Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Και γυναικείες εκδηλώσεις τουρκοφροσύνης στη Θράκη


Και μέσα στον γενικότερο χαμό, να και η επίσκεψη του νέου Δ.Σ. του Τομέα Γυναικών του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας» στον πρόξενο Σαρνίτς. Δείτε λοιπόν πώς περιγράφει και τη συγκεκριμένη απόδοση διαπιστευτηρίων προς το…αφεντικό η τουρκοφυλλάδα «Μπιρλίκ» (10-12-2010):

H Νετσλά Τσαβούς, νεοεκλεγείσα πρόεδρος του τομέα γυναικών του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς. Η επίσκεψη αναφέρθηκε ως ιδιαίτερα αποδοτική. Μιλώντας για την επίσκεψη αυτή στην εφημερίδα Μπιρλίκ ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς είπε: «Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του τομέα γυναικών του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας ήρθαν στο προξενείο, κάνοντας μια επίσκεψη αβροφροσύνης. Είναι γνωστό πως κάθε νεοεκλεγείς φορέας πραγματοποιεί μια σειρά από επισκέψεις. Αυτή είναι μια από αυτές τις επισκέψεις. Πάντοτε απέφερε πολλά προς την μειονότητα. Οι δραστηριότητες του είναι πολύ γνωστές στην κοινή γνώμη. Είναι μια σκυταλοδρομία. Εγώ ευχήθηκα επιτυχίες και τις συνεχάρηκα. Είπα πως ιδιαίτερα από την άποψη της προσφοράς, να ξέρουν πως είναι μια σκυταλοδρομία. Τους ανέφερα πως οι προσδοκίες της κοινωνίας από αυτές είναι –όπως και από την προηγούμενη διοίκηση-να βελτιώνουν τις προσπάθειες τους από καλλιτεχνικής και πολιτιστικής απόψεως και να παρουσιάζουν νέα σχέδια. Η νέα πρόεδρος κυρία Νετσλά είπε πως το νέο Δ.Σ. μαζί με το παλιό διαμόρφωσαν μια ωραία ομάδα, μου ευχήθηκαν επιτυχία στα καθήκοντα μου, και εγώ ανταπέδωσα».

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Δρ.Νετσλά Τσαβούς αξιολόγησε την επίσκεψη στην εφημερίδα Μπιρλίκ ως εξής: «Όπως είπε ο κύριος πρόξενος μας, πιστεύω πως το παλιό Δ.Σ. μαζί με το νέο, διαμόρφωσαν μια πολύ καλή ομάδα. Αυτή είναι η πρώτη μας επίσκεψη. Είναι γνωστό πως οι εκλεγέντες του συλλόγου μας που εισέρχονται στα Δ.Σ. πάντοτε πραγματοποιούνε επισκέψεις αβροφροσύνης και γνωριμίας σε φορείς και συλλόγους. Αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψης μας. Αρχίσαμε από εδώ και τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσουμε με τη σειρά και στους άλλους φορείς και συλλόγους. Ένας από τους βασικούς στόχους του νέου Δ.Σ. είναι από τώρα και πέρα, κάνοντας νέα σχέδια να πραγματοποιήσουμε διάφορες εκδηλώσεις για τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη. Ξέρουμε ότι οι προηγούμενες εκδηλώσεις υπήρξαν ιδιαίτερα επιτυχείς. Αναλάβαμε καθήκοντα σε αυτή την σκυταλοδρομία για να κάνουμε κάτι ιδιαίτερα στον τομέα των δραστηριοτήτων που αφορούνε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Έτσι όταν έρθει ο καιρός θα παραδώσουμε στους νέους που θα βρίσκονται δίπλα μας αυτή την σκυταλοδρομία. Ήταν μια επιτυχημένη και θετική επίσκεψη. Προσωπικά και εκ μέρους των φιλενάδων μου ευχαριστώ τον πρόξενο μας που μας δέχτηκε»

Read more...

Η αλαζονεία της τουρκικής δύναμης και ο τρεμαλέος Ελληνισμός


Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Η υπεροψία της δύναμης και η αλαζονεία της ατιμωρησίας. Έτσι μπορεί να ερμηνευτεί, μεταξύ άλλων, η συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς στην κυριακάτικη «Σ».

Οι λόγοι της τουρκικής υπεροψίας μπορεί να αναζητηθούν:

Πρώτον, στη σημαντική γεωπολιτική και στρατηγική θέση της Τουρκίας.

Δεύτερον, είναι κέντρο διέλευσης του 70% της ενέργειας από την Ασία προς ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ιαπωνία.

ρίτον, είναι χρήσιμη για πολλές δυνάμεις, επειδή η γεωγραφική θέση της την αναδεικνύει ως σημαντικό εταίρο και σύμμαχο, σε μιαν από τις πιο ασταθείς περιοχές του κόσμου.

Τέταρτον, η Τουρκία εμφανίζεται ως κοσμική μουσουλμανική χώρα, που, τάχα, ενστερνίζεται ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Πέμπτον, συγκρούστηκε με το Ισραήλ, σε μια καταφανή προσπάθεια να ηγηθεί του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου και να υπερασπίσει, δήθεν, τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού.

Η πληθυσμιακή αναλογία της, η στρατιωτική και οικονομική ισχύς της, η σταδιακή απεξάρτησή της από τις ΗΠΑ και τη Δύση, και η υιοθέτηση μιας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής, επιτρέπουν στην Τουρκία να παίζει πολιτικά και διπλωματικά παιγνίδια που, σύμφωνα με ξένους αναλυτές, μάλλον δεν μπορεί να υλοποιήσει. Ο ιθύνων νους της νέας εξωτερικής πολιτικής είναι ο νυν υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, που προβάλλει τη θέση περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες. Αυτή η πολιτική δεν προσπόρισε παρά εντυπωσιοθηρικά κέρδη στην Τουρκία.

Η Ρωσία είναι μεγάλος εμπορικός και ενεργειακός εταίρος της, αλλά δεν εμπιστεύεται τα μεγαλοϊδεατικά και νεο-οθωμανικά σχέδιά της. Με το Ισραήλ τα έσπασε, για να κερδίσει τις αραβικές και μουσουλμανικές μάζες. Με την Αρμενία τα πράγματα είναι σε αδιέξοδο. Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καρκινοβατεί, εξαιτίας της άρνησης ή και της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν είναι στην καλύτερη φάση τους. Και το Κουρδικό είναι το αιχμηρότερο αγκάθι στα πλευρά της.

Γιατί, συνεπώς, ο Μπαγίς εμφανίστηκε τόσο αλαζόνας; Διότι η Τουρκία είναι ξεκάθαρη: Αν έχει να επιλέξει μεταξύ ΕΕ και Κύπρου, θα προτιμήσει την Κύπρο, όχι επειδή θέλει, δήθεν, λύση, αλλά γιατί το νησί είναι στρατηγικά, ενεργειακά και γεωπολιτικά πολύτιμο για τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Γιατί ο Μπαγίς προκαλεί την ΕΕ; Διότι γνωρίζει ότι η ΕΕ την έχει ανάγκη, ενεργειακά, δημογραφικά και οικονομικά. Και γιατί η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ και της Κύπρου; Επειδή κανείς δεν της ζητά λογαριασμό. Ακόμα προχθές, στην «International Herald Tribune», οι υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Φινλανδίας ζητούσαν περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ, με τάχιστη ένταξη και της Τουρκίας, που θεωρούν πολύτιμη επειδή, τάχα, θα της προσδώσει νέο αναπτυξιακό δυναμισμό.

Πώς αντέδρασαν κυβέρνηση και κόμματα στη συνέντευξη Μπαγίς στη «Σ»; Με ανέξοδες, φλύαρες δηλώσεις. Ο Montaigne είπε: «Τι πιο μεγάλη νίκη περιμένετε, από το να πληροφορήσετε τον εχθρό σας ότι δεν μπορεί να σας νικήσει»; Η Τουρκία θεωρεί ήδη την Ελλάδα ως… φιλικό δορυφόρο. Την Κύπρο δεν την υπολογίζει καν, αφού κατέχει τη μισή και απαιτεί να ελέγξει την υπόλοιπη. Τρεμαλέος και έμφοβος, ο Ελληνισμός δεν μπορεί να διαμηνύσει στον αλαζόνα και υπερόπτη Τούρκο ότι δεν μπορεί να μας νικήσει ούτε και να μας δουλώσει. Απλώς προσπαθεί κωμικά να εξημερώσει το τουρκικό θηρίο, που οσημέραι αποθρασύνεται και αποθηριώνεται.

SIGMALIVE.COM

Read more...

Η Τουρκία υπέγραψε LOA για 6 CH-47F Chinook


Δημοσίευμα τουρκικού περιοδικού ανέφερε πως τον Σεπτέμβριο του 2010 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας υπέγραψε Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) για την προμήθεια 6 CH-47F Chinook με διακρατική σύμβαση Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS) και με δικαίωμα προαίρεσης για 8 πρόσθετα ελικόπτερα. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι παραδόσεις θα αρχίσουν σε 36 μήνες. Η υπογραφή της LOA ακολούθησε την ολοκλήρωση των συνομιλιών για ολοκλήρωση τουρκικών αεροπορικών ηλεκτρονικών και υποσυστημάτων από την ΤΑΙ. Υπενθυμίζεται πως Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας (DSCA) των ΗΠΑ ειδοποίησε στις 7 Δεκεμβρίου 2009 το Κογκρέσο για το σχετικό πρόγραμμα FMS της Τουρκίας, συνολικής δυνητικής αξίας $1,2 δισ. Επιπλέον των ελικοπτέρων της Boeing, η ειδοποίηση περιλάμβανε:

- 32 αξονοστρόβιλους κινητήρες Τ55-GA-714A, από τους οποίους 28 εγκατεστημένοι και 4 εφεδρικοί.
- 28 Επίγεια και Αερομεταφερόμενα Συστήματα Ασυρμάτου Μονού Διαύλου (SINCGARS) ARC-201E.
- 14 Σύνολα Εντοπισμού Σημάτων Ραντάρ APR-39A(V)1.

Περιλαμβάνονταν επίσης εξοπλισμός υποστήριξης, ειδικά εργαλεία και εξοπλισμός δοκιμών, ανταλλακτικά, βιβλιογραφία, επισκόπηση θέσης, εκπαίδευση προσωπικού και σχετικός εξοπλισμός, υπηρεσίες μεταφοράς, υπηρεσίες τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον ανάδοχο, καθώς και λοιπά στοιχεία εφοδιαστικής υποστήριξης. Αξίζει να αναφερθεί πως το ενδιαφέρον του Τουρκικού Στρατού για ελικόπτερα της κατηγορίας αυτής χρονολογείται τουλάχιστον από το 1996.

Read more...

Toυρκική φρεγάτα πάλι στο Σαρωνικό “σφήνα” σε άσκηση του Π.Ν. – Το απέκρυψε η κυβέρνηση (1)


Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέσα στη νύχτα Σαρωνικό κάνοντας “σφήνα” στην μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού που διεξάγεται αυτή την στιγμή σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Για τη νέα τουρκική επιθετική κίνηση δεν ανακοινώθηκε τίποτα από την κυβέρνηση και το θέμα ήρθε τυχαία στην επιφάνεια από εμπορικά σκάφη τα οποία ήρθαν σε οπτική επαφή με το σκάφος και υπήρξε κίνδυνος ανεξέλεγκτης διαρροής της είδησης. Έτσι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η πορεία της και ενώ το σκάφος όδευε προς τα Δαρδανέλλια.
Η τουρκική φρεγάτα F-247 TCG SALIΗ REIS ευρισκόμενη νοτίως Ρόδου , κινήθηκε με δυτική πορεία νότια Κυκλάδων σε Διεθνή Ύδατα. Νότια της Μήλου πήρε πορεία βόρεια και ξεκίνησε το ταξίδι της προς την Αττική έχοντας ανοικτά όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα κάι μπαίνοντας ανάμεσα στα ελληνικά πολεμικά σκάφη που ασκούντο.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας πάντα βόρεια πορεία, εισήλθε ανενόχλητη στις 03.00 τα ξημερώματα εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, πέρασε μεταξύ Κέας – Μακρονήσου και στη συνέχεια διαπλέοντας το στενό Καφηρέα, κινήθηκε με βορειοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή Κεντρικού Αιγαίου. Χαρακτηριστικό του κλίματος ηττοπάθειας που τουρκοφοβίας που επιρκατεί στην κυβέρνηση είναι ότι διατάχθηκαν όλα τα σκάφη του Ναυτικού να μην πλησιάσουν την τουρκική φρεγάτα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν ξενοδοχεία σε νησιά του Αιγαίου!


Η είδηση προέρχεται από τη γειτονική Τουρκία και είναι δημοσιευμένη σε διάφορα ΜΜΕ. Τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να αγοράσουν ξενοδοχεία σε ελληνικά νησιά! Η Ένωση των Ξενοδόχων της Τουρκίας, η οποία δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου εντείνει τις προσπάθειές της για την εξαγορά πολλών ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται σε πολλά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών τους, καθόσον πολλές ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, λόγω της οικονομικής κρίσης που παρατηρείται στην Ελλάδα δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες.

Read more...

Αποκάλυψαν το βαφτιστήριο της Άγιας Σοφιάς οι Τούρκοι!


Αποκαλύφθηκε το Βαπτιστήριο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, που έμεινε στο σκοτάδι από την εποχή της Άλωσης. Η αποκάλυψη έγινε από τις τουρκικές αρχές μετά τις εργασίες αναπαλαίωσης που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Η χτιστή κολυμπήθρα , που θεωρείται η μεγαλύτερη της εποχής του Βυζαντίου χτίστηκε τον 6ο αιώνα παράλληλα με της εργασίες της Αγίας Σοφίας και βρίσκεται σε σημείο ακριβώς δίπλα από τον ιερό ναό.

Πάνω από 500 χρόνια, λίγοι ήταν αυτοί που μιλούσαν και γνώριζαν την ύπαρξη του Βαπτιστηρίου . Σύμφωνα με τους τούρκους αρχιαιολόγους μετά το 1453 , οπου η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί, το συγκεκριμένο σημείο του ναού χρησιμοποιήθηκε ως χώρος αποθήκευσης λαδιού για τα καντήλια.

Όταν το 1935 η Αγία Σοφία έγινε μουσείο ξεκίνησαν οι ανασκαφές, το 1943 αποκαλύφθηκε η κολυμπήθρα που έχει χτιστεί από ένα κομμάτι μαρμάρου. Μετά από διαδοχικές εργασίες αποκαλύφθηκε πως όλο το σημείο αυτό ήταν το Βαπτιστήριο της Αγίας Σοφίας.,

Οι τουρκικές αρχές με αφορμή την ανάδειξη της Κωνσταντινούπολης ως «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» ξεκίνησαν τις εργασίες ανάδειξης και αναπαλαίωσης του συγκεκριμένου χώρου που ήταν υπο εγκατάλειψη.

Ο γενικός γραμματέας του Πρακτορείου 2010 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Γιλμάζ Κουρτ, τόνισε « το Βαπτιστήριο, βρίσκονταν σε σημείο που ήταν κλειστό για το κοινό. Είναι ένα καλό δείγμα του Βυζαντινού πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής. Η κολυμπήθρα είναι γερή και καθαρή όπως και τότε. Σε λίγο καιρό και οι επισκέπτες του Μουσείου μας θα μπορούν να την βλέπουν.»

Ο πρόεδρος του Μουσείου της Αγίας Σοφίας Χαλούκ Ντουρσούν, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι το Βαπτιστήριο, χρησιμοποιήθηκε για μαζικές βαπτίσεις κυρίως μετά τον 6ο αιώνα μ.Χ. « Υπάρχαν δίπλα της και σημεία που τοποθετούνταν σταυροί και εικόνες, πιθανότατα αυτά τα κομμάρια εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής των Λατίνων» τόνισε ο ίδιος..

Ο Χαλούκ Ντουρσούν υπενθύμισε πως πρώτη φορά μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης βγαίνει στο φως της δημοσιότητας αυτό το Βαπτιστήριο.

Βέβαια με την αποκάλυψη αυτή οι Τούρκοι αναμένουν και οικονομικά οφέλη καθώς ευελπιστούν πως θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που θα θέλουν να δουν την κολυμπήθρα που έμεινε στο σκοτάδι από το 1453.

«Η Αγία Σοφία, ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια να έχει 2 εκατομμύρια επισκέπτες και το 2010 φτάσαμε στα 3 εκατομμύρια, Υπάρχει μια ραγδαία αύξηση. Έχω τις επιφυλάξεις μου από αυτή την μαζική προσέλευση διότι ο χώρος της Αγίας Σοφίας είναι στενός. Δεν είναι σχεδιασμένη ως μουσείο, είναι ένα μνημείο. Πάντως με την αποκάλυψη τη σημερινή περιμένουμε κι άλλη αύξηση στους επισκέπτες» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου.

Read more...

Toυρκική φρεγάτα πάλι στο Σαρωνικό “σφήνα” σε άσκηση του Π.Ν. – Το απέκρυψε η κυβέρνηση (ανανέωση 2)


Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέσα στη νύχτα Σαρωνικό κάνοντας “σφήνα” στην μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού που διεξάγεται αυτή την στιγμή σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Για τη νέα τουρκική επιθετική κίνηση δεν ανακοινώθηκε τίποτα από την κυβέρνηση και το θέμα ήρθε τυχαία στην επιφάνεια από εμπορικά σκάφη τα οποία ήρθαν σε οπτική επαφή με το σκάφος και υπήρξε κίνδυνος ανεξέλεγκτης διαρροής της είδησης. Έτσι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η πορεία της και ενώ το σκάφος όδευε προς τα Δαρδανέλλια.

Η τουρκική φρεγάτα F-247 TCG SALIΗ REIS ευρισκόμενη νοτίως Ρόδου , κινήθηκε με δυτική πορεία νότια Κυκλάδων σε Διεθνή Ύδατα. Νότια της Μήλου πήρε πορεία βόρεια και ξεκίνησε το ταξίδι της προς την Αττική. Στις 04.30 μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα βορειοδυτικά της Μήλου και βγήκε στο κεντρικό αιγαίο από τον Καφηρέα, στις 07.15 έχοντας ανοικτά όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα κάι μπαίνοντας ανάμεσα στα ελληνικά πολεμικά σκάφη που ασκούντο.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας πάντα βόρεια πορεία, εισήλθε ανενόχλητη στις 03.00 τα ξημερώματα εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, πέρασε μεταξύ Κέας – Μακρονήσου και στη συνέχεια διαπλέοντας το στενό Καφηρέα, κινήθηκε με βορειοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή Κεντρικού Αιγαίου. Είναι η 12η διέλευση τουρκικού πολεμικού πλοίου μέσω Σαρωνικού το 2010.
Χαρακτηριστικό του κλίματος ηττοπάθειας και τουρκοφοβίας που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι διατάχθηκαν όλα τα σκάφη του Ναυτικού να μην πλησιάσουν την τουρκική φρεγάτα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Kαταδίκη από Ε.Ε. των τουρκικών βανδαλισμών στο νεκροταφείο της Ίμβρου


Kαταδικάζει η Κομισιόν τους βανδαλισμούς στο ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο της Παναγίας στην Ίμβρο και δεσμεύεται ότι θα παρακολουθήσει με προσοχή τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος για την Διεύρυνση Επίτροπος Φούλε, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση που είχε καταθέσει ο Ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στο Κοιμητήριο.

Με δεδομένο ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά βανδαλισμών στα νεκροταφεία της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία, ο κ. Κουμουτσάκος είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενημερωθεί σχετικά από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι των απαράδεκτων εκείνων πράξεων.
Στην απάντησή του, ο Επιτροπος Füle αναφέρει:

«Η Επιτροπή είναι ενήμερη και καταδικάζει αυτά τα γεγονότα. Έλαβε υπόψη της την απάντηση των τουρκικών αρχών, σύμφωνα με την οποία οι εν λόγω αρχές δηλώνουν ότι πληροφορήθηκαν με λύπη τους την καταστροφή πολλών τάφων στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο στην Ίμβρο, ότι ξεκίνησε έρευνα με στόχο τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών και ότι οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα συμβάντα.
Η Επιτροπή παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στη δέσμευση που έχει αναλάβει να εξασφαλίσει ότι ο σεβασμός όλων των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένης της ανεξιθρησκείας, θα συνεχίσει να εξετάζεται ενδελεχώς στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις τουρκικές αρχές».
Σχολιάζοντας την απάντηση του επιτρόπου, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «άλλο ένα μήνυμα, μια ακόμη επιβεβαίωση ότι τα ζητήματα αυτά έχουν ευρωπαϊκή διάσταση και συνεπώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Η ʼγκυρα δεν θα πρέπει να το αγνοήσει».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Δήλωση Αβραμόπουλου για την νέα τουρκική πρόκληση ανοικτά της Αττικής


Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η νέα τουρκική πρόκληση ανοικτά της Αττικής σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Πιο συγκεκριμένα με αφορμή την σημερινή διέλευση της τουρκικής φρεγάτας “Salih Reis” F-246 (MEKO 200TN Track IIB) εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, μεταξύ Κέας – Μακρονήσου μόλις λίγα μίλια από το ακρωτήριο Σουνίου ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα «SALIH REIS» επαναφέρει τις μνήμες σε άλλες περιόδους κρίσεων, μεταξύ των δύο χωρών και αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των κινήσεων της Κυβέρνησης να τοποθετήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε νέα βάση.

Συνάμα, διαψεύδει τις πανηγυρικά διακηρυγμένες δηλώσεις της Τουρκίας ότι επιθυμεί τη δημιουργία κλίματος συνεννόησης και συνεργασίας, ενώ με τις τελευταίες δηλώσεις τους Τούρκοι αξιωματούχοι δίνουν και δείγματα αλαζονείας.

Την ίδια στιγμή, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, εκδηλώνονται τάσεις εθνικής υποχώρησης, αφήνοντας περιθώρια για συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς εννόμου τάξεως.
Αναμένουμε άμεση ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα».
Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα προβάλει στον ελληνικό λαό την εικονική όπως φαίνεται βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών με τις δύο επισκέψεις του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα και τις συνεχόμενες επισκέψεις του υπουργού Επικρατείας Ε. Μπαγίς.
Ο τελευταίος στην πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ προσγείωσε απότομα του θιασώτες της ελληνοτουρκικής φιλίας προτείνοντας την 50-50 εκμετάλλευση του Αιγαίου. Αυτά για να μην ξεχνάμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Συνάντηση Ερντογάν με πράκτορα της ΕΥΠ;


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Gazeteport» επισημαίνεται ότι, ο Τούρκος βουλευτής των Αδάνων, Τατζιντάρ Σεϊχούν, κατέθεσε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση μια ιδιαιτέρως «ασυνήθιστη» ερώτηση, ζητώντας να πληροφορηθεί, πού «εξαφανίστηκε» ο Τούρκος πρωθυπουργός, μεταξύ της 18ης και 22ας Οκτωβρίου, ενώ ερωτά ακόμα, αν μετέβη στο χρονικό αυτό τετραήμερο διάστημα, στην Κεσάνη της Αδριανουπόλεως και συναντήθηκε με στέλεχος της ελληνικής ΕΥΠ, συμπληρώνοντας μάλιστα, πως η μυστική αυτή συνάντηση, αφορούσε ανταλλαγή εγγράφων για την υπόθεση Οτσαλάν!



Πλήθος ερωτηματικών αφήνει ο Τούρκος αντιπρόεδρος, αφού επί της ουσίας, δεν διέψευσε την συνάντηση, που περιέγραφε στην ερώτησή του, ο Τούρκος βουλευτής!
Ο Κυριάκος Βελόπουλος έφερε το θέμα στη Βουλή και ερωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ αν έχει ενημερωθεί το Υπουργείο, για όσα περιγράφονται στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδος, περί του περιεχομένου της ερωτήσεως του Τούρκου βουλευτού Αδάνων και της μη απαντήσεως, του Τούρκου αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως;
Μπορεί το Υπουργείο να μας πληροφορήσει, αν διαθέτει τα στοιχεία, για το τι ακριβώς συμβαίνει; Υπήρξε όντως συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν, το επίμαχο τετραήμερο της «εξαφανίσεώς του», στην Κεσάνη Ανδριανουπόλεως, με στέλεχος της ΕΥΠ, για την υπόθεση του Οτσαλάν; Για να μην υπάρχουν… υπόνοιες περί μυστικής διπλωματίας, μήπως θα επιβαλλόταν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, από το Υπουργείο;

Read more...

ΝΑΥΑΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα να ζητήσουν συγνώμη και να πληρώσουν αποζημίωση όσον αφορά την επίθεση στο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας Mavi Marmara όπου σκοτώθηκαν 9 Τούρκοι.Σύμφωνα με την είδηση του ραδιοφώνου του ισραηλινού στρατού ο Νετανιάχου στην ομιλία που εκφώνησε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Λικούντ διέψευσε τις ειδήσεις ότι η χώρα του έχει πρόθεση να πληρώσει αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων του επεισοδίου.Η Τουρκία για την επίλυση της κρίσης μεταξύ των δυο χωρών και την εξομάλυνση των σχέσεων θέτει ως προϋπόθεση την επίσημη συγνώμη και την πληρωμή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων.

Μετά από τις δασοπυρκαγιές που ξέσπασαν στο Ισραήλ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν διαρρεύσει ειδήσεις ότι οι διπλωμάτες των δυο χωρών συναντήθηκαν και έκαναν βήματα με σκοπό την αποδοχή αυτών των προϋποθέσεων. Ο Νετανιάχου τόνισε ότι οι διπλωματικές συνομιλίες συνεχίζονται με σκοπό να αποτρέψουν τις καταθέσεις αγωγών εις βάρος των ισραηλινών στρατιωτών. Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά «πρέπει να αποδεχτούν ότι δεν πράξαμε με κακή πρόθεση αλλά ήταν αυτοάμυνα».

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP