Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία των εταιρειών Aselsan, Yonca και Thales για την ανάπτυξη εκτοξευτή πυραύλων για ταχύπλοα


Οι τουρκικές εταιρείες Aselsan και Yonca-Onuk ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την εταιρεία Thales για την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου τετραπλού περιστρεφόμενου σταθεροποιημένου εκτοξευτή ο οποίος θα εξοπλιστεί με τις νέες κατευθυνόμενες με δέσμη laser πυραύλων Lightweight Multirole Missile (LMM) της ευρωπαϊκής εταιρείας. Τα βλήματα αυτά είναι μικρού βάρους μόλις 13 κιλών και διαθέτουν θραυσματογόνο κεφαλή τριών κιλών. Πρόκειται για ένα χαμηλού κόστους βλήμα το οποίο επιτυγχάνει εμβέλεια 8 χλμ.

Το LMM μπορεί να πλήξει στόχους στη θάλασσα στην ξηρά και στον αέρα και χρησιμοποιεί υποσυστήματα από τα γνωστά αντιαεροπορικά βλήματα Starburst και Starstreak. Το βλήμα μπορεί να καταστρέψει στόχους όπως ταχύπλοα σκάφη και ελαφρά προστατευόμενους στόχους. Ο εκτοξευτήρας που θα αναπτυχθεί από την κοινοπραξία ονομάζεται Missile Launcher System (MLS) και θα είναι σταθεροποιημένος στους δύο άξονες με τέσσερα βλήματα έτοιμα για βολή. Το σύστημα περιλαμβάνει καταδείκτη laser και κονσόλα ελέγχου.

Ο εκτοξευτήρας καθοδηγείται αυτόματα από το σύστημα ελέγχου που είναι διασυνδεδεμένο με τον ηλεκτροπτικό αισθητήρα. Η εταιρεία Yonca-Onuk η οποία ναυπηγεί ταχύπλοα σκάφη θα αναλάβει την εγκατάσταση του συστήματος στα ταχύπλοα σκάφη που κατασκευάζει προσφέροντας μία ολοκληρωμένη πρόταση για τους πελάτες της σε συνδυασμό με τις τηλεχειριζόμενες πλατφόρμες STOP και STAMP της εταιρείας Aselsan οι οποίες φέρουν πυροβόλα των 25 και 12,7 χλστ αντίστοιχα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP