Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Προς ισλαμοποίηση της Ευρώπης;


H Ευρώπη το 2050 θα είναι αγνώριστη. Με αυτή τη φράση αρχίζει άρθρο του Foreign Policy με τίτλο "Εurabian Follies" που καταγράφει τη βιβλιογραφία σχετικά με την "Ευραραβία", ένα νεολογισμό που υποδηλώνει τη ραγδαία ισλαμοποίηση της Ευρώπης λόγω του υψηλού δημογραφικού δυναμισμού των μουσουλμανικών πληθυσμών.
"Η Ευρώπη είναι ήδη Ευραραβία" δήλωνε το 2005 η Oriana Fallaci, "μία αποικία του Ισλάμ, όπου η ισλαμική εισβολή δεν προχώρησε μόνον υπό την φυσική έννοια, αλλά επίσης και υπό την πνευματική και πολιτισμική έννοια".

"Αυτό που πραγματικά συνέβη», έγραφε στο βιβλίο της "Η Οργή και η Υπερηφάνεια", "δεν ήταν μόνον μετανάστευση, ήταν περισσότερο μία εισβολή καθοδηγούμενη υπό το έμβλημα της μυστικότητας -μία μυστικότητα η οποία ενοχλεί διότι δεν είναι πράα και οδυνηρή (για τους μετανάστες), αλλά αλαζονική και προστατευόμενη από τον κυνισμό των πολιτικών οι οποίοι κλείνουν το ένα μάτι τους ή και τα δύο". Το επίπεδο ανεκτικότητας ξεπεράστηκε δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια πριν, "όταν η Αριστερά επέτρεψε στους Μουσουλμάνους να αποβιβασθούν στις ακτές μας κατά χιλιάδες". Η δουλοπρέπεια έναντι των εισβολέων δηλητηρίασε την δημοκρατία, υπονόμευσε την ελευθερία της σκέψης και την αντίληψη για αυτήν καθ’ εαυτή την ελευθερία.

Read more...

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Αδιαμαρτύρητα δέχτηκε η τουρκική κυβέρνηση την απόφαση-χαστούκι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία δικαιώθηκαν δύο αδέλφια για την κληρονομιά, αξίας 11,9 εκατομμυρίων ευρώ, που τους άφησε η αδελφή τους στην Κωνσταντινούπολη. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε, όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία, καθώς η Τουρκία δεν άσκησε έφεση, όπως δικαιούνταν, και καλείται μέσα σε διάστημα τριών μηνών να συμβιβαστεί με τους δικαιούχους.

Η απόφαση για την προσφυγή που κατέθεσαν το 2002 οι αδελφοί Φωκά είχε ληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και το τουρκικό κράτος είχε δικαίωμα να ασκήσει έφεση μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2009, κίνηση που είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η πλευρά των αδελφών Φωκά εκτιμά πως η έφεση δεν ασκήθηκε ύστερα από τη θετική αντίδραση στην απόφαση σύσσωμου του τουρκικού τύπου. Άλλωστε οι τουρκικές εφημερίδες είχαν αναπαράγει και δημοσίευμα της “Μ” για την έρευνα που γίνεται, βασισμένη σε έναν τηλεφωνικό κατάλογο της Κωνσταντινούπολης του 1955, που πήρε στα χέρια του ο δικηγόρος των διεκδικητών Δημήτρης Γκελντής, ανοίγοντας τη διεκδίκηση όλων των περιουσιών των Κωνσταντινουπολιτών, που εκτιμάται πως φτάνουν τα 12.000 ακίνητα, αξίας 14 δισ. ευρώ. Η διεκδίκηση της περιουσίας της Πολυξένης Φωκά-Πιστικά από το τουρκικό κράτος ξεκίνησε μετά τον θάνατό της, τον Απρίλιο του 2000, από τα δύο αδέλφια της, που ζουν στην Ελλάδα και που έμειναν μοναδικοί κληρονόμοι της. Τα τουρκικά δικαστήρια απέρριψαν τις αιτήσεις των δύο αδελφών, που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2002, και με την απόφαση του Σεπτεμβρίου έγινε ομόφωνα δεκτό ότι η δήμευση της περιουσίας αποτελεί παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η Τουρκία θα γιορτάσει την «επανάσταση» των "τούρκων της Δυτικής Θράκης"!!! Ναι, έκαναν και επανάσταση στην Ελλάδα… και θα έρθει και ο Ερντογάν να δε


Η ημέρα των Τούρκων Δυτικής Θράκη θα γιορτασθεί στις 29 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους με διάφορες δραστηριότητες. Εκτός από τις γιορτές στη Δυτική Θράκη(;) μια σειρά δραστηριοτήτων θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη αλλά και την Άγκυρα*.
Υπεύθυνοι των εορτασμών προτάσσονται τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης, μέλη της οποίας είναι οι: Αχμέτ Μέτε (πρόεδρος και ψευτομουφτής Ξάνθης), Αχμέτ Χατζηοσμάν (Αναπληρωτής), Τσετίν Μάντατζη (Αναπληρωτής), Αβραάμ Σερίφ (ψευτομουφτής Κομοτηνής). Επίσης, συνδιοργανωτές εμφανίζονται οι: Μεχμέτ Χατζηχαλήλ (Πρόεδρος της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης), Αντνάν Σελίμ (Πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής), Σαμί Τοραμάν (Πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Θράκης), Χαλίτ Χαμπίπογλου και Φερούχ Οζκάν.
Τι «γιορτάζουν» όμως οι τουρκόφρονες αυτοί που διατηρούν άριστες σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής; Και γιατί ο εορτασμός αυτός επιλέχθηκε να γίνει αυτή την χρονική περίοδο; Ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η τουρκική προπαγάνδα; Ποιά σχέση υπάρχει με την επιδίωξη δημιουργίας κρατιδίου "Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης";

Η «γιορτή της επανάστασης» των τουρκολάγνων καλοβολεμένων αναφέρεται στα «επεισόδια» που είχαν γίνει το 1990 στην πόλη της Κομοτηνής. Φυσικά, επεισόδια όχι μόνο δεν υπήρξαν, αλλά αντίθετα, μεγάλος αριθμός κατοίκων της Κομοτηνής (μεταξύ των οποίων και πολλοί μουσουλμάνοι) διαδήλωσαν για την αναίτια και προκλητική -για την ειρηνική συμβίωση των πολιτών- εν ψυχρώ δολοφονία. Η τοπική αστυνομία τοποθετήθηκε έγκαιρα μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, όσο και στα περίχωρά της, επειδή υπήρξαν σαφέστατες πληροφορίες μετακίνησης αριθμού φανατικών τουρκολάγνων, οι οποίοι «αποφάσισαν» να μπούνε στην πόλη της Κομοτηνής και να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη ενός μουσουλμάνου, ο οποίος είχε επιτεθεί εν ψυχρώ μέσα στο νοσοκομείο της Κομοτηνής τον Άγγελο Σολακίδη δημιουργώντας του πολύ βαρύ τραυματισμό!!!
Ο δράστης, ένας απλός γιδοβοσκός που δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική και φυσικά το τουρκικό προξενείο και τους πράκτορές του, έπασχε από ψυχολογική νόσο και επιτέθηκε αναίτια στον πρώτο που βρέθηκε μπροστά του, δηλαδή στον άτυχο Σολακίδη. Το πραγματικό γεγονός αποκρύφθηκε εντέχνως όμως από την τουρκική προπαγάνδα, η οποία εμφάνιζε τον ψυχασθενή γιδοβοσκό ως ήρωα που «δεν άντεξε άλλο»… Φυσικά, αυτό αποτέλεσε κύριο αίτιο δημιουργίας μίας έντασης στην πόλη της Κομοτηνής και όταν μετά από εβδομάδες μαθεύτηκε πως ο Σολακίδης κατέληξε, υπήρξε έντονη διαμαρτυρία… Τίποτε άλλο… Αντίθετα, υπήρξε περίπτωση κατά την οποία φανατικός μουσουλμάνος είχε κινηθεί ένοπλος εναντίον μίας παρέας νεαρών, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, αλλά δεν κατάφερε να πυροβολήσει επειδή τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν άλλοι παρευρισκόμενοι…
Οι τουρκόφρονες, λοιπόν, αποφάσισαν να γιορτάσουν έναν φόνο, που ντον βάφτισαν επανάσταση, ενώ εκείνες τις ημέρες, τόσο το Indymedia Πάτρας**, όσο και o γνωστός "Ιός" (της «Ε»), παραποιούσαν τα γεγονότα και δυναμίτιζαν το λαϊκό αίσθημα, αναφερόμενοι σε πογκρόμ των χριστιανών κατοίκων της περιοχής, ευτυχώς χωρίς να καταφέρουν να υπάρξουν έκτροπα. Παρ’ όλα αυτά, τα δημοσιεύματά τους έγιναν αντικείμενο ανθελληνικής προπαγάνδας, τα αποτελέσματα της οποίας με διάφορους τρόπους (καταδίκες από την Ε.Ε.) και μέχρι σήμερα, αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τώρα, μάλιστα, οι τουρκόφρονες έχουν προγραμματίσει διήμερες εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, στις οποίες θα επισκεφθούν όλα τα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ (τηλεοράσεις και εφημερίδες) προκειμένου να προπαγανδίσουν στηριγμένοι αποκλειστικά στο ψέμα και να σχηματίσουν στρεβλή εικόνα για την διαβίωση των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, τους οποίους οι ίδιοι αποκαλούν «τούρκους πολίτες»!!!
Ο «εορτασμός» αυτός, συνθλίβει την πραγματική ιστορία και θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο για την τουρκική προπαγάνδα στην Ευρώπη εις βάρος της Ελλάδας, αλλά αναμένεται πως θα χρησιμοποιηθεί και από τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην χώρα μας, στην οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για να συζητήσει ελληνοτουρκικά θέματα και φυσικά –όπως ο ίδιος έχει ξεκάθαρα δηλώσει- τις συνθήκες διαβίωσης των τούρκων της Θράκης…
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κύριος Ερντογάν θα προτιμήσει να μετακινηθεί προς την Αθήνα οδικώς, προκειμένου να επισκεφθεί –έμμεσα- την Θράκη, δίνοντας έτσι μία ακόμη ευκαιρία να συσπειρωθούν οι τουρκολάγνοι στο πρόσωπό του ως «λυτρωτή»… Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν πως η πίεση που θα ασκήσει ο τούρκος πρωθυπουργός στον έλληνα ομόλογό του θα είναι πολύ ισχυρή, επιθυμώντας να εκμεταλλευτεί την χρονική συγκυρία κατά την οποία η Τουρκία απολαμβάνει την αίσθηση της δύναμης και του «χωροφύλακα» που της έχει επιδοθεί από τον Μπάρακ Ομπάμα.
Ο εορτασμός, όμως, της «επανάστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», αυτόματα δημιουργεί μία «εικόνα» πως στην Ελληνική Θράκη υπάρχουν Τούρκοι, οι οποίοι υποφέρουν και πως προσπάθησαν να αποκτήσουν την «ελευθερία» τους ή την «ανεξαρτησία» τους. Αυτή η ψευδής εικόνα, θα είναι και η χειρότερη που επιδιώκουν να καταφέρουν να περάσουν οι τούρκοι προβοκάτορες, οι οποίοι όχι μόνο δεν σέβονται τη μνήμη των νεκρών (ο γιδοβοσκός μουσουλμάνος αυτοκτόνησε με απαγχονισμό καθώς περίμενε την εκδίκαση της έφεσής του και στέρησε από τους τούρκους πράκτορες την δυνατότητα να επενδύσουν στην δυστυχία του και να τον εμφανίσουν ως τούρκο που υπέφερε από την Ελλάδα και αγανάκτησε, ενώ γνώριζαν πάρα πολύ καλά πως ο δυστυχής αυτός ταλαιπωρούνταν από επικίνδυνη ψυχασθένεια…). Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο που θα γίνουν «εορτασμοί» εντός της Θράκης, αν και αυτοί έχουν ανακοινωθεί ήδη χωρίς να έχουν αναφερθεί οι τόποι των «εορτασμών»… Δηλαδή, άλλη μία προπαγάνδα, που σκοπό έχει να πιέσει προς την κατεύθυνση δημιουργίας (έστω και μικρής) «γιορτής»…
Κωνσταντίνος

Read more...

Το ελληνικό κράτος εγκαταλείπει τη Θράκη! Ποῦ εἶναι τό ἑλληνικό κράτος στήν ἐκτός πόλεων Θράκη...;


Μία σηµαντική παράµετρος (καί) τῆς τουρκικῆς αὐθαιρεσίας στή θρακική ὕπαιθρο εἶναι καί ἡ σχεδόν ἀπόλυτη ἀπουσία τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους ἐκτός τῶν ἀστικῶν κέντρων. Ἕνα πρόσφατο συµβάν ἦρθε νά ἐπιβεβαιώσει τήν ἐκτίµηση αὐτή καί µᾶς δίνει τό ἔναυσµα γιά κάποιες δυσάρεστες σκέψεις.
Πρίν µιά δεκαετία στόν νοµό Ροδόπης (ἐκτός Κοµοτηνῆς καί Σαπῶν) ὑπῆρχαν καµµιά εἰκοσαριά ἀστυνοµικοί σταθµοί: Κέχρος, Ἀρριανά, Νέα Σάντα, Στρύµη, Μαρώνεια, Ἀρίσβη, Ἄρατος, Ραγάδα, Ἀσώµατοι, Γρατινή, Νέο Σιδηροχώρι, Θρυλόριο, Αἴγειρος, Σώστης, Ὀργάνη, Ξυλαγανή, Καλλίστη καί Ἴασµος. Ἀπό ὅλους αὐτούς σήµερα λειτουργοῦν µόλις οἱ 4 τελευταῖοι, µέ τόν ὀρεινό ὄγκο νά «καλύπτεται» ἀπό τά 2-3 ἄτοµα τῆς Ὀργάνης πού διαθέτουν ἕνα ὄχηµα!

Τά ἴδια χάλια καί στήν Ξάνθη: Ἔκλεισαν οἱ ἀστυνοµικοί σταθµοί σέ Σάτρες, Κοτύλη, Μέδουσα, Ὡραῖον καί Μύκη, γιά νά µείνει µόνο ἡ µικρή δύναµη στόν Ἐχῖνο. Ἀκόµη καί τό Τµῆµα συνοριακῆς φύλαξης Κοτύλης ἑδρεύει στήν …Ξάνθη!
Ἄν δέν κάνουµε λάθος αὐτή ἡ κατάσταση δηµιουργήθηκε ἀφενός ἀπό τό πνεῦµα τοῦ ἐκσυγχρονισµοῦ καί τῆς οἰκονοµίας δυνάµεων κι ἀφετέρου ἀπό τήν πρωτοβουλία πού εἶχε ἀναληφθεῖ ἀπό τόν τότε διευθυντή Γ. Κοκκίνη. Κάπως ἔτσι λοιπόν φτάσαµε στό σηµερινό σηµεῖο, µέ τά (ἰδιόκτητα) οἰκήµατα τῶν τέως ἀστυνοµικῶν σταθµῶν νά ρηµάζουν καί τήν αὐθαιρεσία νά ὀργιάζει.
Ὅταν µάλιστα ὁ Στρατός ἔχει παράλληλα καταργήσει ΟΛΑ σχεδόν τά φυλάκιά του* στό βουνό (Κρυστάλλη, Δραγάτι, Μαχαίρα, Σαρακηνή, Νυµφαία, Κάρδαµος, Κύµη, Ἄνω Βυρσίνη, Κέχρος, Κάτω Βυρσίνη), ἀντιλαµβάνεται κανείς ὅτι ἐδῶ µιλᾶµε ὄχι ἁπλῶς γιά ἀποψίλωση ἀλλά γιά σταδιακή …ἀποχώρηση τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους ἀπό τήν περιοχή. Εἶναι δυνατόν νά διατείνεσαι ὅτι διαθέτεις κρατική παρουσία καί ἀσκεῖς ἐξουσία σέ µιά περιοχή (ἴσα µέ ἕναν νοµό) πού δέν ἔχει ὄχι δηµόσια ὑπηρεσία ἀλλά οὔτε κἄν Ἀστυνοµία;
Τί λέει ἄραγε ἡ τοπική ἀστυνοµική διεύθυνση, θά τήν ὑφιστάµεθα αὐτήν τήν - πρόσφατη - κληρονοµιά ἐσαεί; Γίνεται τά γραφεῖα σέ Κοµοτηνή καί Ξάνθη νά βρίθουν ἀπό πλεονάζον προσωπικό καί ταυτόχρονα σέ δεκάδες χωριά, µειονοτικά καί µή, νά µήν ἐµφανίζεται ποτέ ἀστυνοµικός; Ὁ νέος ὑπουργός κ. Χρυσοχοΐδης (πού πρός τιµήν του ἔστειλε ἐπιτέλους πίσω στήν ἀποστολή τους τούς συνοριοφύλακες) µήπως πρέπει νά δεῖ κι αὐτό τό θέµα;
* Κι ἄν ἀκόµη ἰσχύει πώς ἦταν εὐρωπαϊκή µας ὑποχρέωση κάτι τέτοιο, δέν µποροῦσε νά παρακαµφθεῖ µέ ἄλλο πρόσχηµα; Ὅποιος θέλει, τρόπους βρίσκει…
Πηγή: "Αντιφωνητής"

Read more...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ


Όταν η ευημερούσα μουσουλμανική μειονότητα εμφανίζεται ως καταπιεζόμενη που …φτύνει αίμα.Και κανείς σκεπτόμενος πολίτης δεν αντιδρά στα απύθμενου θράσους προκλητικά και ψευδή δημοσιεύματα για να προστατεύσει αυτό που βιώνουμε, την ειρηνική και φιλική συμπόρευση χριστιανών και μουσουλμάνων.Θα αφήνουμε το κάθε προπαγανδιστικό έντυπο να δημιουργεί από το πουθενά προβλήματα και να διαχέει πράγματα που δεν ισχύουν μόνο και μόνο για να τροφοδοτεί την ατζέντα της Τουρκίας με επιχειρήματα εν όψει του νέου ελληνοτουρκικού διαλόγου περί αμοιβαιότητας;


Με απύθμενο θράσος γράφει στον γνωστό Τούρκο δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ ο αρθρογράφος της τοπικής τουρκόφωνης εφημερίδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» στο φύλλο της 27-12-2009 επί λέξει «…μην ξεχνάς ότι στην Δυτική Θράκη υπάρχει μια μειονότητα που φτύνει αίμα εδώ και χρόνια. Αυτή η μειονότητα είναι τουρκική μειονότητα και εσύ δεν έχεις κάνει ούτε είδηση για αυτήν. Ενώ κάνετε είδηση ακόμα και την κλανιά του Πατριάρχη...»
Το κείμενο πραγματικά πρέπει να τα διαβάσουν όλοι οι Κομοτηναίοι για να δουν με πιο τρόπο εφημερίδες που παραμένουν στο απυρόβλητο των αρχών, λιβελογραφούν γνωρίζοντας ότι κανείς ποτέ δεν θα τους ενοχλήσει να λογοδοτήσουν σε κάποια δικαστική αίθουσα κι αν αυτό συμβεί θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη της μεγάλης πύλης, ότι οι γνωστοί υπερασπιστές των δικαίων είναι αυτοί που θέλουν να ερεθίζουν τα πράγματα και τις καταστάσεις απλά για να οδηγήσουν σε μια εκτράχυνση τις σχέσεις και να φαίνονται δικαιωμένοι. Δεν θα τους δώσουμε αυτή την χαρά, αλλά και δεν θα αφήσουμε να πλήττεται με τέτοιες αναφορές το ήπιο και υποδειγματικό κλίμα στην Θράκη επειδή οι γνωστοί κονδυλοφόροι επιμένουν να δημιουργούν ζιζάνια και εντάσεις που τους θρέφουν. Το δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας παρουσιάζεται σε απόλυτη μετάφραση για να το αξιολογήσουν οι αναγνώστες μας, αλλά και να δουν ένα μάθημα εθνικισμού υπέρ της Τουρκίας που δίνουν στον Μεχμέτ Αλή Μπιράντ όταν τους ενόχλησε το άρθρο του υπέρ του οικουμενικού πατριάρχη.

Εφημερίδα “Μπιρλίκ”
27.12.2009
Οι Tούρκοι της δυτικής Θράκης δεν έχουν και δεν θα έχουν ανάγκη ποτέ τύπους σαν τον Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, διότι έχουμε μεγάλη διαφορά απόψεων μεταξύ μας…
Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, εμείς δεν μείναμε με την θέληση μας στην Δυτική Θράκη, εσείς μας αφήσατε, συνεπώς εσείς πρέπει να σκέφτεστε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, όμως από την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται σαν εσένα, είναι κρίμα και για την Τουρκία και για εμάς.

Εσύ αν ήξερες τι σημαίνει αγάπη για την πατρίδα, για τα εδάφη, τότε δεν θα δικαίωνες τον Πατριάρχη. Ναι, ο Πατριάρχης έχει δίκαιο και εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουμε άδικο; Γράφεις ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους στην Ευρώπη, είναι πιο εύκολο για εκείνους. Όμως το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την απόφαση παρόλο που το ΕΔΑΔ δικαίωσε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Σχετικά με αυτό το θέμα δεν είδαμε ούτε να μιλάς, ούτε να γράφεις κάτι για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είναι εύκολο να κάνεις δημοσιογραφία από εκεί που κάθεσαι μόνο και μόνο για τηλεθέαση κ. Μπιράντ. Είναι εύκολο και να γυρνάς από κανάλι σε κανάλι με μεταγραφές και να κάνεις ότι σου λέει το αφεντικό. Όμως έλα στην θέση μας και τότε κάνε δημοσιογραφία να δούμε. Σε έπιασαν ποτέ από το χέρι δύο Έλληνες για να σου πουν «πρόσεχε τις κινήσεις σου»; Τηλεφωνούν στο σπίτι σου για να σε βρίσουν; Σε εμπόδισαν στον δρόμο σου, ενώ γυρνούσες από την Θεσσαλονίκη; Φτάνουν αυτά κ. μεγάλε δημοσιογράφε; Η να πω κι’ άλλα;

Ναι, ο Πατριάρχης μπορεί να έχει δίκαιο αλλά μην ξεχνάς ότι στην Δυτική Θράκη υπάρχει μια μειονότητα που φτύνει αίμα εδώ και χρόνια. Αυτή η μειονότητα είναι Τουρκική μειονότητα και εσύ δεν έχεις κάνει ούτε είδηση για αυτήν. Ενώ κάνετε είδηση ακόμα και την κλανιά του Πατριάρχη.

Βέβαια εσύ και εκείνοι που σκέφτονται για εσένα δεν πρόκειται να κάνουν καλό σε αυτή την χώρα, ούτε και στον Τουρκισμό. Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αν σκεφτόμασταν σαν εσένα και σαν εκείνους που σκέφτονται παρόμοια με εσένα, θα είχαμε καταστραφεί πριν πολύ καιρό. Εσείς αγκαλιάσατε σφιχτά εκείνη την Τουρκία, μην τρώγεστε μεταξύ σας, οι χώρες του εξωτερικού δεν μπορούν να καταστρέψουν και να διχοτομήσουν εκείνη την ωραία και μεγάλη Τουρκία, όμως εσείς εν ονόματι της Δημοκρατίας δουλεύετε πυρετωδώς για να την καταστρέψετε από μέσα. Η Δημοκρατία δεν εξασφαλίζει με το να κακολογείς σε κάθε είδηση την χώρα σου. Δεν συμβαίνουν ωραία πράγματα καθόλου μέσα σε αυτή την χώρα που να μην τα δείχνετε και να μην τα γράφετε; Όπου υπάρχει κάτι αρνητικό, τρέχετε να το κάνετε είδηση, πρέπει να ντρέπεστε. Ενώ εμείς δεν ντρεπόμαστε διότι από την ημέρα που μας άφησαν εδώ οι πρόγονοι μας, ζούμε όχι για να διαιρέσουμε αυτά τα εδάφη, ούτε για να προδώσουμε την χώρα την οποία ζούμε, αλλά επειδή σεβόμαστε τους νόμους. Εμείς αγαπάμε την χώρα μας και από ότι βλέπω την αγαπάμε πιο πολύ και από εσάς την μητέρα πατρίδα μας.

Ελάτε, ελάτε και στην Δυτική Θράκη, δείτε την κατάσταση μας και μετά γράψτε αυτά που γράφετε. Όμως εσείς μόνον γράφετε, δεν είναι σαφές το τι γράφετε, εσείς ψάχνετε για ενόχους, ενώ είναι φανερό το τι κάνουν και ποιόν κατηγορείτε, αυτό είναι και το θλιβερό κομμάτι της κατάσταση. Πρέπει να πω πως πρέπει να ντρέπεστε επειδή γράψατε ένα τέτοιο άρθρο. Εσύ μην κοιτάς εμένα, μπορεί να είμαι ιδιοκτήτης μιας μικρής εφημερίδας όμως εγώ δεν γράφω σαν εσένα αλλά γράφω με την καρδιά μου τις αλήθειες. Δεν σκέπτομαι καθόλου την μεταγραφή. Εδώ είναι η διαφορά που έχουμε ανάμεσα μας. Η διαφορά δεν είναι στην τιμή, αλλά στην αγάπη που έχουμε για την πατρίδα.

Αγαπητοί αναγνώστες, έγραψα αυτό το άρθρο μετά το άρθρο του Μπιράντ που βρίσκεται παρακάτω. Εγώ έγραψα όσα ήθελα να πω, μακάρι να τον έβλεπα και να τα έλεγα στον ίδιο».

Πλειοδοσία αγάπης στην Τουρκία ως μητέρα πατρίδα εκφράζεται και με πλείστα άλλα κείμενα που μάλλον πρέπει να τα καταχωρούμε για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Μελαχροινή Μαρτίδου
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_8403.html#ixzz0dAzD2PR1

Read more...

Κουβέντα να γίνεται


του Σενέρ Λεβέντ
Αυτές τις μέρες δημοσιεύονται πάρα πολλά άρθρα αναφορικά με την Κύπρο στο διεθνή Τύπο. Ειδικά στον Τύπο της Τουρκίας και της Ευρώπης. Παλιά με ενδιέφεραν πολύ αυτά τα άρθρα. Έπαιρνα αποσπάσματα από αυτά και τα δημοσίευα στην εφημερίδα. Τώρα δεν έχω μια τέτοια επιθυμία. Διότι ούτε σε αυτά τα άρθρα υπάρχει κάτι χρήσιμο. Είναι πολύ επιφανειακά. Και όλα είναι πράγματα γνωστά. Οι ανταποκριτές που πηγαινοέρχονται δεν αντιλαμβάνονται και πολύ τι συμβαίνει εδώ. Δεν μπορούν να μυριστούν το κλίμα. Δεν ερευνούν το θέμα σε βάθος. Γράφουν πράγματα που μόνο ένας τουρίστας θα μπορούσε να γράψει. Στο κάτω-κάτω, αυτό το πρόβλημα δεν είναι δικό τους. Δικό μας είναι. Δεν μπορούν να δουν τα γεγονότα όπως τα βλέπουμε εμείς. Δηλαδή, μόνο όποιος υποφέρει ξέρει, όχι όποιος βλέπει. Ειδικά οι αρθρογράφοι από την Τουρκία έχουν αποτύχει παταγωδώς. Ούτως ή άλλως, δεν είχε υπάρξει κανείς από αυτούς μέχρι τώρα που να έχει γράψει κάποιο σωστό άρθρο για εμάς. Ούτε τώρα υπάρχει. Μήπως είναι δυνατόν να προβούν σε ορθές αναλύσεις σε σχέση με την Κύπρο όσοι απορρίπτουν ότι η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη στο νησί;


Κοιτάξτε να δούμε αν υπάρχει έστω και ένας ανάμεσά τους που παραδέχεται αυτή την πραγματικότητα. Επιπλέον, η Aριστερά υπερισχύει της Δεξιάς πάνω σε αυτό το θέμα. Είναι πιο εθνικιστές. Από αυτούς ακούγεται πιο πολύ η φωνασκία ότι «ξεπουλιέται η Κύπρος». Οι δε κριτικές όσων βλέπουν τα πράγματα με λίγο πιο κριτικό μάτι δεν πηγαίνουν πέρα από το παράπονο ότι «μεταφέραμε στη θυγατέρα πατρίδα όλες τις ασθένειες που είχαμε». Είναι ακόμη η πλειοψηφία όσοι μας θεωρούν τεμπέληδες, παράσιτα και χαραμοφάηδες.
Ουσιαστικά, όμως, δεν είναι αυτό το σημερινό μου θέμα. Αλλά απορροφήθηκα σε αυτό και μακρηγόρησα λιγάκι. Γι΄ άλλο πράγμα ήθελα να γράψω ουσιαστικά. Απέμειναν τρεις μήνες μέχρι τις εκλογές μας. Ας πούμε ότι κερδίζει ο Ντερβίς Έρογλου. Και θα καθίσει αυτός στο τραπέζι των συνομιλιών από ΄δω και μπρος στη θέση του Ταλάτ. Θα του δοθεί η ευκαιρία να υλοποιήσει τα όνειρά του, δηλαδή. Τι έχει δηλώσει; «Η καλύτερη λύση είναι η συμφωνημένη διχοτόμηση». Ας πούμε ότι τραβάει μια γραμμή και διαγράφει όλα τα θέματα στα οποία επιτεύχθηκε συμφωνία και όλα στα οποία δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας και πάει στον Χριστόφια με ένα εντελώς νέο, συνολικό πακέτο προτάσεων. Του λέει το εξής: «Ιδού οι προτάσεις μας. Σκεφτείτε τις και απαντήστε μας». Ας πούμε ότι χοντρά-χοντρά οι προτάσεις λένε το εξής:
- Δύο ξεχωριστά ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη.
- Η Μόρφου και το Βαρώσι θα δοθεί στους Ελληνοκύπριους. Επιπλέον, στο ελληνοκυπριακό κράτος θα δοθεί και ένα καντόνι στην Καρπασία.
- Όλοι οι Κύπριοι θα έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης και απόκτησης περιουσίας στο νησί. Όμως, όλοι θα θεωρούνται πολίτες του κράτους στο οποίο διαμένουν.
- Στο περιουσιακό τον πρώτο λόγο θα έχει ο πρώτος ιδιοκτήτης της περιουσίας.
- Θα διαλυθεί η συνθήκη εγγυήσεων. Τα δύο κράτη στην Κύπρο θα γίνουν δεχτά ξεχωριστά στην ΕΕ, η οποία θα είναι ο μοναδικός εγγυητής και των δύο αυτών κρατών.
- Όλοι οι ξένοι στρατοί θα αποχωρήσουν από το νησί.
- Θα καταργηθεί η στρατιωτική θητεία και στα δύο κράτη. Μόνο αστυνομική δύναμη θα υπάρχει στο νησί.
Τι λέτε; Τι θα κάνει η ελληνοκυπριακή πλευρά μόλις δει αυτές τις προτάσεις; Θα προκληθεί αμέσως σύγχυση, έτσι δεν είναι; Είμαι βέβαιος ότι έστω και αν η ελληνοκυπριακή ηγεσία δεν αποδεχτεί τις προτάσεις αυτές, η ελληνοκυπριακή κοινωνία θα τις αρπάξει αμέσως. Και στο τέλος ίσως τις αποδεχτεί και η ηγεσία. Καλά, μπορεί να υποβάλει τέτοιες προτάσεις ο Έρογλου; Φυσικά, εγώ ξεκινώ από την υπόθεση ότι θα μπορούσε να τις υποβάλει ανεξάρτητα από την Τουρκία. Δηλαδή, αυτή είναι μια εικασία. Όπως λέτε και εσείς, αποδεχόμαστε ότι είναι σωστό το γεγονός ότι έρχεται σε σύγκρουση με την Τουρκία. Μπορεί να υποβάλει τέτοιες προτάσεις; Όχι, δεν μπορεί. Διότι εκείνος θέλει συμφωνημένη διχοτόμηση, ξεχωριστό κράτος, αλλά ούτε τη Μόρφου θα δώσει για αντάλλαγμα, ούτε τη διάλυση των εγγυήσεων θα αποδεχτεί, ούτε την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων, ούτε να έχει ο πρώτος ιδιοκτήτης τον πρώτο λόγο στο περιουσιακό, ούτε και την ελευθερία διακίνησης, εγκατάστασης και απόκτησης περιουσίας.
Ουσιαστικά, και ο Ταλάτ δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα από αυτά. Ειδικά δε η Τουρκία ουδέποτε θα τα δεχτεί. Τότε γιατί έγραψα αυτό το άρθρο; Νά, έτσι. Κουβέντα να γίνεται!
ΠΟΛΙΤΗΣ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_4231.html#ixzz0dAyS79GN

Read more...

"Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής: κράτος εν Θράκη"


Εκδήλωση για το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής
Την Παρασκευή 22/01/2010 (ώρα 8:00 μμ) στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης η "Πρωτοβουλία Πολιτών για την Απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου" διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
"Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής: κράτος εν Θράκη"
Ομιλητές :
Γιαννούλης Νίκος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης
Σεμπαεδίν Καραχότζα, δημοσιογράφος- εκδότης εφημερίδας "Νάτπρες"
Μαλκίδης Θεοφάνης, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών
Καραΐσκος Κώστας, εκδότης "Αντιφωνητή"

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_8238.html#ixzz0dAxx9P6J



Read more...

Τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο με Ελλάδα για την πτώση Ερντογάν


Για σχέδιο πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα, το 2003, με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, κάνει λόγο η εφημερίδα «Ταράφ».
Την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα μέχρι και την πτώση τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό, στόχευε μεταξύ άλλων το «Σχέδιο Βαριά», στην κατάρτιση του οποίου πήραν μέρος 162 αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των οποίων οι 29 ήταν ανώτατοι, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ».
Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν και περιλάμβανε επί μέρους «σχέδιο πολεμικής αεροπορίας». Αυτό φέρει τη σφραγίδα «άκρως απόρρητο» και την ημερομηνία «Φεβρουάριος 2003», ενώ το υπογράφει ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ιμπραχίμ Φιρτίνα.
Υπό τον τίτλο «καθήκον», το σχέδιο αναφέρει τα εξής: «Με σκοπό την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο σύνολο της Τουρκίας και την επιτυχία των διοικήσεων του στρατιωτικού νόμου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα, θα προκαλέσει τους υποστηρικτές της ισλαμικής οπισθοδρόμησης και τη δραστηριότητά τους εναντίον των ενόπλων δυνάμεων».


Σε άλλο σημείο του σχεδίου αναφέρονται τα εξής:
«Κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης. Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό».
Σύμφωνα με την «Ταράφ» το σχέδιο πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα αναφέρει επίσης τα εξής: «Στο πλαίσιο του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και ειδικά στα σμήνη, θα αυξηθεί με τρόπο ελεγχόμενο η εχθρότητα και η ένταση εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και θα διασφαλιστεί ώστε οι πιλότοι να είναι πιο επιθετικοί κατά τις πτήσεις. Θα ανακοινωθεί ανεπισήμως στους πιλότους ότι σε παρόμοια περιστατικά θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και πυρ, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας».
Η εφημερίδα γράφει ότι «παράλληλα με την προβοκάτσια αυτή που θα εξελισσόταν στον αέρα, το σχέδιο στόχευε στην αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη και στη δημιουργία κλίματος επιστράτευσης σε όλη την περιοχή» και παραθέτει άλλο ένα σημείο από το σχέδιο:
«Η ένταση θα αυξηθεί και στα σύνορα στη Θράκη, θα πραγματοποιηθούν περιπολίες σε περιοχές πλησίον των συνόρων στη Θράκη, ενώ θα διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο. Στα αεροδρόμια Μπαλίκεσιρ, Τσίγλι, Τσόρλου και Νταλάμαν θα περιμένουν αεροσκάφη με βάση την αρχή 24 ωρών και ακόμη στο παραμικρό επεισόδιο θα απογειωθούν αεροσκάφη «scrable». Η διοίκηση του 134ου σμήνους θα πραγματοποιεί επιδείξεις κάθε δύο μέρες, σε διάφορες πόλεις, καλεσμένη των βιομηχανικών επιμελητηρίων, των επιχειρηματιών, των δικηγορικών συλλόγων κλπ. Θα αυξηθεί η συμπάθεια του λαού προς τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και κατά τις επιδείξεις θα μοιραστούν δώρα στο λαό και ιδιαίτερα στα παιδιά».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_5383.html#ixzz0dAxOW3gg

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP