Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ευρωπαϊκές επισημάνσεις για τη λαθρομετανάστευση.Κερκόπορτα η Τουρκία


«Σοβαρό πρόβλημα» για την Ε.Ε. θεωρεί την πολιτική της Τουρκίας στο θέμα της λαθρομετανάστευσης ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Πιέρ Λελούς, ο οποίος ζήτησε από τους εταίρους να φανούν αλληλέγγυοι με τις χώρες που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή».

Σύμφωνα με τον κ. Λελούς, που θεωρείται στενός συνεργάτης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, η κατάσταση στη Δυτική Μεσόγειο έχει βελτιωθεί, χάρις στη στενή συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών που βρίσκονται στην περιοχή.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όπως είπε, τη μετατόπιση του προβλήματος στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου στρέφεται πλέον το μεγάλο κύμα των λεθρομεταναστών.

Ο Γάλλος υφυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στον πολύ μεγάλο αριθμό των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται στην κοινοτική επικράτεια μέσω της Τουρκίας με πρώτο προορισμό την Ελλάδα. Πρόκειται για σημαντικό πρόβλημα μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, ανέφερε.

Ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας, ζήτησε από την επόμενη προεδρία, την ισπανική, η οποία θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου 2010, να λάβει πρωτοβουλία σε κοινοτικό επίπεδο με στόχο την εναρμόνιση των νομοθεσιών των κρατών-μελών, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης του Frontex (κοινοτικός οργανισμός διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων), ώστε να μην αφεθούν μόνες οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Οπως στον τομέα της ενέργειας, και στη λαθρομετανάστευση είναι απαραίτητη η επίδειξη αλληλεγγύης για να θέσουμε υπό έλεγχο τη λαθρομετανάστευση, ώστε να μην υποστούμε τις συνέπειες, κατέληξε ο κ. Λελούς.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε πρόταση με την οποία ζητούσε ευθέως από τους εταίρους να πιεστεί η Τουρκία να υπογράψει άμεσα ευρωπαϊκή συμφωνία επανεισδοχής, η οποία θα ισχύει με όλα τα κράτη μέλη.

Read more...

Δήλωση Λαβρόφ για τα Κατεχόμενα


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκλείει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει η Ρωσία κρατική υπόσταση στα Κατεχόμενα με αντάλλαγμα την αναγνώριση της αποσχισθείσας από τη Γεωργία Δημοκρατίας της Αμπχαζίας εκ μέρους της Τουρκίας.

«Η Ρωσία δεν παζαρεύει την αναγνώριση της "Βόρειας Κύπρου" από τη Μόσχα, με αντάλλαγμα την αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Άγκυρα», είπε ο κ. Λαβρόφ, απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή, κατά την πρόσφατη διάλεξή του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αμπχαζίας στο Σοχούμι.

«Δεν είμαστε επιρρεπείς σε οποιαδήποτε συναλλαγή με τη λογική του εσύ σε μένα κι εγώ σε σένα. Πρόκειται για τελείως διαφορετικές υποθέσεις. Από ιστορικής, ηθικής και ανθρώπινης άποψης είναι διαφορετικές καταστάσεις και κάθε είδους παζάρεμα είναι άτοπο εδώ», δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Κάθε κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί λαμβάνοντας υπ' όψη τα ιστορικά δεδομένα», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, οι σχετικές δηλώσεις του οποίου αναπαράγονται σήμερα από αρκετά ρωσικά ΜΜΕ και την επίσημη ιστοσελίδα του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία», όπου το γεγονός επισημαίνεται ως αντικατοπτρίζον την «υπεύθυνη διεθνή πολιτική της Ρωσίας».
ΑΤΗΙΝΑ9984

Read more...

ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Ο Τούρκος υπ. Εωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε σε δηλώσεις του ότι η Κυπριακή πλευρά είναι υπεύθυνη για τις αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος, ενώ πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί σοβαρό επιχείρημα ότι η Τουρκία δεν ανοίγει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια των κατεχομένων στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.



Read more...

Το στίγμα των εκλογών στην θεοκρατική κοινότητα του Κέχρου


Στον πηγαιμό για τον Κέχρο είναι μακρύς ο δρόμος, κλειστός ο κόσμος, αναποφάσιστοι δηλώνουν κάποιοι,λέγοντας ότι περιμένουν ακόμη. Αλήθεια τι περιμένουν να συμβεί την προτελευταία μέρα των εκλογών;
Βρεθήκαμε στην ορεινή κοινότητας που από παράδοση επιλέγουν οι περισσότεροι μειονοτικοί υποψήφιοι να απευθύνουν τον τελευταίο προεκλογικό λόγο στους κατοίκους που ολοένα εμφανίζονται και λιγότεροι. Βρεθήκαμε κι εμείς από τον «Χ» στην καθιερωμένη άφιξη των υποψήφιων βουλευτών που επιλέγουν να συνομιλήσουν μαζί τους μετά την μεσημεριανή προσευχή που την κάνουν στο μεγάλο τέμενος όλοι μαζί. Θρησκευόμενοι άνθρωποι που έχουν κάθε λόγο να ακούσουν τους πρώην βουλευτές, τους πολιτευτές, τους θρησκευτικούς τους ταγούς και εκεί ήταν οι πάντες νεολαίοι, μεσήλικες,αλλά και ηλικιωμένοι, που στις παραδοσιακές κοινωνίες έχουν ακόμη τον πρωτεύοντα ρόλο. Ντυμένοι άλλοι ευρωπαϊκά κι άλλοι παραδοσιακά με τα μάλλινα ποτούρια και τα σαρίκια.
Ούτε μία γυναίκα.

«Γιατί δεν είναι εδώ οι γυναίκες; ρωτάμε στο καφενείο παντοπωλείο που είναι το μάτι και το αφτί της γής.
-Μα είναι η μέρα της προσευχής και δεν πηγαίνουν στο τζαμί.
-Δεν τις βλέπουμε ούτε στην πλατεία του χωριού, όπου γίνονται οι ομιλίες των υποψηφίων θα μπορούσαν να είναι εδώ να ακούσουν.
-Όχι δεν συνηθίζεται, ήταν η απάντηση. Το θέμα κλείνει. Οι γυναίκες θα ρίξουν το ψηφοδέλτιο που θα φέρει ο άντρας στο σπίτι. Οι περισσότερες δεν θα ξέρουν ούτε τι γράφει, ούτε που είναι ο σταυρός. Θα ακολουθήσουν πειθήνια την επιλογή του συζύγου χωρίς να ξέρουν ή να απαιτούν πολλά - πολλά. Κι αυτό ισχύει σε όλα τα χωριά του βουνού ή του κάμπου. Ένας κόσμος που δεν εκφράζεται και όμως συμμετέχει και καθορίζει καταλυτικά το αποτέλεσμα.
Στον Κέχρο υπάρχουν κάποιοι παραδοσιακοί μικροπωλητές μελιού, κηρύθρας και βασιλικού πολτού που ξεπουλούν την πραμάτεια τους όπως και σταφυλοπαραγωγοί που με ένα ευρώ το κιλό αδειάζουν τις κάσες με τα όμορφα φρούτα εποχής.
Στο καφενείο προσφέρεται ζεστό τσάι και καφές. Οι συζητήσεις θα αρχίσουν αφού μιλήσουν οι υποψήφιοι και αφού απαλλαγούν από την παρουσία μας η οποία φαίνεται ότι ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα, αφού κανείς δεν θέλει να μιλήσεις για τις εκλογές να διατυπώσει τις επιθυμίες και τα θέλω του από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Εκεί τουρκικά κανάλια τοπικά και από τις εφημερίδες μόνο οι άνθρωποι του «Χρόνου».
«Ακόμη δεν αποφασίσαμε», θα πουν κάποιοι που ρωτιούνται.
«Τα αγροτικά μας καίνε», θα πει ένας άλλος, ενώ οι νέοι δέχονται να φωτογραφηθούν, αλλά δεν θέλουν να μας πουν την άποψή τους για τα πολιτικά πράγματα ή για τα όνειρά τους ζώντας σ΄ένα απομακρυσμένο χωριό.
Την τελευταία στιγμή φτάνει και ο έτερος μουσουλμάνος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Χασάν Ιδρίς από τις Σάπες που παίρνει πρώτος το λόγο εξηγεί την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο και ζητά την στήριξη του κόσμου. Αμέσως μετά στο υποτυπώδες βήμα εκεί στην αυλή της κοινότητας Κέχρου μιλά ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. δικηγόρος Αχμέτ Ιλχάν ντυμένος σαν από φιγουρίνι, ξεχωρίζει και στην συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν με πιο λιτή εμφάνιση, αφού τους καλωσορίζει στον τόπο του, ο πρόεδρος κοινότητας Απτουλκαδήρ Χότζα.
Αναλυτικά το τι λέχθηκε όλα στην συνέχεια. Δεν υπάρχουν κοματικές σημαίες κανενός κόμματος, ούτε πανώ, ούτε μια προεκλογική αφίσα, λες και δεν γίνονται εκλογές. Αν δεν υπήρχε η στοίβα των ψηφοδελτίων που άφησαν οι υποψήφιοι στα καφενεία δεν θα καταλαβαίναμε τίποτα απολύτως. Γεμάτο το ΚΕΠ που είναι στο κέντρο από ηλικιωμένους που ήρθαν να ακούσουν τους ομιλητές και από τον κόσμο που μετά την προσευχή κατευθύνθηκε στον χώρο που έχει χρήση πλατείας.
Εμείς επιστρέφουμε από τον Κέχρο με την ίδια αίσθηση. Μια προεκλογική εκστρατεία που γίνεται μόνο στα τουρκικά με τις γνωστές κορώνες «ψήφο στον Τούρκο», σε μια Ελλάδα που δεν γνωρίζει τι γίνεται στην Θράκη… Το μόνο που μας ανταμείβει από αυτή την εξόρμηση στα ορεινά, είναι η ομορφιά και η νομοτέλεια της φύσης. Στο ελικοειδή δρόμο της επιστροφής βλέπουμε κοπάδια με κατσίκια που τα διαφεντεύουν Βούλγαροι τσομπάνηδες που μιλούν ασταμάτητα στο κινητό, κοπάδια με αγελάδες που απολαμβάνουν αμέριμνες το χορτάρι χαρίζοντας εξαιρετικές πόζες και ένα και μοναδικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ που κάνει το δρομολόγιο, ενώνοντας συγκοινωνιακά τον Κέχρο με την Κομοτηνή.


ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ
Ιλχάν Αχμέτ υποψήφιος της Ν.Δ.:
Κάθε ψήφος που πηγαίνει στον Ευριπίδη είναι αμαρτία!..
Την άποψη αυτή ότι οι ψήφοι τόσο στον Στυλιανίδη, όσο και στον Πεταλωτή από ανθρώπους της μειονότητας είναι όχι απλά λάθος κίνηση αλλά και αμαρτία, διατύπωσε κατά την ομιλία του στο περιορισμένο κοινό του Κέχρου μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν.
Ιλχάν Αχμέτ υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.: «Θέλω να σας ευχαριστήσω εσάς κατοίκους του Κέχρου, σαν Τούρκους της Δυτικής Θράκης για την στήριξη που μου δώσατε την προηγούμενη φορά, σας παρακαλώ πολύ να μην δώσουμε την ψήφο μας σε άτομα που δεν μπορούν να βγουν και στους Έλληνες! Πριν από λίγο ήταν εδώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σας ρωτάω τι δουλειά έχει εδώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης; Στα χωριά μας να μοιράζει ψηφοδέλτια. Και οι άλλοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ γιατί μοιράζουν ψήφους στα δικά μας χωριά; Εγώ ντρέπομαι γι’ αυτό. Εγώ πήγα σε κανένα ελληνικό χωριό να ζητήσω ψήφους; Μπορώ να ζητήσω;
Σε άλλο σημείο ο Κ. Αχμέτ τόνισε: «Δώστε μας την εξουσία να βγούμε δύο Τούρκους βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για 600 ψήφους στο παρελθόν ο Γκ. Γκαλήπ είχε χάσει την εκλογή. Μακάρι να ήταν και ο κ. Γκαλήπ τότε βουλευτής, ήμουν όμως μόνος μου. Έχουμε γύρω στους 37.000 ψήφους αν το πιστέψουμε βαθειά μπορούμε να στείλουμε δύο βουλευτές στην Βουλή, είτε κυβερνητικούς είτε ένα κι ένα. Εμείς είμαστε βέβαια βουλευτές ελληνικών κομμάτων αυτοί έχουν το καρπούζι κι αυτοί το μαχαίρι. Εμείς τι λέμε; Κόβε σωστά μην παίρνεις το περισσότερο εσύ.
Η εκλογική περίοδος πέρασε ήσυχα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους και να ευχηθώ επιτυχία. Με τον κ. Χατζηοσμάν κάναμε μια έκκληση σοβαρή, πολιτισμένη, να μην διασπασθούμε και να πετύχουμε τον στόχο που δικαιούμαστε την Κυριακή το βράδυ. Κάθε ψήφος που πηγαίνει στον Ευριπίδη και στον Πεταλωτή επιτρέψτε μου είναι αμαρτία. «Εμείς φυσικά δεν κάνουμε διαχωρισμούς θρησκευτικούς ή φυλετικούς», είπε ο Ευριπίδης, αλλά εντάξει δεν κάνεις, αλλά τις αποφάσεις εσύ τις παίρνεις. Όταν ήσουν υπουργός Μεταφορών δεν πήρε κάποιες αποφάσεις που δεν άρεσαν στην μειονότητα; Και όταν ήταν βουλευτής ο κ. Γκαλήπ έτσι γινόταν. Όταν βγαίνει κάποιος Τούρκος βουλευτής προσπαθούν να του κόψουν την φόρα, να τον μειώσουν.
Είναι η τελευταία μου ομιλία αυτή, αλλά ο στόχος είναι να ανακόψουν την πρωτιά, να μειώσουν την δύναμή μας. Εμείς ακόμη κι αν δώσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή σ΄ένα κόμμα στον κ. Παπανδρέου, αν δώσουμε 32.000 ψήφους δεν κερδίζουμε τίποτα. Κοιτάξτε δεν πρέπει να δώσουμε τις ψήφους μας σε αδύναμους Τούρκους υποψήφιους. Βλέπετε στην Ξάνθη που έμειναν επί δύο τετραετίες χωρίς βουλευτή τι έκαναν; Ποιόν έβαλαν δίπλα στον Μάντατζη την αδελφή της γραμματέας του για να μην αποτελεί απειλή για τον ίδιο. Ξέρω πολύ καλά τα προβλήματά σας, τα προβλήματα για το καπνό και θέλω να αγωνιστώ για την προώθησή τους. Αρκεί να με εμπιστευτείτε». Ο Ιλχάν Αχμέτ αν και κατάγεται από την ορεινή περιοχή δεν φάνηκε να έχει κάποιο μεγαλύτερο ρεύμα ή πιο εντυπωσιακή στήριξη. Παρακολούθησε την προσευχή στο τζαμί και μετά πήγε στο προαύλιο της κοινότητας, όπου έγιναν οι ομιλίες όλων των υποψηφίων. Στην συνέχεια έκανε δηλώσεις για τον τουρκικό κανάλι ΝΤV που συνοδευόταν από δημοσιογράφους κι έκανε για το δελτίο ειδήσεων όπως μας πληροφόρησαν ζωντανές συνδέσεις από τις εκλογές στα μειονοτικά χωριά της Θράκης.

ΟΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
«Η ψήφος είναι ιερή και εκπορεύεται από τον Θεό», είπε ο θεολόγος Αχμέτ Χατζηοσμάν
Θεέ μου, δημιουργέ μου, δώσε ό,τι καλύτερο για την μειονότητα
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν πιο ανανεωμένος, αφού έκοψε το μουστάκι του, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον Κέχρο αφού προηγουμένως είχε κάνει μια θεαματική επίσκεψη στην αγορά των Σαπών, όπου χθες γινόταν και η εβδομαδιαία αγορά. Ήταν όμως πολύ βραχνιασμένος μίλησε από μικροφώνου και δικαιολογήθηκε εξηγώντας ότι μόνο αυτό οφείλεται στις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε μία μέρα σε33 χωριά, ενώ έδωσε και μια πολύωρη συνέντευξη στο ΤRT της Τουρκίας. Η ομιλία του είχε αναφορές στον Θεό επιχειρώντας να διαφοροποιηθεί από τον αμιγώς πολιτικό λόγο και να αγγίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων πιστών, αφού προηγουμένως είχε προσευχηθεί μαζί τους στο μεγάλο τζαμί του Κέχρου.
Όταν πήρε το λόγο ο κ. Χατζηοσμάν ανέφερε : «Εγώ βρίσκομαι δίπλα σας από το 1985. Η ψήφος είναι ιερή την έδωσε ο Θεός κι εγώ για να τιμήσω τις ψήφους που μου δώσατε μέρα - νύχτα εργάστηκα χωρίς να σταματάω, χωρίς να κουράζομαι. Είδατε τι έχω κάνει από τα διάφορα πόστα που πέρασα, είτε σαν αντινομάρχης, είτε σα βουλευτής, διότι το να υπηρετείς το λαό είναι ευάρεστο για τον Θεό. Για να λύσω τα προβλήματά σας και ότι σας απασχολεί αγωνίστηκα ειλικρινά. Μέσα στον 1,5 χρόνο που είμαι βουλευτής 23 φορές βγήκα στο βήμα και αναφέρθηκα στα προβλήματά σας. Δυστυχώς η περιοχή μας βρίσκεται μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης. Η εκπαίδευσή μας; Ζητήσαμε δίγλωσσα νηπιαγωγεία, ελληνικά και τουρκικά. Σχετικά με αυτά τα θέματα έκανα πολλές επερωτήσεις. Η επόμενη περίοδος που έρχεται είναι του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Είμαι στην υπηρεσία σας για να λύσω τα προβλήματά σας. Θεέ μου, δημιουργέ μου, δώσε ό,τι καλύτερο για την μειονότητα».
Φυσικά εισέπραξε το χειροκρότημα του κόσμου, ενώ συνεργείο ανθρώπων του μοίραζε ψηφοδέλτια έξω από το τζαμί, στα καφενεία παντού.
Ο κ. Χατζηοσμάν ρωτήθηκε για τη προσωπική του ευχή σ΄αυτές τις εκλογές. «Η ευχή μου είναι να πάμε καλά στις εκλογές να έχουμε ηρεμία, ησυχία, να δώσουν τις ψήφους τους στους υποψηφίους που θα κάνουν τον αγώνα τους για τα προβλήματα της περιοχής, σ΄αυτούς που δεδομένα θα είναι δίπλα στον λαό. Αγωνίστηκα,προσπάθησα δύο χρόνια στην Βουλή, νομίζω ότι κυβέρνηση θάναι το ΠΑΣΟΚ και με πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου θα έχουμε ανάπτυξη στην περιοχή μας και όλα θα πάνε καλά. Εγώ πάντα είχα επικοινωνία με τον κόσμο, πιστεύω ότι και πάλι οι ψηφοφόροι μου θα με στηρίξουν και με μεγάλη δύναμη θα με στείλουν στην Βουλή», κατέληξε με περισσή αυτοπεποίθηση.


Θέλουμε δύο Τούρκους βουλευτές λέει ο Ιλχάν Αχμέτ χαρακτηριστικά
Δηλώσεις σε τουρκικό κανάλι για τις ελληνικές εκλογές και την ψήφο της μειονότητας

Το καφενείο είναι σημείο αναφοράς, αφού εκεί καταλήγει η αλληλογραφία, πραγματικά γίνεται χαμός από φακέλους, εφημερίδες, ψηφοδέλτια, λογαριασμούς ΔΕΗ, τα πάντα

Αναποφάσιστοι ψηφοφόροι με τα παραδοσιακά καλπάκια μόλις βγήκαν από το τζαμί

Οι τρεις υποψήφιοι από «αντίπαλα» κόμματα εκεί στον Κέχρο τα βρίσκουν

Παραδοσιακοί παππούδες με τας ψηφοδέλτια του Χατζηοσμάν στο χέρι και τον ίδιο τον υποψήφιο βουλευτή ανάμεσά τους φωτογραφίζονται με καμάρι

Η δημοσιογράφος του «Χ» συζητά για τις εκλογές με τους γεροντότερους στους οποίους υποκύπτουν οι νέοι και οι γυναίκες σε κάθε οικογένεια

Read more...

Με δάκρυα χαράς θα δω τον πρώτο Τούρκο υπουργό με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ


Ο Αχμέτ Κότς γράφει για το ανερχόμενο αστέρι του ΠΑΣΟΚ Κοτζά Μουμίν Ριτβάν
«Δεν είναι όνειρο είναι μια χειροπιαστή πραγματικότητα»

Σε άρθρο του ο γνωστός Αχμέτ Κότς από την Μπρούσα, του «συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης» αναλύει την γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουν οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης, τα αδέλφια του, όπως τα αποκαλεί, τονίζοντας ότι στις εκλογές της Κυριακής που είναι σημαντικές για τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης λόγω των εξελίξεων και της δυνατότητας να έχει μάλλον αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ώρα να αποκτήσουν σ’ αυτό το σημείο καμπής, τον πρώτο Τούρκο υπουργό στη νέα κυβέρνηση.
Αφού υπογραμμίζει ότι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν είναι εντάξει και δεν χρειάζεται άλλη βοήθεια, αναφέρεται στο γεγονός ότι ένα νέο αστέρι ανατέλλει στην Θράκη κι αυτός είναι ο Μεχμέτ Μουμίν Ριτβάν.
Έτσι τονίζει η μειονότητα θα έχει στη νέα βουλή τρείς μειονοτικούς βουλευτές κι αυτούς στο ΠΑΣΟΚ, τότε δε θα είναι η ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει κι αν τολμήσει ο Γιώργος Παπανδρέου ας μην κάνει έναν υπουργό από την μειονότητα.
Υπολογίζει δε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο Ριτβάν πήρε 2.485 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Πεταλωτής 7.749. Αν γινόταν μια πιο καλή διαχείριση αυτή τη φορά σίγουρα ο Ριτβάν θα είναι βουλευτής. Κι αυτό δεν είναι όνειρο, υπογραμμίζει.
Αν δω αυτό το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα, λέει, τότε θα κλάψω από χαρά και τα δάκρυά μου θα είναι δάκρυα ανακούφισης...


Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP