότερο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνίσταται από δύο οπτικούς δορυφόρους παρατήρησης Γης που διαθέτουν δυνατότητες λήψης εικόνων ημέρα και νύχτα.
Ηδη από τον περασμένο Ιούνιο λειτουργεί στην Τανάγρα ο πρώτος Δορυφορικός Σταθμός Ελλάδος (ΔΣΕ), μέρος της ελληνικής συμμετοχής στο στρατιωτικό δορυφορικό πρόγραμμα Ηelios- ΙΙ. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο οπτικούς δορυφόρους παρατήρησης της Γης που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της.
Προσφέρει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να λαμβάνει δορυφορικές εικόνες πολύ υψηλής ποιότητος, με ιδιαίτερα μεγάλη ακρίβεια εντοπισμού θέσης και υψηλή διακριτική ικανότητα. Ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ σχολίαζε μιλώντας για τις δυνατότητες του HELIOS-IIB ότι «Δεν μας ξεφεύγει πλέον ούτε η αλλαγή σκοπιάς στο Μπαλίκεσιρ»!
Πραγματικά, όπως είχαμε την δυνατότητα να διαπιστώσουμε και οι ίδιοι οι εικόνες και η ταχύτητα ματάδοσής τους από το τουρκικό έδαφος του HELIOS-IIB , ξεπερνούν και την πιο γόνιμη φαντασία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι έχουν αναπροσαρμόσει σχέδια και επιχειρησιακά δόγματα με την πρόβλεψη εκκίνησσης αερομεταφερόμενων δυνάμεων εκατοντάδων χιλιομέτρων πίσω από την πρώτη γραμμή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Σεναρια πολεμου


Η μάχη του ποταμού Έβρου ή απλά
πως μπορείς να χάσης, έναν πόλεμο με τους τούρκους.

Από το 1993 παλεύω, αγωνίζομαι, φωνάζω, αλλά κανείς δεν με ακούει.
Όχι μόνο με τα όπλα μου, αλλά και με τα σενάρια πολέμου. Το μεγαλύτερο λάθος είναι πως όλοι πιστεύουν σε ένα μικρής διάρκειας πόλεμο, που θα γίνει στο αιγαίο, στην Κύπρο και ο Έβρος. Το μέτωπο δηλαδή του Έβρου, θα έχει δευτερεύοντα χαρακτήρα σε αυτή την σύγκρουση. Υπάρχουν σενάρια και ακούγονται μύθοι, πως το ποτάμι μας προστατεύει! Πως δεν πρόκειται να χτυπήσουν εκεί οι τούρκοι!! Πως φοβούνται τους έλληνες μήπως επιτεθούν και θα κρατήσουν εκεί αμυντική στάση!!! Ότι αν τολμήσουν να περάσουν το ποτάμι, θα ανοίξουν τα φράγματα οι βούλγαροι και θα πνιγούν!!!!


Και δεν βλέπουν τίποτα, δεν καταλαβαίνουν ότι οι τούρκοι ετοιμάζονται.
Αγοράζουν γεφυροφώρα άρματα, ειδικές λυόμενες γέφυρες. Αποκτούν τα κατάλληλα άρματα, τομα και έναν μεγάλο αριθμό αυτοκινούμενων πυροβόλων. Που θα χρειαστούν για την υποστήριξη του σχεδίου τους.
Εχουν όλα τα κατάλληλα μέσα και το πιο βασικό, μεγάλες μονάδες πεζικού.
Για να εκτελέσουν παραπλανητικές επιθέσεις και να της περάσουν με πλωτά μέσα, βάρκες σε πολλά σημεία του ποταμού, κάνοντας πολλά προγεφυρώματα. Που δεν θα προλαβαίνουνε οι λίγες ελληνικές δυνάμεις πεζικού, να τρέχουν από εδώ και από εκεί. Έτσι θα ειναι αναγκασμένες να χρησιμοποιήσουν, μηχανοκίνητες δυνάμεις και ειδικά άρματα –τομα, αν καταφέρουμε και τα πάρουμε και αυτά. Διασπασμένες σε πολλά σημεία του μετώπου, σε μικρούς αριθμούς δηλαδή. Όπου θα καταστραφούν ή θα υποστούν τεράστιες –μεγάλες απώλειες, από το εχθρικό πυροβολικό. Ξεχνάνε επίσης και τα δυο προγεφυρώματα που εχουν ήδη οι τούρκοι μέσα στο έδαφος μας των Φερών που έχει έκταση 8,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους και του καραγάτς που είναι σημαντικά μεγαλύτερο 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το χειρότερο από όλα είναι η μεταφορά μεγάλων μονάδων των τούρκων από τα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης και των γύρω περιοχών σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι. Για να μας πιάσουν στον ύπνο, να μην καταλάβουμε της μετακινήσεις τους και να αντιδράσουμε. Αφού δεν θα προλάβουμε ούτε επιστράτευση να κάνουμε, σε δυο με τρεις ώρες που θα γίνουν όλα. Δηλαδή η συγκέντρωση δυνάμεων, η μεταφορά τους κοντά στο ποτάμι και η ζεύξη του ποταμού με πολλαπλές γέφυρες ταυτόχρονα και πολύ γρήγορα. Μια δυνατότητα που δυστυχώς τώρα με της νέες γέφυρες την έχουν. Αυτά έχουν γραφτή και μπει στο ιντερνέτ, πολύ πριν βγει στην επιφάνεια το σχέδιο βαριοπούλα που με επιβεβαίωσε πλήρως. Απλά οι τούρκοι δεν διέρρευσαν όλα τα στοιχεία του δικού τους σχέδιο επιθέσεις αλλά μερικά, όσα έπρεπε για να μας πανικοβάλουν και να μας πιέσουν πολιτικά.


Όσο για το σενάριο, δεν χρειάζεται και πολύ εξυπνάδα. Αρκεί να πάρεις έναν χάρτη του Έβρου, να κάνεις τον τούρκο διοικητή. Να ξέρεις τη πόρους έχεις:
Άρματα, τομα, αυτοκινούμενα πυροβόλα μονάδες και τη ο αντίπαλος. Να κάτσεις να σκεφτείς που πρεπει να επιτεθείς, για να πάρεις την νίκη.
Από την άλλη μεριά είναι βασικός παράγοντας η άριστη γνώση του εδάφους . Το τη εδαφικές ανωμαλίες υπάρχουν πίσω από το ποτάμι, με πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής. Δηλαδή να ξέρεις ακόμα και τον πιο μικρό λόφο με ύψος πάνω από δέκα μέτρα και όλους της οδούς. Γιατί αν θες να κερδίσεις, πρέπει να εκμεταλλευτείς τα αδύνατα σημεία του εδάφους που υπάρχουν στον νόμο Έβρου και υπάρχουν πολλά, άσχετα να εμείς δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία.

Το σενάριο ειναι απλό.
Πρώτα χωρίζεις της δυνάμεις στα δυο, όχι όλες. Αλλά εδώ αναφερόμαστε βασικά στα μηχανοκίνητα. Δηλαδή μηχανοκίνητες ταξιαρχίες και τεθωρακισμένες ταξιαρχίες. Θα κρατήσεις τουλάχιστον και μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία για εφεδρεία. Κοντά στο ποτάμι θα υπάρχουν ταξιαρχίες πεζικού που θα λάβουν μερος στης επιχειρήσεις αλλά και σαν εφεδρεία και για να επέμβουν. Επίσης και μονάδες πεζικού για να το φυλάνε το ποτάμι και να μας ρίξουν σταχτή στα μάτια ότι δεν εχουν κινηθεί. Γιατί πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχα δικές μας δυνάμεις από την άλλη μεριά για να της αντιμετωπίσουν αν κάνουν ζεύξη του ποταμού. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και της μονάδες που θα πραγματοποιήσουν της παραπλανητικές επιθέσεις και το πιο βασικό ότι οι τούρκοι είναι περισσότεροι από εμάς.

Η πραγματοποίηση της επιθέσεις
Η επίθεση αρχίζει ως εξής: αργά το βράδυ δυνάμεις πεζικού και καταδρομών,
με πλωτά μέσα, βάρκες ακόμα και με την τοποθέτηση τουλάχιστον μιας μικρής γέφυρας σε κάθε σημείο επίθεσης. Περνάνε τον ποταμό Έβρο, σε πολλά σημεία ταυτόχρονα, νότια από 30 έως 70 χιλιόμετρα, από της εκβολές του ποταμού. Πιθανός τόπος χτυπήματος είναι η περιοχή μεταξύ των χωριών Πόρος, Κήποι, Τυχερό. Το πρόβλημα για μας είναι ότι ο επιτιθέμενος έχει την πρωτοβουλία από την μια και από την άλλη μπορεί να επιτεθεί και στα τρία σημεία ταυτόχρονα. Έτσι που να μην ξέρουν οι ελληνικές δυνάμεις που να πρώτο επέμβουνε. Εδώ ο σκοπός των τούρκων είναι να έχει λιγότερες απώλειες από το ελληνικό πυροβολικό. Αλλά και να επιτεθούν οι έλληνες ασυντόνιστα σε πολλά σημεία με μικρές δυνάμεις και να κερδίσει τον πόλεμο φθοράς, αφού ξέρει πως είμαστε λιγότεροι. Έτσι λοιπόν να τα καταφέρει ώστε να έχουμε μεγάλες απώλειες και σε πεζικό και σε τεθωρακισμένα, ίσως και περισσότερους από αυτούς. Και να κάνουμε το μεγάλο λάθος: να στείλουμε τα καλύτερα μας άρματα τα λεοπαρντ 2 Α6 για να τα καταστρέψουν, με συντονισμένες προσπάθειες του τούρκικου πυροβολικού και της αεροπορίας. Και μελλοντικά χρησιμοποιώντας επιπλέον τα πολλά επιθετικά τους ελικόπτερα.

Η ελληνικές δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσουν, αποσύρουν δυνάμεις από το μέσον του Έβρου και από τον βορά και ειδικά μηχανοκίνητα άρματα, τομα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και πεζικό. Ασφαλώς λιγότερες αν έχει προηγήθη επιστράτευση, αν δηλαδή υπαρχει ένταση για κάποιο διάστημα και περισσότερο. Αν όμως γίνει αιφνιδιαστικά η επίθεση των τούρκων, δεν θα έχει γινει επιστράτευση και εκεί ποντάρει ο εχθρός. Να μας βρει τελείως απροετοίμαστους να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και εδώ εννοούμε: αν οι μετακινήσεις των τούρκων, γίνουν κατά την διάρκεια της ημέρας. Αρχίσουν δηλαδή από το πρωί και το βράδυ επιτεθούν. Αν και τώρα πια οι περισσότερες μονάδες των τούρκων είναι στης δυο με τρεις ώρες από το ποτάμι και δεν χρειάζεται να γίνει αυτό, δυστυχώς για εμάς. Έτσι θα προετοιμασθεί αργά το βράδυ, θα συγκεντρώσει ετοιμάσει της δυνάμεις του και θα κινηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας και ξημερώνοντας θα δεχτούμε της επιθέσεις του. Με τα περισσότερα τμήματα προκαλύψεις ανέτοιμα, με μικρό αριθμό ανδρών από την μείωση της θητείας. Πολλές μονάδες στον χάρτη αλλά χωρίς σημασία. Ταξιαρχίες με δύναμη 2000 με 3000 άντρες, συντάγματα των 1000 με 1500 αντρών, τάγματα με πραγματική δύναμη λόχου, λόχοι με πραγματική δύναμη διμοιρίας. Που θα γίνουν δυστυχώς κομμάτια, θα εξοντωθούν χωρίς να μπορούν να τους σταματήσουν.

Το επόμενο πρωί, ενώ βάλλονται τα προγεφυρώματα των τούρκων και από την ελληνική αεροπορία με τα Α7 κορσερ (αν αποσυρθούν και αυτά να δούμε με τη θα χτυπήσουμε τους τούρκους) συνεχίζονται οι παραπλανητικές επιθέσεις των τούρκων. Μικρές μονάδες και από τα προγεφυρώματα που ήδη υπάρχουν στης φέρρες και στο καραγάτς, συμμετέχουν στης επιχειρήσεις. Κάνοντας μια ξαφνική επίθεση με μικρές μονάδες πεζικού αλλά με τεράστια υποστήριξη πυροβολικού. Εδώ ο σκοπός των τούρκων είναι να μας αναγκάσουν να επιτεθούμε στα προγεφυρώματα που είναι καλά οχυρωμένα
και όχι να μας επιτεθούν από εκεί. Βασικός τους σκοπός το προ αναφέραμε: η διασπορά των λίγων ελληνικών δυνάμεων και να μας αναγκάσουν να επιτεθούμε για να έχουμε περισσότερες απώλειες. Στο προγεφύρωμα καραγάτς επειδή είναι μεγαλύτερο σε έκταση. θα στήσουν και γέφυρα για να μας παραπλανήσουν ότι θα επιτεθούν από εκεί. Κατά της εκτιμήσεις μου θα μας επιτεθούν νωρίς το πρωί. ένας με δυο λόχοι από το προγεφύρωμα των Φερών και με δύναμη τάγματος μπορεί και δυο τάγματα από το προγεφύρωμα του καραγάτς. Υπό την προϋπόθεση ότι εχουν ενισχυθεί αργά το βράδυ με της απαραίτητες δυνάμεις που απαιτούνται για της παραπλανητικές επιθέσεις. Αλλά και της επιπλέον δυνάμεις για να κρατήσουν τα προγεφυρώματα όσο το δυνατόν γίνεται ανέπαφα και να αποτύχουν οι δικές μας επιθέσεις. Αλλιώς οι επιθέσεις από την μεριά τους θα είναι μικρότερες, θα γίνουν όμως γιατί θέλουν να μας αναγκάσουν να επιτεθούμε. Γιατί ξέρουν ότι εμείς θα το κάνουμε χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα για να πετύχουν οι επιθέσεις μας και αυτός είναι ο σκοπός τους, να χάσουμε όσα περισσότερα γίνεται άρματα μάχης.

Το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα αρχίζει η επίθεση στο βόρειο κομμάτι του Έβρου: μεταξύ των χωριών Καστανιές, Νέα Βύσα, βόρεια της Ορεστιάδας.
Μπορούν άνετα με τα γεφυροφώρα άρματα, να στήσουν δυο, τρεις γέφυρες και να αρχίσουν. Μετά από ένα μπαράζ πυροβολικού, να περνάνε τον ποταμό. Ασφαλώς και το σφυροκόπημα θα αρχίσει, πριν στήσουν της γέφυρες. Όσο για την τούρκικη αεροπορία, θα προσπαθεί μέχρι εκείνη την στιγμή να καλύψει της δυνάμεις που ειναι νότια, τα προγεφυρώματα δηλαδή και να αποτρέψει την καταστροφή από την ελληνική αεροπορία σε όσες γέφυρες υπάρχουν στα χέρια των τούρκων. Όταν αυτό θα γίνει αντιληπτό, δηλαδή το σχέδιο των τούρκων. Αφού το ένα μετά το άλλο προγεφύρωμα που ειναι νότια, πέφτει στα ελληνικά χέρια και γίνει γνωστή η επίθεση από βοράν. Τα δικά μας μηχανοκίνητα, δηλαδή οι μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες ταξιαρχίες, μαζί με μέρος του πεζικού. Θα σταλεί προς βοράν, για να εξαλείψει την απειλή. Η τούρκικη αεροπορία από νωρίς το μεσημέρι, έχει ρήξη το βάρος της, στην προστασία του βόρειου μετώπου και ειδικά στης γέφυρες που υπάρχουν εκεί. Τα ελληνικά Α7 κορσερ συνεχίζουν το σφυροκόπημα μαζί τα εκπαιδευτικά Τ2 που έχουν μετασταθμεύσει στο αεροδρόμιο της καβάλας και πραγματοποιούν αποστολές εγγύς υποστήριξης.

Το απόγευμα εχουν εξαλειφθεί, σχεδόν όλα τα προγεφυρώματα νότια και οι περισσότερες ελληνικές δυνάμεις, έχουν στραφεί προς βοράν.
Ενώ οι τούρκοι ενισχύουν και με μεγάλες δυνάμεις πεζικού, το προς βοράν μέτωπο. Επαναλαμβάνω πεζικού και για να το καταλάβουμε καλά και στην επίθεση που θα γίνει στον νότο και στην επίθεση που θα γίνει προς βαράν. Οι δυνάμεις τεθωρακισμένων που θα χρησιμοποιηθούν από την μεριά των τούρκων θα είναι μικρές. Δηλαδή δυνάμει ίση ή και μικρότερη από μια ταξιαρχία αρμάτων, θα κινηθεί και θα εκτέλεση την επίθεση στο νότιο κομμάτι του Έβρου. Δύναμη περίπου δυο τεθωρακισμένων ταξιαρχιών θα εκτέλεση την επίθεση στο βόριο κομμάτι του Έβρου, μαζί με της ανάλογες μονάδες πεζικού. Και στο νότιο κομμάτι αλλά και στο βόριο κομμάτι του Έβρου που θα επιτεθούν οι τούρκοι. Η μια ταξιαρχία αρμάτων που αναφέρουμε δεν είναι καθαρόαιμη ταξιαρχία αλλά η αναλογία των αρμάτων που είναι ενταγμένα στο πεζικό. Στο βόριο κομμάτι η μια ταξιαρχία είναι αρμάτων.

Το βράδυ δεν υπάρχει ούτε ένα προγεφύρωμα νότια. Εκτός από μεμονωμένες μονάδες των τούρκων καταδρομέων, που πολεμούν ακόμα.
Εκτός και ενισχυθούν και κατά την διάρκεια της ημέρας. Εδώ παίζονται και τα δυο υπό σενάρια, οπότε υπάρχουν ένα ή δυο μικρά προγεφυρώματα και ένα από τα δυο που ήδη υπάρχουν. Μάλλον του καραγάτς γιατί είναι μεγαλύτερο σε έκταση και έχει μεγαλύτερο αριθμό τούρκων να το υποστηρίζει.

Αφού πέτυχαν τον σκοπό τους πάλι αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί, ξεκινάει η μεγάλη επίθεση των τούρκων. Το σχέδιο είπαμε πως ειναι απλό. Ο σκοπός είναι να παραπλανηθούν οι ελληνικές δυνάμεις. Να νομίσουν, πως η επίθεση που έγινε στο νότιο τμήμα του Έβρου, ήταν η παραπλανητική επίθεση και η προς βοράν, η κύρια και έτσι. Να ρίξουν όλες της δυνάμεις τους, προς αυτήν την κατεύθυνση. Για αυτό και εχουν παραπλανητικά κινηθεί οι τούρκικες μηχανοκίνητες μονάδες και των αρμάτων προς βοράν, όχι όλες φυσικά αλλά ένα μεγάλο μερος τους.

Πάλι υπάρχει ζεύξη του ποταμού Έβρου. Εδώ όμως το σημείο ειναι συγκεκριμένο: μεταξύ των χωριών Λάβαρα, Μάντρα ή δίπλα από αυτά. Δηλαδή δεξιά, αριστερά. Το θέμα είναι που τους βολεύει, να γίνει η ζεύξη του ποταμού. Οι τούρκικες δυνάμεις, θα περάσουν από το χωριό λάβαρα και θα κατευθυνθούν προς τα εληνοβουλγαρικά σύνορα, στον μικρό Δαρείο.
Μεταξύ των χωριών Λάβαρα, Αγριανή, Πρωτοκλήσι, Κυριακή, Μικρός Δερείος
Η απόσταση ειναι μικρή μονο 21 χιλιόμετρα και 26 χιλιόμετρα από τον ποταμό Έβρο. Αποκόπτοντας της ελληνικές δυνάμεις, που βρίσκονται προς βοράν.

Αλλά δεν θα σταματήσουν εκεί. Δεύτερη φάλαγγα τουρκικών δυνάμεων, θα κατευθυνθεί πιο δεξιά. Από το χωριό Μάντρα πάλι στα εληνοβουλγαρικά σύνορα. Η κατεύθυνση είναι Λάβαρα, Ασβεστάδες, Μαυροκλήσι, Κόρυμβος.
Και ο σκοπός είναι, επειδή υπάρχουν κάθετοι δρόμοι, που συνδέουν τα χωριά
μεταξύ τους. (Για αυτόν τον λόγο το κάνουν οι τούρκοι και επειδή ίσως δεν το καταλάβατε, για να έχουν δυο γραμμές άμυνας ) Δηλαδή να ελέγχουν-κατέχουν δυο διαβάσεις σε κάθε δρόμο που ενώνει το βόρειο κομμάτι με το νότιο και είναι συνολικά 8 οι διαβάσεις, αν βάλουμε και τον δρόμο Λάβαρα, Μάντρα. Να μην μπορούν οι ελληνικές δυνάμεις, να διασπάσουν τον κλοιό.
Αυτές δηλαδή που εχουν απομείνει, έτσι η ήττα ειναι σίγουρη και η μεγάλη καταστροφή του ελληνικού στρατού. Που θα χρειαστεί 10 χρόνια, για να επανέλθει στην πρότερη του κατάσταση. Όσο και να βοηθήσει η ελληνική αεροπορία. δεν γίνετε τίποτα. Έστω και αν τα καταφέρει και καταστρέψει της γέφυρες, το βράδυ θα της ξανά φτιάξουν. Θα υποστούν την μεγαλύτεροι ήττα τους οι ελληνικές δυνάμεις, μέσα σε μόνο δυο μέρες πολέμου. Προσέξτε το αυτό: σε δυο μέρες μόνο πόλεμου έχουν εγκλωβιστεί οι δυνάμεις μας στον βόρειο Έβρο αποκομμένες. Χωρίς ηθικό; Όχι βέβαια αλλά τη θα κάνουν; Τη μπορούν να κάνουν; Μόνο απελπισμένες επιθέσεις με τεράστιες απώλειες. Με την πολιτική ηγεσία τρομοκρατημένη να λέει ναι σε όλα και ότι αφού απέτυχε ο στρατός τη θέλετε να κάνουμε τώρα; Οι άχρηστοι οι στρατιωτικοί φταίνε και όχι εμείς που μειώσαμε την στρατιωτική θητεία στους 9 μήνες. Καταστρέψαμε την πολεμική βιομηχανία της χώρας, δεν πήραμε τα κατάλληλα όπλα και να συμφωνήσουμε με τους τούρκους να μοιράσουμε τα πετρέλαια και το αιγαίο. Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, δεν μπορούμε να αντισταθούμε! Ακραίο σενάριο; Όχι πέρα για πέρα λογικό και με την χρεοκοπία να σέρνεται στα πόδια της Ελλάδος εύκολα πραγματοποιήσιμο. Όχι δεν χάθηκε τίποτα μην πανικοβάλλεστε, υπάρχει λύση αλλά είναι πέρα από κάθε φαντασία αυτά που θα διαβάσετε. Εξεζητημένα πράγματα αλλά πολύ απλά και κατανοητά!

Τώρα πως μπορείς να αντιδράσεις πως μπορείς να αντιστρέψεις το σενάριο και να χάσουν οι τούρκοι. Ή απλά δηλαδή της θα έκανες, αν εσύ ήσουν ο έλληνας διοικητής. Εκτός από την οχύρωση της παροχής, στο δυσκολότερο κομμάτι με μόνιμα έργα και την κατασκευή μικρών οχυρών σε επίπεδο λόχου. Δηλαδή να τα υποστηρίζει-υπερασπίζει ένας μονο λόχος. Στην περιοχή Μάντρα, Λάβαρα και στα 10 χιλιόμετρα γύρω από αυτές, κοντά στον ποταμό Έβρο. Συνολικά απαιτούνται 10 –12 οχυρά και δυο μικρά οχυρά, μετά τα χωριά Μάντρα, Λάβαρα. Επάνω στον δρόμο, που οδηγεί στα εληνοβουλγαρικά σύνορα και άλλα δυο στα επόμενα χωριά, σε επίπεδο διμοιρίας. Δηλαδή τα χώρια Αγριανή, Ασβεστιάδες που εκεί τα υπερασπίζει μια διμοιρία για να υπάρχει μια δεύτερη γραμμή άμυνας και να μην περάσουν οι τούρκοι ότι και να γίνει. Μαζί με την υπονόμευση με εκρηκτικά σε όλες της γέφυρες, που υπάρχουν εκεί στην γύρω περιοχή που θα αναλάβει ειδική ομάδα καταστροφών να της καταστρέψει όταν όλα αποτύχουν.

Εδώ ας το προσέξουμε λίγο αυτό: γιατί εννοούμε να καταστρέψουμε τους κάθετους δρόμους, όχι τους τρεις παράλληλους. Οι δρόμοι που διευκολύνουν την επικοινωνία προς βοράν, είναι ανοιχτοί ακόμα και αν καταστραφούν οι γέφυρες. Εκτός από τον δρόμο μεταξύ λάβαρα -μάντρα που και αν δεν έχει πέσει στα χέρια του εχθρού. Είναι αυτοκτονία να περάσεις από εκεί γιατί θα γίνεις στόχος του τούρκικου πυροβολικού και θα σε κομματιάσουν.

Η συνολική δύναμη που απαιτείται, είναι τρία τάγματα για τα οχυρά.
Μαζί με λόχους στα χώρια Μάντρα, Λάβαρο και κάποιες διασπαρμένα δυνάμεις. Φτάνουμε τα 4 τάγματα, ένα σύνταγμα πεζικού. Που πρέπει να είναι κατά 70 με 75% η επάνδρωση του και κατά 25% να συμπληρωθεί με επίστρατους. Μαζί με κάποια άλλα βασικά πράγματα. Δηλαδή ταχεία συμπλήρωση μονάδων και γρήγορη μεταφορά τους στο μέτωπο κλπ.
Αυτό μπορεί να γίνει με θωρακισμένα οχήματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού 4Χ4 φτηνού κόστους. Βασισμένα στα είδη κυκλοφορούντα αγροτικά ημιφορτηγά 4Χ4 με κινητήρες μεγαλύτερης ισχύος από 170 ίππου, με αντοχή θωράκισης σε σφαίρες των 7,62 χιλιοστών και βάρους 3,5 τόνων.
Η κατασκευή φτηνών οπλών που θα συμβάλουν στην καταστροφή των τουρκικών δυνάμεων και θα χρησιμοποιηθούν για της δικές μας επιθέσεις. Αλλά επειδή αυτά, δεν έχουν γίνει, πρέπει να μιλήσουμε, για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σενάριο. Με της υπάρχουσες δυνάμεις, συμπληρωμένες κατά 10 το πολύ 20% από την επιστράτευση και να υπολογίσουμε. Άλλες τρεις ταξιαρχίες πεζικού και μια τεθωρακισμένη
που θα μεταφερθούν στο μέτωπο του Έβρου.

Τα προγεφυρώματα των τούρκων στο νότιο κομμάτι, τα αντιμετωπίζεις με πεζικό βασικά και μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία, πυροβολικό και αεροπορία.
Από της δυνάμεις που έχεις, πρέπει να κρατήσεις τουλάχιστον δυο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες σε εφεδρεία και μια μηχανοκίνητη.
Νότια και σε απόσταση 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Αφήνεις τους τούρκους να επιτεθούν στον βορά και μεταφέρεις της δυνάμεις από τη μέση, στον βορά. Ένα μέρος τους δηλαδή για να τους παραπλανήσεις. Οι τούρκοι αφού πειστούν, πως το σχέδιο τους έχει πετύχει.
Πρέπει να δεχτούν μεγάλη πίεση και αρκετές αντεπιθέσεις στον βορά.
Θα κινηθούν για την ολοκλήρωση του σχεδίου τους. Θα ανατρέψουν της ασθενείς ελληνικές δυνάμεις, που υπάρχουν μεταξύ Μάντρα Λάβαρα και θα κινηθούν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Δηλαδή θα χωρίσουν τον νόμο Έβρου στα δυο και όταν νομίσουν, πως έχουν νικήσει. Θα υποστούν αυτοί, βάρια ήττα. Οι ελληνικές δυνάμεις δεν πρέπει να κινηθούν από το νότο, προσβάλλοντας της τουρκικές δυνάμεις στο μέσον του Έβρου. Αλλά πρέπει να επιτεθούν και να καταλάβουν της γέφυρες των τούρκων, μεταξύ των χωριών Μάντρα, Λάβαρα. Ακόμα και αν τα καταφέρουν, το μηχανικό πρέπει να στήσει γέφυρες κάτω από το Σουφλί, για ζεύξη του πόταμου Έβρου.

Οι δυνάμεις που θα περάσουν από της γέφυρες, δεν είναι πολύ μεγάλες.
Μια τεθωρακισμένη και μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία. Που θα κινηθούν προς βοράν και θα χτυπήσουν και θα καταλάβουν της τούρκικες γέφυρες και θα περάσουν μέσα στο ελληνικό έδαφος. Δώστε και εδώ προσοχή: θα καταλάβουν της τούρκικες γέφυρες που εχουν στήθη προς βοραν και θα μπουν λίγο μέσα στο ελληνικό έδαφος. Έτσι οι τουρκικές δυνάμεις, εγκλωβίζονται μέσα στο ελληνικό έδαφος. Δηλαδή περικυκλώνονται, χωρίς περιθώρια διαφυγής. Άλλες ελληνικές δυνάμεις θα καταλάβουν την Ανδριανούπολη αν περισσεύουν όμως και αν όλα πάνε καλά.
Το σενάριο αντεπίθεσης είναι αρκετά εξεζητημένο παράξενο και περίεργο με την κοινή λογική, αλλά είναι το μόνο που έχει ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας
πάνω από το 99%! Η συμβατική στρατηγική πρέπει να αποφεύγετε στο ειδικό περιβάλλων του ελληνικού χώρου. Όπως και του να εφαρμόσουμε ξένα δόγματα και να επιμένουμε στα ξένα πρότυπα και όπλα, είναι λάθος. Εδώ αποδείξαμε ότι θα αποκλείσουμε τους τούρκους στο ελληνικό έδαφος, χωρίς να εχουν περιθώρια διαφυγής! Αυτοί και όχι εμείς, εκτός και κολυμπήσουν στο ποτάμι για να περάσουν και να σωθούν. Κάποιοι ίσως το κάνουν, το θέμα είναι τη πανικός τους έχει πιάσει και πως εμείς μπορούμε να εντείνουμε τον πανικό τους με απλά μέσα. Δηλαδή θα στείλουμε τους αιχμαλώτους τούρκους από της δυο γέφυρες που μπορεί να είναι και περισσότερες οι γέφυρες και την γύρω περιοχή. Δηλαδή τους τούρκους που εχουν πέσει στα χέρια μας, στους αποκομμένους τούρκους. Για να γίνει γνωστό και στους απλούς στρατιώτες και όχι μόνο στην διοίκηση τους που λογικά θα προσπαθήσει να το απόκρυψη από τους κατώτερους και κατώτατους αξιωματικούς για ευνόητους λόγους. Δηλαδή πως θα πολεμήσεις αν ξέρεις ότι έχεις αποκοπεί; Με τη σθένος και δύναμη και βλέπεις απέναντι σου το ποτάμι που μπορείς κολυμπώντας να σωθείς! Όσο για τους ήδη αιχμαλώτους που τους έχει φερθεί καλά και τους έχεις στείλει πίσω στους δικούς τους. Αυτοί θα παρασύρουν τους άλλους στο να μην αντισταθούν άμα επιτεθείς και θα συμβάλουν στο πέσιμο του ηθικού του εχθρού σε μεγάλο βαθμό. Αντιστρέψαμε το τόσο κακό σενάριο εισβολής των τούρκων στον Έβρο για μας, σε αυτούς. Αυτοί έχουν το μεγάλο πρόβλημα τώρα. Οι δυνάμεις τους είναι αποκομμένες και διασπαρμένες σε δυο σημεία και για να περάσουν τον Έβρο πρέπει να υπάρχουν γέφυρες. Όσο για εμάς, ναι μεν έχουμε μικρές δυνάμεις στης γέφυρες, αλλά στην πράξη είναι παρά πολλές. Γιατί υπάρχουν σε πολύ μικρό κομμάτι του ποταμού υπέρ πληθώρα ανδρών που μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές επαναλαμβανόμενες επιθέσεις.

Εδώ υπάρχουν δυο σενάρια.
Το κακό σενάριο: οι τούρκοι αφού καταλάβουν τη συμβαίνει, τα παίζουν όλα για όλα. Δεν δέχονται να παραδοθούν και αμύνονται μέχρι εσχάτων.
Κάνοντας αντεπιθέσεις, από την πλευρά της Τουρκίας, με σκοπό ή να καταλάβουν της γέφυρες. Ή να στήσουν άλλες σε άλλο σημείο, αφού πρώτα το καταλάβουν, για να τους σώσουν ή να τους ενισχύσουν. Εδώ υπάρχει και το ενδεχόμενο, να θέλουν να κρατήσουν όσο μπορούν. Για να λήξει ο πόλεμος και να έχουν στην κατοχή τους ελληνικό έδαφος. Ασφαλώς και θα πιέσουν όσο μπορούν με πολιτικά μέσα για να τα καταφέρουν, να λήξη ο πόλεμος να έρθει ανακωχή. Τα ίδια που κάνανε στην Κύπρο με τον Αττίλα 1,
κάτι που δεν πρεπει να γίνει με τίποτα. Αλλά η συνέχιση του πολέμου και η ολοκληρωτική παράδοση των εγκλωβισμένων τουρκικών δυνάμεων.
Εξάλλου δεν θα κάτσεις με σταυρωμένα χέρια, θα συνεχίσεις για να τελειώνεις με τους τούρκους. Αν σταματήσεις τελείωσες, έχασες. Θα μεταφέρουν τόσες πολλές δυνάμεις οι τούρκοι στην Θράκη, ακόμα και την έκτη στρατιά και πρέπει να τελειώνεις πριν το κάνουν. Εδώ χρησιμοποιείς την ελληνική αεροπορία, κάνοντας τουλάχιστον 1000 επιδρομές σε δυο μέρες. Σφυροκοπώντας τους ακατάπαυστα, μαζί με το ελληνικό πυροβολικό. Θέλεις τουλάχιστον δυο μέρες, για να τα καταφέρεις να τους εξουδετερώσεις-καταστρέψεις ολοκληρωτικά. Αλλά έχεις και εσύ μεγάλες απώλειες, αλλά λιγότερες από της μισές των τούρκων. Περίπου στα 2/5 από όσες θα έχουν αυτοί.

Εδώ αν συνυπολογίσουμε και της απώλειες των τούρκων, στο τουρκικό έδαφος. Από της αιματηρές αντεπιθέσεις, που θα κάνουν εναντίων μας.
Για να καταλάβουν στη γέφυρες και να τους σώσουν, πέφτουμε ακόμα περισσότερο. Στο 1/3 των τούρκικων απωλειών σε έμψυχο δυναμικό και ½ σε άψυχο άρματα, τομα κλπ και θα συλλάβουμε και χιλιάδες αιχμαλώτους. Στην πράξη ο τούρκικος στρατός, δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα και θέλει 7 με 8 χρόνια, για να επανέλθει στην πρότερη του κατάσταση. Ξοδεύοντας περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, για τα υλικά που θα χάση. Που ένα μέρος τους θα πέραση σε ελληνικά χέρια και περισσότερο από το 1/3 θα επισκευαστή. Δηλαδή από αυτά που θα χάσουμε και θα καταλάβουμε άρματα αυτοκινούμενα πυροβόλα κλπ.

Τώρα θα μιλήσουμε, για το καλό σενάριο.
Όταν οι τούρκοι αντιληφτούν ότι έχουν περικυκλωθεί, θα τους ζητήσεις να παραδοθούν. Δηλαδή θα τους το πεις και εσύ, ότι έχουν πέσει οι γέφυρες σε ελληνικά χέρια. Ίσως καθυστερήσουν, αλλά στο τέλος θα το κάνουν. Να παραδοθούν δηλαδή, όταν αντιληφτούν ότι αυτό ισχύει. Αλλά υπάρχει και η διαβεβαίωση ότι αν παραδοθούν, θα μεταφερθούν μέσω Βουλγαρίας στην Τουρκία. Άοπλοι αλλά ζωντανοί αν φυσικά το επιθυμούν, εκτός και θέλουν να μεταφερθούν αλλού. Όταν παραδοθούν έχεις τα υλικά δηλαδή άρματα, τομα, αυτοκινούμενα πυροβόλα. Αυτά που θα παραδώσουν οι τούρκοι για να επιτεθείς, χρησιμοποιώντας της γέφυρες που έχεις στην κατοχή σου. Από δυο κατευθύνσεις θα επιτεθείς, με σχέδιο: όπως έκαναν οι γερμανοί στην γάλλια το 1940 και στης πρώτες φάσεις του πολέμου το 1941 με την Ρωσία. Δηλαδή τα άρματα, μηχανοκίνητα επιτίθενται, διασπούν το μέτωπο του εχθρού και προχωρούν. Το πεζικό έρχεται μετά, καθαρίζει τους θύλακες καταλαμβάνει τα κενά και καταστρέφει της δυνάμεις που εγκλωβίζονται. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, να φτάσουμε μέχρι την Κωνσταντινούπολη και να την καταλάβουμε. Ίσως στα προάστια της, να γίνουν μάχες. Ο πανικός όμως θα είναι μεγάλος και θα ακολουθήσει μια μεγάλη φυγή των κατοίκων
προς ανατολάς. Η νίκη όμως θα είναι δική μας και οι τούρκοι θα συντριφτούν.
Σε τέτοιο βαθμό ώστε για 15 χρόνια, να μην μπορούν να μας ενοχλήσουν.
Γιατί 15 χρόνια θέλει η αναδιοργάνωση του στρατού τους και η προμήθεια
του κατάλληλου εξοπλισμού για να αντικαταστήσουν αυτά που έχασαν. Γιατί υπάρχουν ελάχιστα μεταχειρισμένα συστήματα στην αγορά για να αγοράσουν. Εκτός και τους δώσουν οι αμερικάνοι αλλά και πάλι θέλουν περισσότερα από 8 χρόνια για να τολμήσουν να επιτεθούν. Θα έχουμε εμείς βγάλει το πετρέλαιο μας μέχρι τότε και θα έχουμε τα χρήματα για να τους αντιμετωπίσουμε.

Δεν σας έβαλα στο σενάριο τη μονάδες απαιτούνται να έχουμε, να βάλω τη;
Να πω τη χρειάζεται σήμερα; Αύριο όμως τη γίνετε σε πέντε χρόνια; Να σας βάλω ανύπαρκτες κουκίδες στον χάρτη Ταξιαρχίες με δύναμη 2000 με 3000 άντρες, συντάγματα των 1000 με 1500 αντρών, τάγματα με πραγματική δύναμη λόχοι και λόχοι με πραγματική δύναμη διμοιρίας. Είναι ψέματα αυτά; Εχω διαφορετική λογική από το 1990 τα λέω αυτά: ότι θα έχουμε έλλειψη ανδρών λόγο του δημογραφικού προβλήματος και η μείωση της θητείας επιδείνωσε το πρόβλημα. Πρότεινα τότε να περάσουμε από την μεραρχία –σύναγμα, όχι στην ταξιαρχία -τάγμα όπως είναι σήμερα δηλαδή, αλλά στο ενισχυμένο σύνταγμα-ενισχυμένο λόχο. Βασισμένο στην ενισχυμένη διμοιρία των 80 ανδρών, ειδικής σύνθεσης. Για να μπορούν με άνεση να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα, την επίθεση της επόμενης τούρκικης μονάδας. Δηλαδή η ενισχυμένη διμοιρία μπορεί να αντιμετώπιση την επίθεση ενός τούρκικου λόχου. Κατά την αναλογία 1/3 που λέει το ΝΑΤΟ: ότι αν οι επιτιθέμενοι είναι τριπλάσιοι από τους αμυνόμενους η μάχη είναι αμφίρροπη; Όχι αλλά κατά την αναλογία που έλεγαν οι προγονοί μας: ότι αν είμαστε τρεις εμείς και δέκα αυτοί, είναι καλή αναλογία για να δώσουμε μάχη! Πάντα είμαστε λιγότεροι από αρχαιότατων χρόνων και πάντα νικούσαμε τους εχθρούς, γιατί είμαστε καλύτερα εκπαιδευμένοι και αποφασισμένοι. Χάσαμε όταν δώσαμε το βάρος μας στην καλοπέραση και στον μισθοφορικό στρατό και μας κατάλαβαν οι ρωμαίοι. Το ίδιο έπαθε και το βυζάντιο, το ίδιο θα πάθουμε και τώρα αν συνεχίσουμε την ίδια τακτική. Μόνο με αύξηση της θέτεις σε 14 μήνες, σωστή εκπαιδεύσει (πρακτική και θεωρητική) Οι κύπριοι το κατάλαβαν και το κάνουν εν μέρει. Συνεχείς εκπαιδεύσει έφεδρων με ειδικά κίνητρα. Επιστροφή στης ρίζες των προγονών μας στα παλιά μας ιδανικά πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Ας μην ξεχνάτε πως και οι αρχαίοι έλληνες αυτά έλεγαν. Σωστή αξιοποίηση χρημάτων για την εθνική άμυνα, πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Θα αναφέρω εδώ τρία χαρακτηρίστηκα παραδείγματα μεταχειρισμένων συστημάτων που δεν αποκτήθηκαν. Τα 12 αντιτορπιλικά από την Ολλανδία που δεν τα πήραμε το 1975-7 σε τιμές σχεδόν διαλυτηρίου πλοίων και μείναμε με τα παλιά αμερικανικά αντιτορπιλικά και μετά το 1990 που συμπληρώσαν 50 χρόνια σε υπηρεσία! Αν δεν είχε διαλυθεί το σύμφωνο της Βαρσοβίας δεν θα ξέραμε με τη να τα αντικαταστήσουμε! Δεύτερο παράδειγμα Οι 2 φρεγάτες S και οι δυο φρεγάτες L που δεν πήραμε από την Ολλανδία και της αφήσαμε να χαθούν σε συνολικές τιμές κάτω από τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί με της δυο S θα λύναμε το πρόβλημα των ανταλλακτικών που τώρα έχουμε και οι δυο φρεγάτες L θα μας παρείχαν μια ικανοποιητική αντιαεροπορική προστασία στον στόλο. Τώρα συζητάμε να αγοράσουμε τουλάχιστον 4 κορβέτες, ενώ αυτό θα το συζητήσαμε μετά το 2020! Όσο για το τρίτο παράδειγμα είναι το χειρότερο από όλα για τα 382 άρματα λεοπαρντ 2 Α4 που πήραν οι τούρκοι και μετά τρέχαμε να πάρουμε και εμείς ότι μεταχειρισμένο υπήρχε, ακόμα και πιο παλιά άρματα λέοπαρντ 1 που αν δεν τα είχαν οι τούρκοι δεν θα ασχολιόμαστε τώρα, γιατί δεν θα μπορούσαν να περάσουν το ποτάμι. Γιατί δεν βάλαμε όρο στα καινούργια λεοπαρντ 2 Α6 που πήραμε, ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν μεταχειρισμένα οι τούρκοι αλλά θα τα αγοράζαμε εμείς.

Να πω τη υλικά πρέπει να έχουμε; Τόσα άρματα, τόσα τομα τόσα αυτοκινούμενα πυροβόλα; Λάθος, πάλι λάθος αφού θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα αντικατάστασης λόγο παλαιότητας. Ασφαλώς και θα βοηθήσουν να έχουμε όσο περισσότερα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109 μπορούμε να βρούμε. Αλλά με μόνο προσωρινές λύσεις δεν λύνετε το πρόβλημα γιατί είναι πολύ μεγάλο. Καλά τα 170 λεόπαρντ 2 Α6, αλλά με τα ίδια λεφτά θα είχαμε περισσότερα από 1,200 καινούργια κινεζικά άρματα με τα πυρομαχικά και τα ανταλλακτικά τους και τα άρματα που έχουμε πλησιάζουν τα 40 και τα 50 χρόνια. Δυστυχώς μόνο με ρώσικα ή με κινέζικα λόγο κόστους μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε και αυτό είναι μονόδρομος για όλα τα όπλα του πεζικού. Όχι δεν μου αρέσουν τα κινεζικά όπλα αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση τι να κάνεις; Ήταν μεγάλο λάθος που δεν πλησιάσαμε την Κίνα το 1990-5 και δεν κάναμε μια στρατιωτική συνεργασία μαζί της 10+10 ετών. Τότε που μας είχε ανάγκη και θα παίρναμε οπλικά συστήματα κάτω του κόστους, με ανταλλαγές αγροτικών προϊόντων κατά 50%.

Για την πανίσχυρη ελληνική αεροπορία ακούσαμε λίγα πράγματα. Στο σενάριο απουσιάζει η ελληνική αεροπορία όπως σωστά παρατηρήσατε.
Και καλά που υπάρχουν ακόμα τα παλιά Α7 κορσερ που μπορούν να πάρουν περισσότερα από 5,000 κιλά βομβών, μαζί με δυο δεξαμενές καύσιμου και δυο πυραύλους ΑΙΜ9. Για την εκτέλεση της ίδιας αποστολής θέλουμε δυο F16, να δω τη θα κάνουμε όταν αποσυρθούν τα Α7 κορσέρ. Μην ξεχνάτε ότι θα υπάρχει και το μέτωπο του αιγαίου και ο αγώνας της ελληνικής αεροπορίας την πρώτη μέρα, ίσως και την δεύτερη. Είναι πρώτον η καταστροφή της εχθρικής αεροπορίας στον αέρα, η καταστροφή με πυραύλους εχοσέτ του τούρκικου στόλου, το χτύπημα με ακρίβεια των πύραυλων σκαλπ σε ειδικούς στόχους και η επίθεση στην περιοχή της αποβάσεις και μόνο μεμονωμένες επιθέσεις μπορούν να γίνουν στον Έβρο για να καταστραφούν οι γέφυρες. Όσο για τα πανίσχυρα Απάτσι που πολλά περιμενουμε από αυτά, είναι λάθος να τα βάλεις να επιτεθούν μεμονωμένα. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα μαζί, χωρισμένα σε δυο κατευθύνσεις. Θα επιτεθείς αλλά και πάλι μόνο δυο με τέσσερις αποστολές θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν, μετά δεν θα υπάρχουν! Καλύτερα είναι συνοδεύοντας τα λεοπαρντ 2 Α6 που θα αντεπιτεθούν.

Το αξιοσημείωτο είναι η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν. Με λάθος προγραμματισμό για μόνο 3 ή 5 ή 7 χρόνια για το τη ανάγκες θέλουμε για της στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας και όχι μακροχρόνια προγράμματα 20ετιας. Για την απαξίωση της πολεμικής μας βιομηχανίας που οι τούρκοι τα πάνε μια χαρά. Γιατί κανείς δεν έδωσε ευκαιρίες σε ανθρώπους να προσφέρουν που χτυπάνε της πόρτες με εκατοντάδες μελέτες και πατέντες, ένας από αυτούς είμαι και εγώ. Με ανύπαρκτα ερευνητικά προγράμματα, με απαξίωση της θητείας. Ενώ τα σωστά βήματα είναι η εκπαίδευση των έφεδρων και του στρατού και η στράτευση στα 18 για όλους. Για αυτό πρότεινα λύσεις για να μην υπάρχει πρόβλημα στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδεύτηκα ιδρύματα, από τη στράτευση στα 18. Επίσης προτείνω πολλά φτηνά όπλα που θα είναι αναγκασμένοι να δώσουν περισσότερα χρήματα οι τούρκοι για να τα αντιμετωπίσουν. Όπως τα 4Χ4 και 6Χ6 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης για την πλήρη μηχανοκίνηση του στρατού μας αλλά και των εφεδρειών Α και Β. Τα έκαναν όλα αυτά οι πολιτικοί μας τα λάθη, χωρίς ενδοιασμούς και τύψεις ενώ ήξεραν τη θα συμβεί. Με την λογική ωχ αδερφέ τη μας νοιάζει τη θα γίνει, εμείς θα είμαστε στην εξουσία τότε. Μεταφέροντας τα προβλήματα στην επόμενη γενιά που θα πληρώσει αυτή την νύφη. Ενώ ήξεραν ότι έχουμε πετρέλαιο σε τεράστιες ποσότητες και στο αιγαίο και στην μεσόγειο στο τρίγωνο Κύπρος -Καστελόριζο –Κρήτη. Ότι το πετρέλαιο τελειώνει για το 2025 μιλάει η μελέτη της ΒΡ για την μέγιστη παραγωγή πετρελαίου, το peek που λέμε. Ότι μπήκαν για αυτόν τον λόγο οι αμερικάνοι στο Ιράκ. Ότι τόλμησαν να κάνουν μια γεώτρηση μεγάλου βάθους στον κόλπο του Μεξικού για να ξέρουν, αν θα μπορέσουν να βγάλουν πετρέλαιο από μεγάλα βάθη. Ήξεραν ότι η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη γιατί πρέπει να καθορίσουμε της ΑΟΖ μας και να πάρουμε αυτό που μας ανήκει. Που το διεκδικεί η Τουρκία ενώ δεν είναι δικό της! Βλέπουμε την Κύπρο να αντιστέκεται να ζητάει το δίκιο της και να τολμάει χωρίς να φοβάται την Τουρκία και εμείς τη κάνουμε εμείς; Λέμε συνέχεια καθρέφτη καθρεφτάκι μου πια είναι η ομορφότερη κυβέρνηση, με τα λιγότερα σκάνδαλα που έφαγε λιγότερα λεφτά από της άλλες!

Μικρός Ήρωας
Δικαίος Γεώργιος

Ήθελα να ήξερα τη θα γινόταν, αν αυτό το σενάριο που σας έβαλα.
Το έβαζαν στην σχολή πολέμου και τη θα απαντούσαν οι επιτελικοί αξιωματικοί μας, από συνταγματάρχη και πάνω. Αλλά ξέχασα, εδώ δεν κάνουν πιο απλά πράγματα. Για να είναι ενημερωμένα τα στελέχη στης μάχες διμοιρίας, λόχου ,τάγματος και να ξέρουν με απλά λόγια τη θα πουν στους στρατιώτες. Να βγάλουν δηλαδή 5-6 σενάρια μάχης, να τα εξηγήσουν με απλά λογα για το πως θα πολεμήσουν ανάλογα με την κάθε περίπτωση και να ξέρουν. Ότι αν πουν στους στρατιώτες σενάριο μάχης 2 να εκτελέσουν ότι έμαθαν! Όχι δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται αυτό που σας λέω.

Ο Δικαίος Γεώργιος είναι ηλεκτρονικός. Ασχολείται με τα όπλα από το 1978 και σχεδιάζει τα δικά του από το 1982. Από το 1994-5 ασχολείται με σχεδιάσεις οπλών που δεν υπάρχουν ή που δεν μοιάζουν με αυτά που υπάρχουν. Με σκοπό να πείσει της πολεμικές βιομηχανίες της χώρας αλλά και το υπουργείο εθνικής άμυνας. Ότι μόνο με επαναστατικά προϊόντα μπορούν να δουλέψουν οι πολεμικές βιομηχανίες μας. Γιατί οι ξένοι θα πληρώσουν για να τα αναπτύξουν και εμείς θα πάρουμε το ποσοστό που μας αναλογεί, από της πατέντες και της πωλήσεις. Γιατί ένα μέρος από αυτά θα κατασκευαστή στην χώρα μας. Αλλά μετά από περισσότερες από 200 μελέτες που έχει φτιάξη και περισσότερες από 300 δικές του πατέντες. εξακολουθούν να τον αγνοούν και οι πολεμικές βιομηχανίες και το υπουργείο εθνικής άμυνας και τα τρία μεγάλα κόμματα της χώρας. Παρά τα δεκάδες φαξ και EMAIL που έχει στήλη από το 1993 που προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ΕΒΟ μέχρι σήμερα. Ασφαλώς και δεν το κάνουν αυτό όχι μόνο αυτόν αλλά και σε οποίον έχει παρόμοιες ιδέες, λύσεις, πατέντες. για να μπει μπροστά να δουλέψει επιτέλους η πολεμική βιομηχανία και να πάει καλά αυτός ο τόπος. Δεκάδες ιδέες και συστήματα απαξιώθηκαν, πρωτότυπα έμειναν στην αφάνεια γιατί δεν φρόντισε η πολιτική ηγεσία να τα παραγγείλει. Ακόμα και αντισταθμιστικά οφέλη δισεκατομμυρίων ευρώ υπάρχουν ανεκτέλεστα και εχουν χαθεί και για αυτό δεν φταίνε οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αλλά οι κυβερνήσεις και οι άνθρωποι τους.


Αυτή η μελέτη που σου βάζω θέλει βελτίωση, πριν διαβάσω την δική σου θα σου ένα πράγμα: Ελπίζω να έχεις λάβει υποψιών σου την ενίσχυση των νησιών αλλά όχι με τα επιβατικά οχηματαγωγά της ακτοπλοΐας. Που αν χτυπήσουν οι τούρκοι δυο, τρία από αυτά. Θα θρηνήσουμε ακόμα και περισσότερους από 1,000 νεκρούς πριν ακόμα αρχίσουν οι επιχειρήσεις. Ότι η μελέτη αυτή αφορά την ενίσχυση νησιών με απλά φτηνά μέσα, σχεδόν μηδενικού κόστους που δεν νομίζω να την έχεις συμπεριλάβει στο δικό σου κείμενο. Μπορείς να την προσθέσεις όμως αν προλαβαίνεις την εκτύπωση του περιοδικού.

Η μελέτη για την δημιουργία ειδικών δυνάμεων πεζικού, με ειδικότητα στον αντί αποβατικό αγώνα.

Όπως έχω ξανά πει στο προ, προ προηγούμενο ποστ. Από την αναδιοργάνωση των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων, απουσίαζαν βασικά δυο πράγματα. Δυο δηλαδή μελέτες. Η μελέτη για της αερομεταφερόμενες μονάδες, που σας την έβαλα σε δυο συνέχειες και αυτό που θα σας βάλω σήμερα, μαζί με αρκετά σενάρια πόλεμου. Ένα από αυτά, το πιο βασικό κατά την γνώμη μου, το διαβάσατε στο προηγούμενο ποστ.

Η αφορμή για αυτήν την μελέτη, ήταν μια πρόταση πριν από πολλά χρόνια.
10 -15 χρόνια δεν θυμάμαι και καλά, στο περιοδικό πτήση: που έλεγε να κατασκευαστούν πλοία, ταχείας μεταφοράς ενισχύσεων 450 με 550 τόνους εκτοπίσματος και ταχύτητας 25 -27 κόμβων. Σε αυτό το θέμα τα κατάφερα, με το 45 μέτρων αποβατικό LLSM. Που και μεγάλη ταχύτητα έχει και βαριά οπλισμένο είναι και άρματα παίρνει και μπορεί να πλησιάσει μια άβαθη ακτή. Αφού έχει την δική μου επινόησης καρίνα γάστρα των LSM. Τελευταίο σχέδιο αποβατικού με αυτήν την καρίνα, το XL LSM. Για να αντικαταστήσει τα αρματαγωγά: με 115 μέτρα μήκος, 14 μέτρα πλάτος, μηχανές 2Χ20.000 HP, ταχύτητας 35 κόμβων, ελικοδρόμιο που παίρνει και σινούκ, 1100 m2 χώρο φορτίου. Μοναδικό μειονέκτημα: το λίγο μεταφερόμενο φορτίο, σε σχέση με ένα ιδίων διαστάσεων αρματαγωγό και το υψηλότερο κόστος. Σχεδόν διπλάσιο, γιατί έχει μηχανές τετραπλάσιας ισχύος, καλύτερα ηλεκτρονικά και βαρύ οπλισμό. Αυτά φίλε μου είναι δικά μου πλοία, δεν έχει σχέση με την μελέτη αυτή καθ αυτή αλλά θα σου πω μόνο αυτό: πως τώρα δουλεύω την μελέτη 206, 214, 215, 216 εδώ και πολύ καιρό. Που αφορά ένα μικρό με 12,5 μέτρα μήκος ταχύπλοο, θωρακισμένο για σφαίρες των 7,62 χιλιοστών για αποβατική χρήση. Που έχει την δυνατότητα να κατεβάσει της 8 ρόδες που έχει και να κινηθεί στην στεριά σαν μεγάλο φορτηγό, με οπλισμό καλύτερο από τομα, μεταφέροντας 12 στρατιώτες κλπ. Για να λύσω οριστικά το πρόβλημα ενισχύσεις των νησιών μας. Δηλαδή όχι ένα αμφίβιο τομα που σέρνετε με 10 χιλιόμετρα, αλλά πάει στην θάλασσα με ταχύτητες πάνω από 35 κόμβους, απλά είναι λίγο πιο αργό στην στεριά. Οι άλλες μελέτες αφορούν την βελτίωση του για να μεταφέρει οχήματα βάρους 5 τόνων. Το ίδιο σκάφος χωρίς της ρόδες, την ανάρτηση, το σύστημα που της κατεβάζει κάτω -επάνω και το σύστημα κίνησης για να χρησιμοποιηθεί σαν ταχύ αποβατικό πλοίο με μεγαλύτερο φορτίο. Ή να έχει ακόμα περισσότερο οπλισμό, 8 πύραυλους SS15TT σαν καθαρόαιμο μάχιμο πλοίο. Με οπλισμό ένα πυροβόλο των 23 και 57 χιλιοστών στον πύργο, πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και εκτοξευτεί ΑΤ στην οροφή του πύργου. Δεξιά αριστερά από τον πύργο υπάρχουν δυο εκτοξευτες ρουκετών των 2,75 ιντσών με 18 ρουκέτες ο κάθε ένας ,με ειδικό σύστημα ανύψωσης. Που πιστεύω ότι αυτό είναι το ιδανικό πλοίο για το αιγαίο για να μεταφερθούν οι ενισχύσεις αλλά και για να πολεμήσει. Αν και υπάρχουν οι δικής μου σχεδίασης τριών μεγεθών μικροί πυραυλακατοι των 75 κόμβων αλλά αυτοί είναι για άλλη δουλειά για να καταστρέψουν τα βαριά πλοία του εχθρού.

Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας: πως μπορούμε με λίγα χρήματα, να φτιάξουμε ειδικές αντί αποβατικές δυνάμεις, που να μεταφέρονται εύκολα.
Η λύση για να μεταφερθούν είναι: τα χιλιάδες μικρά σκάφη αναψυχής, που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ένα σκάφος των 5,5 μέτρων, μπορεί να πάρει με άνεση 8 άτομα, συν τον οδηγό. Που στην περίπτωση αυτή, είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους. Μπορεί να πάρει και περισσότερα άτομα. Αλλά ας μην ξεχνάμε, ότι θα είναι οπλισμένοι οι επιβάτες και θα έχουν μεγαλύτερο βάρος. Αλλά το πρόβλημα μας δεν είναι αυτό, αν θα πάρουν 8 ή 6 άτομα. Αλλά ότι υπάρχουν χιλιάδες τέτοια σκάφη στην Ελλάδα και φυσικά πολύ μεγαλύτερα σε διαστάσεις. Χίλια σκάφη διαφόρων διαστάσεων, μπορούν να μεταφέρουν
τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες βαριά εξοπλισμένους. Και μπορούν εύκολα να ξεγλιστρήσουν και να φτάσουν στο νησί που απειλείται, με συνοδεία μια πυραυλακάτου και μερικών περιπολικών. Ειδικά αν είναι βράδυ είναι πιο εύκολα να περάσεις και να αποφυγής να σε χτυπήσουν και αν συμβεί αυτό θα έχεις μόρες απώλειες. Γιατί είναι πολλά και ραντάρ έχουν τα περισσότερα. Οπότε αν δουν έναν μεγάλο στόχο, ένα εχθρικό πλοίο στο ραντάρ. Θα αλλάξουν πορεία και έχουν και μεγαλύτερη ταχύτητα από ένα πολεμικό.
Αλλά το σπουδαιότερο μπορούν να πλησιάσουν στη ανάγκη κοντά σε μια παραλία και να βγουν οι στρατιώτες έξω, βρέχοντας τα πόδια τους.

Το θέμα είναι γιατί το ελληνικό υπουργείο εθνικής άμυνας, δεν έχει προβλέψει
για αυτό το θέμα. Έπρεπε να είχε ονομαστικές καταστάσεις με τηλέφωνα επάνω, για κάθε σκάφος-ιδιοκτήτη και κάθε χρόνο να κάνει και μια άσκηση ετοιμότητας. Και από την άλλη, το υπουργείο οικονομικών έπρεπε να είχε
ειδικά προνόμια. Για όσους έμπαιναν από μόνοι τους, στο πρόγραμμα του υπουργείου εθνικής άμυνας και για σκάφη μέχρις 15 μέτρων εν μέρη αφορολόγητο όριο.

Αλλά στο υπουργείο εθνικής άμυνας, δεν σκέφτονται τέτοια πράγματα.
Ούτε πως θα μεταφερθούν οι ενισχύσεις, στα πεδία των μαχών.
Με τη τρόπο δηλαδή, τη θα κάνουν; Θα παρακαλέσουν οποίον έχει φορτηγό να τους βοηθήσει; να τους επιτάξουν; το θέμα είναι πόσοι θα πάνε;
Τώρα οι πόλεμοι κρατάνε λίγες μέρες και εμείς έχουμε μείνει ακόμα στον σιδηρόδρομο, άντε και στα λεωφορεία και στην λογική: του να φορτώσουμε περισσότερους από 1000 στρατιώτες, σε ένα επιβατικό οχηματαγωγό, για να πάνε στα νησιά. που αν το χτυπήσουν θα θρηνήσουμε περισσότερους από 500 νεκρούς. Και αν χτυπήσουν δυο, θα θρηνήσουμε τουλάχιστον 1.000 νεκρούς, πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις. Αλλά ας συνεχίσουμε.

Τώρα τη μονάδες θα ήταν αυτές, κλασικές πεζικού; Όχι αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος, καταδρομείς; Ούτε. Έπρεπε να βρω με τη τρόπο, θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν από μονάδες πεζικού, οι δυνάμεις των αντίπαλων.
Χωρίς άρματα, να καταφέρουν να επιφέρουν τεράστια φθορά στους αντιπάλους. Ακόμα και να νικήσουν, να τους εξουδετερώσουν, ακόμα και να τους ρίξουν στη θάλασσα!!!!!!

Δύσκολο ως ακατόρθωτο αυτό έτσι δεν νομίζετε. Όχι είναι λάθος.
Ας δούμε, ας χωρίσουμε δηλαδή της απειλές σε 4 μέρη και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη κάθε μια.
Δηλαδή θα προσθέσουμε της δυνάμεις που θα μεταφερθούν, μαζί με της υπάρχουσες δυνάμεις πεζικού. Θα είναι δηλαδή ανάμικτες και αν χρειαστεί θα μεταφέρουμε και δυνάμεις πεζικού στο νησί που απειλείται.

Πρώτη απειλή, εξουδετέρωση εχθρού μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
Είτε έχουν καταλάβει ένα χωριό οι αποβατικές δυνάμεις, είτε έχουν αερομεταφερθεί. Εδώ υπάρχουν τετραμελείς ομάδες που οι κάθε μια έχει δυο άντρες, με καραμπίνες SIAGA η ανάλογες. Με 4 γεμιστήρες των 20 σφαιρών και 8 των 8 σφαιρών που οι περισσότερες από αυτές είναι με σκάγια τριάρια και έχουν αυξημένο αριθμό χειροβομβίδων. Οι άλλοι δυο έχουν G3.
Επιπλέον ο ένα από αυτούς κουβαλάει έξτρα και έναν εκτοξευτεί βομβίδων των 40 χιλιοστών.

Οι καραμπίνες, είναι το κατάλληλο όπλο για μάχη εκ του συστάδην.
Μια βολή με τριάρια σκάγια, καλύπτει ένα παράθυρο. Ενώ με το G3 χρειάζεσαι μια ριπή των 6 έως 8 σφαιρών και πρέπει να πλησίασης κοντά για να ρίξεις την χειροβομβίδα. Το ίδιο συμβαίνει και στην πόρτα. Με τρεις βολές το πολύ τέσσερις με τριάρια σκάγια, καλύπτεις ένα ολόκληρο δωμάτιο. Αντίστοιχα θέλεις τουλάχιστον 10 με 15 σφαίρες, ας μην επεκταθούμε.

Το μόνο που θα εξηγήσουμε εδώ είναι: ότι και οι δυο με της καραμπίνες πλησιάσουν μια πόρτα. Ο ένας από δεξιά, ο άλλος από αριστερά. Την ανοίγουν, την σπρώχνουν δηλαδή αυτοί, ή άλλος και αυτή την στιγμή που ανοίγει η πόρτα, ρίχνουν από δυο τουλάχιστον βολές έκαστος. Εξουδετερώνοντας όλους όσους υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο, δηλαδή ρίχνουν χιαστή.
Ο αριστερά από την πόρτα, ρίχνει από δεξιά προς το κέντρο και ο δεξιά από την πόρτα, ρίχνει από αριστερά προς το κέντρο (του δωματίου).

Ο εκτοξευτείς βομβίδων είναι κατάλληλος και απαραίτητος, για να ρίξουμε μια βολή μέσα στο σπίτι από ένα παράθυρο. Ένας καθηλώνει με τριάρια σκάγια, ένας ρίχνει, ενώ εδώ οι οπλοβομβίδες είναι ακατάλληλες.
Σκοπός της ομάδας, ή για να ακριβολογούμε. Σκοπός των ομάδων, γιατί είναι πολλές. Είναι να εξουδετερώσουν όλους τους εχθρούς, μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Με την βοήθεια του υπάρχοντος πεζικού, σε συνεργασία με άλλες ομάδες: πχ αντιαρματικές, για την εξουδετέρωση των τανκ.

Άλλος σκοπός είναι, η άμυνα μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
Αλλά εδώ οι απώλειες είναι το ½ από τους εχθρούς ,1/3 αν χρησιμοποιήσουν τον εκτοξευτεί βομβίδων. Δηλαδή λιγότεροι από αυτούς που αμύνονται.
Δηλαδή αν έχουμε σε μια περιοχή 100 ομάδες, 400 άτομα. Αν έχουμε απώλειες 100 ατόμων, νεκροί και τραυματίες. Οι απώλειες του εχθρού θα είναι τουλάχιστον τριπλάσιες. Γιατί είναι περισσότερή (καλύτερη) η αναλογία αν αμύνονται, από ότι αν επιτίθενται. Θα χάση δηλαδή ο εχθρός τουλάχιστον 300 στρατιώτες και ακόμα περισσότερους, με την συνεργασία και την βοήθεια των ομάδων ελεύθερων σκοπευτών. Δηλαδή 400 στρατιώτες απώλειες.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι μέσα, αρκεί να ξέρουμε ότι υπάρχει εχθρός.
Αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσουμε, μια βολή σε ένα παράθυρο αρκεί.
Αν υπάρχει εχθρός θα απάντηση και αν υπάρχουν μέσα τρεις γυναίκες, δεν θα χάσουμε 50 άντρες για να της σώσουμε. Να σώσουμε τι; τρία ανθρώπινα ρακή που έχουν κακοποιηθεί, βιαστεί επανειλημμένα και που σε όλη την υπόλοιποι ζωή τους θα είναι ανθρώπινα φαντάσματα; Όχι βέβαια πόλεμο έχουμε. Το να πεθάνουν και 10, 15 άμαχοι από φίλια πυρά, δεν χάθηκε ο κόσμος. Το θέμα είναι να μην μείνει κανένας εχθρός ζωντανός, να τους σκοτώσεις όλους χωρίς λύπηση.

Μα αυτό αντιβαίνει την συνθήκη της Γενεύης. Σου είπα εγώ τέτοιο πράγμα;
Να τους σκοτώσεις, πριν προλάβουν να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.
Αυτό εννοούσα. και οι τραυματίες; Ασχολήσου εσύ πρώτα με τους δικούς σου τραυματίες. πήγαινε τους σε πρόχειρο ιατρείο, για της πρώτες βοήθειες και μετά αν μείνει χρόνος, ασχολήσου με τους τραυματίες του εχθρού.
Και πρόσεξε μην τους γυρίσεις την πλάτη, ζευγάρι πας. Ο ένας είναι σε ετοιμότητα, ο άλλος περιποιείται τον τραυματία και μην ξεχνάς ότι πρώτα μαζεύεις τα όπλα χειροβομβίδες, μαχαίρια κλπ και μετά σκύβεις επάνω από τον τραυματία τούρκο. Δεν έχει μπέσα ο τούρκος. Άσε που μπορεί να φοβάται
ότι θα τον σκοτώσεις. Έτσι τον έχουν μάθη, πρόσεχε λοιπόν.

Και μην ξεχνάς ότι οι τούρκοι, αν βρουν σε ένα σπίτι 20 αμάχους. Θα τους βγάλουν έξω, θα τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινη ασπίδα. Θα τους βάλουν μπροστά τους για να μην μπορείς να τους χτυπήσεις. Να σε πλησιάσουν κοντά και να σε σκοτώσουν, το έχουν ξανά κάνει αυτό.

Και τη να κάνω; Να χτυπήσω έλληνες; Αν ήταν το παιδί μου, η γυναίκα μου
στην θέση τους; Να χτυπήσεις έναν τούρκο, που δεν καλύπτεται από την ανθρώπινη ασπίδα. Και αν καλύπτονται όλοι; Τότε να ρίξεις μερικές σφαίρες επάνω από τα κεφάλια τους και τότε θα δεις: ότι οι τούρκοι δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους και να τους σκοτώσουν πισώπλατα.
Εξάλλου πόλεμο, έχουμε οποίος διστάζει να ρίξει πεθαίνει.
Δεν ήθελα να δώσω συμβουλές μάχης εδώ, αλλά χρειάσθηκε. Θα ακολουθήσει επόμενη μελέτη, που θα της αναφέρει αναλυτικά.

Δεύτερη απειλή, εξουδετέρωση αρμάτων.
Επειδή τα άρματα δεν μπορούν να ελιχτούν όπως θέλουν, στο στενό χώρο ενός νησιού. Ούτε υπάρχουν μεγάλες πεδιάδες και πολλά ακάλυπτα σημεία.
Εδώ έχουμε πάλι τετραμελής ομάδες: ο ένας με ένα εκτοξευτεί ΑΤ, οι δυο με G3, ο άλλος με οπλοπολυβόλο και μεταφέρουνε 8 βλήματα ΑΤ και 8 οπλοβομβίδες.

Σκοπός της ομάδας είναι, να δράσει σε συνεργασία με της υπάρχουσες δυνάμεις πεζικού, για να καταστρέψει τα εχθρικά άρματα.
Φυσικά σε ανοιχτό πεδίο. Δηλαδή μια μικρή πεδιάδα, είναι αυτοκτονία να γίνει αυτό, δεν το συζητάμε. Αλλά στα νησιά τέτοια μέρη είναι ελάχιστα. Το πολύ, πολύ να καταστρέψουν δυο, τρία το πολύ τέσσερα άρματα σε ανοιχτό πεδίο.
Που μπορείς να τα πλησίασης στα 300 μέτρα και να τους ρήξης από το πλάι και πίσω με το αντιαρματικό.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλές ξερολιθιές, που μπορείς να καλυφτείς και μονοπάτια με ξερολιθιές και πεζούλες. Χωράφια δηλαδή σε διαφορετικά επίπεδα, για να προσέγγισης ένα άρμα. Εξάλλου ελάχιστα άρματα δεν θα είναι κρυμμένα, από τον φόβο της ελληνικής αεροπορίας.
Δηλαδή δεν θα είναι εκτεθειμένα, οπότε μπορείς πιο εύκολα να τα καταστρέψεις.

Αλλά εδώ μιλάμε για ελάχιστα άρματα που θα αποβιβαστούν. Δεν θα είναι λεοπαρντ 2, όποτε ένα φτηνό αντιαρματικό θα κάνει καλά τη δουλειά του.
Εδώ ο αριθμός των αντιαρματικών μετράει. Αν έχεις 100 ομάδες δηλαδή 400 άτομα. Αν χάσης 100 άτομα, τα μισά από μάχη με το εχθρικό πεζικό. Μπορείς να καταστρέψεις 25 άρματα, τομα. Τέσσερις ομάδες ανά ένα άρμα, τομα που αν βάλουμε και αυτούς που υπάρχουν στο νησί, ανεβαίνουμε πολύ περισσότερο. Το ποσοστό είναι πολύ λογικό

Τρίτη απειλή, η εξουδετέρωση του εχθρικού πεζικού.
Εδώ μιλάμε για τριμελής ομάδες ελεύθερων σκοπευτών.
Ο ένας με τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή των 7,62, οι άλλοι δυο με G3.
Που το ένα από αυτά έχει επάνω μια απλή διόπτρα.
Σκοπός της ομάδας δεν είναι να ρίξουν μια, δυο το πολύ τρεις βολές και μετά να αλλάξουν θέση. Αλλά να παραμείνουν σε θέσεις μάχης, μαζί με το πεζικό
και να ρίχνουν συνεχώς. Εξουδετερώνοντας τους αντίπαλους τους τούρκους.

Για αυτό και είναι τρεις. Αν ο ένας χτυπηθεί, αυτός δηλαδή που έχει το τυφέκιο του ελευθέρου σκοπευτή. Ο άλλος να πάρει το όπλο του και να συνέχιση να ρίχνει. Εδώ βάση στοιχείων είναι 1/10 η αναλογία. Δηλαδή μπορεί ένας ελεύθερος σκοπευτής, να εξουδετέρωση κατά μέσο όρο δέκα εχθρούς, πριν εξουδετερωθεί ο ίδιος. Δηλαδή πρέπει να υπάρχουν 100 τριμελής ομάδες, 300 άτομα. Θα έχεις εσύ 100 άτομα απώλειες και ο εχθρός 1.000 άτομα.
Είπαμε πως μας ενδιαφέρει, να προξενήσουμε μεγάλη φθορά στον εχθρό.
Γιατί οι τούρκοι δεν μπορούν να αποβιβάσουν-μεταφέρουν απεριόριστο αριθμό στρατιωτών, αλλά συγκεκριμένο.

Τετάρτη απειλή, η εξουδετέρωση του εχθρού στην περιοχή της απόβασης.
Σκοπός των ομάδων εδώ είναι: πρώτα η καθήλωση-εξουδετέρωση του εχθρού, στην περιοχή της απόβασης και με την συνεργασία των υπόλοιπων ομάδων, μαζί με το πεζικό. Να καταλάβουν την ακτή, πετώντας όχι τους τούρκους στην θάλασσα, όπως θα νόμιζε κανείς. Αλλά σκοτώνοντας τους ως τον τελευταίο. Αν η λέξη σας φάνετε βάρβαρη θα την αλλάξω: αλλά εξουδετερώνοντας τους ως τον τελευταίο.

Εδώ η ομάδες είναι τριμελής, ίδιες με της ομάδες ελεύθερων σκοπευτών.
Με την διάφορα ότι ο ένας, έχει τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή των 0.50.
Δεν είναι απαραίτητο να έχει μπάρετ, αρκεί το φτηνό και πιο ελαφρύ, με κινητό ουριαίο, που ρίχνει της σφαίρες μια, μια που παίρνει μόνο μια σφαίρα στη θαλάμη.

Οι 100 τριμελείς ομάδες, θα πλησιάσουν στα 1500 μέτρα από την ακτή
και θα αρχίσουν να ρίχνουν, κατά παντός στόχου. Μετά θα πλησιάσουν και οι υπόλοιπες ομάδες, μαζί με το πεζικό. Θα πάρουν θέσει οι υπόλοιπες ομάδες ελεύθερων σκοπευτών με 7,62 για να καλύψουν το πεζικό και της υπόλοιπες ομάδες, που θα επιτεθούν καθαρίζοντας την περιοχή.

Δεν θα σταματήσουν να ρίχνουν κατά παντός στόχου, εκτός και τους τελειώσουν τα πυρομαχικά. Λογικά μπορούν να θέσουν εκτός μάχης 500 εχθρούς 1/5 και θα έχεις εσύ απώλειες ελάχιστες. Με τη θα σε χτυπήσουν;
Ενώ μέχρις αυτή την στιγμή, οι απώλειες των τούρκων θα είναι:
300 με 400 από της πρώτες ομάδες, 1000 από της δεύτερες,
200 από της τρίτες και 500 με 600 από της τέταρτες. Γιατί δεν θα της χρησιμοποίησης μόνο στην περιοχή της απόβασης, αλλά και αλλού.

Είναι από 1900 έως 2200 τούρκους εκτός μάχης, ενώ εσύ θα έχεις μόνο το 1/5 των απωλειών των τούρκων. Στην χειρότερη περίπτωση να πέσει στο 1/4
από εξωγενείς παράγοντες. Δηλαδή από βομβαρδισμούς πυροβολικού, από εχθρική δράση πλοίων. Εδώ συμπεριλαμβάνονται και οι βομβαρδισμοί στην ξηρά και από βομβαρδισμούς αεροπορίας.

Ίσως φαίνονται υπερβολικά τα ποσοστά που δίνω, αλλά δεν είναι. Αρκεί όλα να πάνε καλά, όπως τα αναφέρω. Γιατί μπορεί να πάνε και όλα στράφι. Δηλαδή μεγάλες απώλειες, κατά την μεταφορά τους στο νησί. Είτε από πλοία, είτε από εχθρικό πυροβολικό, ρουκέτες για ανακριβολογούμε την ώρα που αποβιβάζονται.
Αλλά και στην περίπτωση αυτή, η αναλογία απωλειών θα πέσει στο 1/3.
Ότι και να γίνει, θα θέσουν εκτός μάχης περισσότερους τούρκους, από της δίκες τους απώλειες. Το θέμα όμως είναι, όχι μόνο να προξενήσουν περισσότερες απώλειες στον εχθρό, αλλά και να τον νικήσουν.

Εδώ πρέπει να συνυπολογίσουμε, όσους θα εξουδετερώσουν στην περιοχή της απόβασης το πεζικό, μαζί με της ειδικές μονάδες και έτσι ανεβαίνουμε: σε 2500+ τούρκους εκτός μάχης, για ένα μέτριου μεγέθους νησί. Που αν βάλουμε και της απώλειες των τούρκων, από το ελληνικό πεζικό και της ειδικές δυνάμεις στο νησί. Ανεβαίνουμε σε 3500 τούρκους εκτός μάχης, παραπάνω από ένα σύνταγμα και εδώ πρέπει να υπολογίσουμε και τους αιχμάλωτους, άλλους 1500. Συνολικά 5000 τούρκοι νεκροί, τραυματίες, αιχμάλωτοι είναι λογικό ποσοστό για νησιά μεγέθους: Κως, Σάμου, Ικαρίας, Λήμνου, Σαμοθράκης. Ενώ εσύ θα μεταφέρεις 1000 άτομα από της ειδικές ομάδες και περισσότερους πεζικάριους για ενισχύσεις, τουλάχιστον 1500.
Για μεγαλύτερα νησιά Ρόδος, Χίος απαιτούνται περισσότερες ειδικές μονάδες, τουλάχιστον 1500 άτομα και για Λέσβο τουλάχιστον 2000.
Αλλά εδώ παίζει και μεγάλο ρόλο, ο αριθμός του αποβιβαζόμενου εχθρού
και ίσως απαιτηθούν, περισσότεροι άντρες από της ειδικές μονάδες.
Αυτό δεν μας προβληματίζει αφού θα υπάρχουν 14.000 άντρες
Εδώ η αναλογία είναι 1000 ομάδες, από την κάθε ομάδα. Ο δεκαπλάσιος αριθμός από όσους αναφέραμε, που απαιτούνται για ένα μετρίου μεγέθους νησί.

Αλλά το θέμα είναι να στείλουμε περισσότερους, δηλαδή κατά 30% με 50%. Για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και γιατί μπορεί να υπάρχουν απώλειες, είτε κατά την μεταφορά τους, είτε από την εχθρική αεροπορία και το πυροβολικό του εχθρού και πρέπει να ξέρουμε: όσο πιο γρήγορα της μεταφέρουμε της ενισχύσεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουν. Γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν και να εξουδετερώσουν, μικρότερο αριθμό στρατιωτών του εχθρού.

Ας δούμε τη πρόβλημα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, κατά την επίθεση στην περιοχή της απόβασης. Αν όμως υπάρχει κοντά μια τούρκικη φρεγάτα και αρχίσει να ρίχνει; Οι ομάδες θα είναι διασκορπισμένες σε μεγάλη ακτίνα, εδώ εννοούμε οι ελεύθεροι σκοπευτές των 0.50.
Εξάλλου για να έχει καλό τόξο πυρός η φρεγάτα, ή οι φρεγάτες. Πρέπει να είναι στην περιοχή της απόβασης, να έχει δηλαδή οπτική επαφή. Ναι αλλά αν ρίξουν από 100 βολές η κάθε μια φρεγάτα. θα υπάρχουν απώλειες τουλάχιστον 20 ομάδων.

Και αν υπάρχουν 4 άρματα και 4 τομα στη περιοχή της απόβασης;
Τα 4 άρματα μπορούν να ρίξουν από 16 βολές ΗΕ. Το πολύ, πολύ να πετύχουν 12 ομάδες και 8 το πολύ τα δυο τομα. Γιατί θα γίνουν σουρωτήρι, εξάλλου οι βολές των 0.50 τα τρυπάνε από την οροφή.

Αλλά ξεχνάτε κάτι: θα είναι μέσα στα άρματα, τομα τα πληρώματα τους.
Για κάτσε μέσα σε ένα άρμα για μερικές ώρες. Το πολύ, πολύ να είναι ένα μέλος του πληρώματος μέσα και τα αλλά έξω. Αυτά πρέπει να εξουδετερωθούν, πριν προλάβουν να ανέβουν επάνω στο άρμα.

Αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση, που όλα πάνε στραβά. Αλλά ξεχνάμε κάτι,
υπάρχει και η ελληνική αεροπορία και εδώ δεν ζητάμε και πολλά από αυτήν.
Ζητάμε να κάνει δυο, τρεις το πολύ τέσσερεις επιθέσεις μεμονωμένες μεν,
αλλά συντονισμένες.

Πριν προηγήθη η επίθεση των ειδικών μονάδων και ειδικά αυτών με το 0.50. Την ώρα που έχει αποφασιστεί: 6 μιράζ φορτωμένα με πύραυλους εξοσέτ, θα πλησιάσουν και θα ρίξουν τους πυραύλους. Καταστρέφοντας τα πλοία του εχθρού. που υπάρχουν στην περιοχή.
Μετά 8 F16 φορτωμένα με βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ, ή πυραύλους αέρα εδάφους. Θα επιτεθούν στην περιοχή της απόβασης, για να καταστρέψουν τα άρματα, τομα, αυτοκινούμενα πυροβόλα που υπάρχουν.
Αν δεν τα καταφέρουν να τα καταστρέψουν όλα, ίσως απαιτηθεί και τρίτη επίθεση από 4 F16.

Μετά θα πλησιάσουν οι ομάδες με τα τυφέκια των 0.50 και θα ακολουθήσει η επίθεση. Δεν μπορούμε να πούμε και πολλά εδώ, μια κλασική επίθεση πεζικού είναι. Απλώς οι ελεύθεροι σκοπευτές θα βοηθήσουν παρά πολύ, καθαρίζοντας αρκετούς τούρκους και καθηλώνοντας τους υπόλοιπους.

Και αν οι τούρκοι τα παίξουν όλα για όλα; Δηλαδή πλησίαση ένα αρματαγωγό στην ακτή και αρχίζει να αποβιβάζει άρματα. Τότε θα απαιτηθεί και τετάρτη επιδρομή της πολεμικής μας αεροπορίας, για να τα καταστρέψει.

Το κόστος της μελέτης είναι μικρό. Όλοι αυτοί οι 10.000 που χρειάζεσαι είναι έφεδροι. Μένουν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, βόλο κλπ και μαζεύονται δυο, τρεις φορές τον χρόνο σαββατοκύριακα για ενημέρωση και μικρές ασκήσεις βολές. Μια φορά τον χρόνο μαζεύονται και οι ιδιοκτήτες των σκαφών. Φορτώνονται καύσιμα και τους έφεδρους που μπορεί να πάρει κάθε σκάφος και κάνουν ένα μικρό ταξιδάκι, μια άσκηση δηλαδή.

Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι: να είναι μια ομάδα και ο ιδιοκτήτης και οι έφεδροι. Δηλαδή οι επίστρατοι των ειδικών ομάδων πεζικού, να έχουν ο ένας τα τηλέφωνα του αλλού. Εξάλλου δεν ζητάμε και πολλά, να μεταφέρει κάθε ιδιοκτήτης τρις ομάδες που η μια θα είναι του ειδικού πεζικού.

Χρειάζονται 1000 τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή των 0.50 μαζί με την διόπτρα.
Κάνει 2.500 ευρώ το ένα 2,5 εκατομμύρια ευρώ όλα.
1000 τυφέκια ελευθέρου σκοπευτή των 7,62 με κινητό ουριαίο. Κάνει 2000 ευρώ το ένα μαζί με την διόπτρα και 12 κλιπ των 5 σφαιρών, 2 εκατομμύρια όλα. 1000 ΑΤ εκτοξευτές όχι και άριστης ποιότητας. Καλύτεροι είναι οι ρωσικοί PRG κόστος 5000 ευρώ μαζί με τα βλήματα το ένα, 5 εκατομμύρια ευρώ όλα.
2000 SIAGA που κοστίζουν με τους γεμιστήρες, τηλεφακό και όλα τα καλούδια 2000 ευρώ, η κάθε μια 4 εκατομμύρια ή 2 εκατομμύρια αν αγοραστούν πιο φτηνές. Και τέλος χρειάζεσαι 1000 εκτοξευτές βομβίδων των 40 χιλιοστών που ρίχνουν ένα μόνο βλήμα, με το σπαστό κοντάκι για μείωση του βάρους 1000 ευρώ ο κάθε ένας 1 εκατομμύριο συνολικά.
Έχουμε 14,5 έως 16,5 εκατομμύρια ευρώ, που θα ανέβει στα 20 εκατομμύρια ευρώ για τον υπόλοιπο εξοπλισμό και άντε να πάει 25 εκατομμύρια ευρώ. Αν τους εξοπλίσουμε και με διόπτρες τηλεφακούς νυκτός και άλλον ειδικό εξοπλισμό, για μάχη κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τώρα αν εσύ έχεις δει καμιά τέτοια μελέτη, παγκόσμιος ανά την υφήλιο. Που να λέει: πώς να πετάξεις στην θάλασσα τους εχθρούς, μετά από μια απόβαση. Χωρίς την χρησιμοποίηση αρμάτων, δηλαδή χρησιμοποιώντας μόνο πεζικό. Χωρίς την χρησιμοποίηση ειδικών πολεμικών σκαφών, για να τους μεταφέρεις. Της ενισχύσεις δηλαδή, με ελάχιστα πλοία συνοδείας, μικρού μεγέθους και χρησιμοποιώντας έναν ελάχιστο αριθμό αεροσκαφών, για να τα καταφέρεις. Δηλαδή δυο, τρεις μεμονωμένες αλλά συντονισμένες αεροπορικές επιθέσεις και κοστίζοντας τόσο φτηνά έχεις δει πουθενά;

Γιατί αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι: ότι εδώ είναι αιγαίο, είναι Ελλάδα και πρέπει να βρούμε τον ειδικό τρόπο πόλεμου. Που δεν υπάρχει σε κανένα βιβλίο, από κανένα ξένο δηλαδή. Αλλά αποκλειστικά από έλληνα, που βιώνει αυτήν την κατάσταση χρόνια τώρα και σκέφτεται χρόνια τώρα. Πως θα βρει τρόπους, για να αντιμετώπιση την τούρκικη επιθετικότητα και να νικήσει με το ελάχιστο δυνατόν κόστος. Και που φωνάζει χρόνια τώρα, πως μπορεί να το κάνει. Αρκεί κάποιος να του δώσει μια ευκαιρία, από το υπουργείο εθνικής άμυνας. Για να τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε σαν έθνος. Αλλιώς ακολουθώντας ξένα πρότυπα και ξένες τακτικές χαθήκαμε.

Μικρός ήρωας
Δικαίος Γεώργιος

Ο Δικαίος Γεώργιος είναι ηλεκτρονικός. Ασχολείται με τα όπλα από το 1978 και σχεδιάζει όπλα από το 1982! Από το 1993 προσπαθεί να συγκινήσει της πολεμικές βιομηχανίες της χώρας το υπουργείο εθνικής άμυνας και τους υπουργούς υφυπουργούς στέλνοντας εκατοντάδες φαξ και EMAIL αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει. από το 1994-95 σχεδιάζει όπλα που δεν υπάρχουν. Δηλαδή ασχολείται σε τομείς που δεν έχουν ασχοληθεί άλλοι. Μέχρι σήμερα και έχει φτιάξη περισσότερες από 200 μελέτες και έχει περισσότερες από 300 πατέντες, βρει -ανακαλύψει για να δουλέψουν τα σχέδια του.. δεν θα πω πολλά λόγια για μένα μόνο τρία πράγματα έγραψα ότι το υποβρύχιο παπανικολής 214 δεν μπορεί να πέσει η κλήση κάτω από της 17-18 μοίρες 7 με 8 μήνες πριν το ανακοινώσει η κατασκευάστρια εταιρία. Την μελέτη για τα ραντάρ L στα φτερά περισσότερο από ενάμιση χρόνο πριν το ανακοινώσουν οι ρώσοι. Για το αδύνατο σημείο του Έβρου και την δυνατότητα να χάσουμε έναν πόλεμο τα λέω από το 1993 υπάρχουν καταγεγραμμένα στο ιντερνέτ περισσότερο από ενάμιση χρόνο πριν ανακοινωθεί το σχέδιο βαριοπούλα ένα μεγάλο μέρος από της μελέτες μου μπορείτε να της δείτε εδώ:

http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=6752.0
http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=839.50
και σχόλια μπορείτε να διαβάσετε άδω
http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=843.0

http://armyalert.blogspot.com/2011/02/blog-post_8205.html

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP