Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή ότι οι ιστορικές προσπάθειες για τη δημιουργία δεσμών με την Τουρκία μπορεί να καταρρεύσουν, κατηγορώντας την Άγκυρα για την παρεμπόδιση της διαδικασίας, σύμφωνα με την Agence France-Presse.
"Αν η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να επικυρώσει τα πρωτόκολλα, εάν συνεχίσει να μιλάει με τελεσίγραφα, εάν δεν μπορεί να καθορίσει τις προϋποθέσεις, τότε δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις να καταρρεύσουν", είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν.
Τη Δευτέρα, μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αρμενίας δημοσίευσαν την απόφασή τους επιβεβαιώνοντας τη συνταγματικότητα του πρωτοκόλλου που έχει υπογράφει, κομμάτι του οποίου βρίσκει αντίθετη την Τουρκία, διότι ζητείται η αναγνώριση των θανάτων των Αρμενίων το 1915 ως "γενοκτονία".
Τον Οκτώβριο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αρμενίας υπέγραψαν πρωτόκολλα, τα οποία θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP