Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

RfI της Τουρκίας για σύστημα παθητικού εντοπισμού με… ελληνική «βοήθεια»!


Εχοντας πλήρως αντιληφθεί την σημασία της επικαλύψεως των διαθεσίμων αισθητήρων για ενα ολοκληρωμένο σύστημα επιτηρήσεως του εθνικού θαλασσίου και εναερίου χώρου οι Τούρκοι δημοσιοποίησαν RFI για ενα σύστημα ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ τύπου PCL/Silent Sentry της Lockheed Martin.

Το σύστημα αξιοποιεί την πανταχού παρούσα ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στις ζώνες συχνοτήτων VHF και UHF και μετρά τις αποκλίσεις σε συχνότητα και φάση μεταξύ των εκπομπών υφισταμένων δικτύων FM και ΤV (Ραδιοφωνίας και Τηλεοράσεως) και των ανακλωμένων – διαχεομένων απο πλοία, αεροσκάφη και βλήματα κυμάτων των πομπών αυτών. Τα ανακλώμενα κύματα συλλαμβάνονται απο την κεραία «ψευδο – Ντόπλερ» του συστήματος και αναλύονται στον τομέα της συχνότητος.

Το λογισμικό με τεχνικές διασυσχετισµού (cross correlation) ευαίσθητες στο φαινόμενο “Fizeau – Doppler” και σύγχρονες τεχνικές φίλτρων Kalman απορρίπτει παρασιτικά σήματα οπως την πολυδιαδρομική διάδοση και ανιχνεύει εναέριους η θαλάσσιους στόχους.

Εστω υπ’όψιν οτι ΔΕΝ απαιτείται τα δίκτυα FM και ΤV να είναι «φίλια», μπορεί κάλλιστα να είναι μή – συνεργαζόμενα (non cooperative) αρκεί να εκπέμπουν στη περιοχή και να λαμβάνονται επαρκώς στην περιοχή ενδιαφέροντος ! Λαμπρό μέλλον για τα «πάρκα κεραιών» που αφθονούν στα νησιά μας κατά κανόνα σε υψηλά σημεία με direct LOS (απ’ευθείας οπτική επεφή) με τις τουρκικές ακτές !

Τέλος με τις προηγμένες τεχνικές ευρυεκπομπής που θα επικρατήσουν (DVBT, HDTV...) συστήματα σαν το PCL/Silent Sentry της Lockheed Martin απο την παρούσα επιπεδομετρική ακρίβεια 250 m και 1000 m καθ’ύψος αναμένεται να αποκτήσουν πολύ υψηλότερη ακρίβεια εντοπισμού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Πέντε νεκροί της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής από επίθεση ανταρτών


Ξαφνική επίθεση με πέντε στρατιώτες νεκρούς και τέσσερις τραυματίες σε επίθεση ενόπλων σε ομάδα στρατοχωροφυλάκων στην επαρχία Τοκάτ της βορειοανατολικής Τουρκίας. Η επίθεση έγινε από Κούρδους αυτονομιστές οι οποίοι φαίνεται ότι "έστειλαν" προειδοποίηση ως διαμαρτυρία στο πιθανό κλείσιμο του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού πολιτικού κόμματος.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν(PKK) που έχει στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων,συνήθως δρα στην νοτιοανατολική Τουρκία όπου μένουν Κούρδοι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP