Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΕΜΠΑΪΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ


Ήταν μόλις πριν ένα μήνα και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου όταν ύστερα από την πολύ τιμητική για μένα πρόσκληση του δήμου Ασπροπύργου, βρέθηκα στο πνευματικό του κέντρο ως ο κεντρικός ομιλητής σε μια εκδήλωσης με θέμα: «Οι πιέσεις που δέχονται οι μουσουλμάνοι της Θράκης προκειμένου να αποδεχτούν την τουρκική ταυτότητα και η αδιαφορία της ελληνικής Πολιτείας». Σε κάποιο σημείο της ομιλίας μου, αναφερόμενος στον τομέα της μειονοτικής εκπαίδευσης, εξέφρασα το φόβο ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον μόνο στα χαρτιά Έλληνα Γιώργο Παπανδρέου, τα ελληνόφωνα για την ώρα νηπιαγωγεία στους μουσουλμανικούς οικισμούς της περιοχής θα μετατραπούν σε δίγλωσσα, αφού πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας και κατά συνέπεια και των μειονοτικών βουλευτών της νέας κυβέρνησης.

Είναι κάτι που δε θέλει και πολύ σκέψη, όλοι ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το μειονοτικό ζήτημα της Θράκης, δε θα τη μάθουμε τώρα.
Τους φόβους μου αυτούς λοιπόν ήρθε να επιβεβαιώσει πολύ γρήγορα η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία κατά την επίσκεψη της στην Κομοτηνή την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, μίλησε καθαρά για προσπάθειες εισαγωγής της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία που φοιτούν μουσουλμανόπαιδα. Δεν κατάλαβα μόνο γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου μέσα στις δηλώσεις της, αποφάσισε να μας πει και το ανέκδοτο της ημέρας, ότι δηλαδή: «Η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να ζητάει σχολεία στη Θράκη». Η σωστή φράση κυρία Διαμαντοπούλου είναι η εξής: «Η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο να ζητάει σχολεία στη Θράκη γιατί πολύ απλά η κυβέρνησή σας φροντίζει να κάνει όλα όσα ζητάει η Τουρκία πριν καν αυτή προλάβει να τα ζητήσει».
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου τόνιζε και ξανατόνιζε πως βασική προϋπόθεση για αν μάθει ένα μουσουλμανόπαιδο την ελληνική γλώσσα, είναι να διδαχτεί σωστά τη μητρική του γλώσσα. Μήπως ξεχνά η κυρία Διαμαντοπούλου πως με ευθύνη των κυβερνήσεων του κόμματός της, ορισμένοι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν είναι σε θέση να διδαχτούν τη μητρική τους γλώσσα; Ή μήπως η κυρία αυτή που την έκαναν και υπουργό είναι τόσο άσχετη με το θέμα, ώστε να μη γνωρίζει ότι στη Θράκη δεν είναι η τουρκική, μητρική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων;

Γιατί δε μας ξεκαθάρισε αν μαζί με τα δίγλωσσα αυτά νηπιαγωγεία θα εξακολουθούν να λειτουργούν και τα ελληνόφωνα ώστε, όπως άλλωστε ορίζουν και οι κανόνες της δημοκρατίας, ο κάθε μουσουλμάνος γονέας να έχει το δικαίωμα της επιλογής, του κατά τη γνώμη του καλύτερου σχολείου για το παιδί του; Γιατί δεν είπε ούτε λέξη για το δικαίωμα των μουσουλμάνων να έχουν και ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία; Μέχρι εκείνη φτάνουν οι ευαισθησίες της κυρίας υπουργού για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Ποιος της είπε της κυρίας Διαμαντοπούλου πως όλοι οι μουσουλμάνοι θέλουν την τουρκική γλώσσα στα σχολεία των παιδιών τους; Ποιος φωστήρας της είπε πως ένα παιδί που μέχρι τα 6 του χρόνια μιλάει μόνο την πομάκικη γλώσαα, μπορεί να διδαχτεί και να μάθει τέλεια δύο ξένες γι’ αυτό γλώσσες, την ελληνική και την τουρκική;

Με τέτοιους υπουργούς Παιδείας θα πάει μπροστά η μειονότητα και γενικότερα η χώρα μας; Γιατί η κυρία υπουργός απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι, να αναφερθεί στα ήδη υπάρχοντα τέσσερα (4) ιδρυθέντα ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης; Γιατί δε μας είπε αν σκοπεύει να τα λειτουργήσει ή όχι; Μήπως δεν ήθελε να διαταράξει την ηρεμία του τουρκικού προξενείου; Αν είναι αυτό, το καταλαβαίνω απόλυτα, 17.000 ψήφοι είναι αυτοί, δε μπορεί να τις πετάξει έτσι εύκολα.
Αλήθεια, έχει ενημερωθεί η κυρία Διαμαντοπούλου για τον αριθμό των μουσουλμανοπαίδων που φοιτούν σε ελληνόφωνα δημόσια δημοτικά σχολεία της πόλης και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, διανύουν κάθε πρωί και μεσημέρι δεκάδες χιλιόμετρα, αφού κατοικούν σε οικισμούς της ορεινής Ξάνθης; Γιατί δε μας είπε τίποτα γι’ αυτό;

Τελικά, εκδηλώσεις όπως αυτή που προανέφερα για το δήμο Ασπροπύργου, στη θεματολογία τους δε θα έπρεπε να μιλάνε για αδιαφορία της ελληνικής Πολιτείας, αλλά για πόλεμο εναντίον εκείνων που με τόσες θυσίες αγωνίζονται να διασώσουν τη μητρική τους γλώσσα και τον πολιτισμό που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Ας τα δώσουμε λοιπόν όλα στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής κυρία Διαμαντοπούλου, ας θυμόμαστε ότι υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα μόνο γι’ αυτούς και ότι οι Πομάκοι της Θράκης εξαιρούνται από αυτά. Να σας χαίρονται αυτοί που σας ψήφισαν, να ξέρετε όμως ότι για τους αληθινούς Πομάκους της Θράκης είστε ανίκανη να διαχειριστείτε σωστά το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Εδώ μιλάμε για το μέλλον των παιδιών μας και εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσετε τα αιτήματα των μειονοτικών βουλευτών της παράταξης σας. Αν μια ολόκληρη κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έτσι το θέμα της παιδείας και παίζει με τόση ευκολία με το μέλλον των παιδιών μας, τότε εγώ ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, αλλά παράλληλα καμαρώνω που όπως αποδεικνύεται, είμαι πολύ πιο Έλληνας από εσάς.

Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Read more...

Πολιτισμός 300 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ...Οι Πομάκοι τραγούδησαν στη δική τους γλώσσα


Με υψηλής ποιότητας 10μελές πομακικό συγκρότημα από τη βουλγαρική Ροδόπη
Να μην φοβούνται τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου που προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν στα χωριά ζήτησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Φαρζή Κεμάλ
«Είναι ντροπή να φοβόμαστε μέσα στην Ελλάδα να χρησιμοποιούμε τον όρο Πομακοχώρια και την ονομασία Πομάκοι είπε ο Παναγιώτης Σγουρίδης που προέτρεψε να ακολουθηθεί και στη Θράκη το μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης που έχουν τα Ζαγοροχώρια.

Πομάκικα τραγούδια τα οποία τραγουδιούνται και από τις δύο πλευρές της Ροδόπης, βουλγαρική και ελληνική, άκουσαν οι 300 και πλέον καλεσμένοι, που βρέθηκαν στην πομακική βραδιά, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων στην Ξάνθη, στην ταβέρνα «Το Κτήμα». Ο κόσμος από νωρίς γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα προκειμένου να απολαύσει το υψηλής ποιότητας 10μελές πομακικό συγκρότημα από τη βουλγαρική Ροδόπη. Ιδιαίτερα συγκινημένοι από τα πομακικά τραγούδια ήταν οι Πομάκοι που ήρθαν, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, και από τους τρεις νομούς της Θράκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφωνήσεις από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιμάμ Αχμέτ, ο οποίος είπε: «είναι η τρίτη μεγάλη εκδήλωση που κάνουμε, είμαι χαρούμενος που βλέπω τόσα πολλά μέλη του συλλόγου. Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει τον αγώνα του για τη διατήρηση των ηθών, των εθίμων και της γλώσσας των Πομάκων, αλλά και για την ανάπτυξη των Πομακοχωριών μας». Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φαρζλή Κεμάλ, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην πομακική γλώσσα και προέτρεψε μεταξύ άλλων τους Πομάκους να μη φοβούνται τους πράκτορες που προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν μέσα στα χωριά και να αντιδρούν. Τους ζήτησε να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους και να τη διακηρύσσουν παντού.
Κατόπιν, μίλησε ο υποστηρικτής των Πομάκων κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ο οποίος συνεχάρη τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων για αυτή την εκδήλωση και κάλεσε και αυτός τους Πομάκους να λειτουργούν σαν μια γροθιά και να μην φοβούνται τις απειλές και δήλωσε ότι όπως πάντα θα είναι και ο ίδιος στο πλευρό του συλλόγου.

Τέλος, μίλησε ο πρώην βουλευτής Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι ντροπή να φοβόμαστε μέσα στην Ελλάδα να χρησιμοποιούμε τον όρο Πομακοχώρια και την ονομασία Πομάκοι. Προέτρεψε να ακολουθηθεί στη Θράκη το μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης που έχουν τα Ζαγοροχώρια, ενώ εξήρε την τεράστια προσφορά του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στην στήριξη της ταυτότητας των Πομάκων που βάλλεται από τον τουρκικό εθνικισμό.
Στη συνέχεια δόθηκαν δώρα σε 34 παιδιά δημοτικού και γυμνασίου μελών του συλλόγου ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ με δεκάδες παραδοσιακά πομάκικα τραγούδια της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Read more...

«ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πλέον του εξαμήνου, η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο συνολικά και ιδιαίτερα στο βόρειο συγκρότημα των μικρονήσων του συμπλέγματος Δωδεκανήσου, που ευρίσκονται απέναντι από τις Τουρκικές ακτές, με ένταση το Δεκέμβριο και Ιανουάριο, περίοδο που κατά απρόκλητο τρόπο χαρακτηρίσθηκαν από τους Τούρκους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ο εναέριος χώρος που υπέρκειται των νησιών ως Τουρκικός, τα χωρικά ύδατα των νησιών ως Τουρκικά και το έδαφος του Φαρμακονησίου ως Τουρκικό.
Νέο σκηνικό κρίσεως στήνει η Άγκυρα, έγραψαν οι εφημερίδες. Το αυτό είπαν οι εκφωνητές ραδιοφώνου και τηλεοράσεως, ενώ οι σχολιαστές των γεγονότων μίλησαν για κενό εξουσίας στις ΗΠΑ (αλήθεια πού το είδαν;) που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα σε βάρος της Ελλάδος ή και για δάκτυλο των ΗΠΑ σε αντεκδίκηση για την πολιτική της Ελλάδος στο θέμα των Σκοπίων και την αντίστοιχη των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου του Πούτιν.
Οι παραπάνω επεξηγήσεις και σχολιασμοί δεν έχουν λογική βάση και δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά αίτια που δεν είναι άλλα από το ότι λησμονούμε την ιστορική βάση των γεγονότων εύκολα, δεν έχουμε σταθερή πολιτική και αντιστάσεις ισχυρές στις τουρκικές πιέσεις, ενώ η χαρασσόμενη κόκκινη γραμμή μας έχει τόση ελαστικότητα, ώστε η Τουρκία να κατανοεί ότι το πεδίο των ενεργειών της είναι ελεύθερο.

Η ιστορική βάση των σημερινών γεγονότων ανάγεται στα γεγονότα των Ιμίων του Ιανουαρίου του 1996. Το ότι συνέβη εκείνη τη νύκτα είχε σχεδιασθεί περίτεχνα, ώστε με βάση την αμφισβήτηση αυτή να στηριχθεί η θεωρία των γκρίζων ζωνών, της οποίας ένα νέο σκέλος υλοποίησης φαίνεται ότι αρχίζει να εφαρμόζεται.
Η υλοποίηση της φιλοσοφίας των γκρίζων ζωνών, περιλαμβάνει όλα τα μικρονήσια που είναι 3,0 ν.μ. πέραν (δυτικά) των Τουρκικών ακτών και δεν αναφέρονται ονομαστικά στις διεθνείς συμβάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος και φθάνει μέχρι τη νήσο Γαύδο σύμφωνα με τη θρασύτατη ενέργεια του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου μέσω του αντιπροσώπου του, στη σύσκεψη για την άσκηση «DYNAMIC MIX 1996» στο AFSOUTH, με την οποία κατετέθη δήλωση για τη μη συμπερίληψη της νήσου Γαύδου στην άσκηση διότι έχει αμφισβητούμενο καθεστώς κυριαρχίας ( ο αντιπρόσωπος του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου ήταν ο Πλοίαρχος HUSEIN CIFICI). Yπόψη, για να αντιληφθούμε τον μαξιμαλισμό της Άγκυρας η νήσος Γαύδος στη ΝΔ Κρήτη απέχει 200 ν.μ. από τις Τουρκικές ακτές και όχι 3,0 ν.μ. Περαιτέρω, τον Μάρτιο του 1998, το Τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε, μετά από Ελληνικά διαβήματα για παραβιάσεις εθνικού χώρου, ότι τα νησιά Φούρνοι, Λειψοί, Φαρμακονήσι και Ψέριμος, έχουν αμφισβητούμενο καθεστώς, γεγονός που ανάγκασε το ΝΑΤΟ να μεταφέρει την περιοχή της σχεδιαζομένης αμφίβιας ασκήσεως «DESTIN….. GLORY» στα πλαίσια της «DYNAMIC MIX 1998», από την περιοχή του DOGAN BAY (Βορ. Σάμου) στη Νότια Τουρκία.
Εν προκειμένω θα πρέπει να δούμε τι ισχύει γι΄αυτές τις «γκρίζες ζώνες» κατά την Τουρκική λογική :
α. Τα Δωδεκάνησα τέθηκαν κάτω από την Ιταλική κυριαρχία με τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923 και υπό την Ελληνική το 1947 (συνθήκη Παρισίων). Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα διαδέχθηκε την Ιταλική κυριαρχία στο σύνολο της περιοχής σε όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Το 1932 η Τουρκία και η Ιταλία υπέγραψαν δύο διεθνείς συμβάσεις/συνθήκες για την οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων. Σύμφωνα με τις συνθήκες αυτές τα Ίμια, Ψέριμος και Φαρμακονήσι, είχαν τεθεί υπό την Ιταλική κυριαρχία, καθόσον η μέση θαλάσσια γραμμή μεταξύ Δωδεκανήσων και Τουρκικής ακτής, καθορίσθηκε να περνά σε ίση απόσταση των βραχονησίδων ΙΜΙΑ (Ιταλία), ΚΑΤΟ (Τουρκία).
β. Η Τουρκία όμως προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας του 1932 δεν ισχύει διότι δεν επικυρώθηκε από το Τουρκικό Κοινοβούλιο, λησμονώντας ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα στη διεθνή πρακτική :
(1) Η κάθε σύμβαση ισχύει και παράγει τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της, από της υπογραφής της από τις εθνικές αντιπροσωπείες των συμβαλλομένων μερών και την καταγραφή της στη νομική γραμματεία της κοινωνίας των εθνών (την οποία διαδέχθηκε ο ΟΗΕ), γεγονός που έγινε και για τις δύο συμβάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας το 1932.
(2) Η επικύρωση ή όχι της συνθήκης από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι θέμα εσωτερικού δικαίου της Τουρκίας και όχι του Διεθνούς.
γ. Η Τουρκία από το 1932 εφήρμοζε και εσέβετο τις συνθήκες αυτές μέχρι του 1996 (κρίση Ιμίων). Τούτο φαίνεται από τους εκδοθέντες ναυτικούς χάρτες από την Τουρκική Υδρογραφική Υπηρεσία, όπου οι «γκρίζες ζώνες» ανήκουν στην Ελλάδα.
δ. Πέρα από τα παραπάνω η Τουρκία φαίνεται ότι θέλει να αγνοεί τις προβλέψεις της συνθήκης της Λωζάνης του 1923, σύμφωνα με την οποία όλες οι νησίδες – βραχονησίδες που απέχουν 3 ν.μ. από τις Τουρκικές ακτές και δεν αναφέρονται ονομαστικά στα Ελληνικά ή Ιταλικά είναι Τουρκικές, ενώ όλα τα υπόλοιπα Ελληνικά ή Ιταλικά και μετά το 1947 όλα Ελληνικά. Στη συγκεκριμένη συνθήκη οι βραχονησίδες αναφέρονται ως νησιά.

Ο όρος «βράχος» ή «βραχονησίδα» συμφωνήθηκε κατά τη σύνταξη του Δικαίου της Θαλάσσης, το 1982, με σκοπό να δηλώσει ότι οι βραχονησίδες δεν έχουν «υφαλοκρηπίδα» αλλά έχουν όμως «χωρικά ύδατα». Εδώ φαίνεται και η Τουρκική υποκρισία καθόσον ενώ δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης, κάνει επιλεκτική χρήση όρων, αγνοούσα όμως τη συμφωνηθείσα ερμηνεία επ΄αυτών.
Είναι γεγονός ότι η Τουρκία έχει δηλώσει ότι δεν δεσμεύεται από διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, εφόσον αυτά δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντά της, γεγονός που φαίνεται από την πολιτική της ως προς τη συνθήκη Λωζάνης του 1923 και τις δύο αντίστοιχες του 1932 μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, προσπαθούσα στη συγκεκριμένη περιοχή μεταξύ Σάμου και Κω να εφαρμόσει τη λογική των ευθειών γραμμών (χερσόνησος Μυκάλης, χερσόνησος Αλικαρνασσού) και ότι βρίσκεται ανατολικά της γραμμής αυτής είναι Τουρκικό.
Αυτά προφανώς τα ξέρουμε όπως και το ότι από το 1996 μέχρι σήμερα η Τουρκική φιλοσοφία υποστηρίζεται από έκνομες, προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες που αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα έχοντας ουδετεροποιήσει σήμερα την περιοχή των Ιμίων, πλην όμως για αποφυγή κλιμακώσεως της κρίσης μέχρι και το βοσκό των Ιμίων διώξαμε από εκεί, δίδοντας ερείσματα για περαιτέρω ενέργειες των Τούρκων.
Ήδη η Τουρκία έχει διαπιστώσει την πολιτική ατολμία μας και την ουσιαστική φοβία που διακατέχει την ηγεσία μας για μία νέα κρίση και προχωρά περαιτέρω στην υλοποίηση της θεωρίας των γκρίζων ζωνών (Φαμακονήσι σήμερα) ώστε να αποκτήσει ζωτικό χώρο. Το timing έχει σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όπου η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει από τους κουκουλοφόρους, η εξωτερική πολιτική μας είναι παρελκυστική, η αμυντική ισχύς μας παρουσιάζει υστέρηση ως αποτέλεσμα ενός άκρατου κομματισμού που έχει διεμβολίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, της χαμηλής επανδρώσεως των επιχειρησιακών σχηματισμών, τις ελλείψεις πιστώσεων για την υποστήριξη κυρίων οπλικών συστημάτων με συνέπεια η διαθεσιμότητά τους να είναι μικρή και η γενική επιχειρησιακή ετοιμότητα να είναι αμφισβητήσιμη και η αποτροπή την οποία πρέπει να αποπνέουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ως απόρροια της ισχύος τους να εκλαμβάνεται από την Τουρκική Στρατιωτική ηγεσία, ως αμελητέα.
Απαιτείται προς τούτο αλλαγή γραμμής πλεύσεως ώστε η φιλοσοφία της επιλύσεως των προβλημάτων με την Τουρκία μέσω της ευρωπαϊκής προοπτικής της να απορριφθεί και η εξωτερική πολιτική της χώρας να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, αλλά να υποστηρίζει τους Εθνικούς Αντικειμενικούς σκοπούς και Εθνικά συμφέροντα, στηριζομένη στην Εθνική συνοχή και την Ισχύ και αποφασιστικότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίζει αποφασιστικά και αποτελεσματικά τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Read more...

Απορίες ενός μουσουλμάνου για τους μιναρέδες!!!


Είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι το παρακάτω άρθρο γράφτηκε από τον Tawfik Hamid, που είναι φιλόσοφος του Ισλαμισμού και μεταρυθμιστής, ενώ κάποτε ήταν Εξτρεμιστής Ισλαμιστής στην Αίγυπτο μέλος της Τρομοκρατική Ισλαμικής Οργάνωσης JI με τον Dr. Ayman Al-Zawaherri ο οποίος αργότερα ήταν και είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα.
Σήμερα ο Tawfik Hamid είναι senior fellow και Chairman (δεν ξέρω πως μεταφράζονται αυτές οι θέσεις), στο Ινστιτούτο έρευνας του Ισλαμικού Εξτρεμισμού στο Potomac.
Την Κυριακή, 29 Νοεμβριου, οι Ελβετοί ψηφοφόροι υποστηρίξανε ένα δημοψήφισμα το οποίο απαγορεύει το κτίσιμο μιναρέδων στην Ελβετία. Τα επίσημα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω του 57% των ψηφοφόρων και τα 22 από τα 26 Καντόνια (νομοί/περιοχές) ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης.

Το να χτίσουν περισσότερους μιναρέδες, επιπλέον στους ήδη υπάρχοντες τέσσερις, οι Ελβετοί το έλαβαν ως ένα σημάδι της Ισλαμοποίησης της ελεύθερης χώρας τους. Η Ελβετική κυβέρνηση ήταν αντίθετη στην απαγόρευση, λέγοντας ότι θα δημιουργούσε προβλήματα στην εικόνα της Ελβετίας, ειδικά στον Μουσουλμανικό κόσμο.
Τα παρακάτω σημεία πρέπει να αναφερθούν σε αυτό το θέμα:
1. Μπορούν οι Μουσουλμάνοι να κατηγορήσουν τους Ελβετούς για το φόβο της Ισλαμοποίησης της χώρας τους; Όχι βέβαια, ειδικά όταν όλος ο κόσμος βλέπει την απάνθρωπη επιβολή του Shari’a (Ισλαμικού Νόμου) σε οποιοδήποτε μέρος έχει επιβληθεί.
Δεν θα έπρεπε να εκπλαγούμε όταν οι Ελβετοί δεν θέλουν ένα σύστημα που ακόμα και σήμερα έχει στην πρακτική του τις διακρίσεις έναντι των γυναικών, ομοφυλόφυλων και μειονοτήτων εις το όνομα της θρησκείας.
Οι τρομακτικές εικόνες δημόσιων λιθοβολισμών γυναικών, το κρέμασμα ομοφυλόφυλων στον Μουσουλμανικό κόσμο θα έκανε οποιοδήποτε λογικό άτομο να μήν θέλει ένα τόσο αδιάλλακτο σύστημα να επεκταθεί κάτω από την σημαία και την δικαιολογία της «Θρησκευτικής Ελευθερίας».
2. Οι Ελβετοί που δεν αποδέχθηκαν το χτίσιμο των μιναρέδων ίσως στέλνουν ένα μήνυμα ότι η ανοχή των Ελβετών δεν ήταν αμοιβαίος στον Μουσουλμανικό κόσμο. Για πολλές δεκαετίες, οι Μουσουλμάνοι έχουν την ελευθερία και έχουν χτίσει Τζαμιά στην Ευρώπη, φορούν τα παραδοσιακά σύμβολα, όπως η hijab, και κυρήτουν το Ισλάμ σε μη-Μουσουλμάνους.
Παρόλο αυτού του υψηλού επιπέδου ανοχής στον Δυτικό κόσμο, οι μη-Μουσουλμάνοι δεν τους επιτρέπεται να έχουν παρόμοια δικαιώματα στα περισσότερα μέρη του Ισλαμικού κόσμου. Το κήρυγμα του Χριστιανισμού είναι έγκλημα σε πολλές Μουσουλμανικές χώρες. Επίσης, οι μη-Μουσουλμάνοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν τα Ιερά τους βιβλία ή να χτίσουν θρησκευτικούς ναούς στις χώρες που κυβερνούνται με Shari’a.
Αυτή η έλλειψη αμοιβαιότητας της Δυτικής ελευθερίας βέβαια θα κάνει τους Δυτικούς να αισθάνονται ότι δεν αξίζει να δείχνουμε ανοχή στους Μουσουλμάνους.
3. Φαίνεται περίεργο ότι οι Μουσουλμάνοι επιμένουν να χτίσουν μιναρέδες για τα Τζαμιά στην Ελβετία όταν χιλιάδες υπάρχοντα Τζαμιά μέσα στον Μουσουλμανικό κόσμο είναι χωρίς μιναρέδες.
Οι μιναρέδες, για πολλούς, αντιπροσωπεύουν την «υπεροχή» του Ισλάμ, ιδιαίτερα όταν είναι υψηλότεροι από τις Εκκλησίες – αυτό ακριβώς ρίχνει λίγο φως στις κρυφές προθέσεις των Μουσουλμάνων που επιμένουν και απαιτούν να χτιστούν μιναρέδες στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης.
Είναι σημαντικό να ζητηθεί από τους Μουσουλμάνους της Ελβετίας να εξηγήσουν γιατί επιμένουν στην χρήση τέτοιου είδους συμβόλων Ισλαμικής υπεροχής όταν κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στο Κοράνι ούτε και είναι προδιαγραφή για το χτίσιμο ενός Τζαμιού.

Read more...

Η Ζεϊμπέκ και η τουρκική πολιτική


Η περίπτωση της Αϊσέλ Ζεϊμπέκ, υποψήφιας με τη Ν.Δ. στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στον νομό Ξάνθης, είναι βέβαια αρκετά γνωστή, καθώς απασχόλησε προεκλογικά με τις… θερμές δηλώσεις «τουρκοφροσύνης» της, αλλά και με το… πλούσιο βιογραφικό της, αρκετές ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, καθώς όμως και μερίδα του τοπικού και του αθηναϊκού Τύπου.
Επειδή ωστόσο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας στην οποία ζούμε, τα πάντα έχουν μια μόνιμη τάση να ξεχνιούνται εύκολα, επανερχόμαστε σήμερα σε μια ακόμη εξαιρετικά χαρακτηριστική στιγμή του… ένδοξου προεκλογικού της αγώνα. Και το παρακάτω (μεταφρασμένο από τον συνεργάτη της ιστοσελίδας “Προξενείο-Στοπ” Μ.Κ.) απόσπασμα από την ομιλία της στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 στο πομακοχώρι της Ξάνθης Κένταυρος, είναι άλλωστε πολύ εύγλωττο όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο… πολιτεύονται οι εκλεκτοί της Άγκυρας και του Προξενείου Κομοτηνής εντός του ελληνικού εδάφους, αλλά και για το πού μας έχει οδηγήσει πλέον η γελοία ψηφοθηρική τακτική και των 2 μεγάλων κομμάτων.

Απολαύστε φιλοτουρκικό παραλήρημα και διακήρυξη τουρκο-πατριωτικής πλειοδοσίας (έως μάλιστα του σημείου μέχρι και ο Μάντατζη να κατηγορείται για…ενδοτισμό)! Προσέξτε όμως επίσης και το σημείο όπου διακηρύσσει τη «νομιμοφροσύνη» της, τονίζοντας ότι δεν θα κατέβαινε στις εκλογές, αν δεν είχε πρώτα πάρει την…«ευλογία» από τον μουφτή (όχι βεβαίως τον…νόμιμο), αλλά και το σημείο όπου κατηγορεί κάποιους υποψήφιους ότι εξαγοράζουν τις ψήφους των μουσουλμάνων και προτρέπει τον κόσμο να παίρνει μεν τα χρήματα, αλλά να μην τους ψηφίζει! Υπενθυμίζουμε βέβαια και πάλι ότι όλα αυτά απευθύνονται προς ένα πομακικό ακροατήριο, σε μια ακόμη απόδειξη για το πού έχει φτάσει ο εκτουρκισμός των Πομάκων της Θράκης, εξαιτίας της ασύστολης δράσης των προξενικών μηχανισμών και των εγκληματικών σφαλμάτων και αβλεψιών της (υποτιθέμενης) ελληνικής πολιτικής.
«Δύο χρόνια πριν, την πρόταση για υποψηφιότητα με αυτό το κόμμα την αρνήθηκα. Να είναι…καλά κάποιοι άλλοι φίλοι που δεν σκέφτηκαν έτσι, αποδέχτηκαν κάτι που δεν ήταν καλό για εμάς κι έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. 14 Τούρκοι υποψήφιοι. Η δουλειά σας δύσκολη. 14 Τούρκοι υποψήφιοι και όλοι δικά μας παιδιά. Τι θα κάνουμε τώρα; Ποιόν θα ψηφίσουμε; Μήπως μείνουμε χωρίς βουλευτή; Αυτό πρέπει εσείς να το σκεφτείτε. Εγώ έχω μια πρόταση. Πήγα στον μουφτή μας (σ.σ. εννοεί τον…γνωστό κύριο Αχμέτ Μέτε) και πήρα τις ευχές του. Γι΄αυτό άλλωστε βρίσκομαι εδώ. Αν δεν έπαιρνα τις ευχές του, θα έμενα στην Άγκυρα. Η πρόταση μου σε όλους τους υποψήφιους ήταν η εξής. Πλέον να αφήσουμε κατά μέρος τα κόμματα και να σκεφτούμε μόνο την τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης. Εμείς ζητάμε από εσάς την ψήφο σας και όχι από τα κόμματα. Τα κόμματα πρέπει να είναι μόνο το μέσο. Πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να μπούμε στην βουλή. Δεν πρέπει να μας χρησιμοποιούνε αυτά. Ελάτε να κάνουμε μια συμφωνία. Η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης στην Ξάνθη έχει 32 χιλιάδες ψήφους. Μπορούμε να στείλουμε εύκολα δύο άτομα στη Βουλή…Αρκεί να έχουμε ενότητα και ομοψυχία, να αφήσουμε στην άκρη τα συμφέροντα και να σκεφτούμε μόνο την κοινότητα μας και το μέλλον της. Πώς μπορούμε να το κάνουμε; Ας υποθέσουμε ότι χάνουμε 7000 ψήφους. Ε, οι άνθρωποι, ο θεός να φυλάει, κάνουν λάθος επιλογή και δίνουν την ψήφο τους στους χριστιανούς υποψήφιους. Οι χριστιανοί δεν δίνουν ποτέ την ψήφο τους σε Τούρκο, εμείς γιατί δίνουμε; Αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε…Διότι αν εμείς είμαστε σε ομόνοια και ομοψυχία τότε θα μας σέβονται περισσότερο. Και θα μας δίνουνε και περισσότερα. Αν όμως κομματιαζόμαστε, τότε δεν θα έχουμε προκοπή. Ας το ξέρουμε αυτό. Να προσέξουμε πολύ, στις 4-10 δεν πρέπει να πάει ψήφος στους χριστιανούς υποψήφιους, διότι οι φίλοι εκείνοι δεν μας έχουν ανάγκη. έχουν αρκετές ψήφους. Εμείς όμως αν θέλουμε να στείλουμε ένα βουλευτή, ένα Τούρκο βουλευτή στη βουλή, τότε πρέπει να στηρίξουμε τους Τούρκους υποψήφιους. Μερικοί, ο Θεός να φυλάει, μοιράζουν χρήματα. Πάρτε εκείνα τα χρήματα, βάλτε τα στην τσέπη, αλλά ψήφο μη τους δίνετε. Άλλωστε αυτά είναι μαύρα χρήματα. Μετά…μόνο ο Θεός και εγώ ξέρουμε τι ψήφισα. Έτσι λοιπόν, πάρτε τα λεφτά, αλλά ψήφο μη τους δίνετε…
Η περιοχή της Ξάνθης ποτέ δεν έβγαλε ούτε Τουρκάλα, ούτε Ελληνίδα βουλευτή. Ελάτε λοιπόν, εμείς σαν τουρκική κοινότητα να γράψουμε ιστορία και να στείλουμε στην ελληνική βουλή την πρώτη Τουρκάλα βουλευτή. Αυτά είναι πολύ σημαντικά πράγματα διότι θα γραφτούνε και στην ιστορία. Τότε θα ενδιαφερθούνε όλοι. Θα ενδιαφερθούνε δημοσιογράφοι, πρακτορεία, όλα ο κόσμος, βλέποντας πως γράφεται ιστορία Η κοινότητα της Δ. Θράκης έβγαλε γυναίκα βουλευτή. Τι γίνεται άραγε εκεί; Ποια είναι τα προβλήματα τους; Τα προβλήματα μας δε μπορούμε να τα λύσουμε μόνοι μας. Πρέπει να εκλέγουμε άτομα που είναι ικανά, που ξέρουν να μιλάνε, που ξέρουν να ζητάνε, ξέρουν να απαιτούνε…
Δεν ήθελα να ασχοληθώ με τους άλλους υποψήφιους αλλά χρειάζεται. Ένας από τους φορείς της τουρκικής κοινότητας είναι η Συμβουλευτική Επιτροπή. Αυτός ο φορέας είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Διότι παίρνει αποφάσεις και προσπαθεί κατά κάποιο τρόπο να μας κατευθύνει. Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς αποφάσισε πως οι βουλευτές του δεν πρέπει να είναι μέλη στη Συμβουλευτική, τους το είπε και παραιτήθηκαν. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Ένα λάθος που ισοδυναμεί με παραχώρηση εδάφους. Αν ήμουν εγώ στη θέση τους πιστέψτε με, θα παραιτούμουν από βουλευτής αλλά από εκεί όχι. Διότι είναι σημαντικός φορέας!
Δεύτερο λάθος του. Πριν από 4 μήνες είχαμε τις ευρωεκλογές. Τα μεγάλα κόμματα τι έκαναν; Έβαλαν τους υποψήφιους μας σε μη εκλόγιμες θέσεις. Το ένα στην 22η θέση και το άλλο στην 11η θέση. Αφού δήθεν το ΠΑΣΟΚ μας σκέφτεται περισσότερο, γιατί δεν βάζει τον υποψήφιο μας π.χ. στην 3η ή στην 5η θέση; Και τα δύο κόμματα κάνουν τα ίδια. Να μην γελιόμαστε. Ας τα αφήσουμε αυτά στην άκρη. Το σημαντικό είναι να εκλέξουμε θαρραλέους πολιτικούς. Σε αυτούς να δώσουμε ψήφο. Η Συμβουλευτική επιτροπή όταν είδε ότι τα κόμματα έβαλαν τους υποψήφιους σε μη εκλόγιμες θέσεις, πήρε μια απόφαση και είπε. Ελάτε να ρίξουμε λευκό. Λήφθηκε αυτή η απόφαση και όλοι συμφώνησαν. Ποιος παραβίασε αυτήν την απόφαση; Μα ο κύριος βουλευτής μας. Πόρτα πόρτα μάζευε ψήφους για το ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα θα είπαν «ω, τι καλά, ας συνεχίσουμε έτσι». Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα μας σέβεται κανείς. Αν συνεχίσουμε να διαιρούμαστε, κανείς δε θα μας υπολογίζει. Αν είμαστε σε ομόνοια και ομοψυχία, θα μας υπολογίζουν περισσότερο και τα κόμματα και οι κυβερνήσεις.
Ας έρθουμε στο τρίτο λάθος. Εδώ και 90 χρόνια δίνεται ένας αγώνας για τα βακούφια. Και την ώρα που συζητούνταν ο νόμος, αυτός για να μην εκθέσει το κόμμα του δεν συμμετείχε καθόλου. Τότε εμείς γιατί τον στέλνουμε στη Βουλή; Άλλωστε πριν από δύο μήνες είχε πει πως δε θα είναι ξανά υποψήφιος. Τώρα τι έγινε άραγε; Τον ρωτήσατε καθόλου; Ρωτήστε τον να δούμε. Αν θέλουμε να αλλάξουν κάποια πράματα, πρέπει να μάθουμε να ρωτάμε, να ζητάμε, να απαιτούμε. Αν δεν ξέρεις να ζητάς κι αυτοί δε θα σου δώσουν. Ξέρετε, σε παιδί που δεν κλαίει, δεν του δίνουν γάλα! Εμείς θα ζητάμε, θα απαιτούμε κι αυτοί θα δώσουν, θα υποχρεωθούνε να δώσουν! Εμείς για αυτό βρισκόμαστε εδώ. Όχι για να μπούμε μόνο στη Βουλή, αλλά για να σας υπηρετήσουμε. Ακόμα κι αν βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και αν βρεθούμε μόνοι μας, το σημαντικό για μας είστε εσείς. Ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε τα κόμματα, μόνο η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης.
Τώρα έχουμε 14 Τούρκους υποψήφιους. Αν διαιρεθούν οι ψήφοι δεν θα βγει κανείς. Τα μικρά κόμματα έχουν πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρετε, μπορεί να μπει στη Βουλή. Οι στατιστικές του δίνουν 2,8%, 3% ή και 3,2%. Εκεί γύρω. Αν λοιπόν δεν μπει στη Βουλή όλες αυτές μας οι ψήφοι δεν θα πάνε χαμένες; Ποιός θα δώσει λόγω τότε γι’ αυτό; Πρέπει να είμαστε σοβαροί, δεν πρόκειται για παιδικά παιχνίδια…
Μη σκεφτείτε πως «γυναίκα είναι, τι μπορεί να κάνει;». Όλα μπορεί να τα κάνει. Αν είναι μορφωμένη και συνειδητοποιημένη και έχει σπουδάσει αυτά τα θέματα, μπορεί να πετύχει. Ξέρετε επειδή ο χρόνος ήταν μικρός, βγήκα στην τουρκική τηλεόραση και μίλησα. Κάποιοι άλλοι ζορίζονται, δε μπορούνε να μιλήσουν. Μα αν δε μπορούνε να μιλήσουν, τότε σε τι μπορούνε να μας ωφελήσουν; Παρακαλώ προσέξτε. Η ψήφος είναι θέμα τιμής, όχι παιδικά παιχνίδια. Τα χρήματα πάρτε τα, αλλά ψήφο δώστε στον σωστό. Κανείς δεν πρόκειται να σας ζητήσει λογαριασμό. Μη φοβάστε δήθεν θα σας διώξει από τη δουλειά κ.λ.π. Έχει και δικαστήρια.
Τώρα, τι θα κάνω αν εκλεγώ. Δε μου αρέσει να μιλάω Μου αρέσει να εργάζομαι, Όταν ήμουν 16 χρονών είχα κατέβει στην Αθήνα μαζί με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχα κατέβει στην Αθήνα και πέτυχα να εξαφανιστεί το γνωστό άρθρο 19, που αφαιρούσε την υπηκοότητα από τους ομοεθνείς μας».

Read more...

Οι Τούρκοι αποδέχονται τις κατηγορίες του Βαρθολομαίου!!!


Πολύ δύσκολα φαίνεται πως θα καταλαγιάσει ο «ντόρος» που έχει ξεσπάσει μετά την δήλωση-κεραυνό του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, για τις συνθήκες διαβίωσης των ελληνορθόδοξων χριστιανών στην Τουρκία.

Η νευρικότητα που επικρατεί στην Άγκυρα και σε όλα της τα όργανα, είναι ιδιαίτερα έκδηλη και αναμένεται πως στις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρεθεί κάποιος «θερμόαιμος προσβεβλημένος τούρκος» που θα προχωρήσει σε κάποια προβοκατόρικη πράξη εις βάρος της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης.

Η περίπτωση της προβοκάτσιας, όμως, δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη και μέσα στην Θράκη. Κι αυτό, επειδή η Τουρκία στριμώχτηκε πολύ μετά από την συνέντευξη κόλαφο του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και αναμένεται πως θα αντιδράσει όπως το άγριο ζώο που στριμώχνεται στη γωνιά... και γίνεται πολύ επικίνδυνο... Η περίπτωση προβοκάτσιας στην Θράκη, εις βάρος κάποιου μουσουλμάνου, από αγνώστους, ίσως να είναι κάτι που θα αντιστρέψει την δυσάρεστη εικόνα που σχηματίσθηκε για την "ευρωπαϊκή Τουρκία" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...

Το κλίμα που καλλιεργείται μέσα στην Τουρκία, όπως πληροφορούμαστε, οδηγεί αναπόφευκτα στην περίπτωση της «έμπρακτης διαμαρτυρίας κάποιων αγανακτισμένων τούρκων πολιτών». Γι αυτό το λόγο εξάλλου -αλλά και εξαιτίας μίας πρόσφατης απειλής που έγινε κατά της ζωής του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου- οι έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ζητήσουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μεσολαβήσει ώστε να εγγυηθεί την προστασία του ηγέτη του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.

Η αναστάτωση και ο εκνευρισμός, όμως, πέρα από τις γελοιότητες που εκστόμισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, φαίνονται ξεκάθαρα και στα όσα γράφουν τα όργανα προπαγάνδας της κυβέρνησης Ερντογάν. Έτσι, το τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, αναφερόμενο στην δήλωση περί «σταύρωσης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου», προσπερνά το γεγονός χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση, χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία και προσπαθεί να «θολώσει τα νερά» και να ισοσκελίσει την δήλωση του Πατριάρχη με την ύπαρξη της «τουρκικής» μειονότητας στην Ελληνική Θράκη!!!

Χωρίς να αποπειραθούν να κρατήσουν τα προσχήματα, οι ομολογουμένως εκνευρισμένοι τούρκοι δημοσιογράφοι-προπαγανδιστές-πράκτορες, σε μία ύστατη προσπάθεια αντιπερισπασμού εντυπώσεων, επανέρχονται άκομψα σε ένα θέμα για το οποίο η Άγκυρα έχει βάλει την υπογραφή της αποδεχόμενη την ύπαρξη μουσουλμάνων -και όχι τούρκων- ελλήνων πολιτών στην Ελληνική Θράκη... Πώς άλλωστε να βρούνε επιχειρήματα οι ειδικοί επί της προπαγάνδας, κατά των δηλώσεων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όταν γνωρίζουν -τόσο οι ίδιοι όσο και οι υπόλοιποι τούρκοι πολίτες αλλά και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας- πως τα δικαιώματα των ελλήνων χριστιανών της Κωνσταντινούπολης (αλλά και της υπόλοιπης Τουρκίας) έχουν καταπατηθεί κατ' επανάληψη με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο.

Πού να βρούνε επιχειρήματα οι λασπολόγοι για να αντιμετωπίσουν την σκληρή ιστορική αλήθεια; Σαν ποντίκια, πέφτουν μέσα στην βρωμιά -γνώριμος χώρος για τους προπαγανδιστές του TRT- και θέλοντας να ανατρέψουν την δυσάρεστη εικόνα της καταπάτησης βασικών ανθρωπίνων και θρησκευτικών ελευθεριών, στοχοποιούν τους έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης ως θύματα της Ελλάδας...!!!

Το κείμενο του TRT (με ταυτόχρονο σχολιασμό)

"...Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Θράκη απαγορεύεται να αποκαλούνται Τούρκοι τα μέλη της μειονότητας και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη "Τουρκικό" σε κανένα κοινωνικό σχηματισμό".

(Φυσικά ο ισχυρισμός αυτός ξεπερνά την γελοιότητα, επειδή με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης η Τουρκία έχει υπογράψει πως στην Ελληνική Θράκη υπάρχουν έλληνες μουσουλμάνοι και όχι τούρκοι πολίτες. Αν και γνωρίζουν πως αυτοαναιρούνται οι ειδικοί προπαγανδιστές, ουσιαστικά μέσω των δηλώσεων αυτών αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος έντασης προκειμένου να αιτιολογηθεί οποιαδήποτε ακραία ενέργεια κάποιου «προσβεβλημένου» τούρκου πολίτη).

Η μειονότητα χαρακτηρίζεται "μουσουλμανική" από την ελληνική κυβέρνηση και δεν έχουν νομική ισχύ οι θρησκευτικοί ηγέτες που εκλέγονται με ψήφους των μελών της Τουρκικής Μειονότητας. Οι αρμοδιότητες του θρησκευτικού ηγέτη συγκεντρώνονται στο πρόσωπο που διορίζει η ελληνική κυβέρνηση.

(Φυσικά πρόκειται περί μουσουλμανικής μειονότητας, μέρος της οποίας αφού είχε βιαίως εξισλαμισθεί από την οθωμανική αυτοκρατορία, στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε στις διαθέσεις της Ελλάδας ως μη τουρκικός πληθυσμός. Μάλιστα, το πόσο άσχημα πέρασε αυτή η μειονότητα -μουσουλμανική- από την ελληνική κυβέρνηση, καθρεφτίζεται στην ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση, αφού το 1923 ήταν 20.000 περίπου μουσουλμάνοι, ενώ σήμερα αριθμούν περί τους 120.000!!! Η αναφορά περί εκλογής των μουφτήδων, αποτελεί παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας, αφού με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας η μουσουλμανική μειονότητα αναγνωρίζεται ως μουσουλμανική μειονότητα και όχι οτιδήποτε άλλο, όπως κατά κανόνα ισχύει στην Τουρκία... Ο ορισμός των μουφτήδων από το κράτος γίνεται και στην Τουρκία και αποτελεί τουλάχιστον παράδοξο να απαιτεί η Άγκυρα και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της -δημοσιογράφοι- από την Ελλάδα να εφαρμόσει κάτι που ούτε στην Τουρκία εφαρμόζεται. Εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα έχει ένα Σύνταγμα, το οποίο οφείλει να σέβεται ο κάθε τυχάρπαστος πρακτορίσκος της ΜΙΤ που βαφτίζεται δημοσιογράφος...)

Οι περιουσίες των κοινωφελών ιδρυμάτων μειώνονται συνεχώς και εξαφανίζονται τα έργα Οθωμανικής Περιόδου.

(Οι «περιουσίες των κοινοφελών ιδρυμάτων», δηλαδή τα «βακούφια», αυξάνουν και πληθύνονται στην Ελλάδα και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πολύ εύκολα εάν κάνει μία έρευνα στα Υποθηκοφυλακεία της Ξάνθης και της Ροδόπης. Βέβαια, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες γίνονται αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομών, γίνονται αναγκαστικές απαλλοτριώσεις κατά τις οποίες έχουν υπάρξει πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις όταν τα έργα αυτά βρεθούν -λόγω σχεδιασμού- μπροστά σε περιουσία κάποιου μουσουλμάνου ή σε περιουσία κάποιας Μουφτείας. Στην Ελλάδα, τουλάχιστον, δεν ισχύει ο νόμος της Τουρκίας, όπου ούτε σπασμένο τζάμι δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε «βακουφική περιουσία» και σε πλείστες όσες των περιπτώσεων, γίνονται αναγκαστικές αυθαίρετες απαλλοτριώσεις ή υπαρπαγές κτιριακών και οικοπεδικών εγκαταστάσεων -το πρόσφατο παράδειγμα κατά το οποίο η τουρκική κυβέρνηση αποπειράθηκε να οικειοποιηθεί το μισό ακίνητο στο οποίο βρίσκεται το ελληνικό προξενείο Κωνσταντινουπόλεως, είναι πολύ χαρακτηριστικό, για να αντιληφθεί και ο πιο αδαής πως εννοούν την ισονομία και την ισοπολιτεία ή ακόμη και αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εξανδραποδισμένοι υπαλληλίσκοι-πρακτορίσκοι-δημοσιογράφοι του εκάστοτε τούρκου πρωθυπουργού. Πρόσφατα το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού τύπωσε και έδωσε στη δημοσιότητα βιβλίο όπου καταγράφονται με πλούσιες φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία όλα τα «έργα της Οθωμανικής περιόδου». Βέβαια, ίσως κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στον τούρκο προπαγανδιστή πως εκτός από τζαμιά και μιναρέδες, η οθωμανική αυτοκρατορία στην Ελλάδα άφησε κτίρια-φυλακές όπου μαρτύρησαν έλληνες που αντιστάθηκαν στην θηριωδία του «τουρκικού πολιτισμού»).

Δε διαφέρει και πολύ η κατάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης. Η περιοχή της Δυτικής Θράκης είναι η περιοχή με το κατώτερο επίπεδο μόρφωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση...»

(Στο σημείο αυτό, ο τούρκος προπαγανδιστής χρησιμοποιεί μία κλασική μέθοδο που έμαθε στην σχολή της προπαγάνδας, αυτήν της παραπλάνησης. Δηλαδή, αναφέρεται στην μισή αλήθεια. Πράγματι, η Θράκη αποτελεί μία περιοχή που έχει το κατώτερο επίπεδο μόρφωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί και σε ποιους συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει στους μαθητές των μειονοτικών σχολείων, στους οποίους γίνεται εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας(!) από δασκάλους που δεν έχουν ελεγχθεί για την ικανότητά τους στην εκπαίδευση, δασκάλους που υπηρετούν τα συμφέροντα της Άγκυρας και που προπαγανδίζουν αδιαλείπτως υπέρ του τουρκισμού της Θράκης. Αυτοί οι δάσκαλοι, πολύ συχνά αιτούνται να μεταβληθούν σε ιμάμηδες -είναι πολλά τα λεφτά Άρη...- ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μεταστρέφονται σε αστρολόγους, μάντεις ή «χοτζάδες», διαβάζοντας «ευχές» και μοιράζοντας ματζούνια, ασχολούμενοι με την «μαγεία» και εξαπατώντας κατά σύστημα ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από ιδιαίτερες συναισθηματικές, ψυχολογικές ή πνευματικές συνθήκες-καταστάσεις. Αυτοί οι δάσκαλοι έχουν οδηγήσει τους γονείς των μουσουλμάνων νέων -μαθητών και μαθητριών- στο να προτιμούν να ξεκινούν και να ολοκληρώνουν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους σε ελληνόφωνα δημόσια σχολεία, επειδή έχουν συνειδητοποιήσει πως τα παιδιά τους με αυτόν τον τρόπο γίνονται κοινωνικότερα, εξυπνότερα και εισάγονται σε καλύτερες πανεπιστημιακές σχολές στην Ελλάδα. Δυστυχώς, για τους πρακτορίσκους του TRT, η παιδεία στην Ελλάδα -αν και πληγωμένη βαριά- παράγει πολύ καλύτερα μυαλά και ανθρώπους από την τουρκική παιδεία. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει το ύφος και την ποιότητα της προπαγάνδας που οι καλοεκπαιδευμενοι προπαγανδιστές-δημοσιογράφοι ασκούν, για να κατανοήσει το χάσμα που υπάρχει στην ποιότητα εκπαίδευσης ανάμεσα στις δύο χώρες...)

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Ο σχολιασμός της είδησης έγινε παράλληλα, για να μην χαθεί ο αναγνώστης μέσα στην ηλιθιότητα των επιχειρημάτων των τούρκων κρατικών προπαγανδιστών, οι οποίοι πολύ σύντομα απέδειξαν πως η δημοσιογραφία δεν έχει καμία σχέση μαζί τους. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την ποιότητα και το πλήθος των επιχειρημάτων που παραδίδουν στην ελληνική πλευρά. Να είστε καλά καρντάσια... Πάντα τέτοια...

Read more...

"ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ"


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και στελέχη της Ομογένειας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τα όσα ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «60 λεπτά» του CBS και η οποία προβλήθηκε σήμερα Δευτέρα το πρωί (ώρα Ελλάδας). «Με ηρεμία και χωρίς κανένα ίχνος εχθρότητας, παρουσίασε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, τονίζοντας ότι «εκτός από το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, είναι και η άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον τίτλο «Οικουμενικός» για τον Πατριάρχη».

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική σημείωσε ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε με έμφαση την ανάγκη όπως η τουρκική κυβέρνηση επιτέλους να ενεργήσει σύμφωνα με τα ιδεώδη της δημοκρατίας και της ελευθερίας της θρησκείας», προσθέτοντας: «Συνδυάζοντας σαφείς και αμετακίνητες θέσεις με ταπεινότητα, μίλησε ειλικρινά για την κατάσταση του Πατριαρχείου. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ήταν και η αναφορά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά και στη βιβλιοθήκη της όπου φυλάσσεται έγγραφο που υπογράφεται από τον ίδιο τον Μωάμεθ, ο οποίος μιλά για το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής πίστης».

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης, που έγινε λίγες μέρες μετά τον περασμένο Πάσχα, σε μια από τις πιο καταξιωμένες ειδησεογραφικές εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χρησιμοποίησε για «πρώτη φορά», όπως τονίζουν παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, «σκληρή γλώσσα» κατά της Τουρκίας. Παράλληλα με τη συνέντευξη προβλήθηκαν εικόνες από το γραφείο του Πατριάρχη και το Φανάρι, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Αγία Σοφία. Σε ερώτηση του βετεράνου δημοσιογράφου του CBS Μπομπ Σιάμον, ο κ. Βαρθολομαίος είπε ότι αισθάνεται «σταυρωμένος», σημειώνοντας: «Πιστεύω στα θαύματα. Μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Εμείς πιστεύουμε στην Ανάσταση». Στη συνέχεια, υποστήριξε: «Μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Και αισθανόμαστε ότι δεν απολαμβάνουμε τα πλήρη δικαιώματά μας ως πολίτες της Τουρκίας. Θα ήταν ευτυχές, να έβλεπε (το τουρκικό κράτος) το Πατριαρχείο να διαλύεται ή να φεύγει στο εξωτερικό, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, «σας μεταχειρίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και είστε Έλληνας. Γιατί δεν πάτε στην Ελλάδα;» ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε: «Αυτή είναι η πατρίδα μας, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ θέλουμε να πεθάνουμε. Αισθανόμαστε ότι εδώ είναι η αποστολή μας, όπως είναι εδώ και 17 αιώνες και διερωτώμαι, γιατί οι Αρχές της χώρας μας δεν σέβονται την ιστορία μας. Για εμάς εδώ είναι η συνέχεια της Ιερουσαλήμ και εξίσου ιερή γη. Προτιμάμε να παραμείνουμε εδώ παρά το γεγονός ότι κατά διαστήματα μας σταυρώνουν». Σ’ ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε: «Επισκέφτηκα τον πρωθυπουργό (Ταγίπ Ερντογάν) και πολλούς υπουργούς εκθέτοντας τα προβλήματά μας και ζητώντας βοήθεια», υπογραμμίζοντας ότι δεν βρήκε «καμία ανταπόκριση». Στο μεταξύ, την περασμένη Πέμπτη συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Δημητρίου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είχαν συνάντηση στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βρετανική υποστήριξη στο ΡKK;


Ο έγκλειστος Κούρδος ηγέτης Abdullah Ocalan υποστηρίζει στα σημειώματά του ότι η Μεγάλη Βρετανία ενθάρρυνε το ΡΚΚ στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 να εξαπολύει επιθέσεις σε τουρκικό έδαφος. Συγκεκριμένα, μετά το πόλεμο του Κόλπου και τη συμμαχική επίθεση στο Ιράκ, ευρωπαϊκοί σύνδεσμοι του ΡΚΚ έγιναν αποδέκτες βρετανικών μηνυμάτων για υποστήριξη σε κουρδικές δράσεις που στρέφονταν κατά της Τουρκίας με άγνωστα ανταλλάγματα


Σύμφωνα με παλαιότερη έκθεση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ο οπλισμός που χρησιμοποιούν οι Κούρδοι αντάρτες προέρχεται από πλειάδα χωρών (ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία), ο οποίος καταλήγει στο ΡΚΚ μέσω ενός διεθνούς δικτύου εμπόρων όπλων. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι το ΡΚΚ ξοδεύει κάθε χρόνο περίπου $86 εκατ. δολάρια για αγορά όπλων (κυρίως τυφεκίων, ναρκών, χειροβομβίδων) και για κάλυψη των αναγκών επιμελητείας
Δημοσίευμα των Sunday Times υποστήριζε στο παρελθόν ότι ανάμεσα στους 3.000 Κούρδους στις πλαγιές του όρους Καντίλ στο Βόρειο Ιράκ υπάρχουν μερικές δεκάδες αλλοεθνών ("τουλάχιστον τρεις Βρετανοί βρίσκονται στις τάξεις του ΡΚΚ, μαζί με δεκάδες Ρώσων, Γερμανών, Ελλήνων, Ιρανών, Σύριων και πολλών Αράβων") ενισχύοντας τη τουρκική προπαγάνδα περί διεθνούς τρομοκρατικής διαπλοκής.

Read more...

Άρχισε η παράδοση μεταχειρισμένων αμερικανικών AH-1W στη Τουρκία;


Σύμφωνα με τη κουρδική ειδησεογραφική πηγή Firat, στη κύρια βάση της Στρατοχωροφυλακής στη περιοχή Βαν, παρατηρείται αυξανόμενη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων εθεάθησαν και 11 συνολικά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-1W Super Cobra, επιβεβαιώνοντας πιθανόν τη έναρξη παραδόσεων μεταχειρισμένων ελικοπτέρων του τύπου από τα αμερικανικά αποθέματα για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα James Jeffrey επιβεβαίωσε την πώληση άγνωστου αριθμού μεταχειρισμένων επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-1W Super Cobra (πιθανότατα του Σώματος Πεζοναυτών), αποφεύγοντας όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το κόστος και το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων. Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι απαιτούνται τουλάχιστον 5 ΑΗ-1W, για να αναπληρωθούν οι απώλειες που έχει υποστεί ο στόλος επιθετικών ελικοπτέρων κατά την διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον του ΡΚΚ.

Read more...

Συνελήφθησαν οι επίδοξοι δολοφόνοι του Αντιπρόεδρου της τουρκικής Κυβέρνησης


Δύο αξιωματικοί των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για το σχεδιασμό της δολοφονίας του Μπουλέντ Αρίντς ο οποίος κατέχει τις θέσεις του υπουργού Εσωτερικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Τουρκίας.

Η σύλληψη των δύο αξιωματικών έγινε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε περιοχή της Άγκυρας που κατοικούν επί το πλείστον στελέχη του Κοινοβουλίου της χώρας.

Ο Μπουλέντ Αρίντς 51 ετών εισήλθε στην ενεργό πολιτική στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με το κόμμα της Ευημερίας του Ερμπακάν.

Όταν το κόμμα της Ευημερίας έκλεισε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας το 1998, ο Αρίντς εισχώρησε στο κόμμα της Αρετής με το οποίο και εκλέχτηκε βουλευτής το 1999.

Δύο χρόνια αργότερα όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο έκλεισε το κόμμα της Αρετής, τον Ιούνιο του 2001, ο Αρίντς μαζί με τον νύν Πρωθυπουργό της Τουρκίας, ίδρυσαν λίγες μέρες αργότερα το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ Partisi).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

14 τουρκικά μαχητικά "υποδέχθηκαν" τον ΑΝΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη στην Λήμνο


Δεκατέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν σήμερα το πρωί στο Αιγαίο μεταξύ Χίου και Σάμου λίγο πριν από τις 11 το πρωί και οκτώ από αυτά κατευθύνθηκαν στην Λήμνο, όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην 130 Σμηναρχία Μάχης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης! Οι δύο σχηματισμοί ήταν κλασικά πακέτα COMAO με 4+4 F-16 και F-4 2020 Terminator.

Τα οκτώ τουρκικά μαχητικά που κατευθύνθηκαν βόρεια προς Λήμνο και Λέσβο τέθηκαν αμέσως υπό την στενή παρακολούθηση ελληνικών μαχητικών που φοβήθηκαν για τα χειρότερα, δηλαδή υπέρπτηση επάνω από την Λήμνο σε επανάληψη του σκηνικού του Μαρτίου του 1999.

Τα τουρκικά μαχητικά αυτή την φορά «ένιωσαν» την ανάσα των ελληνικών και δεν προχώρησαν βαθύτερα. Μόνο μία παραβίαση του EEX έγινε από ένα τουρκικό μαχητικό που κατάφερε προσωρινά να ξεφύγει από την επιτήρηση των ελληνικών.

Το δεύτερο πακέτο των τουρκικών μαχητικών κινήθηκε νότια προς Σάμο-Ικαρία παρακολουθούμενο και αυτό στενά από ελληνικά μαχητικά και προχώρησε σε μία ακόμα παραβίαση.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP