Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Έρχεται το καραβάνι του τουρκισμού..


"Το Καραβάνι της αφθονίας θα γυρίσει τις χώρες των Βαλκανίων και θα ανοίξει σοφρά στην Κομοτηνή

Στην τελετή ξεπροβοδίσματος μετείχαν ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Χουσείν Αβνί, ο δήμαρχος Μπαιράμπασά Χουσείν Μπουργκέ, ο δημοτικός σύμβουλος της Κωνσταντινούπολης Γκιοκσέλ Γκιουμουσντάγ, ο καϊμακάμης του Μπαιράμπασά Αμπντουλκαντίρ Γιαζιντζί, ο προϊστάμενος Εθνικής Παιδείας του Μπαιράμπασά Σερβέτ Μπακιρτζί, ο μουφτής Μπαιράμπασά Ιζέτ Σενέρ, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος ΑΚΠ Τζεμίλ Γιλντίζ, ο επικεφαλής του τομέα υγείας Δρ. Ρεχά Αλζαφέρ, αντιδήμαρχοι του Μπαιράμπασά, δημοτικοί σύμβουλοι και επιχειρηματίες.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Χουσείν Αβνί Μουτλού πριν να έρθει στο χώρο της τελετής, επισκέφτηκε τον καϊμακάμη του Μπαιράμπασά και μετά πήγε στο δημαρχείο του Μπαϊράμπασά όπου θα γινόταν και η τελετή. Εκεί έγινε δεκτός από τον δήμαρχο Χουσείν Μπουργκέ που τον ενημέρωσε για τις έντονες προσπάθειες του δήμου. Ακολούθως ο δήμαρχος Μπουργκέ και ο νομάρχης Μουτλού μαζί με αυτούς που τους συνόδευαν πήγαν στο χώρο όπου θα γινόταν η τελετή.

Το πρόγραμμα άρχισε με συναυλία της ομάδας mehter (οθωμανικά εμβατήρια) του δήμου Μπαιράμπασά και συνεχίστηκε με παραδοσιακά τραγούδια των συνόρων. Ακολούθως βγήκε στο βήμα για να μιλήσει ο αρχιτέκτονας του σχεδίου αυτού δήμαρχος του Μπαιράμπασά Χουσείν Μπουργκέ και είπε : Όταν βγήκαμε στους δρόμους για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, ξέραμε πως θα πάμε στην γη των προγόνων μας. Πήγαμε να δούμε τους ομογενείς μας, ώστε οι άνθρωποι κάθε φυλής θρησκείας και γλώσσας να νοιώσουν την δύναμη του έθνους μας. Τις ομορφιές που βλέπουμε στη χώρα των προγόνων μας, φέρνουμε στην πατρίδα μας με αυτά τα αγαπημένα μας φορτηγά. Ας είναι καλός ο δρόμος για το ετήσιο καραβάνι της αφθονίας που οργανώνουμε κάθε χρόνο και ας έχουν αφθονία τα τραπέζια που θα στηθούνε, μακάρι¨.

Ακολούθως βγαίνοντας στο βήμα ο δημοτικός σύμβουλος Γκιοκσέλ Γκιουμουσντάγ είπε : ¨ Ήρθε πάλι με αφθονία και συγχώρεση αυτός ο ευλογημένος μήνας. Τα χώματα των Βαλκανίων, εδώ κι εκεί, μυρίζουν τουρκισμό. Όλα φέρουν τα ίχνη που άφησαν σε εμάς οι πρόγονοι μας. Η Προύσα είναι η συνέχεια της Βοσνίας. Πάντα είμαστε δίπλα στα Βαλκάνια και στις τουρκικές δημοκρατίες. Αποτελούμε τους φρουρούς της κληρονομιάς που άφησαν οι πρόγονοι μας. Συγχαίρω εκ βάθους καρδίας τον αρχιτέκτονα του καραβανιού της αφθονίας κύριο Χουσείν Μπουργκέ¨.

Τέλος, βγαίνοντας στο βήμα ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αβνί Μουτλού είπε : ¨Αυτό το καραβάνι είναι πολύ διαφορετικό. Αυτό το καραβάνι θα μεταφέρει τα ίχνη του πολιτισμού μας σε κάθε μέρος. Συγχαίρω τον δήμαρχο Μπουργκέ και τους άλλους εργαζόμενους. Ο πολιτισμός μας είναι πολιτισμός αγάπης και αλληλεγγύης. Συγχαίρω τον δήμαρχο του Μπαιράμπασά Χουσείν Μπουργκέ, διότι 6 χρόνια τώρα μας κάνει να νιώθουμε αυτά τα συναισθήματα. Με αυτά τα συναισθήματα, εύχομαι στον μήνα του Ραμαζανιού να επικρατήσει η αλληλεγγύη και η αγάπη¨.

Αφού μοιράστηκε πιλάφι, αριάνι και λουκούμια, πολιτικοί και κάτοικοι του Μπαιράμπασα ξεπροβόδησαν με ενθουσιασμό και προσευχές, το αποτελούμενο από 150 άτομα συνολικά Καραβάνι της Αφθονίας (4 TIR, 2 λεωφορεία, 4 μινιμπάς, οχήματα-γεννήτριες και οχήματα ζωντανής μετάδοσης). Στο πραγματοποιούμενο επί πέντε χρόνια με μεγάλη επιτυχία Καραβάνι της Αφθονίας, που διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα δυναμώνει τους δεσμούς συγγένειας, και με την πίστη πως για μια ακόμη φορά θα δείξει πως η αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει, ευχόμαστε καλό δρόμο.



Σχόλιο : Προσέξτε τα υπογραμισμένα και κρίνετε μόνοι σας τους σκοπούς του καραβανιού αυτού. Και να μην έχετε καμμία αμφιβολία, φυσικά και θα παραβρεθούνε και οι Έλληνες (λέμε τώρα….) αυτοδιοικητικοί σε κάποια από τις εκδηλώσεις αυτές. Το πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε είναι ως εξής :

Χωριό Μίσχος-Ροδόπης, 31-8-2010

Χωριό Εύλαλο-Ξάνθης, 1-9-2010

Χωριό Αμαξάδες-Ροδόπης, 2-9-2010

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP