Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


O πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Ρούμελης-Νικομήδειας, διοργάνωσε στις 18-20 Φεβρουαρίου, το 20 ετήσιο διεθνές Συμπόσιο Ρούμελης-Βαλκανίων. Σε αυτό το συμπόσιο μετείχαν ως καλεσμένοι από την Δυτική Θράκη, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν.

Το συμπόσιο άρχισε την Παρασκευή 18-2-2011 και ώρα 9.30 με τελετή στην αίθουσα του Κέντρου Λαϊκής Εκπαίδευσης του Κοτζάελι. Εναρκτήρια ομιλία έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Ρούμελης-Νικομήδειας Σινάν Μπαλκάν και ακολούθως συνέχισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Ρούμελης-Βαλκανίων.Σουχείλ Τσομπάνογλου. Ακολούθως έγιναν οι ομιλίες πρωτοκόλλου. Την πρώτη ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Ο κύριος Μέτε αναφέρθηκε στο συνεχιζόμενο πρόβλημα με τις μουφτείες, στο ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε την ταυτότητα μας, στο βακουφικό θέμα, και στο θέμα της εκπαίδευσης. Ειδικότερα αναφέρθηκε ότι το να λες πως ¨είμαι Τούρκος¨ αποτελεί αδίκημα στην Δυτική Θράκη και στο ότι οι για χρόνια δραστηριοποιούμενοι πολιτιστικοί μας σύλλογοι έκλεισαν απλά επειδή είχαν το επίθετο ¨Τουρκικός¨, και ότι παρά το ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε στο ΕΔΑΔ ακόμη δεν αναγνώρισε αυτούς τους συλλόγους μας. Στο τέλος της ομιλίας του πρόσθεσε τα εξής : ¨Αναρωτιέμαι άραγε ποιοι είναι πιο τυχεροί, εσείς που κατά καιρούς μεταναστεύσατε στην μητέρα πατρίδα Τουρκία ή εμείς που παρά τις πιέσεις μείναμε στην γη της Ρούμελης ; Ελπίζω σε αυτό το συνέδριο να πάρω την απάντηση μου. Σας φέρνω χαιρετίσματα από αυτήν τη γη της Ρούμελης, την Δυτική Θράκη.¨

Ακολούθως μίλησαν ο βουλευτής Κοσόβου Μουφερά Σενίκ και ο υπουργός επικρατείας της ¨Μακεδονίας¨ Χαντί Νεζίρ. Ακολούθως οργανώθηκε πάνελ με τίτλο ¨Γενική Ματιά στα Βαλκάνια¨. Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε λόγω του γεμάτου προγράμματος του, μετά από αυτό το πάνελ ανέφερε πως δεν θα μπορέσει να συνεχίσει και αποχώρησε.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ

Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε μαζί με τον βοηθό μουφτή Αχμέτ Χράλογλου και τον Σεντάτ Κιουτσούκ που εργάζεται στην μουφτεία, είχαν φτάσει Πέμπτη βράδυ στις 17 Φεβρουαρίου για να μετάσχουν στο συμπόσιο. Μετέβησαν στην συνοικία Χατζή Χιζίρ όπου ζούνε πολλοί που κατάγονται από τις Θέρμες. Εδώ έδιωξαν την νοσταλγία συναντώντας τους καταγόμενους από τις Θέρμες και μετά συνοδευόμενοι από τον Σαμπρί Μουτλού του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης πήγαν να ξεκουραστούνε στην Λέσχη Δασκάλων του Κοτζάελι. Το πρωί της 18ης μετείχαν στο συνέδριο και ακολούθως έκαναν το ναμάζι τους σε ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά της πόλης, το Φεβζιέ. Στο πρόγραμμα τους μετά το μεσημέρι τους συνόδευαν ο Σαμπρί Μουτλού του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και ο επιχειρηματίας Χασάν Αγιάζ. Στα πλαίσια του προγράμματος τους επισκέφτηκαν στα γραφεία τους, τον μουφτή του Κοτζάελι Μεχμέτ Σονμέζογλου και τον νομάρχη Ερτζάν Τοπατζά..

Και στις δύο συναντήσεις ο Μέτε ενημέρωσε για τα υπάρχοντα προβλήματα. Εξέφρασε την ευχαρίστηση του για αυτές τις συναντήσεις. Επίσης ανέφερε πως και τον μουφτή και τον νομάρχη μας , θα τον περιμένει το συντομότερο δυνατό στην Δυτική Θράκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στις 18.30 της 18ης Φεβρουαρίου έδωσε μια διάλεξη με θέμα ¨Τούρκος στη Δυτική Θράκη¨ που φιλοξένησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Νικομήδειας Σαμπρί Μουτλού και τα άλλα μέλη του Δ.Σ.

http://tourkikanea.gr/2011/02/25/sahtemuftu-5/#more-3881

Read more...

Σαρκοζί – Ερντογάν: Συνομιλίες με το “στανιό”!


Αιχμές για την σημερινή επίσκεψη του Νικολά Σαρκοζί στην Τουρκία άφησε ο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως αυτή δεν πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. «Θα ήθελα να μιλήσω ειλικρινά. Θα επιθυμούσαμε να υποδεχτούμε τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, όμως αύριο Παρασκευή δεν θα έρθει ως πρόεδρος της Γαλλίας, αλλά ως πρόεδρος της G20», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Πιστεύω λοιπόν πως δεν πρόκειται για μια επίσκεψη στο πλαίσιο της φιλίας ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία», συμπλήρωσε. «Λυπούμαστε που ο κ. Σαρκοζί δεν επισκέφτηκε την Τουρκία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας έχει επισκεφτεί τη Γαλλία, το ίδιο και εγώ ως πρωθυπουργός», τόνισε ο Ερντογάν.

Η επίσκεψη του Σαρκοζί θα είναι πολύ σύντομη, μόλις πέντε ή έξι ωρών, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα Τούρκος ανώτατος διπλωμάτης, εκφράζοντας την ελπίδα να συζητηθούν και άλλα θέματα εκτός από αυτά της G20.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία τάσσονται ανοιχτά κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η στάση αυτή δεν θα μεταβληθεί από την επίσκεψη του Νικολά Σαρκοζί στην Άγκυρα σήμερα, αντίθετα θα επανλαάβει πιστεύεται την απόφαση της Γαλλίας να μην επιτρέψει την περαιτέρω εξέλιξη των συνομιλιών Τουρκίας – ΕΕ αν προηγουμένως η Τουρκία δεν προχωρήσει στην αποκατάσταση των σχέσεωών της με την Κύπρο και να εφαρμόσει τις συμφωνίες που έχει κάνει.

Read more...

Συμφωνία για την κατασκευή δεύτερης διασυνοριακής οδικής γέφυρας με την Ελλάδα στην περιοχή Κήποι - Ipsala


Κυρώθηκε χτες στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης η "Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για την κατασκευή δεύτερης διασυνοριακής οδικής γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή της συνοριακής διόδου Κήποι - Ipsala" που είχε υπογραφεί στις 10 Ιουνίου 2006.

Το σχετικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα από την ολομέλεια της εθνοσυνέλευσης, δηλ. το σύνολο των 250 βουλευτών που ψήφισαν. Πάντως ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Ονούρ Οϊμέν κατά τη συνεδρίαση είπε πως στο άρθρο 6 της εν λόγω συμφωνίας αναφέρεται ότι η ευθύνη για τη διενέργεια των σχετικών μελετών σύμφωνα με τους όρους των διεθνών διαγωνισμών ανήκει στην ελληνική "Εγνατία Οδός ΑΕ" και τόνισε πως η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να επεξηγήσει την κατάσταση, αφού όπως είπε, "σε τέτοιες περιπτώσεις οι ρυθμίσεις γίνονται με κοινές πρωτοβουλίες και κοινές εταιρείες".

Ο βουλευτής Αδριανούπολης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Νετζντέτ Μπουντάκ, σε δήλωση που έκανε αργότερα ανέφερε ότι "η υπάρχουσα γέφυρα έχει μήκος 800 μέτρων εκ των οποίων τα 357 μέτρα ανήκουν στην ελληνική επικράτεια. Κατασκευάστηκε το 1958 και έχει πλάτος 7,5 μέτρων. Πρόκειται για ανεπαρκή γέφυρα, αφού δημιουργούνται μεγάλες ουρές από τις νταλίκες".

Η εν λόγω Ελληνοτουρκική συμφωνία είχε κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων στις 18 Ιουνίου 2007 με το νόμο 3579/2007.

Στο αιτιολογικό του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων αναφερόταν ότι " η δεύτερη διασυνοριακή γέφυρα θα κατασκευαστεί πλησίον της υφιστάμενης οδικής γέφυρας. Η κατασκευή της νέας γέφυρας θα γίνει από την κάθε χώρα, στα πλαίσια της επικράτειας της. Η Εγνατία Οδός Α.Ε. είναι αρμόδια για την ετοιμασία όλων των απαραίτητων μελετών. Το κόστος των μελετών και της κατασκευής τολμήματος της γέφυρας που βρίσκεται στην Ελληνική επικράτεια εκτιμάται σε 14 εκ".

HMEΡΗΣΙΑ

Read more...

Την ανησυχία τους για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων εκφράζουν, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, 33 πρώην πρέσβεις και διπλωμάτες


Την ανησυχία τους για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων εκφράζουν, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, 33 πρώην πρέσβεις και διπλωμάτες της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Οι επεκτατικές στοχεύσεις της Τουρκίας εδράζονται σε μακροχρόνιες προοπτικές και τούτο είναι σε όλους γνωστό. Οιαδήποτε σημερινή συμφωνία με ελληνικές υποχωρήσεις θα εξασφάλιζε οφέλη μόνο στην Τουρκία, η οποία μετά κάποια μικρή χρονική ίσως διακοπή θα συνέχιζε την ίδια αρπακτική τακτική. Τυχόν συνδιαχείριση των πόρων του Αιγαίου πριν από τη διεύρυνση των χωρικών μας υδάτων και την επακόλουθη οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ θα παρείχε ίσως πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη.

Η συνδιαχείριση, όμως, προϋποθέτει δύο απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προηγουμένως: α) Την επέκταση των χωρικών υδάτων με ανεξάρτητη και κυρίαρχη απόφαση της χώρας μας, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Και β) τον ορισμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.
Εάν δεν τηρηθούν οι δύο αυτές προϋποθέσεις, η Τουρκία ασφαλώς θα χρησιμοποιούσε τα ad hoc δικαιώματα, τα οποία ενδεχομένως θα της παραχωρηθούν προσωρινά για να αποδυναμώσει τα de jure ελληνικά και να ενισχύσει τις δικές της πάγιες παράνομες θέσεις.
Εφόσον η Ελλάδα υποστηρίζει ότι συζητά μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και η Τουρκία επιμένει ότι στο τραπέζι βρίσκονται όλα τα “ζητήματα του Αιγαίου”, η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Δεν μπορεί, πράγματι, να παραμένει μυστικό τόσο το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, όσο και η διαπραγματευτική γραμμή εκκίνησης της ελληνικής πλευράς. Πρέπει να επισημανθεί ότι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ του νησιωτικού συμπλέγματος Καστελορίζου είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη χώρα μας».
Σε άλλο σημείο της επιστολής σημειώνεται: «Οι πενήντα τουλάχιστον “διερευνητικές επαφές”, όπως και άλλες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των δύο χωρών, είναι φανερό ότι έχουν ξεπεράσει το επίπεδο του “διαλόγου” και κινδυνεύουν να εκληφθούν ως διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση είναι – έτσι τουλάχιστον ασκείται διεθνώς – αμοιβαία ανταλλαγή παραχωρήσεων με σκοπό να επιτευχθεί λύση ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι και οι δύο έχουν νόμιμους τίτλους.
Αν η ελληνική πλευρά παραχωρήσει μέρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει και τις παραχωρήσεις των νόμιμων δικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων που έκανε, σε αντάλλαγμα, η Τουρκία».

rizospastis

Read more...

Συμφωνία 600 εκ $ μεταξύ Μαλαισίας και FNSS


Εφ. Χουριέτ, 22-1-2011 (μτφ tourkikanea.gr)

Σήμερα θα υπογραφεί η μεγαλύτερη συμφωνία εξαγωγών της Τουρκίας, ανάμεσα στην FNSS Αμυντικά συστήματα και την Μαλαισία. Με βάση την συμφωνία η FNSS θα παραγάγει για τον στρατό της Μαλαισίας 257 τουρκικής κατασκευής πολεμικά θωρακισμένα οχήματα 8χ8, έναντι τιμήματος περίπου 600 εκ $.
Ο Γενικός Διευθυντής της FNSS Ναίλ Κουρτ είπε πως η FNSS έχει γίνει μια εταιρία που παράγει θωρακισμένα οχήματα νέας γενιάς, ευκίνητα, καλά προστατευμένα, με μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου. Περιέγραψε πως σε αυτά τα οχήματα έχει δοθεί η ονομασία ¨Pars¨ και πως η οικογένεια αυτή περιλαμβάνει οχήματα 4×4, 6×6 και 8×8.


Ο Κουρτ περιέγραψε πως με την συμμετοχή της FNSS πέρσι στην Ασιατική Έκθεση Άμυνας που έγινε στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας στην Κουάλα Λουμπούρ, η εταιρία είχε υπογράψει προσύμφωνο για την παραγωγή θωρακισμένων 8χ8 οχημάτων, και πως σήμερα με την συμμετοχή των δύο πρωθυπουργών υπογράφεται η συμφωνία εξαγωγής.

Ανέφερε πως ¨Πρόκειται για μια συμφωνία ύψους 600 εκ $. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιομηχανική εξαγωγή της Τουρκίας. Το μέχρι τώρα ρεκόρ ήταν η συμφωνία των 324 εκ. $ που είχαμε υπογράψει πέρσι με την Σαουδική Αραβία. Έτσι σχεδόν διπλασιάσαμε το ρεκόρ που εμείς οι ίδιοι κατείχαμε. Πριν από εκείνο πάλι είχαμε πουλήσει οχήματα 211 εκ $ στην Μαλαισία.

Oι εξαγωγές της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας το 2008 ήταν 576 εκ $ και το 2009 έφτασαν τα 669 εκ $.

ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ : PARS

To θωρακισμένο όχημα μεταφορά προσωπικού που Pars έχει σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς, έχει ισχύ 500-600 ίππων, ντίζελ κινητήρα, και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 120 χλμ την ώρα. Μπορεί να προχωρήσει και στο νερό, να μεταφέρει έως 12 άτομα και να ανέβει σε κλίσεις έως 70%.. Έχει μήκος 8 μέτρων, πλάτος 2,7, ύψος 2,17 και μπορεί να μεταφέρει βάρος έως 8,3 τόνους.

http://tourkikanea.gr/2011/02/25/savunma-4/

Read more...

Συνεχίζονται οι πτητικές δοκιμές του τουρκικού MALE UAV ANKA


Συνεχίζονται οι πτητικές δοκιμές του τουρκικού MALE UAV ANKA της κρατικής εταιρείας ΤΑΙ μετά την παρθενική του πτήση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 2010. Υπενθυμίζεται ότι η ΤΑΙ έλαβε το συμβόλαιο για την ανάπτυξη του ΑΝΚΑ από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το Δεκέμβριο του 2004 και μετά από έξι χρόνια κατάφερε να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις της πραγματοποιώντας την πρώτη πτήση του αεροχήματος.

Το ΑΝΚΑ στην τελική του μορφή όπως αυτή έχει διαμορφωθεί έχει βάρος 1600 κιλά, μεταφέρει καύσιμα βάρους 500 κιλών μπορεί να μεταφέρει αισθητήρες βάρους 200 κιλών και προωθείται από ένα κινητήρα Thielert των 116 Kw. Το αερόχημα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα Aselfir 300T EO/IR ενώ το 2012 θα εξοπλιστεί και με σύστημα ραντάρ SAR/ISAR/GMTI της εταιρείας Aselsan.

Συνολικά οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν να αποκτήσουν 30 συστήματα ΑΝΚΑ με το κάθε σύστημα να διαθέτει τρία αεροχήματα (90 συνολικά) ένα σταθμό ελέγχου εδάφους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Συνεργασία των εταιρειών Aselsan, Yonca και Thales για την ανάπτυξη εκτοξευτή πυραύλων για ταχύπλοα


Οι τουρκικές εταιρείες Aselsan και Yonca-Onuk ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την εταιρεία Thales για την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου τετραπλού περιστρεφόμενου σταθεροποιημένου εκτοξευτή ο οποίος θα εξοπλιστεί με τις νέες κατευθυνόμενες με δέσμη laser πυραύλων Lightweight Multirole Missile (LMM) της ευρωπαϊκής εταιρείας. Τα βλήματα αυτά είναι μικρού βάρους μόλις 13 κιλών και διαθέτουν θραυσματογόνο κεφαλή τριών κιλών. Πρόκειται για ένα χαμηλού κόστους βλήμα το οποίο επιτυγχάνει εμβέλεια 8 χλμ.

Το LMM μπορεί να πλήξει στόχους στη θάλασσα στην ξηρά και στον αέρα και χρησιμοποιεί υποσυστήματα από τα γνωστά αντιαεροπορικά βλήματα Starburst και Starstreak. Το βλήμα μπορεί να καταστρέψει στόχους όπως ταχύπλοα σκάφη και ελαφρά προστατευόμενους στόχους. Ο εκτοξευτήρας που θα αναπτυχθεί από την κοινοπραξία ονομάζεται Missile Launcher System (MLS) και θα είναι σταθεροποιημένος στους δύο άξονες με τέσσερα βλήματα έτοιμα για βολή. Το σύστημα περιλαμβάνει καταδείκτη laser και κονσόλα ελέγχου.

Ο εκτοξευτήρας καθοδηγείται αυτόματα από το σύστημα ελέγχου που είναι διασυνδεδεμένο με τον ηλεκτροπτικό αισθητήρα. Η εταιρεία Yonca-Onuk η οποία ναυπηγεί ταχύπλοα σκάφη θα αναλάβει την εγκατάσταση του συστήματος στα ταχύπλοα σκάφη που κατασκευάζει προσφέροντας μία ολοκληρωμένη πρόταση για τους πελάτες της σε συνδυασμό με τις τηλεχειριζόμενες πλατφόρμες STOP και STAMP της εταιρείας Aselsan οι οποίες φέρουν πυροβόλα των 25 και 12,7 χλστ αντίστοιχα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Οι παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας


Δραστήρια και σήμερα η τουρκική Αεροπορία, στις παραβιάσεις. Τέσσερις σχηματισμοί από οκτώ αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 4 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 8 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Η δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

ΚΤΙΖΟΥΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ «ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ !
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Όλο το μυστικό σχέδιο της Τουρκίας για δημιουργία και ποδηγέτηση μια γιγάντιας Μουσουλμανικής φιλοτουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, άφησε πρόσφατα άθελά του να διαφανεί ο έμπιστος Υπουργός Επικρατείας του Ερντογάν Εγκεμέν Μπαγίς, αρμόδιος για τα.......ζωτικά Ευρωπαϊκά Θέματα της Τουρκίας!

Με δηλώσεις του στη Χουριέτ (17-11-2010) από τις Βρυξέλλες και με αφορμή το Μουσουλμανικό «Κουρμπάν Μπαϊράμ» και τις οργανωμένες δημόσιες «προσευχές» χιλιάδων Μουσουλμάνων στην Αθήνα, ο Μπαγίς παραπονέθηκε για τη μη ύπαρξη τζαμιού στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου θα ήθελε να προσεύχεται όπως είπε και ο ίδιος:
«Αναγκάσθηκα να πετάξω για τις Βρυξέλλες (από την Αθήνα όπου βρισκόταν προηγουμένως) επειδή σε αυτό το μέλος της Ε.Ε. δεν έχει δοθεί η άδεια κατασκευής τζαμιού, ώστε να μπορέσω να κάνω την προσευχή μου» τόνισε με νόημα!


Η δήλωση αυτή, αποκαλύπτει ακριβώς τους απώτερους σκοπούς των Τούρκων, που θέλουν Τζαμί για να φιγουράρουν κάθε τόσο στην Ελληνική Πρωτεύουσα ως προστάτες των Μουσουλμάνων της Αθήνας, μπαίνοντας οι ίδιοι σαν αφεντικά μέσα, για να το «εκτουρκίσουν» εξ αρχής, μαζί με τους ανθρώπους του! Άλλωστε έχουν ειδικότητα στο να αρπάζουν συνειδήσεις… Έχουν βέβαια και το «know how» από τη «Μεγάλη Τουρκική Σχολή της Θράκης», δηλαδή το διαβρωτικό Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής!


ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Τούρκοι θέλουν όχι απλά να εμφανιστούν, αλλά να καταστούν ηγέτες των Μουσουλμάνων της Αθήνας, ενοποιώντας σε συμπαγή και υπάκουη μάζα τη νέα γιγάντια μουσουλμανική «μειονότητα» που κτίζουν τόσο μεθοδικά!
Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσες δεκάδες χιλιάδες Μουσουλμάνοι φτάνουν στην Ελλάδα από Τούρκους «δουλεμπόρους», ανθρώπους του παρακράτους και του συστήματος, που ποτέ δεν τους συλλαμβάνει η Άγκυρα… ούτε στην επικράτεια, ούτε στα τόσο καλά φυλαγμένα σύνορά της!
Πρόκειται για συστηματική προώθηση Μουσουλμάνων μεταναστών και διοχέτευσή τους στην Ελλάδα, με ένα σκοπό! Την ίδια την Άλωσή της από μέσα!
Παρακάτω θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά ο παγκόσμιος σχεδιασμός της Τουρκίας, στον οποίο οι χώρες προέλευσης των μεταναστών αυτών, θα υπαχθούν σε ένα κοινό Τουρκο-Ισλαμικό κράτος, υπό την φωτισμένη ηγεσία της Άγκυρας…


ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗ ΧΑΛΚΗ ΜΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στην κατεύθυνση του Τζαμιού κινείται η συνέντευξη του Μπαγίς στην ΝΕΤ (17-11-2010), όπου για πρώτη φορά η Τουρκία αποσυνδέει τη Χάλκη από τη Θράκη και τους Ψευτομουφτήδες και τη συνδέει με Τζαμί στην Αθήνα:

Ερώτηση Φ. Π.: «Πόσο δύσκολο είναι για την Τουρκική Κυβέρνηση να ανοίξει τη Σχολή της Χάλκης»;
Απάντηση Μπαγίς: «Πόσο δύσκολο είναι για την Ελλάδα να φτιάξει ένα μεγάλο Τζαμί στο κέντρο της Αθήνας»; Δείτε το βίντεοhttp://news.ert.gr/el/kosmos/eidiseis/47711-diloseis-egkemen-mpagis-gia-to-kypriako#video


ΘΥΛΑΚΕΣ η συνταγή Αλεξανδρέττας και Κύπρου

Η Μουσουλμανική αυτή «μειονότητα» των Αθηνών, που σύμφωνα με την Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας αριθμεί 750.000 μέλη θα είναι στα χέρια τη; Άγκυρας τρομακτική μπαγκέτα, για να «χορεύει κυριολεκτικά στο ταψί» την Ελλάδα, με πολλούς, όπως είναι ευνόητο, τρόπους! Διαδηλώσεις, πορείες, καταλήψεις, αποκλεισμοί στρατηγικών κόμβων, εκφοβισμοί, προβοκάτσιες, σαμποτάζ… Ένας τεράστιος μελλοντικός «στρατός» που εκκολάπτεται μεθοδικά μέσα στην καρδιά της χώρας!
Είναι εύκολο να φανταστεί τότε κανείς τη συμπεριφορά κάποιων από αυτών, σε περίπτωση Θερμού Επεισοδίου ή Ελληνοτουρκικού Πολέμου, οπότε και θα αποτελούν ένα είδος «Τούρκων κομάντος» στα μετόπισθεν, κινητές βόμβες, στρατιώτες του «Αλλάχ» και φανατικούς πολεμιστές αυτοκτονίας «Τζιχάντ», σημαδεύοντας εγκαταστάσεις, υποδομές, αμάχους, σπέρνοντας χάος και ακυβερνησία, κατευθυνόμενοι από τα πύρινα κηρύγματα των χοτζάδων της Τουρκίας!
Είναι η γνωστή μέθοδος της Αλεξανδρέττας (Αλεξάνδρειας Συρίας), όπου η Τουρκία με τη χρησιμοποίηση μικρών αρχικά Μειονοτήτων-Θυλάκων, επιτυγχάνει τη διεκδίκηση και κατάληψη τελικά της περιοχής, όπως και στην περίπτωση της Κύπρου! http://www.noiazomai.net/turkhartcd.html

ΤΟΥΡΚΙΑ

η Αυτοκράτειρα των Μουσουλμάνων
Έτσι εξηγείται η ρήση του Νταβούτογλου τον Οκτώβριο του 2009 από το Σεράγεβο, πως τα Βαλκάνια θα ξαναγίνουν Οθωμανικά:
«Επιθυμούμε μια νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, στην οικονομική αλληλεξάρτηση, στη συνεργασία και στην πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια» και συνέχισε:
«Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μια επιτυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν. » !
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=60&artid=277935&dt=27/10/2009#ixzz15fI4uus4


«ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΒΑΘΟΣ» - ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Για πρώτη αφορά αποκαλύπτεται ότι πίσω από το «Στρατηγικό βάθος» κρύβεται το εφιαλτικό «Ισλαμικό Βάθος»

Οι περισσότεροι από εμάς, μένοντας μόνο στο θρυλικό 1821, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την έκταση και την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την οποία αντιμετωπίσαμε και νικήσαμε κατά κράτος, με θεία πράγματι βοήθεια! Γιατί εάν δούμε στο χάρτη με τι είχαμε να κάνουμε, θα τρομάξουμε!
Αυτό τον Χάρτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει μπροστά του εδώ και καιρό ο Νταβούτογλου, λέγοντας το εξής απλό: όσο πιέζουμε τις μειονότητες της Τουρκίας τη συρρικνώνουμε, μαζί με τη δύναμη, τη γεωγραφία, την οικονομία και τη διεθνή εικόνα της. Πρέπει να κάνουμε ό,τι και στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου έχοντας πιο χαλαρά τις μειονότητες, παρουσιαζόμενοι σαν «προστάτες» και όχι «αφέντες», είχαμε πολύ μεγαλύτερα, σύνορα, επιρροή, οικονομική και γεωπολιτική δύναμη! Ε, λοιπόν θα κάνουμε ανοίγματα, παίρνοντας βέβαια ανταλλάγματα από διπλανές χώρες, ώστε να επεκτείνουμε την επιρροή μας μέσα σε γείτονες, παλαιά εδάφη μας, ελέγχοντας και εξουσιάζοντας με τους εκεί Μουσουλμάνους, σταδιακά τις ίδιες τις χώρες αυτές, κάνοντάς τες δορυφόρους της Τουρκίας, η οποία στα μάτια τους πρέπει να φαίνεται ευεργέτης, φίλη, προστάτης! Έτσι θα απλώσουμε την ισχύ μας σε πολλαπλάσιο χώρο, θα δημιουργήσουμε συνθήκες ειρήνης, συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης εσωτερικά και περιφερειακά και θα καταστούμε στρατιωτική, γεωπολιτική και κυρίως οικονομική Υπερδύναμη της περιοχής, από τον Περσικό Κόλπο, ως την Αδριατική Θάλασσα και από το Σουέζ, την Παλαιστίνη και την Ανατολική Μεσόγειο ως τη Μαύρη Θάλασσα!

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία νεκρανασταίνεται λοιπόν κομμάτι κομμάτι από τον Νταβούτογλου και τους Ισλαμιστές της Τουρκίας, «πατώντας» πάνω σε μουσουλμανικούς πληθυσμούς και μουσουλμανικά «μνημεία» της μαύρης εκείνης περιόδου της ανθρωπότητας…
Παράλληλα οι Τούρκοι δίνουν πρώτη προτεραιότητα στη ναυτική ισχύ, πρωταρχικό παράγοντα της δυνάμεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την οποία έσβησε ο Κουντουριώτης με τον «Αβέρωφ» το 1912!
Ταυτόχρονα βελτιώνουν τις σχέσεις με γειτονικές χώρες μετατρέποντάς τες από «μονωτές» σε «αγωγούς», περνώντας από μέσα τους την νεοθωμανική ισχύ τους, για να ακτινοβολήσει και σε πέραν των χωρών αυτών ισλαμικούς πληθυσμούς!
Η σκιά της νέας Τουρκίας πέφτει πια από τους Ουιγούρους της Κίνας, που επισκέφθηκε τον Οκτώβριο του 2010 ο ίδιος ο Νταβούτογλου http://www.athina984.gr/node/123189, ως τους Αλβανούς της Αδριατικής και από τους Τσετσένους της Ρωσίας, ως τον Περσικό Κόλπο!
Σε ένα τέτοιο σχεδιασμό, η ύπαρξη μεγάλων μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ελλάδα, είναι εθνική αυτοκτονία, καθώς επαναμουσουλμανοποιείται η χώρα, με εγγυητή, προστάτη και αφέντη την Τουρκία!

Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ

Αυτή είναι η έννοια της μετάλλαξης του Τουρκισμού σε Οθωμανισμό, δηλαδή της αλλαγής εμφάνισης μιας περιορισμένης κρατικής απήχησης (Τουρκία), σε μια εκτεταμένη και ευρεία θρησκευτική απήχηση (Ισλάμ), που υπερβαίνει εθνικές ταυτότητες και σύνορα, αφήνοντας το μερικό και στοχεύοντας στο γενικό, δημιουργώντας από σκόρπιες και ετερόχρωμες κοινότητες Μουσουλμάνων, συμπαγή ισλαμικά κάστρα, θύλακες, μειονότητες, χειραγωγήσεις, κοινωνιών, οικονομιών, εθνών!

Αντί δηλαδή οι νεοπασάδες να συντηρούν και να στέλνουν ολόκληρα ασκέρια εναντίον χωρών που θα τους κάνουν κακούς και μισητούς, μπορούν να τις ελέγξουν και στο τέλος να τις κυβερνήσουν «φιλικά» και βελούδινα από μακριά, με μοχλό το «Κοράνι»! Αποκτώντας στρατηγικό, εξουσιαστικό και περιφερειακό βάθος! Γινόμενοι Περιφερειακή Υπερδύναμη!
Κι αν τυχόν στο τέλος δεν υποταχτούν, θα έχει ποια τόση δύναμη στρατιωτική και οικονομική η Τουρκία και τόσες φιλικές μειονότητες-μαριονέτες μέσα σε ξένα εδάφη, που θα είναι «παιχνίδι» η συνέχεια…
Αλλά υπάρχει και το τελικό βήμα: η Παγκόσμια Τουρκο-Ισλαμική Ένωση! Το Τουρκο-Ισλαμικό Ράιχ!

ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ
ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Ισλαμοποίηση της Ελλάδας και το πέρασμά της στον απόλυτο έλεγχο της ισλαμικής Τουρκίας, είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου», καθώς υπάρχει από κάτω ένα γιγάντιο, «σατανικό» θα έλεγε κανείς σχέδιο, με στόχο την ολοκληρωτική, Παγκόσμια Κυριαρχία της Τουρκίας, με την ενοποίηση του Ισλάμ! Με τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Τουρκο-Ισλαμικής Ένωσης! Των Ηνωμένων Τουρκοϊσλαμικών Πολιτειών!

Ο Χάρτης-Ντοκουμέντο του Παγκόσμιου Τουρκο-Ισλαμικού Ράιχ
Ο νέος παγκόσμιος εφιάλτης της ανθρωπότητας
Το Ισχυρότερο Κράτος που είδε ποτέ η γη, με 1,5 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνους

Όπως υποστηρίζουν οι ευφυείς πράγματι σχεδιαστές του «ο “Αλλάχ” έχει διατάξει όλους τους μουσουλμάνους να είναι ενωμένοι….
Ήρθε η ώρα για τον τουρκικό-ισλαμικό κόσμο να ενωθεί! Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο αυτές οι κοινότητες, με κοινή θρησκεία, γλώσσα, έθιμα, κληρονομιά και παράδοση, να μην πρέπει να ενωθούν και να ενεργούν ως μία οντότητα….από τον Καύκασο ως την Τανζανία και από το Μαρόκο ως τα Φίτζι»!

Με υποσχέσεις για ειρήνη, ευημερία, ενότητα και …ανεξιθρησκεία, η Τουρκο_Ισλαμική Ένωση, ευελπιστεί να παρουσιαστεί προς τρίτες χώρες, σαν λύση από όλα τα προβλήματα, από τη Μέση Ανατολή ως το Αφγανιστάν…

Όμως ο απώτερος στόχος δεν είναι φυσικά αυτός, αλλά η ενοποίηση του Ισλάμ και η στροφή του μέσα από τα ηνία της Τουρκίας στην Παγκόσμια Κυριαρχία, καθώς θα αποτελεί από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό, το μεγαλύτερο Κράτος-Ένωση που πέρασε ποτέ από τη γη, με συνολικό πληθυσμό περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων Μουσουλμάνων!
Η Τουρκο-Ισλαμική Ένωση, μέσα από την Ενότητα-Συμμαχία των Μουσουλμάνων κατ΄ εντολή του Κορανίου, θα αποτελέσει μια γιγάντια οικονομική δύναμη, που θα κυριαρχήσει παγκόσμια, παραγκωνίζοντας άμεσα την Κίνα, αποκτώντας πυρηνική και διαστημική τεχνογνωσία και τεχνολογία, αδρανοποιώντας την Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα) και εξουδετερώνοντας οικονομικά και στρατηγικά στη συνέχεια τις ίδιες τις ΗΠΑ, κατά την ώρα της τελικής αναμέτρησης!

Τότε ο Μουσουλμανισμός, θα πετάξει το προσωπείο και θα επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου παντού, αφομοιώνοντας τα έθνη… σύμφωνα με την παλαιά συνταγή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…
Τότε το Άγαλμα της Ελευθερίας, θα κρατήσει αντί πυρσό, μισοφέγγαρο…
Τότε το Ισραήλ θα μετατραπεί σε στάχτη και τέφρα…

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ …ΙΟΝΙΟ
Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει εξ αρχής η Τουρκία για την Αλβανία, όπου μεγάλο μέρος, ιδίως στο βορρά είναι μουσουλμάνοι, οι παλαιοί «Τουρκαλβανοί», για τη Μουσουλμανική Βοσνία, για τους χιλιάδες Μουσουλμάνους της Βουλγαρίας, για το Κόσσοβο, αλλά και για τα Σκόπια, όπου έχει συγκροτηθεί ένα μέτωπο Βαλκανικών χωρών κατά της χώρας μας στο Βορρά, ένα εν δυνάμει εχθρικό μέτωπο κατά της Ελλάδας …
Τα τουρκικά σχέδια πάνε πολύ μακρύτερα όμως, αφού έχει δημιουργηθεί στην Αλβανία «Τουρκική» Βάση για το Πολεμικό Ναυτικό της Άγκυρας στον Αυλώνα, που ελλιμενίζεται πλέον εκεί, περικυκλώνοντας την Ελλάδα, καθώς τουρκικές φρεγάτες και τουρκικά πλέον υποβρύχια πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις όχι στο Αιγαίο, αλλά πλέον στο Ιόνιο, στην πλάτη κυριολεκτικά της Ελλάδος, τη στιγμή που ολοκληρώνεται το χτίσιμο δύο ανεξάρτητων μεταξύ τους και αυτόνομων επιχειρησιακά Πολεμικών Στόλων της Τουρκίας!
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12767&Itemid=141
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4580911

ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ …ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι εξηγείται η ειδική Απογραφή Μουσουλμανικών Μνημείων που έχει διατάξει το Τουρκικό ΥΠΕΞ (!) στην …Ελλάδα και καταγράφονται ακόμη και τα νεκροταφεία ή κτίρια που δήθεν είχαν λειτουργήσει σαν τζαμιά και για την προστασία των οποίων η Τουρκία προβάλει απαιτήσεις…
Έτσι ξεπήδησε το περίφημο Φετιχιέ Τζαμί, το Τζαμί της Άλωσης των Αθηνών από τους Τούρκους, το οποίο υποσχέθηκε στον Ερντογάν ο Γιώργος να το συντηρήσει και να το παραδώσει στους «επισκέπτες»!
Είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι δόθηκε χωρίς κάποιο ανατριχιαστικό αντάλλαγμα της Αθήνας η άδεια για Ορθόδοξη Λειτουργία στην αυλή της Παναγίας Σουμελά…
Δείτε την αποκάλυψή μας για το Φετιχιέ Τζαμί http://www.noiazomai.net/fetigie.html

Στα απόρρητα λοιπόν σχέδια της Τουρκίας υπάρχει η ανάδειξη και τελικά η «λειτουργική αξιοποίηση» των παλαιών κατοχικών Τζαμιών της Ελλάδας (και όλων των Βαλκανίων), σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, στην ποθητή τους Ρόδο, στο Διδυμότειχο (σύνορα), αλλά και στα Ιωάννινα, που σχεδιάζεται από το φιλοτουρκικό ισλάμ των Βαλκανίων να γίνει η Πρωτεύουσα της «Αλβανικής Δημοκρατίας Τσαμουριάς», με απότομη μετακίνηση μερίδας των εκατοντάδων χιλιάδων σκόρπιων Αλβανών της Ελλάδας, στα πρότυπα της αλώσεως του Κοσσυφοπεδίου (Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση…)!
Βεβαίως είναι γνωστό και το τι ετοιμάζουν στη Θράκη, παρά τη γενναία και μοναχική αντίσταση των γενναίων Πομάκων, των μόνων κυριολεκτικά Ελλήνων Μουσουλμάνων, που με δάκρυα και αγωνία παρακαλούν την αναίσθητη Αθήνα να φτιάξει Ελληνικά Νηπιαγωγεία για τα παιδιά τους, στα οποία δεν θέλουν να μαθαίνουν τουρκικά!

ΤΖΑΜΙ-ΤΖΑΜΙ

O Νεοθωμανισμός, η νέα Οθωμανική Σκιά, ξεκινά με το απλοϊκό και «ανθρώπινο» αίτημα για τη δημιουργία ενός Τζαμιού…
Το οποίο εκβιάζουν οργανωμένα, με δημόσιες, προκλητικές «προσευχές», ώστε να υποχρεώσουν πρώτα τους πολίτες να αποδεχθούν ως «αναγκαίο κακό» το Τζαμί, «για να μη βλέπουμε το Ισλάμ στις Πλατείες»…

Αφού γίνει το πρώτο βήμα και δημιουργηθεί το «κρατικό Τζαμί», δημιουργείται ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του Μουσουλμανισμού σαν μια από τις επίσημες πλέον ή επικρατούσες θρησκείες του κράτους, καθώς και ιστορικό τετελεσμένο, νομικό προηγούμενο και νομικές υποχρεώσεις του κράτους προς τους Μουσουλμάνους, για τη δημιουργία και άδεια δημιουργίας πλέον δεκάδων τζαμιών, αφού «το ένα δεν χωρά ούτε το 1%», ενώ παράλληλα αρχίζει η εσωτερική προπαγάνδα των Τούρκων, που με κατηχητικά σχολεία του Κορανίου, αξιώματα, χρήματα, ανώτερες σπουδές και πλουσιοπάροχες ανταμοιβές, παίρνουν με το μέρος τους ανθρώπους και συνειδήσεις, ποδηγετώντας όλο το σώμα… όπως και στη Θράκη… Έχοντας και Τουρκική Τράπεζα …

«ΘΕΛΟΥΜΕ 10 ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ»

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η «Ένωση Μεταναστών Ελλάδας» (22-11-2010), ζητά τη δημιουργία δέκα τζαμιών, στην Αττική τουλάχιστον, με την αιτιολογία ότι υπάρχουν έντεκα διαφορετικές μουσουλμανικές θρησκευτικές παρατάξεις …
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=91972

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία παράλληλα - αφού θολώσαμε από το καπνογόνο της Λειτουργίας στην αυλή (όχι στο Ναό) της Παναγίας Σουμελά - πιέζει τώρα για την αποκατάσταση των παλαιών Τζαμιών της σκλαβωμένης τότε Ελλάδας, ώστε αφού γίνουν του κουτιού και επισκέψιμα, έπειτα θα καταφθάνουν τουρκικά γκρουπ, «γλυκαίνοντας» τους ντόπιους αφελείς μαγαζάτορες, ενώ παράλληλα θα γίνουν πόλοι έλξης των νεοΜουσουλμάνων της Ελλάδας, οι οποίοι με την ενορχήστρωση της Άγκυρας και την αντίστοιχη πίεση και τάχα «αμοιβαιότητα», θα απαιτήσουν κάποια στιγμή, τη λειτουργία τους, έστω για δυο Παρασκευές το χρόνο…
Τότε τα Τζαμιά θα ξαναγίνουν Τουρκικά, εξουσιάζοντας συνειδησιακά όσους μπαίνουν και βγαίνουν…
Φυσικά το γεγονός θα προπαγανδιστεί κατάλληλα παγκοσμίως, καταδεικνύοντας τη μεγάλη νεοθωμανική επιτυχία της Τουρκίας… Που σύμφωνα με το Σχέδιο και για να τονώσει το ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο προφίλ της, θα ξανακάνει Πρωτεύουσά της την Κωνσταντινούπολη!
Επίσης γύρω από τα Τζαμιά, θα αρχίσουν να αγοράζονται τότε μαγαζιά, σπίτια, τετράγωνα, δημιουργώντας σιγά σιγά νέες «Τουρκικές» πολιτείες…

ΤΖΑΜΙ: ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ, ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι αυτή η χώρα και αυτός ο λαός, έχει εντελώς ιδιαίτερους, σοβαρούς και ιστορικούς λόγους, να μη θέλει να δει τζαμί στα μάτια του, όπως κάθε άλλος λαός που θα βίωνε φρικτή Οθωμανική-Μουσουλμανική Κατοχή επί 400 ολόκληρα χρόνια στο νότο και 500 στη Βόρεια Ελλάδα, με σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, με το πλέον φρικτό παιδομάζωμα των Ελληνόπουλων, με βίαιους εξισλαμισμούς, με σκλαβοπάζαρα, λεηλασίες, καταστροφές, τρομοκρατία, με 2.500.000 Νεομάρτυρες, με Γενοκτονίες 1.500.000 Ελλήνων της Ανατολής, με ποταμούς αίματος, δακρύων και θρήνων, με σκοτωμούς και βιασμούς, με τελευταία παράδειγμα το Πογκρόμ των ισλαμιστών το ΄55 στην Πόλη και τη Σμύρνη, τους διωγμούς στην Ίμβρο και την Τένεδο και τη συνεχιζόμενη παράνομη Τουρκική-Μουσουλμανική Κατοχή της βορείου Κύπρου από το 1974 έως σήμερα, με 200.000 πρόσφυγες, 4.000 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους!
Ποιος λαός άλλος, θα βίωνε πύρινο όλεθρο-ολοκαύτωμα του Ισλάμ, που ενορχήστρωσαν, τροφοδότησαν και πολλαπλασίασαν τα Τζαμιά και θα ήθελε να τα ξαναδεί να φυτρώνουν σαν εφιάλτης πάλι στη χώρα του, δίπλα στα προσκέφαλα των παιδιών του, πλάι στα καμπαναριά της Ελευθερίας;
Τη στιγμή μάλιστα που έχει σχεδιάσει την κατάλληλη «αξιοποίησή τους» η Μουσουλμανική Τουρκία; Η Νεοθωμανική «Αυτοκρατορία»;

ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Αλλά από την άλλη, είναι και η ταπείνωση! Γιατί είναι ταπείνωση, η Ελλάδα που έδιωξε το 1821 και το 1912-13 το Ισλάμ και εξαφάνισε τα τζαμιά της σκλαβιάς, τώρα η ίδια να τα επαναφέρει με «μεγαλοπρέπεια», με χρήματα των Ελλήνων, σε οικόπεδο μάλιστα του θρυλικού Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που αγωνίστηκε με τη Σημαία του Σταυρού, με αυτοθυσία απέναντι στους μουσουλμάνους σφαγείς της Χίου! Απέναντι στο Ισλάμ του Παιδομαζώματος! Ενάντια στην παντιέρα του «Προφήτη»!

ΤΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Και όλα αυτά, όταν το ίδιο το Κράτος μας, δεν έχει κάνει με κρατικά χρήματα ούτε καν τη Μεγάλη Εκκλησιά που έταξαν οι Αγωνιστές του 21΄ στο Σωτήρα Χριστό, για την μεγάλη βοήθειά Του στην απελευθέρωση του Γένους! Δείτε το Τάμα του Γένους http://www.noiazomai.net/tamatougenous.html

1.000.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟ 10% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ


Αφίσα από το σποτ της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας
που αναφέρει ρητά τον απίστευτο αριθμό των 1.000.000 Μουσουλμάνων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, οι Μουσουλμάνοι στη χώρα μας είναι 1.000.000 (!!!) δηλαδή το 10% του πληθυσμού, ενώ μόνο στην Αθήνα φτάνουν τους 750.000! Αριθμοί που σοκάρουν και καταδεικνύουν το μέγεθος της γιγάντιας βόμβας που απειλεί τον πολιτισμό, τη φυσιογνωμία και δυνητικά την εθνική ασφάλεια της χώρας!
Το χειρότερο δε είναι πως οι Μουσουλμάνοι αυξάνονται με διαστημική ταχύτητα, καθώς ολόκληρες στρατιές εισβάλουν από τα ανατολικά σύνορά μας, υπό την καθοδήγηση των Τούρκων! Ενδεικτικό των αριθμών, είναι πως μόνο το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του 2010, εντοπίστηκαν σχεδόν 15.000 νέοι λαθρομετανάστες στη Θράκη μας!!! Που σημαίνει πως μια νέα μουσουλμανική πόλη ξεφυτρώνει κάθε δίμηνο στην Ελλάδα!
http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_25/11/2010_423645
Κι όλοι αυτοί οι Μουσουλμάνοι, σύμφωνα πάντα με την Ένωση, αποτελούνται από «Άραβες και μη, Πέρσες, Έλληνες, Πακιστανούς, Μπανγκλαντές, Αλβανούς, υπο-Σαχάριους Αφρικανούς, και Ευρωπαίους Μουσουλμάνους»!
Είναι βέβαια περίεργο ότι δεν συμπεριλαμβάνουν τους Αφγανούς… Που αποτελούν μια από τις πλέον φανατικές ομάδες Μουσουλμάνων, που βλέπουν τους Ταλιμπάν σαν ήρωες και σιωπηρά την «Αλ Κάιντα»…

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Ιδιαίτερα ανησυχητικό κεφάλαιο είναι οι Αλβανοί Μουσουλμάνοι (φανατισμένοι από τον πόλεμο και το Πογκρόμ εναντίον των Ορθοδόξων Χριστιανών Σέρβων του Κοσσόβου, ντοπαρισμένοι με τον ανεξέλεγκτο UCK, που έχει παρακλάδια σε Σκόπια, Αλβανία και Ελλάδα, με βαρύ οπλισμό, χρήμα από ναρκωτικά, εμπόριο όπλων και σωματεμπορία) αποτελούν ξεχωριστό κίνδυνο που παίρνει εθνικές διαστάσεις εάν συνδεθούν με το φανατικό Ισλάμ ή κάποιο νέο κάλεσμα του UCK ή τις Αλβανικές πάνοπλες συμμορίες που λυμαίνονται την Ελλάδα! Μια γεύση για το πώς οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε ο ισλαμικός UCK, που συνεχίζει να απλώνει τα δίχτυα και τις συμμορίες του σε όλα τα Βαλκάνια και μέσα στην ίδια την χώρα μας, μέχρι να δοθεί το σύνθημα αυτή τη φορά κατά της Ελλάδας http://www.youtube.com/watch?v=ToezRA1hCXE

Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ:
«ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ»

Μάλιστα ο επιτυχημένος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις 19-2-2010 στον Flash, έκανε μια αποκάλυψη-βόμβα, για τον ρόλο των Αλβανών κακοποιών στην Ελλάδα:
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι εδώ για να σκοτώνουν και να καταστρέφουν! Δεν είναι ένας και δύο. Είναι στρατοί ολόκληροι! …Σημασία έχει ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να εξοντώσουμε αυτούς τους κακοποιούς. Εγώ λοιπόν, το σύνθημά μου και το μήνυμά μου είναι προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας, προς τους άνδρες και τις γυναίκες, ότι θα πάμε σε μετωπική επίθεση με όλη αυτή την κατάσταση! Διότι σε λίγο θα ελέγχουν τη χώρα, τη Δημοκρατία και την κοινωνία οι Αλβανοί και οποιοδήποτε άλλοι - και οι Έλληνες - κακοποιοί, οι οποίοι έχουν στρατούς από Αλβανούς»! Ακούστε τη δήλωση-βόμβα Χρυσοχοΐδη στην Έλλη Στάηhttp://www.radio.noiazomai.net/xrysoxoidis19022010.mp3

ΑΘΗΝΑ 2008

Είναι ακόμη νωπές οι εικόνες καταστροφής, λεηλασίας και βανδαλισμού της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2008, στις οποίες έλαβαν μέρος αρκετοί αλλοδαποί, άλλοι που διέμεναν στην Αθήνα και άλλοι που ήρθαν από έξω, μουσουλμάνοι πιθανά οι περισσότεροι, με σκοπό τη δημιουργία χάους και πτώσης της τότε Κυβέρνησης, που επιχειρούσε μια πρωτοφανή στροφή της εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής της χώρας προς τη Ρωσία! Αντίθετα στα τουρκικά, αλβανικά και αμερικανικά συμφέροντα!
Δείτε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του αλησμόνητου Λάμπρου Παπαντωνίου τότε στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙhttp://www.noiazomai.net/bushplans.html

ΗΛΕΙΑ 2007

Παρόμοια είναι η επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ιδιαίτερα στην Ηλεία, με τους καταστροφικούς μαζικούς εμπρησμούς ξένων πρακτόρων το 2007, μέσα στην προεκλογική περίοδο, με τον ίδιο σκοπό, την αποσταθεροποίηση της χώρας και την καταψήφιση της φιλορωσικής τότε Κυβέρνησης! Η πρωτοφανής εκείνη επίθεση αλλοδαπών πρακτόρων ήταν μια πραγματική στρατιωτική επιχείρηση παράλυσης!

ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Είναι απίστευτη η ανευθυνότητα όλων μας πάνω στο τρομακτικό μέλλον που διαγράφεται όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την έννοια ακόμα «Ελλάδα», που τόσο δονεί τις ψυχές εκείνων που μπορεί να κλείσουν μέσα τους το μεγαλείο της, όπως λέει ο ποιητής…
Αφήνουμε στα παιδιά μας έναν τρομακτικό κίνδυνο, μια ατομική βόμβα μεγατόνων, την ίδια την άλωση της Ελλάδας, από μέσα και από έξω, συναθροιζόμενοι πίσω από κομματικά ψεύδη και υποσχέσεις, πίσω από δελτία εικονικής πραγματικότητας, πίσω από «πολιτικούς» των δεκαρικών λόγων και πνευματοφθόρα ΜΜΕ που απειλούν να χρωματίσουν σαν ακραία, κάθε λογική φωνή, ακόμη εκείνη και του Μίκη Θεοδωράκη!

Εάν δεν κινητοποιηθούμε όλοι μαζί σήμερα, εάν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της εσωτερικής αλλοίωσης και της τουρκο-ισλαμικής περικύκλωσης, σε λίγα χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της Ελλάδας θα είναι όχι απλά αλλοδαποί, αλλά Μουσουλμάνοι αλλοδαποί, Φιλότουρκοι, οι οποίοι θα απαιτήσουν οργανωμένα, μουσουλμανικά σχολεία, μουσουλμανικά τζαμιά, μουσουλμανικά κόμματα, μια κοινή μουσουλμανική γλώσσα, αρχικά σαν δεύτερη επίσημη της Ελλάδος και αυτή την κατάργηση της ένδοξης Σημαίας του Σταυρού…, απόλυτα καθοδηγούμενοι από την «πανίσχυρη» Νεοθωμανική Τουρκία!

Τα Ελληνόπουλα σήμερα, χάρη στην αδιαφορία και την κακώς εννοούμενη ανθρωπιστική ανοχή μας, είναι ήδη αιχμάλωτα του μέλλοντος, μειονότητα από τώρα, επειδή επιπλέον είναι σκόρπια και διαιρεμένα, με «θρησκεία» τις ποδοσφαιρικές ομάδες ή τις κομματικές παρατάξεις και ιδανικά τον εύκολο πλούτο, τις απολαύσεις, την αποχαύνωση, χωρίς Παιδεία, Ιστορία, Αξίες και ισχυρή Εθνική Συνείδηση που ενώνει, σφυρηλατεί και δυναμώνει!

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΥΜΕ

«Το δέντρο που πληγώνουμε» τόσο πολύ σήμερα, είναι η ίδια η Ελλάδα, η ιερή ελιά του Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας!
Και αυτό το δέντρο ποτέ δεν πληγώθηκε τόσο από ξένους, όσο από εμάς τους ίδιους τους σημερινούς και αδιάφορους Νεοέλληνες! Που παρασυρμένοι από κομματικά κηρύγματα, διεθνιστικές ιδέες και πολυπολιτισμικές παγίδες, με χορηγούς Πολυεθνικές Εταιρείες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Διεθνή Συμφέροντα, αφήνουμε τη χώρα της Φιλοκαλίας και του Αγίου Όρους, το Περιβόλι της Ορθοδοξίας, τη χώρα του 1821 και του 1912, στο έλεος του αντιχριστιανικού Ισλάμ!

Σε λίγα χρόνια, εκεί που χτυπούσαν οι γλυκόλαλες καμπάνες, θα ακούγονται τα μεγάφωνα του Χότζα και εκεί που κυμάτιζε η Ελληνική Σημαία, θα κυματίζει το Νεοθωμανικό Μισοφέγγαρο!

Σε λίγα χρόνια, τα δημογραφικά μειούμενα παιδιά μας θα αναγκαστούν να φύγουν για πάντα από εδώ, μην αντέχοντας τον καταπιεστικό ισλαμικό προσηλυτισμό, μη αντέχοντας τα τζαμιά της νεοδουλείας που θα ματώνουν με τις αποκρουστικές κορφές τους τον ουρανό της Ελευθερίας, μη αντέχοντας τις ανεξέλεγκτες συμμορίες και το νεοπαιδομάζωμα, μη αντέχοντας να βλέπουν το νέο τότε Μουσουλμάνο Πρωθυπουργό της χώρας, να απευθύνει το διάγγελμά του σε άψογα τουρκικά, ευχαριστώντας τον «Αλλάχ» που του χάρισε μια τόσο όμορφη, μα και τόσο ανόητα αφελή χώρα…

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/02/blog-post_180.html#ixzz1F0LZFvgx

Read more...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΤΩΜΑΤΑ ¨ΣΠΑΡΜΕΝΑ¨


Ερευνητές του τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου επισκέφθηκαν τις Κουρδικές περιοχές μεταξύ 19-20 Φεβρουαρίου στην νοτιοανατολική Τουρκία.Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους συνομίλησαν με συγγενείς των αγνοουμένων, με στελέχη της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία και με εκπροσωπους του Σύλλογου Συγγενών Αγνοουμένων Μεσοποταμία. MEYA-DER .Οι ομαδικοί τάφοι εκτείνονται σε μια μεγάλη περιοχή από το Χακκάρι έως το Τούντζελι και βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία πόλεων, σε δρόμους ,σε χώρους διάθεσης απορριμμάτων και σε αγροτικές περιοχές. Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές στους τάφους -κάποιοι εκ των οποίων είχαν ανοιχτεί και κάποιοι άλλοι όχι- υπήρχαν χιλιάδες πτώματα που είχαν θαφτεί μαζικά και με βιασύνη. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για οστά 1469 ατόμων και για 114 ομαδικούς τάφους και τονίζεται πως η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή.

Η χρήση σκαπτικών μηχανημάτων και μπουλντόζων στους τάφους που ανοίχτηκαν μέχρι τώρα καθώς και η μη εφαρμογή των τεχνικών διάνοιξης ομαδικών τάφων και ταυτοποίησης, προκαλεί ανησυχία μήπως αντί για την αποκάλυψη της αλήθειας, εξαφανιστούνε οι αποδείξεις.

Ο παρακάτω Πίνακας συντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 από το τμήμα τεκμηρίωσης της Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) της Τουρκίας
ΠΟΛΗ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ Μαζικών τάφων ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ
Αμάχων-αντάρτες
Σιίρτ 1989- 1999 15 μαζικοί τάφοι 5 άμαχοι - 201 αντάρτες του PKK
Μπιτλίς 1994- 1999 13 μαζικοί τάφοι 30 άμαχοι - 221 αντάρτες του PKK
Ντιγιαρμπακίρ 1992- 1999 19 μαζικοί τάφοι 10 άμαχοι - 206 αντάρτες του PKK
VAN 1993- 1999 9 μαζικοί τάφοι 149 PKK Αντάρτες
ΜΠΑΤΜΑΝ 1993-1999 8 μαζικοί τάφοι 2 άμαχοι - 100 PKK Αντάρτες (6 γυναίκες-11 "μη ένοπλων)
Χακάρι 1993-1999 6 μαζικοί τάφοι 2 άμαχοι - 54 PKK Αντάρτες-12 φρουρών στα χωριά
Μπίγκολ 1996-2000 5 μαζικοί τάφοι 4 άμαχοι - 53 Αντάρτες του PKK
Σιρνάκ 1994- 4 μαζικοί τάφοι 80 άμαχοι (6 μωρά)-Δεκάδες PKK Στρατού (σε BOTAS πηγαδάκια)
Μαρντίν 1990- 4 μαζικοί τάφοι 3 άμαχοι - 35 Αντάρτες του PKK
Elazig 1993-2010 1 μαζικοί τάφοι`` 50 PKK Αντάρτες
AGRI 1989-1994 1 μαζικό τάφο 5 άμαχοι-36 Αντάρτες του PKK
DERSIM 1997- 1 μαζικό τάφο 19 PKK Αντάρτες
Ιγκντίρ 1994- 1 μαζικό τάφο 16 PKK Αντάρτες (4 γυναίκες)
GAZIANTEP 1994- 1 μαζικό τάφο 10 PKK Αντάρτες
ΣΥΝΟΛΟ 88 μαζικούς τάφους 1298 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
(136 άμαχοι, 1150 PKK Αντάρτες, 12 φρουρών στα χωριά)
Μαζικοί τάφοι που άνοιξαν ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ των τάφων ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ
1989-2010 2003-2010 26 μαζικούς τάφους 171 άνθρωποι
(89 άμαχοι, 82 αντάρτες του ΡΚΚ)

ΠΗΓΕΣ:http://tourkikanea.gr/2011/02/25/toplumezar-2/
http://english.rojhelat.eu

Read more...

Ερντογάν: Οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο δεν σχετίζονται με το σχέδιο για Μεγάλη Μέση Ανατολή


Τη θέση ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δεν έχουν καμιά σχέση με το σχέδιο για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ATV. Ο κ. Ερντογάν εκτίμησε ότι τα τελευταία γεγονότα στον αραβικό κόσμο δεν έχουν ομοιογένεια, αλλά αποτελούν προϊόν διάφορων συσσωρευμένων εδώ και χρόνια προβλημάτων. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Λιβύη, λέγοντας πως η χώρα αυτή είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία, καθώς περίπου 30.000 Τούρκοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αρχιτέκτονες, μηχανικοί και εργάτες, ζουν και εργάζονται στην περιοχή.


Ο κ. Ερντογάν υπενθύμισε πως ήδη 7.352 Τούρκοι υπήκοοι έχουν απομακρυνθεί από τη Λιβύη και σημείωσε πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 9.000, ενώ ανέφερε πως η Τουρκία δεν έχει διακόψει την επικοινωνία της με το Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ αλ Καντάφι, την περίοδο αυτή των αναταραχών επί λιβυκού εδάφους.

"Εγώ, προσωπικά, συνομίλησα με τον Καντάφι τρεις φορές. Συνεχίζουμε, επίσης, την επικοινωνία μας με την αντιπολίτευση της χώρας", είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Διαβεβαίωσε δε πως η χώρα του δεν έχει καμία πρόθεση να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις καμίας χώρας της Μέσης Ανατολής. "Ό,τι κάνουμε έχει αποκλειστικά και μόνο ανθρωπιστική πτυχή. Απορρέει από τους ιστορικούς μας δεσμούς μ' αυτές τις χώρες και αυτά τα έθνη", υπογράμμισε.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ο αραβικός κόσμος

Την ανάγκη η διαδικασία των αλλαγών που βρίσκεται σε εξέλιξη στον αραβικό κόσμο να εξυπηρετεί τους σκοπούς της περιφερειακής ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας. Το Συμβούλιο συνεδρίασε, χθες, κεκλεισμένων των θυρών, υπό την προεδρία του Προέδρου της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, προκειμένου να εξετάσει τα πρόσφατα γεγονότα στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη το θέμα της απομάκρυνσης των Τούρκων υπηκόων από τη Λιβύη, η πολιτική κρίση που σοβεί στο Λίβανο και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Για το τελευταίο αυτό θέμα, το Συμβούλιο επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα του τουρκικού κράτους για την εφαρμογή μέτρων, με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη διασφάλιση της ενότητας της χώρας και της ασφάλειας του τουρκικού λαού.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συζήτησε ακόμη τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράκ, με έμφαση στις οικονομικές εξελίξεις και τις προσπάθειες ανασυγκρότησης που καταβάλλει η νέα ιρακινή κυβέρνηση, που σχηματίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επίσκεψη- αστραπή του Νικολά Σαρκοζί στην Τουρκία


Ο Γάλλος αρχηγός του κράτους είναι στην Τουρκία σήμερα 25 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της προεδρίας της Ομάδας των 20 για να συζητήσει κυρίως μέτρα καταπολέμησης της αστάθειας των τιμών των βασικών εμπορευμάτων και τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος. Ο Νικολά Σαρκοζί θα μείνει μόνο έξι ώρες στην Άγκυρα.

«Η επίσκεψη αυτή δεν είναι στο ύψος της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας», έχει δηλώσει ήδη ο αρχηγός της τουρκικής κυβέρνησης. Οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί για την συντομία της επίσκεψης, αλλά η Γαλλία, η ίδια αρνείται κάθε σκοπιμότητα. Σύμφωνα με τα λόγια ενός συμβούλου των Ηλύσιων, "το πρόγραμμα είναι απλό, η ημερήσια διάταξη είναι πυκνή".

Στην πραγματικότητα, ο Νικολά Σαρκοζί θα αφιερώσει στην Άγκυρα μόνο μισή μέρα, δηλαδή λίγες ώρες το απόγευμα της 25 Φεβρουαρίου αλλά θα έχει δύο ώρες συνομιλιών με τον Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και δύο ώρες με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνολικά τέσσερις ώρες συζητήσεων " σε βάθος ", διευκρίνισαν τα Ηλύσια. Είναι κάτι περισσότερο από το «tête-à-tête» τον περασμένο μήνα με τον Πρόεδρο Ομπάμα, στα ίδια πλαίσια των διαβουλεύσεων για το G20.
Στον τουρκικό Τύπο αυτή την Παρασκευή, ο αρχηγός του κράτους υπεραμύνθηκε για κάθε αδιαφορία της Γαλλίας προς την Τουρκία, σημειώνοντας ότι ήταν δική του πρωτοβουλία το 2008, όταν ιδρύθηκε το G20, η Τουρκία να μπορεί πλέον να λάβει επιτέλους τη θέση που της αρμόζει στην παγκόσμια διακυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στην Άγκυρα, ήταν αδύνατο για τον Γάλλο πρόεδρο να αποφύγει το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού παραμένει από τους πλέον ένθερμους αντιπάλους της τουρκικής ένταξης.
Καμία πρόοδος δεν πρέπει να αναμένεται σε αυτό το λεπτό ζήτημα, δήλωσε πάλι ο Νικολά Σαρκοζί στον τουρκικό Τύπο το πρωί της Παρασκευής.

Αντίθετα, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι επιθυμούσε να ακούσει την ανάλυση των Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με τις επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο.
Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό για την Άγκυρα που προσπαθεί να επαναπατρίσει περίπου 25.000 Τούρκους εργαζόμενους που εργάζονται στη Λιβύη, και ενώ πολλοί Άραβες ηγέτες πιστεύουν ότι η μουσουλμανική και δημοκρατική Τουρκία είναι μοντέλο και σημείο αναφοράς για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις .

RFI 25/02/2011Ευαίσθητη επίσκεψη του Σαρκοζί στην Τουρκία, η οποία αναφέρεται ως πρότυπο στον αραβικό κόσμο.

Ο χαιρετισμός ήταν λακωνικός. «Νομίζω ότι αυτό δεν είναι μια επίσκεψη στο ύψος της φιλίας μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας», δήλωσε την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την παραμονή της επίσκεψης πέντε ωρών του Νικολά Σαρκοζί στην Άγκυρα.
Όταν ο Ερντογάν είχε προσκαλέσει τον κ. Σαρκοζί, τον Απρίλιο του 2010, στο τέλος της περιόδου της Τουρκίας ως φιλοξενούμενη χώρα στη Γαλλία, ήταν για να παρουσιάσει στον Γάλλο πρόεδρο μια χώρα που εκσυγχρονίζονται πλήρως, έτοιμή, κατά τον ίδιον, να ενταχθεί στην ΕΕ.

Ο κ. Σαρκοζί θα αρκεστεί σε δύο συνομιλίες με τον κ. Γκιούλ και τον κ. Ερντογάν.
Τα Ηλύσια ήταν σε δύσκολη θέση να δικαιολογήσει αυτό το ταξίδι, προσπαθώντας να δείξει τη σημασία του - η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου μετά τον Φρανσουά Μιτεράν το 1992 - και έπειτα να το ελαχιστοποιήσει: δεν πρόκειται για επίσημη επίσκεψη, πολύ λιγότερο για μια κρατική επίσκεψη, αλλά μια συνάντηση εργασίας που πραγματοποιείται από τον κ. Σαρκοζί ως πρόεδρος της Ομάδας των 20¨.
Εκτός συζήτησης επομένως να περάσει τη νύκτα η να σταματήσει στην Κωνσταντινούπολη όπως το επιθυμούσαν οι Τούρκοι.

Το ταξίδι πέφτει άσχημα για τον κ. Σαρκοζί.
Η Γαλλία δεν είδε να έρθουν οι Αραβικές επαναστάσεις, και τώρα η Τουρκία, κρύο-ξυλοδαρμένη από τον κ. Σαρκοζί για την ΕΕ μπορεί να εμφανιστεί ως πρότυπο για τις χώρες αυτές.
"Υπήρξαν συζητήσεις για το αν θα έπρεπε να γίνει αυτή η επίσκεψη" λέει ένας Γάλλος αξιωματούχος. "Η Τουρκία εμφανίζεται πολύ ενισχυμένη στον αραβικό κόσμο. Εμμέσως, είναι πολύ περίπλοκο να το διαχειριστεί η γαλλική διπλωματία, η οποία εμφανίστηκε να τρέχει πίσω από τα γεγονότα".

Ο Νικολά Σαρκοζί πληρώνει, σύμφωνα με το σοσιαλιστή βουλευτή Φρανσουά Ολάντ, τη συστηματική χρήση της Τουρκίας « για σκοπούς της γαλλικής εσωτερικής πολιτικής". "Η Τουρκία είναι γι 'αυτόν αυτό από το οποίο πρέπει να προστατευόμαστε: ένας παράδεισος των μετεγκαταστάσεων, μια χώρα διέλευσης για τους μετανάστες, η ενσάρκωση του Ισλάμ στην Ευρώπη" αναλύει ο κ. Ολάντ.
Όμως, αυτή η χώρα είναι τώρα, σύμφωνα με τον κ. Ολάντ, ο "απαραίτητος" εταίρος: πρότυπο για ο τους Άραβες, με αλματώδη οικονομική ανάπτυξη και που δεν ευθυγραμμίζεται όπως πριν με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Ο Νικολά Σαρκοζί θα δυσκολευτεί πολύ να ανανεωθούν οι δεσμοί " προέβλεψε ο κ. Ολάντ.

Γάλλοι διπλωμάτες προσπαθούν να υπερασπιστούν.
Καταρχήν, τις αραβικές επαναστάσεις, ούτε οι Τούρκοι δεν τις είδαν να έρχονται.
"Ο Ερντογάν πήγε στην Τρίπολη, το Νοέμβριο του 2010 για να παραλάβει το βραβείο Καντάφι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο καθένας έχει τις περιοχές σκιάς του" , κατηγορεί ένας Γάλλος διπλωμάτης.
Βέβαια, ορισμένες αραβικές χώρες μπορούν να μπουν στον πειρασμό να αντλήσουν την εμπειρία της Τουρκίας: ο ρόλος του θεματοφύλακα του στρατού ή η εμπειρία του κόμματος του κ. Ερντογάν, το ΑΚΡ, που θεωρείται μουσουλμανικό-συντηρητικό. " Αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι Άραβες φίλοι μου, είναι η επιστροφή των Οθωμανών» δηλώνει ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Πιέρ Λελούς, ενώ παραδέχεται: "Όσο περισσότερο κρίση υπάρχει στον αραβικό κόσμο, τόσο περισσότερο ευνοείται η αντικατάσταση των ηγετών του από την Τουρκία."

Γενικότερα, τα Ηλύσια επιδιώκουν να διαχωρίσουν τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία από το εκρηκτικό θέμα της ένταξης στην ΕΕ.
Χωρίς μεγάλη επιτυχία .
«Οι Τούρκοι θεωρούν ότι τα τρία θέματα είναι ένα αδιαίρετο σύνολο" , παραδέχθηκε ο υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών.
Και αυτό το μήνυμα έστειλε ο Εγκεμέν Μπαγκίς, ο Τούρκος υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων.
"Ελπίζω ότι ο Νικολά Σαρκοζί θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες της Τουρκίας για το G20, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση . "

Le Monde.fr

Read more...

H Τουρκική μεταρρυθμιστική επανάσταση του Ερντογάν (επονομαζόμενου και ως Abdulhamid)


Επιγραμματικά παρουσιάζουμε την μεταρρυθμιστική επανάσταση του βραβευμένου με το "Διεθνές Βραβείο Μουαμάρ Καντάφι για τα ανθρώπινα δικαιώματα” Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, Πρωθυπουργού της Τουρκίας και αρχηγού του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) απο το 2002 οπότε και ανέλαβε την Πρωθυπουργία της Τουρκίας:

[1] 53,193 δίκες - 196.566 κατηγορούμενοι

[2] Εγκλήματα τιμής 4.289 γυναίκες σκοτώθηκαν από τους συγγενείς του τα τελευταία οκτώ χρόνια,πριν την ανάληψη της εξουσίας απο το ΑΚΡ τα εγκλήματα τιμής ήταν 66


[3] Ποινή για τους βιαστές 13 χρονου παιδιού 3 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση, ποινή για παιδί που συνελήφθη να πετάει πέτρες 17 χρόνια

[4] Τουρκία 138 θέση στον «Κατάλογο της Ελευθερίας του Τύπου", (αξιολόγηση της Ελευθερίας του Τύπου ,50 δημοσιογράφοι φυλακή περιοδικά και εφημερίδες έκλεισαν πολλές φορές

[5]Ο τουρκικός στρατός προκάλεσε 76 δασικές πυρκαγιές στο χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2010 και Αυγούστου 2010 και 98 συνολικά πυρκαγιές το 2010

[6}408 στρατιώτες έχουν αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών

[7]Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά τα 8 χρόνια της κυβέρνησης του εμπόδισε τις δολοφονίες
πολιτών απο "άγνωστους δράστες" (607 νεκροί 527 τραυματίες απο το 2002 έως το 2010)

[8} Την παγκόσμια Ημέρα της Μητρικής Γλώσσας ( UNESCO)ο Selahattin Demirtas Πρόεδρος του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP)εκφώνησε ένα μέρος της ομιλίας του στην μητρική του γλώσσα την Κουρδική γλώσσα το TRT (Φωνή της Τουρκίας) σταμάτησε άμεσα την μετάδοση της

[9] Εδώ και πολλές μέρες παρεμποδίζεται η αναμετάδοση τηλεοπτικών εκπομπών των καναλιών Roj Tv, Newroz Tv και MMC, στις Κουρδικές περιοχές , το ίδιο ισχύει και για τον Κουρδικό Ιστότοπο fitatnews.com που δέχεται συνεχείς επιθέσεις

www.ajansafirat.comRead more...

Πρόβλημα στην εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία


H Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει και να εφαρμόσει την συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών που διαπραγματεύτηκε με την Ε.Ε. αν οι Βρυξέλλες δεν εφαρμόσουν παράλληλα τη συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

«Από την αρχή των διαπραγματεύσεων για την Συμφωνία Επανεισδοχής είχαμε με σαφήνεια μεταφέρει στους συνομιλητές μας - σε κάθε ευκαιρία - ότι δε θα υπογράψουμε τη συμφωνία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας στο θέμα των θεωρήσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι τα συμπεράσματα του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ υπολείπονται των προσδοκιών της Άγκυρας.

Επίκαιρα

Read more...

Το 53% των Γάλλων λένε όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ


Η πλειοψηφία των Γάλλων (53%) δεν υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ωστόσο είναι μια πλειοψηφία σε πτώση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία την Παρασκευή, την ημέρα της επίσκεψης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί στην Άγκυρα .

Περίπου το 21% των ερωτηθέντων είναι "κάπως ευνοϊκοι" για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, και το 32% "καθόλου ευνοϊκοι" με αυτή την ιδέα, σύμφωνα με την TNS-Sofres, η οποία διευκρινίζει ότι οι κατηγορίες αυτές είναι κάτω (-2% και -3%) σε σύγκριση με παρόμοια έρευνα του 2002.

Μεταξύ των πιο ένθερμων αντιπάλων της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ είναι οι υποστηρικτές της κόμματος της συμπολίτευσης UMP (δεξιά) του Νικολά Σαρκοζί (71%), της άκρας δεξιάς FN (87%) και εκείνοι του κεντρώου MoDem (68%).

Αντίθετα, το 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήταν "κάπως ευνοϊκοι» (+5%), στην ένταξη της Τουρκίας, ενώ ο αριθμός των ατόμων που δήλωσαν "πολύ ευνοϊκοι" ανέρχεται σε 6% (+1%) σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο για το τηλεοπτικό κανάλι Canal+.

Περιέχει κυρίως τους νέους 18-24 ετών (45%), τα διευθυντικά στελέχη και πνευματικά επαγγέλματα (48%), τους υποστηρικτές της αριστεράς (47%) και τους οικολόγους πράσινους (50%).

Οι Γάλλοι αντίθετοι στην ένταξη της Τουρκίας επικαλούνται σαν κύριους λόγους «τις πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές» (44%) και τη γεωγραφική της θέση σε σχέση με την Ευρώπη (38%).
Στη συνέχεια έρχονται η έλλειψη δημοκρατίας (33%), ο αριθμός των χωρών που είναι ήδη μέλη της ΕΕ (24%) και η στάση της Τουρκίας σχετικά με τα διεθνή θέματα (22%). Μόνο το 16% αναφέρει οικονομικούς λόγους.

Le Point 25/02/2011

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP