Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Νταβατζιλίκι πουλάει ανενόχλητος επί ελληνικού εδάφους ο Ε.Μπαγίς


Πρόκληση που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα οδηγούσε απ'ευθείας εκτός συνόρων αυτόν που την ξεστόμισε, αλλά στην Ελλάδα του σήμερα, αντιμετωπίζεται ως "ελληνοτουρκική προσέγγιση" είχαμε σήμερα στην Θράκη από τον Εγκεμέν Μπαγίς, Τούρκο υπουργό για υποθέσεις της Ε.Ε. ο οποίος με την σύζυγο του Ρ.Τ.Ερντογάν στο πλευρό του, μιλώντας σε Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, εξεμέτισε να εξής: «Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Η Δυτική Θράκη δεν είναι ορφανή. Στην πραγματικότητα, είμαστε πιο κοντά από κάποιες άλλες περιοχές της Τουρκίας. Και από άποψη της απόστασης αλλά και από την άποψη της καρδιάς».

Το ότι "δεν είναι μόνοι" οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες στους οποίους απευθυνόταν ο Ε.Μπαγίς, το ξέρουν οι ίδιοι γιατί ζουν στην Ελλάδα. Το ότι αυτός "πουλάει προστασία" ως νταβατζής των Βαλκανίων ανενόχλητος επί ελληνικού εδάφους, είναι κάτι που θα πρέπει επιτέλους να απασχολήσει μιά κυβέρνηση και ένα υπουργείο Εξωτερικών που δείχνουν διατεθειμένοι να εκχωρήσουν δωρεάν τα πάντα.

Η Εμινέ Ερντογάν από την πλευρά της, τόνισε ότι φέρνει τους χαιρετισμούς του συζύγου της και δήλωσε ότι από το 2004 όπου επισκέφθηκε μαζί με τον άνδρα της την Αθήνα έχουν συμβεί πολλά θετικά για τους κατοίκους της περιοχής. Η ίδια μάλιστα τόνισε επίσης ότι "Να ξέρετε ότι στην Τουρκία νιώθουμε τους πόνους σας , τις δυσκολίες σας , τις χαρές σας». Αν είναι δυνατόν!

Η ίδια συνέχισε «Αδέλφια μου, σας παρακαλώ να διατηρήσετε τα ήθη τα έθιμα σας και κυρίως τη γλώσσας σας. Παράλληλα όμως μην παραμελήσετε να μάθετε και την Ελληνική γλώσσα (σ.σ.: Πάλι καλά! Ευχαριστούμε σουλτάνα Εμινέ!). Ζητώ να διδάσκετε στα παιδιά σας τις αξίες μας. Μια ομάδα η οποία είναι δεμένη στις ιστορικές αξίες, στην ταυτότητα της και στον πολιτισμό της θα είναι πάντα όρθια και θα είναι πάντα δυνατή» κατέληξε η σύζυγος του τούρκου πρωθυπουργού.

Πόσο ξεφτιλισμένοι και εθνικά εκφυλισμένοι μπορεί να είναι οι καθ'ύλην αρμόδιοι που δεν αντιδρούν; Πόσο;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΜΙΝΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού πραγματοποίησε σήμερα στη Θράκη ημερήσια επίσκεψη. Πρωτη στάση ήταν στο χωριό Κικίδιο όπου μετείχε σε διαγωνισμό ανάγνωσης Κορανίου που είχε οργανώσει ο ψευδομουφτής Κομοτηνής. Ολοι μίλησαν ή σαφέστατα υπονόησαν τα γνωστά περί Τούρκων και Τουρκικής Μειονότητας στην Δ. Θράκη. Η ομογενοποίηση δηλαδή σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό δηλαδή που δεν μπόρεσε να το πετύχει η Τουρκία εντός των συνόρων της με τους Κούρδους, τείνει να το πετύχει εκτός συνόρων χάρη στους Έλληνόφωνους πολιτικούς.

Ηλίθιοι, να τα αποτελέσματα της ¨φιλίας¨ σας με την Τουρκία .Απολαύστε τα.

Τμήμα ομιλίας της Εμινέ Ερντογάν στο χωριό Κικίδιο της Κομοτηνής 22-5-2011 Σήμερα με την επίσκεψη που πραγματοποιούμε βιώνουμε την ευτυχία και την περηφάνια να είμαστε μαζί σας αδέρφια της Δυτικής Θράκης.
Την Δ. Θράκη την επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά μαζί με τον πρωθυπουργό το 2004.
Με ευχαρίστηση αναφέρω ότι σε αυτά τα 7 χρόνια που πέρασαν και στην Τουρκία και στην Ελλάδα, υπήρξαν πολλές θετικές εξελίξεις.
Οι αναπτυχθείσες μετά από επίμονες προσπάθειες της Τουρκίας σχέσεις φιλίας με την Ελλάδα, αναμφίβολα είχαν και την αντανάκλαση τους σε αυτήν την περιοχή.
Θέλω να ξέρετε το εξής : Εμείς στην Τουρκία τις στεναχώριες σας και τα βάσανα σας, όπως και την ευτυχία σας και τις χαρές σας τις νοιώθουμε στην καρδιά μας όσο και εσείς.
Πιστέψτε πως όσο ευτυχισμένοι και γαλήνιοι είστε εσείς, τόσο γαλήνιοι και ευτυχισμένοι γινόμαστε και εμείς. ………….
Μην παραμελείτε να μάθετε ελληνικά. Επιθυμώ να αγωνίζεστε να μεταδώσετε στα παιδιά σας κατά τον καλύτερο τρόπο τις αξίες που μας κάνουν αυτό που είμαστε.
Μια κοινότητα πιστή στους ιστορικούς της δεσμούς, που στηρίζει την ταυτότητα της και τον πολιτισμό της θα σταθεί όρθια και πάντα θα είναι ισχυρή.
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου για σους μόχθησαν για αυτή την ωραία εκδήλωση. Η ενότητα και η ομοψυχία μας ας είναι παντοτινή.
Ομιλία του υπουργού Επικρατείας και αρχιδιαπραγματευτή Εγεμέν Μπαγίς Μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, αξιότιμα αδέρφια μου, ευρισκόμενος εδώ σε αυτά τα εδάφη ως γαμπρός μαζί με την γυναίκα μου αισθάνθηκα μεγάλη περηφάνια.
Μαζί με την αξιότιμη κυρία, σας φέραμε τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού μας του κυρίου Ερντογάν.
Αποτελεί περηφάνια για εμάς ότι εσείς εδώ στηρίζετε τις αξίες σας και ότι για χάριν του αύριο των παιδιών σας, χέρι-χέρι και καρδιά με καρδιά όλοι μαζί γίνατε μια δύναμη.
Αξιότιμα αδέρφια μου και εγώ έζησα δεκαεφτά χρόνια εκτός Τουρκίας. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να είσαι Τούρκος εκτός Τουρκίας.
Το να είσαι Τούρκος στην Τουρκία και να ασκείς τον τουρκισμό στην Τουρκία είναι εύκολο. Αποτελεί όμως μια αλήθεια ότι ο Τούρκος όπου και να γεννηθεί Τούρκος είναι και θα παραμείνει Τούρκος.
Κατά τον ίδιο τρόπο ένας Ρωμιός όπου και να γεννηθεί Ρωμιός είναι και Ρωμιός θα παραμείνει.
Την περασμένη Παρασκευή παραβρεθήκαμε σε παρόμοια εκδήλωση των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Θεός έδωσε μια εβδομάδα μετά να βρισκόμαστε εδώ μαζί σας.
Στην Τρίτη που μεσολάβησε είχα την τύχη να έχω γεύμα στην Κωνσταντινούπολη με τον ευρισκόμενο εκεί δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Κατά την συνομιλία μαζί του ο κύριος δήμαρχος είπε ότι ¨Εμείς είμαστε μέλη της Ε.Ε.
Κάποιες χώρες όμως της Ε.Ε δεν είναι τόσο κοντά σε εμάς όσο εσείς. Εκείνοι είναι οι συνέταιροι μας, αλλά εσείς είστε τα ξαδέρφια και οι συγγενείς μας.
Ο άνθρωπος μπορεί να επιλέγει τον συνέταιρο του αλλά δεν μπορεί να επιλέξει τους συγγενείς του¨.
Αποτελεί σήμερα μια πραγματικότητα, ότι τόσο για τους και Ρωμιούς πολίτες μας τόσο και για εσάς υπάρχουν δυο πρωθυπουργοί που εργάζονται για την ευδαιμονία σας.
Τόσο ο πρωθυπουργός κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο κύριος Παπανδρέου καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε τα αδέλφια μας να ζούνε και στις δύο χώρες στις οποίες είναι πολίτες μέσα σε γαλήνη.
Παρά τις αντιδράσεις από τις ίδιες τους τις χώρες, για χάριν της γαλήνης σας και για το αύριο σας, κάνουν μεγάλες προσπάθειες.
Η κυρία Ερντογάν στήνει στενές σχέσεις και φιλίες με τις συζύγους των ηγετών του κόσμου. Μια από τις συζύγους με την οποία έχει τις καλύτερες των σχέσεων είναι η σύζυγος του κυρίου Παπανδρέου.
Και σας το λέω γιατί ήμασταν μάρτυρες, ότι την φιλία που αναπτύσσει την χρησιμοποιεί σε κάθε ευκαιρία για να συμβάλει σε εσάς.
Και επιθυμώ από εδώ να την ευχαριστήσω για αυτό. Αξιότιμα αδέρφια μου, θέλω να ξέρετε ότι η Δυτική Θράκη δεν είναι μόνη.
Η Δυτική Θράκη δεν είναι κακόμοιρη.
Από ότι είδα ερχόμενος από το αεροδρόμιο ως εδώ, εσείς είστε πολύ πιο κοντά μας από πολλά μέρη της Τουρκίας. Και σαν απόσταση και σαν καρδιές.
Η συνεισφορά σας εδώ ως πολίτες της Ε.Ε. στην οποία εμείς εργαζόμαστε για να εισέλθουμε, ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Για αυτό σας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας.
Η μεγαλύτερη προσδοκία μας από εσάς είναι να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, να παραμένετε δεμένοι και να ενισχύετε ο ένας τον άλλο.
Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, μπορεί να έχετε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά να ξέρετε ότι η ενότητα γεννά δύναμη και ισχύ.
Να στηρίζετε ο ένας τον άλλο. Συνεχίστε ως σωστοί πολίτες της χώρας στην οποία ζείτε να συμβάλετε στις καλές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.
Φεύγοντας μετά από εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να παραστούμε στην τελετή σουνέτ του εγγονού του συγχωρεμένου Αχμέτ Σαδίκ που είχε προσπαθήσει πολύ για την ελληνοτουρκική φιλία.
Τον μνημονεύουμε και ευχόμαστε για έλεος.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ηγέτες της κοινότητας που συνεχίζουν τις προσπάθειες του, τον πρόεδρο και τα μέλη της Συμβουλευτικής μας Επιτροπής, τον μουφτή μας του χοτζάδες μας, τους δασκάλους μας και όλα τα αδέρφια μας.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τα αδέρφια μας που μόχθησαν για αυτήν την τόσο σημαντική τελετή που μας ενώνει με τις αξίες μας και μας ενώνει μεταξύ μας. …………………. Εύχομαι η ειρήνη πάντοτε να κυριαρχεί σε αυτά τα μέρη.
Επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας αυτό το καλό νέο.
ΟΙ αερογραμμές μας πλέον αρχίζουν να πετάνε 4 φορές την εβδομάδα για Θεσσαλονίκη.
ΟΙ γέφυρες μεταξύ μας κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται.
Δίνω τον λόγο στον κύριο Μουεζίνογλου που με στήριξε πολύ όταν ήμουν υποψήφιος στην Κωνσταντινούπολη.
Θα ερχόμαστε πιο συχνά, θα ερχόμαστε μαζί, διότι έτσι θα γινόμαστε ένα μαζί σας, πιο μεγάλοι και πιο δυνατοί.
Σας χαιρετώ όλους με σεβασμό και για μια ακόμη φορά σας μεταφέρω τον σεβασμό και την αγάπη του πρωθυπουργού μας που η καρδιά του χτυπά μαζί σας.

http://nationalpride.wordpress.com

Read more...

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ ΩΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΟ ψευτομουφτής στη Ρόδο


Γράφει η Μελαχροινή Μαρτίδου


Στις αρχές Μαΐου ξεκίνησε άνοιγμα επαφών εκτός Θράκης ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, επισκεπτόμενος την αραβική πρεσβεία, την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα τους μειονοτικούς βουλευτές, αλλά και πηγαίνοντας μέχρι την Ρόδο και Κω για να… ξυπνήσει από τον λήθαργο και την εκεί μειονότητα. Ωραίο τρόπο για ανοιξιάτικα ταξιδάκια βρήκε ο κ. Μετέ που στις δημόσιες σχέσεις αποδεικνύεται μανούλα.

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι: «Οι επισκέψεις ξεκίνησαν με εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου του 2011 στο γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα και στη συνέχεια ο Μετέ επισκέφτηκε τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Χασάν Γκιογούς.

Ανακοινώθηκε ότι μετά τις επισκέψεις ο ψευτομουφτής Ξάνθης Μετέ γευμάτισε με τον Τούρκο πρέσβη Χασάν Γκιογούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν Κομοτηνής και Τσετίν Μάντατζη Ξάνθης και τονίστηκε ότι αργότερα οι βουλευτές ήπιαν καφέ μαζί με τον Μετέ στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν αναφέρουν σε ποια ξενοδοχεία φιλοξενήθηκε και με τίνος έξοδα. Πάντως ο κ. Μετέ, σε μια προσπάθεια δημόσιας αποκατάστασης των τεταμένων σχέσεων, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση προς τον Τύπο και ανέφερε ότι «είναι ευχαριστημένος» από το ενδιαφέρον που του έδειξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ο ψευτομουφτής Ξάνθης πληροφορούμαστε ότι «την ίδια μέρα πήγε στην Κω όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου Μαζλούμ Μπέϊ και με τους υπευθύνους του συλλόγου. Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι κύριοι Χασάν και Χαγιατί, ο παλιός και ο νέος χότζας του νησιού αντίστοιχα.

Στην συνάντηση οι πλευρές αντάλλαξαν ιδέες για τα υπάρχοντα προβλήματα και αναφέρθηκε ότι ο Μετέ την Τετάρτη 11 Μαΐου πέρασε στην Ρόδο όπου συναντήθηκε με τους διαχειριστές του συλλόγου στο νησί».

«Παρατήρησα ότι η κατάσταση των αδερφών μας στην Κω και στην Ρόδο είναι πολύ πιο δύσκολη σε σύγκριση με τους μουσουλμάνους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε εκείνες τις περιοχές και να πυκνώσουμε τις επισκέψεις», σημείωσε ο Μετέ, γεγονός που δείχνει ότι θα στρέψει και προς τα εκεί το ενδιαφέρον του. Καλοκαιράκι έρχεται, καλά θα κάνει, η Ρόδος είναι ιδανικός προορισμός.

Άντε τώρα να δούμε καραβάνια επισκέψεων μουσουλμάνων από την Θράκη στο Νησί των Ιπποτών.

Μακάρι για να δουν πώς ζουν οι άνθρωποι στην υπόλοιπη Ελλάδα εκεί που δεν υπάρχει η σαρία, οι φερετζέδες και οι γνωστές κοινωνικές θρησκευτικές κι άλλες καταπιέσεις από την ηγεσία της ίδιας της μειονότητας στον απλό κόσμο.

Εκεί που είναι πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία, μιλούν άπταιστα ελληνικά, ζουν κι εργάζονται ισότιμα. Μήπως κάποιοι ονειρεύονται ένα νέο γκέτο – τουρκικό θύλακα στο κοσμοπολίτικο νησί;

www.xronos.gr

Read more...

Η κατάσταση στη Θράκη ξεπερνά πια τη λογική!


τα όρια της λογικής αλλά και της νομιμότητας. Από τα tourkikanea.gr που παρακολουθούν πολύ στενά ότι συμβαίνει σ΄ αυτό το κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας,αντιγράφουμε:

“Στά πλαίσια τοῦ βαθμιαίου ἐκτουρκισμοῦ τῆς Θράκης μας, ἡ γειτονική μας σύμμαχος κάνει τά πάντα, χωρίς νά συναντᾶ κάποιαν ἀποφασιστική ἀντίδραση ἀπό ἑλληνικῆς πλευρᾶς. Χαρακτηριστικό τῆς κατάστασης αὐτῆς εἶναι τό πρόσφατο ταξίδι 46 Τούρκων μαθητῶν πού ἦρθαν ἀπό τήν Κωνσταντινούπολη στή Ροδόπη «γιά νά συσφίξουν τίς σχέσεις μέ τά ἀδέρφια τῆς Δυτικῆς Θράκης». Ἡ ἐπίσκεψη ἔγινε μέ τή χορηγία τῆς ἑταιρείας τηλεφωνίας TURKCELL στίς 5-9 Μαΐου καί συνόδεψε τά παιδιά ὁ γενικός διευθυντής τοῦ τουρκικοῦ ὑπουργείου Παιδείας, Μουράτ Μπε-ημπαλτά.

Τό πρόγραμμα λέγεται «Γέφυρες Καρδιᾶς» καί ἀφοροῦσε τή …γέφυρα ἀπό τήν Πόλη στά Ἀρριανά, στόν Ἴασμο καί στήν Μύκη τῆς Ξάνθης. Στή διάρκεια τῆς ἐπίσκεψης ἡ μαθητική ἀποστολή ἀκολούθησε πρόγραμμα τυπικά …τουρκικό: Ἐπισκέφθηκαν ΟΛΟΥΣ τούς απαγορευμένους ἀπό τά ελληνικά δικαστήρια συλλόγους, τόν τάφο τοῦ φασίστα Σαδίκ, τό Προξενεῖο στήν Κομοτηνή, τά μαγαζάκια πού αὐτό ἔχει στήσει ὡς «μειονοτικούς φορεῖς» κτλ. Καί φυσικά οἱ μειονοτικοί δήμαρχοι δεξιώθηκαν τήν ἀποστολή μέ χρήματα τῶν Ἑλλήνων δημοτῶν καί φορολογουμένων. ἀλλοίμονο, ἡ φιλοξενία εἶναι παραδοσιακή ἀρετή τῶν Ἑλλήνων…”

onalert

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP