Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Ο εθνικός ύμνος της…ανεξάρτητης «Δυτικής Θράκης»!


Για τις ενέργειες του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ΒΤΤDD), τα συνέδριά του ή τα πανηγύρια επί τουρκικού εδάφους στα οποία συμμετέχει (ενίοτε παράλληλα με την παρουσία μειονοτικών βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου) η ιστοσελίδα μας www.proxeneio-stop.org σας έχει ήδη μιλήσει και θα σας αποκαλύψει ακόμη περισσότερα στο εγγύς μέλλον. Πρόσφατα πάντως είδαμε και κάποιες δημοσιεύσεις σε εφημερίδες («Έθνος», «Φιλελεύθερος») για τον προπαγανδιστικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο Διαδίκτυο από εκατοντάδες τουρκόφρονες bloggers υπέρ της αναβίωσης της «Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» (Batı Trakya Bağımsız Hükümeti).

Για να κάνουμε και λίγη…Ιστορία, επρόκειτο για το προσωρινό κρατικό μόρφωμα που ιδρύθηκε λίγο μετά το τέλος του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, στις 31 Αυγούστου 1913, εξαιτίας μιας επανάστασης των μουσουλμάνων της περιοχής κατά των βουλγαρικών κατοχικών στρατευμάτων (θυμίζουμε ότι λίγες μέρες μόλις πριν, με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου – στις 15/8/1913 – τα μεταξύ Νέστου και Έβρου θρακικά εδάφη είχαν επιδικαστεί στη Βουλγαρία). Στόχος του ουσιαστικά σκιώδους αυτού κρατιδίου (που διατηρήθηκε εν ζωή ως τις 25 Οκτωβρίου 1913) ήταν φυσικά η μελλοντική του επανένταξη στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


Το εφήμερο λοιπόν αυτό κρατίδιο δείχνει πλέον να…στοιχειώνει για τα καλά τα όνειρα των διαδικτυακών (και όχι μόνο) τουρκοφρόνων, που το επικαλούνται συνεχώς. Και βέβαια για την πράσινη σημαία με την ημισέληνο, ήδη γνωρίζαμε από καιρό ότι…φοριέται ως σύμβολο των τουρκικών πόθων. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζαμε, είναι ότι οι εν λόγω ερίτιμοι φίλοι μας έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και τον…εθνικό ύμνο της Δυτικής Θράκης (που φέρεται μάλιστα να έχει γραφεί από τον Σουλεϊμάν Ασκερί, δηλαδή τον πρόεδρο εκείνου του κρατιδίου). Τον βρήκαμε να κυκλοφορεί…αδέσποτος στο Διαδίκτυο και σας τον παραθέτουμε παρακάτω σε βίντεο. Όσοι όμως δεν γνωρίζετε τουρκικά, διαβάστε και τη μετάφραση των στίχων του (από τον συνεργάτη μας Μ.Κ.):

«Ω γνήσιο τέκνο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, τι ευτυχία σε σένα
Εσύ µε το αίµα σου έδωσες ζωή στον πόλεµο της ανεξαρτησίας.
Ο τρανός σου ηρωισµός χαράχτηκε σε κάθε µεριά του σύµπαντος.
Προσοχή στέκονται τα έθνη ενώπιον της εθνικής σου σηµαίας.
Τα χώµατα που πατάς είναι γεµάτα από τους δοξασµένους σου ήρωες.
Οι εχθροί δεν µπορούν να ενοχλήσουν την µεγαλόπρεπη ψυχή των ηρώων σου.
Τι µεγαλοπρεπής τιµή προς την σηµαία σωτηρίας µε την οποία τυλίχτηκαν οι
δοξασµένοι ήρωες, να θάβεσαι στο χώµα των προγόνων.
Στην πατρίδα σου πνέει άνεµος ελευθερίας και ανεξαρτησίας
Οι γενναίοι αγωνιστές ανατρέπουν αυτήν την βρώµικη σκλαβιά.
Δεν υπάρχει ποτέ επιστροφή από αυτόν τον δοξασµένο πόλεµο ανεξαρτησίας!
Μπροστά µας ακόµα και ατσάλινοι στρατοί να βγούνε δεν µας τροµάζουν!
Εµείς για την εθνική ανεξαρτησία, διαβήκαµε τον Έβρο και τον Νέστο,
Φτάσαµε στον στόχο µας νικώντας, συντρίβοντας όλους τους εισβολείς
Ανοίξαµε στα Βαλκάνια περίοδο µιας δοξασµένης δηµοκρατίας
Εµείς για πρώτη φορά ανάψαµε τη δάδα της ελευθερίας.
Αυτή η σηµαία θα κυµατίζει, αυτή η δηµοκρατία θα ζήσει.
Οι εχθροί απέναντι µας, πανικόβλητοι θα φύγουν!
Είµαστε εγγόνια ενός έθνους που χιλιάδες χρόνια ζει ελεύθερο,
εκείνο δηµιούργησε τις στέπες, είµαστε λιοντάρια, γεράκια των ουρανών.
Πάντα οι έφοδοι των αγωνιστών θυµίζουν φουρτούνες.
Στον πόλεµο οι εχθροί λιποθυµούνε από τον τρόµο του µεγαλείου µας.
Η Δηµοκρατία της Δυτικής Θράκης θα ζήσει, θα ζήσει!
Τα έθνη θα τα χάσουν µπροστά στην πρόοδο µας!
Ω γλυκιά Δυτική Θράκη!… Να λοιπόν, σώθηκες από την σκλαβιά.
Ω εχθροί!… Μη νοµίζετε πως το έθνος αυτό κουράστηκε από τους πολέµους
Οσονούπω θα κυµατίσει στη χώρα η µεγαλοπρεπής σηµαία της Δηµοκρατίας,
Όλοι αυτοί οι Δυτικοθρακιώτες µέχρι τον αιώνα τον άπαντα θα ζήσουν ελεύθεροι»!

Εμείς βέβαια, μετά απ’ όλα αυτά τα…επικώς συγκινητικά (και ασφαλώς κυρίως για την αναβίωσή τους στις αρχές του 21ου αιώνα), τι άλλο πια να προσθέσουμε; Ίσως μόνο το ότι για κάποια πράγματα, όσο γελοία κι αν φαίνονται, θα μπορούσε ενδεχομένως κάποτε να αποδειχθεί μοιραίο λάθος το να υποτιμούμε, αντιμετωπίζοντάς τα εσαεί μέσα στα συνήθως υπεραπλουστευτικά πλαίσια της γραφικότητας… Ν.Δ.

ΥΓ. Απολαύστε τώρα και τον…Ύμνο. (Καλά, ως προς το…ηχητικόν μέρος του πράγματος βέβαια, εμείς αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να σας προειδοποιήσουμε ότι καλό θα ήταν να αναμένετε κάτι ακόμη πιο κωμικό και πάντως όχι ακριβώς…επικό)!

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_6861.html#ixzz0cFBCcSVT

Read more...

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Τι θα συζητήσουν Πούτιν-Ερντογάν


Συνοδευόμενος από ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά από οκτώ υπουργούς του, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται, για άλλη μία φορά αυτήν την εβδομάδα, τη Ρωσία, προσκεκλημένος του ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως αναμένεται, οι δύο ηγέτες θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στη διμερή οικονομική συνεργασία που προχωρά με άλματα -αγγίζοντας, σε χρονιά κρίσης, τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ όγκου ανταλλαγών- και στον πολιτικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ο οποίος επίσης αποδίδει εντυπωσιακούς καρπούς τα τελευταία χρόνια.


ΜΟΣΧΑ, Του Γιώργου Σινανίδη
Στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης (Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Ιανουαρίου) αναμένεται να βρεθεί όλο το πλέγμα των διμερών σχέσεων, με προεξάρχουσα την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών που αναπτύσσεται ταχύτατα. Όπως εκτιμούν καλά ενημερωμένες πηγές, αναμένεται να προωθηθούν και να οριστικοποιηθούν μία σειρά από συμφωνίες που ανακοινώθηκαν κατά την επίσκεψη Πούτιν στην Άγκυρα τον περασμένο Αύγουστο και αφορούν την κατασκευή μιας δεύτερης διακλάδωσης του υπάρχοντος υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, του Blue Stream 2, που προβλέπεται να διέρχεται κάτω από την επιφάνεια του Εύξεινου Πόντου και να καταλήγει στο νότιο τουρκικό λιμάνι του Ντζεϊχάν.

Το Ντζεϊχάν, απέναντι από την Κύπρο, εξελίσσεται σε κομβικό σημείο της ρωσοτουρκικής συνεργασίας, αλλά και της γενικότερης ρωσικής ενεργειακής στρατηγικής στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, καθώς, όπως αναμένεται να συζητηθεί, η τουρκική πλευρά προτίθεται να αναθέσει σε όμιλο ρωσικών εταιρειών την κατασκευή στην περιοχή του ίδιου λιμανιού διυλιστήριο πετρελαίου. Αυτό είναι ένα από τα τουρκικά ανταλλάγματα ώστε να καμφθεί η πολυετής άρνηση του Κρεμλίνου και να δοθεί η πολυπόθητη συγκατάθεση της Μόσχας για τη συμμετοχή ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών σʼ έναν αγωγό που θα καταλήγει επίσης στο Ντζεϊχάν, συνδέοντάς το με το τουρκικό λιμάνι της Σαμψούντας, στη Μαύρη Θάλασσα.
Το Κρεμλίνο άναψε για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι το πράσινο φως σε αυτή τη συνεργασία που βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, ανταποκρινόμενο στην άδεια διέλευσης που παραχώρησε σε χρόνο-ρεκόρ η τουρκική ηγεσία στον ιταλορωσικό αγωγό φυσικού αερίου South Stream προς την Ευρώπη από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, γεγονός που επιτρέπει στη Μόσχα να παρακάμψει τα ανεπιθύμητα ουκρανικά παράλια.

Στον πετρελαιαγωγό Σαμψούντα - Ντζεϊχάν εξέφρασε την πρόθεσή του να διοχετεύσει δικά του αποθέματα και το Καζαχστάν, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την υλοποίηση του σχεδίου και απομακρύνοντας την προοπτική κατασκευής του πολύ μικρότερου σε μέγεθος πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο οποίος μοιάζει οριστικά “κολλημένος” μεταξύ των βουλγαρικών αρνήσεων και της ελληνικής αναποφασιστικότητας. Πριν από μερικά χρόνια την ίδια διαβεβαίωση είχε δώσει ο πρόεδρος του Καζαχστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάεφ στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, εγγυώμενος τη βιωσιμότητα του έργου που, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις όλων σχεδόν των πλευρών, μοιάζει να παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Κατʼ αυτόν τον τρόπο το Ντζεϊχάν αναμένεται να μετατραπεί τα επόμενα χρόνια σε τουρκορωσικό κανάλι εξαγωγών ρωσικών υδρογονανθράκων και πετρελαιοειδών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά το Ισραήλ αλλά και την υποτίθεται ενωμένη, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού, Κύπρο. Αν δεν απουσιάζουν λοιπόν εντελώς από τις εξελίξεις, βυθισμένες στη συνήθη ομφαλοσκόπηση, Ελλάδα και Κύπρος παρακολουθούν τη μετατροπή της Τουρκίας σʼ έναν από τους βασικούς ενεργειακούς, οικονομικούς και, αναπόφευκτα πλέον, πολιτικούς εταίρους της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφερόντων μας...

Ρώσοι αναλυτές και διπλωμάτες θεωρούν ότι στο τραπέζι των όλο και συχνότερων τα τελευταία χρόνια ρωσοτουρκικών διαβουλεύσεων θα βρεθούν επίσης μία σειρά από περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, με πιθανότερη σειρά αξιολόγησης τη διμερή συνεργασία στον Καύκασο και τη Μαύρη Θάλασσα, το Μεσανατολικό, καθώς και τις διευθετήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Κυπριακό. Όμως τη δουλειά των διπλωματών και των πολιτικών φαίνεται πως την κάνει πολύ καλύτερα η ίδια η οικονομία, η οποία υποδεικνύει τις οδούς ανάπτυξης των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέπτεται τη Ρωσία τη νέα χρονιά, μετά μάλιστα από πολυήμερες πρωτοχρονιάτικες διακοπές, οι οποίες μόλις τερματίστηκαν, και σʼ ένα τεταμένο, για άλλη μία φορά, κλίμα μεταξύ της Μόσχας και των παραδοσιακών εταίρων της, όπως το Κίεβο (Ουκρανία) και το Μινσκ (Λευκορωσία).

Και ο Γιώργος Παπανδρέου στη Μόσχα το Φεβρουάριο
Στο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται και η πρώτη από την εκλογή του επίσκεψη στη Ρωσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τοποθετείται περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Αθήνα και Μόσχα υποτίθεται ότι έχουν πλήρως διευκρινίσει “προεκλογικές παρεξηγήσεις” κι έχουν διαβεβαιώσει η μία την άλλη πως, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις ίδιες, όλα βαίνουν καλώς στα θέματα των κοινών ενεργειακών σχεδίων. Ωστόσο δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις, ότι τα “παράσιτα” που έχουν συσσωρευτεί δυσκολεύουν την επικοινωνία κι έχουν “παγώσει το κλίμα” ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις.

Ίσως έτσι να εξηγείται μια κάποια απογοήτευση σε διπλωματικούς κύκλους των δύο χωρών, οι οποίοι εργάστηκαν στο παρελθόν ενεργά για την προσέγγιση των δύο χωρών και τώρα συνειδητοποιούν ότι “δεν είναι η ίδια όπως παλιά η θέρμη και η επιθυμία και από τις δύο μάλλον πλευρές”.

Με την Ελλάδα σε δεινή οικονομική θέση, φαίνεται πως το μόνο που θα μπορούσε να “θερμάνει” τις εξελίξεις είναι η ανανέωση της συμφωνίας για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου και μετά το 2016, οπότε λήγει η ισχύουσα συμφωνία, αν και είναι προφανές ότι εκεί που πάσχουν οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι πλέον στον προσανατολισμό τους: κανείς δεν ξέρει για πού βαδίζουν και με ποιο σκοπό...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-makthes.gr

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_9091.html#ixzz0cF9fp438

Read more...

Οι κάτοικοι της Θράκης φοβούνται…


Μέχρι σήμερα πολλές φορές έχουν βγει στη δημοσιότητα γεγονότα της Θράκης, στα οποία το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αλλά και οι έμμισθοι σύγχρονοι γενίτσαροί του, «συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω» σε πράξεις εκτουρκισμού, σε προπαγανδιστικές ενέργειες, αλλά ακόμη και σε πράξεις ψυχολογικού καταναγκασμού ή εκφοβισμού ελλήνων μουσουλμάνων κατοίκων της θρακικής γης.
Οι πράκτορες της Άγκυρας, οι «τουρκοτσολιάδες» και οι μετέχοντες της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Θράκης», οι μουσουλμάνοι βουλευτές και οι ιμάμηδες και οι ψευτομουφτήδες, οι «γκρίζοι λύκοι» και ο «Σύλλογος Τούρκων Επιστημόνων Θράκης» εργαζόμενοι επί δεκαετίες για τον εκτουρκισμό της ελληνικής Θράκης και υπό την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, δεν έχουν καταφέρει να εγκαταστήσουν απλώς ένα κλίμα φόβου στον μουσουλμανικό πληθυσμό της περιοχής, αλλά έχουν κατορθώσει και κάτι το αδιανόητο, με την σιωπηλή φυσικά συναίνεση της ελληνικής πολιτείας: έχουν εισάγει ένα κλίμα ανασφάλειας –αλλά και φόβου- σε όλους τους κατοίκους της ακριτικής αυτής περιοχής!!!

Μεγάλη -έως και μοναδική- είναι η πολιτική ευθύνη των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων, που λόγω φοβικών συνδρόμων (μην κατηγορηθούν για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων) προχώρησαν σε παράλογες υποχωρήσεις κάτω από τις παράλογες πιέσεις που ασκούσε –και ασκεί- η Άγκυρα μέσα από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Τρία χαρακτηριστικά –μη δημοσιευμένα- περιστατικά, τοποθετημένα σε χρονολογική σειρά, τα οποία παρατίθενται στη συνέχεια, αποτυπώνουν την εξελικτική πορεία της αναίδειας των τουρκοφρόνων, την υποταγή των δικών μας πολιτικών –αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών- τουρκοτσολιάδων, καθώς και την δημιουργία των φοβικών συναισθημάτων και συναισθημάτων ανασφάλειας που έχουν καταφέρει οι ανίκανοι έλληνες πολιτικοί να δημιουργήσουν σε όλους τους έλληνες κατοίκους της περιοχής. Η θρασύτητα, μάλιστα, όλων αυτών των ομάδων που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα, έχει φτάσει μέχρις του σημείου δημιουργίας χάρτη ανεξάρτητης Θράκης, με σημαία κρατιδίου της Τουρκίας, με εθνικό ύμνο και με παράνομη-γκρίζα κυβέρνηση που έχει ορκιστεί και της οποίας μέλη είναι και μουσουλμάνοι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου!!!
1ο Περιστατικό: Ξυλοδαρμός και απειλή αστυνομικού από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Φαΐκογλου. Ο λόγος; Κλήση για παράνομο παρκάρισμα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Φυσικά, λόγω της βουλευτικής ασυλίας (που ποτέ δεν άρθηκε από την ελληνική Βουλή), ο Αχμέτ Φαΐκογλου έμεινε ατιμώρητος, ενώ ο αστυνομικός μετατέθηκε στον βόρειο Έβρο… (επειδή τόλμησε να καταγράψει την προκλητική παρανομία του μουσουλμάνου βουλευτή!!!) Το περιστατικό συνέβη μπροστά σε έκπληκτους πολίτες που δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα ίδια τους τα μάτια. Ο αστυνομικός δεν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ούτε στις ύβρεις αλλά ούτε και στα χτυπήματα που δέχτηκε. Ο δημόσιος εξευτελισμός της αστυνομίας υπήρξε ένα πρωτότυπο –για την εποχή- γεγονός… Οι εξελίξεις απέδειξαν πως ήταν απλά ο προάγγελος μίας τραγικής κατάστασης για το γόητρο της ελληνικής αστυνομίας…
2ο Περιστατικό: Ομαδικός ξυλοδαρμός τριών (3) χριστιανών στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης από ποδοσφαιρική ομάδα μουσουλμανικού χωριού. Ο λόγος; Πανηγύριζαν τα γκολ της ομάδας του εις βάρος της ομάδας των μουσουλμάνων! Φυσικά, οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά την μεσολάβηση του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Φαΐκογλου. Τα θύματα της παράλογης επίθεσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα… Οι δράστες δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, έπειτα από αναίτια υποχώρηση των ξυλοκοπηθέντων...!
3ο Περιστατικό: Ομαδικός ξυλοδαρμός ανήλικου νεαρού (χριστιανού) από ενήλικες μουσουλμάνους στο χωριό Κιμμέρια (δίπλα στην Ξάνθη). Ο λόγος; Ο ανήλικος νεαρός καυγάδισε-λογόφερε με ανήλικο μουσουλμάνο μέσα σε αστικό λεωφορείο που θα τους μετέφερε στο σχολείο τους…
Το τελευταίο αυτό περιστατικό, στο οποίο γίνεται και η αναφορά, συνέβη πριν μερικά χρόνια, αλλά αξίζει να το δούμε στην εξέλιξή του και στην απρόσμενη κατάληξή του, όχι μόνο επειδή υπήρξε βιαιοπραγία (ομαδική) εις βάρος ενός ανηλίκου, αλλά κυρίως γιατί υπήρξε ποιοτική αναβάθμιση της προκλητικότητας των τουρκολάγνων στην περιοχή…
Ο νεαρός (ανήλικος) χριστιανός μαθητής, βρισκόταν ήδη επάνω στο αστικό λεωφορείο που θα τον μετέφερε στην Ξάνθη. Στην πρώτη στάση (τρεις είναι οι συνολικές στάσεις των αστικών λεωφορείων μέσα στο συγκεκριμένο χωριό) στο χωριό των Κιμμερίων (γνωστό από παλαιότερα για την απόπειρα μεταβολής ύψους μιναρέ χωρίς σχετική άδεια, θέμα που έγινε σημαία από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για καταπάτηση θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των «τούρκων» της Θράκης) ανέβηκαν μουσουλμάνοι νεαροί (ανήλικοι) μαθητές.
Ξαφνικά, άρχισε μία λογομαχία ανάμεσα στον νεαρό ανήλικο χριστιανό με έναν ανήλικο μουσουλμάνο. Επιβάτης του λεωφορείου, αυτόπτης μάρτυρας όλου του περιστατικού, χαρακτήρισε την λογομαχία ως «συνηθισμένη, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, που συμβαίνει σε παιδιά αυτής της ηλικίας…». Κι ενώ η λογομαχία ανάμεσα στα δύο ανήλικα παιδιά συνεχιζόταν, το αστικό λεωφορείο έφτασε στην δεύτερη στάση, όπου ο νεαρός μουσουλμάνος κατέβηκε και άρχισε να τρέχει απομακρυνόμενος από το λεωφορείο… Κανείς δεν ήξερε πως ο νεαρός έτρεχε για να καλέσει… «ενισχύσεις»!!!
Στην επόμενη στάση, ανέβηκαν στο λεωφορείο περίπου 20 ενήλικες –μουσουλμάνοι- άνδρες και κατέβασαν με τη βία το νεαρό ανήλικο χριστιανό. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, απευθυνόμενος προς τον οδηγό, του είπε «εσύ δεν φταις σε τίποτε, μπορείς να φύγεις»… Αμέσως μετά άρχισαν όλοι οι ενήλικες να χειροδικούν στον ανήλικο χριστιανό μαθητή… Το λεωφορείο απομακρυνόταν και έντρομοι οι –χριστιανοί- επιβάτες του (μία γυναίκα και νεαροί ανήλικοι μαθητές) παρακολουθούσαν τον ξυλοδαρμό του νεαρού…
Η ιστορία αυτή όμως δεν είχε τελειώσει… Όταν έμαθαν, αργότερα, οι γονείς από το παιδί τους τι συνέβη, πήγαν στο χωριό των Κιμμερίων για να βρούνε τους… νταήδες που έδειραν αναίτια το ανήλικο παιδί τους… και όπως ήταν λογικό, κανείς δεν γνώριζε τίποτε…! Οι γονείς δεν μπορούσαν να βρούνε ούτε ποιος ήταν ο οδηγός του λεωφορείου… Ακόμη και η γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και που μου μετέφερε επακριβώς το περιστατικό, δεν ήθελε να εμφανισθεί λέγοντάς μου χαρακτηριστικά «δεν θέλω να μπλέξω, φοβάμαι…»…
Ο φόβος, λοιπόν, των κατοίκων έχει αποτυπωθεί (και όχι σε αυτό το επεισόδιο) πάρα πολλές φορές στην Θράκη. Φυσικά, οι «νταήδες», ποτέ δεν αναλαμβάνουν δράση εάν παρίστανται περισσότεροι του ενός άνδρες (χριστιανοί)… έχουν μάθει να «δουλεύουν" ως ομάδες κατά ανυπεράσπιστων πολιτών…
Ο φόβος των πολιτών, όμως, είναι ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό στην δημιουργία του οποίου συντελεί και η ανυπαρξία της ελληνικής πολιτείας καθώς επίσης και η απουσία διάθεσης εφαρμογής των νόμων επί ίσοις όροις… και όχι ο νόμος να εφαρμόζεται κατά περίπτωση, δηλαδή διαφορετικά στον χριστιανό και διαφορετικά στον μουσουλμάνο.
Ο φόβος που επικρατεί στις αρχές, μήπως σταθούν αιτία να «αρπάξει» το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ένα περιστατικό για να διασύρει τη χώρα μας διεθνώς, λειτουργεί ανάδρομα προς το συναίσθημα ασφάλειας και ισότητας που αισθάνονται οι μη τουρκόφρονες έλληνες πολίτες (χριστιανοί και μουσουλμάνοι). Δυστυχώς, είναι τέτοια η ανεπάρκεια του ελληνικού κράτους και τόσο γελοιωδώς ανύπαρκτη η προστασία των νόμων και των ελλήνων πολιτών, που έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται η αίσθηση πως η Θράκη έχει εγκαταλειφθεί… Σε αυτή την αίσθηση συντείνει και η πριμοδοτούμενη (από το ελληνικό κράτος) αποχώρηση των βιομηχανιών και βιοτεχνιών από την Θράκη και η προώθησή τους στην γειτονική Βουλγαρία…Για ποιόν λόγο άραγε πριμοδοτούνται-επιχορηγούνται οι επιχειρήσεις εκείνες που φεύγουν από την ακριτική αυτή γωνία της Ελλάδας; Κανένα έργο υποδομής δεν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες, εκτός της Εγνατίας Οδού (της οποίας την ύπαρξη την οφείλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση). Η πραγματική ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα (πέρα από τα αναληθή νούμερα που θέλει να εμφανίζει το ελληνικό κράτος), ενώ η μετανάστευση στο εσωτερικό ή και προς την Ευρώπη, είναι ένα γεγονός που πλήττει την Θράκη επί σειρά δεκαετιών και επαναλαμβάνεται και σήμερα. Ο πληθυσμός που ασχολείται με την γεωργία και την αλιεία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα οικονομικά… Όλα στη Θράκη καταρρέουν, και το επίσημο κράτος συνεχίζει να αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο πέρα από την είσπραξη φόρων…
Η Θράκη αιμορραγεί και οι κυβερνώντες δείχνουν να μην έχουν καμία διάθεση να βοηθήσουν…! Αντίθετα, οι εντυπώσεις που αφήνουν στον ντόπιο πληθυσμό, είναι άκρως ανησυχητικές. Η εγκατάλειψη της θρακικής γης και των κατοίκων της, σε «άνομα χέρια», καθώς ο φόβος παρέμβασης εκ μέρους των πολιτικών, αλλά και των κρατικών υπηρεσιών, δείχνουν πως η ελληνική Θράκη θα συνεχίσει να είναι ελληνική για όσο διάστημα οι κάτοικοί της θα βρίσκουν τα ψυχικά αποθέματα για να την υπερασπίζονται. Η Πολιτεία και οι νόμοι της, έχουν προ καιρού πάψει να υφίστανται όπως στην υπόλοιπη χώρα…
Στην περίπτωση της Θράκης, κάποιοι, δεν έχουν μόνο κλέψει, αλλά και έχουν ξεπουλήσει τον ελληνισμό…
Κωνσταντίνος

Read more...

Λαθρομετανάστευση και Τουρκία: Ο πολύπλευρος τρόπος άλωσης της Ελλάδας


Η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, από την Τουρκία, είναι ένα γεγονός που ανησυχεί την Ευρώπη, αλλά και την χώρα μας, για ίδιους αλλά και διαφορετικούς λόγους. Και η Ελλάδα ανησυχεί πρώτιστα για την πιθανή απώλεια εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο… που αποτελεί και κυρίαρχο σκοπό της γείτονος Τουρκίας…
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Οι πιέσεις που δέχονται ασιατικοί –και αφρικανικοί- πληθυσμοί στις χώρες τους, η οικονομική εξαθλίωση αλλά κυρίως η μηδενική –σχεδόν- αξία της ανθρώπινης ζωής λόγω πολέμων που η δύση έχει «χτίσει», έχουν εξαναγκάσει μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες να μετακινούνται προς την Ευρώπη, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Η Τουρκία, αποτελεί χώρα η οποία βρίσκεται στα σύνορα της Ε.Ε. και του δυτικού κόσμου και στην ουσία είναι το τελευταίο εμπόδιο των λαθρομεταναστών πριν βρεθούν στη γη της δημοκρατίας, στην Ελλάδα…

Αυτούς τους ανθρώπους, το πολιτικό –και όχι μόνο- καθεστώς της «ευρωπαϊκής Τουρκίας» τους χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης προς την Ευρώπη, αλλά ιδιαίτερα προς την Ελλάδα, ευελπιστώντας να εισπράξει ένα πολύτιμο κομμάτι του Αιγαίου.
Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο; Εάν η Τουρκία «αποδείξει» πως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πραγματοποιεί επιτυχώς επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, τότε η Άγκυρα θα αιτηθεί να «αναλάβει» μέρος του Αιγαίου στο οποίο έχει την δυνατότητα να βρίσκεται σε χρόνους πολύ μικρότερους από ότι η Ελλάδα… Με αυτό το σκεπτικό, η Τουρκία επιθυμεί να «αλώσει» ένα μεγάλο κομμάτι του Αιγαίου, στο όνομα του ανθρωπισμού και της διάσωσης ανθρώπινων ζωών!!!
Οι δρόμοι που οι λαθρομετανάστες κινούνται για να εισέλθουν στη χώρα μας, είναι –αναγκαστικά- δύο: δια θαλάσσης σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας, αλλά και μέσω του ποταμού Έβρου, ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερους κινδύνους λόγω ιδιότυπων ρευμάτων αλλά κυρίως λόγω των ναρκοπεδίων που βρίσκονται εκατέρωθεν των πλευρών του (απορίας άξιο είναι πως οι θάνατοι λαθρομεταναστών σε τουρκικά ναρκοπέδια είναι ελάχιστοι, ενώ οι αριθμοί νεκρών από την πλευρά της Ελλάδας έχουν αναγκάσει σε παρέμβαση της Ευρώπης για καταστροφή τους..!).
«Το ποτάμι έχει καταπιεί πολλούς και είναι άγνωστος αριθμός των λαθρομεταναστών που χάνονται στα νερά του», ομολογεί συνοριοφύλακας που υπηρετεί επί χρόνια στην βόρεια περιοχή του Έβρου. «Αυτά τα πτώματα δεν βρίσκονται ποτέ. Σκαλώνουν σε ρίζες δέντρων ή σε «ρουφήχτρες» του ποταμού και τελικά τρώγονται από τα ψάρια...», συνεχίζει ο συνοριοφύλακας, θέτοντάς μας μπροστά σε μία σκληρή πραγματικότητα. «Είναι γεγονός πως πάρα πολλοί λαθρομετανάστες, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους αμέσως μετά την σύλληψή τους στο ελληνικό έδαφος, ομολογούν με θυμό πως οι τούρκοι αξιωματικοί τους παίρνουν όλα τα χρήματα ή οτιδήποτε αξίας μεταφέρουν, ενώ οι τούρκοι στρατιώτες βγάζουν την σεξουαλική τους στέρηση πάνω σε κορμιά νεαρών κοριτσιών και αγοριών. Συνηθίζονται οι ομαδικοί βιασμοί, ενώ σε όποιον λαθρομετανάστη διαμαρτύρεται συνηθίζουν να εφαρμόζουν το δίκαιο της Coca-Cola, που δεν είναι τίποτε άλλο από βιασμό με τη χρήση του μπουκαλιού του συγκεκριμένου αναψυκτικού…»
Οι αφηγήσεις, όσο και αν σοκάρουν, λένε μία μεγάλη αλήθεια… Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες… και η λαθρομετανάστευση μέσω του ποταμού Έβρου αποτελεί ουσιαστικά το «προπέτασμα καπνού» των αιτίων της λαθρομετανάστευσης μέσω θαλάσσης προς τα ελληνικά νησιά, όπου παρατηρούνται «αξιόλογες» λαθρομεταναστευτικές μετακινήσεις. Και το αξιόλογο δεν αναφέρεται στους αριθμούς των μεταφερόμενων λαθρομεταναστών, αλλά στους τρόπους μεταφοράς τους ή και στους τόπους όπου επιλέγεται αυτή η μεταφορά. Και οι «τρόποι» προδίδουν και τις σκοπιμότητες που προσπαθούν να κρύψουν οι τουρκικές αρχές… Και ας μην ξεχνάμε πως αρκετές φορές συνελήφθησαν στην Ελλάδα έμποροι λαθρομεταναστών, οι οποίοι ήταν αποδεδειγμένα πράκτορες της ΜΙΤ (Τουρκική Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών)…
Άλλοτε, λοιπόν, οι λαθρομετανάστες μεταφέρονται με σκάφη του τουρκικού λιμενικού σώματος (στο πρόσφατο παρελθόν δημοσιοποιήθηκαν πλήθος φωτογραφιών αλλά και βίντεο που επαληθεύουν την εμπλοκή των τουρκικών αρχών στην διακίνηση των λαθρομεταναστών) και άλλοτε, πάλι, φορτώνονται είτε σε φουσκωτές λέμβους είτε σε σάπιες βάρκες και «στέλνονται» προς τα ελληνικά νησιά. Οι δύο αυτοί τρόποι «περιέχουν» και κάποιες ποιοτικές διαφορές στους συλληφθέντες, που εστιάζονται κυρίως στην ηλικία και στο βάθος πίστης στο ισλάμ… Φονταμενταλιστές, αλλά και «ύποπτοι» ως πράκτορες της Τουρκίας, μεταφέρονται με την «ευθύνη» σκαφών των τουρκικών αρχών, ενώ οικογένειες και άνθρωποι που δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία, αφήνονται σε σάπιες βάρκες. Σκοπός, είναι να πνιγούν όσοι περισσότεροι γίνεται, προκειμένου να αμφισβητηθεί η ικανότητα της Ελλάδας σε επιχειρήσεις έρευνας κα διάσωσης… Ταυτόχρονα, όμως, σκοπός είναι περάσουν μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες, φανατικοί και σκληροί φονταμενταλιστές. Για ποιόν λόγο γίνεται ο διαχωρισμός τους άραγε;
Το δεύτερο σημείο, που διαφοροποιεί την μετακίνηση των λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς ελληνικά νησιά, είναι οι «τόποι εισόδου». Παραδόξως, έχει «ξεχωρίσει» το Αγαθονήσι ως στόχος των μετακινούμενων λαθρομεταναστών… ενώ την ίδια στιγμή, η τουρκική πλευρά προσπαθεί με κάθε τρόπο να πιέσει ώστε να της αναγνωριστεί ως τουρκικός θαλάσσιος (αλλά και εναέριος) χώρος η συγκεκριμένη περιοχή… Θα πρέπει να προστεθεί πως στην συγκεκριμένη περιοχή έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη σημαντικότατων κοιτασμάτων πετρελαίου και ίσως να είναι και ο κυρίαρχος λόγος της τουρκικής εμμονής για την «υφαρπαγή» της…
Τις τελευταίες ημέρες η θάλασσα «βγάζει πτώματα» στις ακτές της Θράκης
Στους 12 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών λαθρομεταναστών που έχουν εντοπιστεί αυτές τις ημέρες σε Έβρο και Ροδόπη. Σήμερα σχεδόν 5 ώρες διήρκησε η επιχείρηση ανεύρεσης που στήθηκε στο Δέλτα του Έβρου μετά από ειδοποίηση ενός ψαρά ότι είχε δει δύο πτώματα. Τελικά και αφού χρειάστηκε η συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή εντοπίστηκαν τα δύο άψυχα σώματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μαρώνειας στήθηκε σήμερα ανάλογη επιχείρηση εντοπίζοντας ακόμη τρεις. Σύμφωνα με πληροφορίες βούλιαξε βάρκα που μετέφερε λαθρομετανάστες από την γειτονική χώρα με αποτέλεσμα να πνιγούν.
Και στο σημείο αυτό τίθεται το σημαντικό ερώτημα: Γιατί οι τούρκοι «έμποροι λαθρομεταναστών» έβγαλαν στα ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους μία βάρκα με λαθρομετανάστες και μάλιστα σε χρονικό διάστημα με άσχημες καιρικές συνθήκες; Ο πνιγμός των επιβατών της βάρκας ήταν κάτι περισσότερο από σίγουρος… και η ο σκοπός της Τουρκίας γίνεται πλέον σαφέστερος: Η απόδοση στην Ελλάδα ως ανίκανης χώρας να πραγματοποιήσει έγκαιρες επεμβάσεις με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης… Η Τουρκία επιθυμεί να αναλάβει αυτή την ευθύνη για να μπορεί να μετακινεί πλοία και αεροπλάνα (με πρόφαση την έρευνα και διάσωση) σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του αρχιπελάγους…
Δεδομένων των τακτικών και των μεθόδων που χρησιμοποιεί η Τουρκία προκειμένου να μετακινήσει μεγάλους πληθυσμούς λαθρομεταναστών προς την χώρα μας, θεωρείται απολύτως βέβαιο πως η Άγκυρα σκοπεύει στην οικονομική επιβάρυνση της Ελλάδας και στην κοινωνική πίεση (και πιθανή αντίδραση) που θα προκαλέσουν οι λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της Ελλάδας. Εξάλλου, ένας σημαντικός αριθμός φονταμενταλιστών και ένας άγνωστος αριθμός τούρκων πρακτόρων έχει εισέλθει στην χώρα μας με το ένδυμα του λαθρομετανάστη…
Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας γνωρίζουν πολύ καλά πως ανάμεσα στους λαθρομετανάστες υπάρχουν και εκπαιδευμένοι ισλαμιστές τρομοκράτες (σχετική ειδοποίηση είχε αποστείλει προς την ελληνική κυβέρνηση το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ κατά το 2009). Πώς σκοπεύει να αντιδράσει η Ελληνική πλευρά; Η περίπτωση ελληνοποίησης των λαθρομεταναστών, δυστυχώς, μοιάζει με την στρουθοκάμηλο, που βάζοντας το κεφάλι στο χώμα έχει την εντύπωση πως το πρόβλημά της έχει εξαφανιστεί…!
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Αύριο θα παρατεθεί μία συζήτηση με έναν λαθρομετανάστη από το βόρειο Ιράκ. Η συζήτηση έγινε πέρυσι στην Αθήνα και είναι ενδεικτική του περιεχομένου της ποιότητας και της σκοπιμότητας των λαθρομεταναστευτικών κυμάτων προς την χώρα μας

Read more...

Τουρκικές επιδιώξεις στη Μεσόγειο Θάλασσα


Του Θεόδωρου Καρυώτη, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στις ΗΠΑ, μέλους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας

H Τουρκία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στη Μεσόγειο, όπως έκανε και στη Μαύρη Θάλασσα, αγνοώντας τη Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας, προσπαθώντας να επιφέρει ένα προηγούμενο και να αποκόψει την Ελλάδα από την Κύπρο. Τα τελευταία δύο χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να δημοσιεύουν, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, έναν εντελώς απαράδεκτο χάρτη χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το Δίκαιο της Θάλασσας. Οπως φαίνεται από τον χάρτη αυτό, εμφανίζουν την Κύπρο να αποτελείται από δύο κράτη, με την αποκαλούμενη «Νότιο» Κύπρο να έχει μια περιορισμένη ΑΟΖ. Επιπλέον αρνούνται να δώσουν δικαιώματα ΑΟΖ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, πετυχαίνοντας έτσι να... αποκτήσουν θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο!

Η τραγωδία έγκειται στο γεγονός ότι έχουν προσεγγίσει τους Αιγυπτίους, που φαίνεται ότι αποδέχονται μια τέτοια οριοθέτηση, που δεν δίνει δικαιώματα ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά Καστελόριζο και Στρογγύλη, κι έτσι εμφανιζουν την ΑΟΖ της Αιγύπτου να συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι «καταργούνται» τα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο χάρτης που δείχνει τι ισχύει σήμερα, παρουσιάζει ξεκάθαρα την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας και τον λόγο που δεν επιθυμεί καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο. Από τον ίδιο χάρτη διαπιστώνουμε επίσης τη μεγάλη ζημιά που κάνει το Καστελόριζο στην Τουρκία, αγκάθι πραγματικό για τα πονηρά της σχέδια στη Μεσόγειο. Τέλος, ο χάρτης δείχνει την ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου, όπου ξεκάθαρα φαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε ένα τραγικό λάθος όταν αποφάσισε να αρχίσει συνομιλίες με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών των δύο κρατών. Το τραγικό λάθος έγκειται στο γεγονός ότι η Ελλάδα άρχισε τις συνομιλίες της με την Αίγυπτο, χωρίς να πάρει κάποια ρητή και σαφή διαβεβαίωση από αυτήν ότι θα δοθούν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο. Τώρα που οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει φαίνεται ότι οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να δώσουν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική πλευρά.

Συνομιλίες
Τα πράγματα βέβαια έγιναν χειρότερα όταν οι Αιγύπτιοι ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με τη Τουρκία τη στιγμή που η Αίγυπτος δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη γείτονα χώρα! Η Αίγυπτος θα μπορούσε να διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία μόνο αν δεν αναγνωρισθούν τα δικαιώματα του Καστελόριζου. Ο νοών νοείτω! Η Αίγυπτος ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι θα είχε συνομιλίες μαζί της στο Κάιρο, στις 20 Ιουνίου του 2009, και αμέσως μετά, στις 22 Ιουνίου 2009, με την τουρκική πλευρά! Η Ελλάδα αντί να προβεί σε έντονη διαμαρτυρία γι’ αυτή την αιγυπτιακή θέση, που παραβιάζει ξεκάθαρα το Δίκαιο της Θάλασσας, πήγε στη συνάντηση στις 20 Ιουνίου γνωρίζοντας ότι δυο μέρες αργότερα Αιγύπτιοι και Τούρκοι θα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι.
Αμεση οριοθέτηση ζώνης μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου
Η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει ασχοληθεί καθόλου με το θέμα και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία ζητώντας δύο απλά πράγματα από του Αιγυπτίους.
Πρώτον, να μη κάνουν κάποια συμφωνία με την Τουρκία και δεύτερον, να κάνουν οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, που και αυτοί έχουν υπογράψει. Πριν από μερικά χρόνια η κυπριακή πλευρά προσέγγισε την ελληνική κυβέρνηση και της ζήτησε να προχωρήσουν στην οριοθέτηση της ΑΟΖ των δύο κρατών, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν άδραξε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία που θα δημιουργούσε κι ένα προηγούμενο για το Καστελόριζο, αλλά και θα δημιουργούσε μόνιμα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο! Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ με αυτή της Κύπρου δεν αποτελεί μόνο πράξη δειλίας, αλλά και μεγάλης απερισκεψίας.
Εύχεται κανείς η νέα κυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ, να διορθώσει σύντομα αυτό το λάθος και ταυτόχρονα να ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) γι’ αυτή την οριοθέτηση δύο κρατών-μελών της. Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να προστατέψει τα συμφέροντά της στην περιοχή, γιατί μια οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Τουρκία μειώνει το μέγεθος της ΑΟΖ της ΕΕ στη Μεσόγειο.
Εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πραγματοποιήσει άμεσα οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ώστε να προκαταλάβει την παράνομη Τουρκική ΑΟΖ στη Μεσόγειο, τότε η Ελλάδα θα υποστεί μια μεγάλη ήττα.

Read more...

Έργο Ελλήνων πρακτόρων η έκρηξη στο τουρκικό εργοστάσιο πυρομαχικών;


Το παραπάνω ερώτημα θέτουν με σημερινά τους δημοσιεύματα οι τουρκικές εφημερίδες Zaman και Sabah, επισημαίνοντας σχετική αναφορά της εφημερίδας Πρώτο Θέμα της προηγούμενης εβδομάδας. Yπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιουλίου 1997 σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη στο εργοστάσιο πυρομαχικών της τουρκικής εταιρίας ΜΚΕΚ στο Kirrikale της κεντρικής Τουρκίας με αποτέλεσμα το θάνατο ενός και το τραυματισμό δεκάδων. Το Πρώτο Θέμα είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στη πολυετή δράση των στελεχών της ΕΥΠ Β. Γιαννόπουλο και Σ. Καλεντερίδη, για τον οποίο επισημαίνεται ότι επικηρύχθηκε από την Άγκυρα με $1 εκατ. λίγες ημέρες μετά την έκρηξη.
Αν και η έκρηξη καταχωρήθηκε αργότερα ως ατύχημα, τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σύμφωνα με τη ΜΙΤ ο τελευταίος "βρισκόταν πίσω από την έκρηξη στο εργοστάσιο πυρομαχικών".


Read more...

Απόκτηση βαρέος οπλισμού από τη ΜΙΤ;


Στο χθεσινό δελτίο πληροφοριών που εκδίδει καθημερινά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αναφέρεται ότι η "Υποεπιτροπή Εσωτερικών Θεμάτων της Βουλής, παρά την εκπεφρασμένη αντίθεση του Γενικού Επιτελείου, ενέκρινε την απευθείας προμήθεια βαρέος οπλισμού από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας και τη ΜΙΤ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη συννενόηση και άδεια από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις "

Ως βαρύς οπλισμός θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν πολυβόλα και τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή ενώ σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τα ενεργά στελέχη της ΜΙΤ μπορούν να φέρουν χωρίς περιορισμούς το υπηρεσιακό τους όπλο. Αντιθέτως, το προσωπικό της ΕΥΠ οπλοφορεί μόνο για τις περιπτώσεις της προστασίας του και της φύλαξης των εγκαταστάσεών της υπό τις προϋποθέσεις του Ν. 3169/2003.

Read more...

Παραλειπόμενα της σύγκρουσης Κεμαλιστών-Ισλαμιστών


Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε χθες τη κατάργηση της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής μέσω της οποίας το στρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας ενημέρωνε τη τουρκική κοινή γνώμη για τις δραστηριότητες του στρατεύματος αλλά επιχειρούσε και πολιτικές παρεμβάσεις παίρνοντας θέση για σειρά ζητημάτων που αφορούν τη γείτονα. Πλέον, συνεντεύξεις Τύπου θα διοργανώνονται μόνο "όταν υπάρχει σημαντικό ζήτημα".

Παράλληλα, έντονο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η περίπτωση του νεαρού Τούρκου αρνητή στράτευσης Εnver Aydemir, ο οποίος επικαλείται τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις για να μην καταταγεί και συγκεκριμένα στον ισχυρισμό ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βασίζονται σε κοσμικές και κεμαλικές αρχές. "Δεν μπορώ να εκτίσω στρατιωτική θητεία σε χώρα με κοσμικό πολίτευμα" δήλωσε. Ο Aydemir συνελήφθη ενώ προσήλθε στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε συνέδριο του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου με θέμα την άρνηση στράτευσης, διότι αρνήθηκε να υπακούσει σε δικαστική απόφαση που τον διέτασσε να παρουσιασθεί στη στρατολογία και ζούσε ως φυγάς, όπως πολλοί αρνητές στράτευσης στη χώρα. Ως γνωστόν, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει δικαίωμα αντίρρησης συνειδήσεως και δεν παρέχει δυνατότητα εναλλακτικής άοπλης θητείας στους άρρενες πολίτες της.

Read more...

Η Άγκυρα στρέφεται στις τουρκικές μειονότητες


Ειδική υπηρεσία, η οποία θα ασχολείται με τις υποθέσεις των Tούρκων πολιτών που ζουν εκτός Τουρκίας και θα περιλαμβάνει ένα γραφείο "που θα επιλαμβάνεται των υποθέσεων των τουρκικών μειονοτήτων που ζουν σε γειτονικές χώρες" ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Faruk Celik. H νέα διεύθυνση θα μειώσει τη γραφειοκρατία για τη επίλυση των προβλημάτων των Tούρκων ομογενών που ζουν στο εξωτερικό ενώ θα συμβάλλει στη καλλιέργεια στενότερων σχέσεων με τη τουρκική διασπορά.
"Φυσικά, η Τουρκία δεν έχει μια αυτοκρατορική συμπεριφορά απέναντι σε αυτές τις ομάδες αλλά έχουμε έξι εκατομμύρια Τούρκους πολίτες και ομογενείς που ζουν εκτός Τουρκίας. Αυτή η νομοθεσία θα συμβάλλει στην επιτάχυνση του διαλόγου με αυτές τις ομάδες", διευκρίνισε ο Τούρκος υπουργός και πρόσθεσε ότι "η νέα διεύθυνση θα περιλαμβάνει επίσης ένα γραφείο το οποίο θα ασχολείται με ΜΚΟ, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί από Τούρκους πολίτες σε άλλες χώρες".


Read more...

Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος "Απαράδεκτες οι προτάσεις Ταλάτ"


Aπολύτως αρνητικές είναι ο εκτιμήσεις των κυπριακών κομμάτων για τις προτάσεις Ταλάτ. Σε κοινή συνάντηση αύριο ο πρόεδρος Χριστόφιας και οι αρχηγοί των πολιτικών κόμματων θα τις αξιολογήσουν για το κεφάλαιο «Διακυβέρνηση- Κατανομή Εξουσιών», μια μέρα πριν από την εντατικοποίηση των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, αλλά είναι απίθανο ότι θα τις κάνουν δεκτές.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας απέφυγε και σήμερα να σχολιάσει το περιεχόμενο των προτάσεων. Περιορίστηκε μόνο να δηλώσει ότι δεν έχει εκπλαγεί από τις προτάσεις.

Ωστόσο, τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς επίσης το ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι χαρακτήρισαν τις προτάσεις απαράδεκτες και ζήτησαν από τον πρόεδρο Χριστόφια να αναπροσαρμόσει την στρατηγική του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά στην ουσία έχει τορπιλίσει τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων.

Ο Φ. Φωτίου σημείωσε ότι οι στόχοι και η στρατηγική της Τουρκίας είναι πλέον ξεκάθαροι και δεν είναι άλλοι από τη συνομοσπονδία και τη λύση των δύο κρατών.

Ανέφερε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική αντιμετώπισης της τουρκικής αδιαλλαξίας, την οποία και θα πρέπει να καταγγείλει στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Πρόκληση και εμπαιγμό χαρακτηρίζει τις προτάσεις Ταλάτ ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου και ζητά επανατοποθέτηση του κυπριακού στη βάση της εισβολής, της κατοχής και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο γ. Ομήρου είπε ότι με τις προτάσεις υπογραμμίζεται η επιμονή της Τουρκίας σε δύο χωριστά κράτη, με ίση αριθμητική συμμετοχή, με βέτο σε όλες τις αποφάσεις και με διαχωρισμό του FIR.

Αποκορύφωμα της πρόκλησης, συνέχισε, είναι ότι ζητούν δικαιώματα Ευρωπαίων πολιτών για τους Τούρκους υπηκόους, προτού η Τουρκία καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι τώρα είναι καιρός ο πρόεδρος Χριστόφιας να αντιληφθεί ότι η όλη διαδικασία δεν μας οδήγησε σε καλά μονοπάτια.

Πρέπει να αλλάξουμε πορεία, υπέδειξε, προσθέτοντας ότι το κόμμα του έχει προτάσεις, τις οποίες θα καταθέσει αύριο στη συνάντηση των αρχηγών.

Η γενική γραμματέας των Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου, δήλωσε ότι οι προτάσεις της τουρκικής πλευράς είναι απαράδεκτες, φοβερά σκληρές και δεν δίνουν περιθώριο για συζήτηση.

Εξάλλου, αρνητικά σχόλια για τις προτάσεις Ταλάτ διατυπώνει σε σημερινό αναλυτικό ρεπορτάζ για το περιεχόμενο τους η εφημερίδα «Πολίτης», η οποία το 2004 είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν και υποστηρίζει σταθερά τις διαπραγματεύσεις και τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

(Ανανέωση 15:05 10/01) Οι προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το κεφάλαιο «διακυβέρνηση - κατανομή εξουσιών» είναι «κατά κοινή διαπίστωση απαράδεκτες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά τη σημερινή ανταλλαγή απόψεων για το περιεχόμενό τους μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και των ηγετών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Οι προτάσεις, υπογράμμισε ο Σ.Στεφάνου, «δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για συζήτηση και πόρρω απέχουν από τα συμφωνηθέντα για λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας». Επίσης δήλωσε ότι οι προτάσεις Ταλάτ θεωρούνται «επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει την προσεχή Παρασκευή για να ενημερωθεί για την πρώτη φάση των εντατικών διαπραγματεύσεων Χριστόφια - Ταλάτ, οι οποίες αρχίζουν αύριο το πρωί.

Εξ άλλου, στις 18 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνομιλίες στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Υπογραφή διμερούς οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Κίνας


Κατά τη διάρκεια διμερούς φόρουμ που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 8 Ιανουαρίου, με αντικείμενο τις επενδύσεις και την διμερή οικονομική συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Κίνας, οι δύο χώρες υπέγραψαν 38 συνολικά συμφωνίες.

Οι συμφωνίες αυτές περιελάμβαναν την εισαγωγή από την Κίνα τουρκικών προϊόντων όπως μάρμαρο, ορυκτά, και άλλα τουρκικά προιόντα, καθώς και τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών σε ενεργειακές επενδύσεις στην Τουρκία.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας παρευρέθησαν, ο Τούρκος Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Zafer Caglayan και ο Κινέζος Υπουργός Εμπορίου Chen Deming.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP