Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ιλχάν: Πιστός στη Ντόρα ή στο Προξενείο;


Από τις πρώτες ημέρες του προεκλογικού αγώνα και με την πρώτη ανακοίνωση των ενδιαφερόμενων πλευρών για τη θέση του αρχηγού, ο μουσουλμάνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε την προσωπική του συμπαράσταση, αλλά και την στήριξη όλων των μουσουλμάνων της Θράκης στην κυρία Μπακογιάννη, επειδή «έκανε ότι της ζήτησαν»!!!
Και ο κύριος Ιλχάν ήταν κάθετος στην άποψή του, αλλά και στήριξε έμπρακτα και με αποδείξεις, την στήριξή του αυτή στην Ντόρα Μπακογιάννη, καταφέρνοντας ένα μοναδικό –για την περιφέρεια- ποσοστό της τάξης του 86% μουσουλμανικών ψήφων προτίμησης μόνο στο νομό Ροδόπης!!!

Αυτές τις ημέρες, μετά το βράδυ της νίκης Σαμαρά, ο κύριος Ιλχάν σκέφτεται πολύ σοβαρά την αποχώρησή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας…!
Ο λόγος της αποχώρησης αυτής φυσικά δεν είναι η ήττα της κυρίας Μπακογιάννη και οι «εξυπηρετήσεις» που γίνονταν στο παρελθόν προς την μουσουλμανική μειονότητα (κατά δήλωση του κυρίου Ιλχάν). Ο μουσουλμάνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σκέφτεται πολύ σοβαρά την αποχώρησή του, λόγω της ύπαρξης του κυρίου Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος που ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο οποίο κόμμα μέλος και βουλευτής είναι και ο κύριος Ιλχάν. Κι αυτό, επειδή είναι γνωστές από το παρελθόν οι θέσεις και οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά για τον ρόλο των μουσουλμάνων βουλευτών και για την εκμετάλλευση του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας, από καθοδηγούμενα όργανα της Άγκυρας που δεν διστάζουν να δηλώνουν Τούρκοι και όχι Έλληνες πολίτες… Η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά, να δεχθεί ως υποψηφίους βουλευτές μουσουλμάνους στους κόλπους του κόμματος της «Πολιτικής Άνοιξης» (κατά το παρελθόν) είχε ενοχλήσει σφόδρα την Άγκυρα και τα όργανά της, τα οποία διέβλεψαν μία σαφή τάση περιθωριοποίησης των καθοδηγούμενων μουσουλμάνων βουλευτών στην Θράκη.
Ο κύριος Ιλχάν, γνωρίζει πολύ καλά πως έχει να διαλέξει ανάμεσα στο να δηλώσει πίστη και υποταγή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στον σημερινό της αρχηγό ή να συνεχίσει να μένει κάτω από την ομπρέλα της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου της Θράκης, ευελπιστώντας πως θα συνεχίσει να διατηρεί τους ρόλους που του έχουν αναθέσει οι Τούρκοι «ειδικοί».
Πίστη στην «μητέρα πατρίδα Τουρκία» ή πίστη στον έλληνα αρχηγό κόμματος; Το δίλημμα είναι μεγάλο, αλλά η απάντηση δεν θα δοθεί από τον κύριο Ιλχάν, ο οποίος παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες να κρατά μία στάση αναμονής… Τι περιμένει άραγε; Να τον καλέσει ο Σαμαράς ή ο Σαρνίτς; Οι εντολές από την Άγκυρα αργούν και σαφέστατα το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών και ο κύριος Νταβούτογλου (και οι σχετικές τουρκικές υπηρεσίες) περιμένουν τις εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα αποφασιστεί η είσοδος ή όχι της Τουρκίας στην Ευρώπη. Μέχρι τότε, ο κύριος Ιλχάν θα συνεχίσει να δηλώνει πως «θα ανακοινώσει εγγράφως την απάντησή του»… που σε καμία περίπτωση δεν θα δίνει στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά. Πιθανότατα θα υπάρξει ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του μουσουλμάνου βουλευτή Ροδόπης, ο οποίος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ιδιότητά του για να εξυπηρετήσει –το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- τα προσωπικά του συμφέροντα, αλλά και τα συμφέροντα της «μητέρας πατρίδας Τουρκίας»…
Η Ντόρα έχασε, ο Αντώνης κέρδισε, ο Ιλχάν σκέφτεται και η Τουρκία καραδοκεί… Μίλησε κανείς για τα συμφέροντα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης; Φυσικά όχι… Ο κύριος Ιλχάν έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους μουσουλμάνους της Θράκης και θα φροντίσει να εξασφαλίσει την συνέχεια της επιρροής του και του ρόλου του στις προπαγανδιστικές κινήσεις της Άγκυρας για τον εκτουρκισμό της Θράκης. Βέβαια, ο κύριος Ιλχάν ακούγεται πως μετέχει και της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης, η οποία αποτελεί και την σκιώδη κυβέρνηση που φήμες την φέρουν να έχει ορκιστεί (με μέλη και αρμοδιότητες) στον Εχίνο Ξάνθης πριν από μερικά χρόνια…
Μήπως θα έπρεπε ο κύριος Ιλχάν να έχει ήδη παραιτηθεί από βουλευτής; Αν φυσικά ήθελε να είναι έντιμος, πολιτικά, αυτό θα το είχε κάνει πριν από αρκετά χρόνια…
Κωνσταντίνος

Read more...

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ


Η Τουρκία, η οποία φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο μουσουλμανικό κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, δήλωσε Ελβετός αξιωματούχος που συνδέεται με την απαγόρευση των μιναρέδων στην Ελβετία.
Στο μεταξύ το υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοινωσή του σήμερα Τρίτη τονίζει, ότι το ελβετικό δημοψήφισμα προκάλεσε απογοήτευση στον μουσουλμανικό κόσμο, ενώ χαρακτηρίζεται και ατυχές.
Ακόμη ζητείται από την Ελβετία να πάρει την σωστή απόφαση, αναλογιζόμενη ότι περίπου 100.000 Τούρκοι ζουν στην χώρα.
Η Ε.Ε. έχει επικρίνει την απαγόρευση, γεγονός που αφήνει ανοιχτό οποιοδήποτε σενάριο για την συνέχεια.


Read more...

"Δούρειος ίππος" για την Ελλάδα το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής


Αθόρυβα και συστηματικά κλιμακώνεται η προσπάθεια της Άγκυρας για την κηδεμονία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, η οποία αντιμετωπίζεται ως "στρατηγική μειονότητα" από την τουρκική διπλωματία. Προεξάρχοντα ρόλο στη εφαρμογή της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη έχει το προξενείο Κομοτηνής, η απομάκρυνση του οποίου προβάλει πλέον ως η μόνη επιλογή για την αποφυγή περαιτέρω αποσταθεροποίησης της περιοχής.
Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του νέου Τούρκου πρέσβη Hasan Gögüş στη Θράκη κρίνεται σκόπιμη μια σύντομη ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων για το 2009:

1. Συνεχίζονται οι προσπάθειες χειραγώγησης και ομοιογενοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας μέσω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και πολιτιστικών σωματείων. Αν και την τελευταία πενταετία έχουν ανεγερθεί 10 νέα μουσουλμανικά τεμένη, τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί απευθείας από την Τουρκία, ο γνωστός ψευδομουφτής κατήγγειλε "καταστροφή οθωμανικών μνημείων" στην Ελλάδα, αγνοώντας τη συνεχιζόμενη και υπαρκτή καταστροφή παρεκκλησίων στη Θράκη. Ενθαρρυντική ωστόσο είναι η εμφάνιση πομακικών πολιτιστικών συλλόγων.
2. Επιχειρείται εντονότερη οικονομική διείσδυση της Άγκυρας στη περιοχή μέσω της λειτουργίας υποκαταστήματος της τουρκικής τράπεζας Ziraat Bank στη Κομοτηνή ενώ υπάρχουν ενδείξεις για αγορά οικοπέδων χριστιανών από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας με ευνοικους όρους δανεισμού, με απώτερο σκοπό να περιέλθουν στην κυριότητα του τουρκικού Δημοσίου.
3. Eντείνονται διεθνείς πρωτοβουλίες για την επισήμανση (δήθεν) καταπίεσης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας. Η έκθεση της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα Gay McDougal δημοσιοποιήθηκε στη 10η Διάσκεψη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία των πλέον ακραίων στοιχείων της μειονότητας, αγνοώντας παράλληλα τις καταγγελίες Πομάκων και Ρομά ότι πιέζονται να ομιλούν τη τουρκική γλώσσα και να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. H δραστήρια "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης" με έδρα τη Γερμανία επεκτείνεται συνεχώς σε νέες χώρες ενώ έχει αποκτήσει και το status του παρατηρητή στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
4. Αποκαλύφθηκε δίκτυο κατασκοπείας στους κόλπους της μειονότητας υπό τη καθοδήγηση του τουρκικού προξενείου μετά τη σύλληψη μουσουλμάνου στη Σαμοθράκη το περασμένο Ιούλιο.

Read more...

Μήνυμα Α. Γκιουλ σε Ιράν και Τελ Αβίβ για τα πυρηνικά


«Για μια Μέση Ανατολή χωρίς πυρηνικά όπλα στα χέρια κανενός», έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, μιλώντας στην ιορδανική τηλεόραση επ’ αφορμή της τριήμερης επισκέψεώς του που ξεκινά σήμερα 2 Δεκεμβρίου στη Ιορδανία.

Αν και ο αρχηγός του Τουρκικού κράτους, δήλωσε πως η χώρα του κάνει το καλύτερο δυνατό σε ό,τι αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την επίλυση της κρίσης, παρόλα αυτά επέκρινε τις χώρες που κατηγορούν την Τεχεράνη πως επιθυμεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, λέγοντας πως: «δεν υπάρχει καμιά προσδοκία ότι το Ιράν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα». Για το ίδιο θέμα κάλεσε το Ιράν να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία ώστε το πρόβλημα να λυθεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Παράλληλα όμως, η φράση στη δήλωση του Α. Γκιουλ «Στα χέρια κανενός» αποτελεί-σύμφωνα με άραβες αναλυτές-μήνυμα και προς το Ισραήλ το οποίο αν και επίσημα δεν το έχει παραδεχθεί ποτέ, διαθέτει πυρηνικά όπλα και είναι ένα από τα κράτη που δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη της «Μη Διάδοσης Πυρηνικών Οπλων» γνωστή ως NPT (Nuclear Non-proliferation Treaty).

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο «ακανθώδες» ζήτημα του Παλαιστινιακού, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «δεν θα λυθεί το πρόβλημα αν δεν υπάρξει ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, που ζει ειρηνικά στο πλάι του Ισραήλ».

Οι δηλώσεις αυτές του Α. Γκιουλ αναμένεται πως θα επιδεινώσουν περαιτέρω τις σχέσεις του Τελ Αβίβ με την Αγκυρα, σε μια περίοδο που ανάμεσα στα δύο κράτη έχει ξεσπάσει ένας ιδιότυπος «ψυχρός πόλεμος».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

«Βαθαίνει επικίνδυνα» η έρευνα για την «Ερκένεγκον»


Τρεις πρώην Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων της Τουρκίας καλούν οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση «Ερκένεγκον», με σκοπό να καταθέσουν αν είχαν εμπλοκή στην οργάνωση.

Τα ονόματα των τριών Αρχηγών βρέθηκαν στον ημερολόγιο ενός ναυάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση, μαζί με αναλυτικά σχέδια που αφορούσαν την εκτέλεση της επιχείρησης και τις τρεις φάσεις αυτής, το «Φεγγαρόφως», την «Ξανθιά» και το «Γάντι».

Οι τρεις Αρχηγοί είναι οι: Ο Αρχηγός του Στρατού Ξηράς Aytaç Yalman, Ο Αρχηγός της Αεροπορίας İbrahim Fırtına και ο Αρχηγός του Ναυτικού Özden Örnek. Και οι τρεις ανώτατοι αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν το 2004.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η πολύκροτη υπόθεση «Ερκένεγκον» αναφέρεται στην αποκάλυψη σχεδιαγραμμάτων, πληροφοριών και οπλισμού, από τις τουρκικές διωκτικές αρχές και αφορούσαν την εκδήλωση πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν από στρατιωτικούς και παραστρατιωτικούς κύκλους της «κεμαλικής ελίτ».

Τμήμα ειδήσεων degencenet.gr

Read more...

«Επιθυμούν» επιπλέον τουρκικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν οι ΗΠΑ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν την αποστολή περισσοτέρων τούρκων στρατιωτικών και εξοπλισμού στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία James Jeffery, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό CNN (CNNTürk). Ηδη στη χώρα της Κεντρικής Ασίας βρίσκονται 720 τούρκοι στρατιωτικοί.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το τουρκικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολία», ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούντογλου θα παραστεί σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή με κύριο θέμα τον επανασχεδιασμό της στρατηγικής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Τμήμα ειδήσεων degencenet.gr


Read more...

Η ΜΙΤ επεκτείνεται στον τομέα της ενέργειας


Το γεγονός ότι η Τουρκία άρχισε να παίζει αποτελεσματικό ρόλο στη διεθνή ενεργειακή σκηνή κινητοποίησε τη ΜΙΤ. Η ΜΙΤ, η οποία συνέστησε Δ/νση Ενέργειας, εκπαιδεύει υψηλά στελέχη των εταιριών ενέργειας για την ασφαλή χρησιμοποίηση των τεχνολογικών μέσων. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης αυτής, προτείνεται οι συνδιαλέξεις με τα κινητά να γίνονται με προσοχή και να μην χρησιμοποιούνται σαφείς διατυπώσεις για τα σχέδια.
Sabah (24/11/2009)


Read more...

MIT, εκτυπωτές και μυστικές υπηρεσίες


Oι laser εκτυπωτές του πλανήτη, κάθε φορά που εκτυπώνουν μια σελίδα φροντίζουν να ρίξουν λίγο παραπάνω χρώμα για να δημιουργήσουν ένα αποτύπωμα από μικροσκοπικές κίτρινες κουκίδες. Το μάτι δεν μπορεί να διακρίνει την διαφορά όπως η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ που φρόντισε να επισκευθεί έναν hacker μετά από παράπονα στον κατασκευαστή του εκτυπωτή για αυτό το περίεργο χαρακτηριστικό.

Το ΜΙΤ απαντάει με το Seeing Yellow project σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να ενοχληθούν οι κατασκευαστές εκτυπωτών έτσι ώστε να ενημερώσουν πως μπορεί να απενεργοποιηθεί αυτό το άθλιο χαρακτηριστικό. Παράλληλα με το Seeing Yellow στο παιχνίδι έχει μπει και το EFF με online λίστα εκτυπωτών που δεν φοβούνται να χύσουν λίγο μελάνι παραπάνω για ψηφιακό τους αποτύπωμα.


Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP