Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η οργάνωση "Anonymous" άρχισε τις επιθέσεις εναντίον σημαντικών κρατικών ιστοσελίδων


Γεγονός είναι από τις έξι το απόγευμα η επίθεση που είχε προαναγγείλει η οργάνωση "Anonymous" εναντίον σημαντικών κρατικών ιστοσελίδων στην Τουρκία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή στις 22 Αυγούστου και προβλέπουν τον περιορισμό της πρόσβασης. Αρχικά δέχθηκε "επίθεση" η ιστοσελίδα της "Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών Τουρκίας" που είναι αρμόδια για τον έλεγχο επί του διαδικτύου.

Επί μισή ώρα δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα.Πρόβλημα πρόσβασης υπήρξε και στις ιστοσελίδες της τουρκικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων και του γενικού επιτελείου πολεμικού ναυτικού.Με ανακοίνωσή της η οργάνωση διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει επίθεση" εναντίον της ιστοσελίδας του τουρκικής "Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής".

http://www.express.gr

Read more...

Τουρκία: Η χώρα των κουνελιών; εκλογική νοθεία;


Le Monde

Ποια είναι η έκταση της εκλογικής νοθείας στην Τουρκία; Το ερώτημα τίθεται σπάνια.
Ένας αριθμός προκάλεσε όμως κάποια υποψία κατά την προσέγγιση του τέλους αυτής της εκλογικής εκστρατείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των εκλογέων αυξήθηκε από 42,8 εκατομμύρια το 2007 σε 52,5 εκατομμύρια το 2011! Τον Σεπτέμβριο του 2010, για το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, 49 εκατομμύρια ψηφοφόροι ήταν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους. Σε 9 μήνες θα ήταν λοιπόν τρία εκατομμύρια περισσότεροι!

Σύμφωνα με τον ερευνητή Μπουλεντ Τάλα, αυτή η αύξηση κατά 25% περίπου σε 4 χρόνια δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση με τα στοιχεία του τουρκικού πληθυσμού που εκδίδονται από το TÜIK. «Το Ανώτατου Εκλογικό Συμβούλιο πρέπει να δώσει εξηγήσεις για αυτό το σημείο», είπε. Για τον συντάκτη Γιουσούφ Κανλί, αυτό το εκπληκτικό ποσοστό μετατρέπει την Τουρκία στη «χώρα των κουνελιών» - διαβάστε τον σύνδεσμο, άρθρο της Χουριέτ στα αγγλικά.

Επιπλέον, η Εφορευτική Επιτροπή εκτύπωσε 65 εκατομμυρία ψηφοδέλτια!...
Για 52 εκατομμύρια ψηφοφόρους! Ο Γιουσούφ Κανλί αναρωτιέται γιατί.
Η απάντηση αργεί.

Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας στα σύνορα υπόκειται επίσης σε σοβαρές αμφισβητήσεις. Υπάρχει πιθανότητα οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν δύο φορές, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές πολιτικούς επιστήμονες.

Πιο κλασσικό, το παραγέμισμα των κάλπων αγγίζει όλα τα κόμματα και όλες τις πολιτικές αποκρούσεις. Στις αγροτικές περιοχές της Ανατολής για παράδειγμα, η νοθεία συχνά εμφανίζεται, υπέρ ή κατά του BDP.

Το 2009, Δανοί παρατηρητές είχαν εντοπίσει πολλές παρατυπίες: ψηφοφόροι φαντάσματα και χρήση λεωφορείων από το ΑΚΡ για να φέρει τους ψηφοφόρους στις κάλπες ...
Για αυτές τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, μια μακρά και έγκαιρη διακοπή ρεύματος είχε βυθίσει τα εκλογικά κέντρα στο σκοτάδι, στην Άγκυρα, ακριβώς την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων.
Το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών είχε εκτροχιαστεί. Και ο απερχόμενος δήμαρχος, ο πολύ αμφιλεγόμενος Melih Gökçek, επανεξελέγη .

Le Monde 09.06.2011

Read more...

ΝΑΤΟ: Υποβάθμιση της Ελλάδας, πανωλεθρία της Τουρκίας;


Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι αποφάσεις που έλαβε το ΝΑΤΟ για τη Νέα Δομή Διοίκησης. Ελλάδα και Τουρκίας σαφώς υποβαθμίζονται, ωστόσο, δεν θα αποτελούσε υπερβολή να αναφέρουμε ότι σε μια πρώτη εκτίμηση η Τουρκία ;ισως και να έχει υποστεί πανωλεθρία.

Το θετικό για την Ελλάδα είναι ότι το σαφώς υποβαθμισμένο Συνδυασμένο Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC: Combined Air Operations Center) της Λάρισας θα λειτουργεί πλέον υπό μόνιμη ελληνική διοίκηση και όχι με εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή. Ταυτόχρονα όμως, καταργήθηκε το αντίστοιχο CAOC Σμύρνης, το οποίο χρησιμοποιούσε συστηματικά η Τουρκία ώστε μέσω της Συμμαχίας να περνάει τις θέσεις της για τα θέματα επιχειρησιακού ελέγχου στο Αιγαίο. Στην Τουρκία παραμένει μόνο ένα χερσαίο στρατηγείο, το οποίο για να αποκτήσει σημασία θα πρέπει να αναβιώσει ο πάλαι ποτέ σοβιετικός (ρωσικός σήμερα) κίνδυνος.



Οι υπουργοί Άμυνας αποφάσισαν τον γεωγραφικό προσδιορισμό των Στρατηγείων και των άλλων επιτελικών οντοτήτων της Νέας Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Λισαβόνας του περασμένου Νοεμβρίου. Η Νέα Δομή Διοίκησης είναι πιο λιτή και προσαρμοσμένη στα νέα δημοσιονομικά δεδομένα όλων των κρατών-μελών της Συμμαχίας.

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που επέρχονται με τη Νέα Δομή Διοίκησης είναι η κατάργηση του Αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης (CC Air) και η αντικατάστασή του από ένα χερσαίο στρατηγείο που μεταφέρεται από την Ισπανία. Το μοναδικό πλέον Αεροπορικό Στρατηγείο (CC Air) θα εδρεύει στην Γερμανία (Ramstein), ενώ το μοναδικό Ναυτικό Στρατηγείο (CC MAR) θα εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο (Northwood).

Στον αεροπορικό τομέα παραμένουν δύο μόνο CAOC (από τα επτά υφιστάμενα), αυτά του Uedem (Γερμανία) και της Torrejón (Ισπανία), ενώ το Αναπτυσσόμενο Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων μεταφέρεται από την Ολλανδία (Millingen) στην Ιταλία (Poggio Renatico).

Στην ενοποιημένη στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ εκτός από τις οντότητες της Δομής Διοίκησης περιλαμβάνονται και αυτές της Δομής Δυνάμεων, στις οποίες η Ελλάδα μετέχει με το CAOC της Λάρισας, το NDC-GR (Γ’ Σώμα Στρατού-Θεσσαλονίκη) και το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (Χανιά).

Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη
Η Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ αποφάσισε να παραταθεί για άλλες ενενήντα μέρες η επιχείρηση της Συμμαχίας στη Λιβύη. Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος στη Σύνοδο, το ΝΑΤΟ έχοντας διδαχθεί από την έλλειψη μιας ολοκληρωμένης «στρατηγικής εισόδου» στην κρίση της Λιβύης, πρέπει να επεξεργαστεί άμεσα μια ολοκληρωμένη στρατηγική εξόδου, μέσω μιας βιώσιμης πολιτικής λύσης στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σε στενή συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Αφρικανική Ένωση.

Ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε την ελληνική πρόταση να καταστεί η Κρήτη κέντρο της ανθρωπιστικής επιχείρησης που πρέπει να αναπτυχθεί μετά το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με υποστηρικτικό απλώς ρόλο του ΝΑΤΟ.

Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ συνήλθε με τη συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας για πρώτη φορά μετά το 2008 και την κρίση με τη Γεωργία.Η επανενεργοποίηση του Συμβουλίου αυτού είναι ένα σημαντικό βήμα μετά το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί με την παρουσία του Προέδρου Μεντβέντεφ στη Λισαβόνα τον περασμένο Νοέμβριο.

http://www.defence-point.gr

Read more...

ΗΠΑ προς Τουρκία: "Βομβαρδίστε τη Λιβύη".


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο αμερικανός Υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ζήτησε από την Τουρκία να συμμετάσχει άμεσα, με τα μαχητικά της, στους βομβαρδισμούς της Λιβύης. Ο Γκείτς κατηγόρησε την Τουρκία, την Ολλανδία, την Ισπανία , τη Γερμανία και την Πολωνία για τη μη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Στο αίτημα του Γκείτς απάντησε ο τούρκος Υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ που υπενθύμισε στον αμερικανό ομόλογο του πως η Τουρκία συμμετέχει με αεροσκάφη της σύμφωνα με την έγκριση που έχει πάρει από το Κοινοβούλιο. Ο Γκιονούλ δήλωσε πως η έγκριση που έχει πάρει η τουρκική κυβέρνηση αφορά τα αεροσκάφη AWACS, τη συμμετοχή αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού και την επιτήρηση της εφαρμογής της απαγόρευσης των πτήσεων. Ο τούρκος υπουργός τόνισε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και ότι το Κοινοβούλιο της χώρας παραμένει κλειστό, άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει έγκριση. Ουσιαστικά οι γείτονες μας με έναν διπλωματικό τρόπο κατάφεραν να γλιστώσουν από τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ.

http://www.onalert.gr

Read more...

Τουρκία: Πολιτική κρίση ενόψει εκλογών


Πολιτική κρίση ενόψει εκλογών ξέσπασε στην Τουρκία, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση του κυβερνητικού διατάγματος, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης και θεσμοθετεί τη νέα δομή του υπουργικού συμβουλίου, έτσι όπως την είχε εξαγγείλει ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από μερικές μέρες.

Τον περασμένο Μάρτιο, η κυβέρνηση Ερντογάν είχε λάβει από την Εθνοσυνέλευση εξουσιοδότηση για έκδοση κυβερνητικών διαταγμάτων με ισχύ νόμου. Πριν από μερικές μέρες, ο κ. Ερντογάν είχε εξαγγείλει την αναδόμηση του υπουργικού συμβουλίου, με τρόπο που θα καταργηθούν τα υπουργεία άνευ χαρτοφυλακίου και τα αντικείμενά τους θα μεταβιβασθούν σε υπουργούς με χαρτοφυλάκιο. Για παράδειγμα: θα συσταθεί υπουργείο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι σήμερα υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για θέματα ΕΕ, ήταν ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ουσιαστικά η σημαντικότερη αλλαγή είναι η σύσταση υπουργείου Ανάπτυξης: Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παίρνει μορφή υπουργείου ο τουρκικός "Κρατικός Οργανισμός Σχεδιασμού". Παράλληλα δημιουργείται ο θεσμός του αναπληρωτή υπουργού σε όλα τα υπουργεία. Με βάση το διάταγμα, για τις ανάγκες των συνολικά εννιά νέων υπουργείων, θα προκηρυχθούν 118.209 νέες θέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Ισά Γκιοκ, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε σήμερα ότι αύριο το κόμμα του θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση του εν λόγω και άλλων τριών διαταγμάτων, που ενέκρινε η κυβέρνηση Ερντογάν τους τελευταίους δύο μήνες.

http://www.nooz.gr

Read more...

Άσκηση έρευνας και διάσωσης στα κατεχόμενα


Από 13 μέχρι 16 Ιουνίου θα διεξαχθεί η άσκηση έρευνας και διάσωσης που φέρει την ονομασία του πεσόντος ανθυπολοχαγού Τζανέρ Γιόνελι, σύμφωνα και με σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο.

Σε αυτή θα συμμετάσχουν στρατιωτικές και μη μονάδες από Τουρκία και ψευδοκράτος ενώ η άσκηση θα διεξαχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου των κατοχικών δυνάμεων ασφαλείας «η άσκηση θα διεξαχθεί στα εδάφη και χωρικά ύδατα της ΤΔΒΚ».

http://www.ikypros.com

Read more...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Οι Τούρκοι… χτύπησαν τελικά στον Έβρο!


Κι ενώ τα πάντα στην άσκηση «ΙΩΝΑΣ 2011» πήγαν κατ’ ευχήν χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό «παρατράγουδο», οι φίλοι μας οι Τούρκοι φρόντισαν να επιχειρήσουν να «αιφνιδιάσουν» την ελληνική πλευρά, στέλνοντας αεροσκάφος… στον Έβρο!

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τουρκικό αεροσκάφος φωτοαναγνώρισης τύπου RF-4 Phantom, φρόντισε να πετάξει πάνω από τον Έβρο, σε μια προφανή προσπάθεια να φωτογραφιστεί η αντιαρματική τάφρος που κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς στην περιοχή, η οποία και θα επεκταθεί, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.

Η ενέργεια έχει περισσότερο συμβολικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού είναι πολύ δύσκολο να πειστεί κανείς ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διέθεταν άλλους… πιο πολιτισμένους τρόπους να συλλέξουν με λεπτομέρειες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν για το συγκεκριμένο έργο!

defence-point.gr

Read more...

ΣΑΜΠΑΧ: “Η Ελλάδα, πουλάει 12 νησιά”!


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τουρκική εφημερίδα Sabah σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι «η Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, άρχισε να πουλά τα νησιά της»! Η Sabah τονίζει ότι οι τιμές των νησιών κυμαίνονται από 1.5 εκατομμύριο Ευρώ μέχρι και 15 εκατομμύρια Ευρώ. Πάντως τούρκοι κτηματομεσίτες δηλώνουν πως αυτά τα νησιά στις τιμές που διατίθενται είναι «κελεπούρια». Η τουρκική εφημερίδα δίνει τα ονόματα κάποιων νησιών όπως η «μικρή Αμοργός», «Άγιος Αθανάσιος», «Άγιος Θωμάς» κτλ

onalert.gr

Read more...

Πιο αξιόπιστος ο Γκιούλ από τον Ερντογάν, για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του wikileaks


Σύμφωνα με τηλεγράφημα του wikileaks, οι ΗΠΑ θεωρούσαν τον Αμπντουλάχ Γκιούλ, πιο αξιόπιστο και πιο ρεαλιστή σε σχέση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο τηλεγράφημα που σήμερα αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, ο ανασχηματισμός του 2009 στη κυβέρνηση Ερντογάν και η ένταξη συντηρητικών Ισλαμικών στοιχείων, ήταν η έκπτωση του ενόψει των εκλογών του 2011.

Τα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν ότι ο εκδημοκρατισμός της Τουρκίας ήταν το μεγάλο στοίχημα του Ερτνογάν έπειτα από τη νίκη του στις εκλογές του 2007. “Εάν το ΑΚΡ δεν τα κατάφερνε τότε θα χρεωνόταν εξ’ολοκλήρου την αποτυχία”.

Στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της Κυριακής, όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν θα σαρώσει, παρά τις προτιμήσεις των Αμερικανών. Το ποσοστό του κόμματος για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη, ΑΚΡ αγγίζει το 46,5%. Με αυτό το ποσοστό σχηματίζει ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση με περισσότερους από 330 βουλευτές στη Τουρκική Βουλή.

Οι κεμαλιστές, δηλαδή το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα, έρχεται δεύτερο με ποσοστό 26,8%, ενώ οι εθνικιστές, ακροδεξιοί, γκρίζοι λύκοι, πιάνουν ένα ποσοστό της τάξης του 10%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι που υποστηρίζονται από τους Κούρδους, με ποσοστό 6,7%.

onalert.gr

Read more...

Άνετη πλειοψηφία γα τον Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά όχι και αλλαγή Συντάγματος χωρίς δημοψήφισμα


Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις εκλογές του 2011 θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία αλλά όχι και τα δύο τρίτα των εδρών του κοινοβουλίου που σημαίνει ότι μπορεί το κυβερνών κόμμα να εξασφαλίσει μεν την αυτοδυναμία, αλλά όχι τις 367 έδρες που θα του έδιναν την πλειοψηφία των δύο τρίτων που προϋποτίθεται για την αναθεώρηση του συντάγματος δίχως να παραστεί ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Η τελευταία δημοσκόπηση εν όψει των εκλογών στη γειτονική Τουρκία, δείχνει ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), προηγείται με ποσοστό 46,5%. Το ποσοστό αυτό θα του δώσει την αυτοδυναμία με περισσότερες από 330 έδρες, ώστε να μπορεί να υπερψηφίσει την αναθεώρηση του συντάγματος στην εθνοσυνέλευση, η οποία όμως θα πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ακολουθεί σε ποσοστά με 26,8%, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης με 10,8% και οι ανεξάρτητοι που στηρίζει το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας με 6,7%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ανακοίνωσε η εταιρεία "Konda" στην ιστοσελίδα της, σημειώνοντας ότι το περιθώριο λάθος είναι 1,7%, ενώ σύμφωνα με την έρευνα "σε περίπτωση που συνεχιστεί και τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές, η πτωτική τάση που παρατηρείται τον τελευταίο ένα μήνα, υπάρχει το ενδεχόμενο, το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος να περιοριστεί στο 45,5%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

1.600 Σύριοι προσφυγες και "τρόμαξε" η Τουρκία!


Περίπου 1000 Σύριοι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Τουρκία από τη Συρία το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των Σύριων προσφύγων στους 1600 που έχουν βρει άσυλο στη γειτονική χώρα, ανέφεραν Τούρκοι επίσημοι.

Ο αριθμός αυτός βέβαια των προσφύγων για τον οποίο οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει από τον υπουργό εξωτερικών τους μέχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι μηδαμινός σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών και «προσφύγων» που δέχεται κάθε χρόνο η Ελλάδα από τα τουρκικά σύνορα, αλλά είναι ενδεικτική η στάση της στο πόσο εύκολα μπορεί να κινητοποιήσει διεθνή ΜΜΕ και οργανισμούς για την αντιμετώπισή του «προβλήματός» της.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μάλιστα δήλωσε «μεγαλόψυχα» πως η χώρα του θα συνεχίσει να δέχεται Σύριους πρόσφυγες, αλλά η Συρία πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να σταματήσουν οι ταραχές. Μάλιστα το τουρκικό κρότος στέλνει και φωτογραφίες στα διεθνή ΜΜΕ οργανωμένων καταυλισμών ΄προσφύγων για να δείξει με πόση προσοχή και επιμέλεια φροντίζει τους πρόσφυγες, την ίδια στιγμή βέβαια που «εξάγει» με τη συνεργασία στρατιωτικών εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους μετανάστες στην Ελλάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Την κατάργηση της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων ζήτησε η μουσουλμάνα υποψήφια του ΠΑΣΟΚ


Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης η Σιμπελ Μουσταφάογλου σε επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής σε ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας μλάει για «υποτιθέμενη γενοκτονία των Ποντίων" υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις της Αγκυρας και ζητώντας να καταργηθεί η 19η Μαϊου ως ημέρα εθνικής μνήμης γιατί «στοχοποιούνται οι πολιτικοί και αξιωματούχοι της μειονότητας»!

Τις ανιστόριτες, επικίνδυνες και προκλητικές θέσεις της κυρίας Μουσταφάογλου έφεραν στην Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, Αναστάσιος Καριπίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Τσουμάνης, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, που μεταξύ άλλων αναφέρει.

«Μετά από δημοσιεύματα από το τουρκόφωνο περιοδικό «Αζινλίκτσα» (15-5-2011) διαβάσαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου… στο δελτίο αυτό λέει πολλά και ανιστόρητα, όπως π.χ. εκείνο το ανεκδιήγητο ότι με … αν θα τιμηθεί η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στοχοποιούνται δήθεν οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι της μειονότητας…Το χειρότερο όμως όλων και το πλέον εξοργιστικό είναι ότι κάνει λόγο για «υποτιθέμενη ποντιακή γενοκτονία».

Οι τέσσερις βουλευτές σημειώνουν πως «ο τρόπος με τον οποίο αναμασά η κ. Σιμπέλ τις θέσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί «υποτιθέμενης γενοκτονίας», πέραν του ότι συνιστά ύβρη στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς της Γενοκτονίας και παραβίαση της νομιμότητας, αποτελεί βάση για δημιουργία μιας κατάστασης που μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των απογόνων των θυμάτων της Γενοκτονίας και όλων εκείνων που συντάσσονται με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, με εκείνους που συντάσονται με τις θέσεις των θυτών-γενοκτόνων» και προσθέτουν πως:

«Επειδή, με βάση το γεγονός ότι η κ. Σιμπέλ και άλλα ενεργούμενα του Προξενείου και της Άγκυρας όχι μόνο αρνούνται τη Γενοκτονία, αλλά και τιμούν τον φασίστα δολοφόνο Μουσταφά Κεμάλ, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής σύγκρουσης και διασάλευσης της ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί

1) Προτίθεστε να φέρετε νόμο, προς ψήφιση στη Βουλή που θα ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας;

2) Προτίθεστε να λάβετε μέτρα εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν τη θέση τους ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων για να εκθειάζουν εγκλήματα και εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας;

3) Πρόκειται να λάβετε μέτρα για τη συμμόρφωση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με τη νομιμότητα;».

Η αποκάλυψη των βουλευτών της Ν.Δ. κανονικά θα αρκούσε σε ένα οποιοδήποτε άλλο ελληνικό κόμμα να αποκηρύξει το στέλεχός του, αλλά όχι στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP