Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ


O εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ και ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (D.E.B.) Μουσταφά Αλή Τσαβούς μετέβησαν στο νεκροταφείο όπου έγινε η επίθεση και προέβησαν σε έρευνες. Ο Μουφτής Σερίφ εξετάζοντας μαζί με τους κατοίκους του οικισμού τις σπασμένες πλάκες, είπε πως αυτή η άσχημη επίθεση δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή και κάλεσε τους κατοίκους αυτές τις άγιες μέρες του Ραμαζανιού να αποφύγουν τις υπερβολές. Ο Σερίφ δήλωσε : ¨Εμείς σαν μουφτεία είμαστε δίπλα σας. Για αυτό ήρθαμε εδώ, ώστε μαζί σας να δούμε το περιστατικό και να συζητήσουμε. Εμείς σαν μουφτεία θα κάνουμε ότι χρειάζεται. Θα γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε οι πλάκες να μπούνε στην θέση τους, μην ανησυχείτε καθόλου¨.

. Ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Αλή Τσαβούς ενημερώθηκε από τους ομογενείς που ζούνε στον οικισμό για την επίθεση, και τόνισε πως σαν κόμμα θα κάνει ότι είναι αναγκαίο. Μετά από αυτό το άσχημο περιστατικό κάτοικοι και από τους δύο οικισμούς άρχισαν σαν να φυλάνε σκοπιά στο νεκροταφείο. Από την άλλη περιπολικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης άρχισε να φυλάει σκοπιά δίπλα στο νεκροταφείο.

Read more...

Σχέδια επί χάρτου για πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας. Ομοιότητες της “Βαριοπούλας” με αμερικανικό σενάριο για ενδεχόμενο πόλεμο


Μιλώντας για «Δεύτερη Κρίση Ιμίων» η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ» επανέρχεται και δημοσιεύει ηχητικά ντοκουμέντα για το «σχέδιο Bayloz», σύμφωνα με το οποίο εκτός από αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα προχωρούσαν σε ενέργειες για την κατάληψη τμήματος ελληνικού εδάφους στον Έβρο.
Συγκεκριμένα, σε 175 σελίδες απομαγνητοφωνημένου ηχητικού υλικού παρουσιάζονται οι απόρρητες συζητήσεις από 5/3/2003 έως και 7/3/2003 μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων της 1ης στρατιάς και η πρόταση του διοικητή του σχηματισμού στρατηγού ε.α. Τσετίν Ντογάν, για κατάληψη ελληνικού εδάφους δίπλα στο βόρειο τμήμα του ποταμού Έβρου και την ενίσχυση της τουρκικής αεροπορικής παρουσίας στην περιοχή με σκοπό “τη δημιουργία χαμηλής έντασης σύγκρουσης με την Ελλάδα για την σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας”.
Στο ίδιο υλικό, κάποιος συνταγματάρχης Τουνκάϊ αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκαν οι Ίμβριοι από το νησί τους: “Μετατρέψαμε το νησί σε ανοιχτή φυλακή, ιδρύσαμε μονάδα στρατοχωροφυλακής και αυτό προκάλεσε την αποχώρηση των Ρωμιών από την Ίμβρο το 1965″, ακούγεται να λέει.
Επισημαίνεται ότι το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αντικρούει τα δημοσιεύματα της Ταράφ ως σχέδια επιχειρήσεων και όχι για προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το αμερικανικό σενάριο πολέμου

H αμερικανική RAND Corp. εκπόνησε για λογαριασμό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) μία μελέτη που αναφερόταν σε σύγκρουση Ελλάδος-Τουρκίας.
Το 2003, έτος κατά το οποίο συντάχθηκε το «σχέδιο Balyoz» που πρόβλεπε μεταξύ άλλων πρόκληση τεχνητής κρίσης με την Ελλάδα με περιορισμένης έκτασης κατάληψη περιοχής του Βορείου Έβρου, νότια του Sulucadere του Tarafeyni και του Kızıldere (Ερυθροπόταμος).
Ξεσπά κρίση με αφορμή την (σ.σ. υποτιθέμενη) κακή μεταχείριση των μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη.
Μια τριβή που περιλαμβάνει πολλαπλές αψιμαχίες στα σύνορα, οι οποίες ανακύπτουν όταν μικρές ομάδες προσφύγων αποπειρώνται να διαφύγουν από την Ελλάδα στην Τουρκία, αυξάνεται, οι δύο χώρες διεξάγουν ταυτόχρονες και αλληλεπικαλυπτόμενες ασκήσεις στο Αιγαίο και αρχίζουν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη μεθόριο. Πολλά επεισόδια στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο του -εγκλωβισμός από επίγεια και εναέρια ραντάρ πλοίων και αεροσκαφών, ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες συγκρούονται κάνοντας αποκρύψεις- περαιτέρω αύξηση της ανησυχίας και της εχθρότητας. Τέλος, μια μεγάλη διαδήλωση Τούρκων στην ελληνική Θράκη καταλήγει σε ταραχές.
Αποκηρύσσοντας την “πολιτική γενοκτονίας” της ελληνικής κυβέρνησης, η Τουρκία απαντά με μια αιφνιδιαστική αλλά περιορισμένη εισβολή στη Θράκη περνώντας τα σύνορα, με στόχο να καταλάβει σημεία-κλειδιά όπου διαμένει τουρκικός πληθυσμός με την έννοια της εγκαθίδρυσης προστατευμένου ασφαλούς καταφυγίου. Οι ελληνικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν την εισβολή στη μεθόριο και η Αθήνα ανακηρύσσει ζώνη 12 ν.μ. στο Αιγαίο, αποκλείοντας ως εκ τούτου τη τουρκική διέξοδο στο Αιγαίο. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει τη Σμύρνη και άλλες τουρκικές πόλεις και οι δύο χώρες συγκρούονται επίσης στα ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου“.
Παρακάτω το κείμενο αναφέρεται στην αντίδραση των ΗΠΑ προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση: “…Βάσεις είναι διαθέσιμες στην Ιταλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Μη θανατηφόρα ή περιορισμένης καταστρεπτικής δυνατότητας μέσα ουδετεροποίησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων και συστημάτων θα είναι εξαιρετικά χρήσιμα». Τέλος σεναρίου.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP