Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ακήρυκτος πόλεμος: Όλες οι τουρκικές παραβιάσεις από την αρχή του 2009!


Συγκλονιστικά είναι τα συγκεντρωτικά στοιχεία των παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τις αρχές του 2009, όπως τα κατέγραψε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων που υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ. Κατ'αρχήν καταδεικνύουν μία κάθετη αύξηση των τουρκικών προκλήσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έπειτα δείχνουν ανάγλυφα αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Αιγαίο: Καθημερινές εισβολές και προσπάθεια εμπέδωσης από την Τουρκία των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο. Το www.defencenet.gr φέρνει στην δημοσιότητα τον ακήρυκτο πόλεμο.


Read more...

Αφρική: 14 νέες πρεσβείες ανοίγει η Τουρκία!


Η Τουρκία σχεδιάζει να ανοίξει 14 νέες πρεσβείες στην Αφρική, στις εξής χώρες:
Αγκόλα, Μπουργκίνα Φάσο, Τσαντ, Ακτή Ελεφαντοστούν, Γκάνα, Αφρικανική Γουινέα, Καμερούν, Μαδαγασκάρη, Μάλι, Μαυριτανία, Μοζαμβίκη, Δημοκρατία Νίγηρα, Ουγκάντα και Ζάμπια.
Παράλληλα θα ανοίξει και προξενείο στο Σουδάν.
Οι νεοοθωμανικοί μεγαλοϊδεατισμοί του Αχμέτ Νταβούτογλου σε πλήρη ανάπτυξη...

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr



Read more...

Συντριβή τουρκικού μαχητικού Phantom


Ένα μαχητικό αεροσκάφος της τουρκικής Αεροπορίας συνετρίβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην ανατολική Τουρκία, αλλά και οι δυο πιλότοι κατάφεραν να εκτιναχθούν με επιτυχία.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, το αεροσκάφος συνετρίβει σε ένα άδειο χωράφι πλησίον του χωριού Misirdere στην επαρχία Μαλάτια. Η αιτία του ατυχήματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Οι δυο πιλότοι του Phantom, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Mehmet Ulvi Saran εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση Erhac.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr



Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-4Ε Phantom συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση του απο την αεροπορική βάση Erhac κοντά στη Μαλάτια σήμερα το πρωί, επιβεβαιώνοντας τον υψηλό δείκτη ατυχημάτων που διακρίνει την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΗΚ). Τα δύο μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν επιτυχώς κάνοντας χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων, έχοντας υποστεί μόνο ελαφρά τραύματα. Σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, το αεροσκάφος κατέπεσε φλεγόμενο.
Παράλληλα, δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet εκφράζει φόβους για επικείμενο ατύχημα στο Αιγαίο, καθώς η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της στη περιοχή. Χθες στις 4.11 μ.μ., σχηματισμός από έξι τουρκικά F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών νότια της Σάμου. Τα δύο αεροσκάφη του σχηματισμού αποκόπηκαν και επιδόθηκαν στη γνωστή πρακτική των υπερπτήσεων. Αρχικά, στις 16.16, πέταξαν σε ύψος 3.000 ποδών πάνω από το Φαρμακονήσι, ακολούθως, στις 16.18, σε ύψος 1.000 ποδών πάνω από το Αγαθονήσι και στις 16.20, σε ύψος 3.300 ποδών, πάνω από τους Φούρνους. Ενώ στην περιοχή είχαν σπεύσει ήδη μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας για να προβούν σε αναχαίτιση, το ένα από τα δύο F-16 που πραγματοποίησαν τις υπερπτήσεις εξέπεμψε σήμα κινδύνου (emergency), ενημερώνοντας το κέντρο αεροπορικού ελέγχου στο Εσκί Σεχίρ, που κατηύθυνε τον συγκεκριμένο σχηματισμό, ότι έχει υποστεί βλάβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βλάβη για την οποία ενημέρωσε ο Τούρκος πιλότος αφορούσε το flight control του αεροσκάφους. Αμέσως ενεργοποιήθηκε η γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του Εσκί Σεχίρ και του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικού Ελέγχου (ΕΚΑΕ) στη Λάρισα. Στην επικοινωνία το ελληνικό κέντρο ενημερώθηκε για το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το τουρκικό αεροσκάφος και ζητήθηκε να επιτραπεί η έξοδός του από τον συντομότερο διάδρομο. Την ίδια στιγμή, το τουρκικό F-16 ανέβηκε σε ύψος 15.000 ποδών για να κερδίσει κινητική ενέργεια. Επειτα από τη συνεννόηση, δόθηκε άδεια στο αεροσκάφος που δήλωσε βλάβη και σε ένα δεύτερο, συνοδευτικό, να εξέλθουν από διάδρομο που περνάει πάνω από το δυτικό άκρο της Ικαρίας, σε ύψος 15.000 ποδών.

Read more...

Ο γνωστός Ντεντέ ζητάει επέμβαση εισαγγελέα για την σύλληψη του Τούρκου Πρόξενου της Κομοτηνής ως εγκληματία πολέμου!!!


Ξεσηκώθηκε ο γνωστός μουσουλμάνος δημοσιογράφος της Κομοτηνής και εκδότης της εφημερίδας «ΤRAKYANIN SESI», Ντεντέ και με αφορμή κείμενο του ιστολογίου (που επαναδημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης») ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος και οι ευθύνες του κυρίου Σαρνίτς (του σημερινού Τούρκου Προξένου Κομοτηνής) στο Κόσοβο, προκειμένου να φυλακιστεί σαν εγκληματίας πολέμου!!!
Συνεχίζοντας ο γνωστός «ταραχοποιός» μουσουλμάνος δημοσιογράφος, προτείνει να φυλακιστεί ο αρθρογράφος των καταγγελιών κατά του Σάρνιτς, εάν δεν αποδειχθούν οι καταγγελίες για την συμμετοχή του στην μεταφορά και στην οργάνωση φανατικών μουσουλμάνων στο Κόσοβο προκειμένου να πολεμήσουν κατά των Σέρβων!!!

Αυτά, για το θέατρο που αποφάσισε να παίξει ο γνωστός Ντεντέ, προκειμένου να περάσει τη σιγουριά της νομιμότητας των ενεργειών του κυρίου Σαρνίτς, όταν αυτός υπηρετούσε στο Κόσοβο. Στόχος βέβαια του γνωστού ανθέλληνα μουσουλμάνου δημοσιογράφου, κυρίου Ντεντέ, είναι να περάσει σε μία εικονική αντεπίθεση για να διαγράψει την άσχημη εικόνα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ανάμεσα στους μουσουλμάνους της Θράκης για τον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής και τον πραγματικό ρόλο και λόγο ύπαρξής του στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης.
Καταλαβαίνουμε πως πονάει πολύ, στον κύριο Ντεντέ, να αποκαλύπτεται αργά αλλά σταθερά η ποιότητα και η «ειδικότητα» του πολύ καλού διπλωμάτη και σημερινού Προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, αλλά καταλαβαίνουμε και τον ρηχό «σχεδιασμό» στην απόπειρα της παραπληροφόρησης των μουσουλμάνων και του ατυχούς προπαγανδισμού που επιχειρεί υπέρ των συμφερόντων της Άγκυρας ο γνωστός κύριος Ντεντέ.
Σε μία σύντομη απάντηση στις καταγγελίες της «τζάμπα μαγκιάς» του κυρίου Ντεντέ (θα υπάρξει εκτενέστατη συνέχεια στην σκοπιμότητα του συγκεκριμένου προκλητικού άρθρου προς τη δικαιοσύνη και τη νοημοσύνη), θα πρέπει να τονιστεί πως ο κύριος Σαρνίτς είναι ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ!!! Και αυτό, με απλά λόγια σημαίνει πως έχει πλήρη ασυλία για οποιοδήποτε έγκλημα συμμετάσχει ή εκτελέσει ακόμη και ο ίδιος…! Είναι η λεγόμενη διπλωματική ασυλία, για την οποία μάλλον εσκεμμένα ξεχνάει να αναφερθεί ο κύριος Ντεντέ, η οποία καλύπτει όλες τις ενέργειες των διπλωματών, ακόμη και σε περιπτώσεις που υποπέσουν σε σοβαρό παράπτωμα – κακούργημα του κοινού ποινικού δικαίου…
Γιατί όμως ο κύριος Ντεντέ, αποφεύγει να αναφερθεί σε αυτή την τόσο σημαντική λεπτομέρεια; Γιατί ο καλός μουσουλμάνος δημοσιογράφος ξεχνάει και δεν ενημερώνει τους αναγνώστες της εφημερίδας του πως για μία ακόμη φορά τους πουλάει «τζάμπα μαγκιές» και αναφέρεται ακόμη και σε εισαγγελείς, κάνοντας άμεση επίκληση του νόμου, όταν γνωρίζει πως ο κύριος Σαρνίτς και κάθε διπλωμάτης δεν υπόκεινται στον έλεγχο των νόμων του κράτους στο οποίο δραστηριοποιούνται; Μάλιστα, η πρόκλησή του και η ταυτόχρονη εκμετάλλευση της άγνοιας των αναγνωστών του γύρω από την ασυλία που καλύπτει τους διπλωμάτες, γίνεται εσκεμμένα για να τονίσει την αθωότητα του κυρίου Σαρνίτς, φτάνοντας σε σημείο να ισχυριστεί πως πρέπει να φυλακιστεί ο Πρόξενος ή ο αρθρογράφος του κειμένου!!!
Πόσο «τζάμπα μάγκας» είσαι τελικά Ντεντέ;
Γιατί δεν αντέδρασες όταν τα ίδια και περισσότερα έγραψε η εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα»; Και μην ισχυριστείς ότι δεν ήξερες… Πάντα ξέρεις τι γράφουν ΟΛΕΣ οι εφημερίδες για τον τόπο σου, την Κομοτηνή και κυρίως για το Τουρκικό Προξενείο, στο οποίο έχεις «ειδικότητα»…
Μην προσπαθείς λοιπόν να «στριμώξεις» (καθαρά εικονικά) τον συντάκτη του κειμένου που μιλάει για τον κύριο Σαρνίτς. Εκτός και εάν ο Τούρκος Πρόξενος σε έχει διορίσει δικηγόρο του ή εργάζεσαι στο γραφείο τύπου του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Τα παιχνιδάκια με τα λόγια και τις έννοιες, είναι πάντα καλά και όμορφα, αλλά πιάνουν μόνο σε εκείνους που αγνοούν σημαντικό μέρος της σκληρής αλήθειας.
Τέλος, έτσι, σαν απορία θα το καταθέσω αγαπητέ μου και καλέ μου άτεγκτε δημοσιογράφε, Ντεντέ: Αν θέλεις πραγματικά να επέμβει ο εισαγγελέας, μήπως θα έπρεπε να προτείνεις να ξεκινήσει από αυτό;

Βέβαια, πάντα υπάρχει και η επιλογή να ξεκινήσει από το κατά πόσο συμβάλλουν στην ειρηνική διαβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων της Θράκης, δημοσιεύματα τα οποία επιμένουν να χαρακτηρίζουν τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης ως Τούρκους της Δυτικής Θράκης…
Αυτά για αρχή, επειδή έχουμε και σοβαρές δουλειές για να ασχολούμαστε και όχι με «τζάμπα μάγκες». Ή μήπως πρέπει να αναρωτιόμαστε αν είσαι Γιαλαντζί βε Ντολαντρτζι (ψεύτης και απατεώνας); Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είσαι κάτι τέτοιο… Το τι πραγματικά όμως θέλησες να καταφέρεις με το δημοσίευμά σου, το έχουν καταλάβει όχι μόνο οι μουσουλμάνοι αναγνώστες σου αλλά μέχρι και οι πέτρες της Θράκης…
Κωνσταντίνος

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP