Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ανελέητος Πόλεμος κατά του Κ. Αμούτζα στο Δήμο Ιάσμου


Στο χθεσινό σχόλιο αναφερθήκαμε στην ενδεχόμενη προσπάθεια από τον έτερο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου στο δήμο Ιάσμου, να προσεταιρισθεί τους ψηφοφόρους του τρίτου συνδυασμού ποντάροντας στα εθνοτικο-θρησκευτικά "φίλτρα".

Και πριν καλά καλά περάσει ένα 24ωρο, έχουμε τις αποδείξεις. Στην καθημερινή πολιτική εκπομπή του RADYO SITY που εκπέμπει από την Κομοτηνή, στους 107,6 FM ακούγονται θέσεις και απόψεις οι οποίες δεν τιμούν κανέναν, ιδιαίτερα την μειονότητα, η οποία κυριολεκτικά εκμεταλλεύεται το καθεστώς ισονομίας που της παρέχεται, με αποτέλεσμα να έχει μτατρέψει την εν λόγω εκπομπή σε ναυαρχίδα της προπαγάνδας του κ.Ισμέτ Καδή, με τις ευλογίες των γνωστών διπλωματικών κέντρων και λοιπών εξωθεσμικών παραγόντων, οι οποίοι με πρόσχημα τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές δεν παύουν μεταξύ άλλων να τονίζουν συνεχώς τις δήθεν υφιστάμενες εθνοτικές διαφορές, ότι δηλαδή η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι τουρκική.

Παράλληλα εντέχνως στέλνουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά κυρίως, τόσο στον τρίτο των δημοτικών εκλογών κ. Μουσταφά Ογλού Μουσταφά προσωπικά, όσο και στους πιστούς του ψηφοφόρους λέγοντας χωρίς πλεόν κανένα πρόσχημα ότι τώρα είναι η ευκαιρία να πάρουν τη διοίκηση του Δήμου στα χέρια τους και δεν έχουν άδικο.

Η πληθυσμιακή σύνθεση του καλλικρατικού δήμου Ιάσμου, φέρνει το μουσουλμανικό στοιχείο να υπερτερεί αριθμιτικά του χριστιανικού, οπότε είναι λογικό οι πιθανότητες να εκλεγεί για πρώτη φορά στα χρονικά μουσουλμάνος δήμαρχος στον Ίασμο να είναι πάρα πολλές. Αυτό είναι το κύριο όπλο του κ. Ισμέτ Καδή έναντι του κ. Κυριάκου Αμούτζα, νυν δημάρχου Ιάσμου, ο οποίος προς τιμή του, δίνει έναν άνισο αγώνα με την ελπίδα το βράδυ της Κυριακής να κόψει και πάλι πρώτος το νήμα.

Η αντιπαράθεση και οι φραστικές επιθέσεις στους δύο αντιπάλους του κ. Καδή Ισμέτ, κορυφώνεται λεπτό προς λεπτό, με απώτερο σκοπό την επικράτηση με οποιοδήποτε κόστος. Και φυσικά σύμμαχος σε αυτό το εγχείρημα είναι το τουρκικό προξενείο το οποίο χωρίς άλλο έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις συστάσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ. Ο κ. Καδή έχει από πίσω του ένα καλοστημένο προπαγανδιστικό μηχανισμό με τις ευλογίες της φίλης συμμάχου και γείτονος χώρας και ένα στρατό οπαδών. Τα όργανα του συνδυασμού του οργώνουν όλη νύχτα τα χωριά του "γιακά", προπαγανδίζοντας σε βάρος των χριστιανών και αναθεματίζοντας όσους τολμίσουν να συνεργαστούν με τον χριστιανό υποψήφιο. Το σύνθημα "ο τουρκικός ψήφος στον Τούρκο υποψήφιο" σε πλήρη εφαρμογή.

Τα ερωτήματα πλανώνται αμείληκτα αλλά χωρίς να λαμβάνουν απαντήσεις.
Γιατί άραγε η πολιτεία ενώ γνωρίζει τον προπαγανδιστικό μηχανισμό των μειονοτικών δεν έσπαυσε σε βοήθεια του χριστιανού υποψηφίου?
Γιατί υποψήφιος επικεφαλής περιφερειακού ψηφοδελτίου δεν έμεινε περισσότερο από 3 λεπτά στον Ίασμο, όταν βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις?
Γιατί η συνέντευξη του κ. Αμούτζα σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι όπως πληροφοριθήκαμε δεν μεταδόθηκε και με εντoλή ποίου?
Άραγε μπορούν αυτοί που δεν βοήθησαν όταν έπρεπε, να καταλάβουν το μέγεθος του σφάλματος που έκαναν, δεδομένου ότι μπορεί να τους μαυρίσουν την δεύτερη Κυριακή και να χάσουν την περιφέρεια?

Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα ούτε βλέπουμε όνειρα....γνωρίζαμε εδώ και χρόνια τι μπορεί να κάνει η μειονότητα αν πάρει τον πληθυσμιακό έλεγχο....το είδαμε στον δήμο Σώστη, το είδαμε παλαιότερα στις κοινότητες που υπερτερούσαν. Έργα μηδέν, ανάπτυξη μηδέν, ψευτοϋποδομές και μπαλώματα στα χωριά και μικροπαρεμβάσεις χωρίς προοπτική. Από την άλλη όμως τουρκοποίησαν την γιορτή του κερασιού, προσκαλώντας συγκροτήματα από την Τουρκία, επίσημους από την Τουρκία, μιλώντας τουρκικά και μόνο για ξεκάρφωμα ελληνικά και αυτό λόγω της ύπαρξης κάποιων επισήμων...

Την Κυριακή αναμετρώνται δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι το αν η φιλοσοφία του κ. Αμούτζα θα μπορέσει να αγγίξει την χειραγωγημένη και κλειστή μουσουλμανική κοινωνία. Εμείς αν και το θεωρούμε σχεδόν απίθανο, ευχόμαστε στον Κυριάκο Αμούτζα να είναι ο μεγάλος νικητής της Κυριακής.


Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP