Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκάλυψη για τη τουρκική ΜΙΤ


Γυναίκες πράκτορες αναλαμβάνουν, πλέον, πιο ενεργό ρόλο στη "ΜΙΤ", τη Μυστική Υπηρεσία της Τουρκίας. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η Afet Gunes, η οποία συμμετείχε στην ομάδα ανάκρισης του Οτσαλάν, έχει αναλάβει καθήκοντα Υποδιοικητή. Η αποκάλυψη του ονόματος της Υποδιοικητή της ΜΙΤ από το ίδιο το τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, αποκάλυψε συγχρόνως και τη νέα τάση που επικρατεί στην αναδιάρθρωση των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος, στο πλαίσιο της οποίας οι γυναίκες δεν θα ασχολούνται πλέον μόνο σε εργασίες γραφείου, όπως οι "αναλύτριες", αλλά θα αναλαμβάνουν πιο ενεργά δράση.

Η Υποδιοικητής της ΜΙΤ Afet Gunes, πριν γίνει γνωστή η ταυτότητά της, αναφερόταν μέχρι πρότινος με τα αρχικά της από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τώρα, εκτός από το πλήρες όνομά της, αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχε επιτελικά στην πρόσφατη Συνάντηση Κορυφής για την Ασφάλεια, υπό την προεδρία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως επισημαίνει σε άρθρο της δημοσιογράφος της εφημερίδας Μιλιέτ, η Τουρκάλα πράκτορας είχε διακριθεί αρκετά νωρίς για τις ιδιαίτερες ικανότητές της. Ιρακινός ηγέτης κουρδικής καταγωγής είχε εκμυστηρευτεί πριν λίγα χρόνια στη δημοσιογράφο:
"Εσείς στη ΜΙΤ έχετε μια κυρία, ειδική σε θέματα Μέσης Ανατολής, πανέξυπνη, που συμμετέχει στις συναντήσεις που πραγματοποιούμε".
Η δημοσιογράφος υπογραμμίζει ακόμη ότι νέοι και παλιοί διοικητές της ΜΙΤ, αναφέρονταν, πάντα, με θετικά σχόλια για την Afet Gunes, που ήταν ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής και Κουρδικού ενώ συμμετείχε και στην ομάδα των Τούρκων πρακτόρων που ανέκριναν τον Οτσαλάν. Οι αναλύσεις της ήταν αυτές που συνέβαλαν, ειδικά την περίοδο μετά το 2000, ώστε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η αδιάλλακτη στάση που τηρούσαν οι κυβερνήσεις έναντι του Κουρδικού ζητήματος.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα Υποδιοικητή, αρμόδια για θέματα συλλογής πληροφοριών, κατέλαβε ιεραρχικά το ανώτερο αξίωμα που έχει καταλάβει γυναίκα δημόσιος υπάλληλος. Στις αρχές του έτους, με την Πρέσβη Ayse Sezgin να αναλαμβάνει βοηθός Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδια για θέματα Ε.Ε., έγινε το δεύτερο μικρό βήμα, όπου γυναίκα κατάφερε να σπάσει την, επί 87 έτη, ανδρική ηγεμονία στην τουρκική δημόσια διοίκηση. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η Μιλιέτ, αρκετές γυναίκες έχουν αναλάβει πλέον καθήκοντα Τμηματάρχη, σε αρκετές Διευθύνσεις της ΜΙΤ, γεγονός το οποίο, όπως διευκρινίζει, δεν πηγάζει από μια εργασιακή νοοτροπία "ισότητας" των δύο φύλων, αλλά από την επίπονη εργασία των γυναικών ως αναλύτριες τόσο στα Κεντρικά της Μυστικών Υπηρεσιών, στην περιοχή Υenimahalle, όσο και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις.


Read more...

Ενδεχόμενη στρατιωτική σύρραξη Ρωσίας – Τουρκίας;


Παρά την πρόσφατη σύσφιξη των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία με εκατέρωθεν επισκέψεις των ηγετών των δύο χωρών και τη μεγάλη οικονομική συνεργασία, ένα σενάριο βγήκε στη δημοσιότητα και αναφέρεται σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση τους.
«Η οσμή της πυρίτιδας γίνεται αισθητή ολοένα και εντονότερα», ισχυρίζεται ο εμπειρογνώμονας του αμερικανού Ινστιτούτου Πολιτικής, Όβανες Νιογκόσιαν και αναφέρεται στην αυξημένη ένταση του Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την άποψή του, γράφει η εφημερίδα «Βέτσερ» που αναδημοσιεύει το σχόλιο από αμερικανικό περιοδικό, εδώ και πολύ καιρό η κατάσταση είναι έκρυθμη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση όχι μόνον μεταξύ των Αζεριτών και των Αρμενίων αλλά και των μεγάλων και ισχυρών συμμάχων τους, που είναι η Τουρκία και η Ρωσία.
Η σύγκρουση θα προέλθει από την κληρονομιά που άφησε η πρώην Σοβιετική Ένωση, στην οποία η χριστιανική Αρμενία και το Νογκόρνο Καραμπάχ, βρίσκονται στο εσωτερικό του μουσουλμανικού και τουρκόφωνου Αζερμπαϊτζάν.
Ο αναλυτής σημειώνει ότι τα πράγματα στην περιοχή είναι πολύ τεταμένα και δεν αποκλείονται πιθανά στρατιωτικά σενάρια.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Read more...

Χαϊδεύουν την Τουρκία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της


Την εκπλήρωση των τουρκικών υποχρεώσεων έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ε.Ε. περιλαμβάνει η έκθεση του τουρκικής καταγωγής Βούλγαρου ευρωβουλευτή Μετίν Καζάκ, που αφορά στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. Μεταξύ των τουρκικών υποχρεώσεων περιλαμβάνεται και ο τερματισμός του εμπάργκο, το οποίο εφαρμόζει η Τουρκία σε βάρος των πλοίων και των αεροσκαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα.

Το κόστος
Πρόκειται για άλλη μια έκθεση πολιτικού χαρακτήρα, το περιεχόμενο της οποίας η Τουρκία αρνείται να εκπληρώσει. Και, ταυτοχρόνως, συνδέει τις δικές της υποχρεώσεις με τον κανονισμό για το “απευθείας εμπόριο” επιδιώκοντας το συμψηφισμό τους και τη δημιουργία στα κατεχόμενα ενός καθεστώτος Ταϊβάν.
Η εφαρμογή των πολιτικών εισηγήσεων, που βρίσκονται στην υφιστάμενη και σε άλλες συναφείς εκθέσεις, μπορεί να προκύψει στην περίπτωση που το ενδιαφερόμενο κράτος, δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία, διεκδικήσει όπως επιβληθεί κόστος στην Άγκυρα λόγω μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της.
Πρόκληση δηλαδή κόστους, πέραν των υφιστάμενων παγωμένων κεφαλαίων.
Αποτυχία
Στην έκθεσή του ο ευρωβουλευτής Καζάκ επιχείρησε να προωθήσει και παραγράφους ευνοϊκές για την Τουρκία και δη να την απαλλάξει των ευθυνών ως προς τις υποχρεώσεις της που αφορούν την εφαρμογή του επιπρόσθετου πρωτοκόλλου, αλλά απέτυχε. Ψες πραγματοποιήθηκε επί του θέματος συζήτηση, στην οποία μίλησε ο εισηγητής και άλλοι ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων η εισηγήτρια για την έκθεση της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ρία Ομέν και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Παπαστάμκος.
Οι
τροπολογίες
Σήμερα η έκθεση Καζάκ θα τεθεί σε ψηφοφορία. Ήδη έχει κατατεθεί εναλλακτική εκείνης του κ. Καζάκ έκθεση από την Πολιτική Ομάδα της Ευρώπης για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, η οποία είναι ολιγότερον θετική για την Άγκυρα. Ο ίδιος ο εισηγητής έχει καταθέσει δυο τροπολογίες.
Η μία αφορά σε τεχνικά στοιχεία που σχετίζονται με τη μείωση της ανεργίας στην Τουρκία και η άλλη είναι ένα θετικό στην ουσία σχόλιο για τη νίκη του Ερντογάν στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.
Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά έχει καταθέσει τροπολογία που αφορά στο διαχωρισμό εκείνης, που αναφέρεται στο δημοψήφισμα. Η Αριστερά αποδέχεται το θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ότι αυτό είναι υπέρ των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων.
Όμως, δεν γίνεται δεκτό ότι το αποτέλεσμα αυτό θα δώσει ώθηση στη διαδικασία εκδημοκρατισμού και ανανέωσης της Τουρκίας και ότι θα οδηγήσει σε αποτελεσματική εφαρμογή των αρχών της ελεύθερης αγοράς.
Διάκριση εξουσιών
Η τροπολογία της Αριστεράς θα τύχει της στήριξη του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα).
Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό του δευτέρου σκέλους της τροπολογίας Καζάκ οφείλεται στο ότι οι αλλαγές στον τρόπο διορισμού των λειτουργών της δικαστικής εξουσίας αποκλείουν μεν το έλεγχο του στρατού, τείνουν όμως να διαβρώσουν, αν όχι να καταργήσουν, τη βασική δημοκρατική αρχή της διάκρισης και της ανεξαρτησίας των τριών εξουσιών (δικαστικής, νομοθετικής, εκτελεστικής).
Και συμβαίνει αυτό διότι οι δικαστικοί λειτουργοί θα διορίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Read more...

O Πέρες αρνήθηκε την πρόσκληση υπό όρους του Γκιουλ


Ο Ισραηλινός πρόεδρος, Simon Peres, αρνήθηκε την πρόσκληση για συνάντηση από τον Τούρκο ομόλογό του, Abdullah Gul, καθώς ο τελευταίος έθεσε τον όρο να ζητήσει το Ισραήλ συγγνώμη για την επίθεση στους ισλαμιστές στον στολίσκο της Γαζας .

«Υπήρξε μία πρόταση για συνάντηση μεταξύ εμού και του προέδρου Gul. Αρχικώς την αποδέχθηκα, όμως εν συνεχεία μου διαβιβάσθηκαν προϋποθέσεις που καθιστούσαν, κατ’ εμέ, αδύνατη αυτήν τη συνάντηση», τόνισε ο Peres στους δημοσιογράφους.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι τόνισαν πως η Τουρκία απαίτησε να ζητήσει το Ισραήλ συγγνώμη για την επίθεση κατά του ειρηνευτικού στολίσκου, τις συνθήκες της οποίες διερευνά επιτροπή του ΟΗΕ.

«Δεν έχουμε πρόθεση να εκτραχύνουμε την κατάσταση, εν τούτοις δεν μπορούμε να εγκρίνουμε προϋποθέσεις που είναι εντελώς απαράδεκτες», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Προς πλήρη επαγγελματοποίηση οι τουρκικές Ε.Δ. - Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές Ε.Δ. στο ΝΑΤΟ


Από την 1η Οκτωβρίου 2010 μειώνεται η στρατιωτική θητεία στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) κατεβαίνοντας στους 9 μήνες από τους 15 μήνες που είναι σήμερα για τους κληρωτούς και 12 μήνες για τους έφεδρους αξιωματικούς. Η μείωση αυτή της θητείας οφείλεται στην πίεση από την κοινή γνώμη που έχει δημιουργηθεί λόγω των απωλειών κληρωτών στο Κουρδιστάν και κατά δεύτερον γιατί πρέπει να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων τους που τώρα είναι αρκετά δυσκίνητες με τον τεράστιο αριθμό των 610.000 ανδρών (με την Στρατοχωροφυλακή, χωρίς την Ακτοφυλακή).

Υπολογίζεται ότι η μείωση του συνολικού αριθμού θα φτάσει περίπου στις 60.000 άνδρες.

Πρώτα από όλα ο αριθμός των ατόμων που φθάνουν σε ηλικία στράτευσης στην Τουρκία ανέρχεται σε 1.054.750 (!) και δεύτερο και πιο σημαντικό η νέα τάση στις ΤΕΔ είναι η αύξηση των επαγγελματιών στρατιωτών. Σύμφωνα με ένα σχέδιο που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια σε πρώτη φάση θα επανδρωθούν πλήρως από επαγγελματίες στρατιώτες οι 6 Ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων που αντιμετωπίζουν κατά κόρον του μαχητές του PKK.

Στόχος είναι η πρόσληψη 20.000 ανδρών για αυτές τις Ταξιαρχίες επιτρέποντας έτσι στην στρατιωτική ηγεσία να μπορεί να πραγματοποιεί ακόμα πιο δύσκολες και επικίνδυνες επιχειρήσεις κατά του PKK αφού δεν θα υπάρχει το φαινόμενο της αποδοκιμασίας των γονέων των κληρωτών που έχασαν τα παιδιά τους στις μάχες με το PKK.

Σταδιακά η τουρκική στρατιωτική ηγεσία θα οδηγήσει τις ΤΕΔ στην εποχή της επαγγελματοποίησης του στρατεύματος, αυξάνοντας κατακόρυφα την απόδοση και την αποτελεσματικότητα τους, χωρίς να ανησυχεί για περιορισμούς και πιθανές λαϊκές αντιδράσεις από τις απώλειες στρατιωτών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία κατά το πρόσφατο παράδειγμα με τις αιματηρές επιθέσεις του PKK στα φυλάκια του Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Αιφνιδιαστικές μαζικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά μαχητικά


Μαζικές παραβιάσεις από τέσσερις τετράδες τουρκικών μαχητικών που εκτελούσαν συνδυασμένες αποστολές προσβολής στόχων επιφανείας και αεροπορικής υπεροχής σημειώθηκαν σήμερα μετά από αρκετό καιρό στο Αιγαίο. Οι ασκήσεις (Aegean COMAO) ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με δύο τετράδες και τελείωσαν αργά το απόγευμα από άλλες δύο τετράδες τουρκικών μαχητικών με συνολικό αποτέλεσμα 19 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Τα ελληνικά μαχητικά κατόπιν εντολών κρατήθηκαν μακριά από τα τουρκικά και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξαν εμπλοκές. Όλη η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο Συνολικά είχαμε 16 τουρκικά μαχητικά (8 F-16 και 8 F-4E Terminator) και ένα τουρκικό ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας. Από αυτά τα τέσσερα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και εκτός από τις 19 παραβιάσεις είχαμε και 3 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά μαχητικά προέρχονται από το αεροδρόμιο της Μπαντίρμα, του Μπαλίκεσιρ, ενώ τα F-4 προέρχονται από το Εσκί Σεχίρ (111 Filo) που απέχει 325 χλμ από τις ακτές του Αιγαίου και μπήκαν από το πέρασμα μεταξύ Λήμνου-Λέσβου και Λέσβου-Χίου. Η δεύτερη πρωινήν τετράδα εξήλθε από την περιοχή του Φαρμακονησίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Επιχείρηση λογοκρισίας της τουρκικής επιθετικότητας με ίδρυση ΜΚΟ δημοσιογράφων!


Στην ίδρυση ΜΚΟ Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων η οποία θα έχει ως αντικειμενικό της στόχο τον «έλεγχο των ειδήσεων» που αφορούν τις δύο χώρες (!) ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της 6ης Συνδιάσκεψης Τούρκων και Ελλήνων Δημοσιογράφων στην Σμύρνη.

Δυστυχώς από ότι φαίνεται το πρόβλημα στην Ελλάδα, όσον αφορά τουλάχιστον τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι οι δημοσιογράφοι που μεταδίδουν τον τρόμο των Ελλήνων κατοίκων των ακριτικών νησιών όταν βλέπουν τα τουρκικά μαχητικά να πετάνε μερικές δεκάδες μέτρα πάνω από τα κεφάλια τους ή τον προβληματισμό και την αγανάκτηση των κατοίκων της δυτικής Αττικής που βλέπουν τις τουρκικές φρεγάτες να κάνουν «αβλαβείς» διελεύσεις έξω από το Σούνιο.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της νέας ΜΚΟ, το οποίο υιοθετήθηκε προσωρινά από τη Συνδιάσκεψη, η νέα οργάνωση θα προσπαθήσει να προωθήσει το διάλογο και τις ανταλλαγές ανάμεσα στους δημοσιογράφους των δύο χωρών, να οργανώνει συνδιασκέψεις, να προωθεί τις ανταλλαγές ανάμεσα σε νέους δημοσιογράφους και να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι δύο πλευρές να παρουσιάζουν, η μία την άλλη, "όπως ακριβώς είναι".

Η τελευταία επισήμανση θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τις παροτρύνσεις του Τούρκου πρωθυπουργού προς τους Έλληνες δημοσιογράφους όταν επισκέφτηκε την Αθήνα τον περασμένο Μάιο. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε υποδείξει τότε στους Έλληνες δημοσιογράφους να προβάλλουν τη θετική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να μην αναπαράγουν μόνο ειδήσεις για τις τουρκικές παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο Τούρκος πρωθυπουργός, «Στα επτάμισυ χρόνια, που είμαι πρωθυπουργός, δεν βομβάρδισα κάποια χώρα. Αν δεν είστε εσείς ήρεμοι, πώς θα μεταδώσετε σωστά τα μηνύματα, ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας;» ενώ προσέθεσε ότι, «τα τουρκικά μαχητικά δεν απογειώνονται οπλισμένα, όπως τα ελληνικά μαχητικά».

Η είδηση για την ίδρυση της νέας ΜΚΟ προκαλεί σοβαρό προβληματισμό στους αναλυτές των ελληνοτουρκικών σχέσεων λόγω του περίεργου παρελθόντος αρκετών δημοσιογράφων και ΜΜΕ στην γειτονική χώρα Και για να γίνουμε πιο ακριβείς μπορεί η είδηση για την ίδρυση της ΜΚΟ των Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων να ακούγεται για το ευρύτερο κοινό με θετική διάθεση και ενδιαφέρον, όμως με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον θα έπρεπε να εξετάσουμε σειρά δημοσιευμάτων του τουρκικού Τύπου που διασυνδέουν τα τουρκικά ΜΜΕ με τις μυστικές υπηρεσίας της Τουρκίας και το Στρατό.

Χαρακτηριστικά παρατίθεται δημοσίευμα στο εβδομαδιαίο τουρκικό περιοδικό «Ακτουέλ» της 9ης Νοέμβρη 2000. Το άρθρο αναφέρεται «στην εκπαίδευση που γίνεται στους δημοσιογράφους από τον τουρκικό στρατό στην Ακαδημία Εθνικής Ασφαλείας, για να μπορούν στη συνέχεια να λειτουργούν με βάση τις επιδιώξεις του στρατού και του βαθέως κράτους, στον κρίσιμο τομέα της επιρροής της κοινής γνώμης». Η συγκεκριμένη Ακαδημία υπάγεται στην Διοίκηση Ακαδημιών Πολέμου η οποία αποτελεί το φυτώριο όπου εκπαιδεύονται οι αξιωματικοί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να αποκτήσουν τον τίτλο του επιτελούς.

Στο ίδιο ίδρυμα εκπαιδεύονται μετά από πολύ προσεκτική επιλογή και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του τουρκικού κράτους σε θέματα που έχουν σχέση με την Εθνική Ασφάλεια. Επισημαίνεται δε ότι στη συγκεκριμένη Ακαδημία εκτός από σπουδαστές δημοσιογράφους απασχολούνται και επιφανείς δημοσιογράφους ως καθηγητές.

Επιπρόσθετα σε άρθρο της εφημερίδας Zaman στις 18 Δεκεμβρίου 2008 αναφέρεται χαρακτηριστικά οι δηλώσεις του προέδρου της οργάνωσης Contemporary Journalists Association, Ahmet Abakay ότι πολλοί Τούρκοι δημοσιογράφοι είναι και πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς και του Τούρκου δημοσιογράφου Fehmi Koru ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα Yeni Safak είχε επισημάνει την ύπαρξη 23 Τούρκων δημοσιογράφων οι οποίοι ήταν στην πραγματικότητα ήταν πράκτορες της ΜΙΤ.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα κατά τον Fehmi Koru ενός αρθρογράφου που εργαζόταν στην εφημερίδα Hurriyet ο οποίος όταν πήρε σύνταξη από την εφημερίδα «μετακινήθηκε» στο κτίριο της μυστικής υπηρεσίας της χώρας. Ακόμα όμως και ο πρώην υποδιευθυντής της ΜΙΤ σύμφωνα με τον Fehmi Koru απεκάλυψε ότι δημοσιογράφος που εργαζόταν στις εκδόσεις του επιχειρηματία Turgay Ciner ελάμβανε χρηματική αμοιβή από την ΜΙΤ. Τις θέσεις του Fehmi Koru υποστηρίζει και ο δημοσιογράφος Ali Atif Bir και ο δημοσιογράφος Saygı Öztürk.

Επομένως μετά από όλα αυτά που οι ίδιοι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι γράφουν στα τουρκικά ΜΜΕ με ποιο σκεπτικό και με ποια πειστήρια θα μπορούσαμε να έχουμε μία παρουσίαση των γεγονότων που συμβαίνουν στο Αιγαίο, στην Θράκη και στην Κύπρο "όπως ακριβώς είναι" σύμφωνα με το σκεπτικό των συντελεστών αυτής της κίνησης. Πόσο αντικειμενική και δημιουργική θα είναι η επικοινωνία μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων όταν οι συνάδελφοί τους κατέβασαν την ελληνική σημαία από τα Ίμια πριν από 14 χρόνια. Αλήθεια αυτά τα ξεχάσαμε τόσο γρήγορα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP