Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Η Τουρκία διευρύνει τη στρατιωτικό-τεχνική συνεργασία με τη Ρωσία


Η Τουρκία ενδιαφέρεται για την αγορά από τη Ρωσία μέσων αντιαεροπορικής άμυνας και μαχητικών ελικοπτέρων,- έτσι δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός σύμβουλος του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας "Ροσομπορονεξπορτ", επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην επικείμενη στις 27-30 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη διεθνούς έκθεσης άμυνας και βιομηχανίας «ΑΙΔΦ-2009»Ανατόλι Αξιόνοφ. Ο Αξιόνοφ δεν απέκλεισε τη δυνατότητα υπογραφής με βάση τα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης συμβολαίων ανάμεσα στη Ρωσικής Ομοσπονδία και την Τουρκία στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας.


Read more...

Επίσκεψη του Α/ΓΕΝ της Αιγύπτου στην Τουρκία



Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστοσελίδας του Τ/ΓΕΕΘΑ την 16 1700 Απρ.09, επισκέφθηκε το Τ/ΓΕΕΘΑ, ο Αιγύπτιος Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Mohab MAMEESH. Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της επίσκεψης.


Read more...

Επίσκεψη ανώτατου Κινέζου στρατιωτικού στην Τουρκία



O διοικητής της Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας στρατηγός Κιλιάνγκ Ζου επισκέφθηκε την Τουρκία, ανταποδίδοντας την επίσκεψη τουρκικής αντιπροσωπείας στο Πεκίνο πριν λίγο καιρό, όπως είχαμε αναφέρει σχετικά.

O Kiνέζος στρατηγός θα επισκεφθεί και βάσεις της τουρκικής Αεροπορίας. Ο Ζου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Άγκυρα συναντήθηκε με τον ομόλογό του στρατηγό Αϊντογάν Μπαμπάογλου, διοικητή της τουρκικής Αεροπορίας Ο Μπαμπάογλου δήλωσε ότι σε συνεργασία με τον επισκέπτη διοικητή συμμαχικής Αεροπορίας, θα αξιολογούσαν πιθανές κοινές δραστηριότητες και τρόπους υλοποίησής τους. Από την πλευρά του, ο Κινέζος στρατηγός δήλωσε ότι αποσκοπούσαν στην ενδυνάμωση των σχέσεών τους και στην αναβάθμιση της φιλίας με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σημειώνοντας ότι ήθελαν να εκμεταλλευθούν την τεχνογνωσία και εμπειρία της τουρκικής Αεροπορίας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία, διάρκειας μιας εβδομάδας, ο Ζου θα επισκεφθεί εγκαταστάσεις και βάσεις της τουρκικής Αεροπορίας, όπου θα ενημερωθεί για τις δραστηριότητές τους από Τούρκους αξιωματικούς



Read more...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΠΑΜΑ;


ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟ «ΟΡΑΜΑ» ΟΜΠΑΜΑ

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εάν ήταν να δημιουργήσει ποτέ το Χόλυγουντ την πιο φιλόδοξη ταινία τρόμου, τότε θα «δημιουργούσε» έναν κόσμο υπό Τουρκική Κατοχή! Υπό τον φοβερό και ανελέητο Τουρκισμό! Μια εφιαλτική παλινόρθωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας των Τούρκων, που με τη βία και το φανατικό Ισλάμ, έγραψαν τις πιο φρικιαστικές σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας! Οι αρπαγές εκατομμυρίων παιδιών, το φοβερό παιδομάζωμα, η εκτροφή των Γενιτσάρων, ο φανατισμός των τζαμιών για το «έθνος» του Προφήτη, τα απάνθρωπα σκλαβοπάζαρα, οι φρικτοί εξανδραποδισμοί, οι στυγερές γενοκτονίες, όπως αυτές οι πρόσφατες 1.500.000 Ελλήνων και 1.500.000 Αρμενίων, οι εθνοκαθάρσεις όπως στην Κύπρο και το «Κουρδιστάν», το ασταμάτητο αίμα υπό το φως της αποκρουστικής ημισελήνου, θα γέμιζε σίγουρα με Όσκαρ τους παραγωγούς και τους ηθοποιούς τους, αλλά και με αμέτρητη φρίκη την ανθρωπότητα, που βγαίνοντας από τις αίθουσες προβολής, θα ευχαριστούσε το Θεό, για το «φανταστικό» σενάριο της ταινίας…

Δυστυχώς όμως, αυτό το «σενάριο» δεν είναι πια φανταστικό. Κινδυνεύει να γίνει η πιο φρικτή και απειλητική πραγματικότητα, χάρη στους χειρισμούς του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος ίσως όχι από πρόθεση, αλλά από έλλειψη βαθιάς συνειδητοποίησης της ιστορίας, της ανθρωπογεωγραφίας και των χαρακτηριστικών του Τουρκισμού, Παντουρκισμού, Οθωμανισμού ή Νεοθωμανισμού, «πάτησε το κουμπί» του ζωντανέματος του φρικτότερου εφιάλτη της ανθρωπότητας!obama-kemal-mausoleum

Ο συμπαθής Πρόεδρος των ΗΠΑ, προσπαθεί να δώσει ρόλου «Αγγέλου» σε έναν «Διάβολο»! Αλλά αυτό είναι όχι μόνο παράλογο, όχι μόνο ανέφικτο, αλλά και καταστροφικό!

Δεν μπορεί να γίνει σύμβολο της ειρήνης, της γαλήνης και της τάξης η Τουρκία! Ακριβώς επειδή η ιστορία της είναι ιστορία αίματος και τρόμου! Έως και αυτή την ώρα κρατά πάνω από 40.000 Τουρκικό Στρατό Κατοχής σε Ευρωπαϊκή Χώρα, την Κύπρο, ενώ έχει υπό καθεστώς ολοκληρωτικής καταπίεσης και βίας, εθνοκάθαρσης κατ΄ άλλους, έναν ολόκληρο λαό 15.000.0000 Κούρδων στο εσωτερικό της, καταπιέζει τη μεγάλη Βυζαντινή-θρησκευτική Μειονότητα που μετρά πολλά εκατομμύρια Κρυπτοχριστιανούς και ταυτόχρονα αποτελεί ισχυρή στρατιωτική απειλή για όλες τις γειτονικές της χώρες, ακόμη και για αυτό το Ισραήλ, όσο και εάν δεν το παραδέχεται δημόσια σήμερα το Τελ Αβίβ! Γιατί δεν μπορεί η Τουρκία να φανεί «ηγέτης» των ισλαμικών χωρών, εάν δεν μετρηθεί με το Ισραήλ, όπως έκανε πρόσφατα ο Ερντογάν, εναντίον του Ισραηλινού Προέδρου…

8 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ & ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

1 Το πρώτο και βασικό λάθος στη στρατηγική του Προέδρου Ομπάμα, στο όραμά περί ηγετικής Τουρκίας στην ενεργειακή και ταυτόχρονα ισλαμική ζώνη-γέφυρα της Ευρασίας, είναι ότι επενδύει σε σεσημασμένους τυράννους! Πού όχι μόνο την εμπιστοσύνη κανενός απολύτως λαού δεν έχουν στην περιοχή, αλλά ζωντανεύουν ίσα ίσα παλαιούς και όχι λησμονημένους εφιάλτες της Τουρκικής Κατοχής σε όλη την έκταση της παλαι ποτέ Οθωμανικής, Τουρκικής δηλαδή Αυτοκρατορίας!

2 Το δεύτερο λάθος του Προέδρου, είναι ότι θεωρεί πως η Τουρκία είναι «Ισλαμική» χώρα! Θα διαψευσθεί οικτρά, επειδή η Τουρκία από τον καιρό του Κεμάλ, είναι Κεμαλική, κοσμική, άθεη χώρα! Και αυτό μέχρι πρότινος ήταν «εθνικό δόγμα» για έναν αιώνα! Το διάλλειμα Ερντογάν, δε σημαίνει ότι «ισλαμοποιήθηκε» η δομή και κυρίως η οικονομική και η στρατιωτική ανώτερη και ανώτατη Ηγεσία της χώρας, που αποτελεί και τη «θεμελιώδη», υπέρτατη εξουσία!

3 Ίσα ίσα, το Κεμαλικό, κοσμικό κατεστημένο ετοιμάζει την αντίδρασή του, που θα εκδηλωθεί με Πραξικόπημα, που θα αιφνιδιάσει και τον Ομπάμα (όχι τις αμερικανικές υπηρεσίες)!

4 Το Πραξικόπημα «εις το Όνομα του Συντάγματος και της Τουρκικής Δημοκρατίας», θα απελευθερώνει όλους με Γενική Χάρη, ώστε να ελευθερωθούν και οι συλληφθέντες για την υπόθεση Ανατροπής «Εργκένεκον» και να επανέλθουν στους μηχανισμούς εξουσίας!

5 Το Πραξικόπημα των χουντικών «εθνικών ηρώων» Στρατηγών, θα στρέψει την Τουρκία εναντίον της «διεξόδου» που λέγεται Ελλάδα, πραγματοποιώντας εισβολή κατά της Ελλάδος και Ελληνικών Νήσων στο Αιγαίο!!! Όχι μόνο για να αιτιολογηθεί και να εγκλωβίσει την κοινή γνώμη της Τουρκίας, όχι μόνο για να ηρωποιηθεί και να δικαιολογήσει «εκταμιεύσεις», όχι μόνο για να «εξιλεωθεί» και να μεταθέσει την εστίαση των ξένων, αλλά και για να προσφέρει κυρίως μεγάλη εκδούλευση στις μυστικές Αμερικανικές Υπηρεσίες, που κυβερνούν στην ουσία κάτω από την αδιάφορη για αυτές μπαγκέτα Ομπάμα! Επειδή οι Αμερικανικές Υπηρεσίες, επιθυμούν, λιγότερη Ελλάδα σε Αιγαίο και Θράκη (για πλήρη αφοπλισμό-ματαίωση της ΡωσοΕλληνικής ενεργειακής συνεργασίας) και περισσότερη Τουρκία! «Εργοδότης» δε των προσανατολισμών των Μυστικών Αμερικανικών Υπηρεσίων, είναι οι κολοσσοί των Αμερικανικών Πολυεθνικών Εταιρειών!
Ήδη από το περασμένο Καλοκαίρι του 2008 το Αμερικανικό Ίδρυμα RAND είχε «προαναγγείλει» το Πραξικόπημα των Στρατηγών της Τουρκίας, με Έκθεσή του που συντάχθηκε ειδικά για τον τότε Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, στον οποίο και υποβλήθηκε, με την πλήρη υποστήριξη του Μεικτού Αμερικανικού Στρατιωτικού Επιτελείου, του Πολεμικού Ναυτικού, του Σώματος των Πεζοναυτών, όλων των Υπηρεσιών του Πενταγώνου και της Μυστικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας DIA! Με τη συμβολή ακόμη και του Τούρκου δημοσιογράφου, Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, όπως είχε αποκαλύψει μέσω του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ τότε ο Δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαντωνίου από την Ουάσιγκτον!

Ήδη από το περασμένο Καλοκαίρι του 2008 το Αμερικανικό Ίδρυμα RAND είχε «προαναγγείλει» το Πραξικόπημα των Στρατηγών της Τουρκίας, με Έκθεσή του που συντάχθηκε ειδικά για τον τότε Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, στον οποίο και υποβλήθηκε, με την πλήρη υποστήριξη του Μεικτού Αμερικανικού Στρατιωτικού Επιτελείου, του Πολεμικού Ναυτικού, του Σώματος των Πεζοναυτών, όλων των Υπηρεσιών του Πενταγώνου και της Μυστικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας DIA! Με τη συμβολή ακόμη και του Τούρκου δημοσιογράφου, Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, όπως είχε αποκαλύψει μέσω του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ τότε ο Δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαντωνίου από την Ουάσιγκτον!

Σημειώνεται δε, ότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες, αποστρέφονται απόλυτα το άλλο όνομα του Ομπάμα, που λέγεται και «Χουσεΐν»! Θεωρούν πρόβλημα των Πρόεδρο και το φιλοϊσλαμικό του άνοιγμα, επειδή ακριβώς γνωρίζουν πώς δρα ο φανατικός ισλαμισμός και πώς στρατολογεί ουδέτερους ισλαμιστές με όπλο το «κοράνι»… Η εναπομείνασα σκόνη των Δίδυμων Πύργων στην καρδιά της Υπερδύναμης, είναι κάτι που δε σηκώνει αντίρρηση…

6 Το Σχέδιο των Αμερικανικών Υπηρεσιών, λύνει με πολύ «έξυπνο» τρόπο ένα μεγάλο ενδονατοϊκό πρόβλημα! Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να σταματήσει μια «Δημοκρατική Τουρκική Κυβέρνηση» τη ΡωσοΕλληνική έμπρακτη προσέγγιση με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο ή μέσο και επειδή είναι ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ (ανεξαρτήτως Πρόεδρων που έρχονται και παρέρχονται) η πλήρη ΝΑΤΟΠΟΙΗΣΗ των Βαλκανίων, ακριβώς για να υπάρχει επαρκής στρατιωτική προστασία των πολύτιμων ενεργειακών αρτηριών της Δύσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, για τα κέρδη των Αμερικανικών Πολυεθνικών, πρέπει το ζήτημα να λυθεί με έναν και μόνο οριστικό τελεσίδικο τρόπο! Με στρατιωτική εμβολή! Με στρατιωτική εισβολή και κατάληψη στρατηγικών ελληνικών εδαφών σε στεριά (Θράκη, αν δεν πειστεί η Βουλγαρία να αρνηθεί τη συμμετοχή της στη ΡωσοΒουλγαροΕλληνική Κοινοπραξία) και Νησιά, για τον θαλάσσιο έλεγχο του Αιγαίου και της εισόδου των Στενών, πριν την κήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), για αποτροπή κάθε μελλοντικής εκεί ρωσοελληνικής ή γαλλοελληνικής ή ελλαδοαιγυπτιακής οικονομικής εκμετάλλευσης ή ναυτικής στρατηγικής συμμαχίας…

Οι Αμερικανικές Υπηρεσίες, γνωρίζουν ότι τον ομφάλιο ΕλληνοΡωσικό λώρο μπορεί να κόψει μονάχα μια Τουρκική Χούντα, που επισήμως δεν θα ελέγχεται τάχα από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς και «θα κάνει του κεφαλιού της» δήθεν!!! Μετά βέβαια θα προστρέξουν οι Αμερικανοί για μεσολαβητές και Σχέδια Αννάν, αφού το κακό θα έχει «γίνει» και εκείνοι θα χτυπούν παρηγορητικά τους εξοργισμένους Ομογενείς Αμερικανούς Πολίτες στην πλάτη!

Για αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα γίνει Πραξικόπημα στην Τουρκία, εάν ο Ερντογάν δε συνεργαστεί υποτακτικά με τους Στρατηγούς! Ένα Πραξικόπημα που θα σημαδέψει αμέσως την Ελλάδα, για λογαριασμό των ΗΠΑ!!! Γι΄ αυτό ακριβώς οι Στρατηγοί προθερμαίνουν συνεχώς τα πληρώματα των Αεροσκαφών τους με παράνομες εισβολές στο Αιγαίο και κρατούν ζεστά τα βαριά και αποκρουστικά χνώτα τους απάνω από τις φιλειρηνικές ελληνικές νήσους, νησίδες και βραχονησίδες, ώσπου να έρθει η ώρα του «κλικ»…

Αυτό φυσικά δεν το γνωρίζει ούτε ο Ομπάμα! Βολεύει πολύ άλλωστε τις Αμερικανικές Υπηρεσίες το φιλοτουρκικό προφίλ του Προέδρου, ακριβώς για να φαίνονται αμέτοχες μετά οι ΗΠΑ σε ό,τι έχει σχεδιαστεί να γίνει και να διαρρηγνύουν έπειτα τα ιμάτιά τους, σε ένα θέατρο που έχουμε ξαναζήσει το 1974 στην Κύπρο!

Μια Τουρκική Χούντα, είναι ό,τι πρέπει για τις Υπηρεσίες και τις Πολυεθνικές! Μια ολόκληρη χώρα, με τον μεγαλύτερο Νατοϊκό Στρατό θα είναι στα χέρια τους, χωρίς να φαίνονται τα δάχτυλα που κουνούν τα εφιαλτικά νήματα!

Για αυτό και στην αντίδραση της Ρωσίας και άλλων χωρών, η απάντηση θα είναι από την Ουάσιγκτον:

«Ζητήσαμε επανειλημμένα να γίνει μέλος της ΕΕ η Τουρκία! Στηρίξαμε την Δημοκρατική Κυβέρνηση Ερντογάν στέλνοντας ακόμη και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ εκεί, με κίνδυνο να δυσαρεστήσουμε άλλες χώρες. Τελικά η άρνηση της Ευρώπης όπλισε τους Στρατιωτικούς της Άγκυρας! Τώρα η χώρα είναι εκτός ελέγχου και δεν μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν τίποτα! Οι Στρατηγοί δεν απαντούν καν στο τηλέφωνο! Και φυσικά δεν έχουμε εικόνα των τελικών προθέσεών τους. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες»…

6 Εάν η Ρωσία επιμείνει και γίνει ενοχλητική, τότε υπάρχει πρόβλεψη για νέα αμερικανοκίνητη επίθεση της Γεωργίας στη Ρωσία και τις Ανεξάρτητες πλέον Δημοκρατίες Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας, με απόλυτα ταυτόχρονη επίθεση και της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας στην αυτόνομη Κριμαία!

7 Ταυτόχρονα οι επίσης αμερικανοκίνητες δυνάμεις του UCK θα εμφανιστούν σαν «Αλαβανοί-Τσάμηδες» μέσα στην Ήπειρο και τα Σκόπια θα κηρύξουν πόλεμο κατά της Ελλάδας, με τουρκικούς πυραύλους, τουρκικά αεροπλάνα και τουρκικά άρματα μάχης, που θα ονειρεύονται να φτάσουν στο λεγόμενο «σπίτι» του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη… Η Ήπειρος προβλέπεται «να δοθεί» στις Ηνωμένες Αλβανικές Πολιτείες και η Δυτική

Μακεδονία στα Σκόπια! Έτσι που ο προσκυνητής του Ισραηλινού «Τείχους των Δακρύων», Τούρκος Αρχιστράτηγος Σκοπιανικής καταγωγής, «να φέρει» τα σύνορα Τουρκίας-Σκοπίων στον Αξιό…

8 Με τις «χειρουργικές κινήσεις» των Τούρκων Χουντικών, που όπως φαίνεται δεν θα αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά και τη Νότιο Βουλγαρία στη συνέχεια, τη Βόρεια Συρία, το Βόρειο Ιράκ, την Αρμενία και την Κύπρο, η Τουρκία θα καταστεί νέα Αυτοκρατορία, αληθινή Υπερδύναμη, που θα εγγυάται την πλήρη και απρόσκοπτη ροή αμερικανικών συμφερόντων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη, εξουδετερώνοντας όχι μόνο τους νέους Ρωσικούς Αγωγούς αλλά και κάθε έξοδο και διέξοδο της Ρωσίας μέσω του Αιγαίου! Κάτι που με την πλήρη τροφοδότηση της Ευρώπης με Αμερικανικό Φυσικό Αέριο μέσω Τουρκίας, θα εξουδετερώσει οικονομικά και ψυχολογικά μια για πάντα τη Ρωσία!!!


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η νέα Τουρκική Αυτοκρατορία, θα αποτελεί τότε μέγα κίνδυνο για όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, για το ίδιο το Ιράν, την Ιορδανία, αλλά και αυτήν την Αίγυπτο, τη Λιβύη και τη Σαουδική Αραβία, αφού είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί σαν αμερικανικό ραβδί εναντίον τους…
Ήδη το Σχέδιο έχει μπει σε τροχιά, με τη μεγάλη, μαζική χθεσινή (18-4-2009) διαδήλωση συμπαράστασης υπέρ των κατηγορουμένων και κρατουμένων για την υπόθεση «Εργκένεκον» (ανατροπής της νόμιμης ισλαμικής Κυβέρνησης Ερντογάν), που έγινε μπροστά στο σύμβολο του κοσμικού τουρκικού κράτους, στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, παρουσία ακόμη και Καθηγητών Πανεπιστημίου της Τουρκίας! Πρόκειται για μια δημόσια, λαϊκή προσυπογραφή - νομιμοποίηση της επέμβασης των Στρατιωτικών...

Ήδη το Σχέδιο έχει μπει σε τροχιά, με τη μεγάλη, μαζική χθεσινή (18-4-2009) διαδήλωση συμπαράστασης υπέρ των κατηγορουμένων και κρατουμένων για την υπόθεση «Εργκένεκον» (ανατροπής της νόμιμης ισλαμικής Κυβέρνησης Ερντογάν), που έγινε μπροστά στο σύμβολο του κοσμικού τουρκικού κράτους, στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, παρουσία ακόμη και Καθηγητών Πανεπιστημίου της Τουρκίας! Πρόκειται για μια δημόσια, λαϊκή προσυπογραφή - νομιμοποίηση της επέμβασης των Στρατιωτικών...

Το Σχέδιο των Αμερικανικών Υπηρεσιών, για τη Μεγάλη Τουρκία, πρέπει τώρα που αποκαλύπτεται σε όλες τις διαστάσεις του, να βρει αποφασιστικά αντιμέτωπο τον ίδιο τον Πρόεδρο Ομπάμα, ολόκληρη την Ευρώπη, τη Ρωσία, τις Μεσογειακές και Αραβικές Χώρες και σύσσωμη την Ασία!

Για να μην επαναληφθεί ο εφιάλτης της Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Για να έχει η ανθρωπότητα ελπίδα, ειρήνη και ασφάλεια! Για να έχει ο άνθρωπος το δικαίωμα να αγωνίζεται τίμια για την οικογένεια και τα παιδιά του, χωρίς απειλές, χωρίς πολέμους, χωρίς θάνατο!

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Και η μόνη λύση για να ματαιωθεί για πάντα ο εφιάλτης, είναι η ελεγχόμενη διάλυση της Τουρκίας και της ενιαίας πολεμικής της μηχανής, με την αποχώρηση των Τούρκων από την Κύπρο, την αναγνώριση και ανεξαρτητοποίηση, του πιο καταδυναστευομένου έθνους στον κόσμο, των Κούρδων της Τουρκίας, με την απόδοση της θρησκευτικής ελευθερίας σε πάνω από 20.000.000 Κρυπτοχριστιανούς - Βυζαντινούς, με την αναγνώριση όλων των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων της αχανούς χώρας.

Έτσι μπορούν να δημιουργηθούν κατά τα πρότυπα της τέως Γιουγκοσλαβίας, τα κράτη:

1. Δημοκρατία του Κουρδιστάν
2. Δημοκρατία της Καππαδοκίας
3. Δημοκρατία του Πόντου
4. Δημοκρατία της Μικράς Ασίας
5. Δημοκρατία της Κωνσταντινουπόλεως

Τότε και κατά περίπτωση, ένα ένα αυτά τα κράτη, θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. ή να μπουν σε μια θετική Ειδική Σχέση με αυτήν.

Έτσι θα ήταν βέβαιο πως ποτέ ξανά η ανθρωπότητα δεν θα ζούσε τον εφιάλτη, αλλά και θα παρέμενε εγγυημένη η ροή των περίφημων αγωγών, χωρίς να κινδυνέψουν οι ΗΠΑ να συνεταιριστούν με μια ακραία στρατοκρατική χώρα θανάτου, αίματος, εισβολών, εθνοκαθάρσεων και γενοκτονιών. Με μια χώρα με ιδεολογία «Ναζί», που θα ξεσηκώσει και θα ενώσει όλους τους λαούς της Ευρασίας σε μια νέα Παγκόσμια Αντιτουρκική Συμμαχία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ»

Αυτό θα έπρεπε να είναι το νέο Αμερικανικό Όραμα του Προέδρου Ομπάμα! Η απελευθέρωση των καταπιεσμένων εθνών! Και όχι η δημιουργία κρατών-δεινοσαύρων! Η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, η Ισότητα, η Ειρήνη και όχι ο Εφιάλτης της καταπίεσης, του φανατισμού και της ωμής και απάνθρωπης βίας!

Αυτό θα ενέπνεε όλους τους λαούς της περιοχής, ανεξαρτήτου θρησκείας, ότι έχουν και θα μπορούν να έχουν το δικαίωμα να ζουν χωρίς φόβο και χωρίς πόνο! Με σεβασμό του συνανθρώπου, του γείτονα, του άλλου, ο οποίος δεν θα είναι απειλή για τον διπλανό του! Και αυτή είναι η πεμπτουσία και η ρίζα της Ειρήνης!

Η Διεθνής Τάξη, η Ασφάλεια, είναι δυνατές όταν στηρίζονται στην Ελευθερία! Και γίνονται θανάσιμα μπούμερανγκ, όταν στηρίζονται στις λόγχες, την απειλή, τη βία και το θάνατο!

Ο Πρόεδρος Ομπάμα, έχει να διαλέξει ανάμεσα στη δημιουργία των νέων Ανεξάρτητων Ελευθέρων και Δημοκρατικών, Ειρηνικών Μικρασιατικών Δημοκρατιών, στην Απελευθέρωση των λαών της Ανατολής ή στη δημιουργία του νέου παγκόσμιου τέρατος που θα λέγεται Τουρκία! Ή ακριβέστερα Νέα Τουρκική Αυτοκρατορία!

Αν επιλέξει τον πρώτο δρόμο, θα θεωρηθεί ένας από τους πιο φωτισμένους Ηγέτες της Ανθρωπότητας!

Αν επιλέξει το δεύτερο, στο τέλος δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο την οργή της Ιστορίας του Κόσμου, αλλά και αυτή την ίδια την Τουρκία, που θα έχει γίνει τότε τόσο δυνατή και ανεξέλεγκτη, ώστε να θέτει επώδυνους και ταπεινωτικούς σουλτανικούς όρους και σε αυτή την ίδια την Ουάσιγκτον…


Με εκτίμηση

www.NOIAZOMAI.net

Κωνσταντίνος Κάλφας

Read more...

Επικίνδυνος για το Αιγαίο ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη


Ενώ το "θερμόμετρο" ανεβαίνει στην Βαλκανική, λίγο μετά την ανακήρυξη της Τουρκίας ως αναβαθμισμένου συμμάχου κράτους-χωροφύλακα, από τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ας θυμηθούμε μία σημαντική συνέντευξη της γυναίκας του κ. Μπράιζα, τουρκάλας αναλύτριας, Ζέινο Μπάραν.
Πιθανές επιπλοκές με τους Τούρκους στο Αιγαίο και μεγάλους περιβαλλοντικούς κινδύνους βλέπει εξαιτίας του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, η Ζέινο Μπάραν, σε αντίθεση με τον αγωγό Τουρκίας- Ελλάδας που εγκαινιάζεται αύριο, αλλά και τον αγωγό Μπακού- Τζεϊχάν, τον οποίο προωθεί η Ουάσιγκτον. Είναι δύο αγωγοί οι οποίοι «μόνο οφέλη έχουν», υποστηρίζει η Τουρκάλα αναλύτρια και σύζυγος του Αμερικανού βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών Ματ Μπράιζα, η οποία παίζει το αμερικανικό χαρτί.
«Αυτό που ενώνει τη Ζέινο και τον Ματ είναι η κοινή στράτευσή τους στον αγωγό Μπακού- Τιφλίδας- Τζεϊχάν», έγραψε ένας αναλυτής στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Μ. Μπράιζα και η Ζ. Μπάραν ένωσαν τις ζωές τους σε μια σεμνή τελετή στον Βόσπορο. Όχι μόνο επειδή ο κ. Μπράιζα είναι βοηθός υφυπουργού Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές και τις ευρασιατικές υποθέσεις, με αρμοδιότητα τα ενεργειακά και τα ελληνοτουρκικά, αλλά και γιατί η Μπάραν είναι μια από τις σημαντικές αλλά και πιο αμφισβητούμενες αναλύτριες σήμερα στην Ουάσιγκτον, η οποία, μάλιστα, το 2003 είχε απολυθεί από το συντηρητικό think tank Νixon Center με την αιτιολογία τής «υπερβολικά επιθετικής φιλοτουρκικής δραστηριότητας».

«Δεν συζητάμε για δουλειά στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά που μας ενώνουν και τα περισσότερα δεν έχουν να κάνουν με τη δουλειά μας» απαντά στις επικρίσεις η Ζ. Μπάραν, διευθύντρια σήμερα του Κέντρου Ευρασιατικής Πολιτικής στο Ηudson Ιnstitute, ακόμη ένα συντηρητικό think tank, το οποίο συνδέεται στενά με το γραφείο του Αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι.
Η ίδια δεν έκρυψε ποτέ την υποστήριξή της προς τον- τουρκικών συμφερόντων- αγωγό πετρελαίου Μπακού- Τιφλίδας- Τζεϊχάν και τις αντιρρήσεις της για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης. Διότι, όπως σημειώνει για τον πρώτο, «είναι ένας από τους λίγους μεγάλους αγωγούς που μεταφέρουν κασπιακό πετρέλαιο στις παγκόσμιες αγορές», αλλά και «ο πρώτος μη ελεγχόμενος από Ρώσους αγωγός που μεταφέρει πετρέλαιο κατευθείαν στη Μεσόγειο».
Επιπλέον, «ο αγωγός θα συνδέσει το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Τουρκία στενότερα, και θα φέρει τις δύο χώρες του Νότιου Καυκάσου πιο κοντά στην Ε.Ε. και τη διατλαντική κοινότητα». Για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης οι απόψεις της δεν διαφέρουν από αυτές του συζύγου της Μ. Μπράιζα, αλλά και της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Κ. Ράις.
Αμφότεροι έχουν καταστήσει σαφές ότι ο αγωγός πρέπει να λειτουργήσει μόνο συμπληρωματικά προς τον αγωγό Μπακού- Τζεϊχάν, δηλαδή να περιλάβει και τη μεταφορά «αμερικανικών» πετρελαίων. Ο Μ. Μπράιζα μάλιστα είχε παρέμβει άκομψα, κατά του Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, στην επίσκεψή του στην Αθήνα, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του Ρώσου προέδρου για την υπογραφή της συμφωνίας. «Ο αγωγός του Μπουργκάς θα είναι το πρώτο εγχείρημα μεγάλου αγωγού πετρελαίου ρωσικής ιδιοκτησίας σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αλλά οι αγωγοί έχουν αναπόφευκτα γεωπολιτικές επιπτώσεις. Έχουμε δει επανειλημμένως πως η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως πολιτικό εργαλείο. Η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της είναι σημαντική για να προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία στις χώρες της Ε.Ε. να διαμορφώσουν αναλόγως τις σχέσεις τους όχι μόνο με τη Ρωσία, αλλά και με άλλους προμηθευτές πετρελαίου και φυσικού αερίου» εκτιμά η Ζ. Μπάραν, η οποία προχωρά ένα βήμα παραπέρα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, αλλά και για πιθανές δυσκολίες που μπορεί να δημιουργήσει ο αγωγός με τους Τούρκους στο Αιγαίο!
Αντίθετα, πιστεύει πως ο ελληνοτουρκικός αγωγός φυσικού αερίου, τον οποίο θα εγκαινιάσουν αύριο στον Έβρο οι Καραμανλής και Ερντογάν, «αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, ώστε να συνδεθούν οι δύο χώρες με σταθερό τρόπο. Κατόπιν, η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να συνεργαστούν σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος, όπως η Μέση Ανατολή και ο Καύκασος».
Υπενθυμίζεται ένα μόλις 24ωρο πριν από την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας στην Αθήνα, το γνωστό για τις (φιλοτουρκικές) απόψεις του αμερικανικό περιοδικό National Review είχε εξαπολύει επίθεση κατά της ελληνικής στάσης και μάλιστα προβάλει μια υποτιθέμενη απειλή από την πλευρά της Τουρκίας! Το άρθρο είχε τίτλο "Strategic Vision or Strategic Mess?" και έφερε την υπογραφή της Ζέινο Μπάραν...

Read more...

Αναμένεται θερμό καλοκαίρι με επίκεντρο το Αιγαίο


Την ανάγκη επανίδρυσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν κορυφαίοι διπλωμάτες και κυβερνητικά στελέχη που ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα, στον απόηχο της θεαματικής επίσκεψης Ομπάμα στην Τουρκία και ενόψει ραγδαίων εξελίξεων στο Σκοπιανό, τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για την ενίσχυση του ρόλου της διπλωματικής υπηρεσίας και για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου προς την κατεύθυνση της εκπόνησης εθνικού σχεδίου εφ’ όλης της ύλης των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ενημερωθεί για τα μέτωπα που πρόκειται να ανοίξουν από το καλοκαίρι, με δυναμική κλιμάκωσης το φθινόπωρο, όταν μάλιστα η εσωτερική πολιτική κατάσταση θα βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, στο «κόκκινο».

Θετικό ευρωπαϊκό κλίμα για τα Σκόπια
Η Σουηδική προεδρία της Ε.Ε. (θα ξεκινήσει τον Ιούνιο) τάσσεται υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε. ανεξαρτήτως της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας, όπως γνωρίζουν και επισημαίνουν αρμόδιες διπλωματικές πηγές. Για το λόγο αυτό θεωρείται βέβαιο ότι θα εκδηλωθεί κάποια σοβαρή πρωτοβουλία για διευθέτηση της εκκρεμότητας το Σεπτέμβριο, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κ. Ν. Γκρούεφσκι, ελέγχοντας πλέον και την προεδρία με τη νίκη του εκλεκτού του Γκ. Ιβανώφ, έχει την πλήρη νομιμοποίηση στο εσωτερικό της χώρας του να αποδεχθεί σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, εφόσον εξασφαλίσει την κατοχύρωση της «μακεδονικής ταυτότητας».
Η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών είχε de facto αποδεχθεί τη διεύρυνση της ατζέντας των διαπραγματεύσεων (σε θέματα εθνότητας και γλώσσας) όπως καταδείχθηκε από την τελευταία πρόταση που κατέθεσε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς. Στο εσωτερικό της Ε.Ε. η ατμόσφαιρα είναι βαριά για την ελληνική κυβέρνηση και ενδεικτική επ’ αυτού ήταν η υπερψήφιση της δυσμενέστατης για την ελληνική πλευρά έκθεσης Μέγιερς από το ευρωκοινοβούλιο. Με αυτά τα δεδομένα, ένα δεύτερο ελληνικό βέτο για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολο και πάντως θα έχει σοβαρότατο κόστος.
«Σπρώχνουν» το Κυπριακό
Το Δεκέμβριο η Ε.Ε. θα αξιολογήσει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Η σθεναρή υποστήριξη της διοίκησης Ομπάμα στην ενταξιακή προοπτική της Άγκυρας δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιτάχυνσης των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού. Το δίλημμα «λύση ή διχοτόμηση» αναμένεται να τεθεί με επιτακτικό τρόπο και για το λόγο αυτό έχουν ήδη γίνει κινήσεις για την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, με την επίσκεψη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και με τη συνάντησή του με τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ. Οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στα κατεχόμενα αντιμετωπίζονται από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ ως ευκαιρία για την ενίσχυση του θεωρούμενου ως «διαλλακτικού» κ. Ταλάτ. Το βέβαιο είναι ότι από το Σεπτέμβριο αναμένεται η παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα προκειμένου να σχηματοποιηθεί το αποτέλεσμα των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων Χριστόφια-Ταλάτ.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητά επιδιαιτησία (δηλαδή να αποφασίσει ο γ.γ. του ΟΗΕ σε περίπτωση διαφωνίας), ενώ η Λευκωσία απορρίπτει αυτή την εκδοχή κατηγορηματικά. Οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει ως τώρα δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων παραμένει στο «όχι» του 2004. Τις επικείμενες εξελίξεις πρόκειται να συζητήσει με την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα (22-23 Απριλίου). Ευνοϊκό στοιχείο για την κυβέρνηση είναι ότι ο κ. Δ. Χριστόφιας έχει πάρει πάνω του την υπόθεση και δεν επενδύει στις «πλάτες» της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ως σήμερα δει το φως της δημοσιότητας, το πλαίσιο λύσης που βρίσκεται υπό συζήτηση εμπίπτει στη φιλοσοφία του σχεδίου Ανάν (εκ περιτροπής προεδρία, καθοριστικός ρόλος για την άρση των διαφωνιών σε σώμα ξένων δικαστών κ.λπ.). Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι εύκολο να «διαφημιστεί» στις ελεύθερες περιοχές, παρόλο που οι ΗΠΑ αναμένεται στην πορεία του χρόνου να καταστήσουν σαφές ότι δεν θα περιμένουν άλλο για να «άρουν την απομόνωση» των Τουρκοκυπρίων.
«Ξεκαθάρισμα» στο Αιγαίο;
Η συνεχής κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο θεωρείται από στρατιωτικούς και διπλωματικούς κύκλους ως προμήνυμα κορύφωσης της έντασης, που μπορεί να προσλάβει και χαρακτηριστικά θερμού επεισοδίου. Η απάθεια της ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας απέναντι στη συστηματική προώθηση των τουρκικών διεκδικήσεων φαίνεται ότι έχει δώσει το μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα συνολικό ξεκαθάρισμα, για τον πρόσθετο λόγο ότι οι συγκυρίες πολιτικής αδυναμίας των ηγεσιών στην Ελλάδα ανέκαθεν αξιοποιούνται από το τουρκικό κατεστημένο. Αρμόδιοι διπλωμάτες εκτιμούν ότι τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Τούρκων στρατιωτικών και εκεί θα πρέπει να αναμένεται να εκδηλωθεί ενδεχόμενη κρίση.
Σιωπηλή αποδοχή της «ανταλλαγής» Θράκης με Χάλκη
Πλήρη έλεγχο της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη θα επιδιώξει η Άγκυρα, αξιοποιώντας την αποδοχή από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της διασύνδεσης του μειονοτικού θέματος με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Θράκης. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αλί Μπαμπατζάν σε κάθε συνάντησή του με την ομόλογό του κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θέτει πάντα το θέμα της Θράκης, ζητώντας την εκλογή μουφτήδων, τη δημιουργία μειονοτικών σχολείων και τη νομιμοποίηση τουρκικών συλλόγων και οργανώσεων. Η τακτική αυτή οδήγησε στην επισημοποίηση της συζήτησης-πακέτο για τη Χάλκη και τη Θράκη, με αποτέλεσμα η μοναδική κίνηση καλής θέλησης που εξετάζει η τουρκική πλευρά να επάγεται βαρύτατο κόστος για την ελληνική πλευρά.
Η τουρκική κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Χάλκης προκειμένου να εντυπωσιάσει το ευρωπαϊκό ακροατήριο και να αποστομώσει τους σκεπτικιστές επί του ενταξιακού της ζητήματος. Ωστόσο, οι ιδέες που εξετάζονται δεν είναι αποδεκτές από το Φανάρι γιατί δεν πρόκειται η Σχολή να ανοίξει υπό το καθεστώς που ίσχυε πριν κλείσει (το 1971), αλλά ως τμήμα τουρκικού πανεπιστήμιου και στο πλαίσιο της θρησκευτικής εκπαίδευσης για όλα τα μη μουσουλμανικά δόγματα. Σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Θράκης έχουν δημοσιοποιηθεί κατά καιρούς πληροφορίες κατά τις οποίες το υπουργείο Εξωτερικών βλέπει θετικά το τουρκικό αίτημα για εκλογή των μουφτήδων, εφόσον καταργηθεί η Σαρία (ισλαμικός νόμος) στην περιοχή.
Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ποτέ διαψευστεί, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι εκτιμήσεις κατά τις οποίες υπάρχει κρυφή ατζέντα Μπακογιάννη-Μπαμπατζάν. Άλλωστε, το θέμα των μειονοτήτων βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της νέας αμερικανικής διπλωματίας και αναμένεται να αποτελέσει διακεκαυμένη ζώνη στις σχέσεις Αθήνας-Ουάσινγκτον το επόμενο διάστημα.

Read more...

Ερντογάν: Η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ θα ενίσχυε την αγορά... Η Τουρκία είναι «γέφυρα» για την Μέση Ανατολή


Την άποψη του ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενίσχυε την εσωτερική αγορά των 27 κρατών -μελών εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πόλη του Αννόβερο της Γερμανίας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μια ημέρα αφού παρέστη στην στενού κύκλου γιορτή των 65ων γενεθλίων του πρώην Γερμανού καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να προσχωρήσει στην ΕΕ επειδή αποτελεί «γέφυρα» ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος επαίνεσε τον Γκέρχαρντ Σρέντερ ως έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς της Γερμανίας και υποστηρικτή της Τουρκίας, εξέφρασε την υποστήριξη του στον τρόπο με τον οποίο οι Τούρκοι μετανάστες ενσωματώνονται στον γερμανικό τρόπο ζωής.
Σε αυτό το σημείο ίσως θα έπρεπε να τονιστεί η σκληρή αλήθεια, που ο κύριος Ερντογάν αλλά και ολόκληρο το τουρκικό "επιτελείο" αποφεύγει να αναφερθεί. Ποιά είναι η πραγματική οικονομική δυνατότητα του Τούρκου πολίτη; Πόσοι πολίτες της Τουρκίας έχουν την οικονομική δύναμη να αγοράσουν αγαθά (γενικότερα και όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση); Ποιά η αγοραστική δυνατότητα, λοιπόν, του μέσου Τούρκου πολίτη; Καλό είναι για τον κύριο Ερντογάν να "μιλάει" με νούμερα, αλλά καλό είναι να αναφερθεί σε πραγματικούς και όχι σε "πλασματικούς" ή "εικονικούς" αριθμούς. Εάν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί στατιστικά στοιχεία, η αλήθεια γίνεται πολύ σκληρή για τον ίδιο και για την πραγματικότητα που κυριαρχεί στην Τουρκία και η οποία περικλείεται σε μία και μόνη λέξη: ΦΤΩΧΕΙΑ!!!
Το πραγματικό μέσο πίεσης όμως της Τουρκίας απέναντι σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν είναι το οικονομικό στοιχείο που τόσο φειδωλά χρησιμοποιεί ο κύριος Ερντογάν, αλλά πραγματικά πληθυσμιακά νούμερα, που έχουν να κάνουν με Τούρκους μετανάστες σε Ευρωπαϊκά κράτη και που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν αρκετά σοβαρά πολιτικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά προβλήματα. Να μην ξεχνάμε πως την αρχηγεία του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία την έχει Τούρκος μετανάστης! Ένα γεγονός που δεικνύει την "σοβαρότητα" της όλης υπόθεσης για κράτη (όπως η Γερμανία) που επιθυμούν την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Τα "γκέτο" που έχουν δημιουργηθεί από τους Τούρκους μετανάστες (όπως αυτό του Μονάχου) σε πολλές περιπτώσεις είναι "εκτός ελέγχου" και πολύ δύσκολα ο νόμος του κράτους μπορεί να επιβληθεί.
Έτσι, η σκληρή αλήθεια για την Ευρώπη, είναι πολύ απλή: Δέχεται έναν ωμό εκβιασμό, συνεπικουρούμενου προσφάτως από τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Ομπάμα. Πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη και τι "μέτρα" θα πάρει ώστε να απομακρύνει την Τουρκία από την είσοδό της (τουλάχιστον για τα επόμενα 15-20 χρόνια, είναι σαφές πως εξαρτάται από την Ελλάδα και την στάση που θα κρατήσει η χώρα μας (ως κράτος-μέλος της Ε.Ε.) στην αίτηση εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να σημειωθεί εδώ πως εάν οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας γνωρίσουν κάποια σοβαρή "διαταραχή", θα δημιουργηθεί ΑΜΕΣΑ μεγάλο πρόβλημα για την πιθανότητα εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε., αλλά και ακόμη ένα (και ίσως μεγαλύτερο) πρόβλημα, αυτό της εύρυθμης λειτουργίας της Ευρωατλαντικής Ένωσης. Εάν οι Ευρωπαίοι "στριμωχτούν", κάθε λύση θα διαφαίνεται ως πιθανή, με πιθανότερη αυτή της έντασης (έστω και μερικών ημερών) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Κωνσταντίνος

Read more...

Το ύποπτο παιχνίδι της Τουρκίας


Μια σημαντική παράμετρος στο παρασκήνιο της Συνόδου των G20 ήταν και το παιχνίδι που παίχτηκε μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ. Το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων αναστατώνει την εκάστοτε Τουρκική ηγεσία σε μέγιστο βαθμό και αποτελεί μόνιμο αγκάθι στις διεθνείς της σχέσεις.
Σε περίπτωση μάλιστα που το Αμερικανικό Κογκρέσο προχωρούσε στην εν λόγω αναγνώριση, η Τουρκία θα απομακρυνόταν από τις ΗΠΑ. Την περασμένη όμως εβδομάδα οι Τούρκοι ξεκίνησαν διπλωματικές συνομιλίες με την Αρμενία με απώτερο μάλιστα σκοπό την αμοιβαία μεταξύ τους διπλωματική αναγνώριση. Κάτι τέτοιο θα ηρεμήσει κάπως τις από καιρό τεταμένες μεταξύ τους σχέσεις.

Το άνοιγμα αυτό όμως έχει και γενικότερες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου. Ο πρόσφατος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας συνετέλεσε στην πλήρη αστάθεια της περιοχής. Τα Ρωσικά στρατεύματα παραμένουν στην περιοχή και στην ουσία η Γεωργία παραμένει περικυκλωμένη. Υπάρχει μάλιστα και το ενδεχόμενο κατασκευής εναλλακτικού αγωγού φυσικού αερίου από το Αιζερμπαιτζάν προς την Ευρώπη.
Το κλειδί σε όλα τα παραπάνω είναι η Τουρκία. Αν η Άγκυρα συνεργαστεί με τους Ρώσους τότε η θέση της Γεωργίας δυσκολεύει και η εναλλακτική λύση του Αιζερμπαιτζάν μπλοκάρεται. Αν όμως οι Τούρκοι συμπλεύσουν με τις ΗΠΑ και πετύχουν μάλιστα και συνεννόηση με την Αρμενία υπό την αιγίδα του Ομπάμα, τότε η θέση της Ρωσίας στον Καύκασο είναι αυτή που εξασθενεί καθώς θα ανοίξει και νέα ροή ενέργειας προς την Ευρώπη μειώνοντας τη θέση ισχύος του Πούτιν.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Ομπάμα δεν αναλώθηκε σε άσκοπες «συγκρούσεις» με τους Ευρωπαίους αλλά επέλεξε να επισκεφτεί την Τουρκία και να πείσει τους Τούρκους να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία αντί να περιορίζονται σε ρόλο κομπάρσου στην περιοχή. Συνεπώς η σημαντικότερη ομιλία του Ομπάμα ήταν η τελευταία του, καθώς αναγνωρίζει ρόλο σημαντικής ΝΑΤΟικής δύναμης στην Τουρκία απειλώντας παράλληλα τις Ρωσικές θέσεις στην περιοχή. Παράλληλα κατάφερε και παρέκαμψε τους Ευρωπαίους καθώς με την φιλοτουρκική του προσέγγιση έδειξε να αγνοεί τους Γερμανούς και να κερδίζει επιπλέον και έναν υπερχρήσιμο μουσουλμανικό σύμμαχο, τον ισχυρότερο οικονομικά και ίσως και στρατιωτικά μεταξύ των υπολοίπων, στις βλέψεις των ΗΠΑ για την περιοχή της μέσης Ανατολής και της κεντρικής Ασίας.
Με αυτά και με αυτά ο Ομπάμα κατάφερε να περιορίσει τον Ευρωπαικό ρόλο στη γεωπολιτική της περιοχής. Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι αμφίβολο αν αντιλήφθηκαν τις συνέπειες καθώς η οπτική τους είναι αποκλειστικά ευρωκεντρική. Οι υπόλοιποι όμως, που γειτνιάζουν με τη Ρωσία, αρχίζουν και αντιλαμβάνονται τις νέες ισορροπίες δυνάμεων που αναδεικνύονται ευρύτερα.
Εμείς ως Έλληνες αναλωνόμαστε με τον κύριο Παυλίδη και τον κύριο Μανούση…

Read more...

Αλπάι Ντουρντουράν: Ο Ταλάτ έχει γίνει πιόνι της Αγκυρας


Στις πιο δύσκολες ημέρες του Κυπριακού, όταν στη Βόρεια Κύπρο επικρατούσε η «σκληρή γραμμή» του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, εκείνος τολμούσε να μιλάει για πλήρη στρατοκρατία της Τουρκίας ζητώντας την απόσυρση του τουρκικού στρατού.

Ο Αλπάι Ντουρντουράν, νυν γραμματέας εξωτερικών υποθέσεων του τουρκοκυπριακού κόμματος «Νέα Κύπρος», «πλήρωσε» τις συνέπειες των ελεύθερων λόγων του επανειλημμένως: το 1981 είχε εκλεγεί νικητής των εκλογών στα Κατεχόμενα, αλλά με παρέμβαση της Άγκυρας απετράπη η πρωθυπουργοποίησή του. Λίγα χρόνια μετά, σφαίρες «γάζωσαν» το σπίτι και το γραφείο του, ενώ πρόσφατα «κάποιοι» προσπάθησαν να κάψουν τα γραφεία του κόμματος «Νέα Κύπρος» βάζοντας φωτιά στην πόρτα του...

Κατοχικός
«Η Τουρκία και ο κατοχικός στρατός ελέγχουν τις "εκλογές" στα Κατεχόμενα και τα αποτελέσματά τους. Για τον λόγο αυτό, το κόμμα μας μποϊκοτάρει τις σημερινές εκλογές και καλούμε και τους ψηφοφόρους να κάνουν το ίδιο», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Αλπάι Ντουρντουράν. Παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού και φίμωσής του, ο αριστερός ηγέτης δεν διστάζει να μιλήσει ελεύθερα για την κατάσταση στα κατεχόμενα: «Η Τουρκία είναι παντού, επηρεάζει τα πάντα και τη ζωή μας. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αν και ξεκίνησε διαφορετικά, τώρα επηρεάζεται απόλυτα από την Αγκυρα και τις προσταγές της», τονίζει.

Αφού η Τουρκία επηρεάζει τόσο πολύ τα πράγματα στην κατεχόμενη Κύπρο, είναι αναμενόμενο να διαμορφώσει και το εκλογικό αποτέλεσμα. «Οι έποικοι υπολογίζονται στους 147.000, ενώ το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι 161.373. Οι Τουρκοκύπριοι αποτελούμε πλέον μειοψηφία. Επομένως, η δική μας άποψη δεν θα αποτυπωθεί επαρκώς στις εκλογές», λέει. «Αρα, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν οι εκλογές, αφού όλα θα είναι στημένα. Θα «εκλεγούν» άτομα, τα οποία η Τουρκία θα χειρίζεται και θα επηρεάζει», σημειώνει.
Μ. ΨΑΡΑ Eθνος Επιμελήθηκε sub92

Read more...

Μπαράζ διώξεων κατά Κούρδων πολιτικών στην Τουρκία


Στο στόχαστρο το DTP
Την κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση» απήγγειλε δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ σε 51 Κούρδους -στη συντριπτική πλειοψηφία τους στελέχη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP)- που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες σε επιχείρηση «σκούπα» των τουρκικών αρχών ασφαλείας.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται τρεις αντιπρόεδροι του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας, του μοναδικού νόμιμου κουρδικού πολιτικού σχηματισμού που εκπροσωπείται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Το DTP -το οποίο απειλείται με απαγόρευση από την τουρκική Δικαιοσύνη για διασυνδέσεις με το PKK- καταγγέλλει ότι το κύμα διώξεων κατά στελεχών του αποτελεί κίνηση εκδίκησης εκ μέρους της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν για την επιτυχία του κόμματος στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.
Το κύμα συλλήψεων κατά Κούρδων στην Τουρκία άρχισε την περασμένη Τρίτη με τη σύλληψη 50 νυν και πρώην στελεχών του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας, του διευθυντή κουρδικού τηλεοπτικού σταθμού και κουρδικής καταγωγής αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε 13 νομούς με επίκεντρο το Ντιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Την Παρασκευή ακολούθησε δεύτερος γύρος συλλήψεων σε Αγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Εξήντα Κούρδοι τέθηκαν υπό κράτηση με την κατηγορία των διασυνδέσεων με τους αυτονομιστές αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ανάμεσά τους πολλά μέλη του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας.
Το DTP αναφέρει ότι συνολικά 165 μέλη του κόμματος έχουν τεθεί υπό κράτηση στις επιδρομές που διεξάγουν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας. Ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν την Παρασκευή βρίσκεται και ο επικεφαλής του κουρδικού κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, Χαλίλ Ακσόι.
Η τουρκική Hurriyet ανέφερε σε πρόσφατο δημοσίευμα ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διασυνδέσεις με μία οκταμελή «ομάδα συντονισμού δράσης», την οποία φέρεται να είχε συστήσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) εντός Τουρκίας. Η ομάδα δρούσε εδώ και δύο χρόνια και τελούσε καθόλο το διάστημα αυτό υπό την παρακολούθηση των Αρχών.
Στη συγκεκριμένη ομάδα αποδίδεται από την τουρκική αστυνομία η διοργάνωση των διαδηλώσεων κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στο Ντιγιάρμπακιρ, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

O φασισμός ρίζωσε στην Τουρκία


του Σάββα Καλεντερίδη
Η κυβέρνηση του Ερντογάν και οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας από τις αρχές του 2008 έχουν αρχίσει έναν αγώνα εξάρθρωσης της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, η οποία εκτός των άλλων είναι υπεύθυνη για απόπειρες πραξικοπημάτων, για τρομοκρατική δράση εναντίον των ηγετών διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων, μεταξύ των οποίων και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για τη δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, για τις δολοφονίες του καθολικού ιερέα Σαντόρο στην Τραπεζούντα και για τη δολοφονία των τριών χριστιανών στη Μαλάτεια.

Από το υλικό που έχει συλλεχθεί από τις έρευνες του ανακριτή και από την ακραματική διαδικασία της σχετικής δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποδεικνύεται ότι η φασιστική-τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ δεν είναι τίποτε άλλο από το ίδιο το τουρκικό κράτος, αφού ο σχεδιασμός και η τρομοκρατική-εγκληματική της δράση κατευθύνεται απ' ευθείας από την ανώτατη κάστα των αξιωματικών -εν ενεργεία και μη- των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Και λέμε ότι είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος γιατί έχει αποδειχτεί με στοιχεία που είναι στους φακέλους της δικογραφίας ότι μέλη της οργάνωσης είναι εν ενεργεία αξιωματικοί, πολιτικοί, αρχηγοί κομμάτων, ανώτατοι δικαστικοί, το σύνολο σχεδόν των πρυτάνεων και των καθηγητών πανεπιστημίου, εκδότες, δημοσιογράφοι, παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, ηθοποιοί, συγγραφείς, διανοούμενοι κλπ.
Δηλαδή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η φασιστική-τρομοκρατική νοοτροπία και δράση είναι εμπεδωμένη και βρίσκεται στην καρδιά του τουρκικού κράτους και της ίδιας της τουρκικής κοινωνίας. Και πώς θα ήταν δυνατόν να ήταν αλλοιώς, αφού η επίσημη ιδεολογία της Τουρκίας, ο Κεμαλισμός, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της φασιστικής ιδεολογίας, με τη διαφορά ότι έχει το "περιτύλιγμα" της δημοκρατίας, του κοσμικού χαρακτήρα και του δυτικού προσανατολισμού.
Στα πλαίσια των προσπαθειών εξάρθρωσης της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ έχουν γίνει δώδεκα επιχειρήσεις σύλληψης μελών της. Η δωδέκατη έγινε πρόσφατα, στις 13 Απριλίου και συνελήφθησαν πρυτάνεις πανεπιστημίων, καθηγητές και δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην οργάνωση. Στις 17 Απριλίου, δεκάδες χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ στην Άγκυρα, εκεί που κατέθεσε το στεφάνι πρόσφατα, συγκλονισμένος από το "μεγαλείο" του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, πράγμα που έκανε άλλωστε και το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας.
Οι συγκεντρωθέντες επισκέφθηκαν το μαυσωλείο, κατέθεσαν στεφάνια, διαμαρτυρήθηκαν στο νεκρό ηγέτη τους και του υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν το ... έργο του. Τα συνθήματα που επικράτησαν ήταν:
-Είμαστε οι προστάτες των επαναστατικών κατακτήσεων του Κεμάλ
-Είμαστε στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ
-Η Τουρκία έιναι κοσμική και κοσμική θα παραμείνει
Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Hakkı Süha Okay, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών ακι Εισαγγελών (YARSAV) Ömer Faruk Eminağaoğlu, ο δήμαρχος της Çankaya, Bülent Tanık, ο πρώην υπουργός Esat Kıratlıoğlu, ο αντριπρύτανης του πανεπιστημίου Başkent, Prof. Dr. Korkut Ersoy και άλλοι πολλοί.
Για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο μας και να αποδείξουμε την αδιάλειπτη παρουσία και συνέχεια του φασισμού στην Τουρκία από το κίνημα των Νεοτούρκων μέχρι σήμερα, παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο που έγραψε ο κύριος αντιπρύτανης στο βιβλίο επισκεπτών του μαυσωλείου:
"Πατέρα μου, βρισκόμαστε εδώ, κοντά σου, ως προστάτες, εκφραστές και συνεχιστές της Δημοκρατίας και των αρχών της, μια δημοκρατία που έστησες κάτω από δύσκολες συνθήκες σε πολύ γερά θεμέλια.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι θεματοφύλακες, προστάτες και συνεχιστές της δημοκρατίας, των αρχών και του έργου σου δεν είναι δυνατον να αποτελέσουν άλλοθι για κανέναν. Εμείς δεν βρισκόμαστε εδώ ως επισκέπτες, ήλθαμε εδώ για να βροντοφωνάξουμε ότι είμαστε λυσσαλέα αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πνευματική σου παρακαταθήκη, αυτό που εσύ ονόμαζες "γνώση και νου".
Εμείς, οι πανεπιστημιακοί του πανεπιστημίου Başkent, προσκυνούμε και υποκλινόμαστε με σεβασμό στην άγια ύπαρξή σου και σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε με αποφασιστικότητα στο δρόμο που χάραξες εσύ, ως έθνος μπροστάρης στο σύγχρονο πολιτισμό και επαναλαμβάνουμε ότι θα παραδώσουμε την παρακαταθήκη που μας άφησες στις επόμενες φωτισμένες γενιές που επιμορφώνουμε με τις αρχές σου".

Read more...

Αυτοδυναμία εξασφάλισε ο Ντερβίς Έρογλου στα κατεχόμενα


Επικράτηση με 44,16%
Tο Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Έρογλου εξασφάλισε την πρώτη θέση στις «βουλευτικές εκλογές» που έγιναν την Κυριακή στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,16% και αυτοδυναμία με 26 έδρες.
Το Ρεμπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα του «πρωθυπουργού» Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, από το οποίο προέρχεται και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ήρθε δεύτερο με 29,34% και 16 έδρες.
Τρίτο αναδείχθηκε το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντεκτάς με ποσοστό 10,6% και με πέντε έδρες, τέταρτο το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας του Μεχμέτ Τσακιτζί με 6,86% και δύο έδρες και πέμπτο το Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης του Τουργκάι Αβτζι με ποσοστό στο 6,24% και μία έδρα.

Μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι η συνέχιση των απευθείας διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού αποτελεί σημαντική πολιτική για το κόμμα του και θα προσφέρει την υποστήριξή του στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Πρόσθεσε ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με τη βοήθεια της «μητέρας πατρίδας» και είπε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη θέληση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας για λύση.
«Δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι είμαστε ένα κόμμα που αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο νικητής των εκλογών.
Απαντώντας σε ερώτηση αν το κόμμα του θα διορίσει αντιπρόσωπο ή σύμβουλο στις συνομιλίες, μαζί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Έρογλου είπε ότι το κόμμα του θεωρεί ότι ο κ. Ταλάτ θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας και ότι είναι «φυσικό» κάποιος από το κόμμα του να συνοδεύει τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις συνομιλίες.
Από την πλευρά του, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να επηρεάσει την διαδικασία των συνομιλιών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP