Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Χάθηκε ελικόπτερο πάνω από την Mπολού

Όπως μεταδίδεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα και όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV με τον τίτλο «Χάθηκε ελικόπτερο πάνω από την Mπολού», με ασθενοφόρο ελικόπτερο, που ενοικίασε το Υπουργείο Υγείας από την Πολωνία, απογειώθηκε από την Κων/πολη για να μεταβεί στην Άγκυρα, με κυβερνήτη τον Τούρκο πιλότο Σουλεϊμάν Κιγιάκ και το συγκυβερνήτη Εndrew Inojewodzki, διακόπηκε η επικοινωνία ραντάρ και ασυρμάτου στις 16:11. Το τελευταίο σήμα από το ελικόπτερο ελήφθη, ενώ βρι-σκόταν πάνω από τις περιοχές Μουντούρνου και Κιμπριστσίκ. Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξεύρεση του ελικοπτέρου.

Στις έρευνες που γίνονται, λαμβάνει μέρος και στρατιωτικό ελικόπτερο. Οι έρευνες γίνονται με δυσκολία, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης στην περιοχή της Μπολού.

Ο Νομάρχης της Μπολού Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακπινάρ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη πληροφορία σχετικά με το ελικόπτερο και ότι οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή Κιμπριστσίκ.



Read more...

Το μακρύ χέρι της Άγκυρας, το προξενείο της Κομοτηνής, η ΜΙΤ και η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, τρομοκρατεί το λαό

Μέρος ομιλίας του Κώστα Καραΐσκου, διευθυντή της εφημερίδας "ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ", στο Διδυμότειχο
(…) Συχνά διστάζει κανείς να μιλήσει για «προβλήματα» και υπεκφεύγει μιλώντας για το τι θέλουμε, τι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, κτλ κτλ. Αυτές οι ωραιοποιήσεις και τα ευχολόγια που κρύβουν την αλήθεια, τελικά σπρώχνουν την...πραγματικότητα κάτω από το χαλί. Όμως η πραγματικότητα δεν είναι σκουπίδι και τα αποτελέσματα είναι τελικά πολύ δυσάρεστα. Ποιο είναι το βασικό μας πρόβλημα με την μειονότητα; Θα ξεκινήσω από τα …εύκολα.


Είναι η κεμαλική της ιδεολογία και η νομιμοφροσύνη της έναντι της Άγκυρας. Με δεδομένη την επεκτατική και αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας καθένας αντιλαμβάνεται τι πρόβλημα μπορεί να μας δημιουργήσει αυτή η κατάσταση. Όταν το όποιο φιρμάνι από το Προξενείο της Κομοτηνής αποτελεί διαταγή για όλα τα μειονοτικά σωματεία, για όλα τα πολιτικά πρόσωπα της μουσουλμανικής κοινωνίας, για όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη Θράκη, για πλήθος δασκάλων, ιμάμηδων, ιεροκηρύκων κτλ καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε.
Πολύ συχνά γίνεται σύγχυση του αληθινού προβλήματος από αφελείς ή και από πονηρούς, οι οποίοι προσπαθούν να μεταφέρουν τη συζήτηση από το επίπεδο της ιδεολογίας και της πολιτικής πρακτικής στο επίπεδο του «ρατσισμού». Είδα μάλιστα και την ανακοίνωση του συλλόγου σας, η οποία έσπευδε να ξεκαθαρίσει ότι η αποψινή εκδήλωση δεν έχει καμμία σχέση με τέτοιες προσεγγίσεις. Αντιλαμβάνομαι ως εύλογη την διευκρίνιση, στο κλίμα της ιδεολογικής τρομοκρατίας που ζούμε, όμως δεν το συμμερίζομαι. Δεν θα κάνω δήλωση υποταγής και νομιμοφροσύνης ούτε στην πολιτική ορθότητα ούτε και στους τενεκέδες που την πλασάρουν. Μιλάω καθαρά και όποιος έχει αυτιά και μυαλό καταλαβαίνει.
Το πρόβλημά μας δεν είναι κατ’ αρχήν ούτε ο χαρακτήρας των Τούρκων, ούτε η ιστορική μας αντιπαλότητα, ούτε η εθνική μας περηφάνεια. Είναι πρωτίστως η ανάγκη να εκδημοκρατιστεί η μειονοτική κοινωνία, να αποκτήσει αληθινή πολυφωνία, αυτόνομη έκφραση και γνήσια ταυτότητα. Δεν μπορεί να συνδιαλεγόμαστε στην ελληνική Θράκη με τις υπηρεσίες της ΜΙΤ, του Προξενείου και της Εργκενέκον, πώς να το κάνουμε; Θυμηθείτε ποιούς μειονοτικούς ακούσατε ποτέ να ανταλλάσουν απόψεις δημοσίως με πλειονοτικούς, για οποιοδήποτε ζήτημα. Κανένας δεν τολμάει να βγει να μιλήσει, είτε από τον φόβο μήπως βρεθεί εκτός γραμμής (οπότε και εκτός μισθολογίου, πιθανώς) είτε από τον φόβο να μην γελοιοποιηθεί. Βγαίνει απλώς μία ανακοίνωση, συχνά επαναλαμβανόμενη από όλους τους δήθεν μαζικούς φορείς, και μετά σιωπή! Έχει ακούσει κανείς από σας έναν έστω μειονοτικό να λέει την άποψή του για το Κυπριακό; Για το Αιγαίο; Για να μην πάμε σε άλλα, όπως στην Πόλη, στην Ίμβρο, στο τουρκικό παρακράτος κτλ. Πώς να λειτουργήσει μια τοπική κοινωνία όταν το μισό της κομμάτι στέκεται με τέτοια αδικαιολόγητη κρυψίνοια και απογοητευτική πειθαρχία;
Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι δήθεν πολιτιστικές δράσεις από τον μειονοτικό χώρο: γιορτές κερασιού, αθλητικές εκδηλώσεις, θεατρικές ομάδες, φεστιβάλ τουρκικού κινηματογράφου… Πώς να επιδοκιμάσεις όταν σε όλες – μα σε ΟΛΕΣ! – αυτό που κυριαρχεί είναι ο τουρκισμός και η χονδροειδής προπαγάνδα του; Λίγο πολύ κάτι γνωρίζετε όλοι για τα τεκταινόμενα στα πομάκικα πανηγύρια του βουνού, είναι και κοντά σας εκείνο του «Χίλια». Τι έγινε εκεί; Πήραν με έναν σύλλογο το πανηγύρι των ανθρώπων και το μεταμφίεσαν σε τούρκικη φιέστα, οι ντόπιοι έγιναν θεατές στην παραχάραξη της ίδιας τους της παράδοσης!
Κι αφήστε τον χώρο του «πολιτισμού», να δούμε εκείνον της οικονομίας. Η ύπαιθρος της Ροδόπης έχει ερημώσει από την παρουσία του πλειονοτικού στοιχείου. Θα μου πείτε «όπως σε όλη την Ελλάδα» – και θα συμφωνήσω. Όμως αλλού δεν έχουμε τον επιπλέον ανταγωνιστικό παράγοντα που έχει ο τόπος μας. Και πείτε «καλά η ύπαιθρος», ας δούμε τι συμβαίνει στην πόλη. Στον χώρο των επαγγελματιών τι γίνεται; Το όραμα του άκοπου χρήματος έχει απομακρύνει όλους τους Έλληνες από τις τέχνες και πλέον δεν βρίσκεις δικό μας μάστορα ούτε με το κυάλι. Στο εμπόριο; Σχεδόν δεν έχει μείνει κλάδος χωρίς μία καινούργια μειονοτική επιχείρηση, συχνά εκπρόσωπο τούρκικης εταιρείας, που να δεσπόζει ή να τείνει να καταλάβει δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Αναφέρομαι σε έπιπλα, τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητα, ελαστικά, υλικά οικοδομών κτλ κτλ. Πώς μπορείς να αισθανθείς όταν εισπράττεις καθημερινά ότι όλη αυτή η άνθηση εκπορεύεται πέρα από τα σύνορα και ελέγχεται από κει; Τι έχει απομείνει για την πλειονότητα; Το καταφύγιο του δημόσιου τομέα. Όμως η πραγματική οικονομία δεν βρίσκεται στο θερμοκήπιο των υπηρεσιών, όπου επίσης προβλέπεται η αναξιοκρατική πρόσληψη μειονοτικών με την περσινή ποσόστωση του 0,5%. (…)

Read more...

Για την πτώση του Ηλιάκη


Η υπ΄ αριθμ. 2 ερωταπάντηση υπό μορφή ανακοίνωσης της Δ/νσης Πληροφοριών του Τ/ΥΠΕΞ, από 31 Ιανουαρίου 2009, έχει ως εξής:

// Θα ενθυμείσθε ότι από τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου μας έγιναν οι απαιτούμενες δηλώσεις σχετικά με το γεγονός, που σημειώθηκε 35 μίλια περίπου νοτίως της Ρόδου, στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μεσόγειο, στις 23 Μαΐου 2006, όταν ένα ελληνικό F-16 προσέκρουσε σε τουρκικό F-16, από κάτω και από την πίσω πλευρά, με αποτέλεσμα την πτώση και των δύο αεροσκαφών, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο Έλληνας πιλότος και να σωθεί ο δικός μας, ο οποίος έπεσε με αλεξίπτωτο.


Όπως τονίστηκε και στις Ανακοινώσεις Τύπου, που έγιναν από το Υπουργείο μας, η Ελλάδα, αντίθετα με τους ισχύοντες διεθνείς κανόνες και μεθόδους σχετικά με τις πολιτικές πτήσεις, δεν περιορίζεται μόνο στο να παρουσιάζει το FIR Αθηνών σαν να είναι ελληνικός εναέριος χώρος, αλλά πέραν αυτού, προβαίνει και σε αναχαιτίσεις και παρενοχλήσεις, με επικίνδυνους ελιγμούς, στα στρατιωτικά αεροσκάφη μας, που έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ελεύθερα το διεθνή εναέριο χώρο, εντός αυτής της περιοχής.

Τελικά, η περιεκτική έκθεση, που ετοιμάστηκε σχετικά με το συμβάν που σημειώθηκε στις 23 Μαΐου 2006, με τις λεπτομέρειές της και με συγκεκριμένα στοιχεία, δείχνει ότι η πλήρης ευθύνη για το γεγονός αυτό είναι της Ελλάδος. Η εν λόγω έκθεση διαβιβάστηκε στην ελληνική πλευρά, με την υπογράμμιση ότι διατηρούμε το δικαίωμά μας για αποζημίωση. Η ελληνική πλευρά ακόμη δεν απάντησε στην πρότασή μας για την διοργάνωση σύσκεψης με τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων. Η έκθεση του συμβάντος τέθηκε υπόψη και του ΝΑΤΟ.

Αντιμετωπίστηκε με απορία και λύπη το γεγονός ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 26 Ιανουαρίου 2009, σχετικά με το θάνατο του Έλληνα πιλότου, αποφάνθηκε κατά του πιλότου μας, με την κατηγορία ότι έγινε αιτία σε θάνατο λόγω αμέλειας.

Η προαναφερόμενη απόφαση, πέραν του ότι δεν στηρίζεται σε οποιαδήποτε βάση και νομική αξία, αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη για το πώς η δικαιοσύνη κατευθύνεται λανθασμένα με μονόπλευρους ισχυρισμούς και παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης εκδίκασης. Είναι φυσικό, σχετικά με το θέμα αυτό, να γίνουν όλες οι ενέργειες που θα θεωρηθούν απαραίτητες και να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα. //

Read more...

Πόλεμος κατασκόπων στη Λευκωσία


Το FBI συνέλαβε Αμερικανό που έδινε πληροφορίες στη Μόσχα και ζήτησε την κατάσχεση πλοίου για τη Γάζα
Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τη Λευκωσία την κατάσχεση του φορτίου του υπό κυπριακή σημαία πλοίου Monchegorsk, που βρίσκεται στο λιμάνι της Λεμεσού, καθώς όπως υποστηρίζει, μεταφέρει όπλα και πυρίτιδα, που απέστειλε το Ιράν στις οργανώσεις Χεζμπολάχ και στη Χαμάς. Η αποστολή και η παράδοση, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, θα γινόταν μέσω της Συρίας.
Σε μία άλλη εξέλιξη, το FBI συνέλαβε Αμερικανό πολίτη, τον Ναθάνιελ Νίκολσον, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνεργαζόταν με Ρώσους πράκτορες. Οι συναντήσεις γίνονταν στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Fridays, όπου ο Νίκολσον λάμβανε τα χρήματα, που του χορηγούσαν οι Ρώσοι.

Ο συλληφθείς είναι γιος του γνωστού πράκτορα της CIA, Χάρολντ Νίκολσον, ο οποίος είχε καρφώσει στους Ρώσους τα ονόματα των Αμερικανών κατασκόπων και τους συνεργάτες τους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Συνεργασία
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία της κυπριακής κυβέρνησης με τους Αμερικανούς είναι απόλυτη και ειλικρινής. Ηδη, συναίνεσε στην κατάσχεση του φορτίου, για το περιεχόμενο του οποίου θα ενημερωθούν κλιμάκια πρακτόρων του FBI και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που βρίσκονται στη Λεμεσό.

Διπλωματική πηγή ενημέρωσε ότι στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια είχε φτάσει και αίτημα από τη Μόσχα, για να αφεθεί το πλοίο να συνεχίσει την πορεία του. Το Monchegorsk ανήκει σε ρωσική εταιρεία.

Το αίτημα των Αμερικανών προκάλεσε συναγερμό στη Λευκωσία. Ο κ. Χριστόφιας, μετά από συνεννοήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, τον πρόεδρο της Βουλής Μάρκο Καρογιάν και την ηγεσία της αστυνομίας αποφάσισε να ερευνηθεί το πλοίο με βάση ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που αφορούν τη συνεργασία με το Ιράν.

Η πορεία του πλοίου ανακόπηκε από αμερικανικό πολεμικό, κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα. Μετά από έρευνες, ανακαλύφθηκαν τα όπλα και η πυρίτιδα, αλλά επειδή δεν καλυπτόταν νομικά η αμερικανική ενέργεια, το πλοίο εξαναγκάστηκε να πλεύσει προς τα κυπριακά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια στο λιμάνι της Λεμεσού.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «υπάρχει μία υπόθεση με ένα πλοίο εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου και η Κυπριακή Κυβέρνηση θα χειριστεί υπεύθυνα το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους». Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα λεπτό ζήτημα, και όσα λιγότερα λέγονται, τόσο το καλύτερο.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία διερευνά με πολλή σοβαρότητα και υπευθυνότητα» το θέμα και πρόσθεσε: «Κάνουμε υπεύθυνους χειρισμούς και δεν μπορώ να κάμω σχόλια τα οποία θα έχουν συνέχεια και θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα για μας».

«Για μας», είπε ο Κύπριος πρόεδρος, «είναι ένα πρόβλημα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε πλοίο υπό κυπριακή σημαία, το οποίο μεταφέρει αυτά που μεταφέρει, και που είναι σε αντιπαράθεση ή σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Αναφορικά με την υπόθεση κατασκοπείας, δεν εμπλέκεται μεν η Κύπρος, αλλά το περιστατικό φανέρωσε τον «πόλεμο κατασκόπων» που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια στο νησί. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ρώσοι -παλαιότερα οι Σοβιετικοί- διατηρούν ισχυρά κλιμάκια πρακτόρων, καθώς χρησιμοποιούν την Κύπρο ως βάση για τις επιχειρήσεις τους στη Μέση Ανατολή.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ - ΕΘΝΟΣ

Read more...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ "ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"


Ακολουθεί κείμενο των αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»(sic).

Οι ίδιοι είχαν προκαλέσει, με δικές τους προβοκατόρικες ενέργειες επεισόδια. Στην ανακοίνωσή τους, παρουσιάζονται εντελώς διαστρεβλωμένα τα γεγονότα…

«Τιμήθηκε στη Δυτική Θράκη η αντίσταση και τα επεισόδια της 29ης Ιανουαρίου».

«Η Τουρκική μειονότητα τίμησε τις αντιστασιακές ενέργειες της 29ης Ιανουαρίου 1988 που είχαν γίνει ως διαμαρτυρία στις καταπιέσεις της Αθήνας και τις επιθέσεις που δέχτηκαν στην δεύτερη επέτειο οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι Τουρκικοί σύλλογοι αναφέρθηκε το εξής: "Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 21 χρόνια από την αντίσταση της 29ης Ιανουαρίου τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης παρά το γεγονός ότι είναι Έλληνες υπήκοοι και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα που πηγάζουν από τις παραβιάσεις των μειονοτικών δικαιωμάτων και της άρνησης της εθνικής τους ταυτότητας είναι κάτι το θλιβερό και ανησυχητικό."

Στο ανακοινωθέν ζητείται σεβασμός προς τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως η εθνική ταυτότητα, το δικαίωμα εκπαίδευσης και η ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης και η αποκατάσταση των δικαιωμάτων της μειονότητας που βασίζονται σε διεθνείς συμφωνίες.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είχαν πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Κομοτηνή στις 29 Ιανουαρίου 1988 διαμαρτυρόμενοι στην απόφαση των Ελληνικών Δικαστηρίων για υπολειτουργία των συλλόγων που έφεραν στην ονομασία την λέξη "Τουρκικός" με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα.

Στην δεύτερη επέτειο του συλλαλητηρίου, στις 29 Ιανουαρίου 1990, ομάδες φανατικών Ελλήνων είχαν πραγματοποιήσει μαζικές επιθέσεις με θύματα τους Τούρκους της Ξάνθης και της Κομοτηνής.»

Πηγή:strategy-geopolitics

Read more...

Η υπόθεση Ίμια βλάπτει σοβαρά την υγεία... μερικών...


Η ιστορία με τα Ίμια μας είναι όλους γνωστή. Τόσο γνωστή, που δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά έγινε την τραγική εκείνη βραδιά που χάσαμε τρία παλικάρια, τόσο γνωστή που κανείς μας δεν μπόρεσε να μάθει γιατί υπεστάλη η Ελληνική σημαία από ένα Ελληνικό (μικρό αλλά Ελληνικό) νησί, τόσο γνωστή που κανείς μας δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί κανείς μας δεν μπορεί να πάει εκεί για ψάρεμα, ηλιοθεραπεία ή για να κατοικήσει, επειδή το νησάκι αυτό (μαζί με εκατοντάδες άλλα) έχει χαρακτηριστεί ως γκρίζα ζώνη!!!
Μπορεί να μας ακούγεται ακατανόητο, αλλά δεν βρέθηκε και κανείς πολιτικός να μας εξηγήσει γιατί έγινε σωρηδόν αποχαρακτηρισμός εκατοντάδων Ελληνικών βραχονησίδων, που πλέον χαρακτηρίζονται ως γκρίζες περιοχές!!! Κανείς αρμόδιος, καθ' ύλην, δεν βρέθηκε να μας πει γιατί ο τότε πρωθυπουργός (Σημίτης, να μην τον ξεχνάμε...) ευχαρίστησε τους αμερικανούς που ενεπλάκησαν και δεν έγινε πόλεμος με την Τουρκία!!! Σαφέστατα δεν έπρεπε να γίνει πόλεμος με την γείτονα, αλλά έπρεπε να υπάρχει πυγμή τέτοια που να κατανοήσει η Τουρκία πως τα νησάκια μπορεί να τα ορέγεται, αλλά ως εκεί...

Στην χώρα, λοιπόν, που οι πολιτικοί ευχαριστούν αυτούς που του εξευτελίζουν
Στην χώρα που οι πολιτικοί είναι ανύπαρκτοι και καταγέλαστοι από όλους τους πολίτες
Στην χώρα όπου η πολιτική έχει αντικατασταθεί από την δημοσιογραφία, τα μεγαλοσυμφέροντα και κάθε λογής τσαρλατάνους που συναλλάσσονται και εμπορεύονται την περιουσία του Ελληνικού λαού,
Στην χώρα όπου η ηθική έχει αντικατασταθεί προ πολλού από ευτελείς και γλοιώδεις πολιτικές αποκλίσεις,
Στην χώρα που η αγάπη προς την πατρίδα αντιμετωπίζεται ως μιαρή ασθένεια και οι φέροντες αυτήν πετιούνται στον καιάδα της χλεύης των "πολιτισμένων δυτικό-τροπων" παραθυρο-σχολιαστών και χαβαλέδων,
Στην χώρα που "το χρέος της τιμής προς τους νεκρούς" είναι πλέον άγνωστη έκφραση και αποδίδεται μόνο σε όσους το σύστημα των "γνωστών-αγνώστων" επιτρέπει,
Στην χώρα όπου δεν υπάρχει σημαία αλλά σύμβολο, που το καίνε, το χλευάζουν, το αποδοκιμάζουν, το εξευτελίζουν

Σε αυτή τη χώρα, κανείς δεν βρέθηκε ακόμη να καταθέσει ένα στεφάνι σε εκείνα τα παλικάρια που έδωσαν την ζωή τους στα Ίμια
Σε αυτή τη χώρα, κανείς πολιτικός δεν μπόρεσε να απαντήσει στο γιατί φοράει παντελόνια και όχι φουστάνια
Σε αυτή τη χώρα, στήνονται θεατρικές παραστάσεις με εθνικά ζητήματα που αποσκοπούν στην αύξηση των εισπράξεων επιχειρηματιών των media (έντυπων και ηλεκτρονικών)
Σε ετούτη τη χώρα λοιπόν, πουλιέται ο τζάμπα πατριωτισμός (όπως λέμε "τζάμπα μάγκας") από επιτήδειους, που ανεβαίνουν σε μία βραχονησίδα κρατώντας κρυμμένη την Ελληνική σημαία και σηκώνοντάς την για 10 δευτερόλεπτα ανάποδα, φωτογραφίζονται για να πουλήσουν τον "πατριωτισμό" τους και να εισπράξουν την αποκλειστικότητα! Χωρίς να σκεφθούν τις συνέπειες των πράξεών τους, διαφημίζουν το "κατόρθωμά" τους οι ήρωες δημοσιογράφοι, αλλά όταν "στριμώχνονται" από την κοινή λογική, τότε αναμασούν σαν γριούλες (αλλά χωρίς να ντρέπονται) πως σε άλλη βραχονησίδα πήγαν και όχι σε αυτήν που "διαφήμισαν"... στέλνοντάς μας το μήνυμα: "Έτσι κατασκευάζεται η είδηση"!!!
Σε αυτή τη χώρα, λοιπόν, που σχεδόν κάθε έννοια δημοκρατίας έχει παραχαραχθεί, έχει εξευτελισθεί, έχει κατακερματισθεί και εφαρμόζεται κατά το δοκούν (ή και το λαβείν, σε αρκετές των περιπτώσεων), ο εφαρμογή του νόμου, αλλά και η ηθική αποτελούν μακρινό παρελθόν... Δυστυχώς...
Η απόδοση τιμών σε ετούτο τον τόπο γίνεται πλέον σε όλους εκείνους που βοθρολογούν, που ελεεινολογούν εις βάρος των αξίων και των αξιών. Έχει καταστεί επιτακτική η ανάδειξη των φελλών και των κοπράνων ως προσόντα ικανά να οδηγήσουν στην "δόξα", την "τιμή" και την κοινωνική ανάδειξη.
Δυστυχώς, ως χώρα επτωχεύσαμεν... Χωρίς γενναιότητα οι υπεύθυνοι άνδρες, σκύβουν στις απειλές και ατιμάζουν ολόκληρο τον Ελληνισμό. Ανίσχυρες προσωπικότητες, δουλικά και προσκυνημένα της νέας επερχόμενης τάξης πραγμάτων, θυσιάζουν στον βωμό της ανεντιμότητας, των φοβικών συνδρόμων, την αξιοπρέπεια ενός λαού... ξεχνώντας πως κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης έχει πληρωθεί με αίμα, δηλώνουν έτοιμοι να την παραδώσουν για να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια!!!
Ούτε οι Ερινύες τους πλησιάζουν πλέον αυτούς, επειδή τους έχουνε σιχαθεί...
Τέτοια είναι η κατάντια τους, δυστυχώς...
Αυτοί μας αξίζουν; Αυτοί μας πρέπουν; Κι εμείς ακόμη τους τιμούμε;
Κωνσταντίνος

Read more...

Το μουσουλμανικό άνοιγμα του Ερντογάν


Ο Ερντογάν είναι δυνατός παίκτης και καλός πωλητής. Δεν διέπεται από ερασιτεχνική αντίληψη στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και το αποδεικνύει με τις κινήσεις του, όπως με το ξέσπασμά του στο Νταβός, που δεν είναι μια «ιδιωτική σύναξη οικονομολόγων», όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι ιθαγενείς.
Ο «κατακτητής του Νταβός», σύμφωνα με την υποδοχή που του επιφύλαξαν χιλιάδες Τούρκοι στο αεροδρόμιο, κεφαλαιοποιεί, κατ' αρχήν στο εσωτερικό, την αποχώρησή του από τη συζήτηση, αφού είχε κατηγορήσει το Ισραήλ, παρουσία του Σιμόν Πέρες, ότι «γνωρίζει πολύ καλά πως να δολοφονεί βρέφη».

Και στη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, ο Τούρκος πρωθυπουργός άστραψε και βρόντησε. Οχι, δεν τρελάθηκε να αφήνει προσθέσεις μετέωρες και πολλαπλασιασμούς χωρίς το γινόμενό τους. Οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις είναι στρατηγικού επιπέδου, η Άγκυρα και το Τελ Αβίβ -οι δύο πιο σημαντικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή- παρέμειναν σε επαφή καθ' όλη τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, διαβεβαίωσε, την περασμένη Τετάρτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν.
Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «μέσα σε ένα περιβάλλον όπου οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ θα διακόπτονταν, η ύπαρξη του Ισραήλ στην περιοχή δεν θα ήταν πια τόσο εύκολη». Υπερβολή; Υπενθύμιση των κοινών συμφερόντων; Βερμπαλισμός; Οπως και να 'χει, ο πρόεδρος του Ισραήλ ήταν αυτός που τηλεφώνησε στον Ερντογάν, μετά το επεισόδιο, και «είχαν μία φιλική συζήτηση», κι όχι το αντίστροφο.
O Σιμόν Πέρες εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις με την Τουρκία. Το Ισραήλ δεν θέλει διαμάχη με την Τουρκία, η Χαμάς «τιμά τη θαρραλέα στάση Ερντογάν», ο Ερντογάν θέλει τη Χαμάς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ήδη πιστώθηκε ότι, μετά από οκταετή παύση, άνοιξε το διπλωματικό κανάλι μεταξύ Συρίας - Ισραήλ, ποιος αναγορεύεται σε αποφασιστικό παράγοντα της αραβο-ισραηλινής κρίσης;
Αυτός που φροντίζει να γίνει απαραίτητος, επιδεικνύοντας τη δύναμή του. Την κατάλληλη στιγμή και με τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία να πλησιάζουν...

Read more...

Αυστηρή προειδοποίηση στον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής


«Κίτρινη κάρτα» στον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίκ έδειξε χθες, στη συνάντηση που είχε μαζί του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Σταμάτης.

Η αναγνώριση των ψευδομουφτήδων ως κανονικών μουφτήδων και ο χαιρετισμός των «φίλων Ελλήνων» από τον πρόξενο, στα εγκαίνια τουριστικής επιχείρησης στον Δήμο Κύμης, που επιδοτήθηκε στην κατασκευή της από τα ειδικά προγράμματα, αποτέλεσαν την αφορμή της αυστηρής προειδοποίησης, με την υπόμνηση ότι θα είναι η τελευταία, εφόσον συνεχίσει την ίδια πολιτική, να προσδιορίζει ως τουρκική τη μουσουλμανική μειονότητα και να δημιουργεί διαχωρισμούς με το χριστιανικό στοιχείο.

Είναι άραγε αλλαγή πολιτικής πλεύσης από την κυβέρνηση ή μία "πρωτοβουλία" του Περιφερειάρχη; Δεδομένης της κρισιμότητας στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο (λόγω τεταμένων σχέσεων στο Αιγαίο), αλλά και της ιδιαίτερης σοβαρότητας με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής (λόγω της εμπειρίας από την "εργασία" του στο Κόσοβο), η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη κυρίου Δημήτρη Σταμάτη κρίνεται αρκούντος ικανοποιητική, μεταφέροντας σε αυστηρό ύφος τις διαθέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και τις προθέσεις της για το μέλλον, στην περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια "διάθεση" αποχαρακτηρισμού Ελλήνων πολιτών από τον εκπρόσωπο της Άγκυρας.

Read more...

Το Νέο Δόγμα του Τουρκικού Στρατού


Στο πλαίσιο του νέου δόγματος για τη μετεξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με μελέτη της διεύθυνσης προσωπικού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, προτείνεται η υιοθέτηση του μοντέλου της κατ' εξαίρεση προαγωγής, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η προαγωγή των αξιωματικών στους ανώτατους βαθμούς της ιεραρχίας μετά τη συμπλήρωση του 40ου έτους, ενώ η προαγωγή στο βαθμό του στρατηγού (τεσσάρων αστέρων) θα είναι δυνατή μετά τη συμπλήρωση του 50ου έτους με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υπηρετήσει και να έχουν διοικήσει μονάδες που βρίσκονται στη Νοτιο-Ανατολική Τουρκία, όπως αυτό θα ισχύσει απαραίτητα και για τους μόνιμους οπλίτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων.


Read more...

Βρέθηκαν και άλλα όπλα της οργάνωσης Ergenekon


Στο πλαίσιο των ανασκαφών που πραγματοποιούν οι Τουρκικές αρχές, βρέθηκαν:
α. Στις συνοικίες Yenimahalle και Batıkent της Άγκυρας μεγάλος αριθμός οπλοβομβίδων, χειροβομβίδων και πυρομαχικών αυτομάτων τυφεκίων.
β. Στην Κωνσταντινούπολη πυρομαχικά αυτόματων όπλων και πυροβόλων και
γ. Στη Σμύρνη πολλά πυρομαχικά για σχεδόν όλους τους τύπους αυτόματων τυφεκίων σε δεσμίδες.
Γεγονός είναι πως ενώ οι έρευνες εξακολουθούν αμείωτες, ο αριθμός των κρυμμένων οπλοστασίων της Εργκένεκον αυξάνεται σχεδόν καθημερινά, επιβεβαιώνοντας έτσι την εμπλοκή της συγκεκριμένης παρακρατικής οργάνωσης, σε εγκληματικά σχέδια, επαφές με τον υπόκοσμο, δράσεις παράνομες, αλλά κυρίως, σηματοδοτούν μία δομή ιδιαίτερων παραστρατιωτικών χαρακτηριστικών και τέλος αποδεικνύεται πως η Εργκένεκον ήταν (και είναι;) μία οργάνωση ικανή να πραγματοποιήσει ισχυρά χτυπήματα και να οργανώσει μέχρι και πραξικόπημα.


Read more...

Με ειδική ρύθμιση αυξάνεται ο Τουρκικός στρατός


Σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο του Τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή, το παραπάνω Υπουργείο θα αναλάβει τη φύλαξη των φυλακών, με τη δημιουργία νέου σώματος πολιτικών υπαλλήλων που θα έχουν ως μοναδική ανάθεση έργου τη φύλαξη των φυλακών, ώστε να αποδεσμευθούν 15.000 περίπου οπλίτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί της στρατοχωροφυλακής που απασχολούνται σήμερα για το σκοπό αυτό.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται μία σημαντική αύξηση στο στελεχιακό δυναμικό του τουρκικού στρατού, ο οποίος αυξάνεται σημαντικά. Σε ποιές στρατιωτικές μονάδες θα απορροφηθούν οι μέχρι σήμερα εντεταλμένοι στρατιώτες και αξιωματικοί υπεύθυνοι φύλαξης των Τουρκικών φυλακών, παραμένει άγνωστο.


Read more...

ΓΡΙΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΛΟΙΟ


Η Λευκωσία τα τελευταία 24ωρα προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες στις σχέσεις της με την Αμερική και την Ρωσία. Όλα άρχισαν όταν πλοίο με κυπριακή σημαία που πιστεύεται από τους Αμερικανούς ότι περιέχει πολεμικό υλικό για την Χαμάς, κατευθυνόταν από το Ιράν προς την Συρία. Οι Αμερικανοί έχοντας αυτή την υποψία και αφού δεν μπορούσαν να το ελέγξουν βάση των διεθνών κανονισμών το οδήγησαν στην Λεμεσό. Οι Ρώσοι αντέδρασαν αναφέροντας ότι δεν πρέπει να γίνει κατάσχεση των εμπορευματοκιβωτίων και τόνισαν ότι πρόκειται για μια μεταφορά ρουτίνας προς τη Συρία.


Read more...

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ 29η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ "ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ"


Πραγματοποιήθηκε στις 29 -1-09 στην αίθουσα της Λέσχης Νεολαίας Κομοτηνής, εκδήλωση της ημέρας εθνικής μνήμης, για τη συμπλήρωση 21 χρόνων από την καταδίκη - φυλάκιση των Αχμέτ Σαδήκ και Ιμπραήμ Σερίφ. Αλήθεια για ποια εθνική μνήμη μιλάνε;;;;; Σε ποια χώρα ζούνε;;;;
Τα συμπεράσματα δικά σας

ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΠΕΤΕΙΟ" ΤΗΣ 29η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1988 ΚΑΙ 1990. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΥΤΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΕΦΘΗΚΑΝ ΜΕ... ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ !!!!!!
ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ. ΟΛΑ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Α.ΦΑΙΚΟΓΛΟΥ, Ο.ΑΧΜΕΤΟΓΛΟΥ, Α.ΜΕΤΕ, ΓΚ.ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ κ.λ.π. ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 150 ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ.

Read more...

Η πρώτη χειροπιαστή αντίδραση των ΗΠΑ στη στάση Ερντογάν


Μετά από τις αντίδραση της εβραϊκής οργάνωσης AJC και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έρχεται με τη σειρά της να πάρει τα πρώτα μέτρα, ως αντίδραση στη στάση του Ερντογάν απέναντι στο Ισραήλ και τον Σιμόν Πέρες.
Με βάση δημοσιεύματα των μεγαλύτερων τουρκικών εφημερίδων, ανακοινώθηκε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα για τη Μέση Ανατολή, George Mitchell, αναβάλλει το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Τουρκία "λόγω τεχνικών ζητημάτων και έλλειψης χρόνου", ενώ το...υπόλοιπο σκέλος του ταξιδιού του θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Kathryn Schalow. ο Σάλοου δήλωσε ότι δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα επίσκεψη του Μίτσελ στην Άγκυρα.
Το ταξίδι του Μίτσελ θα συμπεριλάβει τις χώρες Αίγυπτο, Ισραήλ, Δυτική Όχθη, Ιορδανία και Σαουδική Αραβία.
Πηγή: http://www.internethaber.com


Read more...

«Λύση από τους κυπρίους για τους κυπρίους»


«Λύση από τους κυπρίους για τους κυπρίους» (Μας δουλεύουν κιόλας)
Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι αμερικανοί, οι άγγλοι και η Τουρκία θα αφήσουν έτσι απλά και εθελοντικά να επιτευχθεί λύση «από τους κυπρίους για τους κυπρίους» που να μην εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους; Γι αυτό έδωσαν τόσα εκατομμύρια δολάρια για να περάσει το σχέδιο Αναν; Γι αυτό οδήγησαν τα πράγματα ως εδώ με την διαχρονική τους πολιτική; Όχι φυσικά. Τότε γιατί ρίχτηκε αυτό το σύνθημα, γιατί μας θεωρούν όλοι τόσο ανόητους - οι αμερικανοί, οι άγγλοι και τελευταία, δυστυχώς, και ο Πρόεδρος Χριστόφιας; Γιατί δημιουργείται αυτή η ψευδαίσθηση; Είναι απλό. Αφού το σχέδιο Αναν που...συνεγράφη εξ ολοκλήρου από τον λόρδο Χάνεϊ προς εξυπηρέτηση των τουρκοβρεττανικών συμφερόντων απορρίφθηκε, σκέφτηκαν ότι για να ξεγελάσουν εμάς τους ελληνοκύπριους ιθαγενείς ώστε να το δεχτούμε όταν θα επανέλθει, θα πρέπει να μας πείσουν ότι είναι δικό μας.
Οι άγγλοι είναι η πηγή των όρων προπαγάνδας και οι νονοί της διαδικασίας που ακολουθείται. Ο όρος «από τους κυπρίους για τους κυπρίους» είναι δικός τους – είναι εύκολο να το διαγνώσει κάποιος.

Να θυμίσω την δράση τους αμέσως μετά το Μπούργκενστοκ. Τότε, η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ είχε γράψει στην «Ελευθεροτυπία» των Αθηνών(5/4/2004), ότι στάληκε ένα μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προς ελληνοκύπριους και ελλαδίτες πολιτικούς και δημοσιογράφους, σε αυταρχικό ύφος, που περιείχε οδηγίες για τα επιχειρήματα που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν για να προπαγανδίσουν το σχέδιο Αναν πριν από το δημοψήφισμα. Το μήνυμα αυτό είχε σταλεί από το αγγλικό Φόρεϊν Όφις (βλέπε «Σχέδιο Αναν το μυστικό παζάρι» των Κ.Βενιζέλου, Ν.Μελέτη, Μ.Ιγνατίου, Εκδόσεις Λιβάνη).
Οι άγγλοι, λοιπόν, μιλώντας με κάποιους στην Κύπρο που έχουν τους ίδιους στόχους (σχέδιο τύπου Αναν) όπως τότε έτσι και τώρα αποφάσισαν ότι το σύνθημα «από τους κυπρίους για τους κυπρίους» είναι κεντρικής σημασίας για να επιτύχουν τον στόχο τους.
Σε προηγούμενο άρθρο μου έγραψα ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία ο Γ.Κασουλίδης μας κοινοποίησε την άποψη ότι η 8η Ιουλίου θα πρέπει να εφαρμοστεί για τρείς μήνες και μετά θα επακολουθήσουν απευθείας συνομιλίες. Αυτό το είδαμε να καταγράφεται στο ανακοινωθέν της πρώτης συνάντησης Χριστόφια – Ταλάτ. Ο Γ.Κασουλίδης (και ο ΔΗΣΥ) ήξερε με ποιο τρόπο ήθελαν οι άγγλοι να «βοηθήσουν» στην επίλυση του κυπριακού, γι αυτό και κατά την προεκλογική περίοδο, εκτός από τους «τρείς μήνες», μας έδωσε επίσης το σύνθημα «από τους κυπρίους για τους κυπρίους», «ενδοκυπριακή λύση» κτλ.
Οι άγγλοι, λοιπόν, που κινούν τα νήματα, μας λένε: «να κάνετε αυτό κι αυτό, να λέτε αυτό και τ’ άλλο - αν αποφασίσετε αυτό που σας λέμε, εμείς … δεν θα ανακατευτούμε». Πρόκειται για προσπάθεια να ξεγελαστεί ο λαός. Να πιστέψουμε δηλαδή ότι η Τουρκία που κατέχει και έχει εποικίσει την μισή Κύπρο και ελέγχει πλήρως τον Ταλάτ, θα μας αφήσει να αποφασίσουμε αυτό που θέλουμε και να τη διατάξουμε να πάρει τα στρατεύματα και τους εποίκους της και να φύγει; Γι αυτό τα τουρκικά αεροπλάνα πέρασαν από πάνω μας στις 20 Ιουλίου συνοδεύοντας τον Ερντογάν; Τι δούλεμα μα την αλήθεια. Η Τουρκία ήδη μετέχει στην διαδικασία με την βαριά παρουσία του στρατού της. Ή μήπως ο φιλότουρκος και φιλοσκοπιανός Ντάνιελ Φριντ ήλθε στην Κύπρο, απλώς για να μας πει «αδέλφια, κάνετε ότι νομίζετε»;
Ας σταματήσει λοιπόν η κοροϊδία.
Δρ Ευστάθιος Αβρααμίδης

Read more...

Διαμάχη ΗΠΑ-Ρωσίας: Στη Λεμεσό παραμένει το πλοίο με το «περίεργο» δρομολόγιο από Ιράν προς Συρία


Στη μέση ενός διπλωματικού κυκλώνα για το περιεχόμενο πλοίου βρέθηκε η Λευκωσία, η οποία προσπαθεί τα τελευταία 24ωρα να κινηθεί κατά τρόπο ώστε να μην έρθει σε ρήξη με τους Αμερικανούς και τους Ρώσους.
Το πλοίο, το οποίο πιστεύεται ότι περιέχει πολεμικό υλικό, κατευθυνόταν από το Ιράν προς τη Συρία. Οδηγήθηκε όμως στη Λεμεσό, αφού αυτό φέρει κυπριακή σημαία.
Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, βάσει της διεθνούς νομολογίας η χώρα στην οποία είναι εγγεγραμμένο το πλοίο έχει υποχρέωση να κατάσχει το περιεχόμενο και να το ελέγξει.
Ωστόσο, η ρωσική πλευρά πίεσε από την πρώτη στιγμή, ώστε να μην γίνει κατάσχεση των...εμπορευματοκιβωτίων, θεωρώντας ότι πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική μεταφοράς υλικού στη Συρία.
Αντίθετα, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι τα πυρομαχικά προορίζονται για τη Χαμάς. Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πλοίου από την πρώτη στιγμή.
Όταν δεν κατάφεραν να προχωρήσουν οι ίδιοι σε κατάσχεση κατά τις έρευνές τους στην Ερυθρά θάλασσα, μόλις μπήκε στη Μεσόγειο ο αμερικανικός Έκτος Στόλος το οδήγησε στη Λεμεσό.

Στην Κύπρο «ύποπτο πλοίο» για μεταφορά πυρομαχικών στη Χαμάς (30/1/2009)
«Η Κυπριακή Δημοκρατία διερευνά με πολύ σοβαρότητα και υπευθυνότητα» πληροφορίες ότι πλοίο ρωσικών συμφερόντων, υπό κυπριακή σημαία, εξαναγκάστηκε από αμερικανικό πολεμικό να αγκυροβολήσει ανοικτά της Λεμεσού, επειδή μετέφερε πυρομαχικά για την Χαμάς.
«Κάνουμε υπεύθυνους χειρισμούς και δεν μπορώ να κάμω σχόλια τα οποία θα έχουν συνέχεια και θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα για μας», είπε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
«Για μας, είναι ένα πρόβλημα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε πλοίο υπό κυπριακή σημαία, το οποίο μεταφέρει αυτά που μεταφέρει, και που είναι σε αντιπαράθεση ή σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.
Ο πρόεδρος της Κύπρου πρόσθεσε ότι γίνονται έρευνες με πολλή υπευθυνότητα και χωρίς πολύ θόρυβο για να διαπιστωθεί τι ακριβώς μεταφέρει το πλοίο.
Εξ άλλου, ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια για το θέμα, το οποίο χαρακτήρισε «ευαίσθητο ζήτημα για το οποίο χρειάζονται πολύ λεπτοί χειρισμοί».
Ο κ. Καρογιάν πρόσθεσε ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται άμεσα στο ζήτημα, αν και το πλοίο φέρει την κυπριακή σημαία, και είπε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Νωρίτερα, και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού είχε παραδεχτεί ότι υπάρχει μία υπόθεση με πλοίο εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου και η κυπριακή κυβέρνηση θα χειριστεί το θέμα υπεύθυνα.
Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα λεπτό ζήτημα και όσα λιγότερα λέγονται, τόσο το καλύτερο.
Το πλοίο οδηγήθηκε στα ανοικτά της Λεμεσού από αμερικανικό πολεμικό, αμέσως μετά την έξοδό του από τη διώρυγα του Σουέζ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν να διεξαχθεί έλεγχος στο πλοίο και τα έγγραφά του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πλοίο μεταφέρει πυρίτιδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία υποστηρίζει ότι πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική μεταφοράς υλικού στη Συρία. Οι ΗΠΑ, όμως, θεωρούν ότι τα πυρομαχικά προορίζονται για τη Χαμάς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Γιατί ο Σημίτης είπε ευχαριστώ στους Αμερικανούς για τα Ίμια


Η εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή", στο χθεσινό της φύλλο "αποκαλύπτει" ότι οι Αμερικανοί είχαν πείσει τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη ότι οι Τούρκοι θα βύθιζαν τον ελληνικό στόλο που βρισκόταν στα Ίμια, με αποτέλεσμα να αποδεχτεί τους όρους της "αποκλιμάκωσης" της κρίσης, που οδήγησε στο γκριζάρισμα του Αιγαίου και στο "ευχαριστώ τους Αμερικανούς".
Όπως φαίνεται στο δημοσίευμα που επισυνάπτεται, οι Αμερικανοί έπεισαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, δείχνοντάς του πληροφορίες για τις θέσεις και την ταυτότητα των ελληνικών πλοίων γύρω από τα Ίμια, πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι Τούρκοι, οι οποίοι σημειωτέον δεν διέθεταν κατασκοπευτικό δορυφόρο.
Οι Αμερικανοί, μάλιστα, για να πετύχουν τον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση του...Έλληνα πρωθυπουργού, του είπαν ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, σε περίπτωση που τα πολεμικά μας πλοία βύθιζαν τα τουρκικά που ήταν στα Ίμια και βρίσκονταν σε σαφώς μειονεκτική θέση από πλευράς αριθμού μονάδων και κατευθυνομένων βλημάτων (η Ελλάδα είχε σαφή υπεροπλία και υπεροχή), ήταν έτοιμα να απογειωθούν από τα τουρκικά αεροδρόμια και να βυθίσουν τον ελληνικό στόλο, απειλώντας μάλιστα με ένα ελληνικό Πέρλ Χάρμπορ.

Τα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται είναι:
1ον. Πως ήξεραν οι Αμερικανοί ότι οι Τούρκοι είχαν τέτοιες πληροφορίες, αφού ήταν γνωστό ακόμα και σε αυτούς που δε ασχολούνται κατ' επάγγελμα με τις στρατιωτικές πληροφορίες ότι δεν διέθεταν τότε κατασκοπευτικό δορυφόρο;

2ον. Ακόμα και στην περίπτωση που οι Τούρκοι διέθεταν τέτοιες πληροφορίες, πώς ήταν σίγουροι ότι τα τουρκικά αεροσκάφη θα είχαν τόσο εύκολο έργο, από τη στιγμή που η ελληνική πολεμική αεροπορία ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την τουρκική, ενώ και τα ίδια τα πολεμικά αεροσκάφη διαθέτουν αξιόλογη αντιαεροπορική προστασία και μάλιστα αμερικανικής κατασκευής;

3ον. Έστω και στην περίπτωση που οι Τούρκοι κατάφερναν να βυθίσουν μερικά ελληνικά πλοία, γιατί δεν αντέτεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι τα ελληνικά βομβαρδιστικά θα βύθιζαν το σύνολο του αποβατικού στόλου, που ήταν συκγκεντρωμένος στη ναυτική βάση της Φώκαιας, προκαλώντας ένα πραγματικό Πέρλ Χάρμπορ στους Τούρκους, οι οποίοι θα έχαναν σε μερικά λεπτά της ώρας περίπου 50 αποβατικά σκάφη, χάνοντας επί δεκαετίες τη δυνατότητα να απειλήσουν με κατάληψη ελληνική νήσο;

4ον. Επίσης, γιατί δεν αντέτεινε ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία είχε -και συνεχίζει να διατηρεί- τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντικά πλήγματα που θα κατέστρεφαν την πολεμική μηχανή, αλλά και σοβαρές υποδομές του τουρκικού κράτους και της οικονομίας.

5ον. Μοιράστηκε ο κ. Σημίτης με εκείνους που γνωρίζουν από πόλεμο την κρίσιμη πληροφορία που θα τον εξευτέλιζε για πάντα, αφού καταγράφηκε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που απώλεσε εθνικό έδαφος και αν ναι ποιές ήταν οι εισηγήσεις τους;

Τέλος, εντύπωση προκαλεί η διαρροή μιας τόσο σοβαρής είδησης και η παρουσίασή της με αυτόν τον τρόπο, που στην ουσία δεν δικαιώνει τον Σημίτη, αλλά τους Τούρκους, ανοίγοντας το "δρόμο" σε άλλες υποχωρήσεις και αντεθνικές ενέργειες, σε μια εφημερίδα με μακρά παράδοση στην αξιοπιστία και την υπεύθυνη παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την εθνική άμυνα και τα εθνικά συμφέροντα.
Η δική μας άποψη είναι αυτή, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί δεν υποστηρίζει επιτέλους τον εαυτό του ο ίδιος ο Σημίτης, επικαλούμενος έστω και τέτοιου είδους σαθρά επιχειρήματα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP