Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Άνετη πλειοψηφία γα τον Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά όχι και αλλαγή Συντάγματος χωρίς δημοψήφισμα


Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις εκλογές του 2011 θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία αλλά όχι και τα δύο τρίτα των εδρών του κοινοβουλίου που σημαίνει ότι μπορεί το κυβερνών κόμμα να εξασφαλίσει μεν την αυτοδυναμία, αλλά όχι τις 367 έδρες που θα του έδιναν την πλειοψηφία των δύο τρίτων που προϋποτίθεται για την αναθεώρηση του συντάγματος δίχως να παραστεί ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Η τελευταία δημοσκόπηση εν όψει των εκλογών στη γειτονική Τουρκία, δείχνει ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), προηγείται με ποσοστό 46,5%. Το ποσοστό αυτό θα του δώσει την αυτοδυναμία με περισσότερες από 330 έδρες, ώστε να μπορεί να υπερψηφίσει την αναθεώρηση του συντάγματος στην εθνοσυνέλευση, η οποία όμως θα πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ακολουθεί σε ποσοστά με 26,8%, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης με 10,8% και οι ανεξάρτητοι που στηρίζει το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας με 6,7%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ανακοίνωσε η εταιρεία "Konda" στην ιστοσελίδα της, σημειώνοντας ότι το περιθώριο λάθος είναι 1,7%, ενώ σύμφωνα με την έρευνα "σε περίπτωση που συνεχιστεί και τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές, η πτωτική τάση που παρατηρείται τον τελευταίο ένα μήνα, υπάρχει το ενδεχόμενο, το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος να περιοριστεί στο 45,5%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP