Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Δύο παραβιάσεις και μια εμπλοκή στο Αιγαίο σήμερα


Το δίκτυο των ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ εντόπισε σήμερα 3 σχηματισμούς της τουρκικής Αεροπορίας αποτελούμενους από 18 συνολικά αεροσκάφη τα οποία ΄πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα 18 τουρκικά μαχητικά τα 87 έφεραν οπλισμό. Κατά τη διάρκεια αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών σημειώθηκε και μια εμπλοκή. Η δραστηριότητα εκδηλώθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Παραδίνονται τον Αύγουστο στην Τουρκία τα υπόλοιπα 4 UAV Heron


Παραδίνονται εντός του Αυγούστου στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση του Batman τα υπόλοιπα 4 UAV Heron από την παραγγελία των 10 συστημάτων και των 4 Σταθμών Ελέγχου εδάφους συνολικής αξίας 180 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκική στρατιωτική πηγή οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά όπως είχε συμφωνηθεί μετά την επανεξέταση της υπόθεσης και παρά την ψυχρότητα που ακόμα επικρατεί στις σχέσεις των δύο κρατών.

Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη ομάδα ισραηλινών τεχνικών έχει ήδη φτάσει στην Τουρκία ενώ μία ακόμα μεγαλύτερη ομάδα ισραηλινών στρατιωτικών προγραμματίζεται να ταξιδέψουν στην Τουρκία στις αρχές Αυγούστου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Πανηγύρια και... λύση μέχρι τέλους του χρόνου


Επιμένει στο επικοινωνιακό σλόγκαν «λύση μέχρι τέλους του 2010» ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν. Σε μήνυμά του προς τον Έρογλου, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο Ερντογάν αρκείται στις γνωστές επαναλήψεις ότι η Τουρκία υποστηρίζει τη διαδικασία των συνομιλιών που διεξάγονται στα πλαίσια της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών «για μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό».

Ο Ερντογάν αναφέρει επίσης ότι στηρίζει τις «εποικοδομητικές προσπάθειες του κ. Έρογλου», ενώ προσθέτει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρέπει να είναι τα θύματα της μη επίλυσης του Κυπριακού.

Στα κατεχόμενα είχαμε χθες και τα καθεχρονικά πανηγύρια στην παρουσία Τούρκων επισήμων. Έγινε, μεταξύ άλλων, και τελετή αναπαράστασης της απόβασης των Αττίλων και πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εκδήλωση παρέστησαν και Ελληνοκύπριοι προς τους οποίους απεστάλησαν τις προηγούμενες μέρες, σχετικές προσκλήσεις! Δεν εγνώσθησαν ονόματα Ελληνοκυπρίων που τίμησαν την εισβολή.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων έγιναν στρατιωτικές παρελάσεις, επίδειξη ακροβατικού σμήνους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και εγκαίνια έργων.

Στα πανηγύρια παρέστησαν και οι Ιταλοί γερουσιαστές Πιέτρο Πάολο Αμάτα και Σομοέτα Λικάστρος Κάρντι, οι οποίοι έχουν τη λεγόμενη ιθαγένεια του ψευδοκράτους. Σε συνάντησή του με το λεγόμενο πρόεδρο της «βουλής», ο γερουσιαστής Αμάτο δήλωσε ότι στο ιταλικό κοινοβούλιο εργάζονται επί καθημερινής βάσεως για τον «τουρκοκυπριακό λαό», υπενθυμίζοντας ότι σε ένα ιταλικό κόμμα, υπάρχουν τρεις βουλευτές που έχουν την τουρκοκυπριακή «ιθαγένεια». Πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες για κατάργηση της θεώρησης τουρκικών και τουρκικών «διαβατηρίων» για επισκέψεις στην Ιταλία.

Συμφωνίες

*Συμφωνία για μεταφορά νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος υπογράφηκε από τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιο για κυπριακές υποθέσεις, Τσεμίλ Τσιτσέκ και ο ψευδοπρωθυπουργός Κουτσούκ. Η συμφωνία προνοεί για μεταφορά 75 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Το έργο συνολικού κόστους 450 εκατομμυρίων δολαρίων θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.

Ο Τσιτσέκ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα αρχίσουν μελέτες και για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία. Εξάλλου, ο Τσιτσέκ τέλεσε τα εγκαίνια της τρίτης φάσης του δρόμου Λευκωσίας-Μόρφου. Εξάλλου, ο Τούρκος υπουργός κατέθεσε το θεμέλιο λίθο που ξενοδοχείου «Λάρα Παρκ», το οποίο θα έχει 2.000 κλίνες και θα στοιχίσει 140 εκατομμύρια δολάρια.

*Ο συνταξιούχος κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι απώτερος στόχος των Ελληνοκυπρίων είναι η κατάλυση της «Τ.Δ.Β.Κ». Ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι ετοιμάζονται για την ημέρα που η Τουρκία θα αποχωρήσει από το νησί και ότι έχουν δύναμη, εντός 24 ωρών, να παρατάξουν 100.000 στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι στους Τούρκους.

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι σε περίπτωση που δεν ερχόταν ο τουρκικός στρατός στο νησί, η Κύπρος θα μετατρεπόταν σε ελληνικό νησί, όπως η Κρήτη. Κατά τον Ντενκτάς, ο τουρκικός στρατός έσωσε τους Τουρκοκυπρίους από τη γενοκτονία και αναχαίτισε την ένωση.

Oι Ελληνοκύπριοι χάνουν την Κύπρο

Ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ σε άρθρο του υποστηρίζει ότι «ύστερα από 36 χρόνια, οι Ελληνοκύπριοι χάνουν την Κύπρο».

Ο Μπιράντ αναφέρει ότι η Ε.Ε. δεν έχει πια την αντίληψη ότι η ένταξη της Τουρκίας περνά μέσα από τη λύση του Κυπριακού και προσθέτει:

«Οι Ελληνοκύπριοι φίλοι μας ίσως να μην έχουν αντιληφθεί ότι χάνουν το τρένο. Ενώπιόν μας έχουμε τρία σενάρια:

1. Όσο η Τουρκία μένει εκτός Ε.Ε., στην Κύπρο δεν θα υπάρξει λύση. Η Τουρκία, στην περίπτωση αυτή, θ' αρχίσει να εργάζεται για την αναγνώριση της βόρειας Κύπρου, και θεωρείται βέβαιο, ότι σε βάθος χρόνου θα αυξάνεται και ο αριθμός των χωρών που θα αναγνωρίσουν το τουρκικό κράτος.

2. Σε περίπτωση κατά την οποία ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, μια λύση την υστάτη, δεν πρόκειται να καλύψει τις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

3. Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μια λύση μέχρι το 2013. Το σχέδιο Ανάν έχει το ανάλογο υπόβαθρο».

Ο Μπιράντ ισχυρίζεται ότι η προσπάθεια των Ελληνοκυπρίων είναι να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την Κύπρο. Και καταλήγει: «Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Οι Ελληνοκύπριοι θέλοντας ή μη, διχοτομούν την Κύπρο. Παράλληλα οδηγούνται στο να χάσουν για πάντα το βορρά. Αυτός είναι ο απολογισμός των 36 ετών».

Σημερινή

Read more...

Στην Αττάλεια επέστρεψε το Πίρι Ρέϊς - Αλλεπάλληλα διαβήματα από την Ελλάδα


Για πρώτη φορά από το 1975 δυο τουρκικά σκάφη έκοβαν ταυτόχρονα βόλτες στο Αιγαίο και μάλιστα μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Στον κόλπο της Αττάλειας επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Πίρι Ρέις, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν νότια του Καστελόριζου εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το τουρκικό σκάφος δεν αποκλείεται να επιστρέψει καθώς σύμφωνα με τη ναυτική αναγγελία των τουρκικών αρχών πρόκειται να συνεχίσει την σεισμολογική έρευνα έως τις 20 Αυγούστου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε διάβημα.Από χθες το πρωί έκανε και πάλι την εμφάνιση του το τουρκικό πλοίο «Τσεσμέ» στην περιοχή της Σαμοθράκης. Το «Τσεσμέ» συνοδεύεται από ένα περιπολικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ενδεικτικό της προσπάθειας της Άγκυρας να κλιμακώσει τις προκλήσεις. Το πλοίο πλέει στο μέσον της απόστασης μεταξύ της Σαμοθράκης και των ακτών της Θράκης και το πλήρωμά του έχει ενημερώσει ότι το σκάφος έχει περιορισμένες δυνατότητες ελιγμών.

Το τουρκικό ερευνητικό διεξάγει υδρογραφικές εργασίες στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Σαμοθράκης αλλά σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως επιβεβαιώνεται και από τους άντρες που επιβαίνουν στο πλωτό του Λιμενικού που παρακολουθεί την πορεία του Τσεσμέ. Χθες έκαναν και υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι τέσσερα τουρκικά F16. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το νησί συμπληρώνοντας το σκηνικό κρίσης που προσπαθεί μέρες τώρα να στήσει η Άγκυρα.

Read more...

Η Τουρκία αγοράζει έξι μεταχειρισμένα C-130E


Οι καθυστερήσεις του A400M και τα σοβαρά προβλήματα στην εγχώρια αναβάθμιση των υπαρχόντων C-130, οδηγούν την τουρκική Αεροπορία σε λύσεις ανάγκης…Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ», η Τουρκία έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την προμήθεια έξι μεταχειρισμένων μεταγωγικών αεροσκαφών C-130E. Το σχετικό συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, ενώ η συμφωνία επετεύχθη κατά την πρόσφατη επίσκεψη σαουδαραβικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία. Οι πηγές της εφημερίδας ανέφεραν, ότι η προμήθεια θα γίνει «σε πολύ λογική τιμή», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το ύψους της δαπάνης. Τα αεροσκάφη αναμένεται να φθάσουν στην Τουρκία στις αρχές του ερχόμενου έτους

Η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) αξιοποιεί επιχειρησιακά τα C-130B και C-130E τα οποία προμηθεύτηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από δεκαετίες. Το βασικότερο πρόβλημα για την τουρκική Αεροπορία είναι οι σημαντικές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού αεροσκάφους στρατηγικών μεταφορών A400M. Αν και έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο αεροπορικό σόου στο Φάρνμπορο της Βρετανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η ανησυχία για το μέλλον του φιλόδοξου προγράμματος παραμένει. Η Τουρκία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να προμηθευτεί 10 αεροσκάφη του τύπου. Το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΤΗΚ με τα μεταγωγικά της αεροσκάφη, είναι οι σοβαρές καθυστερήσεις και τα προβλήματα που συναντά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών των μεταγωγικών αεροσκαφών της οικογενείας C-130 που διαθέτει. Αυτό είναι το τίμημα που καταβάλει η Τουρκία στην πράγματι αξιόλογη προσπάθεια να στηρίξει σε αναπτυξιακή βάση την εγχώρια αμυντική της βιομηχανία. Τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις δε λείπουν από εταιρίες κολοσσούς με παγκόσμιες δραστηριότητες, άρα δε θα μπορούσαν να τα αποφύγουν και οι Τούρκοι. Το τρέχον διάστημα, η ΤΗΚ στηρίζεται στα 19 C-160 και στα περίπου 50 CN-235 που είχαν συμπαραχθεί με την ισπανική CASA τις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Read more...

Υπέρπτηση του Αγαθονησίου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη


Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο πραγματοποιώντας τη τέταρτη υπέρπτηση ελληνικού εδάφους για το μήνα Ιούλιο, καθιστώντας ουσιαστικά “νεκρό” το θερινό μοραρότιουμ.
Η σημερινή τουρκική αεροπορική δραστηριότητα περιελάμβανε δύο σχηματισμούς αποτελούμενους από 16 μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα.

Τα τουρκικά μαχητικά πρoχώρησαν σε δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και οκτώ παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, από 4 ζεύγη ελληνικών μαχητικών επιφυλακής. Κατά την επιστροφή τους, 4 τουρκικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στο Αγαθονήσι σε ύψος 9.600 ποδών.
Πρόκειται για την τρίτη φορά από την αρχή του Ιουλίου που τα τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από το Αγαθονήσι σε μια αποστολή που θυμίζει εικονική προσβολή του ελληνικού νησιού. Σημειώνεται ότι στις 5 Ιουλίου τουρκικό ελικόπτερο Έρευνας & Διάσωσης τύπου Cougar πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τις νησίδες Καλόγεροι σε ύψος 900 ποδών.

Read more...

Διάβημα από το ΥΠΕΞ για «Τσεσμέ» και «Πιρι Ρέις».Τους τρίξαμε τα δόντια πάλι…


Μεταξύ Θράκης και Σαμοθράκης το «Τσεσμέ», νότια του Καστελόριζου το «Πιρι Ρέις» .
Σε διάβημα έχει προχωρήσει το ελληνικό ΥΠΕΞ καθώς για πρώτη φορά απο το 1975 δυο τουρκικά ερευνητικά σκάφη βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται από τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «Τσεσμέ».

Το σκάφος πλέει μεταξύ Θράκης και Σαμοθράκης σε απόσταση οκτώ μιλίων από τις ελληνικές ακτές.

Τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους παρακολουθεί πλωτό του λιμενικού. Επίσης παραμένει νοτίως του Καστελόριζου το «Πιρι Ρέις» στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και παρακολουθείται από πλοίο του λιμενικού.

Όπως δείχνουν τα ναυτικά σύμβολα που έχουν αναρτηθεί στο κατάστρωμα του Τσεσμέ το πλοίο εκτελεί υδρογραφικές μελέτες.

Το Πίρι Ρέις τις τελευταίες ώρες έχει δείξει ότι σταμάτησε τις σεισμολογικές έρευνες που πραγματοποιούσε.

«Εδώ και μερικές εβδομάδες η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και να οξύνει την κατάσταση στο Αιγαίο, αναμασώντας τις γνωστές της θέσεις που κινούνται εκτός διεθνούς νομιμότητας και αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», τόνισε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σχολιάζοντας τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Πιρι Ρέις».

Επίσης, πάνω από το Aγαθονήσι πέταξαν το απόγευμα της Τρίτης τέσσερα τουρκικά F16 σε νέα υπερπτήση και εικονικό βομβαρδισμό.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Read more...

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ HACKERS ΚΑΤΑ ΙΣΡΑΗΛ.


ΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Μετά το ρεσάλτο των Ισραηλινών κομάντος πριν 7 εβδομάδες στο πλοίο ΜΜ οι Τούρκοι χάκερς έχουν πραγματοποιήσει μαζικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον Ισραηλινών ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών διευθύνσεων σε όλα τα επίπεδα.
Μάλιστα έχουν επιτεθεί σε Υπουργεία-Εταιρίες –Υπηρεσίες Ασφαλείας , ενώ κυκλοφορούν τα διάφορα PASSWORDS….

Μεταξύ των «θυμάτων» συγκαταλέγονται η Δημαρχία του ΤΕΛ ΑΒΙΒ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών, οι BANK HAPOALIM-BANK LEUMI-LEUMI CARD-ECI TELECOM-AMDOCS-HAREL INSURANCE κλπ.
Σημειώνω ότι είναι πάνω από 100.000 οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις σε YAHOO-GMAIL-HOTMAIL που έχουν δεχθεί κυβερνοεπιθέσεις.

Read more...

Η Σύμβαση περί Υφαλοκρηπίδας και τα διαγράμματα του Voronoi.


Ν. Λυγερός
Για να κατανοήσουμε το υπόβαθρο των διαγραμμάτων Voronoi, όσον αφορά στο νομικό πλαίσιο, αρκεί να εξετάσουμε την Σύμβαση περί Υφαλοκρηπίδας. Και για να επινοήσουμε το υπόβαθρο της Σύμβασης περί Υφαλοκρηπίδας, όσον αφορά στο μαθηματικό πλαίσιο, αρκεί να μελετήσουμε τα διαγράμματα Voronoi. Το σημαντικό σημείο του όλου προβληματισμού είναι τι γίνεται όταν δεν υπάρχει συμφωνία.
Αυτό το σημείο εξετάζεται στο άρθρο 6 της Σύμβασης περί Υφαλοκρηπίδας. Η οριοθέτηση, όταν δεν υπάρχει πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ κρατών που διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίσουν διαφορετικά, λόγω ειδικών περιπτώσεων, γίνεται με την αρχή της μέσης γραμμής ή της ίσης απόστασης, αναλόγως αν πρόκειται περί αντικειμένων ή παρακείμενων κρατών. Αυτή η οριοθέτηση είναι η νομική βάση της επιλογής των διαγραμμάτων Voronoi, τα οποία αποτελούν το μαθηματικό υπόβαθρο της μέσης γραμμής, αφού προσδιορίζουν το μέσο σημείο.

Τοπολογικά είναι η βάση του προβληματισμού, διότι μέσω των σημείων, τα διαγράμματα Voronoi επιλύουν και το πρόβλημα του πεπερασμένου πλήθους σημείων. Με άλλα λόγια τα διαγράμματα Voronoi, όταν εκφράζονται μαθηματικά και αλγοριθμικά σε γεωγραφικές περιοχές παρέχουν διαδοχικά τις κυψέλες των σημείων, τις κυψέλες των βραχονησίδων, τις κυψέλες των νησιών, τις γενικευμένες κυψέλες μη συνεκτικών περιοχών και την μέση γραμμή μεταξύ κρατών. Κατά συνέπεια, εφοδιάζουν την γεωγραφία μέσω του τοπολογικού πλαισίου με γεωστρατηγικές καμπύλες, οι οποίες ορίζουν φυσιολογικά τα όρια κρατών, δίχως να απαιτείται εξ αρχής μία συμφωνία συνόρων. Επιπλέον, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει αποφανθεί ότι οι Αρχές αυτές οριοθέτησης είναι καθιερωμένες εθιμικά. Βέβαια, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθώς εξετάζει κάθε περίπτωση ως μοναδική, δεν δεσμεύεται, διότι μπορεί να υπάρξει πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, με αυτήν την Σύμβαση περί Υφαλοκρηπίδας, έχουμε μία κοινά αποδεκτή, η οποία επιτρέπει την εφαρμογή του αλγόριθμου των διαγραμμάτων Voronoi. Έτσι συνδυάζονται η Σύμβαση περί Υφαλοκρηπίδας και τα διαγράμματα Voronoi με αντικειμενικό τρόπο.

Read more...

Βουλευτής Βαχίτ Ερντέμ: Οι Κούρδοι θα επικρατήσουν και οι Τούρκοι θα γίνουν μειονότητα στην Τουρκία.


Ο Βαχίτ Ερντέμ (Vahit Erdem) βουλευτής του νομού Κιρίκκαλε, του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Yenigün, δήλωσε τα εξής:
«Οι Κούρδοι δουλεύουν και παίρνουν τα πάντα στα χέρια τους. Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, οι Τούρκοι θα είναι μειονότητα στην Τουρκία. Θα έλθει στιγμή που θα λένε ‘υπήρχαν και οι Τούρκοι κάποτε σ’ αυτή τη χώρα’». Μετά το σάλο που ξέσπασε από το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε αυτή τη δήλωση και ότι όσα είπε παρερμηνεύτηκαν και παρεξηγήθηκαν. Με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Βαχίτ Ερντέμ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην κωμόπολη Yahşihan του νομού του είπε τα εξής:

«Αν δούμε το σύνολο της Τουρκίας θα παρατηρήσουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής του Πόντου είναι εργατικοί και φιλοπρόοδοι. Άλλοι ασχολούνται με το εμπόριο, άλλη με την παραγωγή και γίνονται πλούσιοι. Άλλοι πάλι γίνονται γιατροί, δικηγόροι. Και οι δυο πρωθυπουργοί μας, ο Μεσούτ Γιλμάζ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάγονται από το Ρίζαιο του Πόντου. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι της Κεντρικής Ανατολίας είναι σαν να έχουν πέσει σε λήθαργο. Αν πάλι δούμε ολόκληρη την εικόνα, οι Κούρδοι εργάζονται πλέον πολύ. Έχουν αρχίσει να παίρνουν τα πάντα στα χέρια τους. Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, μετά από ένα μικρό διάστημα οι Τούρκοι θα γίνουν μειονότητα στην Τουρκία. Θα έλθει στιγμή που θα λένε ‘υπήρχαν και οι Τούρκοι κάποτε σ’ αυτή τη χώρα’». Θα πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αντιληφθούμε τί γίνεται το ταχύτερο δυνατόν. Είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε εργατικοί».
Δεν εννοούσα αυτό που μου αποδίδουν.
Ο Ερντέμ, θορυβημένος από το θόρυβο που έγινε γύρω από τις δηλώσεις του είπε στην εφημερίδα Ραντικάλ τα εξής:
«Δεν εννοούσα αυτό που μου αποδίδουν. Σε εκείνη την ομιλία μου είπα τα εξής: ‘Ο άνθρωπος της Κεντρικής Ανατολίας (όπου ανήκει και το Κιρίκκαλε) είναι ράθυμος. Η γεωργία υποβαθμίζεται, η ανεργία έχει αυξηθεί. Οι καταγόμενοι από τον Πόντο είναι εργατικοί, έχουν διασκορπιστεί παντού, εργάζονται. Το ίδιο και οι Κούρδοι συμπατριώτες μας, εργάζονται παντού και σε όλους τους τομείς, παράγουν. Εσείς τί κάνετε; Γίνετε επιχειρηματίες, δημιουργείστε θέσεις εργασίας, μην τα περιμένετε όλα από το κράτος. Οι Κούρδοι συμπολίτες μας βρίσκονται πλέον παντού και είναι πιο εργατικοί, κι εσείς εδώ κοιμόσαστε. Έχουμε εδώ στο νομό το εργοστάσιο πυρομαχικών της MKE επί 50 χρόνια. Έχουν εκπαιδευτεί εκεί τόσοι τεχνίτες, επαγγελματίες που συνταξιοδοτήθηκαν σε μικρή ηλικία. Πόσοι από σας σκεφθήκατε να οργανωθείτε και να κάνετε κάτι, μια βιοτεχνία σχετική με τον τομέα αυτό για να προμηθεύετε με υλικά την ΜΚΕ; Όλοι σας βγήκατε στη σύνταξη σε μικρή ηλικία και το μόνο που περιμένετε είναι να σας αυξήσει τη σύνταξη το κράτος’. αυτά είπα στην ομιλία μου, αλλά ο συνάδελφός σας δημοσιογράφος δεν αντιλήφθηκε ακριβώς το νόημα των φράσεών μου. Εγώ μίλησα ότι θα χαθούμε στον οικονομικό τομέα. Το είπα μάλιστα για να τους φέρω ως παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί στο Κιρίκκαλε ο κόσμος δουλεύει στη γεωργία ένα μήνα και τον υπόλοιπο χρόνο κάθεται και κοιμάται. Μετά έρχονται και σου λένε ‘δεν τα βγάζουμε πέρα’. Γι’ αυτό έκανα τις αναφορές για τους κατοίκους άλλων περιοχών. Ήταν δυνατόν να πω εγώ αυτά τα λόγια;»
Οι φίλοι του ιστολογίου που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία και το Κουρδικό μέσα από τις αναρτήσεις μας, μπορούν να καταλάβουν την πραγματική κατάσταση. Αρκεί να καταλαβαίνουν και οι ιθύνοντες, για να προσαρμόσουν και τις πολιτικές τους, για να πάψει η Ελλάδα να υποχωρεί μπροστά σε μια χώρα με πήλινα πόδια!

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP