Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

World Bulletin: “Η ΜΙΤ προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Τουρκία”


Σύμφωνα με το “World Bulletin” η τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) έχουν ήδη προειδοποιήσει τη κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Στη πρώτη γραμμή κινδύνου σύμφωνα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, ενώ οι περισσότερες πιθανότητες κατ’ εκείνους είναι οι επιθέσεις αυτές να προκληθούν από τις ομάδες του PKK. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για “αυστηρές” αλλά και πολλαπλές προειδοποιήσεις που ξεκίνησαν να φτάνουν στο Πρωθυπουργικό γραφείο από τις αρχές του έτους. Η άνοιξη προβλέπεται δύσκολη όπως χαρακτηριστικά γράφεται, ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρήτηρητο και το γεγονός μιας πιθανής σύγκρουσης Αλεβιτών και Σουνιτών στο εσωτερικό της Τουρκίας με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ολόκληρο το άρθρο δημοσιεύτηκε στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας μας (κλικάρετε): W.B – Turkish intelligence warns against attacks ahead of elections – February 12

Read more...

Νέες συλλήψεις για τη ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ.


Κατά την 13η εκδίκαση της υπόθεσης Βαριοπούλα αποφασίστηκε η κράτηση των 163 κατηγορούμενων. Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν περιλαμβάνονται ο συνταξιούχος τέως Αρχηγός Ναυτικού Οζντέν Ορνέκ,και ο τέως Αρχηγός Αεροπορίας στρατηγός Ιμπραίμ Φιρτινά.
Απόφαση για σύλληψη βγήκε και για 29 στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων ο τέως διοικητής της 1ης Στρατιάς συνταξιούχος στρατηγός Τσετίν Ντογάν. Η επόμενη εκδίκαση ορίστηκε για τις 14 Μαρτίου.

Στην δίκη σχετικά με το ¨Σχέδιο Βαριοπούλα¨ όπου δικάζονται 196 εν ενεργεία και συνταξιούχοι στρατιωτικοί, αποφασίστηκε η σύλληψη 163 εξ αυτών, μεταξύ των οποίων ο συνταξιούχος τέως Αρχηγός Ναυτικού Οζντέν Ορνέκ, και ο τέως Αρχηγός Αεροπορίας στρατηγός Ιμπραήμ Φιρτινά, ο συνταξιούχος ταξίαρχος Σουχά Τανιερί, και ο συνταξιούχος αντιστράτηγος Ενγκίν Αλάν.

ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ 29 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
Οι 133 μετέχοντες στην δίκη εν ενεργεία και συνταξιούχοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν. Εντολή σύλληψης βγήκε για 29 στρατιωτικούς μεταξύ των οποίων για τον τέως διοικητή της 1ης Στρατιάς συνταξιούχο στρατηγός Τσετίν Ντογάν, για τον συνταξιούχο στρατηγό Εργκίν Σαϊγκούν και για τον αντιστράτηγο Νετζάτ Μπεκ. Η απόφαση κράτησης για τον ήδη κρατούμενο για άλλη υπόθεση συνταγματάρχη Ντουρσούν Τσιτσέκ, αποφασίστηκε να του αναγνωσθεί.

tourkikanea.gr/2011/02/12/balyoz-3/#more-3535

Read more...

ΒΙΒΛΙΟ-ΤΟΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΓΑΖΑ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ…ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΛΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ-ΣΟΥΔΑΝ-ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΛΠ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΓΕΡΙΑ, ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΣΟ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ…ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΠΟΥΝΤΕΦΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ…. ΑΦΗΝΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ –ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΛΠ.

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΛΕΤΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ WIKILEAKS ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ 4000 ΕΠΙ ΣΥΝΟΛΟΥ 251.000 ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ/ΠΟΥ ΔΙΑΡΡΕΥΣΑΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ….ΤΥΝΗΣΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΛΠ.(ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ).
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ Η ΑΛΓΕΡΙΑ, Η ΛΙΒΥΗ, Η ΥΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ 3 ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. (ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ WIKILEAKS).
ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΤΙΤΛΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΓΑΖΑ. ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ.
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΠΩΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΒΑΘΥΝΟΥΜΕ… Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΝΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΧΑΜΑΣ, ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ…ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ/ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ, ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ…ΚΛΠ/ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ. ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΝΝΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ…

drougos.gr

Read more...

ΘΥΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ «ΣΚΛΗΡΟΥ» ΑΚΤΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ – Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Άγκυρα


Την τακτική του καρότου και του μαστίγιου φαίνεται ότι ακολουθεί η Άγκυρα για να αντιμετωπίσει την εξέγερση στα Κατεχόμενα. Μετά τα σχόλια, τις ειρωνείες, την οργή, την σύγκρουση με την ηγεσία του ψευδοκράτους, αλλά και την ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή και την διάρκειας 1,5 ώρας τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Ταλάτ, τώρα μπαίνουν τα «μεγάλα μέσα». Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, αναμένεται παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, με σκοπό την εκτόνωση της κρίσης.

Ο κ. Γκιουλ πρόκειται να συναντηθεί με τον Ντερβίς Έρογλου και τον ψευδοπρωθυπουργό Ιρσέν Κιουτσιούκ, ενώ έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επικοινωνία και με τον επικεφαλής των διαδηλωτών.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάκληση του Τούρκου πρέσβη Καγιά Τουρκμέν, με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» να υποστηρίζει ότι η αναπλήρωση του πρέσβη από τον επικεφαλής της Επιτροπής Βοήθειας Χαλίλ Ακτσά αποτελεί λάδι στη φωτιά, καθώς ο Ακτσά είναι ο εμπνευστής των σκληρών μέτρων λιτότητας που οδήγησαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κιπρίς», η ανάκληση του Πρέσβη κ. Τουρκμέν συνέβη μετά την ανακοίνωση του δεύτερου συλλαλητηρίου της 2ας Μαρτίου, ενώ επί του προκειμένου δέκα τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις με ανακοίνωσή τους αποκαλούν τον διορισμό του σκληροπυρηνικού Ακτσά μέσο εκφοβισμού. Ειδική αναφορά γίνεται και σε συνέντευξη του Ακτσά στο περιοδικό «Fortune», όπου στρεφόταν κατά των Τουρκοκυπρίων.

Από την πλευρά της, η «Αφρίκα» του Σενέρ Λεβέντ, γράφει ότι «ο Ακτσά είναι ανεπιθύμητο άτομο για τους Τουρκοκύπριους» και πως όλοι περίμεναν τον επαναπατρισμό του στην Τουρκία.

Την πολιτική διάσταση του διορισμού υπογραμμίζει η εφημερίδα «Χαμπερνάρ», γράφοντας πως με τον «διορισμό Ακτσά, η Άγκυρα ήθελε να αποδείξει το ποιος είναι το αφεντικό».

«Έφυγε ο πρέσβης, ήλθε ο νομάρχης», γράφει η «Κίπρισλι» και διερωτάται «τί διαφορά έχει η στάση της Τουρκίας με αυτήν των Ελληνοκυπρίων, που αποκαλούν την τουρκοκυπριακή κοινότητα ψευδοκράτος».

Αλλά και ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα Κύπρου Τζεμίλ Τσιτσέκ, αφού αποκαλεί την αντικατάσταση του πρέσβη… «θέμα ρουτίνας», δεν υποχωρεί, συνεχίζοντας τις επιθέσεις του προς την τουρκοκυπριακή ηγεσία.

«Τώρα δυσανασχετούν», δήλωσε στην εφημερίδα «Μιλλιέτ». «Αλλά ας μην μας πρόσβαλαν! Μάλλον ο κ. Έρογλου δεν είδε ότι στη διαδήλωση δεν υπήρχε σημαία της “ΤΔΒΚ” και της Τουρκίας, αλλά η ελληνοκυπριακή σημαία. Εύχομαι στη διαδήλωση που θα γίνει στις 2 Μαρτίου να πάνε με σημαίες της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ”».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία δεν προσπαθεί να επιβάλλει κάτι, καθώς υπάρχουν πρωτόκολλα που έχουν υπογράψει η Τουρκία και η «ΤΔΒΚ», «τα οποία ορίζουν πώς θα χρησιμοποιηθεί η βοήθεια της Τουρκίας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την αντικατάσταση Τουρκμέν.

«Τι θα πει αντικατάσταση;», διερωτήθηκε. «Όταν ανακαλείτε κάποιον πού τον μεταθέτετε; Προφανώς στην κεντρική υπηρεσία. Το γνωρίζει αυτό το υπουργείο Εξωτερικών; Κι αυτό όμως για να καλοπιάσει την κυβέρνηση, είπε ότι δεν είναι ανάκληση. Αφού δεν είναι ανάκληση τι συνέβη μέσα σε έξι μήνες και τον αλλάζετε; Ας κάνουν τότε μία δήλωση οι εκπρόσωποι του υπουργείου εξωτερικών ή ο κ. Νταβούτογλου και ας πουν ότι τέτοια παραδείγματα είναι πολλά στην ιστορία του υπουργείου και ότι εμείς διορίζουμε κάποιον πρεσβευτή και μετά τον αλλάζουμε όχι σε έξι, αλλά και σε τρεις μήνες. Υπάρχει τέτοιο παράδειγμα; Όχι».

Τέλος, με δήλωσή του στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ο Τούρκος πρέσβης ε.τ. και νυν αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Οσμάν Κορούτουρκ υποστηρίζει ότι ο τρόπος της αντικατάστασης αποτελεί παραβίαση των αρχών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι «σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει πρεσβευτής, επιτετραμμένος αναλαμβάνει ο πιο υψηλόβαθμος διπλωματικός στην πρεσβεία».

elzoni.gr

Read more...

Οι τούρκοι Ανακαινίζουν την Αγία Ελένη


Ειδικού Συνεργάτη

Ο Δήμος Σελτσούκλου του Ικονίου αποφάσισε να ανακαινίσει τον ιερό ναό της Αγίας Ελένης που έφτιαξε η μητέρα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου. Ο ιστορικός ναός που διακρίνεται για τις τοιχογραφίες του θα ανακαινιστεί και θα μετατραπεί σε μουσείο.

Ο αρμόδιος για την ανακαίνιση ερευνητής του Πανεπιστημίου Σελτσούκ κ. Μετέ Μιμίρογλου δήλωσε ότι έχουν γίνει έργα συντήρησης του ναού άλλες δυο φορές από το 1880 μέχρι σήμερα. Προστέθηκε ο νάρθηκας, επισκευάστηκε ο τρούλος και ανανεώθηκαν οι τοιχογραφίες.

Οι τοπικές αρχές του Ικονίου εκτιμούν ιδιαίτερα τον τουρισμό και τα οφέλη του. Πόλος έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής είναι το Μαυσωλείο του Τζελαλεττίν Ρουμί που ίδρυσε το τάγμα των Μεβελβήδων με τους γνωστούς περιστρεφόμενους δερβίσηδες.

Τώρα θέλουν να αξιοποιήσουν και τον ναό της Αγίας Ελένης. Μακάρι το ίδιο να έκαναν και άλλοι δήμοι της Μικράς Ασίας όπου υπάρχουν πολυάριθμοι χριστιανικοί ναοί, αντί να τους χρησιμοποιούν ως στάβλους ή αποθήκες.

elzoni.gr

Read more...

Σοκ στην Τουρκία. Το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση 163 κατηγορουμένων για τη “Βαριοπούλα”


Το 10 Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, που δικάζει την υπόθεση της απόπειρας πραξικοπήματος που έγινε γνωστή με την κωδική ονομασία “Βαριοπούλα“, αποφάσισε χθες την προφυλάκιση 163 κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται αρχηγοί όπλων και αρκετοί αντιστράτηγοι …τεσσάρων αστέρων!

Οι 133 κατηγορούμενοι που ήταν παρόντες στην ακροαματική διαδικασία, στην αίθουσα του δικαστηρίου, στη Συλιβρία, συνελήφθησαν επί τόπου και οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ για τους υπόλοιπους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες βρίσκονται ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ της Τουρκίας, πτέραρχος Ιμπραήμ Φιρτίνα (Halil İbrahim Fırtına), ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ, Οζντέν Ορνέκ (Özden Örnek), ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ανορθοδόξου Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, Ενγκίν Αλάν (Engin Alan), και οι αντιστράτηγοι Süha Tanyeri, Feyyaz Öğütçü, Mehmet Otuzbiroğlu, Şükrü Sarıışık και Kadir Sağdıç.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP