Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Σχόλια Erdoğan σχετικά με την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου


Νέα κρίση ξέσπασε μεταξύ της Τουρκίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω της έκθεσης που εγκρίθηκε πρόσφατα. Σκληρή ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου η οποία ζητούσε την απόσυρση των Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο. Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan δήλωσε χαρακτηριστικά «Ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου δεν πρέπει να είναι να φέρεται σαν εκπρόσωπος της Ρωμιοκυπριακής πλευράς».

Στην έκθεση η Τουρκία καλείται να αποσύρει τον τουρκικό στρατό από την Κύπρο και να ανοίξει στους Ρωμιούς την περιοχή Maraş η οποία είναι κλειστή. Σύμφωνα με την έκθεση ακόμα και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα σχετίζεται με την τουρκική απειλή.

Μετά από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το θέμα την πιο σκληρή αντίδραση εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Erdoğan.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός στο γεύμα που παρέθεσε στους πρέσβεις της ΕΕ δήλωσε ότι η Ρωμιοκυπριακή διοίκηση και η Ελλάδα ήταν πάντοτε η πλευρά που απέφευγε τις συνομιλίες που συνεχίζονται στην Κύπρο και ότι στην έκθεση παραβλέπονται οι προσπάθειες της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ευρωκοινοβούλιο λέγοντας ότι φέρεται σαν να είναι εκπρόσωπος της Ρωμιοκυπριακής πλευράς.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία του δημοκρατικού ανοίγματος και σημείωσε ότι επεκτείνεται το πεδίο της αστικής πολιτικής στην Τουρκία.

Επίσης στην ανακοίνωση του Υπουργείου εξωτερικών αυτή η αντίδραση εκφράστηκε με τις εξής φράσεις : «Η στάση αυτή προκάλεσε απογοήτευση. Ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου δεν πρέπει να είναι να φέρεται σαν εκπρόσωπος της Ρωμιοκυπριακής πλευράς».

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε :«Έχουν παραβλεφτεί τελείως οι εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκοκυπριακής πλευράς με στόχο τη λύση. Η στάση αυτή η οποία είναι πέρα από κάθε αίσθημα δικαιοσύνης προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση. Ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου δεν πρέπει να είναι φέρεται σαν εκπρόσωπος της Ρωμικυπριακής πλευράς και να εκπληρώνει όλους τους αβάσιμους ισχυρισμούς και τα αιτήματα της».

«Αισθανόμαστε αγανάκτηση από το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πρώτη δοκιμασία του σχετικά με την Τουρκία στη νέα νομοθετική περίοδο ηττήθηκε στα κίνητρα εσωτερικής πολιτικής. Η Τουρκία παρόλο την αρνητική στάση και προσπάθειες παρεμπόδισης ορισμένων κύκλων θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα κεκτημένα δικαιώματα της και θα οδεύσει αποφασιστικά προς στόχο ένταξης της στην ΕΕ».

Read more...

Επισκεψη εργασίας του Νταβούτογλου στο Ιράν στις 16 Φεβ.2010


Σύμφωνα με είδηση που αναρτήθηκε στο site της εφημερίδας HURRIYET, o ΥΠΕΞ της Τουρκίας
θα επισκεφθεί το Ιράν στις 16 Φεβ.2010, όπου θα έχει επαφές με τον Ιρανό ομόλογό του. Δεν δοθηκαν στη δημοσιότητα, περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το περιεχόμενο των επαφών που θα έχει στο Ιράν ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας.


Read more...

"ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"


«Να λειτουργήσει ξανά η Αγία Σοφιά», ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας για την Αγία Σοφία, Κρις Σπύρου, που ηγείται της κίνησης για την επαναλειτουργία του μεγάλου ναού της Ορθοδοξίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «να επανέλθει η Μητέρα Εκκλησία της Χριστιανοσύνης στην αρχική της λειτουργία, όπως ήταν πριν 557 χρόνια. Ως ο Καθεδρικός της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Ως ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία». Αναφερόμενος στην ίδρυση της Παγκόσμιας Ενορίας τόνισε πως «άτομα με διαφορετική εθνική καταβολή και θρησκευτικό προσανατολισμό ξεκινήσαμε αυτή την πορεία το 1995.

Αυτό που μας συνέδεε και μας συνδέει, όμως, ήταν η ακλόνητη προσήλωση στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ελευθερία» και πρόσθεσε ότι: «Η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας αναγνωρίζεται, ήδη, απο το αμερικανικό κράτος ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Αρχικός της σκοπός ήταν και είναι η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως ορθοδόξου χριστιανικού ναού, υπό την εποπτεία των ενοριτών της απ΄όλο τον κόσμο».

Ο κ. Σπύρου έκανε λεπτομερείς αναφορές για τι έχει γίνει επί του θέματος τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, που ιδρύθηκε η ενορία, τονίζοντας ότι αριθμεί πλέον χιλιάδες μέλη απ΄όλο τον κόσμο, τα οποία συμφωνούν σε ένα: «Καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να προσδιορίζει τη χρήση ιερών χώρων, να διορίζει θρησκευτικούς ηγέτες, να καθορίζει την αμφίεση ιερέων, να επιβάλει, ή να καθορίζει, την αρμόζουσα θρησκευτική συμπεριφορά στους πολίτες της». Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας τόνισε πως «ύστερα από τις πιέσεις της και παρεμβάσεις, η τουρκική κυβέρνηση έπαψε να χρησιμοποιεί τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, ως εμπορικό και συναυλιακό χώρο. Δεν χρησιμοποιείται πλέον ως πεζοδρόμιο για την πώληση λαϊκής τέχνης και πασαρέλα μόδας. Η τουρκική κυβέρνηση έχει επιτέλους καθαρίσει τον εσωτερικό χώρο του ιερού ναού, απομακρύνοντας πρόσφατα τις σκαλωσιές, που βρίσκονταν εκεί για περίπου 20 χρόνια και που είχαν, ως μοναδικό σκοπό, την απορρόφηση κονδυλίων από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ουνέσκο για τη δήθεν ανακατασκευή του ιερού ναού, τον οποίο, την ίδια ώρα μεθοδικά βεβήλωναν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακηρύξει την Κωνσταντινούπολη ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010. Έδωσαν, με αυτόν τον τρόπο, την ευκαιρία στην τουρκική κυβέρνηση να δείξει ότι αποδέχεται τη βασική αρχή του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας».

Ο κ. Σπύρου τόνισε την ευνοϊκή συγκυρία για την Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας και υπενθύμισε τις επιστολές, που απέστειλε στον Τούρκο Πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν. «Εμείς οι Αγιασοφίτες», είπε, «θα πάμε στην Αγία Σοφία να προσευχηθούμε και να λειτουργηθούμε στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 και αυτό αποτελεί δέσμευση. Καλούμε και κάθε άνθρωπο για τον οποίο η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα να έλθει μαζί μας στην Πόλη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΤΟΥΡΚΟΙ .....ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ


Αναγνώστης του blog troktiko, από τη Σάμο, έστειλε φωτογραφία με μία τουρκική φρεγάτα να αλωνίζει σαφώς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Υπάρχουν περιπτώσεις που δικαιούνται πολεμικά σκάφη να περνούν μέσα από τα χωρικά ύδατα μιάς χώρας πηγαίνοντας προς τον όποιο προρισμό τους, η συγκεκριμένη όμως φρεγάτα, τύπου ΟLIVER HAZARD PERRY, που παραχωρήθηκε στους Τούρκους από το ναυτικό των ΗΠΑ, αλωνίζει από τις 4 το μεσημέρι.

Με κάτι τέτοια μας έρχεται στο νου και η αναστολή χρήσης των δύο από τα τέσσερα ρωσικά αποβατικά αερόστρωμνα τύπου ZUBR, που μείωσαν στο μισό τις επιχειρισιακές μας δυνατότητες στα ακριτικά νησιά προς μεγάλη ικανοποίηση όλων εκείνων που μας συνεχάρησαν και για τα οικονομικά μέτρα που "πήραμε".

Read more...

Έτοιμο για μαζική παραγωγή το νέο τυφέκιο του Τουρκικού Στρατού


Έτοιμο για μαζική παραγωγή είναι πλέον το Εθνικό Τυφέκιο της Τουρκίας (Mehmetçik-1), μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών που έγιναν στα πρωτότυπα μοντέλα. Tα νέα τυφέκια θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου από την εγχώρια ΜΚΕΚ (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu), μετά από εξουσιοδότηση του τουρκικού υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας και προορίζονται να αντικαταστήσουν από το 2012 τα υπάρχοντα G3 που χρησιμοποιούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το τυφέκιο βασίζεται σε βελτιωμένη έκδοση του επιτυχημένου Ηeckler & Koch HK416 με βάρος 2,6kg και διαμέτρημα 7.62×51mm.
Αντιθέτως, στις ελληνικές καλένδες παραμένει η προμήθεια σύγχρονων τυφεκίων για τον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος μάλλον θα συνεχίσει να βασίζεται στο κλασικό G3 των 7,62mm για πολλά χρόνια ακόμη.

Σε παλαιότερη απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκης είχε αναφέρει ότι "το υπουργείο εξετάζει διεξοδικά την αναγκαιότητα και την επιχειρησιακή σκοπιμότητα της προμήθειας των τυφεκίων 5,56 χιλιοστών για την κάλυψη των αναγκών του Ελληνικού Στρατού" προσθέτοντας ότι "λαμβάνονται υπ’ όψιν το σύγχρονο πεδίο, στο οποίο καλείται να επιχειρήσει ο Στρατός Ξηράς, καθώς και οι ραγδαία κλιμακούμενες τεχνολογικές εξελίξεις του φορητού οπλισμού, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσω της χρήσης διαφόρων εξελιγμένων τύπων τυφεκίων από συμμαχικούς στρατούς". Βέβαια τα παραπάνω έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα καθώς η πολεμική εμπειρία σε Αφγανιστάν και Ιράκ ανέδειξε την ανεπάρκεια του διαμετρήματος των 5,56mm που χρησιμοποιούν σήμερα οι Ειδικές Δυνάμεις. Υπενθυμίζεται ότι στον ακυρωθέντα διεθνή διαγωνισμό του Ελληνικού Στρατού για 112.370 σύγχρονα τυφέκια είχε επικρατήσει το G36 των 5,56mm κατασκευής της γερμανικής Ηeckler & Κoch.

Read more...

Tα μυστικά του ΝΑΤΟ σε ...τουρκικό στικάκι!


Όταν η ελληνική κυβέρνηση καταθέτοντας τον Προϋπολογισμό του Κράτους στη Βουλή ανακάλυψε το USB, η Άγκυρα είχε καταφέρει όχι μόνο να αποκτήσει την τεχνογνωσία για την αυτόνομη ανάπτυξη κρυπτοσυσκευών και μέσων συλλογής πληροφοριών, αλλά και να τροφοδοτεί το ΝΑΤΟ με αυτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, η Ατλαντική Συμμαχία θα χρησιμοποιεί πλέον ως μέσο αποθήκευσης απόρρητων δεδομένων και πληροφοριών και ένα USB flash disc, το οποίο αναπτύχθηκε από το τουρκικό Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ηλεκτρονική και την Κρυπτολογία (UEKAE) που υπάγεται στο γνωστό Κέντρο Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (ΤUBIKAT) της Τουρκίας. Η προμήθεια εγκρίθηκε από τη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ και, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου του Ινστιτούτου, θα αποκτηθούν συνολικά 602 στικ NOLCE1, τα οποία σε περίπτωση απώλειας θεωρούνται απαραβίαστα και καταστρέφουν το αποθηκευμένο υλικό, αν επιχειρηθεί μη εξουσιοδοτημένη απόπειρα πρόσβασης.

Read more...

"Τούτη η δίψα δε σβήνει, τούτη η μάχη δε παύει "


Σε μία εποχή που πολλές αστικές οργανώσεις στο Diyarbakır ένωσαν το κοινό ώστε να συμμετάσχουν στο δύο λεπτών συσκότιση ‘’ σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας στη βία, το παράνομο κόμμα των Εργατών του Κουρδιστάν (ΠΚΚ) και οι παραφυάδες τους προετοιμάζουν βίαιες κινητοποιήσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου, επέτειος σύλληψης του ηγέτη του ΠΚΚ Abdullah Öcalan, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο νησί İmralı στη θάλασσα του Μαρμαρά

Περισσότερες από 90 αστικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών ενώσεων, βουλευτές, ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και οργανώσεις γυναικών, θα προωθήσουν τα ‘’δυο λεπτά συσκότισης’’ σε μια διαμαρτυρία που ξεκινάει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το Μάρτιο.

Η εκστρατεία θα πιέσει το κοινό να σβήνει τα φώτα κάθε βράδυ στις 8 για δύο λεπτά. Οι κοινωνικές οργανώσεις υπογραμμίζουν στην κοινή τους δήλωση ότι η βία και η ένοπλη προσπάθεια δεν πρέπει να θεωρηθούν κατάλληλες μέθοδοι για τα απαιτούμενα δικαιώματα

Η δήλωση περιελάμβανε επίσης και διαμαρτυρία για την σύλληψη πολλών Κούρδων πολιτικών ανάμεσα στους οποίους ήταν και δήμαρχοι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που στόχευε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς στις αστικές επεκτάσεις του ΠΚΚ.

Η Νοτιοανατολική ένωση βιομηχάνων της Ανατολίας και των επιχειρηματιών (GÜNSİAD) με πρόεδρο τον Şah İsmail Bedirhanoğlu ανακοίνωσε στην σημερινή Zaman ότι η διαμαρτυρία δεν στοχεύει απλά στην βία και στην σύλληψη των πολιτικών αλλά και περιλαμβάνει μόνο την απαίτηση για ένα νέο σύνταγμα αλλά και μια διαμαρτυρία ενάντια στις δήθεν αιφνιδιαστικές απόπειρες .

‘Το πρώτο στάδιο της διαμαρτυρίας μας θα συνεχιστεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Διαλέξαμε αυτή τη μέρα σκόπιμα καθώς είναι η επέτειος του μεταμοντέρνου χτυπήματος του 1997 ‘’’είπε.

Πρόσθεσε ότι κάθε άνοιξη ξεκινώντας από τις 15 Φεβρουαρίου , την επέτειο σύλληψης του Öcalan, οι δρόμοι γεμίζουν. Αυτή η κίνηση φτάνει στην αιχμή της στις 21 Μαρτίου , στο Nevruz, που θεωρείται η Πρωτοχρονιά και είναι γιορτή για τους Κούρδους .

“Δεν θέλουμε ένταση αυτή την άνοιξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τίποτα για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια, αλλά θέλουμε δημοκρατικές και ειρηνικές διαμαρτυρίες στις οποίες η ζωή και η περιουσία δεν απειλούνται,” είπε ο Bedirhanoğlu.

Αλλά το ΠΚΚ , από την άλλη μεριά, επισημαίνει ότι αυτό μπορεί να αυξήσει τα γεγονότα βίας ξεκινώντας από τις 15 Φεβρουαρίου . Η νεολαία του ΠΚΚ έχει ήδη διοργανώσεις μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις.

“Αυτή την χρονιά , όπως και στις προηγούμενες , το ΠΚΚ θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τους δρόμους όπως πάντα. Αυτή τη χρονιά όμως υπάρχουν και απειλές ότι η βία θα χτυπήσει και τις μεγάλες πόλεις στα δυτικά ης χώρας , αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε είπε ο ” Sedat Laçiner, στη Zaman πρόεδρος της Οργάνωσης Έρευνας Διεθνούς Στρατηγικής (USAK) .

Eίπε επίσης ότι το BDP ώθησε τον κόσμο να εμπλακεί σε ενέργειες κοινωνικών αναταραχών- ειδικότερα παραβιάζοντας τα όρια της χρησιμοποίησης της Κουρδικής γλώσσας σαν μέσω εκπαίδευσης.

Η Emre Uslu, μια αρθρογράφος της Σημερινής Zaman,σημείωσε ότι ο Öcalan παρήγγειλε στο BDP να μην γίνετε συνήγορος του ΠΚΚ , όπως ήταν πάντα απαιτητό από την ΕΕ , αλλά το ΠΚΚ σχεδιάζει την δική του ημερήσια διάταξη μέσω μιας πιο βίαιης καμπάνιας περί τρομοκρατίας

“Σε μια συνέντευξη με τον Cemil Bayık [ένας προεξέχων διοικητής του ΠΚΚ] αποκάλυψε τη στρατηγική του ΠΚΚ για το 2010 να απομακρύνει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ΑΚΡ από την Κουρδική περιοχή. Σύμφωνα με το Bayık, το Τουρκικό κράτος πιστεύει ότι το AKP είναι η τελευταία λύση για να καθιερώσει τις σχέσης του με τις Κουρδικές κοινότητες. Εάν το ΠΚΚ απομακρύνει το ΑΚΡ από την περιοχή ο, Bayık πιστεύει, το Τουρκικό κράτος δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με το ΠΚΚ και να διαπραγματευτεί την ειρήνη,” έγραψε ο Uslu στο φύλλο της Δευτέρα για την Σημερινή Zaman.

Σύμφωνα με αυτόν , το ΠΚΚ αυτή τη φορά θα χρησιμοποίηση πληρεξούσιους γι να τρομοκρατήσει την κοινωνία. Ανάμεσα στους πληρεξούσιους είναι τα Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν (TAK), που απειλούν να χτυπήσουν το κόμμα ΑΚΡ το Κόμμα των Δημοκρατικών (CHP) και τα γραφεία του κόμματος για την Εθνικιστική Κίνηση (MHP) στα νοτιοανατολικά

“Το ΠΚΚ υπολογίζει ότι η κυβέρνηση θα αντιληφθεί ότι το ΠΚΚ μπορεί να είναι μια λογική οργάνωση που διαπραγματεύεται με αυτούς. Εάν όχι η κυβέρνηση θα μπορούσε ενδεχομένως να απασχολήσει τις πιο ριζοσπαστικές οργανώσεις όπως το ΤΑΚ ‘’’.είπε ο Uslu

today zaman

Read more...

Ευρωκοινοβούλιο προς Τουρκία: "Μην παρεμποδίζετε τα πλοία της Κύπρου που ερευνούν για πετρέλαιο"!


Για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλεί την τουρκική κυβέρνηση «να πάψει να παρεμποδίζει τα μη στρατιωτικά πλοία που κάνουν έρευνες για πετρέλαιο για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο".

Το ψήφισμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη εμπλέκεται στο θέμα «έρευνες για πετρέλαιο» στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ καταγράφεται με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι τα τουρκικά πολεμικά σκάφη παρενοχλούν τα σκάφη ερευνών που χρησιμοποιεί η Κύπρος για έρευνες στην περιοχή.

Σήμερα η εφημερίδα «Το Ποντίκι» φιλοξενεί ένα δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι βρέθηκε πετρέλαιο νότια του Καστελλόριζου (στην προέκταση του νοητού άξονα όπου διεξάγει έρευνες η Κύπρος), αλλά δεν αναφέρει τίποτα πιό συγκεκριμένο

Επίσης το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί την άμεση απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από την Κύπρο και την επιστροφή της Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα καλεί την Τουρκία «να διευκολύνει τη δημιουργία πρόσφορου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις αρχίζοντας αμέσως την απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων από την Κύπρο, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα του εποικισμού της νήσου με Τούρκους πολίτες και επιτρέποντας να επιστραφεί το αποκλεισμένο τμήμα της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους του, σύμφωνα με την απόφαση 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ».

Read more...

Τρεις παραβιάσεις του ΕΕΧ στο κεντρικό Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία σήμερα


Δύο σχηματισμοί από 14 αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν σήμερα δύο παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και τρεις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), στο κεντρικό Αιγαίο.

Από τα 14 αεροσκάφη τα έξι ήταν οπλισμένα, ενώ όλα τα ίχνη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.


Read more...

Τούρκος συνταγματάρχης κατηγορείται για προβοκάτσια με 8 νεκρούς στρατιώτες


Ένας συνταγματάρχης του τουρκικού στρατού ανακρίνεται για το θάνατο εννέα τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν το 2008, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε νάρκη.

Ο Ρετζέπ Γκέντσογλου συνελήφθη και ανακρίνεται στην πόλη Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας. Οι αρχές είχαν αρχικά κατηγορήσει για την επίθεση το PKK. Όμως τώρα ένας εισαγγελέας στο Ερζερούμ υποστηρίζει πως την επίθεση πραγματοποίησε ο Γκέντσογλου για να δημιουργήσει πανικό στην Τουρκία. Ο αξιωματικός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.


Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP