Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει


Δεν μπορούν ούτε ένα νομικό πρόσωπο να ανεχτούν το οποίο θα υποστηρίζει τα δικαιώματα των Κούρδων σε αυτή τη δημοκρατική περιοχή , ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο γενοκτονίας εφαρμόζεται στις πρακτικές τους .Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να λύσει το Κουρδικό πρόβλημα με δημοκρατικά μέσα .

Εκφράσεις όπως ‘‘έχουν διασυνδέσεις με το ΠΚΚ’’ είναι μόνο δικαιολογίες. . Η Απόφαση αυτή σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος στην Τουρκία για ένα κόμμα το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Κούρδων H απαγόρευση του DTP είναι σαφής ένδειξη ότι δεν μπορούν να ανεχτούν τον Κουρδικό λαό στην δημοκρατική πολιτική.Την αδυναμία τους να ανεχτούν την ύπαρξη αυτού του λαού την έδειξαν για μια φορά ακόμα με την στάση τους εναντίων του DTP το οποίο υποστηρίζετε από το Κουρδικό κοινό


Η νοοτροπία στην Τουρκία δεν έχει αλλάξει. Η δημοκρατία που θέλουν είναι μια δημοκρατία χωρίς Κούρδους . Εάν οι Κούρδοι παλέψουν για τα δικαιώματα τους τότε μόνο η δημοκρατία θα λειτουργήσει αλλά όταν κάποιο θέμα τους αφορά τότε όχι μόνο το Τουρκικό Κράτος αλλά και τα ΜΜΕ και οι υποτιθέμενοι διανοούμενοι κατηγορούν το DTP και τους Κούρδους .

Η Τουρκία ακόμα θέλει να επίλυση το Κουρδικό θέμα με εκτουρκισμό και σχολιάζοντας στο παράδειγμα του Herri Batasuna λένε ‘‘ εάν αποδεχτούν την αυτονομία στην Ισπανία πιστεύετε ότι το ΠΚΚ θα πει όχι σε αυτό’’;

Σας αναφέρω δυο λόγους για την απαγόρευση του DTP
1ος Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα σας μιλήσω και αποδεχτώ σαν συνομιλητή εάν δεν καταδικάσετε το ΠΚΚ σαν τρομοκρατική οργάνωση. Με άλλα λόγια προσπαθούσε να πει : ‘ ‘ εάν δεν αποκαλέσετε το ΠΚΚ ‘ ‘τρομοκράτες’’ τότε δεν είστε νόμιμοι !Τώρα έχουν έχουν θέση υπό απαγόρευση το DTP γιατί δεν δέχτηκαν την νομιμότητά τους .

2ος Η παλαιά Κουρδική πολιτική έχει χρεοκοπήσει. Όλοι το αποδέχονται αυτό. Εντούτοις αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία αποδέχτηκε μια νέα Κουρδική πολιτική, διότι είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης γενοκτονίας των Κούρδων.

KCK: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ!
Το KCK προειδοποίησε ότι η κατάσταση ήταν στο σημείο προ της εκρήξεως , και πως ούτε η κίνησή τους ούτε αυτή του Κουρδικού λαού θα ήταν υπεύθυνοι για το αντίκτυπο εάν δεν αφαιρούσαν την θανατική ποινή από τον κ. Οτζαλάν

Οι όροι επιβίωσης του ηγέτη των Κούρδων Abdullah Öcalan χειροτέρεψαν μετά την μεταφορά του σε άλλη φυλακή στις 17 Νοεμβρίου.

Η μεταφορά του Ηγέτη μας Apo από την μία φυλακή στην άλλη είναι αιφνιδιαστική.Με αυτή τη κίνηση η σχέση μεταξύ Κουρδιστάν και Τουρκίας πέρασε σε μια νέα φάση. Σε αυτή η εξουδετέρωση μας ενισχύθηκε μέσω του ηγέτη μας Οτζαλάν , και δόθηκε το πράσινο φώς για σφαγές εναντίων του λαού μας, η πολιτική της εκμηδένισης έχει αρχίσει και συνεχίζετε εντατικά.

Αναφερόμενοι στους όρους επιβίωσης του Οτζαλάν σαν ‘ ‘ λακκούβα θανάτου’’,
Η κυβέρνηση ΑΚΡ μετέφερε τον ηγέτη μας σε νέο κελί ,παρόλα αυτά δεν είναι απλά ένα παλιό σύστημα ή κελί, αλλά μια λακκούβα θανάτου. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να τον εξαφανίσουν.Αυτή η διαδικασία αφανισμού εφαρμόστηκε πρόσφατα κάτω από την ‘ ‘ ενδυμασία’’ της βελτίωσης της απομόνωσης στην οποία βρίσκετε και της βελτίωσης των συνθηκών της

Η εσκεμμένη διαδικασία θανάτωσης του Ηγέτη μας Öcalan δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ενίσχυση της γενοκτονίας του λαού μας . Είναι επιβεβλημένο να μη δει κανείς την παρούσα κατάσταση σαν φυσιολογική .

Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΑΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΟ
Το CPT, μετά από επισκέψεις στο Imrali, αποφάσισε ότι οι όροι επιβίωσης του ηγέτη Öcalan’s έπρεπε βελτιωθούν. Παρόλα αυτά , οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν είναι ακριβώς το αντίθετο, και τώρα υπάρχει σκόπιμη ρύθμιση για να τον σκοτώσουν. Η εντατική καταστολή,ψυχολογικά βασανιστήρια, περιπτώσεις σωματικού βασανισμού και περιπτώσεις δηλητηριάσεων τα τελευταία 11 χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία σοβαρών προβλημάτων υγείας στον ηγέτη μας Öcalan.

Αυτή η νέα τροπή έχει φτάσει την υγεία του σε πολύ κρίσιμο σημείο.Οι νέες συνθήκες θα δημιουργήσουν περαιτέρω πρόβλημα σε σημείο μη αναστρέψιμο.Στο παρελθόν , η απομόνωση σαν τιμωρία αποδιδόταν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους , τώρα αυτή η απομόνωση έχει γίνει καθεστώς.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ
Που υπογραμμίζει ότι ο Abdullah Öcalan δεν είναι απλά ένας οποιοσδήποτε φυλακισμένος και ότι η υγεία του και η ασφάλειά του θα καθόριζε το μέλλον της Τουρκίας. Η υγεία, ασφάλεια και ελευθερία του Ηγέτη Öcalan συμβολίζει την υγεία, ασφάλεια, και ελευθερία του λαού.Επίσης αυτή είναι μια κατάσταση η οποία θα καθορίσει το μέλλον της Τουρκίας. Σαν Κίνημα Απελευθέρωσης του Κουρδιστάν τονίζουμε συνεχώς ότι για εμάς και τους ανθρώπους μας σε σχέση με τον Αρχηγό μας Öcalan είναι το κλειδί για ειρήνη ή πόλεμο. Έχουμε ανακοινώσει 5 μονομερείς εκεχειρίες, τραβήξαμε τους αντάρτες από τα σύνορα της Τουρκίας από της 13 Απριλίου δηλώνοντας μονομερή εκεχειρία, αυτές οι ενέργειες αποφασίστηκαν από τον Αρχηγό μας για μια ειρηνική-δημοκρατική λύση στο θέμα. Ο Ηγέτης Öcalan έγραψε επίσης ένα ‘ ‘ οδηγό χάρτη’’ για επίλυση του θέματος,αλλά η κίνηση αυτή δεν έχει γνωστοποιηθεί στο κοινό ακόμα.Για να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στα δύο μέρη, και για να προωθηθεί η διαδικασία ειρήνευσης, ο Ηγέτης Öcalan πρότεινε την επιστροφή τριών ειρηνικών ομάδων από την Kandil το Maxmyr και την Ευρώπη, και αυτό έγινε.Η στάση και η νοοτροπία της κυβέρνησης του ΑΚΡ και του Τουρκικού κράτους σε σχέση με όλη τη καλή θέληση και την προσπάθεια αποκάλυψε τις προθέσεις του για αφανισμό. Η διαδικασία που είναι ενεργή αυτή την στιγμή είναι ένα σχέδιο πλήρους αφανισμού, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό.Είναι τώρα καιρός για όλους, και ειδικότερα για τους Κούρδους που είναι κοντά στο ΑΚΡ να αντιληφθούν την εξαπάτηση και την πονηριά και τα παιχνίδια του Πρωθυπουργού Tayyip Erdoğan και των άλλων αξιωματούχων .

ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ
Στόχευε αυτή η δολοφονική επίθεση κατά του Ηγέτη Öcalan η οποία εάν πραγματοποιούταν δεν θα είχε πισωγύρισμα. Την ίδια στιγμή αυτή η επίθεση είναι σχέδιο πολέμου το οποίο φτιάχτηκε σε απάντηση του ειρηνευτικού σχεδίου του ηγέτη μας της κίνησης μας και των ανθρώπων μας. Αυτή η τακτική εναντίων του ηγέτη Öcalan,που πάλευε πολύ για μια ειρηνική και δημοκρατική λύση στο θέμα είναι ξεκάθαρα μία δήλωση πολέμου και σφαγής. Η επιθέσεις εναντίων του λαού μας σε μεγάλες πόλεις είναι επίσης ένα σημάδι αυτού.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
Παρά της διαμαρτυρίες των πολιτών μας, τα δημοκρατικά κόμματα και τους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κυβέρνηση συνέχισε να σιωπά και δεν έκανε καμία δήλωση. ΘΑ θέλαμε να δηλώσουμε ότι το ΑΚΡ και όλα τα άλλα κόμματα τα οποία εμπλέκονται παίζουν με την φωτιά. Γι αυτό το λόγο, και επειδή υπάρχει ακόμα χρόνος,για τον ηγέτη μας Öcalan να μετακινηθεί από αυτές τις συνθήκες που απειλούν την υγεία του και την ασφάλειά του, λάβετε υπόψη σας τις ευαισθησίες του λαού και του κινήματος καλούμε να μετακινήσετε τον ηγέτη μας εκτός του κελιού του άμεσα.

Αλλιώς οι άνθρωποι μας και το κίνημα δεν θα είναι και δεν θα μπορεί να κατηγορηθεί για ό,τι συμβεί. Σαν κίνημα είμαστε στο σημείο μηδέν.Κανείς δεν θα πρέπει να τεστάρει την υπομονή του λαού και του κινήματος.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ
Ως οργάνωση που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή μιας φυλακής σαν αυτήν και έτσι αρμόδια για την ζωή του ηγέτη Öcalan, το δεν πρέπει να παραμείνει θεατής σε αυτή τη κατάσταση άλλο και να επισκεφτεί το Imrali με ένα επείγον πρόγραμμα δράσης για να εξετάσει της συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει ο Öcalan.

Καλούμε το CPT να εγγυηθεί την υγεία του ηγέτη Öcalan και να λάβει επείγοντα προληπτικά μέτρα στην αρχή της θεραπείας του.

Επιπλέον , καλούμε και άλλες ανθρωπιστικά σώματα, οργανισμούς υγείας, δημοκράτες, σοσιαλιστές ,και ειρηνευτικές ομάδες να παίξουν τον ρόλο τους .

Οι πολιτικές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε σχέση με τον ηγέτη μας Öcalan δεν αφορούν μόνο το μέλλον του Κουρδικού λαού , αλλά και του Τουρκικού λαού και την δημοκρατία στην Τουρκία επίσης. Γι αυτό το λόγο καλούμαι όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις , ειρηνευτικές ομάδες δημοκράτες και όλους όσους είναι υπέρ του εκδημοκρατισμού της Τουρκίας και της αδελφότητας και ισότητας Τούρκων και Κούρδων να υψώσουν τις φωνές τους να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές που θα ανοίξουν τον δρόμο για εμφύλιο πόλεμο,και να είναι ενωμένοι με τον Κουρδικό Λαό και να διαφυλάττουν το δημοκρατικό τους μέλλον.Αυτή η φάση δεν είναι μια συνήθης αλλά μια έκτακτη φάση ζωή του ηγέτη μας είναι σε κίνδυνο.Κάθε έντιμος Κούρδος, οπουδήποτε και αν βρίσκεται, στα τέσσερα σημεία του Κουρδιστάν, στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο, πρέπει να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο.Για να προστατέψουμε την ύπαρξή μας και το μέλλον μας ενάντια σε αυτό το σχέδιο της εκμηδένισης και του αφανισμού καλούμε τους πάντες να αντισταθούν και να δυναμώσουν την εξέγερση που βασίζεται στις βασικές αρχές της αυτοπροστασίας.Καλούμε τα Κουρδικά νιάτα και τις γυναίκες να ηγηθούν αυτής της αυτοπροστασίας και να την οδηγήσουν στην νίκη.
http://www.pkk-online.net/en/index.php?sys=article&artID=31

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_5554.html#ixzz0dvhDtILv

Read more...

Τουρκία: Αυξημένα κατά 11,6% τα έσοδα του τουρισμού το δ΄ τρίμηνο 2009


Αύξηση 11,6% στο δ΄ τρίμηνο του 2009 σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό στη γειτονική Τουρκία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας TurkStat.

O τζίρος ξεπέρασε τα 5 δισ. δολ. τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ στο σύνολο του 2009 ανήρθε στα 21,2 δισ. δολ.
Η τουριστική βιομηχανία είχε κέρδη 21,9 δισ. δολ το 2008 και 18,5 δισ. δολ. το 2007.

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/#ixzz0dvftlVJR



Read more...

Ανατροπές στην Άγκυρα φέρνει η "Βαριοπούλα"


Την τροποποίηση του Πρωτοκόλλου Αλληλεγγύης για την Ασφάλεια και την Τάξη (EMASYA), που δίνει στους στρατιωτικούς τη δυνατότητα να επεμβαίνουν σε γεγονότα κοινωνικής και πολιτικής φύσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μπεσίρ Αταλάι.

Το Πρωτόκολλο αυτό που υπεγράφη το 1997 μεταξύ του Γενικού Επιτελείου και του Υπουργείου Εσωτερικών, έγινε γνωστό στην τουρκική κοινή γνώμη κατά την κατάθεση υπαξιωματικού, που συνελήφθη να τοποθετεί βόμβα σε βιβλιοπωλείο στο Σεμντινλί της νοτιοανατολικής Τουρκίας και επανήλθε στην ημερήσια διάταξη μετά τις αποκαλύψεις για το σχέδιο πραξικοπήματος "Μπαλιόζ" "Βαριοπούλα".


Ο συντάκτης του σχεδίου "Βαριοπούλα", στρατηγός Τσετίν Ντογάν, Αρχηγός της Α΄ Στρατιάς την εποχή της επεξεργασίας του σχεδίου το 2003, επικαλέστηκε το Πρωτόκολλο EMASYA, για να υποστηρίξει ότι αυτό που επεξεργάσθηκε δεν ήταν σχέδιο πραξικοπήματος, αλλά σχέδιο άσκησης.

Το Πρωτόκολλο αναγνωρίζει στους στρατιωτικούς τη δυνατότητα παρέμβασης σε κοινωνικά γεγονότα με την άδεια του Νομάρχη και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς την άδεια αυτή. Ειδικότερα στη νοτιοανατολική Τουρκία εφαρμόζεται συχνά αυτό το Πρωτόκολλο.

Ο Μπαχτσελί σχολιάζει τις δηλώσεις του στρατηγού Μπασμπούγ
Ο αρχηγός του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί παίρνει σαφείς αποστάσεις από τους στρατιωτικούς και τα σχέδια πραξικοπημάτων που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες. Σε χθεσινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, αναφερόμενος στην ομιλία του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ, είπε ότι οι δηλώσεις του Γενικού Επιτελάρχη δεν είναι ικανοποιητικές.

"Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι οι ανοησίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", είπε αναφερόμενος στο "σχέδιο Βαριοπούλα". "Οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει πάραυτα να απαλλαγούν από τις κατηγορίες αυτού του είδους" σχολίασε ακόμα για τις εξηγήσεις που έδωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου. Ο κ. Μπαχτσελί χαρακτήρισε "σοβαρές" τις αποκαλύψεις γύρω από το σχέδιο. "Δείχνουν επικίνδυνες προθέσεις", είπε .

Το ΜΗΡ προτείνει να συγκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, σε έκτακτη Σύνοδο, στην οποία θα κληθούν ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, οι Πρόεδροι των Ανώτατων Δικαστικών Οργάνων, οι αρμόδιοι της Ασφάλειας και της Υπηρεσίας Πληροφοριών.
nooz.gr

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_6603.html#ixzz0dvfET6Ly

Read more...

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΤΕ… ΛΙΒΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗΣ «ΜΙΛΛΕΤ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


-Με διαστρεβλωμένα ιστορικά στοιχεία επιχειρείται η διαπόμπευση της Ορθόδοξης «καρδιάς» ακόμη και στους ίδιους τους Χριστιανούς!
-Θα παρέμβει επιτέλους κάποιος «αρμόδιος»;;

Φαίνεται τελικά, πως η προσπάθεια του ψευδομουφτή Μετέ, να υποτιμήσει την παρουσία και το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, δεν ήταν μία μεμονωμένη κίνηση αλλά μία κίνηση ενταγμένη σ’ ένα γενικότερο σχεδιασμό, ώστε να πληγεί η «καρδιά» της Ορθοδοξίας, σε μία εποχή που χτυπιέται παράλληλα και από πολλές ακόμη κατευθύνσεις και όχι μόνο δογματικές…


Με πρόσφατο δημοσίευμά της, η Τουρκόφωνη εφημερίδα «ΜΙΛΛΕΤ», που εκδίδεται στην Ξάνθη, γνωστή για τις ρατσιστικές και εμπρηστικές της θέσεις εναντίον Μουσουλμάνων και Χριστιανών Ελλήνων πολιτών, επιχειρεί με λίβελους να πλήξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο, πλην όλων των άλλων, αναφέρει και ως «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ»(!)

Χρησιμοποιώντας ακόμη και ιστορικά «ντοκουμέντα», διαστρεβλωμένα κατά το δοκούν, επιχειρεί παράλληλα και την διαπόμπευση του Ιερότερου θεσμού των απανταχού Ορθοδόξων, στους… ίδιους τους Ορθόδοξους λαούς όλου του κόσμου!
Το άρθρο υπογράφει κάποιος Φεϊζουλλάχ Χασάν Καγιά και τιτλοφορείται: «Τι ακριβώς είναι «Οικουμενικότητα»;»

Ο ΛΙΒΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΜΙΛΛΕΤ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ«Συνεχίζονται τελευταία οι συζητήσεις γύρω από την έννοια Οικουμενικός και το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή όχι επίσημα τον τίτλο αυτό ο Θρησκευτικός Ηγέτης των Ρωμιών Ορθοδόξων της Κωνσταντινούπολης, όπως και το αν πρέπει ή όχι οι Μουσουλμάνοι να αναμιγνύονται σ’ αυτές. Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν πως κρατώντας συνεχώς στην επικαιρότητα αυτές τις αμφισβητήσεις, θα μπορέσουν να έχουν όφελος και επιτυχία. Γι’ αυτό, οι περιττές αυτές συζητήσεις θα συνεχίζονται όσο θα υπάρχουν αυτοί που σκέπτονται πως μπορεί να αποδώσουν.

Εδώ, βασιζόμενος σε εντελώς ιστορικές πραγματικότητες και έγγραφα ντοκουμέντα θεώρησα χρήσιμο να γράψω αυτό το άρθρο, πριν εισχωρήσω περισσότερο σ’ αυτές τις συζητήσεις, με σκοπό να διαφωτίσω τους αναγνώστες μας πριν μπερδευτούν ακόμη περισσότερο. Πέραν τούτου, θέλω να τονίσω πως δεν έχουμε καμία κακόβουλη πρόθεση να υποτιμήσουμε και να προσβάλλουμε κανένα θρησκευτικό ίδρυμα ή άτομα.

Όπως διατυπώνεται και στα έγγραφα ντοκουμέντα της ίδιας της Ρωμαίικης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης: Ο τίτλος οικουμενικότητα του τότε Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης για πρώτη φορά είχε δοθεί εκ μέρους του Αυτοκράτορα, κατά το Σωτήριο Ημερολόγιο το 451, την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στα πλαίσια μιας συνελεύσεως η οποία είχε συγκληθεί στην Νικομήδεια. Πιο πριν δεν γίνονταν λόγος για κάτι τέτοιο.

Ο τίτλος αυτός στόχευε στην αύξηση της ισχύος του Αυτοκράτορα, ο οποίος, για να ελέγχει πιο άνετα όλους τους Χριστιανούς που είχε στην κυριαρχία του, εφοδίαζε με έκτακτες αρμοδιότητες την εκκλησία.

Υπό ποια μορφή χρησιμοποιούσαν τον τίτλο Οικουμενικό τον καιρό εκείνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το πώς καταπίεζαν τους Χριστιανούς θρησκευτικούς αδελφούς τους που δεν υπάκουαν στις προσταγές των Αυτοκρατόρων και της εκκλησίας, το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι και όλος ο κόσμος. Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από ποιο ευαγγέλιο και ποιον Χριστιανισμό έμαθαν να καταπιέζουν επί αιώνες τα διαφορετικά Χριστιανικά δόγματα και τις διαφορετικές θρησκευτικές κοινωνίες, χρησιμοποιώντας την Χριστιανική Θρησκεία και τον τίτλο Οικουμενικό. Θα χαιρόμασταν να μας το έλεγε κάποιος Μουσουλμάνος ή Χριστιανός που το γνωρίζει. Μήπως υπάρχει ένας κρυφός Χριστιανισμός πέρα από αυτόν που διδάσκεται επισήμως;

Η αλήθεια είναι πως με κανένα τρόπο ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις.Όπως γίνεται κατανοητό και από τις παραπάνω πληροφορίες, η οικουμενικότητα είναι ένας τίτλος που δόθηκε από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα για τελείως εγκόσμιους σκοπούς, 451 χρόνια μετά τον θάνατο του Χριστού. Φαίνεται ξεκάθαρα πως η οικουμενικότητα δεν αναφέρεται και δεν στηρίζεται ούτε στα Ευαγγέλια, ούτε και στα πιστεύω των Χριστιανών.

Με λίγα λόγια η οικουμενικότητα, και στην ιστορία, αλλά και στις ημέρες μας, χρησιμοποιήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους. Η πίστη και η πραγματικότητα που διακήρυξε ο Χριστός είναι εντελώς ασύμβατα με το πνεύμα του Χριστιανισμού. Και ο Χριστιανικός κόσμος, εν γνώσει ή εν αγνοία του, σκύβοντας το κεφάλι στις προσταγές – επιμονές των ΑΡΧΟΝΤΩΝ γινόταν θύμα εκμετάλλευσης.

Η αλήθεια είναι πως εκπλήσσομαι και με τους «Μουσουλμάνους Ιππότες» που υποστηρίζουν πως αυτό είναι μια θρησκευτική υπόθεση και αφορά τους Χριστιανούς. Το να είναι ένας άνθρωπος τόσο αποκομμένος από την ιστορία και τις πραγματικότητες μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως μπλοκάρισμα του μυαλού. Από το να υπερασπιστούν την θρησκεία τους και να την διακηρύσσουν, περισσότερο υπερασπίζονται εκείνους που στην διάρκεια της ιστορίας διέπραξαν τις μεγαλύτερες καταδυναστεύσεις και προδοσίες σε βάρος του Ισλάμ και της ανθρωπότητας. Αν αυτό είναι επιστημονικότητα και αντικειμενισμός, εμείς δεν θα πάρουμε, ας είναι δικά τους.

Το Ρωμαίικο Πατριαρχείο, από το 451 μέχρι το 1453 με την άλωση της Κωνσταντινούπολης, χίλια χρόνια ακριβώς, χρησιμοποίησε τον τίτλο οικουμενικό. Και ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ κατά έναν αγνό τρόπο, πέραν του ότι δεν χρησιμοποίησε τον τίτλο Οικουμενικό, εξόπλισε τους Πατριάρχες με ανώτερες αξίες και αρμοδιότητες.

Μετά την άλωση της Αιγύπτου από τον Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ, ο Σουλτάνος συμπεριέλαβε τα Πατριαρχεία Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης το οποίο έτσι απέκτησε πάλι την οικουμενικότητα. Κάνοντας κατάχρηση των προνομίων και των αρμοδιοτήτων που του δόθηκαν κάτω από την Οθωμανική κυριαρχία, το Πατριαρχείο υποχρέωνε τους Χριστιανούς με Οθωμανική υπηκοότητα που ανήκαν σε διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα και μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες, να προσεύχονται και να τελούν τις θρησκευτικές τους τελετές στα Ελληνικά, κατά τρόπο που το ίδιο υποδείκνυε.

Αναρίθμητα ήταν τα παράπονα που προέρχονταν από τις θρησκευτικές αδελφότητες που ήταν μεν Χριστιανοί, αλλά χρησιμοποιούσαν γλώσσες όπως την Αρμένικη, την Αραβική, την Βουλγάρικη, την Σλάβικη. Το Πατριαρχείο μη αρκούμενο με τις καταδυναστεύσεις που ασκούσε σε βάρος των Χριστιανών αδελφών του, έγινε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ Κέντρο κάθε προδοσίας και θα μπορούσε να συντελέσει ώστε να ατροφήσει η Παγκόσμια Οθωμανική Κυριαρχία. Η οικουμενική προδοσία με έγγραφα ντοκουμέντα έχει καταγραφεί χωρίς να αφήνει την παραμικρή αμφιβολία. Με την περιγραφή του Μουσταφά Κεμάλ ΑΤΑΤΟΥΡΚ χαρακτηρίστηκε ως εστία συνωμοσίας και διχόνοιας που δραστηριοποιούνταν σε τουρκικό έδαφος ως δίκτυο προδοσίας.

Με τη συνθήκη της Λοζάνης, η οποία αποτελεί τον τίτλο ιδιοκτησίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας και των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, η οικουμενικότητα του Ρωμαίικου Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης καταργήθηκε επίσημα.

Με σκοπό να ασκεί τις θρησκευτικές υπηρεσίες της Ρωμαϊκής Ορθοδόξου Κοινότητας, η οποία βρίσκεται εντός των συνόρων της Κωνσταντινούπολης, επιτράπηκε η παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη.

Επειδή καταχράστηκε τις αρμοδιότητες και τα προνόμια, μέσα στην διαδρομή της ιστορίας εξάντλησε τον εαυτό του κατά τρόπο που να μην μπορεί να αναστηθεί ξανά. Η κατάσταση αυτή βγήκε σε καλό για την Ρωμαίικη Κοινότητα και για τις άλλες Χριστιανικές Κοινότητες, οι οποίες υπέφεραν μια ζωή εξαιτίας των ισχυρισμών περί οικουμενικότητας.

Η ευχή μας είναι όπως, οι μηχανορραφίες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των ΑΡΧΟΝΤΩΝ στην Τουρκία και παγκοσμίως, (αν δεν τις διενεργούν μαζί), κατανοώντας το μέγεθος της προδοσίας τους πριν γίνουν ακόμη περισσότερο όργανα, να προσφέρουν με ειλικρίνεια ευεργετικές υπηρεσίες προς τις θρησκείες τους, τα ιδρύματά τους και τις πατρίδες τους.

Στο θέμα αυτό, συστήνουμε στις ιμπεριαλιστικές αυτές δυνάμεις να πάρουν ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ τους μουσουλμάνους τούρκους της δυτικής Θράκης οι οποίοι δεν έγιναν όργανα, δεν πρόδωσαν την πίστη τους, την πατρίδα τους, το έθνος τους, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τις νομικές και αγωνιστικές νόρμες του 21ου αιώνα, που δεν έχουν αναμιχθεί καθόλου με την τρομοκρατία και ποτέ δεν στήριξαν τις παράνομες οργανώσεις. Ίσως να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και στερήσεις, ποτέ όμως δεν πήραν ρίσκο και δεν είχαν απώλειες. Εμείς πιστεύουμε πως και οι αγώνες και οι νίκες του Χριστού και των Αποστόλων του κατά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των Ρωμαίων με αυτόν τον τρόπο κερδίσθηκαν.
ΜΙΛΛΕΤ,21-1-2010» Τ.Κ. Εφημερίδα Θράκη

ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_4177.html#ixzz0dvegAUhL

Read more...

Ανησυχία στην Τουρκία για νέο, μυστικό Άξονα Ελλάδας-Ισραήλ


Ανησυχία προκάλεσε σε μεγάλο μέρος του τουρκικού τύπου, αλλά και σε think tanks της χώρας, η είδηση για τη μυστική επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αντιναυάρχου Ναυτικού Γεώργιου Καραμαλίκη στο Ισραήλ.
Τουρκικές εφημερίδες αναμετέδωσαν την είδηση που δημοσιεύθηκε στη γνωστή ισραηλινή ιστοσελίδα Debka File. Η τελευταία εστιάζει σε ειδήσεις σχετικές με την άμυνα, την ασφάλεια και τη διπλωματία, ενώ διατηρεί προσβάσεις στην Τsahal (τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) και τις μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Debka File, ο Καραμαλίκης επισκέφθηκε μυστικά το Ισραήλ το Δεκέμβριο και έγινε δεκτός με τιμές ασυνήθιστες προς ξένους στρατιωτικούς παράγοντες. Ξεναγήθηκε δε από τον Ισραηλινό ομόλογό του σε βάσεις που το Ισραήλ θεωρεί καίριας σημασίας, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να περιεργασθεί υποβρύχια, πλοία και οπλικά συστήματα που το Ισραήλ θεωρεί επτασφράγιστα μυστικά, και την ύπαρξή τους αποκαλύπτει μόνο στους στενότερους συμμάχους του. Ανάμεσα σε αυτά, το υποβρύχιο INS Dolphin 800, που θεωρείται το σημαντικότερο όπλο αποτροπής του Ισραήλ.
Η έγκυρη ιστοσελίδα έκανε λόγο για προσέγγιση Ελλάδας – Ισραήλ παράλληλη στην ψύχρανση των σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας, και είδε στην πρόσφατη μυστική επίσκεψη μία ακόμη ένδειξη της προσέγγισης αυτής. Καθώς η Άγκυρα έστρεψε την πλάτη της στον παραδοσιακό σύμμαχό της για να στραφεί προς τη Συρία και το Ιράν, το Ισραήλ αξιολόγησε εκ νέου τη δυνατότητα συμπόρευσης με την Ελλάδα. Ο τουρκικός τύπος αναφέρεται σε «ανταλλαγή επισκέψεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ που δεν μπορούν πια να θεωρηθούν επισκέψεις ρουτίνας».
Τόσο η ισραηλινή ιστοσελίδα, όσο και τα – εν γένει εκνευρισμένα – δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου σημειώνουν ότι η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ δεν είναι νέα, καθώς είχε πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση τον Ιούνιο του 2008 ανάμεσα στο ναυτικό και την αεροπορία των δύο χωρών. Το Ισραήλ έσπρωξε κοντύτερα στην Ελλάδα ο αποκλεισμός του από αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στην κεντρική Ανατολία, κατά γενική εκτίμηση πολλών Τούρκων αναλυτών.
Παράλληλα, στον τουρκικό τύπο και στις ιστοσελίδες των τουρκικών think tanks μεταφέρονται εκτιμήσεις ισραηλινών στρατιωτικών και αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα δεν μπορεί πλέον να εμπιστευθεί την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο. Η Τουρκία εγκατέλειψε το μοντέλο του κοσμικού κράτους και βαίνει προς την ισλαμοποίηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διατηρήσει στενές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος, διατείνονται οι εν λόγω φωνές από το Ισραήλ.
Η εκτίμηση αυτή, ωστόσο, παραβλέπει το γεγονός ότι το Ισραήλ τήρησε ασυνήθιστα μαλακή για τα δεδομένα της χώρας αυτής στάση στις άγριες φραστικές επιθέσεις και προσβολές που δέχθηκε από Τουρκικής πλευράς. «Κατάπιε» την προσβολή του Νταβός τον Ιανουάριο του 2009, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία για την απρεπή συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν προς τον Τούρκο πρέσβη τον τρέχοντα μήνα. Η Τουρκία θεωρείται ακόμη πολύ σημαντική για το Ισραήλ, που πασχίζει να διατηρήσει αξιοπρεπείς σχέσεις με την Άγκυρα προκειμένου να μη δει τις περιφερειακές ισορροπίες να ανατρέπονται ριζικά εις βάρος του.
Πέραν της έκπληξης και του προβληματισμού για το ενδεχόμενο μιας ελληνοϊσραηλινής προσέγγισης και στενής στρατιωτικής συνεργασίας, μεγάλο μέρος του τουρκικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου διατείνεται πως το Ισραήλ επιθυμεί να συστρατεύσει την Ελλάδα στα σχέδιά του εναντίον του Ιράν. Επικρατεί στην Τουρκία η άποψη ότι πιθανή «προληπτική» επιδρομή του Ισραήλ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν αποτελεί σοβαρό ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον. Γνωρίζοντας πως δε θα μπορέσει να έχει στη διάθεσή του τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας επίθεσης, καθώς η Άγκυρα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στηρίζει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, το Ισραήλ ελπίζει να έχει στη διάθεσή του τον ελληνικό, ισχυρίζονται Τούρκοι αναλυτές, χωρίς όμως να εξηγούν επαρκώς τη θέση τους αυτή. ‘Αλλοι πάλι ισχυρίζονται πως το Ισραήλ φλερτάρει με την Ελλάδα με σκοπό να τη χρησιμοποιήσει εναντίον της Τουρκίας.
Αν και δε φαίνεται η πλέον σοβαρή θεώρηση, κάποιοι στρατηγικοί αναλυτές έφθασαν στο σημείο να ισχυρισθούν πως το Ισραήλ θα προσπαθήσει να προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, προκειμένου να καταρρακώσει την οικονομία της τελευταίας και να ανοίξει το δρόμο για την απομάκρυνση της κυβέρνησης Έρντογαν. Οι εν λόγω αναλυτές μιλούν σαν το ενδεχόμενο μιας τέτοιας σύρραξης να είναι σοβαρό, και προειδοποιούν πως αυτή θα κατέστρεφε τη διεθνή εικόνα και τις θεαματικές επιτυχίες της τουρκικής διπλωματίας. Κάθε σύγκρουση με την Ελλάδα θα αντιπαρέτασσε την Τουρκία όχι μόνο με τη γειτονική της χώρα, αλλά απευθείας με την ΕΕ και με ολόκληρο το δυτικό στρατόπεδο, εκτιμούν.
Ισραηλινή πηγή γνώστης των διπλωματικών και στρατιωτικών παρασκηνίων της χώρας της δήλωσε ότι το Ισραήλ «παλαιόθεν» επιθυμούσε τη σύσφιξη της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Η εν λόγω πηγή τόνισε πως πριν τη σύναψη της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία το 1996, το Ισραήλ είχε αποπειραθεί να συνάψει συμφωνία με παρόμοιο περιεχόμενο με την Ελλάδα. «Όμως η δική σας πλευρά υπήρξε ψυχρή έναντι της πρότασης αυτής» τόνισε η εν λόγω πηγή, σημειώνοντας πως η άρνηση της Ελλάδος – ενδεχομένως προκειμένου να μη θιγούν οι σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο – οδήγησε στη σύναψη της συμμαχίας με την Τουρκία. «Γνωρίζαμε ωστόσο πως η συμμαχία με μία μουσουλμανική χώρα θα είχε εγγενείς δυσκολίες και πιθανότατα ημερομηνία λήξεως» κατέληξε.

Read more...

Το δρόμο προς εκδίκαση παίρνει η "υπόθεση Εργκενεκόν"


Δεκτό έγινε από το δικαστήριο το νέο κατηγορητήριο που σχετίζεται με την υπόθεση "Εργκενεκόν" και ετοιμάστηκε μετά από έρευνες που είχαν γίνει σχετικά με τον οπλισμό που βρέθηκε τον περασμένο Απρίλιο σε ασιατική περιοχή της Κωνσταντινούπολης.
Επίσης, η τουρκική εισαγγελία άσκησε δίωξη εναντίον 17 ακόμη ανθρώπων με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ΑΚΡ, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι εισαγγελείς θα ζητήσουν την επιβολή ισόβιας κάθειρξης σε πέντε αξιωματούχους.

Το κατηγορητήριο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο "Σχέδιο Κλωβός" που συντάχθηκε το Μάρτιο του 2009 και θέτει ως στόχο βομβιστικές επιθέσεις και απόπειρες δολοφονίας εναντίον μελών των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη.
Κατά τις έρευνες που είχαν γίνει στις 21-28 Απριλίου 2009 στο Ποϊράζκιοϊ της ασιατικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης,είχε βρεθεί πολεμικό υλικό, το οποίο συσχετίστηκε με αξιωματικούς της τουρκικής Μονάδας Υποβρύχιων Καταδρομών.
Η σχετική δίκη θα ξεκινήσει στις 9 Απριλίου.
Η κατηγορία που απευθύνεται στους κατηγορούμενους είναι η σύσταση συμμορίας και η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει το σχέδιο "Δράσης της Επιχείρησης Κλωβός" τον οποίο υπογράφει η "Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων". Στο σχέδιο υπάρχει η ένδειξη Μάρτιος 2009.
Στην εισαγωγή του σχεδίου αναφέρεται ότι "μετά από της επιχειρήσεις του ιερέα Σαντόρο, του εκδοτικού οίκου Ζιρβέ στη Μαλάτια και του Χραντ Ντινκ διαμορφώθηκε στην κοινή γνώμη η άποψη ότι οι μη μουσουλμάνοι είναι στόχος των οπισθοδρομικών ομάδων, αλλά το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, με τη στήριξη και των αντίθετων ΜΜΕ προέβη σε έντονη προπαγανδιστική δραστηριότητα για το ότι τα εν λόγω γεγονότα οργανώθηκαν από την Εργκενεκόν".
Ο Σαντόρο είναι ο καθολικός ιερές που είχε δολοφονηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2006 στην Τραπεζούντα. Στις 18 Απριλίου 2007 δολοφονήθηκαν τρία άτομα στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ στη Μαλάτια. Ο δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ είχε δολοφονηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Ιανουαρίου 2007.
Το "καθήκον", σύμφωνα με το "σχέδιο", ήταν "να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ασφάλεια των μη μουσουλμάνων που ζουν στην Τουρκία, να αυξηθούν οι εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις προς την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, να απασχοληθεί η κοινή γνώμη και να αλλάξει η θεματολογία της επικαιρότητας,με πρώτο το θέμα της δίκης Εργκενεκόν".
Το σχέδιο αναφέρει τις φάσεις προετοιμασίας δημιουργίας τρόμου, δημιουργίας κοινής γνώμης και δράσης.
Στην πρώτη από τις φάσεις αυτές προβλέπονται διάφορες ενέργειες όπως "η διαπίστωση των ονομάτων και των διευθύνσεων του μη μουσουλμανικού πληθυσμού", "η συγκέντρωση των καταλόγων των συνδρομητών των μη μουσουλμανικών εφημερίδων, περιοδικών καθώς επίσης και των μη μουσουλμανικών βακουφίων, ναών και νεκροταφείων".
Στη δεύτερη φάση θα δημοσιοποιούνταν μέσω σελίδων στο διαδίκτυο, ο κατάλογος των συνδρομητών της αρμενικής εφημερίδας "Άγκος", θα γινόταν απειλές εναντίον των συνδρομητών αυτών, μέσω τηλεφώνων και επιστολών και θα γράφονταν απειλητικά συνθήματα σε διάφορα σημεία των Πριγκηπόνησων, όπου ειδικά τα καλοκαίρια κατοικούν μη μουσουλμάνου (Αρμένιοι, Εβραίοι και Έλληνες).
Στην τρίτη φάση θα αναπτύσσονταν δραστηριότητες ώστε οι κατάλογοι των μη μουσουλμάνων να δημοσιευθούν υπό μορφή είδησης στον εθνικό τύπο, να συνταχθούν σχετικά άρθρα και σχόλια, να γίνει αναπαραγωγή θεμάτων όπως τα γεγονότα 6-7 Σεπτεμβρίου 1055 και ο Φόρους Περιουσίας (1942) εναντίον των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη.
Η τέταρτη φάση προέβλεπε δραστηριότητες, όπως η έκρηξη βομβών σε διάφορα σημεία στα Πριγκηπόνησα, οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον αυτών που είναι στο προσκήνιο ως προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μη μουσουλμάνων, η τοποθέτηση βομβών στην περιοχή γύρω από τα γραφεία της εφημερίδας "Άγκος", η τοποθέτηση βομβών στις αποβάθρες από όπου ξεκινούν τα πλοία για τα Πριγκηπόνησα, η πραγματοποίηση θεαματικών ενεργειών στα νεκροταφεία των μη μουσουλμάνων και η απαγωγή γνωστών μη μουσουλμάνων επιχειρηματιών και καλλιτεχνών, η πυρπόληση κατοικιών και αυτοκινήτων σε περιοχές όπου κατοικούν μη μουσουλμάνοι.

Read more...

Φουντώνει η κόντρα Ερντογάν - Στρατού


«Το σχέδιο “Βαριοπούλα” ομάδας πραξικοπηματιών του στρατεύματος για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν το 2003 μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα», διαπίστωνε χθες η φιλοκυβερνητική «Ζαμάν», λίγες ώρες πριν δοθεί στη δημοσιότητα νέο κατηγορητήριο 300 σελίδων εις βάρος 17 ατόμων, ύποπτων για ανάμειξη στην υπόθεση της «γιάφκας» με το κρυφό οπλοστάσιο, που ανακάλυψε τον περασμένο Απρίλιο η τουρκική αστυνομία στο Ποϊζάρκιοϊ της Πόλης.
Στους 17 συγκαταλέγονται δύο υπολοχαγοί, δύο συνταγματάρχες και δύο ταγματάρχες εν ενεργεία, καθώς και ένας απόστρατος ταγματάρχης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Αρα, σε συνδυασμό με τη “Βαριοπούλα”, κλιμακώνεται για μια ακόμη φορά η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τις ένοπλες δυνάμεις», σημείωνε ξένος παρατηρητής, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ταράφ» και στη δίκη για την υπόθεση Εργκένεκον. Το μείγμα είναι και πάλι εκρηκτικό, αν και παρατηρητές και αναλυτές διακρίνουν στον όχι και τόσο μακρινό πολιτικό ορίζοντα της Τουρκίας την προ πολλού εκπεφρασμένη επιθυμία της κυβέρνησης Ερντογάν να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση, «μοχλό» για τον επί της ουσίας περιορισμό της ανάμειξης του στρατού στην πολιτική. Προοίμιο εξελίξεων θεωρείται και η «διένεξη» κυβέρνησης και Συνταγματικού Δικαστηρίου με αιτία την ακύρωση νομοθετικών μεταρρυθμίσεων, εγκεκριμένων από τον πρόεδρο Γκιουλ, βάσει των οποίων τα πολιτικά δικαστήρια δικάζουν στρατιωτικούς.
Η «παρεμβατικότητα» του Συνταγματικού Δικαστηρίου υπερκεράστηκε χθες, όταν το 12ο Εφετείο Κακουργημάτων της Κωνσταντινούπολης αποδέχθηκε το κατηγορητήριο εις βάρος αξιωματικών στην υπόθεση Ποϊζάρκιοϊ. Επί της ουσίας, όμως, η αντιπαράθεση του δικαστηρίου με την κυβέρνηση μοιάζει να επισπεύδει τη διαδικασία για αναθεώρηση του Συντάγματος, βοηθούσης και της «Βαριοπούλας».
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιανουαρίου η «Ταράφ», εφημερίδα των αποκαλύψεων, επικαλέστηκε -και συνεχίζει να επικαλείται- έγγραφα -5.000 τον αριθμό- ψηφιακούς δίσκους και μαγνητοφωνήσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι το 2003, επί αρχηγού ΓΕΕΘΑ του στρατηγού Μπουγιούκανιτ, ομάδα αξιωματικών σχεδίαζε την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν προκαλώντας χάος. Βάσει του σχεδίου, τρομοκράτες θα πυρπολούσαν τεμένη, ενώ «στημένο» θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα κατέληγε στην κατάρριψη τουρκικού μαχητικού από ελληνικό, απόδειξη της «αδυναμίας» της κυβέρνησης Ερντογάν. Μέχρι και εισβολή στον Εβρο προέβλεπε το σχέδιο.
Ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, αντέδρασε την περασμένη Τρίτη, με πρωτοφανή οργή για τα δεδομένα της συνήθως «ψυχρής απάθειας» της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας, προειδοποιώντας ότι η υπομονή των ενόπλων δυνάμεων έχει τα όριά της.
Δέχθηκε μομφή όχι μόνο από τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ακόμη και από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), πολιτικού σκέλους των Γκρίζων Λύκων και «χαϊδεμένου παιδιού» του στρατεύματος. «Πρέπει να εμπιστευόμαστε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά δεν είναι δυνατόν να θεωρήσουμε τις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ικανοποιητικές», είπε ο κ. Μπαχτσελί, που επιθυμεί να εγγράψει πολιτικές υποθήκες στο μέλλον. Μιλώντας προθχές στο Διεθνές Συνέδριο για τη Δημοκρατία στην Πόλη, ο Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε δημοσίως όσους επιχειρούν να «υφαρπάξουν την εξουσία, φρενάροντας εκείνους που κρατούν το τιμόνι και πατούν το γκάζι της προόδου». «Αυτοί που μας κατηγορούν για μονοκομματική δικτατορία και πολιτικό φασισμό, ας κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη. Κύκλοι με νοοτροπία που δεν αλλάζει έλεγαν τα ίδια για τον Αντνάν Μεντερές, στον οποίο χρωστάμε το πολυκομματικό μας σύστημα, και για τον Τουργκούτ Οζάλ», είπε χαμογελαστός μάλλον ο κ. Ερντογάν.

Read more...

Τουρκία: Οι τέσσερις φάσεις του "Κλωβού"


Αξιοσημείωτο κομμάτι του "Σχεδίου Κλωβός" αποτελούν οι τέσσερις φάσεις που θα προκαλούσαν κλιμακωτή αποσταθεροποίηση στην Τουρκία.

Στην πρώτη από τις φάσεις αυτές προβλέπονται διάφορες ενέργειες όπως "η διαπίστωση των ονομάτων και των διευθύνσεων του μη μουσουλμανικού πληθυσμού", "η συγκέντρωση των καταλόγων των συνδρομητών των μη μουσουλμανικών εφημερίδων, περιοδικών καθώς επίσης και των μη μουσουλμανικών βακουφίων, ναών και νεκροταφείων".

Στη δεύτερη φάση θα δημοσιοποιούνταν μέσω σελίδων στο διαδίκτυο, ο κατάλογος των συνδρομητών της αρμενικής εφημερίδας "Άγκος", θα γινόταν απειλές εναντίον των συνδρομητών αυτών, μέσω τηλεφώνων και επιστολών και θα γράφονταν απειλητικά συνθήματα σε διάφορα σημεία των Πριγκηπόνησων, όπου ειδικά τα καλοκαίρια κατοικούν μη μουσουλμάνου (Αρμένιοι, Εβραίοι και Έλληνες).
Στην τρίτη φάση θα αναπτύσσονταν δραστηριότητες ώστε οι κατάλογοι των μη μουσουλμάνων να δημοσιευθούν υπό μορφή είδησης στον εθνικό τύπο, να συνταχθούν σχετικά άρθρα και σχόλια, να γίνει αναπαραγωγή θεμάτων όπως τα γεγονότα 6-7 Σεπτεμβρίου 1055 και ο Φόρους Περιουσίας (1942) εναντίον των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη.
Τέλος, η τέταρτη φάση προέβλεπε δραστηριότητες, όπως η έκρηξη βομβών σε διάφορα σημεία στα Πριγκηπόνησα, οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον αυτών που είναι στο προσκήνιο ως προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μη μουσουλμάνων, η τοποθέτηση βομβών στην περιοχή γύρω από τα γραφεία της εφημερίδας "Άγκας", η τοποθέτηση βομβών στις αποβάθρες από όπου ξεκινούν τα πλοία για τα Πριγκηπόνησα, η πραγματοποίηση θεαματικών ενεργειών στα νεκροταφεία των μη μουσουλμάνων και η απαγωγή γνωστών μη μουσουλμάνων επιχειρηματιών και καλλιτεχνών, η πυρπόληση κατοικιών και αυτοκινήτων σε περιοχές όπου κατοικούν μη μουσουλμάνοι.
Το «Σχέδιο Κλωβός», το υπογράφει η «Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων».
Στο σχέδιο υπάρχει η ένδειξη Μάρτιος 2009.
Στην εισαγωγή του σχεδίου αναφέρεται ότι: «Μετά τις επιχειρήσεις του ιερέα Σαντόρο, του εκδοτικού οίκου Ζιρβέ στη Μαλάτια και του Χραντ Ντινκ, διαμορφώθηκε στην κοινή γνώμη η άποψη ότι οι μη μουσουλμάνοι είναι στόχος των οπισθοδρομικών ομάδων, αλλά το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, με τη στήριξη και των αντίθετων ΜΜΕ, προέβη σε έντονη προπαγανδιστική δραστηριότητα για το ότι τα εν λόγω γεγονότα οργανώθηκαν από την "Εργκενεκόν"». Ο Σαντόρο είναι ο καθολικός ιερέας που είχε δολοφονηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2006 στην Τραπεζούντα.
Στις 18 Απριλίου 2007, δολοφονήθηκαν τρία άτομα στον εκδοτικοί οίκο Ζιρβέ στη Μαλάτια. Ο δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ είχε δολοφονηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Ιανουαρίου 2007.
Το «καθήκον», σύμφωνα με το «σχέδιο», ήταν «να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ασφάλεια των μη μουσουλμάνων που ζουν στην Τουρκία, να αυξηθούν οι εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις προς την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, να απασχοληθεί η κοινή γνώμη και να αλλάξει η θεματολογία της επικαιρότητας, με πρώτο το θέμα της δίκης "Εργκενεκόν"»

Read more...

"ΝΑΙ" ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Τις εκθέσεις της για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας υιοθέτησε χθες Τετάρτη η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στην έκθεση για την ΠΓΔΜ του Σλοβένου εισηγητή Ζόραν Τάλερ από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που υιοθετήθηκε με 76 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 5 αποχές υιοθετήθηκε τροπολογία με την οποία καλείται το Συμβούλιο το Μάρτιο να λάβει υπόψη τη σύσταση της Επιτροπής για έναρξη διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, στο κείμενο υπάρχει αναφορά στο γεγονός ότι η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων καλωσορίζει την πρωτοβουλία της νέας ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ ως το 2014. Στην ίδια κατεύθυνση, το Κοινοβούλιο καλεί όλες τις χώρες της περιοχής να συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Εξαλλου,στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της έκθεσης και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα έμπρακτα αποτελέσματα της έκθεσης και για το κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα του ονόματος, ο Ζόραν Τάλερ χαρακτήρισε το σημερινό κείμενο ένα ισχυρό μήνυμα προς την Επιτροπή, το Συμβούλιο και τις κυβερνήσεις των εμπλεκόμενων χωρών και πρόσθεσε: «Συνιστά ακόμα ένα ισχυρό κάλεσμα και στην ελληνική κυβέρνηση να απαλλαγεί επιτέλους από αυτό το ζήτημα. Πιστεύω ειλικρινά ότι η διατήρηση αυτού του προβλήματος, δεν είναι προς το συμφέρον τη Ελλάδας».
Κληθείς να διευκρινίσει εάν με το σημερινό ψήφισμα το Κοινοβούλιο ζητάει λύση του ζητήματος της ονομασίας έως το Μάρτιο, ο Σλοβένος ευρωβουλευτής απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας ότι το σημερινό κείμενο καλεί το Συμβούλιο να εισακούσει τη σύσταση της Επιτροπής, και προς άρση παρεξηγήσεων διάβασε το σχετικό απόσπασμα: «Η Επιτροπή έχει ζητήσει την έναρξη διαπραγματεύσεων (...) Στο πλαίσιο αυτό, το Κοινοβούλιο καλεί το Συμβούλιο να υιοθετήσει τη σύσταση της Επιτροπής χωρίς άλλη καθυστέρηση, το Μάρτιο του 2010, και αναμένει την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών στο αμέσως επόμενο διάστημα».
Σχετικά με την πρωτοβουλία της Βιέννης να συμβάλει στις διμερείς συζητήσεις για λύση, ο Ζ. Τάλερ ανέφερε ότι είναι μια θετική κίνηση, και αναφέρθηκε επίσης στο περιεχόμενο της κοινής επιστολής που συνέταξαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αυστρίας σχετικά με την ένταξη των Βαλκανίων στην ΕΕ. «Θεωρώ ότι έχει ευθύνη και η ισπανική προεδρία να βρει τρόπους να βοηθήσει (στη λύση του θέματος της ονομασίας) καθώς και η ύπατος εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική Κάθριν Αστον και ο νέος επίτροπος διεύρυνσης Στέφαν Φούλε. Όλοι ξέρουμε ότι η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ είναι θετική και στο πλαίσιο αυτό θα ληφθεί ενδεχόμενη νομική απόφαση διευθέτησης, ωστόσο όλοι ξέρουν ότι χρειάζονται συχνότερες διμερείς επαφές και μεγαλύτερη ανάμειξη διαφορετικών αρχών, αλλιώς η διαδικασία εντός του ΟΗΕ μπορεί να διαρκέσει ακόμα δυο δεκαετίες» είπε ο Τάλερ και συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών. Εκτός από την Αστον και τον Φούλε ίσως και η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία. Αν εμπλέκεται μόνο ο ΟΗΕ, δεν βλέπουμε σημαντική πρόοδο».
Επιμένοντας στη ανάγκη λύσης του θέματος της ονομασίας, ο Σλοβένος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη «συγκεκριμένων προτάσεων, στο πλαίσιο απευθείας διαπραγματεύσεων των δύο πρωθυπουργών», ενώ σε ερώτηση για το εάν συνδέεται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα με το ζήτημα της ονομασίας απάντησε: «Η οικονομική κρίση δεν συνδέεται άμεσα με το θέμα, αλλά γνώμη μου είναι ότι συχνά τα δύο ζητήματα βρίσκονται στο ίδιο πλαίσιο. Είμαι μεγάλος φίλος της Ελλάδας και πιστεύω ότι έχει πολλά να κερδίσει από την οικονομική συνεργασία στην περιοχή».
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο Ζ. Τάλερ εξέφρασε την ελπίδα οι κ.κ. Παπανδρέου και Γκρουέφσκι να δουν την εξεύρεση λύσης ως ευκαιρία για μια αμοιβαία επιτυχία και εξέφρασε την ανησυχία για κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην ΠΓΔΜ και την ευρύτερη περιοχή εάν δεν υπάρξει πρόοδος στην ενταξιακή πορεία της χώρας προς την ΕΕ.
Σε ότι αφορά την Τουρκία, βασικό συμπέρασμα της έκθεσης της Ολλανδής εισηγήτριας, ευρωβουλευτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ρια Ομεν Ρουιτεν, που υιοθετήθηκε με 60 ψήφους υπέρ και 11 αποχές είναι η διαπίστωση ότι δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην πορεία υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στη χώρα το 2009. Ειδικότερα, το Κοινοβούλιο εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη εφαρμογή, για τέταρτη συνεχή χρονιά, του πρόσθετου πρωτοκόλλου της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας. «Η μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου ενδέχεται να επηρεάσει σοβαρά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις» αναφέρεται στο κείμενο του ψηφίσματος ενώ καταδικάζεται ακόμη η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να απαγορεύσει το φιλοκουρδικό κόμμα DTP και καλείται η Άγκυρα να προχωρήσει στη συνταγματική μεταρρύθμιση, καθώς και στην καλύτερη εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας στους τομείς των δικαιωμάτων των γυναικών, της καταπολέμησης των διακρίσεων, της θρησκευτικής ελευθερίας, της ελευθερίας έκφρασης, της καταργησης των βασανιστηρίων και της αντιμετώπισης της διαφθοράς. Η Τουρκία καλείται παράλληλα να εντείνει τις προσπάθειές της για την εφαρμογή των κριτηρίων της Κοπεγχάγης.
Για το Κυπριακό, το ψήφισμα καλεί την τουρκική κυβέρνηση να συμβάλει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, στις προσπάθειες για εξεύρεση συνολικής λύσης, στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η απόσυρση των στρατευμάτων της από το βόρειο τμήμα του νησιού και η συμβολή της στη διευθέτηση του θέματος των τουρκικών εποικισμών, θα διευκόλυναν τη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις.
Στα θετικά για την Άγκυρα σημεία του ψηφίσματος, στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της χώρας, συγκαταλέγονται η διενέργεια ευρείας δημόσιας διαβούλευσης για διάφορα ζητήματα, καθώς και η θέσπιση νόμου για την άρση των απαγορεύσεων στη μετάδοση εκπομπών στην κουρδική γλώσσα.
Αντίστοιχα, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων με την Αρμενία, ζητούν όμως την επικύρωση των σχετικών πρωτοκόλλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΓΙΑ ΛΥΤΡΑ Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ;


Στο ενδεχόμενο πίσω από την κλοπή, στις 11 του περασμένου Δεκεμβρίου, της σορού του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και της βεβήλωσης του τάφου του να κρύβεται σπείρα ή άλλα πρόσωπα με σκοπό τα λύτρα καταλήγει η Αστυνομία, σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού της Μιχάλη Παπαγεωργίου. Η Αστυνομία, είπε, δεν αποκλείει οτιδήποτε, ωστόσο φαίνεται πως το πλέον πιθανό σενάριο να είναι αυτό των λύτρων. Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου, η Αστυνομία έχει ζητήσει από όλες τις χώρες πληροφορίες σε σχέση με παρόμοιες υποθέσεις. Λήφθηκαν ορισμένες απαντήσεις, τόνισε, και φαίνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις από τέτοιες υποθέσεις, κρύβονταν άτομα που στη συνέχεια ζητούσαν λύτρα. Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι δράστες επικοινώνησαν με τους οικείους του νεκρού τρεις ή έξι μήνες μετά, ενώ σε άλλες μετά από ένα ή και δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Το 2015 αντί του 2014 η έναρξη παραδόσεων F-35A στην Τουρκία


Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Ελληνική Άμυνα&Ασφάλεια , επικαιροποιήθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο το Μνημόνιο Κατανόησης για την Παραγωγή, Διατήρηση και Επακόλουθη Ανάπτυξη (PSFD MOU) του Διακλαδικού Μαχητικού Κρούσης (JSF) F-35 Lightning II, αποκαλύπτοντας χρονική μετάθεση και παράταση των παραδόσεων στην Τουρκία. Για την ακρίβεια το Παράρτημα Α με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου 2009 του JSF PSFD MOU αναφέρεται στο προβλεπόμενο Ημερολογιακό Έτος (CY) οριστικοποίησης των ετήσιων συμβάσεων παραγωγής συγκεκριμένου αριθμού αεροσκαφών για κάθε κράτος-εταίρο του προγράμματος, ενώ οι παραδόσεις ακολουθούν μετά από δύο έτη κατά προσέγγιση. Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΗΚ) θα παραλάβει μόλις 12 αντί 30 αεροσκαφών μέχρι τα τέλη του 2016, ενώ η κήρυξη επιχειρησιακής της πρώτης Μοίρας F-35A δεν φαίνεται εφικτή προ του 2018. Η ολοκλήρωση παραδόσεων των 100 μαχητικών χαμηλής παρατηρησιμότητας (Low Observability/LO) αναμένεται το 2025 αντί του 2023.


Read more...

Πέντε παραβιάσεις του ΕΕΧ στο κεντρικό Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία σήμερα


Ένας σχηματισμός από 8 αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποίησε σήμερα μια παράβαση των κανόνων του FIR Αθηνών και πέντε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), στο κεντρικό Αιγαίο. Από τα οκτώ αεροσκάφη τα τέσσερα ήταν οπλισμένα, ενώ όλα τα ίχνη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.


Read more...

Άγκυρα: "Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο" !


Την περασμένη Δευτέρα την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντούσε «ναι» στο τουρκικό αίτημα για διάλογο εφ’όλης της ύλης στο Αιγαίο, προσθέτοντας και προσφυγή στην Χάγη, η Τουρκία εξέδωσε την πλέον θρασεία ΝΟΤΑΜ που έχει εκδόσει τα τελευταία χρόνια με φράσεις όπως «απαράδεκτη και πρωτοφανή από ελληνικής πλευράς πρακτική που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και την ελεύθερη χρήση του διεθνούς εναέριου χώρου» αναφορικά με την θέση που εξέφρασε η ελληνική πλευρά για τον ΕΕΧ που εκτείνεται στα 10 ν.μ. από τις ακτές μας!

Μάλιστα η ελληνική ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε ακριβώς για να εγκρίνει άσκηση με βολές του τουρκικού Ναυτικού! Η τουρκική ΝΟΤΑΜ «καταγγέλλει» την ελληνική πλευρά ότι «παραβιάζει συστηματικά τον διεθνή νόμο όταν υποστηρίζει ότι έχει 10 ν.μ. ΕΕΧ και 6 ν.μ. χωρικά ύδατα στο Αιγαίο και ψεύδεται όταν λέει ότι συμπίπτουν τα χωρικά ύδατα με τον εναέριο χώρο της». Και μάλιστα συνεχίζει απειλητικά η τουρκική ΝΟΤΑΜ σημειώνοντας ότι «Εφεξής αυτή η παράνομη ελληνική πρακτική θα κρίνεται ως απαράδεκτη και θα είναι απορριπτέα από την Τουρκία».

Το ύφος της τουρκικής ΝΟΤΑΜ, ανάγκασε την ελληνική πλευρά να εκδόσει νεότερη όπου σημειώνει ότι «το 1931 επεκτάθηκαν τα χωρικά ύδατα της χώρας για αεροπορικούς σκοπούς και για τον έλεγχο (σ.σ.της αεροναυσιπλοϊας) και άρα Τα χωρικά ύδατα συμπύπτουν με τον ΕΕΧ»

Είναι γεγονός ότι η τότε επέκταση αφορούσε τα χωρικά ύδατα, τα οποία προσδιόριζαν τον ΕΕΧ κάθε χώρας, λόγω έλλειψης των κατάλληλων τεχνικών μέσων για να προσδιοριστεί με άλλο τρόπο ο ΕΕΧ. Άρα η ελληνική πλευρά σημειώνει ότι τα χωρικά ύδατα είναι στα δέκα μίλια, έστω για σκοπούς ελέγχου της αεροροπορικής δραστηριότητας...

Περισσότερο απ’όλα όμως ξενίζει η «βιαιότητα» και το ύφος της τουρκικής διατύπωσης. Η φράση "Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο" από μία χώρα που κηρύσσει την αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών που προσδιορίζουν τα σύνορά της με μία άλλη, μόνο ως κακό προμήνυμα μπορεί να εκληφθεί. Διότι την παραβίαση την ακολουθεί η "προσπάθεια για αναγκαστική συμμόρφωση"...

Ιδού οι τρεις ΝΟΤΑΜ με πρώτη την ελληνική:

A0115/10 - TURKISH NAVY WILL MAKE A FIRING EXERCISE WITHIN ATHINAI FIR AS
DESCRIBED BELLOW:
1.EXERCISE AREA: 390000N0254800E, 384500N0254800E, 384244N0261000E,
385332N0261000E.
AWYS H59 (MARIK-LSV), N604 AND G8 (OLIDA-LSV) AFFECTED.
VERTICAL LIMITS:0-10000FT AMSL.
2.THE NATIONAL AIRSPACE OF GREECE EXTENDS UP TO 10NM FROM
GREEK COASTS,AS DESCRIBED IN AIP-GREECE, PAGE RAC 0-1,PARA
1-2-1 AND SHALL NOT BE AFFECTED BY THE GUN FIRING ACTIVITY. 00000FT AMSL - FL100,
FEB 03 0400-1600, 04 1030-1600, 03 FEB 04:00 2010 UNTIL 04 FEB 16:00 2010. CREATED:
22 JAN 09:32 2010

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ:
Παράθεση
A0293/10 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0115/10 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA.
THE UNPRECEDENTED AND DEFIANT PRACTICE OF GREECE IN DEFINING 6NM
WIDE TERRITORIAL WATERS AND 10NM NATIONAL AIRSPACE CONTRADICTS WITH
THE INTERNATIONAL LAW AND CONSEQUENTLY VIOLATES THE RIGHT OF FREE
USE OF INTERNATIONAL AIRSPACE. ACCORDING TO INTERNATIONAL LAW THE
AIRSPACE OVER WHICH A STATE CAN CLAIM COMPETENCE A
ND EXCLUSIVE
SOVEREIGNTY IS LIMITED TO THAT PORTION WHICH LIES ABOVE ITS
TERRITORY AND TERRITORIAL WATERS ADJACENT TO IT. THEREFORE, THIS
ILLEGAL PRACTICE OF GREECE IS INVALID AND UNACCEPTABLE TO TURKEY. GND - FL999,
03 FEB 04:00 2010 UNTIL 04 FEB 16:00 2010. CREATED: 25 JAN 12:53 2010

Και η ελληνική που κάνει λόγο για «χωρικά ύδατα 10 ν.μ.»:

A0140/10 (Issued for LGGG PART 1 OF 2) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
REF (A) GREEK NOTAM A0115/10 LGGGYNYX.
REF (B) TURKISH NOTAM A0293/10 LTAAYNYX (MSG 251253 EUECYIYN JAN
10).WITH REFERENCE TO REF (B) TURKISH NOTAM A0293/10 LTAAYNYX WE
WOULD
LIKE TO POINT OUT THAT THE ASSERTIONS CONTAINED THEREIN ARE REJECTED
AS MISLEADING AND DEVOID OF ANY LEGAL BASIS. IN THIS RESPECT AND
FURTHER TO OUR REF (A) NOTAM A0115/10 LGGGYNYX, WE REITERATE THAT
GREECE, EXERCISING ITS SOVEREIGNTY UNDER INTERNATIONAL LAW,
ESTABLISHED IN 1931 A TERRITORIAL SEA OF TEN NAUTICAL MILES FOR THE
PURPOSES OF AVIATION AND THE CONTROL THEREOF.
THEREFORE GREEK AIRSPACE DOES NOT EXCEED THE BREADTH OF THE
TERRITORIAL SEA AS ESTABLISHED IN 1931.
FURTHERMORE, TURKEY FULLY RESPECTED THE BREADTH OF GREEK AIRSPACE
FOR 44 YEARS UNTIL 1975. TURKEY IS THE ONLY COUNTRY THAT CREATES
DIFFICULTIES IN RELATION TO THE TERRITORIAL SEA OF 1931 AS SPECIFIED
ABOVE. GREECE THEREFORE FULLY ABIDES BY INTERNATIONAL LAW AND WILL
CONTINUE TO DO SO WHILE FULLY EXERCISING ITS SOVEREIGNTY. IN FACT,
ASFAR AS INTERNATIONAL LAW IS CONCERNED, TURKEY IS THE ONLY COUNTRY,
END PART 1 OF 2. 03 FEB 04:00 2010 UNTIL 04 FEB 16:00 2010. CREATED: 27 JAN

A0140/10 (Issued for LGGG PART 2 OF 2) - REGRETTABLY, WHICH FAILS TO RESPECT THE PROVISIONS OF THE CHICAGO
CONVENTION WITHIN THE ATHINAI FIR, WHERE, IN ACCORDANCE WITH THE
ICAOREGIONAL AIR NAVIGATION AGREEMENTS OF 1950-1952-1958, THE GREEK
AUTHORITIES ARE THE ONLY COMPETENT AUTHORITIES CHARGED TO IMPLEMENT
THE RELEVANT PROVISIONS OF THE CHICAGO CONVENTION AND TO ENSURE
UNIMPEDED, REGULAR AND SAFE AIR TRAFFIC.
CONSEQUENTLY,THE POINT RAISED BY TURKEY IN REF (B) NOTAM A0293/10 IS
IRRELEVANT AND THE SAID NOTAM A0293/10 LTAAYNYX IS NULL AND VOID AND
NOT APPLICABLE TO ATHINAI FIR.
FINALLY, THE REQUIREMENTS EXPRESSED IN OUR REF (A) NOTAM A0115/10
LGGGYNYX ARE FULLY IN FORCE.)
END PART 2 OF 2. 03 FEB 04:00 2010 UNTIL 04 FEB 16:00 2010. CREATED: 27 JAN
11:10 2010

Read more...

Αεροπορική βάση στην Ίμβρο "σφήνα" στο βόρειο Αιγαίο κατασκευάζει η Τουρκία


Προωθημένη αεροπορική βάση επιχειρήσεων με διάδρομο αποπροσγείωσης μαχητικών αεροσκαφών μήκους 2.100 μ. κατασκευάζουν οι Τούρκοι με άκρα μυστικότητα στην Ίμβρο το νησί που η Άγκυρα μετέτρεψε σε ανοικτή φυλακή για να διώξει τους Έλληνες κατοίκους του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το defencenet.gr η αεροπορική βάση κτίζεται δίπλα (απόσταση 1,6 χλμ) από το κεντρικό στρατόπεδο του νησιού όπου εδρεύει ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, αλλά και η μονάδα του πυροβολικού (1,5 χλμ από την πρωτεύουσα το χωριό Παναγιά Μπαλωμένη).

Η μονάδα υποστηρίζει κυρίως τους εκτοξευτές των πυραύλων WS-1 των 302 χλστ, εμβέλειας 80 χλμ. που εδράζονται σε τετραπλούς εκτοξευτές και στοχεύουν τη Λήμνο.

Το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα υποστήριξης των δύο βασικών τύπων μαχητικών αεροσκαφών, F-16C/D και F-4Ε 2020 Terminator (λόγω του οριακού μήκους του διαδρόμου για απογειώσεις με πλήρες οπλικό φορτίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε συνθήκες επιχειρήσεων ή για αναγκαστικές προσγειώσεις μαχητικών), των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 και C-160 της τουρκικής Αεροπορίας, καθώς και όλων των ελικοπτέρων. Το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά στρατιωτικούς σκοπούς.

Η κίνηση της Άγκυρας είναι καθαρά επιθετική ειδικά αν συνδυαστεί με τις εργασίες αναβάθμισης του κεντρικού λιμανιού του νησιού του Κάστρου που βρίσκεται βορειοανατολικά, τις νέες αποθήκες πυρομαχικών που κτίζονται συνέχεια και τα έργα υποδομής και υποστήριξης βόρεια της πρωτεύουσας του νησιού. Οι εργασίες έχουν ενταθεί από το περασμένο καλοκαίρι κα σίγουρα αυτό δεν είναι άσχετο με ην ελληνική κινητικότητα λίγα μίλια βορειοδυτικά στα πετρελαϊκά πεδία της Θάσου και του Μπάμπουρα.

Δημιουργείται μία προωθημένη αεροπορική βάση, λίγα μίλια βορειοανατολικά της Λήμνου και νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, ανάλογη με την Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου, προφανώς για να υποστηρίζει τις βάσεις Μπαλίκεσερ και την Μπαντίρμα, αλλά και για να αποτελεί εφαλτήριο σε αποβατικές ενέργεις στο βόρειο Αιγαίο. Το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε σε εκτάσεις που ανήκαν σε Έλληνες στους οποίους δε τους αναγνωρίστηκαν οι παλαιοί τίτλοι κυριότητας και έτσι τα κτήματα αυτά περιήλθαν στην κατοχή του τουρκικού δημοσίου. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία του αεροδρομίου (λήφθηκε μόλις είχαν τελειώσει οι εργασίες του διαδρόμου αποπροσγείωσης και πριν αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του πύργου ελέγχου, των υποστέγων, των αποθηκών κλπ) βρίσκεται στη μέση μιας αγροτικής περιοχής.

Στην Ίμβρο το 1964 απαγορεύθηκε η διδασκαλία της ελληνικής με αποτέλεσμα ο κύριος όγκος των μαθητών να μεταναστεύσει προς Κωνσταντινούπολη και Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση του ελληνικού πληθυσμού.

Έτσι από 9.000 μέλη περίπου το 1960, ανέρχεται σήμερα σε 500 περίπου ομογενείς (μονίμους κατοίκους) και στα δύο νησιά που με την συνθήκη της Λοζάνης, έμεινασν υπό τουρκική κατοχή (Ίμβρος-Τένεδος). Το 1965 ιδρύθηκαν οι περίφημες «ανοικτές φυλακές», όπου οι πάσης φύσεως εγκληματίες κυκλοφορούσαν αλεύθεροι από το πρωί μέχρι το βράδυ, προβαίνοντας σε κάθε είδους βιαιότητες σε βάρος του πληθυσμού και μάλιστα...χωρίς την τυπική δυνατότητα των τουρκικών αρχών ασφαλείας να παρεμβαίνουν! Γιατί; Σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάννης θεσπίστηκε για την Ίμβρο και την Τένεδο καθεστώς ειδικής διοικητικής οργάνωσης (τοπική αυτονομία) αποτελούμενη από τοπικά στοιχεία για την παροχή εγγυήσεων στον γηγενή μη-μουσουλμανικό πληθυσμό (ο οποίος αποτελούσε τότε την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των δύο νήσων)!

Χαρακτηριστικό είναι όταν ομάδα παρακρατικών επιτέθηκε σε Ιμβριώτη ομογενή κατά την επίσκεψη του Έλληνα γενικού προξένου στην Κωνσταντινούπολη Αλέξη Αλεξανδρή αυτό έγινε όταν το αυτοκίνητο της αστυνομίας που συνόδευε τον Έλληνα διπλωμάτη, αποχώρησε με πρόσχημα την... έλλειψη ευθύνης στη περιοχή. Δηλαδή χρησιμοποίησαν το άρθρο 14, το οποίο βέβαια έχουν ποδοπατήσει όλα αυτά τα χρόνια. Από τους 9.000 Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου στις αρχές της δεκαετίας του 1960, σήμερα ο πληθυσμός δεν ξεπερνάει τους 500 περίπου ομογενείς και στα δύο νησιά...

Την περασμένη εβδομάδα η τουρκική εφημερδία Taraf, δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένη ομιλία Τούρκου συνταγματάρχη στην οποία ο Τούρκος αξιωματικός παραδεχόταν ότι βάσει οργανωμένου σχεδίου και για να διώξουν τους Έλληνες ομογενείς από την Ίμβρο μετέτρεψαν το 1965 το νησί σε ανοικτή φυλακή και το ίδιο πρότεινε να εφαρμοστεί μετά την κατάληψη του βόρειου Έβρου στην επίθεση που σχεδιαζόταν εκεί το 2003 βάσει των αποκαλύψεων της Taraf.

Όλα αυτά την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία πιεζόμενη να περικόψει δαπάνες, προγραμματίζει, αν απαιτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις, την κατάργηση των προωθημένων Σμηναρχιών σε Σκύρο και Καστέλλι...

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP