Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΛΟΓΟ ΒΛΑΒΗΣ.-


Ενώ Τουρκικά Μαχητικά Αεροσκάφη, προέβησαν χθές σε σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων του ΕΑΧ στο Αιγαίο, για να λάβουν την σκληρή απάντηση από τα Ελληνικά Μαχητικά Αεροσκάφη, σήμερα Τουρκικό Πολεμικό Πλοίο υποχρεώθηκε να αναρτήσει την Ελληνική Σημαία στο Ιόνιο Πέλαγος!

Συγκεκριμένα, Τουρκικό Ναρκαλιευτικό Πλοίο, προερχόμενο από την Αδριατική, έπαθε βλάβη ανοιχτά της νήσου Ζακύνθου, την οποία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το πλήρωμά του. Το Τουρκικό Πλοίο ζήτησε την βοήθεια των Ελληνικών Αρχών, καθώς κινδύνευε να μείνει ακυβέρνητο.

Οι Ελληνικές Αρχές ανταποκρίθηκαν αμέσως στο Τουρκικό αίτημα και οδήγησαν το Τουρκικό Πολεμικό Πλοίο στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Το Τουρκικό Πολεμικό Πλοίο, υποχρεώθηκε να αναρτήσει την Ελληνική Σημαία, καθώς αυτό επιβάλουν οι διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας, κάτι που τους υπενθύμισαν οι Ελληνικές Αρχές.

Συμπτωματικά, την παραμονή και την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου του 1821, στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος οι Τούρκοι πιλότοι, πέρασαν πάρα πολύ δύσκολες στιγμές από τους ΄Ελληνες, οι οποίοι στην κυριολεξία τους διέλυσαν, ενώ στην άλλη πλευρά της Ελλάδος, στο Ιόνιο Πέλαγος, Τουρκικό Πολεμικό Πλοίο, εκ των περιστάσεων, αναγκάστηκε να αναρτήσει την Ελληνική Σημαία για να αποφύγει περαιτέρω απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά του.

Read more...

21 ΤΟΥΡΚΙΚΑ Α/Φ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821.-


Την παραμονή της Εθνικής μας επετείου, επέλεξαν οι Τούρκοι για να μας υπενθυμίσουν πως ποτέ δεν ξέχασαν την Επανάσταση και τον Απελευθερωτικό μας Αγώνα το 1821!

Συμβολικά (?) 21 Τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε πλήθος παραβάσεις και παραβιάσεις, ενώ υπήρξαν και δύο εμπλοκές με τα Ελληνικά Μαχητικά, τα οποία έσπευσαν τάχιστα στην περιοχή και εξεδίωξαν τους προκλητικούς Τούρκους εισβολείς.

Προηγήθησαν και άλλες παραβιάσεις νωρίτερα χθές το μεσημέρι. Οι Τούρκοι εξεδιώχθησαν από τα Μαχητικά μας. Παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν και τις προηγούμενες μέρες, μέσα στα πλαίσια της ασκήσεως «ΗΓΕΜΩΝ».

Η προσπάθεια της Τουρκίας, να παρασύρει στο παιχνίδι της τις ξένες συμμετέχουσες χώρες, κατά την διάρκεια της ασκήσεως «ΗΓΕΜΩΝ» έπεσε στο κενό, καθώς ουδεμία ανακολουθία συνέβη από πλευρά τους. Οι ξένες δυνάμεις σεβάστηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και παρέμειναν αμέτοχες στο Τουρκικό παιχνίδι.

Αντίθετα, οι ξένες χώρες, διεπίστωσαν την προκλητική στάση της Τουρκίας και έλαβαν γνώση στην κυριολεξία της απαράδεκτης Τουρκικής συμπεριφοράς.

Πέραν των ως άνω, οι συμμετέχοντες στην άσκηση «ΗΓΕΜΩΝ» είχαν την μοναδική ευκαιρία, να διαπιστώσουν και να αξιολογήσουν την αξία των δύο Πολεμικών Αεροποριών, καθώς Ελληνικά και Τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν στο Ελληνικό Ουρανό του Αιγαίου!

Αν και κατά πολύ λιγότερα τα Ελληνικά Μαχητικά Αεροσκάφη, κατατρόπωσαν τους Τούρκους εισβολείς, οι οποίοι πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές, μπροστά στα μάτια των ξένων δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση!

Με το ίδιο πνεύμα και το ίδιο σθένος των αξίων προγόνων μας, τους οποίους και τιμούμε σήμερα, απάντησαν οι πιλότοι της Αεροπορίας μας στην Τουρκική έπαρση!

Οι Πιλότοι μας σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις εξευτέλισαν τους Τούρκους!
(Λεπτομέρειες για τις προκλητικές Τουρκικές ενέργειες, μπορείτε να βρείτε στην γνωστή και έγκυρη ιστοσελίδα του DefenceNet.- http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1)

Read more...

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΕ ΔΙΚΗ ΑΛΛΟΙ 56 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ


Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα ότι θα παραπεμφθούν σε δίκη άλλοι 56 κατηγορούμενοι για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης, ανάμεσά τους και δύο απόστρατοι στρατηγοί για τους οποίους ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της υπερεθνικιστικής οργάνωσης Εργκένεκον προκαλεί κλυδωνισμούς στις χρηματιστηριακές αγορές και πολιτικές εντάσεις ανάμεσα στο κυβερνών ΑΚΡ, που έχει ισλαμικές ρίζες, και στους υποστηρικτές του κοσμικού κράτους-συμπεριλαμβανομένου του στρατού- στην υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι το δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση στις 20 Ιουλίου, όταν θα αποφασίσει και για το αν θα συμπεριλάβει τα 56 νέα ονόματα στο πρώτο κατηγορητήριο με τους 86 εναγόμενους για διασυνδέσεις με την Εργκένεκον.

Ανάμεσα σε εκείνους που συμπεριλαμβάνονται στο δεύτερο κατηγορητήριο, το οποίο επικύρωσε σήμερα το δικαστήριο, είναι ο απόστρατος στρατηγός Σενέρ Ερουγκούρ, πρώην διοικητής των δυνάμεων της χωροφυλακής, και ο απόστρατος στρατηγός Χουρσίτ Τολόν, πρώην διοικητής του στρατού.
Ο Ερουγκούρ αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης και απόπειρα διάλυσης του κοινοβουλίου, ενώ ο Τολόν για σύσταση και διοίκηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΗΠΑ: Δίνουν το Κουρδιστάν, για να πάρουν την Τουρκία.


του Γκιουνάι Ασλάν
To Nοέμβριο του 1999, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια ενός κέντρου πολιτικών ερευνών, είχε πει: "Την πορεία του 21ου αιώνα θα καθορίσει η μορφή που θα λάβει η Τουρκία. Το μέλλον της ανθρωπότητας και του κόσμου, το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρασίας, θα καθοριστεί από την Τουρκία".

Τότε οι εφημερίδες της Τουρκίας είχαν αναφερθεί με διθυράμβους στο θέμα και το δημιούργησαν ένα κλίμα εθνικής γιορτής.
Φυσικά, εκείνα τα λόγια δεν ειπώθηκαν στην τύχη και ήτανενδεικτικά των σχεδιασμών και του ρόλου που υπολόγιζαν να αναθέσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία την εποχή της παγκοσμιοποίησης.
Οι ΗΠΑ, που χρησιμοποίησαν την Τουρκία ως προωθημένο φυλάκιο την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, σχεδίαζαν να ανοίξουν και ένα "πρακτορείο" δίπλα στο προωθημένο φυλάκιο.
Δηλαδή, οι ΗΠΑ, εκτός από στρατιωτική βάση, σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία και ως πλανητική οικονομική και πολιτική βάση. Υπολόγιζαν να μετατρέψουν την Τουρκία σε κέντρικό πόλο, από τον οποίο θα ρύθμιζαν τις νέες ισορροπίες στην Καύκασο, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Το θέμα είναι, όμως, ότι η Τουρκία, που ξόδεψε το μισό της ζωής της ως κράτος υπηρετώντας την Αμερική, ακριβώς γι' αυτό το λόγο χρεωκόπησε και έφθασε στα όρια της οριστικής εξάντλησης. Στην κατάσταση που περιέπεσε, δεν ήταν δυνατόν να παίξει το ρόλο που σχεδίαζε να της αναθέσει η Αμερική. Το σύστημα χρεωκόπησε σε όλους τους τομείς της ζωής και η Τουρκία δεν έφθασε στο "επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού" που επέβαλε ο νέος της ρόλος.
Η Τουρκία, που είχε δηλώσει ακόμα και πριν την ίδρυσή της ότι θα έχει δυτικό προσανατολισμό και έταξε την ύπαρξή της σε αυτό το σκοπό, καθόρισε την εξωτερική-εσωτερική της πολιτική με βάση αυτή την επιλογή και δεν κατόρθωσε να γίνει τίποτε άλλο παρά ο φύλακας και ο σκουπιδότοπος της Δύσης.
Καταντώντας λοιπόν η Τουρκία σε αυτή την κατάσταση, δεν κατάφερε να υπηρετήσει ούτε τα δικά της ούτε τα σχέδια των άλλων.
Για να αναλάβει τους νέους ρόλους και τις αποστολές που της ανατέθηκαν, η Τουρκία θα έπρεπε να αλλάξει και να λάβει νέα μορφή. Οι ΗΠΑ, για να είναι σε θέση να αναλάβει τις νέες αποστολές που θα της ανέθεταν, επεδίωκαν τη ριζική αλλαγή της Τουρκίας σε όλους τους τομείς, αρχίζοντας από τις σάπιες δομές του τουρκικού κράτους και φθάνοντας μέχρι το καθεστώς και τις βασικές αξίες της χώρας και της κοινωνίας.
Γι' αυτό το λόγο η Ουάσιγκτον άρχισε να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση από το 1998.
Με εντολή του Μπιλ Κλίντον η Τουρκία άρχισε να εμπλέκεται ενεργά στο Κουρδικό Ζήτημα. Ο ηγέτης του PKK, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν κυνηγήθηκε από τη Συρία, στάλθηκε στην Κένυα και από κει απήχθη και παραδόθηκε στην Τουρκία. Στη συνέχεια, μετά από λίγους μήνες, το ΡΚΚ αναγκάστηκε να αποσύρει τις ομάδες των ενόπλων ανταρτών του από την τουρκική επικράτεια και να σταματήσει τον πόλεμο.
Μετά την παράδοση του Οτζαλάν στην Τουρκία, ήλθε στο προσκήνιο η "υποψηφιότητα" της Ε.Ε. Η παράδοση του Οτζαλάν και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι δο θέματα που αλληλοσχετίζονται. Στη συνέχεια ακολούθησε η επέλαση του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου. Η τουρκική οικονομία πέρασε στα χέρια του ξένου κεφαλαίου.
Με αυτά επιχειρήθηκε η αλλαγή πορείας της Τουρκίας προς την κατεύθυνση που είχε χαράξει η Αμερική. Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας το εξής: Αν δεχτούμε ότι η Τουρκία θα καθορίσει την πορεία του κόσμου τον 21ο αιώνα, την πορεία της ίδιας της Τουρκίας θα την καθορίσουν οι Κούρδοι. Η Αμερική το γνώριζε πολύ καλά αυτό. Γι' αυτό το λόγο ο Μπιλ Κλίντον, όταν μίλησε στο τουρκικό κοινοβούλιο είχε πει:
"Η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Κούρδων πολιτών της".
Η Αμερική, που επιδιώκει να εγκαταστήσει μια "νέα τάξη" στη Μέση Ανατολή, δεν κρύβει τις επιδιώξεις της για εξεύρεση μιας περιφερειακής λύσης στο Κουρδικό Ζήτημα, μιας λύσης που θα έχει ως επίκεντρό της την Τουρκία, η οποία θα αναλάβει το ρόλο του "προστάτη" των Κούρδων από τα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν. Αυτό κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδοχή και την ενσωμάτωση της Τουρκίας στο διεθνές σύστημα.
Όμως, μια τάση στην Τουρκία, που ενσωματώνει κυρίως το στρατό, δεν ήθελε να καταστήσει συνομιλητές της Τουρκίας τους Κούρδους και δεν επέτρεπε το άνοιγμα προς αυτούς. Ο στρατός, αν και συμφωνούσε με τη συμπόρευση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στο θέμα της πλανητικής της αποστολής, στο θέμα των Κούρδων αντιστεκόταν και επέμενε στις γνωστές του πολιτικές.
Η Τουρκία περνούσε διάφορες εντάσεις και αναταράξεις επί μια δκεαετία, ακριβώς λόγω αυτής της στάσης του στρατού.
Αν και οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάληψης του Ιράκ έφθασαν σε σημείο διακοπής, ακριβώς λόγω της διαφορετικής προσέγγισης στο Κουρδικό, με τον καιρό τα προβλήματα ξεπεράστηκαν. Η Τουρκία συμφώνησε με τις ΗΠΑ στο θέμα αυτό. Τώρα οι ΗΠΑ αφήνουν τους Κούρδους ενέχυρο στην Τουρκία και παίρνουν ως αντάλλαγμα περισσότερη στρατιωτική και πολιτική συνεργασία. Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, δίνουν το Κουρδιστάν, για να πάρουν την Τουρκία.
Ωρισμένοι Κούρδοι ανησυχούν από αυτήν την κατάσταση. Και ανησυχούν εκείνοι που είχαν εναποθέσει στο παρελθόν τις ελπίδες τους στις ΗΠΑ. Τώρα είναι στη φάση που γκρεμίζεται το όνειρό τους. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι Τούρκοι είναι ευχαριστημένοι από τις εξελίξεις. Αυτοί χτίζουν όνειρα ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το δικό τους Κουρδικό πρόβλημα στηριζόμενοι στις ΗΠΑ.
Όσον αφορά το τουρκικό κράτος, όσο και αν φαίνεται ότι έχει επέλθει συμφωνία με τις ΗΠΑ, επί της ουσίας δεν ξέρει τί ακριβώς να κάνει. Συμπεριφέρεται νευρικά. Θα λέγαμε ότι η Τουρκία διατελεί εν πλήρη συγχύσει, με την ακριβή έννοια της λέξεως. Και πρέπει να σημειωθεί ότι το μέρος εκείνο του κράτους που αντιπολιτεύεται αυτές τις πολιτικές, διατηρεί τις δυνάμεις του στο τουκρικό κράτος, άσχετα εμ το αν φάινεται ότι είναι υπό πίεση λόγω της συνεχιζόμενης δίκης της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές γράφουν ότι πίσω από τις εξελίξεις που παρατηρούνται στο Κουρδικό, κρύβεται το Κουρδικό Σχέδιο των ΗΠΑ. Εγώ δεν το πιστεύω. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί από κοινού Τουρκία και ΗΠΑ. Μου φαίνεται ότι η Τουρκία ελπίζει να εφαρμόσει το δικό της σχέδιο για το Κουρδικό, δια της Αμερικής.
Η Τουρκία υπολογίζει να προσαρτήσει σιωπηλά το ιρακινό Κουρδιστάν, χωρίς να προκαλέσει αντιδράσεις στην περιοχή.
Η Τουρκία έχει προκρίνει μια λύση για το ιρακινό Κουρδιστάν και έχει συμφωνήσει με τους Κούρδους γι' αυτό. Δεν ξέρει όμως τί να κάνει με τους δικούς της Κούρδους. Στο θέμα αυτό δεν συμπεριφέρεται με σαφήνεια. Γνωρίζει ότι πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο, αλλά θέλει να το πράξει χωρίς να προκαλέσει αναταράξεις στους δικούς της Κούρδους. Γι' αυτό αργεί να πάρει αποφάσεις.
Συμπερασματικά, η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει συμπεριφορά απέναντι στους Κούρδους και να λύσει το Κουρδικό Ζήτημα. Προβληματίζεται και αναζητεί κάποιες λύσεις και διεξόδους, όμως όλα αυτά είναι ανεπαρκή. Πριν από 100 χρόνια, όταν αφέθηκε το Βόρειο Κουρδιστάν στην Τουρκία, υπήρχαν ελπίδες ότι το τουρκικό κράτος θα συμπεριφερθεί ανθρώπινα σοτυς Κούρδους και θα σεβαστεί τα βασικά τους δικαιώματα. Έγινε ακριβώς το αντίθετο. Ο κουρδικός λαός υπέφερε πολλά όλα αυτά τα χρόνια.
Και ο τουρκικός λαός έχασε πολλά εξ αιτίας αυτής της πολιτικής. Η Τουρκία έχασε έναν αιώνα εξ αιτίας του ρατσισμού που εφάρμοσε στους Κούρδους. Τώρα έχει μπροστά της μια ευκαιρία για να αντισταθμίσει όσα έχασε. Το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνει, είναι να συμπεριφερθεί ανθρώπινα και να σεβαστέι τα δικαιώματα των Κούρδων. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα θα της γυρίζουν ανάποδα. Τα σχέδια θα αντιστραφούν και η Τουρκία αντί να πάει μπροστά, θα κατρακυλίσει στον κατήφορο...

Read more...

Τουρκία-Κίνα κοινή στρατιωτική άσκηση


Την διεξαγωγή κοινής στρατιωτικής άσκησης πρότεινε στον Υπαρχηγό του Κινεζικού ΓΕΕΘΑ στρατηγό Ge Zehnseng ο Διοικητής της Πολεμικής Ακαδημίας της Τουρκίας στρατηγός Χασάν Ακσάγ ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.


Read more...

Τουρκική πρόκληση κατά τη διάρκεια του "Ηγεμόνα".......Μπροστά στα "μάτια" των συμμάχων αναχαιτίσθηκαν 8 Τουρκικά αεροσκάφη


«Φόνος παρουσία μαρτύρων» έλαβε χώρα πριν λίγη ώρα στους ουρανούς του Αιγαίου. Τουρκικά μαχητικά, υπό τα όμματα των συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίες ας σημειωθεί κρατούν την ενδεδειγμένη στάση όλο αυτό το διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται στο Αιγαίο, προχώρησαν σε υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους.
Πιο συγκεκριμένα στις 14:58 τουρκικός σχηματισμός 8 αεροσκαφών (4 F-16 και 4 F-4) εισήλθε εντός του FIR Αθηνών νοτίως της νήσου Σάμου. Στις 15:00 πραγματοποιήθηκε υπέρπτηση 2 εκ των F-4 άνωθεν της νήσου των Φούρνων σε ύψος 2.000 ποδών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά νοτίως των Φούρνων και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 15:21 από την ευρύτερη περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου.

Είναι σαφές πως η τουρκική προβοκατόρικη συμπεριφορά έχει ως στόχο να «ρυμουλκήσει» τις συμμαχικές δυνάμεις σε ενέργειες οι οποίες θα «νομιμοποιούσαν» την τουρκική επιθετικότητα και θα έθεταν υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία. Το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι πως οι ξένες δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους πρακτικές και σίγουρα, ανεξαρτήτως του ποια πολιτική ακολουθούν οι κυβερνήσεις των χωρών τους, γίνονται μάρτυρες για την απειλή που αντιμετωπίζει καθημερινά η χώρα μας τα τελευταία 35 χρόνια.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε προκλητική ενέργεια της Άγκυρας η οποία «αισθάνεται δυσφορία» επειδή δεν φαίνεται να έχει πετύχει τον σκοπό της με την εμπλοκή ξένων δυνάμεων στην άσκηση την οποία διοργανώνει.
Σε κάθε περίπτωση, ο «εκνευρισμός» της Τουρκίας μπορεί ανά πάσα στιγμή να την οδηγήσει σε «σπασμωδικές» ενέργειες.
Από το DefenceNet

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP