Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Η ZIRAAT ΒΑΝΚ επεκτείνεται???????


Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, η τουρκική τράπεζα ZIRAAT BANKASI, η οποία διατηρεί 2 υποκαταστήματα σε Αθήνα και Κομοτηνή, ετοιμάζεται να επεκτείνει τις τραπεζικές (και όχι μόνο) δραστηριότητές της και στην γειτονική Ξάνθη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί ο χώρος που πρόκειται να στεγατεί το υποκατάστημα Ξανθης (βρίσκεται πλησίον της Κ. Πλατείας της πόλης και πίσω από την Λέσχη Αξκων)σε νεόδμητη οικοδομή. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε εάν πρόκειται για πραγματικό γεγονός, ή όχι.


Read more...

Ειδικό αφιέρωμα για τους Πομάκους της Θράκης


Ειδικό αφιέρωμα πέντε σελίδων για τους Πομάκους της Θράκης κάνει το αξιόλογο περιοδικό πανελλήνιας κυκλοφορίας «Focus» και αναφέρεται στην ιστορία, την καταγωγή, στη γλώσσα αλλά και στα ήθη και έθιμα που διατηρούν οι ορεσίβιοι αυτοί πληθυσμοί. Με αναφορές σε αρχαίους ιστορικούς που πιστοποιούν και αποδεικνύουν την ελληνικότητα τού περήφανου λαού. Παράλληλα κάνει αναφορές στις μάχες που δόθηκαν επί οθωμανικής αυτοκρατορίας μεταξύ Πομάκων και Τούρκων, γιατί οι κατακτητές τους θεωρούσαν αλλοεθνείς.

-Χρησιμοποιώντας μάλιστα για αυτούς τον τίτλο του Αγριάν που προέρχεται από τους αρχαίους Αγριάνες κατά τον γεωγράφο Στράβωνα. Βέβαια, η απομόνωσή τους κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας τους ανάγκασε να απαρνηθούν τον χριστιανισμό ειδικά τον 17ο αιώνα και να ασπαστούν την μουσουλμανική θρησκεία για να αποφύγουν την τυρανία και την φοβία που επεκράτησε από τους κατακτητές. Αυτό έγινε σταδιακά και όχι χωρίς κόπους, αφού όπως αναφέρει ο Τσέχος ιστορικός Λεοπόλντ Γκάϊτλερ το 1657 οι Πομάκοι της Θράκης εξεγέρθηκαν και πάλι κατά των Οθωμανών και αφού έχασαν την μάχη για να αποφύγουν την τιμωρία και να αποκτήσουν προνόμια ασπάστηκαν το Ισλάμ.

-Και βέβαια ήρθε μετά και η ελληνική πολιτεία βάζοντας ταφόπλακα στο ζήτημα των Πομάκων τόσο μέσω της εκπαίδευσης που με διάφορα μορφωτικά πρωτόκολλα τους έριξε στην αγκαλιά της Άγκυρας, όσο και μια σειρά άστοχους κινήσεις και ενέργειες που επέτρεψε το τουρκικό προξενείο να έχει ένα ιδιαίτερο ρόλο στον εκτουρκισμό των Πομάκων. Και υπάρχει ακόμα και σήμερα ένας μεγαλύτερο φόβος σε πολλούς που γνωρίζουν και θέλουν αν δηλώσουν την καταγωγή τους, αλλά ο ασφυκτικός κλοιός των ανθρώπων του προξενείου δεν τους το επιτρέπει. Και η πολιτική ηγεσία αντί να πάρει μια δυναμική στάση δίνοντάς τους την δυνατότητα να εκφραστούν κοινωνικά και να έχουν την γλώσσα τους και τα έθιμά τους, εθελοτυφλεί για να μην παρεξηγηθεί από την Άγκυρα και τους ντόπιους προπαγανδιστές. Έχει ενδιαφέρον η έρευνα αυτή του περιοδικού ευρείας κυκλοφορίες και καλό είναι να το διαβάσετε.

Read more...

Ακύρωση νόμου για δίκες στρατιωτικών στην Τουρκία


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε σήμερα το νόμο που είχε ψηφιστεί πέρσι το καλοκαίρι με τον οποίο επιτρεπόταν να δικάζονται οι στρατιωτικοί από πολιτικά δικαστήρια. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή» η απόφαση για την ακύρωση του νόμου ήταν ομόφωνη.

Η κυβέρνηση του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είχε ψηφίσει βιαστικά το νομοσχέδιο σε μια νυχτερινή συνεδρίαση, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση, στα τέλη Ιουνίου. Υποστήριξε τότε ότι ήταν απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας.

Ο νόμος άνοιγε το δρόμο να δικάζονται στρατιωτικοί, σε καιρό ειρήνης, από πολιτικά δικαστήρια για κατηγορίες όπως απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας, οργανωμένο έγκλημα ή παραβίαση του συντάγματος. Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) προσέφυγε ωστόσο στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση του νόμου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ



Read more...

Προσπάθεια ελέγχου των Κούρδων χρησιμοποιώντας το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν


" Πριν από 10 χρόνια ορισμένοι λαϊκιστές με κατηγόρησαν ως προδότη''''της χώρας μου, τώρα η πολιτική αυτή δικαιώνεται και η πλειοψηφία των Ελλήνων αναγνωρίζει πως η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι προς το συμφέρον μας γιατί όταν έχεις ένα σταθερό, δημοκρατικό συνεργάτη ως γείτονα, είναι καλό για την Ελλάδα και την Ευρώπη ». Γεωργιος Α. Παπανδρέου (Πρωθυπουργός της Ελλάδας)

Σε αντίθεση με το παρελθόν στο νέο μέρος που ζω έχω προβλήματα με τον ύπνο και την αναπνοή. Αυτό το νέο μέρος έχει κατασκευαστεί μεθοδευμένα προμελετημένα και με επαγγελματισμό .Εχει σχεδιαστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και είναι πολύ ειδικού τύπου. Πολλά λεφτά έχουν επενδυθεί σε αυτό και δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυνατότητα για βελτίωση από εδώ και πέρα .Νιώθω σα να είμαι σε ένα πηγάδι 15 μέτρων βαθύ. Νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω και να κοιμηθώ. Ούτε χτες μπόρεσα να κοιμηθώ

Αμπτουλαχ Οτζαλάν
13.01.2010

Σε αντίθεση με το παρελθόν στο νέο μέρος που ζω έχω προβλήματα με τον ύπνο και την αναπνοή. Αυτό το νέο μέρος έχει κατασκευαστεί μεθοδευμένα προμελετημένα και με επαγγελματισμό .Εχει σχεδιαστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και είναι πολύ ειδικού τύπου. Πολλά λεφτά έχουν επενδυθεί σε αυτό και δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυνατότητα για βελτίωση από εδώ και πέρα .Νιώθω σα να είμαι σε ένα πηγάδι 15 μέτρων βαθύ. Νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω και να κοιμηθώ. Ούτε χτες μπόρεσα να κοιμηθώ

Για να αερίσω το δωμάτιο πρέπει να ανοίξω το παράθυρο. Δεν μπορώ να καθίσω στην περιοχή εξαερισμού . Η περιοχή εξαερισμού είναι καλυμμένη με ψηλούς συμπαγής τοίχους και έχουν μήκος από 5 έως 7 μέτρα. Είναι μικρότερο από την προηγούμενη περιοχή εξαερισμού και το άνοιγα από πάνω δεν είναι τελείως ανοιχτό. Μπορώ μόνο να περπατήσω και λόγω βάθους η πίεση είναι πολύ αυξημένη με αποτέλεσμα να έχω μόνιμη αίσθηση συμφόρησης στο λαιμό μου συνεχίζεται.

Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στις αίθουσες εξαερισμού με τους άλλους συντρόφους. Εχουμε το δικαίωμα να βλέπουμε ό ένας τον άλλον για 10 ώρες την εβοδμάδα. Παρ ‘ όλα αυτά, αυτό το δικαίωμα έχει περιοριστεί σε μια ώρα. Εχουμε συναντηθεί 4 φορές μέχρι τώρα. Η τελευταία συνάντηση διεκόπη στα 50 λεπτά.

Οι δηλώσεις που γίνονται από το Υπουργό της Κυβέρνησης (που ασχολείται με θέματα δικαιωμάτων) δεν εφαρμόζονται. Καθώς επίσης και τα ήδη υπάρχοντα δικαιώματα και κανονισμοί. Ποιο είναι το νόημα των συναντήσεων εάν δεν πρόκειται να εφαρμοστούν σωστά ;

Αξιολογήσαμε το πρόβλημα χτες και αποφασίσαμε να μποϋκοτάρουμε τον κοινό χρόνο ψυχαγωγίας μέχρι τη στιγμή που οι όροι και τα δικαιώματά μας δικαιωθούν πλήρως. Απο δώ και στο εξής δεν θα βγαίνω έξω σε κοινές συναντήσεις μέχρι αυτές οι συνθήκες διορθωθούν.

Οταν συναντιόμαστε υπάρχουν δύο φύλακες μπροστά μας και δύο πίσω μας , και δεν μας επιτρέπουν να συναντιόμαστε στην περιοχή εξαερισμού. Μέχρι πρόσφατα οι Κούρδοι αναγορευόντουσαν εδώ. Παρ΄ όλα αυτά αυτή η απαγόρευση άρθηκε από τους κανονισμούς αλλά δεν προσπαθήσαμε ακόμα να μιλήσουμε Κουρδικά. Δεν γνωρίζουμε αν θα το επιτρέψουν ή όχι. Εάν προσπαθήσουμε θα το μάθουμε.

Οι συνθήκες εδώ είναι πολλοί δύσκολες σε σχέση με τα προηγούμενα μέρη για τους νέους συντρόφους, παρά το γεγονός ότι εγώ το έχω συνηθίσει γι αυτούς είναι ντροπή. Εκτός από την οικογένειά μου και τους δικηγόρους μου δεν έχω την πιθανότητα να μιλήσω με άλλο προσωπικό εδώ. Ακόμα και όταν μας δίνουν φαγητό , βάζουν το φαί σε ένα πιάτο και μετά το παίρνουν, δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μας. Υπάρχει μια γεννήτρια έξω από την πόρτα μου η οποία δουλεύει συνεχόμενα και κάνει θόρυβο με αποτέλεσμα να με κάνει να νιώθω πολύ άβολα .

Η εφημερίδα ‘’Μανιφέστο’’ αποτελείται από διανοούμενους .Εχει πολύ καλή ποιότητα το ξέρω .

Υπάρχουν οι έννοιες της ιδιομορφίας και της καθολικότητας στη φιλοσοφία . Βλέπω και δημιουργώ μια σύνδεση μεταξύ αυτών. Θεωρώ ότι οι απλότητα είναι σημαντική ,αλλά κάθε απλότητα συνδέετε με την καθολικότητα. Επίσης η καθολικότητα συνδέετε με την απλότητα

Αυτά είναι θέματα τα οποία δεν είναι σε αντίθεση το ένα με το άλλο αλλά συνδεόνται. Για παράδειγμα η Ιρλανδία έχει μια μοναδικότητα (ιδιομορφία)το ίδιο και το Κουρδιστάν. Παρ’ όλα αυτά και τα δυο συγκλίνουν σε συγκεκριμένα σημεία και δημιουργούν την καθολικότητα.

Η απομόνωση των 20 ημερών εγκρίθηκε. Εχω ενημερωθεί γι αυτό. Παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζω πότε θα τεθεί σε εφαρμογή . Το πιθανότερο είναι σύντομα. . Επίσης έχω ζήτηση από την 160σελ υπεράσπισή μου ότι το μέρος που που αναφέρεται στον οδικό χάρτη να σταλεί στο ΕΔΑΔ. ΣΕ απάντησή τους με ενημέρωσαν ότι δεν θα αποσταλεί στο ΕΔΑΔ. Ο λόγος αυτής της άρνησης , όπως είπαν, είναι ότι αυτή η υπεράσπιση περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό , προπαγάνδα και καθοδήγηση. Λένε ότι αυτό είναι το εκπαιδευτικό υλικό , παρ όλα αυτά όλες οι προηγούμενες υπερασπιστηκές μου γραμμές είχαν επίσης εκπαιδευτικό υλικό.

Δεν καθοδηγώ και δεν δίνω γραμμές σε κανέναν απο εδώ, δεν το θεωρώ σωστό .Δεν είναι ούτε ηθικό ούτε δυνατόν να γίνει απο μένα κάτω απο αυτές τις συνθήκες εγκλισμού. Ομως θα συνεχίσω να λέω τις απόψεις μου. Κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει από το να εκφράζω την άποψη μου. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει το θάνατό μου θα συνεχίσω να το κάνω. Οι δηλώσεις που κάνω απο εδώ δεν είναι καθοδήγηση , είναι κοινωνιολογικές αναλύσεις και αξιολογήσεις..

Διευθύνουν την πολιτική εκμεταλλευόμενοι την ισλαμική ευαισθησία και τον χαρακτήρα των Κούρδων, αυτός ο τρόπος είναι έτσι για 30 χρόνια . Στην δεκαετία του 1970 χρησιμοποιούσαν το Refah Party (Welfare Party) τώρα χρησιμοποιούν το Σοσιαλοδημοκρατικό Κόμμα για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές. Η μάσκα του Σοσιαλοδημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος Εθνικής Δράσης έχει γίνει γνωστή ανάμεσα στου Κούρδους. Προσπαθούν να ελέγξουν τους Κούρδους χρησιμοποιώντας το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τ. Ερντογάν.

Το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να έχει άκαμπτα εθνικιστικά σχέδια για την εξουδετέρωση του Σοσσιαλοδημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος της Εθνικής Δράσης παρ’ όλα αυτά χρησιμοποιούν πιο μαλακούς , περίτεχνους, και μετριοπαθής τρόπους. Ο σκοπός είναι ο ίδιος : εξάλειψη. Ουσιαστικά υπάρχει μια συγκεκαλυμμένη συμφωνία μεταξύ του Κόμματος Εθνικής Δράσης και του Σοσιαλοδημοκρατικού Κόμματος και το Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης από το 2002. Υπάρχει μια αποκαλούμενη ‘’πλαστή αντίθεση’’ όχι μια αδύνατη αντίθεση στο Κοινοβούλιο.

Χωρίς να το καταλαβαίνει με τσιτώνει περισσότερο παρά το αντίθετο με τις συνθήκες που επικρατούν εδώ. Οι Ιρλανδοί είναι πεισματάριδες και οι Κούρδοι ελαστικοί, παρ’ όλα αυτά δεν καταλαβαίνουν και δεν είναι γνώστες των παιχνιδιών που παίζονται γύρω τους . Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά τον Φεβρουάριο – Μάρτιο. Δεν λέω ότι πρέπει να πολεμήσουν ή να κάνουν ειρήνη, δεν δίνω διαταγές , πρέπει να πάρουν μόνοι τους τις αποφάσεις τους . Θα απαρνηθούν οι Κούρδοι την τιμή τους ή θα εκγαταλείψουν την προσπάθεια τους για τα δικαιώματά τους ; αυτοί θα αποφασίσουν .

Εχει γίνει σαφές ότι θα εντείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το σχέδιο εξαφάνισης είναι σε λειτουργία. Θα υπάρξει αύξηση των επιθέσεων. Θα μας επιτεθούν σε όλα τα μέτωπα και θα μας αφήσουν όταν θα μας εξουθενώσουν. Αυτό μπορεί να ακολουθηθεί από μια στρατιωτική επιχείρηση στον προσεχή Φεβρουάριο Μάρτιο .Θα παραμείνω ουδέτερος και δεν θα ανακατευτώ. Εάν μας πλησιάσουν για επίλυση τότε να γνωρίζουν πως είμαι εδώ και πάντα πρόθυμος να συνεισφέρω.

Υπήρξαν ορισμένες αρνητικές προσεγγίσεις σε μένα κατά το παρελθόν προσπαθώντας να με προκαλέσουν. Μου επιτέθηκαν και με πέταξαν στο πάτωμα Αντέδρασα ρωτόντας ‘γιατί μου το κάνετε αυτό’; Δεν το συνέχισαν . Εάν είχα ανταποδώσει θα μπορούσαν να με είχαν σκοτώσει. Γιατί δεν ανταπέδωσα; Γιατί ο θάνατος δεν είναι κάτι καλό. Δεν θα ευθύνομαι εγώ για τον θάνατο μου εδω μέσα , εάν θέλουν να το κάνουν μπορούν. Προσπαθώ να κρατηθώ ζωντανός διατηρώντας το ηθικό του λαού μου υψηλό και να προφυλάξω την ελπίδα για ειρήνη και ελευθερία..

Στην Ευρώπη επικρατεί ο ατομικισμός. Φυσικά δεν εννοώ για το κάθε άτομο ξεχωριστά αλλά για τον ατομικισμό σαν έννοια. Ο λόγος γιατί δεν βρίσκετε μια λύση και γιατί τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται είναι γιατί ο καθε ένας είναι τόσο μπλεγμένος και μολυσμένος από το εθνικό-κράτος. Πιστεύω ότι η αποτυχία του Μαρξισμού ήταν κατα βάση λόγω της ανάλυσης στην έννοια εθνος-κράτος.

Το έθνος-κράτος είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού και του καπιταλιστικού μοντερνισμού . Η αριστερά δεν το κατανόησε με αυτό το τρόπο.

Εμείς όπως οι αριστεροί , σοσιαλιστές και καταπιεσμένοι δεν το κατανοήσαμε αυτό.Η κατάρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού ήταν επίσης λόγο αυτής της λανθασμένης αντίληψης. Ο Λένιν στην Ρωσσία ,ο Μάο στην Κίνα έπεσαν όλοι λόγο αυτού του λάθους. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό σωστά. Χωρίς τη Κίνα η ΗΠΑ δεν θα μπορούσα να επιβιώσουν τώρα. Σήμερα τα συνδικάτα εμπορίου και κάποιες άλλες εργατικές ενώσεις ουσιαστικά εξυπηρετούν τον καπιταλισμό

Δεν συμφωνώ με την ανάλυση του Μαρξ ‘μια τάξη εναντίων μιας άλλης τάξης’.Πιστεύω στην κοινωνία ενάντια στον ταξικό καπιταλισμό , όχι τάξη εναντίων τάξης. Οταν λέω κοινωνία δεν μιλάω για ένα συγκεκριμένο κομάτι της κοινωνίας αλλά την κοινωνία σαν όλο.Λέω ότι χωρίς κοινωνία δεν υπάρχει άτομο. Το άτομο έχει νόημα μόνο εντός της κοινωνίας. Η λύση είναι να έρθουν κοντά να ενωθούν το άτομο με την κοινωνία σε ένα καθολικό επίπεδο. Παρόλα αυτά αυτό δεν είναι διεθνισμός

Η Ευρώπη βασίζει τα πάντα στην μοναδικότητα. Αυτό απο μόνο του είναι ανεπαρκές.Η πρόταση μου δεν είναι ένα Ευρωπαϊκό είδος είτε μοναδικότητα είτε διεθνισμού αλλά πραγματικού Σοσιαλισμού. Η πρότασή δεν είναι η απομάκρυνση της πολιτική δύναμης, δεν είναι ένα ομοσπονδιακό ή κλασσικά ομοσπονδιακό σύστημα. Η πρότασή μου είναι η σύγκλιση της ατομικότητας με την συλλογικότητα. Μπορούμε αυτό να το ονομάσουμε Δημοκρατική κοινοχρησία.. Μεσω αυτού μπορούμε να ονομάσουμε αυτό το σκεπτικό δημοκρατικό έθνος ή δημοκρατική πατρίδα .Αυτό το σκεπτικό δεν έχει ως στόχο τη κατάλυση της πολιτικής δύναμης ή του κράτους δεν εμπλεκόμαστε στους κρατικούς μηχανισμούς. Υπό αυτή την έννοια το όνομάζω σοσιαλισμό. Αυτό το σκεπτικό αναπτύχθηκε λίγο στο Κουρδιστάν. Παρά την εκμετάλλευση και σφαγές εναντίων των Κούρδων αυτή η η γνώση απλώθηκε ανάμεσα στους Κούρδους.

Μια λύση δεν μπορεί να αναπτυχθεί γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί (επηρεαστεί ) από την έννοια έθνος-κράτος. Γι αυτό το λόγο μπορεί μια σφαγή να πραγματοποιηθεί στο Ν. Κουρδιστάν, τους προειδοποιώ. Επίσης προειδοποιώ τους Μπαρζάνι και Ταλιμπάν..Ο Gramsci είναι επισης γνωστό ότι είναι στην φυλακή για 10 χρόνια. Εκτιμώ τις απόψεις του. Αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή είναι μια ανακαίνηση και αναπροσαρμογή των ιδεών του.

Υπάρχει θεσμικός φασισμός στην Τουρκία. Η συνθήκες φυλάκισής μου είναι η απόδειξη ότι αυτός ο φασισμός είναι συνεχής και δυνατός. Είναι τακτική που χρησιμοποιείται για 100 χρόνια και δεν έχει αλλάξει. Η Επιτροπή για Ενωση και Πρόοδο ξεκίνηση αυτή την τακτική το 1906. Σήμερα οι εκπρόσωποί τους είναι το Σοσιαλοδιμοκτατικό κόμμα της Τουρκίας του Ντενίζ Μπαικάλ και Κόμμα Εθνικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Είναι ακραίοι εθνικιστές. Είμαστε εναντίον του ακραίου εθνικισμού του Σοσιαλοδημοκρατικό Κόμμα της Τουρκίας του Ντενίζ Μπαικάλ και του Κόμματος Εθνικής Δράσης καθώς επίσης και της ηγεμονικού Ισλαμισμού που έχει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Απορρίπτουμε και τους δυο. Προτείνω έναν τρίτο δρόμο. Αυτό είναι ο δημοκρατικός ο οποίος κατ επανάληψη έχουμε εκφράσει. Δημοκρατικός Συνασπισμό, Λαϊκή Δημοκρατία. Δημοκρατικό Εθνος, Δημοκρατική Πατρίδα.

Οι Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες Gladio όπως και οι άλλες μυστικές ήταν επίσης αποτελεσματικοί στην σύλληψη μου και στην φυλάκισή μου. Η Βρετανική Μ16 και οι Ελληνες μυστικές υπηρεσίες ήταν επίσης αποτελεσματικοί .Η Βρετανία ήταν πολύ αναμεμιγμένη .Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό. Οι Πρωθυπουργοί της Τουρκίας και Ιταλίας ανακοίνωσαν και δήλωσαν ότι είναι αδέλφια. Γίνετε προσπάθεια για μία καπιταλιστική ζεύξη μεταξύ των δύο αυτών χωρών

Αυτό είναι μια πολιτική του καπιταλισμού του να δημιουργεί μοντέλα ανάμεσα σε χώρες. Η Τουρκική υπόθεση Εργενγκον είναι μια συνέχεια της Επιτροπής Ενωσης και Προόδου .Η Ιταλία με επιτυχία διέλυσε την υποθεση «Γκλάντιο» - «Κόκκινη Προβιά» .Παρ όλα αυτά η Εργένεγκον δεν έχει ακόμα διαλυθεί. Η σημερινή υπόθεση Εργένεγκον δεν έχει φανεί καθ ολοκληρίαν αλλά ένα μικρό μέρος αυτής


http://www.pkk-online.net/en/index.php?sys=article&artID=34

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/they-are-trying-to-control-kurds-by.html#ixzz0dN4gqxrW

Read more...

Το Ιμβριακό Ζήτημα Σήμερα


Ο μόνιμος πληθυσμός της Ίμβρου σήμερα ανέρχεται σε 200 περίπου Έλληνες, uπερήλικες στην πλειοψηφία τους και σε 7.000 περίπου Τούρκους εποίκους. Η αναλογία, πριν το 1964, ήταν περίπου 6.100 Έλληνες και 200 Τούρκοι. Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν ότι το «Πρόγραμμα Διάλυσης» που υιοθέτησε η Τουρκική κυβέρνηση από το 1964, πέτυχε το στόχο του.

Η Ιμβριακή ταυτότητα, ωστόσο, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για 20.000 περίπου άτομα ελληνικής καταγωγής, διασκορπισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η νεότερη γενιά των Ιμβρίων δραστηριοποιείται στη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας της, στο πλαίσιο της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών. Η δράση της, σεβόμενη απολύτως την έννομη τάξη στη γείτονα και στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, απορρίπτει κάθε παρωχημένο εθνικισμό, με ειλικρινή στόχο την ειρηνική συνύπαρξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ίμβρο.


Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκδηλώνει αυξημένο ενδιαφέρον για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ίμβρο και στην Τένεδο. Σε μία σειρά από αποφάσεις που ενσωματώθηκαν σε επίσημα ευρωπαϊκά έγγραφα, από το 2004 και μετά, καταγράφεται για πρώτη φορά η παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου. Η Τουρκία καλείται να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Τον Απρίλιο του 2005, για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο νησιών, Τούρκος Πρωθυπουργός, ο Ρ. Τ. Ερντογάν, επισκέφθηκε την Ίμβρο και την Τένεδο. Συνομίλησε με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας και υποσχέθηκε απόδοση δικαιοσύνης και ίση μεταχείριση με τους Τούρκους συμπολίτες τους.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) υιοθέτησε στις 27/06/2008 ένα ιστορικής σημασίας ψήφισμα για την Ίμβρο και την Τένεδο. Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισηγητής κ. Αντρέας Γκρος (Ελβετός βουλευτής και Αντιπρόεδρος της PACE) αλλά και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης που ανέλαβε, αναγνωρίζονται οι αδικίες που διαπράχθηκαν σε βάρος των κατοίκων και του πολιτισμού του νησιού και προτείνεται στην Τουρκία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παροχής κινήτρων για την επιστροφή των γηγενών στις πατρογονικές τους εστίες, ώστε “να διατηρηθεί ο ιδιαίτερος πολιτισμικός χαρακτήρας των δύο νησιών”. Το ψήφισμα αυτό αλλά και η συναίνεση της τουρκικής πλευράς, αποτελούν την κατάληξη μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το 2005 και ολοκληρώθηκε χάρη στις πρωτοβουλίες και τη διαρκή στήριξη της Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κας Έλσας Παπαδημητρίου.

Τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση καλούνται να αξιοποιήσουν την Ίμβρο και την Τένεδο χαράσσοντας πολιτικές και εφαρμόζοντας πρακτικές προς όφελος των κατοίκων, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των ευρωπαϊκών αξιών.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΜΒΡΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

1. Άμεση και αποτελεσματική αναγνώριση κληρονομικών δικαιωμάτων ανεξαρτήτως υπηκοότητας.

2. Απόδοση της τουρκικής υπηκοότητας στους γηγενείς κατοίκους των νησιών που εκδιώχθηκαν και στους απογόνους τους.

3. Απόδοση στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν, αλλά δεν χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς.

4. Επαναλειτουργία ενός τουλάχιστον ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο.

6. Αναστολή της διαδικασίας καταγραφής του Κτηματολογίου για μια δεκαετία, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες που οδήγησαν σε δημεύσεις περιουσιών.

7. Συγκεκριμένα άμεσα μέτρα για την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο νησιών.

8. Ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο νησιών, καθώς και με λιμάνια στην Ελλάδα.

9. Βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης στα ελληνικά παραδοσιακά χωριά της Ίμβρου.

10. Επιστροφή των σχολικών κτηρίων και των λοιπών ακινήτων των ελληνικών κοινοτήτων που δημεύθηκαν και χρήση τους προς κοινωφελείς σκοπούς.

11. Καθιέρωση τακτικού διαλόγου μεταξύ των τουρκικών αρχών και των εκπροσώπων των Ιμβρίων και Τενεδίων για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

12. Ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση των προτάσεων του Ψηφίσματος για την Ίμβρο και την Τένεδο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ο πολιτισμός των Ιμβρίων και Τενεδίων, με τα γεμάτα ζωή χωριά του, το λαογραφικό του θησαυρό και τη γλώσσα του, είναι ένα στολίδι 3.000 ετών, που πρέπει να συνεχίσει να κοσμεί το πολύχρωμο πολιτισμικό μωσαϊκό της σύγχρονης Τουρκίας. Στις μέρες μας, η συνεργασία και η αρμονική συνύπαρξη όλων των κατοίκων της Ίμβρου και της Τενέδου μπορεί να προσφέρει ένα αξιοζήλευτο παράδειγμα προς μίμηση, προοπτική που οφείλουν να στηρίξουν όλοι οι σκεπτόμενοι, ελεύθεροι, προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες της Ελλάδας και της Τουρκίας. Οι Έλληνες Ίμβριοι και Τενέδιοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις στην υλοποίηση αυτού του οράματος.
http://www.imvrosisland.org/imvros.php?subid=16&catid=1

http://nationalpride.wordpress.com/

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_7412.html#ixzz0dN3oxh1O

Read more...

Το Στρατηγείο Λάρισας και η Τουρκία


Δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε αθηναϊκή εφημερίδα ρεπορτάζ με τίτλο: «Η Τουρκία μπλοκάρει το Υποστρατηγείο Λάρισας», με σκοπό, συνεχίζει το δημοσίευμα, να κάνει άλλο ένα βήμα προς το μείζονα στόχο της. Η άποψή μας είναι ότι μάλλον το αντίθετο πρέπει να επιδιώκει η Άγκυρα για να δώσει μια επίφαση συναίνεσης σε ένα ζήτημα που είναι η νικήτρια σε μια μακροχρόνια διαμάχη. Χάρη στα δικά μας λάθη και τη βοήθεια των Αμερικανών.

Ας δούμε όμως τα γεγονότα:


Σταθερός στόχος της Άγκυρας είναι η ανατροπή του status quo στην περιοχή μας. Στο διπλωματικό μέτωπο, οι πρώτες προσπάθειες της Τουρκίας για την επίτευξη αυτού του στόχου εκδηλώθηκαν προ του Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τη λήξη του και την ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ, η Άγκυρα έθεσε επίσημα στα όργανα της συμμαχίας θέμα ανακατανομής των αρμοδιοτήτων άμυνας στο Αιγαίο. Η ενέργεια αυτή συμπίπτει με το αίτημα της Ελλάδος να επανενταχθούν οι δυνάμεις μας στην ενοποιημένη δομή του ΝΑΤΟ (1975).

Τις αρμοδιότητες όμως στο Αιγαίο είχε καθορίσει με διαταγή του ο Ε. Αβέρωφ, την οποία προσυπέγραψε και τήρησε και ο Α. Παπανδρέου. Επιγραμματικά, η πολιτική μας στο θέμα αυτό καθόριζε ότι η άμυνα του Αιγαίου πρέπει να αποτελεί ευθύνη Ελλήνων στρατιωτικών με έδρα στο ελληνικό έδαφος. Η λεγόμενη Συμφωνία Rodgers επέτρεψε να επανέλθουν οι δυνάμεις μας στην ενοποιημένη δομή της συμμαχίας, όμως οι προβλέψεις της δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, λόγω διαφορών που προέκυψαν στην ερμηνεία της.

Για την ελληνική πλευρά, το κείμενο της συμφωνίας καθορίζει ότι η περιοχή ευθύνης για τους Έλληνες (Νατοϊκούς) Διοικητές θα έπρεπε να συμπίπτει με εκείνη που υφίστατο προ του 1974 (δηλαδή μέχρι τα όρια του FIR Αθηνών). Οι Νατοϊκοί (Rodgers) υποστήριζαν την ερμηνεία ότι τα όρια έπρεπε να καθοριστούν με διαπραγματεύσεις μετά την εγκατάσταση των στρατηγείων του ΝΑΤΟ στη Λάρισα. Αυτό είχε μια παγίδα… Οδηγούσε τις δυο χώρες σε διαπραγματεύσεις για το καθεστώς του Αιγαίου που είχε τον κίνδυνο της ανατροπής του status quo στην περιοχή, κάτι που αποτελούσε πάγια επιδίωξη της Τουρκίας.

Η διαμάχη γύρω από την ερμηνεία της συμφωνίας επανένταξης κράτησε για πάνω από δύο δεκαετίες! Στη σύνοδο της DPC το Δεκέμβριο του 1992, χωρίς προειδοποίηση, συζήτηση και απόφαση ΚΥΣΕΑ, η αντιπροσωπεία μας αποδέχτηκε πρόταση του ΝΑΤΟ να καταργηθούν τα όρια περιοχών επιχειρησιακής ευθύνης στο Νότιο Τομέα.

Αεροπορικές δυνάμεις
Αυτή η εξέλιξη ανέτρεψε πλήρως την ακολουθούμενη μέχρι τότε εθνική μας πολιτική που τηρήθηκε με συνέπεια από εξέχοντες Έλληνες πολιτικούς ηγέτες. Η νέα οργάνωση των αεροπορικών δυνάμεων στο Νότο προέβλεπε την κατάργηση των Αρχηγείων Τακτικής Αεροπορίας (28ΑΤΑ για μας) και τη συγκρότηση δύο Κέντρων Συνδυασμένων Επιχειρήσεων (Coordinated Air Operations Center – CAOC) σε Λάρισα και Eskisehir, τα οποία δεν θα είχαν προκαθορισμένες περιοχές επιχειρήσεων / ασκήσεων. Αυτές θα καθορίζονταν από τον Αμερικανό πτέραρχο Διοικητή Νότιας Περιοχής (COMAIRSOUTH) με έδρα τη Σμύρνη και Τούρκο επιτελάρχη, ανάλογα με τις ανάγκες…

Αργότερα, έγινε μια αλλαγή στην οργάνωση που προέβλεπε την εναλλαγή στις θέσεις Διοικητού / Υποδιοικητού CAOC μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.Αυτή η αλλαγή δεν ενθουσίασε την Άγκυρα που απέσυρε το τουρκικό CAOC από τη δομή του ΝΑΤΟ. Ανεξάρτητα από τις διοικητικές αλλαγές, στον επιχειρησιακό τομέα η Τουρκία έχει ένα πλεονέκτημα για επιχειρήσεις αεράμυνας στο Ανατολικό Αιγαίο. Διαθέτει κατά μήκος της ακτογραμμής της Ανατολίας νατοϊκά ραντάρ μεγάλης εμβέλειας, που «βλέπουν» πολύ καλά την εναέρια κυκλοφορία στο Ανατολικό Αιγαίο και διαθέτουν ικανότητα κατεύθυνσης.

Εμείς, για να διατηρήσουμε ισορροπία στην περιοχή αυτή, αναπτύξαμε στα ανατολικά νησιά μας μονάδες ραντάρ που συμπληρώνουν την κάλυψη που παρέχουν τα συστήματα του κεντρικού Αιγαίου και της ηπειρωτικής μας χώρας. Οι Τούρκοι αντέδρασαν και διεμήνυσαν στο ΝΑΤΟ ότι τα ραντάρ μας στο Ανατολικό Αιγαίο αναπτύχθηκαν σε αποστρατικοποιημένες περιοχές.

Αυτό είναι ανακριβές. Η Συνθήκη της Λωζάννης περιλαμβάνει μόνο ορισμένους περιορισμούς για νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τους οποίους κατονομάζει. Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν περιλαμβάνει περιορισμούς αποστρατικοποίησης και η λέξη αυτή δεν αναφέρεται στο κείμενο. Για τα Δωδεκάνησα η Συνθήκη των Παρισίων περιέχει αυστηρούς περιορισμούς. Όμως η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος και δεν δικαιούται να την επικαλείται.

Είναι φανερό ότι οι διευθετήσεις της νέας δομής του ΝΑΤΟ στο Νότο προωθούν τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Η ελληνική πλευρά πρέπει να δώσει σκληρούς αγώνες για να περισώσει ό,τι είναι δυνατό να σωθεί. Η Άγκυρα επείγεται να εγκριθεί η νέα δομή στον τομέα αεράμυνας του Αιγαίου διότι τους παρέχει τη δυνατότητα δράσεως της τουρκικής αεροπορίας πάνω από ελληνικά εδάφη. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι Τούρκοι επιθυμούν οι ρυθμίσεις αυτές να ενεργοποιηθούν με την Ελλάδα παρούσα.

Η επιμήκυνση του χρόνου των διαβουλεύσεων για την υλοποίηση της νέας δομής δεν δημιουργεί πρόβλημα για την ασφάλεια των χωρών του ΝΑΤΟ στην περιοχή.Αεροπορική απειλή δεν υπάρχει σήμερα για το ΝΑΤΟ. Οι πρώην εχθροί του είναι σήμερα φίλοι και σύμμαχοι! Επομένως οι συζητήσεις για τη νέα δομή πρέπει να διαρκέσουν όσο χρειάζεται.

Νέα δομή ΝΑΤΟ
Είναι φυσικό ότι η νέα δομή του ΝΑΤΟ θα επιφέρει αλλαγές στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή (FIR Αθηνών και Κωνσταντινούπολης) και ασφαλώς στις περιοχές Έρευνας και Διάσωσης (SAR). Έτσι de facto θα προκύψει ένα νέο καθεστώς στο Αιγαίο όπου η Ελλάδα θα έχει περιορισμένη κυριαρχία σε μια περιοχή που το 50% σχεδόν της επιφανείας της αποτελεί εθνικό μας χώρο, διάσπαρτο σε όλη την έκταση του Αρχιπελάγους.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα του μεγάλου πολιτικού σφάλματος που διεπράχθη το 1992 στις Βρυξέλλες.

Τελειώνοντας τη σύντομη αυτή ανασκόπηση των συνεπειών της ανακολουθίας μας στην τήρηση της εγκεκριμένης εθνικής πολιτικής στα νατοϊκά θέματα, πρέπει να σχολιάσουμε και την πρόβλεψη για τοποθέτηση Τούρκου πτεράρχου ως διοικητού CAOC Λάρισας.

Διέκρινα από το περιεχόμενο του σχετικού ρεπορτάζ, στο οποίο αναφέρθηκα στην αρχή, το ενδεχόμενο να «παζαρέψει» η Αθήνα την παρουσία του Τούρκου αξιωματικού ως διοικητού του ελληνικού CAOC. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πώς είναι δυνατό αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος που εισέβαλε στην Κύπρο, χώρα του ευρύτερου ελληνισμού, και κατέχει παράνομα το 40% της έκτασής της να γίνεται δεκτός στην Ελλάδα σαν διοικητής των αεροπορικών μας δυνάμεων που είναι εντεταγμένες στο ΝΑΤΟ; Αυτό αποτελεί ταπείνωση για την πατρίδα μας και προσβάλλει βάναυσα τον ελλαδικό και κυπριακό ελληνισμό.

Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή τέτοια ρύθμιση.

Άρθρο του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Νίκου Κουρή
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_2752.html#ixzz0dN3CjsHN

Read more...

Με στημένη συνέλευση και ψήφισμα η Ευρώπη καταργεί την Συνθήκη της Λοζάνης και «ανάβει φωτιές» στην Θράκη


Ο εθνομηδενισμός της Ευρώπης είναι κάτι περισσότερο από δεδομένος. Όμως ποιος θα περίμενε πως η «Δημοκρατική Ευρώπη» στήνει ψηφίσματα στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης προκειμένου να εξασφαλίσει την μη διαφοροποίηση και ουσιαστικά την μη συζήτηση του δικαιώματος της εθνικής συγκρότησης των κρατών;
Αντιμέτωπος με μία ενορχηστρωμένη εκστρατεία πρόκειται να βρεθεί την επόμενη Τρίτη στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα μιλήσεις ως επίσημος προσκεκλημένος, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου έχει ήδη οργανωθεί μία πλήρως ενορχηστρωμένη εκστρατεία –από τούρκους βουλευτές- μέλη της Συνέλευσης και δημοσιογράφους, που στόχο έχουν την ανάδειξη του θέματος της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη ως μείζονος ζητήματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Έτσι «χτίζονται» στην σύγχρονη Ευρώπη, οι διακρατικές διαφορές. Με ίντριγκες και με κάποιον παράξενο «ζήλο» κάποιων ευρωπαίων πολιτικών(μην ξεχνάμε τα τεράστια ποσά που δαπανά η τουρκική ΜΙΤ προς την κατεύθυνση δημιουργίας «φίλων»). Η έλλειψη μίας σοβαρής και υψηλού κύρους πολιτικής προσωπικότητας στην ευρωπαϊκή πολιτική είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, πλέον, αφού μέσα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήνονται πολιτικές παγίδες που σαν κύριο στόχο έχουν την διασάλευση της ευαίσθητης ισορροπίας δυνάμεων στην Βαλκανική, αλλά ιδιαίτερα στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Προφανώς, η εντολή Ομπάμα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μίας φιλοτουρκικής «τάσης», αλλά και η ολοένα αυξανόμενη τάση αγοράς εξοχικών κατοικιών στα παράλια της Τουρκίας από Ευρωπαίους πολιτικούς (Σουηδούς, Ολλανδούς, Βέλγους και Βρετανούς) είναι ίσως κάτι που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι έντιμοι πολιτικοί που συμμετέχουν στα θεσμοθετημένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το συγκεκριμένο ταξίδι του κυρίου Παπανδρέου, που έχει φροντισθεί από το πρωθυπουργικό γραφείο να μην ανακοινωθεί με τα υπόλοιπα προγραμματισμένα του ταξίδια στο εξωτερικό (για ποιόν λόγο άραγε;), τυχαίνει να συμπίπτει με τη συζήτηση και έγκριση ενός ψηφίσματος από την Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την «Ελευθερία της Θρησκείας και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία και της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη».
Με αυτόν τον τρόπο και εξομοιώνοντας τους 1.500 έλληνες κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, με τους 120.000 έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, οι ευρωπαίοι εταίροι προσπαθούν ουσιαστικά να καταργήσουν την Συνθήκη της Λωζάνης. Φυσικά, η Τουρκία έχει μειονότητες εθνικές (μην ξεχνάμε τους Κούρδους, τους Αλεβίτες κ.α.) που επί δεκαετίες προσπαθούν μάταια να αποκτήσουν απλά δικαιώματα, όπως αυτό της χρήσης της εθνικής τους γλώσσας και γραφής. Η Ελλάδα όμως, έχει έλληνες μουσουλμάνους (βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης) οι οποίοι επί δεκαετίες έχουν γίνει στόχος της τουρκικής προπαγάνδας και των μυστικών υπηρεσιών που έχουν φροντίσει να εξαγοράσουν -επενδύοντας τεράστια ποσά- μερικές εκατοντάδες ελλήνων μουσουλμάνων.
Η επιβαλλόμενη από την Άγκυρα ψυχολογία περί τουρκισμού της Θράκης γίνεται κάτω από πιεστικές –και αρκετές φορές εκφοβιστικές- τακτικές, οι δε μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας αλλά και οι Γκρίζοι Λύκοι που δρουν στην περιοχή, δεν διστάζουν να μεταχειρίζονται ακόμη και την θρησκεία του Ισλάμ για να εκτουρκίσουν τους έλληνες μουσουλμάνους. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως η Άγκυρα έχει θέσει πλέον τον παραλογισμό της σαν αδιαμφισβήτητο γεγονός κι έτσι ισχυρίζεται ευθέως πως κάθε μουσουλμάνος της Βαλκανικής είναι και Τούρκος!!! Με αυτές –αλλά και άλλες πολλές- τακτικές, οι τούρκοι πράκτορες έχουν δημιουργήσει στη Θράκη έναν μικρό πυρήνα «τουρκοφρόνων» οι οποίοι μπορούν και δρουν ελεύθερα λόγω των δημοκρατικών ελευθεριών που η Ελλάδα τους προσφέρει, αλλά κυρίως λόγω της αδιαφορίας των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες δεν έχουν παρέμβει ποτέ ώστε να δημιουργήσουν λογικά, νόμιμα και ανυπέρβλητα εμπόδια στον επιχειρούμενο εκτουρκισμό της ελληνικής Θράκης.
Συνεχίζοντας η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας να έχει στο στόχαστρό της την Θράκη, μπόρεσε να δημιουργήσει μία επίπλαστη εικόνα προς την Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα υπάρχουν Τούρκοι πολίτες!!! Ταυτόχρονα, ο φιλοτουρκισμός συγκεκριμένων ευρωπαίων αξιωματούχων, έγινε αντικείμενο πλήρους εκμετάλλευσης από την Άγκυρα, η οποία δεν διστάζει να καθίσει η ίδια στο «σκαμνί» ως κατηγορούμενη (δεν είναι η πρώτη της φορά άλλωστε) για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων μειονοτικών ομάδων εντός της Τουρκίας. Σκοπός της Άγκυρας ήταν πάντα -και φυσικά συνεχίζει να είναι και σύμφωνα πλέον με τις εξελίξεις το έχει καταφέρει- να καθίσει την Ελλάδα στο σκαμνί ως κατηγορούμενη και ως χώρα που καταπατά τα δικαιώματα των «τούρκων» της Θράκης (οι αναφορές του Ερντογάν ποτέ δεν περιείχαν την λέξη Ελληνική για την Θράκη).
Έτσι, με το συγκεκριμένο ψήφισμα της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος πονηρότατων παραγράφων (ακόμη και η Άγκυρα να τις έγραφε θα ήταν περισσότερο προσεκτική), καλούνται τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία να υπογράψουν ή να επικυρώσουν την Σύμβαση – Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων και του Ευρωπαϊκού Χάρτη για τις Περιφερειακές ή Μειονοτικές Γλώσσες...
Και προκειμένου να μην υπάρξει περίπτωση «λοξοδρόμησης» με τυχόν ενστάσεις παρευρισκομένων και για να εξασφαλιστεί η «σωστή» ροή της κατάφορα στημένης αυτής Συνέλευσης, διατυπώνεται στο Ψήφισμα πως τα μέλη της Συνέλευσης συμμερίζονται πλήρως την θέση του Επιτρόπου (Thommas Hammarberg) για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σύμφωνα με την οποία «η αναγνώριση της ελευθερίας του εθνικού αυτοπροσδιορισμού είναι μία σημαντική αρχή, η οποία θα πρέπει να εφαρμόζεται αποτελεσματικά σε όλες τις μειονοτικές ομάδες, είτε αυτές είναι εθνικές είτε θρησκευτικές ή και γλωσσικές» και η έκφραση των οποίων πρέπει να είναι σύμφωνη με την εθνική ενότητα…
Προφανώς, ο ευρωπαίος Επίτροπος θέλει να ξεχνά τα δικαιώματα περί ειρηνικής συμβίωσης των πληθυσμών ή θέλει να μην γνωρίζει τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη… Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή του να θέσει σε τόσο στενά πλαίσια (και μάλιστα με προαποφασισμένη κατάληξη) μία συζήτηση η οποία μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δηλαδή την Ελλάδα). Άγνωστη θεωρείται η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης «συζήτησης»-ψηφίσματος την συγκεκριμένη μάλιστα χρονική περίοδο, κατά την οποία η Ελλάδα έχει αρκετά οικονομικά προβλήματα. Η ενέργεια του κυρίου Hammarberg στο μόνο που συντείνει είναι στις δηλώσεις περί σμίκρυνσης της Ελλάδας αν θέλει να «βγει» από το οικονομικό αδιέξοδο… Και κάτι τέτοιο δεν τον τιμά ως Επίτροπο, αλλά κυρίως δεν τον τιμά ως άνθρωπο που θέλει να λέγεται πολιτισμένος ή τουλάχιστον… αμερόληπτος…
Μάλιστα, έχει διαρρεύσει πως την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ολομέλεια της Συνέλευσης (προφανώς θέλουν τον πρωθυπουργό για να επισημοποιήσουν στο δυνατόν μέγιστο βαθμό το καταγέλαστο «ψήφισμα»), θα βρεθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, απέναντι σε ένα «μπαράζ» ερωτήσεων που θα του θέσουν τούρκοι βουλευτές, αλλά και βουλευτές άλλων κρατών, οι οποίοι συμμετέχουν σε ένα ισχυρότατο λόμπι που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα στο Στρασβούργο. Μέσα από τις συγκεκριμένες ερωτήσεις, θα γίνει θα επιχειρηθεί να στριμωχτεί η Ελλάδα -το δυνατόν περισσότερο- για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης…
Ήδη, πάρα πολλοί τούρκοι δημοσιογράφοι (τόσο από την Τουρκία, όσο και από τις Βρυξέλλες αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη) έχουν γνωστοποιήσει πως θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο προκειμένου να καλύψουν το συγκεκριμένο θέμα, αλλά κυρίως για να δώσουν την «πρέπουσα» διάσταση στην διπλωματική ήττα της Ελλάδας… Μάλιστα, έχουν ζητήσει να είναι όλοι τους παρόντες στη συνέντευξη Τύπου που, σύμφωνα με την εθιμοτυπία του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πρέπει να δώσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αμέσως μετά την «ανάκριση» που θα υποστεί από την καλοστημένη Ολομέλεια…
Μέσα σε αυτό το καλοστημένο σκηνικό της Άγκυρας και των ευρωπαίων «φίλων» της, ο κύριος Παπανδρέου θα βρεθεί μόνος του, επειδή ο πρέσβης Αθανάσιος Δενδούλης ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στον έλληνα πρέσβη έχουν ανατεθεί τα διαδικαστικά της υποδοχής…
Μήπως ο κύριος Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί τι πράγματι του έχουν «στήσει» οι γείτονές Τούρκοι ή μήπως επιθυμεί και ο ίδιος μία τέτοιου είδους εξέλιξη η οποία φέρνει ουσιαστικά την Ελληνική Θράκη μπροστά στο «πρώτο βήμα» που η «τουρκική μειονότητα» των πρακτόρων και των δοσίλογων «υπηκόων» του Ταγίπ Ερντογάν θα επιχειρήσουν αμέσως μετά από ένα τέτοιο καταγέλαστο ψήφισμα;
Μήπως ο κύριος Παπανδρέου πρέπει να κατανοήσει τον βαθμό επικινδυνότητας ακύρωσης της Συνθήκης της Λοζάνης;
Μήπως κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας πως η διπλωματία (και μάλιστα τέτοιου κρίσιμου επιπέδου) δεν έχει καμία σχέση με το να κάνει κανείς ποδήλατο;
Μήπως θα έπρεπε να συσπειρωθούν άμεσα όλες εκείνες οι δυνάμεις μέσα στην Ελλάδα και κυρίως μέσα στο κυβερνών κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, για να σταματήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό από το να μπει χαμογελαστός μέσα σε μία καλοστημένη πολιτική-διπλωματική παγίδα, που έχει στηθεί περίτεχνα προκειμένου να καταφέρει η Άγκυρα να δημιουργήσει το «αίτημα» για μία «Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη»;
Μήπως, τελικά, τέτοιου είδους ζητήματα θα έπρεπε ο κύριος Παπανδρέου να τα συζητάει πρώτα στο ελληνικό κοινοβούλιο και κατόπιν να απαντά στον ευρωπαίο Επίτροπο (χωρίς την παρουσία του) καταγγέλλοντας την παραβίαση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας υπέρ χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Μήπως, ως τελευταίο όπλο άμυνας απέναντι σε αυτή την ανήθικη επίθεση, ο κύριος Παπανδρέου θα έπρεπε να ενημερώσει τόσο τον ευρωπαίο επίτροπο Thommas Hammarberg, όσο και τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών κρατών, πως κάποια θεσμοθετημένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν τον διαμελισμό της Ελλάδας υπέρ τρίτων;
Θα είναι τραγικό το λάθος, εάν ο κύριος Παπανδρέου, ως αρχηγός χώρας, «ανακριθεί» από μία επιτροπή, αμφιβόλου ποιότητας και περιεχομένου, χωρίς να συζητά με τους ομολόγους του, δηλαδή με τους Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών. Ο επιχειρούμενος υποβιβασμός του προσώπου του, αλλά κυρίως ο υποβιβασμός του θεσμού του έλληνα πρωθυπουργού, από μία μερίδα υπαλλήλων των Βρυξελλών και απλών βουλευτών του Ευρωκοινοβουλίου, δεν θα πρέπει να μείνει αναπάντητος και ίσως εύλογο να ήταν να ζητηθεί μια επίσημη έρευνα για πιθανές σχέσεις οικονομικών ή «άλλων» συμφερόντων των εμπλεκομένων ευρωπαίων βουλευτών, με την Τουρκία και εις βάρος της χώρας μας…
Το διακύβευμα ονομάζεται Θράκη και δικαίως αμφιβάλουμε για την ικανότητα της Ελλάδας ως χώρα, αλλά και του κυρίου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού, να μπορέσουν να ικανοποιήσουν μία επαρκέστατη σε οικονομικό και βιοτικό επίπεδο μετακίνηση του χριστιανικού πληθυσμού της Θράκης, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας… Εάν δεν υπάρξουν άμεσες και ηχηρές αντιδράσεις στην μεθόδευση μίας ομάδας ευρωπαίων βουλευτών κι ενός Ευρωπαίου Επιτρόπου, πρέπει να θεωρούμε απολύτως βέβαιο πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις στην Θράκη, τέτοιες, που όσο και να θέλει ο πρωθυπουργός δεν θα τον αφ'ηνουν να κοιμηθεί…
Το τι θα συμβεί, τελικά, θα το μάθουμε την επόμενη Τρίτη, αλλά μέχρι τότε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μήπως θα έπρεπε να ενημερωθεί για την διάταξη του Ελληνικού Συντάγματος (που παραμένει ακόμη σε ισχύ) και η οποία αναφέρεται στις περιπτώσεις εσχάτης προδοσίας;…
Δεν θέλω να πιστεύω, προσωπικά, πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα αφήσει τις εξελίξεις και τις μεθοδεύσεις, να τον προσπεράσουν και να τον καταστρέψουν πολιτικά, ηθικά, αλλά κυρίως ανθρώπινα…
Μήπως θα έπρεπε να ακυρώσει αυτό του το ταξίδι και να αποστείλει επιστολή μέσω της οποίας θα ενημερώνει πως για ήδη υπάρχουσες Συνθήκες (Λοζάνης) καλό θα ήταν ο ευρωπαίος Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να είναι περισσότερο προσεκτικός και να συμπεριφέρεται όπως θα συμπεριφερόταν εάν μία «υπόθεση» αφορούσε τον ίδιο, την οικογένειά του και την πατρίδα του;…
Αναρωτιέμαι, μήπως τελικά θα πρέπει ως χώρα να αρχίσουμε να απειλούμε ευθέως τον τρόπο λειτουργίας κάποιων οργάνων της Ένωσης, τα μέλη των οποίων συνεχώς βάλλουν κατά της χώρας μας και βρίσκονται πάντα σε πλήρη σύμπλευση με την τουρκική εξωτερική πολιτική και τα τουρκικά συμφέροντα;
Κωνσταντίνος

Read more...

Η συγχώνευση κράτους και παρακράτους


Σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακόμη και στις πιο διαφανείς και δημοκρατικές, η πολιτική ασφάλειας στη διπλωματική και στρατιωτική της πτυχή περιλαμβάνει και βρόμικες δουλειές τις οποίες συνήθως επιφορτίζονται τα επιχειρησιακά τμήματα των υπηρεσιών πληροφοριών ή ακόμη και παράλληλες δομές εκτός του θεσμικού κρατικού μηχανισμού.
Στην Τουρκία των στρατηγών ο διαχωρισμός αυτός δεν υπήρχε και πιθανόν να μην υπάρχει ακόμη εντός του Γενικού Επιτελείου, όπως δείχνουν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας προχθές Τετάρτη στην τουρκική εφημερίδα «Ταράφ».

να είναι βέβαιο, ο διαχωρισμός του κεμαλικού καταστημένου από το «βαθύ κράτος» είναι αδόκιμος: Οταν 162 εν ενέργεια αξιωματικοί με επικεφαλής δύο στρατηγούς και ένα πτέραρχο όχι μόνον ετοιμάζονται να ανατρέψουν με πραξικόπημα την πρόσφατα τότε εκλεγμένη κυβέρνηση Ερντογάν αλλά κυρίως να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης με βομβιστικές επιθέσεις σε Τζαμιά, μουσεία, αλλά κυρίως με πρόκληση θερμού αεροπορικού ελληνοτουρκικού επεισοδίου στο Αιγαίο, τότε η ταύτισή του με το παρακράτος απλά αποτυπώνει την πραγματικότητα.
Το μήνυμα των αποκαλύψεων προς την Αθήνα είναι πλέον σαφές: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είναι το κατ' εξοχήν, αν όχι το αποκλειστικό, πλέον, πεδίο όπου το κεμαλικό κατεστημένο - «βαθύ κράτος» προσδοκά ακόμη να φθείρει ανεπανόρθωτα και στη συνέχεια να ανατρέψει τη σημερινή κυβέρνηση.
Μια ελληνοτουρκική σύγκρουση είτε στο Αιγαίο, είτε στο Κυπριακό θα ήταν μοιραία για την κυβέρνηση Ερντογάν:
- Σε μία στρατιωτική σύγκρουση στο Αιγαίο ή στην Κύπρο η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνον θα είχε τον κύριο λόγο στις επιχειρήσεις, αλλά θα έθετε υπό ομηρεία την εξωτερική πολιτική της χώρας στο σύνολό της. Αυτή τη φορά το πραξικόπημα θα είχε ως πρελούδιο την σύγκρουση με τον προαιώνιο εχθρό, την Ελλάδα, που θέλει να καταστήσει το Αιγαίο ελληνική λίμνη και να εξοντώσει τους Τουρκοκυπρίους αδελφούς;
- Μία περιορισμένη έστω σε έκταση και σε χρόνο ελληνοτουρκική πολεμική σύγκρουση θα έδινε τη χαριστική βολή στις ήδη καρκινοβατούσες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., που αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας για τον σκληρό πυρήνα των Κεμαλιστών.
- Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ θα βρίσκονταν σε τραγικό δίλημμα: Είτε θα ακολουθούσαν συρόμενοι το κεμαλικό κατεστημένο στην τυχοδιωκτική φυγή προς τα εμπρός για να αυτοακυρωθούν πριν ανατραπούν, είτε θα συγκρούονταν ανοικτά για να καταγγελθούν ως εθνικοί μειοδότες και να γνωρίσουν πιθανόν την τύχη του Μεντερές και των στενών του συνεργατών Ζορλού και Πολακάν, που απαγχονίστηκαν το 1961 μετά από μια δίκη παρωδία.
Η στρατιωτική ηγεσία έσπευσε χθες να ψελλίσει ότι δεν επρόκειτο για σχέδιο δράσης αλλά για σενάριο άσκησης. Είναι φανερό ότι θυμίζει τους πραξικοπηματίες του Αυγούστου του 1991 στη Μόσχα, που όταν έδωσαν την πρώτη συνέντευξη Τύπου αντί για δέος προκάλεσαν τα γέλια των παρισταμένων.
Τι δείχνουν τα παραπάνω; Οτι παρά τη μέχρι τώρα αδράνεια της Αγκυρας και την απογοήτευση που προκαλούν οι πρόσφατες τουρκοκυπριακές θέσεις που κατέθεσε ο Ταλάτ ο διάλογος με τον Ερντογάν είναι μονόδρομος για την Αθήνα, όπως μονόδρομος είναι η στήριξη της ενταξιακής προοπτικής μιας δημοκρατικής Τουρκίας.
Στο στόχαστρο και πάλι το ΡΚΚ
Τουλάχιστον 60 ανθρώπους συνέλαβε χθες η τουρκική αστυνομία ως υπόπτους για συμμετοχή στο ΡΚΚ.Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εφόδους στις επαρχίες Μπατμάν, Ντιγιάρμπακιρ, Βαν και στην Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν δεκάδες υπόπτους και κατέσχεσαν όπλα.
Η Τουρκία εξαπολύει ευρείες επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ, την ώρα που ο πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν προωθεί τον «οδικό χάρτη» για τη διευθέτηση του Κουρδικού. Εν τω μεταξύ, πρώην μέλη του φιλο-κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας ως μεροληπτική την απαγόρευση του κόμματος από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Read more...

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή ότι οι ιστορικές προσπάθειες για τη δημιουργία δεσμών με την Τουρκία μπορεί να καταρρεύσουν, κατηγορώντας την Άγκυρα για την παρεμπόδιση της διαδικασίας, σύμφωνα με την Agence France-Presse.
"Αν η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να επικυρώσει τα πρωτόκολλα, εάν συνεχίσει να μιλάει με τελεσίγραφα, εάν δεν μπορεί να καθορίσει τις προϋποθέσεις, τότε δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις να καταρρεύσουν", είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν.
Τη Δευτέρα, μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αρμενίας δημοσίευσαν την απόφασή τους επιβεβαιώνοντας τη συνταγματικότητα του πρωτοκόλλου που έχει υπογράφει, κομμάτι του οποίου βρίσκει αντίθετη την Τουρκία, διότι ζητείται η αναγνώριση των θανάτων των Αρμενίων το 1915 ως "γενοκτονία".
Τον Οκτώβριο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αρμενίας υπέγραψαν πρωτόκολλα, τα οποία θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Read more...

Ελληνικής καταγωγής ο φερόμενος ως κατάσκοπος;


O 65χρονος συλληφθείς Nuri Hafiz που φέρεται να ασκούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελλάδας ανήκε στη μουσουλμανική κοινότητα της Κω και είχε χάσει την ελληνική ιθαγένεια από την ηλικία των 18, όταν εγκαταστάθηκε οριστικά στη Τουρκία. Η εξασφάλιση βίζας τετραετούς διάρκειας ήταν ένα στοιχείο που ένα στοιχείο που κίνησε τις υποψίες των τουρκικών αρχών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του newstime.gr, μεταξύ των δύο ακτών του Αιγαίου υπήρχε άτυπη συμφωνία για τους "πληροφοριοδότες"στις δύο πλευρές, η οποία φαίνεται να διαταράχθηκε με τη σύλληψη των τριών.


Read more...

Υπογράφηκε το πρωτόκολλο εκσυγχρονισμού των 165 τουρκικών F-16


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπογραμματείας Πολεμικής Βιομηχανίας της Τουρκίας η Αεροπορία της χώρας υπέγραψε με την τουρκική εταιρεία TUSAS και το 1ο Κέντρο Εφοδιασμού και Συντήρησης Αεροσκαφών (1st HIBM) της τουρκικής Αεροπορίας, πρωτόκολλο για τον εκσυγχρονισμό 165 συνολικά αεροσκαφών F-16.

Το πρωτόκολλο υπογράφηκε στις 19 Ιανουαρίου και από τα 165 αεροσκάφη η εταιρεία TUSAS θα εκσυγχρονίσει τα 149 και τα υπόλοιπα 16 αεροσκάφη θα εκσυγχρονιστούν στο εργοστάσιο της τουρκικής Αεροπορίας στο Εσκί Σεχίρ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Read more...

Τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα....."Σενάριο άσκησης" λέει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ότι ήταν το σχέδιο προβοκάτσιας του 2003


Για "σενάριο άσκησης" μιλά το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, αναφερόμενο στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ταράφ», ότι στρατιωτικοί κύκλοι στην Τουρκία σχεδίαζαν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, με κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό, με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: "Παρουσιάστηκαν διάφοροι ισχυρισμοί και σχόλια των ΜΜΕ σχετικά με το Σεμινάριο Σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Μαρτίου 2003 εκ μέρους της 1ης τουρκικής Στρατιάς και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Ασκήσεων της περιόδου 2003-2006 του Γενικού Επιτελείου. Σκοπός του Σεμιναρίου Σχεδιασμού είναι η ανάπτυξη των Επιχειρησιακών Σχεδίων που ετοιμάζονται σχετικά με την εξωτερική απειλή και η διασφάλιση της εκπαίδευσης του σχετικού προσωπικού. Το Σεμινάριο εφαρμόστηκε στο πλαίσιο σεναρίου το οποίο περιλάμβανε περίοδο συνεχώς αυξανόμενης έντασης».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το Σεμινάριο «ασχολήθηκε και με θέματα στρατιωτικού νόμου, ο οποίος εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις πολέμου ή σε περιπτώσεις εμφάνισης καταστάσεων όπου ο πόλεμος καθίσταται αναγκαίος».

Το Επιτελείο αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κάποιος που διαθέτει νου και συνείδηση, τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σχετικά με το Σχέδιο αυτό».

Η εφημερίδα «Ταράφ», σήμερα επανέρχεται και αποκαλύπτει τα ονόματα των 36 δημοσιογράφων που σύμφωνα με τα σχέδια αυτά θα συλλαμβάνονταν μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Μεταξύ τους υπάρχουν γνωστά ονόματα, όπως του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ που δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007.

Η Taraf, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της 5.000 σελίδες εγγράφων και κασέτες και ανέφερε ότι το επονομαζόμενο σχέδιο Sledgehammer είχε στόχο να εμφανίσει το κόμμα ΑΚ ως ανίκανο να προστατεύσει το λαό και να δικαιολογήσει την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό το 2003.

Περιέργως η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει προχωρήσει σε κανένα σχολιασμό, ούτε του δημοσιεύματος, ούτε της απάντησης του Επιτελείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σενάρια προέβλεπαν τη σύλληψη συνολικά 200.000 ατόμων. Όλα αυτά, για την αντιμετώπιση της «εσωτερικής απειλής» που σύμφωνα με τα σχέδια ήταν ο ισλαμικός αναχρονισμός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP