Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Τρεις ΝΟΤΑΜ από Άγκυρα εν μέσω εκλογών για αποστρατιωτικοποίηση νήσων και SAR!


Με τρεις ΝΟΤΑΜ που υποδηλώνουν ότι η Άγκυρα είναι διατεθειμένη να προχωρήσει έμπρακτα σε αμφισβήτηση όλου του εύρους των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Ανατολικό Αιγαίο, η Τουρκία "εγκαινίασε" από σήμερα μία νέα περίοδο κλιμάκωσης των προκλήσεων: Αρνούνται στην Ελλάδα αρμοδιότητα διενέργειας αποστολών έρευνας και διάσωσης στην περιοχή Χίου-Ικαρίας-Σάμου και αρνούνται στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να εκτελούν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή Λήμνου-Σαμοθράκης και Ψαρών, επικαλούμενοι παραβίαση των Συνθηκών του 1914 με την οποία τα νησιά αυτά ενσωματώθηκαν στον εθνικό κόρμο και της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 με την οποία παρέμειναν ελληνικά! Είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα προχωρεί σε μία τέτοια ενέργεια.

Συγκεκριμένα θεωρούν «άκυρη και αυθαίρετη» τη ΝΟΤΑΜ Α1814/09 της ΥΠΑ για την προγραμματισμένη στις 24-25/11/2009 άσκηση έρευνας & διάσωσης από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, καθώς «κάθε τέτοια δραστηριότητα θα πρέπει να εγκριθεί-συντονιστεί από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές»!

Η εν λόγω περιοχή βρίσκεται μεταξύ Χίου και Ικαρίας-Σάμου. Μάλιστα πρόσφατα είχε διεξαχθεί άλλη ανάλογη άσκηση από ελληνικής πλευράς (μεταξύ Χίου και Λέσβου), χωρίς να υπάρξει καμία τουρκική αντίδραση, χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι η Άγκυρα επιλέγει συγκεκριμένη χρονική συγκυρία (εκλογές και νέα κυβέρνηση) για να προχωρήσει στη πρόκληση αυτή.

Το εντυπωσιακό και θρασύτατο γεγονός είναι η έκδοση ΝΟΤΑΜ που «απαγορεύει» τις στρατιωτικές ασκήσεις από το Π.Ν. και την Π.Α. που έχουν προγραμματιστεί σήμερα και αύριο! Όπου αναφέρεται ότι η διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ή ασκήσεων δεν πρέπει να περιλαμβάνει την νήσο Λήμνο (πρώτη ΝΟΤΑΜ), και τις νήσους Σαμοθράκη και Ψαρά (δεύτερη ΝΟΤΑΜ), καθώς «παραβιάζονται οι σχετικές συνθήκες που προβλέπουν αποστρατιωτικοποίηση αυτών»!

Από το υπουργείο Εξωτερικών δηλώθηκε στο defencenet.gr ότι «Θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις στην Άγκυρα», ενώ από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού τονίστηκε ότι "Έχουμε ενημερωθεί και παρακολουθούμε τις τουρκικές κινήσεις". Στην Πολεμική Αεροπορία δεν φάνηκε ούτε να γνωρίζουν, ούτε να έχουν αντιληφθεί το θέμα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Το προξενείο μοιράζει τις ψήφους των μουσουλμάνων της Θράκης με τη βοήθεια των ιμάμηδων!!!


Οι έριδες και οι καβγάδες έχουν μπει πλέον ανάμεσα στους μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές στην Θράκη. Ο λόγος, το αξίωμα, η δόξα, αλλά και τα χρήματα που κρύβονται πίσω από τη θέση του βουλευτή.
Η έντονη φημολογία περί "αλλαγής προσώπων" που επιδιώκει η Άγκυρα, έχει επιφέρει μεγάλη νευρικότητα και δημιουργεί έντονες και έκρυθμες καταστάσεις ανάμεσα στους υποψηφίους που τρέχουν να κερδίσουν ψήφους, αλλά ταυτόχρονα "φυλάνε τα πρόβατα" για να μην χάσουν και από τους "παλιούς" ψηφοφόρους τους.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, «επίθεση Μαλκότς» για ανεύρεση ψηφοφόρων πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες, στα χωριά που αποτελούν τον πυρήνα των ψηφοφόρων του Μάντατζη (υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έντονες καταστάσεις όταν ο Μαλκότς (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) επισκέφθηκε το χωριό όπου κατοικεί ο αδελφός του Μάντατζη.

Η "επίσκεψη" αυτή (προς ανεύρεση ψηφοφόρων) ξεσήκωσε τον αδελφό Μάντατζη, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον Μαλκότς φωνάζοντας και κατηγορώντας τον ως «διασπαστή». Τελικά, ο "εκλεκτός" του Σαρνίτς εκδιώχθηκε κακήν κακώς και κατόρθωσε να διαφύγει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το χωριό του Μάντατζη, γλιτώνοντας από άγριο απειλούμενο ξυλοδαρμό…!
Αν και ουσιαστικός κίνδυνος δεν υφίσταται για τον κύριο Μάντατζη, αφού ο άλλος του αντίπαλος (μουσουλμάνος) μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι η ξαδέλφη του, η οποία εργάζεται και ως γραμματέας του στο βουλευτικό του γραφείο (φαίνεται πως σύμφωνα με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έτσι πρέπει να γίνονται οι προεκλογικοί αγώνες και έτσι δίνονται οι καλύτερες επιλογές για ψήφιση και επιλογή κοινοβουλευτικών εκπροσώπων) και ως εκ τούτου, αποτελεί μηδενική απειλή για τον μέχρι χθες βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ξάνθης.
Όμως, ο Μάντατζη, που έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως «κακό παιδί» από την «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» (χαρακτηρισμένη και ως "σκιώδης κυβέρνηση", που εδρεύει στον Εχίνο Ξάνθης) φοβάται αρκετά πιθανή «αντικατάστασή» του από τους «ειδικούς» του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και επικέντρωση του ενδιαφέροντος του Τούρκου Προξένου στο πρόσωπο του κυρίου Μαλκότς…
Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως το τελευταίο διάστημα «έχουν ζώσει τα φίδια» τον κύριο Μάντατζη, ο οποίος αρνήθηκε να συνεισφέρει χρηματικά στην μετάβαση των μουσουλμάνων σε ιερό τέμενος στην Κωνσταντινούπολη, χορηγεία την οποία έκανε κάθε χρόνο κατά τις τελευταίες ημέρες της νηστείας του Ραμαζανιού…!
Στις υποψηφιότητες των μουσουλμάνων που υπάρχουν, σε αυτές τις εκλογές, είναι χαρακτηριστική η «τάση» για ανάδειξη νέων προσώπων (κυρίως στο νομό Ξάνθης, με την «τουρκάλα» Ζεϊμπέκ και τον «αριστερό» Μαλκότς, ενώ η περίπτωση Ιλχάν θα αναδειχθεί εάν τελικά αποφασισθεί και επιχειρηθεί να αποκλειστεί και να μην εκλεγεί ο Στυλιανίδης από την Κομοτηνή), που δείχνει και κάποια στροφή της Άγκυρας μετά από την δεδομένη αποτυχία των ήδη υπαρχόντων «εκλεκτών» να προσεγγίσουν τους μουσουλμάνους της Θράκης και να ενισχύσουν τα «ποσοστά» δύναμης της Άγκυρας στην περιοχή. Η Ζεϊμπέκ (για την οποία έχουν ήδη γραφεί πολλά σχετικά με τον παρελθόν της και τον «τουρκισμό» της) και ο Μαλκότς (ο οποίος αποτελεί το νέο «αστέρι» του Τουρκικού Προξενείου, σύμφωνα με απόψεις των απλών μουσουλμάνων) εμφανίζονται για πρώτη φορά και ανησυχούν (ή θα έπρεπε να ανησυχήσουν) τις αρμόδιες υπηρεσίες, κυρίως για τον ρόλο που έχουν αναλάβει να παίξουν στις μελλοντικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Η αβεβαιότητα για το βουλευτικό μέλλον του Μάντατζη έχει μετατραπεί αυτόματα σε ελπίδα γι άλλους υποψηφίους, τόσο στο νομό Ξάνθης όσο και στην γειτονική Κομοτηνή (στην οποία οι επιρροές του Τουρκικού Προξενείου είναι πολύ ισχυρές) και δημιουργεί λογικές απορίες για τις βλέψεις της Άγκυρας και τις ισορροπίες (ή ανισορροπίες) που θέλει να επιφέρει στην πολιτική ζωή της Θράκης. Σε περίπτωση που οι «ειδικοί» της Άγκυρας προβλέπουν αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, θα θελήσουν να στηρίξουν όλες τις υποψηφιότητες των μουσουλμάνων σε Ξάνθη και Κομοτηνή, προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν την μεγαλύτερη δυνατή πίεση στο κυβερνών κόμμα (η περίπτωση της αυτοδύναμης κυβέρνησης έχει κριθεί πως, εάν συμβεί, θα είναι οριακή με 152 ή 153 βουλευτές). Εάν όμως η Άγκυρα έχει γενικότερες βλέψεις, και πιστεύει πως δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά και πως το ΣΥΡΙΖΑ θα μπει στην Ελληνική Βουλή και θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ σε μία πιθανότατη κυβέρνηση συνεργασίας, τότε πολύ πιθανό είναι να αλλάξει τις μέχρι τώρα ισορροπίες και να θελήσει να μεταφέρει πίεση και στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαλύσει την Ελληνική κυβέρνηση με ταυτόχρονα «χτυπήματα» των μουσουλμάνων βουλευτών τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ.
Μία τέτοια περίπτωση, αν και κρίνεται πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, θα δώσει την ευχέρεια στους φανατικούς κύκλους (που περιφέρονται γύρω αλλά και μέσα στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής) να εμφανίσουν ένα «τουρκικό κίνημα Θράκης»… ξεκινώντας νέες και πολύ επικίνδυνες διεργασίες στην ακριτική αυτή περιοχή. Δεν πρέπει να λησμονείται σε καμία περίπτωση πως κύριος σκοπός της Άγκυρας είναι μία «ανεξάρτητη Θράκη» και αυτό είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μόνον εάν υπάρξει μία «Κοσοβοποίηση» της Ελληνικής Θράκης. Εξάλλου, η "Ανωτατη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης" εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο και συμβουλεύει για τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε κάθε χωριό, αλλά και συγκεντρώνει και αξιοποιεί διάφορες πληροφορίες που φτάνουν σε αυτήν. Η "σκιώδης κυβέρνηση", περιλαμβάνει πρόσωπα άγνωστα στο ευρύ κοινό, όμως είναι σαφές πως λειτουργεί ήδη, και καθοδηγεί κινήσεις και δράσεις, οργανώνει κοινωνικές ομάδες και παρεμβαίνει (ανεξάρτητα εάν την αποδέχονται ή όχι) σε όλες τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης. Ήδη, δηλαδή, ενεργεί ως "κυβέρνηση" στους πιστούς προς τη "μητέρα πατρίδα" μουσουλμάνους της περιοχής, προσπαθώντας, κυρίως, να αποκτήσει κύρος και να μεταφέρει ένα είδος "φροντίδας" και γενικότερου ενδιαφέροντος προς τον μουσουλμανικό πληθυσμό.
Οι επερχόμενες εκλογές μπορεί να ανησυχούν τον κύριο Μάντατζη, για το πολιτικό του μέλλον (κυρίως λόγω της τάσης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής να αλλάξει τα πρόσωπα που το εκπροσωπούν στην Θράκη), αλλά είναι γεγονός πως θα έπρεπε να έχουν ανησυχήσει πολύ περισσότερο τις ελληνικές αρχές, τα ελληνικά κόμματα και τους έλληνες βουλευτές και πολίτες. Στην Θράκη παίζονται πολλά περισσότερα από όσα αυτή τη στιγμή διαφαίνονται και ο ρόλος της Άγκυρας γίνεται εντονότερος καθημερινά, μέσω των συχνότατων υπενθυμίσεων του γνωστού τόξου «Κύπρος – Αιγαίο – Θράκη» που έχει θέσει ως μέτωπα αγώνων του ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, κύριος Νταβούτογλου αλλά και η εν γένει επιθετική πολιτική της Άγκυρας.
Ο κίνδυνος να έχουν η Ξάνθη και η Κομοτηνή περισσότερους μουσουλμάνους βουλευτές από ότι στο παρελθόν, γίνεται εντονότερος από την σχεδόν βέβαιη μετάβαση των μουσουλμάνων ψηφοφόρων από Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη, κίνηση που θα επηρεάσει σαφέστατα το εκλογικό αποτέλεσμα και τον πολιτικό χάρτη της Θράκης. Μάλιστα, την Παρασκευή, πριν από τις εκλογές, αναμένεται να δοθούν και οι τελικές κατευθύνσεις μέσα στα τεμένη από την Άγκυρα. Μάλιστα, αναμένεται να γίνει προσεκτικός διαμοιρασμός των ψήφων (για να σταλεί σαφές μήνυμα προς την Αθήνα) έτσι ώστε να στηριχθούν κατάλληλα οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι. Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί πως υπήρξαν πολλές αποκλίσεις από τους μουσουλμάνους της Θράκης, σε σχέση με τις εντολές της Άγκυρας. Το τι θα γίνει στις εκλογές της Κυριακής και το πώς ακριβώς θα «ανταποκριθούν» οι μουσουλμάνοι της Θράκης στις διαταγές του τούρκου προξένου κυρίου Σαρνίτς και της Άγκυρας, είναι άγνωστο, αν και θεωρείται αρκετά πιθανό «η άρνηση υπακοής» να επαναληφθεί από τους Έλληνες Πομάκους (κυρίως της Ξάνθης) και να σταλεί σαφές μήνυμα στους φορείς του εκτουρκισμού της Ελληνικής Θράκης…
Αναμένοντας, λοιπόν, το «κήρυγμα» των ιμάμηδων, ας συγκεντρωθούμε περισσότερο ως Έλληνες ψηφοφόροι, απέναντι στα σχέδια της Τουρκίας για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Θράκη. Καλούμαστε την Κυριακή, μουσουλμάνοι και χριστιανοί να αναδείξουμε τους εκπροσώπους μας, τους βουλευτές εκείνους που θα προσπαθήσουν για το καλό της χώρας αλλά και φυσικά για το καλό των Ελλήνων πολιτών και όχι για τα συμφέροντα της Άγκυρας. Με αυτή την σκέψη, καλά θα κάνουμε να σκεφτούμε περισσότερο το εθνικό συμφέρον, παρά το κομματικό ή μικροκομματικό.
Εξάλλου, εάν θέλουμε να χτίσουμε ένα σπίτι, σαφέστατα μας χρειάζεται οικόπεδο, γιατί χωρίς αυτό, όσα χρήματα και αν διαθέτουμε θα είναι άχρηστα… Και ο νοών νοείτω…
Κωνσταντίνος

Read more...

Το Αιγαίο είναι έτοιμο να πάρει φωτιά


Τραβάει άσχημα το σχοινί η Άγκυρα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, απαιτώντας από την Ελλάδα να «αποστρατιωτικοποιήσει» μεγάλες περιοχές του Αιγαίου και στην ουσία να αποδεχθεί η Αθήνα την επικυριαρχία της Τουρκίας στις περιοχές αυτές!
Η κλιμάκωση αυτή είναι πρωτόγνωρη και ξεσκεπάζει τις διαθέσεις της Άγκυρας για το Αιγαίο και για τις πραγματικές σχέσεις που επιδιώκει η Άγκυρα να έχει με την Ελλάδα. Μεγάλες θαλάσσιες περιοχές απαιτεί να πάρει υπό τον έλεγχό της, «γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της» συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει και που έχει αποδεχθεί η Άγκυρα πριν από έναν σχεδόν αιώνα. Προκαλεί έτσι την Ελλάδα, η οποία τελεί υπό το καθεστώς της μερικής ακυβερνησίας και αυτό που στην ουσία κάνει, είναι να «γκριζάρει» όχι κάποια βραχονησίδα, αλλά ολόκληρες θαλάσσιες περιοχές (στις οποίες έχουν καταγραφεί πολύ υψηλά πετρελαϊκά κοιτάσματα…).

Η αλλαγή τακτικής της Άγκυρας, που λειτουργεί πλέον ως κλέφτης, αλλά και ως «νταβατζής», είναι λογική απόρροια της ήπιας πολιτικής χαμηλών τόνων που είχε εφαρμόσει η κυρία Μπακογιάννη. Μάλιστα η τουρκική αυτή ενέργεια θεωρείται ως προάγγελος άλλων μεγαλύτερων απαιτήσεων που δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν στην δημιουργία κάποιου εκτεταμένου θερμού επεισοδίου. Και ο κίνδυνος για «θερμό επεισόδιο» θα αυξάνεται, όσο η Τουρκία απομακρύνεται από το ενδεχόμενο της ένταξής της στην Ευρωπαϊκής Ένωση, αλλά και για όσο διάστημα η εξωτερική πολιτική της χώρας μας θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό το καθεστώς των χαμηλών τόνων.
Πληροφορίες, αναφέρουν πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας γνώριζαν πως θα υπάρξει η συγκεκριμένη ενέργεια από την Άγκυρα και φρόντισαν να ενημερώσουν εγκαίρως την πολιτική αλλά και την στρατιωτική ηγεσία. Από προχθές έχουν δοθεί διαταγές μετακίνησης ισχυρότατων στρατιωτικών δυνάμεων στον ποταμό Έβρο, ενώ οι στρατιωτικές μονάδες στα ελληνικά νησιά τελούν υπό το καθεστώς άμεσης επαγρύπνησης…

Read more...

Η ηγεσία των ΤΕΔ παρέστει στις εργασίες της τουρκικής εθνοσυνέλευσης


Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η Ηγεσία των ΤΕΔ παρέστη στην ενερκτήρια συνεδρίαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Την τελευταία φορά που παρακολούθησαν την συνεδρίαση της εθνοσυνέλευσης ήταν στις 23 Απριλίου 2007, ημέρα του εορτασμού της "ημέρας του παιδιού". Έκτοτε οι στρατηγοί αν και είχαν προσκληθεί, αγνοούσαν επιδεικτικά το "πρωτόκολλο", γεγονός το οποίο ερμηνευόταν ως αντίδραση του κεμαλικού κατεστημένου ενάντια στων ισλαμικών καταβολών κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από τοτε χρειάστηκε να περάσουν 21 μήνες, μέχρι την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία (6 Απριλίου 2009).
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ Στγος Μπασμπούγκ δεν έκανε δηλώσεις.

Read more...

Συνέχεια προκλήσεων από την Άγκυρα


Της Δώρας Aντωνίου
Χαρακτήρα πάγιας τακτικής αρχίζει να λαμβάνει η παρενόχληση από τουρκικής πλευράς, μέσω ασυρμάτου, εναέριων μέσων, που πετούν στην περιοχή του Φαρμακονησίου και του Αγαθονησίου, εντός των ορίων του FIR Αθηνών.
Χθες, τρία πολεμικά αεροσκάφη F-16 δέχθηκαν παρενόχληση από τους χειριστές του ασυρμάτου της περιοχής Ντάτσα. Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από τη Σούδα και συμμετείχαν σε εκπαιδευτική άσκηση. Στη 1.32 μ.μ. και ενώ πετούσαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 3.000 ποδών, δέχθηκαν μέσω ασυρμάτου κλήση, στην οποία αναφερόταν ότι βρίσκονται σε τουρκικό εναέριο χώρο.
Οι Τούρκοι χειριστές του ασυρμάτου ζήτησαν από τα πληρώματα των αεροσκαφών να εγκαταλείψουν την περιοχή άμεσα, διότι, σε αντίθετη περίπτωση θα αναχαιτισθούν από τουρκικά μαχητικά. Τα ελληνικά μαχητικά συνέχισαν την πτήση τους κανονικά, όπως προβλεπόταν από το σχεδιασμό και λίγο μετά τις 2 μ.μ. επέστρεψαν στη Σούδα.

Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι με τα επαναλαμβανόμενα, από τα μέσα του 2008 και μετά, κρούσματα παρενόχλησης μέσω ασυρμάτου, η τουρκική πλευρά επιχειρεί να προσθέσει ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα των αμφισβητήσεών της στην περιοχή, συμπληρωματικά με τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά. Μάλιστα, αναφορικά με την προειδοποίηση που διατυπώθηκε μέσω ασυρμάτου για αναχαίτιση, αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, να σηκωθούν, δηλαδή, τουρκικά μαχητικά και να εμπλακούν σε αερομαχία με τα ελληνικά αεροσκάφη. Και τούτο διότι, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, πρωταρχική μέριμνα είναι η δημιουργία κλίματος αμφισβήτησης, με διαρκώς επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς ότι οι συγκεκριμένες περιοχές είναι τουρκικές, που θα διαμορφώσουν, κατά την αντίληψη της Αγκυρας, προηγούμενο και θα βάλουν στο τραπέζι των ελληνοτουρκικών και αυτές τις διεκδικήσεις.
Είναι η πρώτη φορά, πάντως, μέσα στο τρέχον έτος, που γίνεται παρενόχληση σε αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα προηγούμενα κρούσματα αφορούσαν ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και εναέρια μέσα της ευρωπαϊκής δύναμης αποτροπής λαθρομετανάστευσης, που περιπολούν στην περιοχή, στο πλαίσιο της FRONTEX. Μάλιστα, ήταν η παρενόχληση μέσω ασυρμάτου σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα που προκάλεσε, στις αρχές του χρόνου, τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό των Θεοφανίων, κίνηση – απάντηση, ουσιαστικά στις τουρκικές αιτιάσεις.
Για το χθεσινό κρούσμα τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο δόθηκαν οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα να προχωρήσει σε διάβημα προς το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ.

Read more...

Μεγάλη ένταση στα Ίμια......Μέτρηση αντιδράσεων ή ετοιμάζουν κάτι;


Συναγερμός σήμανε χθες στα επιτελεία του ΓΕΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού, από τις 3 μ.μ. όταν τουρκικό ιστιοπλοϊκό σκάφος με πέντε επιβαίνοντες εντοπίστηκε να έχει αγκυροβολήσει στον κόλπο των Ιμίων.
Το σκάφος έγινε αμέσως αντιληπτό από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που ζήτησε από το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει αμέσως καθώς βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Το τουρκικό αρχικά αρνήθηκε να απομακρυνθεί τελικά από την περιοχή.
Την ίδια ώρα ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ευρισκόμενη εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, εμφανίστηκε στην περιοχή επιτηρώντας την κατάσταση.

Στην περιοχή έσπευσε κανονιοφόρος του ΠΝ. Από τα συστήματα ESM σκαφών του ΠΝ διαγνώστηκε έντονη επικοινωνιακή δραστηριότητα μεταξύ σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και του ναυτικού.
Από το επιτελείο του ΓΕΕΘΑ η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται πως έχει το χαρακτήρα δοκιμής της ελληνικής αντίδρασης.
Η συγκέντρωση σκαφών στην περιοχή συνεχίζεται και η ένταση αυξάνεται κατακόρυφα…
Τελευταία ενημέρωση: Αργά το απόγευμα, της ίδιας ημέρας, το τουρκικό ιστιοφόρο σήκωσε άγκυρα και απομακρύνθηκε από τα Ίμια. Αμέσως άρχισε η εκτόνωση της έκτακτης κατάστασης και η απομάκρυνση των πολεμικών σκαφών που παρακολουθούσαν διακριτικά τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο και μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις δόθηκε από την Τουρκία εντολή απομάκρυνσης του ιστιοφόρου από τα Ίμια. Το γεγονός από μόνο του καταδεικνύει πως η Άγκυρα επιθυμεί να μετράει τις Ελληνικές αντοχές και τα αντανακλαστικά, σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης πληροφοριών αλλά κι ενός ψυχολογικού πολέμου νεύρων που έχει εγκαθιδρύσει τόσο στη θάλασσα όσο και στον ουρανό του Αιγαίου και ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

Read more...

Μηνύματα φανατισμού και τουρκισμού στέλνει η Άγκυρα στους μουσουλμάνους της Θράκης


Έτσι «δουλεύουν» για την Άγκυρα οι τουρκόφωνες εφημερίδες της Κομοτηνής. Το κείμενο που ακολουθεί είναι της τουρκόφωνης εφημερίδας «Μπιρλίκ» που εκδίδεται στην Κομοτηνή και αποτελεί κύριο μέσο έκφρασης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, διοχετεύοντας την προπαγάνδα της Άγκυρας και κατευθύνει πολλές φορές τις κινήσεις των μουσουλμάνων που υπηρετούν, εξυπηρετούν ή απλά ακολουθούν τις προσταγές «της μητέρας πατρίδας».
Η προσπάθεια που καταβάλλεται τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα στην Κομοτηνή, αφορά την «μοιρασιά» στις ψήφους και τον πλήρη έλεγχο προς συγκεκριμένους υποψήφιους που απολαμβάνουν της προστασίας της Άγκυρας.

Την ίδια στιγμή, γίνεται προσπάθεια αποφυγής διαφυγής μουσουλμάνων ψηφοφόρων προς συγκεκριμένους υποψηφίους προκειμένου με αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα να αποδείξει στους Έλληνες πολιτικούς, αλλά κυρίως στα Ελληνικά κόμματα, πως ελέγχει πλήρως τα εκλογικά αποτελέσματα (των μουσουλμάνων ψηφοφόρων) στην Θράκη. Αυτή η «επίδειξη πυγμής» είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην ακριτική Θράκη. Είναι ένα πρόβλημα που αποδεικνύει το μέγεθος της απώλειας επαφής με την πραγματικότητα ή το μέγεθος της απώλειας εθνικοφροσύνης των Ελληνικών κομμάτων, τα οποία συνεχίζουν να δέχονται στους κόλπους τους, ως υποψηφίους, προτεινόμενους του τουρκικού προξενείου, αποσκοπώντας αποκλειστικά στις ψήφους και στα ποσοστά τους (ως κόμματα) που μπορούν να έχουν στην Θράκη.
Δυστυχώς, ο τουρκικός παρεμβατισμός στην Θράκη αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο απώγειό του, στέλνοντας παράξενα μηνύματα στους υπόλοιπους κατοίκους της Θράκης οι οποίοι αγανακτούν, όχι με τις πρακτικές της Άγκυρας, αλλά με τον δοσιλογισμό της Αθήνας, η οποία επιμένει να αδιαφορεί και να μην παίρνει εκείνα τα μέτρα που θα μειώσουν (αρχικά) και θα καταστείλουν κάθε προσπάθεια της Άγκυρας να αναλάβει τον ρόλο του «συντονιστή» των εξελίξεων στην Ελληνική αυτή γωνιά.
Το κείμενο της τουρκόφωνης εφημερίδας «Μπιρλίκ», που ακολουθεί, είναι χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο ενεργεί πλέον, φανερά και θρασύτατα, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τα όργανά του. Θέλουν (και κατά πάσα πιθανότητα θα τα καταφέρουν) μέσα από βρωμιές που διαδίδουν (και δεν είναι σε θέση να αποδείξουν) βασιζόμενοι στον φανατισμό (που επί χρόνια καλλιεργεί το τουρκικό προξενείο) να ελέγξουν τις εκλογές στην Ελλάδα (θεωρείται απολύτως βέβαιο πως την επομένη ημέρα των εκλογών ΟΛΟΙ οι μουσουλμάνοι βουλευτές θα αποκηρύξουν την ελληνικότητά τους και θα εργάζονται αποκλειστικά για τα συμφέροντα της Τουρκίας και όχι της Ελλάδας και θα πιέζουν ταυτόχρονα την κυβέρνηση που θα προκύψει –εάν προκύψει- μέσα από την εκλογική διαδικασία).
Δεν διστάζουν μάλιστα, δείγμα των πιέσεων να δώσουν από τώρα, απαιτώντας από χριστιανό υποψήφιο βουλευτή να προσκυνήσει τους ψευτομουφτήδες, αποδεχόμενος τη νομιμότητά τους, εάν θέλει να πάρει ψήφους μουσουλμάνων!!!
Η απόλυτη αποδοχή του ρόλου που έχουν αναλάβει οι «αρθρογράφοι» της Μπιρλίκ, ρόλου που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, ρόλου ελέγχου των μουσουλμανικών ψήφων, αποδεικνύει αυτόματα και την άνεση που νιώθουν οι εντεταλμένοι της Άγκυρας στον αγώνα που δίνουν υπέρ του εκτουρκισμού της Θράκης. Απερίφραστα εμπλέκουν την θρησκεία με την πολιτική και χωρίς να διστάσουν αναφέρονται σε «τούρκους της Θράκης»…
Τι άλλες αποδείξεις χρειάζονται οι κομματάρχες και οι αρχηγοί των κομμάτων για να διαγράψουν (έστω και την ύστατη στιγμή) από τα ψηφοδέλτιά τους αυτούς τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους που στηρίζει το τουρκικό προξενείο μέσω των φερεφώνων του; Πώς αλλιώς μπορεί να γίνει, επιτέλους, κατανοητό πως ύψιστο μέλημα των κομμάτων πρέπει να είναι η εσωτερική ειρήνη αλλά και το αδιάσπαστο της χώρας αυτής που λέγεται Ελλάδα; Αλλά, δυστυχώς, οι ψήφοι έχουν μεγαλύτερη αξία από όλα τα ιδανικά του Ελληνισμού…
Το δημοσίευμα της «Μπιρλίκ»
«Ο Στυλιανίδης λοιπόν στη δυτική Θράκη με την μειονότητα παίζει διπλό παιχνίδι κινούμενος στα πλαίσια μιας λαϊκής ρήσης που λέει: «Ναι μεν αφήνω ελεύθερο τον λαγό αλλά από πίσω ξαμολώ το λαγωνικό να τον συλλάβει πριν καλά – καλά απομακρυνθεί».
Την μειονότητα αυτή ο Στυλιανίδης την θεωρεί «κορόϊδο». Από την μια περιφέρεται στα χωριά ζητώντας ψήφο, κυρίως στα χωριά της μειονότητας και από την άλλη μαζί με τον Ιλχάν Αχμέτ, αρχιτέκτονα του νόμου περί ιμάμηδων, που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελειώσει την μειονότητα, εμφανίζεται με σκοπό την διαφήμιση με τον διορισμένο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή, τον καθοδηγητή του νόμο των ιμάμηδων.
Και καλά κάνει στην ουσία από μια άποψη να φωτογραφίζεται με τον Μέτσο. Μάλιστα, διότι βλέποντας η μειονότητα την φωτογραφία θα δώσει απλόχερα ψήφο στον αξιότιμο κύριο Στυλιανίδη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει γι’ αυτό.
Αν ο Στυλιανίδης είναι ειλικρινής, ας έλθει να σφίξει το χέρι των εκλεγμένων μουφτήδων μας και ας μην παίρνει πόζες μπροστά στο φακό με τρόπο ειρωνικό και με ένα γέλιο υποτιμητικό. Οι μουφτήδες είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες αυτής της μειονότητας και δεν μπορεί να περιφρονούνται.
Εδώ όμως, στην ουσία, υπάρχει το σφάλμα εκείνων που τόσο υποβάθμισαν την μειονότητα. Ο κ. Στυλιανίδης με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό με εκείνους που έχουν βαρύτητα. Για να μπορεί να ειρωνεύεται με τόσο αέρα τα ιδρύματα και τους φορείς της μειονότητας κάποιοι του το έχουν επιτρέψει.
Εμείς ως Τούρκοι έχουμε μια παροιμία που λέει: «Βρήκαν το χωριό αφρούρητο (χωρίς σκυλί) και κυκλοφορούν με ραβδί – μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε». Φυσικά και θα δώσουν (προφανώς ψήφο) εκείνοι από τους 240. Αυτό δεν το συζητούμε. Ωστόσο, όσοι έχουν συνείδηση και αγωνίζονται για τον τουρκισμό, για την διεκδίκηση της ταυτότητας, για την διαφύλαξη της θρησκείας, δεν πολυπιστεύω πως θα δώσουν ψήφο στον Στυλιανίδη και τους άλλους Έλληνες υποψηφίους.
Αυτό θα τον κάνουν μόνο όσοι έχουν χαλασμένο αίμα. Όσοι δεν έχουν ιδέα από πίστη και θρησκεία και βάζουν πριν από τον Θεό, το χρήμα.
Όπως θα πρέπει να θυμόμαστε, η Χρύσα η Μανωλιά πήγαινε στα χωριά εκεί γύρω στο Τυχερό, έπαιρνε μέρος σε τελετές μεβλίτ φορώντας μαντίλα στο κεφάλι. Πίστεψαν τότε οι δικοί μας και έδωσαν ψήφο στην κυρία Μανωλιά, η οποία δεν έπαιρνε στα σοβαρά την μειονότητα και υπεραμύνονταν του ζητήματος των Ποντίων. Πολλά έκανε αυτή η μειονότητα και συνεχίζει να κάνει ακόμη περισσότερα για να καταποντίσει τον εαυτό της. Όμως, ας ελπίσουμε πως σ’ αυτές τις εκλογές αυτά θα πάψουν να υπάρχουν.
Όπως βλέπετε, φωναχτά διαλαλούμε, κάνουμε τον κράχτη, γινόμαστε στόχος, απειλούν να μας σκοτώσουν όμως δεν πτοούμαστε και επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμη: Ξυπνήστε! «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο πρέπει να πάει».
Τα μουσουλμανάκια
Κάποτε μας έλεγαν Τουρκάκια. Τώρα γίναμε μουσουλμανάκια ενώ συνεχίζουμε να τους δίνουμε την ψήφο μας Ω! Σαρικάδες αφέντηδες!
Βιώματα από τα παιδικά του χρόνια τότε που γιόρταζε μαζί με τα μουσουλμανάκια της γειτονιάς τα μπαϊράκια αλλά και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα θυμήθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης».
Γεγονός είναι, πως εάν η Άγκυρα καταφέρει να εκλέξει τέσσερις (4) μουσουλμάνους βουλευτές (οι οποίο φυσικά θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχό της), τότε καταφέρνει να δημιουργήσει το πρώτο μεγάλο χτύπημα στην Θράκη. Θα καταφέρει να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, και βασιζόμενη σε αριθμούς θα αρχίσει να μιλάει για συζήτηση επί της Θράκης... θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς ένα νέο Κόσοβο... Με τη σιωπηλή συναίνεση των περισσότερων Ελληνικών κομμάτων...
Κωνσταντίνος

Read more...

Στο απώγειο της αλαζονείας ο Ερντογάν


Νέα επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι ενεργεί με πολιτικά κριτήρια στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και ενώ το θέτει ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών, δεν παίρνει καμιάν απάντηση.
Επέκρινε τους ηγέτες εκείνους που αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας, λέγοντας ότι "στην Ε.Ε. υπάρχουν χώρες, οι οποίες ούτε καν μπορούν να συγκριθούν με την Τουρκία".
Χαρακτηριστικά, ο Ερντογάν δήλωσε: "Η απόφαση ένταξης κάποιων χωρών στην Ε.Ε. είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει σχέση με το κοινοτικό κεκτημένο. Όμως τις ενέταξαν. Αυτό το λέω πολύ ξεκάθαρα. Όταν τους το αναφέρω, δεν δίνουν καμιάν απάντηση".

Και συνέχισε με πολλή δόση αλαζονείας. "Εάν εμείς έχουμε θέσει την Ε.Ε. ως προορισμό μας, βεβαίως και υπάρχει αιτιολογία γι' αυτό. Το κάνουμε για να προσδώσουμε μια νέα δύναμη στην Ε.Ε. Αυτήν ακριβώς τη δύναμη, την στερούνται"(!)
Είχαμε ξαναγράψει, βέβαια, πριν λίγο καιρό για την αλαζονεία που διέπει την τουρκική πολιτική (σε όλα της τα επίπεδα) και που είναι σχεδόν βέβαιο πως η αλαζονεία αυτή θα είναι ο κύριος λόγος της πλήρους διάλυσης της Τουρκίας. Το γεγονός πως ζητά την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όρους, αλλά θέτοντας τους δικούς της όρους, δείχνει πως η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας έχει παρανοήσει τελείως την θέση της χώρας αλλά και την θέση αυτών στους οποίους απευθύνεται.
Η ίδια αλαζονική πολιτική της Άγκυρας εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες και απέναντι στην Ελλάδα, η οποία δεν χρειάζεται πλέον πολλές αποδείξεις προς την Ε.Ε. για την επικινδυνότητα του εγχειρήματος εισόδου της Τουρκίας στα πλαίσια της Ευρώπης. Οι υπερόπτες τούρκοι, μέσα από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για κράτη μέλη της Ε.Ε. δείχνουν πως δεν κατανοούν ούτε στο ελάχιστο πως ουσιαστικά αποδυναμώνουν το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Τουρκίας, ενώ ταυτόχρονα βιάζονται να αποκτήσουν ή να τους δοθούν πάρα πολλά, χωρίς να έχουν, δυστυχώς γι αυτούς, τίποτε απολύτως να προσφέρουν, πέρα από την οικτρή οικονομική κατάσταση των τούρκων πολιτών οι οποίοι είναι θαυμάσια (φτηνά) εργατικά χέρια για το ευρωπαϊκό (και όχι μόνο) κεφάλαιο...
Αποδοκιμάζοντας την δυναμική της Ευρώπης, ο κύριος Ερντογάν δυστυχώς απομυθοποιείται ως έξυπνος πολιτικός και αποδεικνύει πως είναι περισσότερο ένας τυχοδιώκτης τζογαδόρος που έχει ευνοηθεί τα μέγιστα από τον παράγοντα τύχη.
Θα πρέπει όμως, τόσο ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός, όσο και η υπόλοιπη ηγεσία της Τουρκίας, να θυμούνται πως πάντα η τύχη σταματάει... Και τότε...

Read more...

Έρευνα αποκαλύπτει τις διαφορετικές "ταυτότητες" της Τουρκίας


Ενδείξεις για αρνητική αντιμετώπιση των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων από την πλειοψηφία του τουρκικού λαού περιλαμβάνει έρευνα σχετικά με τις διαφορετικές "ταυτότητες" στην Τουρκία που πραγματοποίησε σε όλη τη χώρα το "ίδρυμα εβραϊκής ραβινείας" της περιοχής Πέρα στην Κωνσταντινούπολη.
Η έρευνα έγινε με βάση δείγμα 1.108 ατόμων.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν στην ερώτηση για τον αυτοπροσδιορισμό έχουν ως εξής:
Πολίτης της Τουρκίας 51%, μουσουλμάνος 19%, Τούρκος 19%, Κούρδος 2%, αλεβής 2%.
Οι όροι Ελληνας, εβραίος, Αρμένιος αφορούν τις μη μουσουλμανικές μειονότητες στην Τουρκία, δηλαδή πολίτες της Τουρκίας.

Η εικόνα που προκύπτει από τις απαντήσεις στην ερώτηση "ποιοι από τους παρακάτω υπάρχουν στο περιβάλλον σας", είναι η εξής: Κούρδοι 64%, αλεβίδες 53%, άθεοι 14%, Αρμένιοι 10%, Ελληνες 8%, εβραίοι 7%.
Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία δεν γνωρίζει τίποτα για τους διαφορετικούς. Οι Τούρκοι δεν έχουν γνώσεις για εβραίους (76%), Ελληνες (74%), Αρμένιους (74%), άθεους (73%), αλεβίδες (40%), Κούρδους (30%).
Παρ' όλα αυτά, όμως, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν θα ήθελαν για γείτονα άθεους (57%), εβραίους (42%), χριστιανούς (35%), ξένους που προέρχονται από ξένες χώρες (18%), Τούρκους μουσουλμάνους από διαφορετική αίρεση (13%).
Ως προς την "πίστη προς το τουρκικό κράτος" οι ερωτηθέντες δήλωσαν τα εξής: αλεβίδες 54%, Κούρδοι 38%, άθεοι 20%, Ελληνες 16%, Αρμένιοι 15%, εβραίοι 15%.
Η πλειοψηφία θεωρεί ότι θα προκαλούσε ενόχληση αν τα μέλη μη μουσουλμανικών μειονοτήτων εργάζονται σε χώρους όπως η ΜΙΤ (υπηρεσία πληροφοριών) 57%, δικαιοσύνη 55%, ασφάλεια 55%, ένοπλες δυνάμεις 55%, υψηλές θέσεις στα πολιτικά κόμματα 51%, δήμοι 46%, επιστημονικά ιδρύματα 44%, υγεία 44%.
Κληθέντες να βαθμολογήσουν από το 0 έως το 10 τους μουσουλμάνους, τους εβραίους και τους χριστιανούς ως προς το αν είναι έμπιστοι, εργατικοί και με σεβασμό προς τον άνθρωπο, οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής:
- έμπιστοι: μουσουλμάνοι 7,5 - εβραίοι 3,6 - χριστιανοί 3,9
- εργατικοί: μουσουλμάνοι 6,7 - εβραίοι 6,8 - χριστιανοί 6,4
- με σεβασμό προς τον άνθρωπο: μουσουλμάνοι 7,6 - εβραίοι 4,7 - χριστιανοί 5,1
Τέλος, από τις απαντήσεις που δόθηκαν σχετικά με τη συμβολή των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων σε διάφορους τομείς, προέκυψε η εξής εικόνα: εμπόριο-επιχειρήσεις 68%, τέχνες-αθλητισμός 64%, επιστήμη-παιδεία 59%, πολιτική 42%.

Read more...

Πτώση τουρκικού UAV στη Σινώπη


Μη επανδρωμένο αερόχημα τουρκικής κατασκευής, κατέπεσε χθες (30/9/09) στην περιοχή της Σινώπης, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών πτήσεων. Σύμφωνα με δημοδιογραφικές πηγές οι ΤΕΔ προκειται να προμηθευτούν 24 συστήματα αυτού του τύπου.


Read more...

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Βετζντί Γκιονούλ σε συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη στην Άγκυρα με τον Σκοπιανό ομολογό του τόνισε ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν από κοινού να ξεπεράσουν το εμπόδιο που υπάρχει με το βέτο της Ελλάδας σχετικά με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. "Προσπαθούμε μαζί να ξεπεράσουμε το εμπόδιο που υπάρχει, λόγω του βέτο της Ελλάδας", δήλωσε ο Βετζντί Γκιονούλ.


Read more...

Η νέα γερμανική κυβέρνηση κατά της τουρκικής ένταξης


Σε δημοσίευμά της η Ντέιλι Τέλεγκραφ αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έχει προειδοποιήσει την τουρκική ηγεσία ότι η στάση της θα γίνει όσο καθολικά αντίθετη στην ένταξη της Τουρκίας είναι η στάση της Γαλλίας και της Ιταλίας. Μάλιστα, σημειώνεται ότι η κα. Μέρκελ έχει προειδοποιήσει για αυτή την αρνητική στάση τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφώνημά της.

Η κα. Μέρκελ εστιάζει τις αντιρρήσεις της κυρίως στις μεγάλες πολιτισμικές διαφορές που εντοπίζει μεταξύ της Τουρκίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, ενώ ο Γκουίντο Βεστερβέλε, ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών της νέας κυβέρνησης συνασπισμού και πιθανός νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, θεωρεί ότι το επίπεδο της οικονομίας της Άγκυρας είναι πολύ χαμηλό και θα προκαλέσει προβλήματα στη συνοχή της ΕΕ.

Όπως πάντως προσθέτει η Τέλεγκραφ, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ο φόβος για εισροή μαζικού κύματος μεταναστών από την Τουρκία στη Γερμανία που φιλοξενεί ήδη 3 εκατομμύρια Τούρκους, πολλούς εκ των οποίων ως Γερμανούς πολίτες πια.


Θανάση Γκαβού
www.kathimerini.gr

Read more...

Το διακύβευμα των αγωγών


Tου Κωνσταντινου Mπιτσιου*
Οι διαξιφισμοί περί αγωγών μάς απασχόλησαν αυτές τις ημέρες ως προεκλογική αντιπαράθεση, αλλά το διακύβευμα είναι εθνικής εμβέλειας. Η κατασκευή των δύο αγωγών (του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και του αγωγού φυσικού αερίου South Stream) έχει ευρύτερη σημασία από το καθαρά ενεργειακό επίπεδο. Εντάσσεται σε μία γενικότερη στρατηγική ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων.

Οι σχέσεις Αθήνας - Μόσχας στηρίζονται σ’ ένα υπόβαθρο ιστορικών δεσμών και παραδοσιακής φιλίας. Αντιθέτως, οι σχέσεις Μόσχας - Αγκυρας είναι ιστορικά βεβαρημένες και ακόμα σκιάζονται από αμοιβαία επιφύλαξη. Η κυβέρνηση Ερντογάν καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για αναβάθμιση των ρωσοτουρκικών σχέσεων και στον ενεργειακό τομέα, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε ότι ήθελε να παρακάμψει την Τουρκία. Η βούλησή του αυτή άνοιξε σημαντικές προοπτικές για την Ελλάδα στο ενεργειακό επίπεδο, αλλά και γενικότερα.

Από οικονομικής απόψεως, συνέφερε τη Ρωσία ο αγωγός South Stream να περάσει από την Τουρκία. Αυτή, άλλωστε, ήταν και η αρχική επιλογή της Gazprom. Για στρατηγικούς λόγους, ο Ρώσος πρόεδρος ανέτρεψε την απόφαση της εταιρείας και επέλεξε τη συμφωνία με τον Καραμανλή. Η κατασκευή των δύο αγωγών έχει μεγάλη γεωοικονομική σημασία αλλά και εθνική σημασία για τη Θράκη. Η υλοποίηση των αγωγών –ιδίως του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης– ορίζεται πια από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ακολουθεί συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις
περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τον αγωγό Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας δεν ηγέρθη κανένα τέτοιο θέμα.

Ο Πούτιν έχει ξεκάθαρη πολιτική. Ξέρει ακριβώς τι επιδιώκει. Η σύναψη στρατηγικής σχέσης με την Ελλάδα δεν ήταν ούτε μονοδιάστατη ούτε περιστασιακή. Στην ίδια γραμμή κινείται και ο διάδοχός του στην προεδρία Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Το γεγονός αυτό δίνει την ευκαιρία στην Αθήνα να ενισχύσει τον διεθνή ρόλο της και να διευρύνει τα περιθώρια κινήσεών της.

Η ενεργειακή συνεργασία είναι σημαντική, αλλά είναι μόνο μια από τις παραμέτρους των ελληνορωσικών σχέσεων. Στην πραγματικότητα, τις αναζωογονεί και τους δίνει περιεχόμενο και δυναμική. Η Ελλάδα έχει ισχυρό συμφέρον να καλλιεργήσει και να εδραιώσει τη στρατηγική της σχέση με τη Μόσχα. Είναι μια επιλογή που μπορεί να αποφέρει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σημαντικά πολιτικοδιπλωματικά οφέλη.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να μην εγκλωβιστούμε σε μία μονομερή αντίληψη για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Τα εθνικά συμφέροντα επιβάλλουν την υπέρβαση στερεοτύπων και φοβικών συνδρόμων. Οταν η Αθήνα περιορίζει το εύρος των επιλογών της θίγει τα συμφέροντά της. Η πολιτική πρέπει να υπαγορεύεται από την ψυχρή λογική του εθνικού συμφέροντος. Κάθε βήμα και κάθε ενέργεια πρέπει να γίνεται αφού εξασφαλισθούν ανταλλάγματα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι αξιόπιστη, αλλά όχι προβλέψιμη και δεδομένη.

* Ο Κωνσταντίνος Μπίτσιος είναι πρέσβης, γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης στο υπουργείο Εσωτερικών και ο άνθρωπος που χειρίστηκε διπλωματικά με την κυβέρνηση Καραμανλή το θέμα των αγωγών Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream.

Read more...

Όμηροι του τουρκικού προξενείου θα είναι ΠΑΣΟΚ και κεντρώα ΝΔ.Γιατί ο ΛΑ.Ο.Σ δεν έβαλε μουσουλμάνους υποψηφίους


Όμηροι του τουρκικού προξενείου θα είναι ΠΑΣΟΚ και κεντρώα ΝΔ
Συσπείρωση μουσουλμάνων επικαλούνται οι αντίπαλοι του ΛΑΟΣ, προσπαθώντας να αναχαιτίσουν την επέλαση του στην Θράκη. Από ότι διαφαίνεται, το κίνημα του ΛΑΟΣ, θα έχει μεγάλη επιτυχία στην περιοχή, μετά την απόφαση του προέδρου του, να πολιτευθεί στο νομό Ροδόπης. Δικαιολογημένη ανησυχία στα υπόλοιπα κόμματα, διότι βέβαιο είναι, ότι θα αλλοιωθούν τα ποσοστά και αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ξαφνικά όμως, ορισμένοι έγιναν ευαίσθητοι στα εθνικά θέματα, κατηγορώντας τον Καρατζαφέρη, ότι η εδώ παρουσία του συσπειρώνει την μειονότητα. Προσέξτε, όχι μειονότητες όπως θα όφειλαν να δηλώσουν σύμφωνα με την συμφωνία της Λοζάννης, δείγμα ότι ακολουθούν την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, που εννοεί την ομαδοποίηση των μουσουλμάνων, σε μια και ενιαία... Τουρκικής καταγωγής. Αυτό το παιχνίδι με την «μειονότητα» το επαναλαμβάνουν και οι Έλληνες πολιτικοί, και μάλιστα πρωτοκλασάτα στελέχη δίχως σεβασμό στις ελληνικές θέσεις. Αυτοί λοιπόν μας κατηγορούν, ότι συσπειρώνουμε τις μειονότητες. Μα δεν γνωρίζουν ότι οι μειονότητες, ψηφίζουν την Παρασκευή δύο ημέρες πριν τις εκλογές μέσα στα τζαμιά, όπου τους ανακοινώνεται ποιους θα ψηφίσουν; Εμάς περιμένανε για να συσπειρωθούν; Πάντα ήταν συσπειρωμένοι. Δεν το αντιληφθήκατε;
Αυτοί οι ευαίσθητοι που μας κατηγορούν, οι ίδιοι τρέχουν σε κάθε ευκαιρία να συναντήσουν τον Τούρκο πρόξενο, τον μέγα εκλογομάγειρα της περιοχής για να κερδίσουν την εύνοιά του.
Αυτοί οι ευαίσθητοι, ψήφισαν νόμο για να διδάσκονται τα τουρκικά στα ελληνικά σχολεία τα Ελληνόπουλα, μετά από απαίτηση της Άγκυρας τον οποίο ακόμα δεν απέσυραν.

Αυτοί οι ευαίσθητοι, έκαναν το Τουρκικό προξενείο ισχυρό, με τις απαράδεκτες ανοχές τους.
Αυτοί οι «ευαίσθητοι» συμπεριλαμβάνουν δεδηλωμένους Τούρκους υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά τους, για να προσπορίσουν τους ψήφους με τις ευλογίες του Τουρκικού προξενείου. Το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό, μετά από αυτές τις εκλογές. Ο Γ. Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής αν θα βγάλουν αυτοδυναμία, θα είναι βέβαια οριακή και ταυτόχρονα όμηροι των μουσουλμάνων βουλευτών, που αλίμονο θα παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας σε συνεργασία με τους μουσουλμάνους βουλευτές της κεντρώας Ν.Δ. Να η ευαισθησία τους;

Η Αισέλ Ζεϊμπέκ υποψήφια βουλευτής της κεντρώας Ν.Δ. στην Ξάνθη, που εργάζεται στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας σε ξενόγλωσση εκπομπή, που φυσικά είναι και προπαγανδιστικό όργανο του τουρκικού κράτους, ήδη δήλωσε: ότι θα αγωνισθεί, για την αναγνώριση της εθνικής ταυτότητας! Αυτό το προπαγανδιστικό όργανο της Τουρκίας έβαλαν στο ψηφοδέλτιο οι ευαίσθητοι νεοδημοκράτες.
Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, έβαλε υποψήφιο τον κ. Τσετίν στην Ξάνθη, που δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» ότι πρέπει η Τουρκία να επέμβει και να απελευθερώσει την Θράκη.

Αυτούς τους υποψήφιους προτίμησαν η κεντρώα ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με πολύ μεγάλη ευαισθησία!
Ταυτόχρονα εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση της Άγκυρας, που μέσω της τουρκικής εφημερίδας ΣΑΜΠΑΧ δηλώνοντας ότι ο Γ. Καρατζαφέρης πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είναι εχθρός των Τούρκων! Στη συνέχεια η μουφτεία Κομοτηνής με απόφαση της κατέβασε τις αφίσες του κόμματος του ΛΑΟΣ.
Η Τουρκία αρχίζει να τρίζει τα δόντια, διότι ανησυχεί. Γιατί ανησυχεί η Άγκυρα, η οποία κατά πληροφορίες έστειλε ειδικούς συμβούλους στο Τουρκικό προξενείο, προκειμένου να χειρισθούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί;

Φοβούνται την συσπείρωση. Όμως για ποια συσπείρωση. Φοβούνται την συσπείρωση του ελληνογενούς μουσουλμανικού πληθυσμού, κάτω από την ενθαρρυντική παρουσία του ΛΑΟΣ στην περιοχή. Ανησυχεί για τους Έλληνες μουσουλμάνους Πομάκους και τσιγγάνους που φοβούνται να εκδηλωθούν, διότι τρομοκρατούνται από μία μικρή μειοψηφία με την ανοχή των ελληνικών αρχών. Φοβούνται ότι θα μεταστραφούν προς το πατριωτικό και αυτόνομο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, που θα τους οδηγήσει στις ρίζες τους, που είναι ελληνικές. Αυτήν την «συσπείρωση» ενδέχεται να πετύχουμε κ. Στυλιανίδη μειώνοντας την ισχύ του τουρκικού προξενείου που εσείς και οι όμοιοί σας του ΠΑΣΟΚ δώσατε.

Προσέξτε. Όποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή κεντρώα ΝΔ, ή ΣΥΡΙΖΑ στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, βοηθά να εκλεγούν μουσουλμάνοι βουλευτές. Μουσουλμάνοι που την επομένη θα δηλώσουν «Τούρκοι» και θα εκτελούν εντολές της Άγκυρας. Αυτή ήταν πάντα η συμπεριφορά τους, διότι όλοι οι μουσουλμάνοι πολιτευτές επιλέγονται, προωθούνται και κατευθύνονται, από το Τουρκικό προξενείο. Τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής, με αυτούς ως συνεργάτες και μάλιστα υπό την απειλή της ισχνής πλειοψηφίας που (αν) θα πετύχουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου; Θα κυβερνά η Άγκυρα μέσω των μουσουλμάνων βουλευτών και θα εκβιάζουν την κατάσταση…

Το ΛΑΟΣ δεν έβαλε μουσουλμάνους υποψηφίους γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους.

Δεν θέλουμε Δούρειους ίππους μέσα στο κόμμα μας. Όχι πως δεν υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες μουσουλμάνοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Αυτοί όμως νοιώθουν ανασφάλεια διότι αν εκθέσουν τον εαυτό τους ως υποψήφιοι του ΛΑΟΣ, θα είναι στο έλεος μιας μικρής μειοψηφίας Τούρκων, που κάτω από την μύτη του Ελληνικού κράτους ελέγχουν και τρομοκρατούν όσους δεν ευθυγραμμίζονται με τις γραμμές της Άγκυρας.

Το ελληνικό κράτος μέσα στα σύνορά του, είναι ανίκανο να προστατέψει τους πολίτες του. Μόνον ισχυρός Λαϊκός ορθόδοξος συναγερμός, στο κοινοβούλιο ως τρίτο κόμμα, θα μπορεί να ελέγξει τέτοιες καταστάσεις.
Ιωσήφ Χαραλαμπίδης - μέλος του ΛΑΟΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Read more...

Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ “Ο Τούρκος, στον Τούρκο!”


Ψήφο σε Έλληνες υποψηφίους θα δώσουν μόνο όσοι έχουν …χαλασμένο αίμα
Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκόφωνης «Μπιρλίκ» με τίτλο «Επισήμως ο Στυλιανίδης κοροϊδεύει την μειονότητα». Αξίζει να το διαβάσετε σε μετάφραση για να δείτε πως σκέφτεται και πως προπαγανδίζουν τους υποψηφίους οι τουρκόφωνες τοπικές εφημερίδες πως συσπειρώνουν τους ανθρώπους τους. Το κείμενο τα λέει όλα.



Ο Στυλιανίδης λοιπόν στη δυτική Θράκη με την μειονότητα παίζει διπλό παιχνίδι κινούμενος στα πλαίσια μιας λαϊκής ρήσης που λέει: «Ναι μεν αφήνω ελεύθερο τον λαγό αλλά από πίσω ξαμολώ το λαγωνικό να τον συλλάβει πριν καλά – καλά απομακρυνθεί». Την μειονότητα αυτή ο Στυλιανίδης την θεωρεί «κορόϊδο». Από την μια περιφέρεται στα χωριά ζητώντας ψήφο, κυρίως στα χωριά της μειονότητας και από την άλλη μαζί με τον Ιλχάν Αχμέτ, αρχιτέκτονα του νόμου περί ιμάμηδων που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελειώσει την μειονότητα, εμφανίζεται με σκοπό την διαφήμιση με τον διορισμένο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή, τον καθοδηγητή του νόμο των ιμάμηδων. Και καλά κάνει στην ουσία από μια άποψη να φωτογραφίζεται με τον Μέτσο. Μάλιστα, διότι βλέποντας η μειονότητα την φωτογραφία θα δώσει απλόχερα ψήφο στον αξιότιμο κύριο Στυλιανίδη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει γι’ αυτό.
Αν ο Στυλιανίδης είναι ειλικρινής, ας έλθει να σφίξει το χέρι των εκλεγμένων μουφτήδων μας και ας μην παίρνει πόζες μπροστά στο φακό με τρόπο ειρωνικό και με ένα γέλιο υποτιμητικό. Οι μουφτήδες είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες αυτής της μειονότητας και δεν μπορεί να περιφρονούνται. Εδώ όμως, στην ουσία, υπάρχει το σφάλμα εκείνων που τόσο υποβάθμισαν την μειονότητα. Ο κ. Στυλιανίδης με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό με εκείνους που έχουν βαρύτητα. Για να μπορεί να ειρωνεύεται με τόσο αέρα τα ιδρύματα και τους φορείς της μειονότητας κάποιοι του το έχουν επιτρέψει. Εμείς ως Τούρκοι έχουμε μια παροιμία που λέει: «Βρήκαν το χωριό αφρούρητο (χωρίς σκυλί) και κυκλοφορούν με ραβδί – μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε». Φυσικά και θα δώσουν (προφανώς ψήφο) εκείνοι από τους 240. Αυτό δεν το συζητούμε. Ωστόσο, όσοι έχουν συνείδηση και αγωνίζονται για τον τουρκισμό, για την διεκδίκηση της ταυτότητας, για την διαφύλαξη της θρησκείας, δεν πολυπιστεύω πως θα δώσουν ψήφο στον Στυλιανίδη και τους άλλους Έλληνες υποψηφίους.
Αυτό θα τον κάνουν μόνο όσοι έχουν χαλασμένο αίμα. Όσοι δεν έχουν ιδέα από πίστη και θρησκεία και βάζουν πριν από τον Θεό, το χρήμα. Όπως θα πρέπει να θυμόμαστε, η Χρύσα η Μανωλιά πήγαινε στα χωριά εκεί γύρω στο Τυχερό, έπαιρνε μέρος σε τελετές μεβλίτ φορώντας μαντίλα στο κεφάλι. Πίστεψαν τότε οι δικοί μας και έδωσαν ψήφο στην κυρία Μανωλιά, η οποία δεν έπαιρνε στα σοβαρά την μειονότητα και υπεραμύνονταν του ζητήματος των Ποντίων. Πολλά έκανε αυτή η μειονότητα και συνεχίζει να κάνει ακόμη περισσότερα για να καταποντίσει τον εαυτό της. Όμως, ας ελπίσουμε πως σ’ αυτές τις εκλογές αυτά θα πάψουν να υπάρχουν.
Όπως βλέπετε, φωναχτά διαλαλούμε, κάνουμε τον κράχτη, γινόμαστε στόχος, απειλούν να μας σκοτώσουν όμως δεν πτοούμαστε και επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμη: Ξυπνήστε! «Η ψήφος του Τούρκοι στον Τούρκο πρέπει να πάει».

Τα μουσουλμανάκια
Κάποτε μας έλεγαν Τουρκάκια. Τώρα γίναμε μουσουλμανάκια ενώ συνεχίζουμε να τους δίνουμε την ψήφο μας Ω! Σαρικάδες αφέντηδες!
Βιώματα από τα παιδικά του χρόνια τότε που γιόρταζε μαζί με τα μουσουλμανάκια της γειτονιάς τα μπαϊράκια αλλά και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα θυμήθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας ης Κομοτηνής Μπιρλίκ 22-9-2009
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Read more...

"Ο μισός (σχεδόν) πλανήτηςθα γίνει τουρκικός" δείχνει ανεκδιήγητος χάρτης


Ανεκδιήγητη και ακατανόητη συμπεριφορά χαρακτηρίζουν σε σημερινά τους δημοσιεύματα οι τουρκικές εφημερίδες Milliyet και Hurriyet την διακίνηση ενός εκπαιδευτικού cd του Υπουργείου Παιδείας που κυκλοφόρησε στα σχολεία της Τουρκίας, με χάρτη που δείχνει τη γειτονική χώρα να κατέχει τον μισό...πλανήτη. Από νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κύπρο, αλλά και το Βόρειο Ιράκ, την Αρμενία ακόμα και τη... Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την Milliyet το cd διακινήθηκε από τη διεύθυνση Κωνσταντινούπολης του Υπουργείου Παιδείας, σε όλα τα σχολεία της Πόλης. Το παράδοξο είναι ότι έγινε κα ειδική τελετή στους σχολικούς διευθυντές για την παρουσίαση του cd και κανένας δεν αντέδρασε από την παρουσίαση του ανεκδιήγητου χάρτη.

UPDATE: Το δημοσίευμα της Milliyet ήδη προκαλεί αντιδράσεις. H ευθύνη για την διακίνηση του εν λόγω CD καταλογίζεται στον πρώην Διευθυντή περιφέρειας Κωνσταντινούπολης του Υπουργείου παιδείας Ακά Οζέρ, ο οποίος έχει "διακριθεί" σε πολλές "πολιτικές γκάφες" και στο παρελθόν. Ο νέος διευθυντής του συγκεκριμένου τομέα στο Υπουργείο παιδείας, Μοαμέρ Γιλντίζ, χαρακτήρισε"ανόητο και ανεπίτρεπτο το περιεχόμενο του cd που μπορεί να εμπλέξει την Τουρκία σε περιπέτειες στο διεθνές πεδίο". Το CD θα αποσυρθεί ενώ διατάχθηκε ανάκριση για τους υπευθύνους της παραγωγής και διακίνησης του.
foreignpress-gr.com

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP