Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ομιλία Μπάσμπουγ


"Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πάντοτε στάθηκαν προστάτης και υποστηρικτής της Δημοκρατίας που μας εμπιστεύθηκαν και της δομής του κράτους μας ως εθνικό, ενιαίο και κοσμικό. Έτσι θα είναι και στο εξής".

Αυτό διαμήνυσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμπουγ, στη διάρκεια τελετής με αφορμή την απονομή του Μετάλλιου της Τιμής των ΤΕΔ σε δύο στρατηγούς και τρεις αντιστράτηγους και του Μετάλλιου Ευδοκίμου Υπηρεσίας σε έναν αντιναύαρχο.

Ο Τούρκος στρατηγός εξήρε τη σημασία της Εορτής της Νίκης που γιορτάζεται κάθε 30 Αυγούστου.

Ανακάλεσε στις μνήμες τα χρόνια του Απελευθερωτικού Πολέμου για να πει ότι είναι θαύμα που παρόλες τις δυσκολίες εκείνα τα χρόνια σχηματίστηκε ένας εθνικός στρατός, ισοδύναμος του Ελληνικού Στρατού που είχε εισβάλει στην Ανατολία.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι ο Μέγας Ατάτουρκ αφιέρωσε τον Απελευθερωτικό Αγώνα σε όλο το Τουρκικό Έθνος λέγοντας χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

"Ο Θρίαμβος είναι θρίαμβος του Έθνους, πρέπει πραγματικά να επικεντρωθούμε σε αυτό".

Τέλος ο στρατηγός Μπάσμπουγ είπε ότι υποκλίνεται με σεβασμό μπροστά από το Γαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατάτουρκ και τους συμπολεμιστές του που κέρδισαν αυτόν τον θρίαμβο, τους πεσόντες και τους απόμαχους πολέμου στο βωμό της προστασίας των ιδανικών αυτού του θριάμβου.

Η Yeni Şafak μας πληροφορεί αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΤΕΔ (Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων) στρατηγού Ιλκέρ Μπάσμπουγ που έκανε με αφορμή τη γιορτή Απελευθέρωσης του Τουρκικού Έθνους ότι όλοι στην Τουρκία είναι αδέλφια και δεν πρέπει να επιτρέπουν σε κανέναν να το αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Στην είδηση αναφέρεται ότι ο Μπασμπούγ μετέφερε τις ευχές του από το Αφιόν (Afyon) επειδή εδώ συνάντησε μαθητές από το Ντιγιαρμπακίρ (Diyarbakır). Ο Μπασμπούγ ανέφερε ότι το Τουρκικό έθνος πριν από 87 χρόνια έδωσε μεγάλη μάχη για την ενότητα. Το πρώτο βήμα που ακολούθησε, η ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας ξεκίνησε από το Αφιόν και πολλοί στρατιώτες έπεσαν μάρτυρες ή έγιναν απόμαχοι. Ο αρχηγός ΓΕΤΕΔ χαρακτηριστικά είπε : "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την δημοκρατία μας, χάρισαν οι στρατιώτες που έπεσαν μάρτυρες ή έγιναν απόμαχοι."

Read more...

ΝΕΑ "ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ" ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;


Πράσινες και κόκκινες λωρίδες από μπογιά που εντοπίστηκαν σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιών Ελλήνων και Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης προβληματίζοντας τις δυο μειονότητες και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης που ζουν χριστιανοί υπάρχουν......λωρίδες πράσινης μπογιάς, ενώ στα σπίτια των Αρμενίων υπάρχουν λωρίδες κόκκινης μπογιάς. Οι Έλληνες της Πόλης φοβούνται ότι θα ακολουθήσουν καταστροφές όπως της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955.Βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες επίσημη αίτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, ζητώντας να του δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει...


Read more...

Ιδιότυπη δημοκρατία στην Θράκη!


Λίαν προσφάτως και άκρως αιφνιδιαστικά, την δημοσιότητα στην Θράκη απασχόλησε το νέο «αστέρι» και νυν δημοτικός σύμβουλος (με την αριστερά) Ξάνθης, ο κύριος Μαλκότς, όταν ζήτησε – απαίτησε από τη Στέγη Πολιτισμού Ξάνθης, να συμπεριληφθεί στις γιορτές, που γίνονται προς τιμήν του Χατζιδάκι, ένας διάσημος Τούρκος μουσικοσυνθέτης, ο κ. Ζουλφή Λιβανελή.
Μάλιστα σε προσωπική πρωτοβουλία που πήρε ο κύριος Μαλκότς, «τα βρήκε» με τον τούρκο μουσικοσυνθέτη για την πληρωμή-αποζημίωση, στο ύψος των 35.000€, αλλά τελικά έγινε υπαναχώρηση στα 27.000€!!!
Η συμμετοχή του Λιβανελή όμως δεν έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της Στέγης Πολιτισμού Ξάνθης, οπότε και «άναψαν τα αίματα» του Μαλκότς, ο οποίος δήλωσε πως θα ψάξει να βρει «άλλον φορέα» για να τον φέρει να τραγουδήσει στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν, οποιοσδήποτε μουσουλμάνος ασχοληθεί με τα του δημόσιου βίου και γενικότερα με την πολιτική, στην Θράκη, παίρνει τις «ευλογίες» του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και καταλαμβάνει τον «στοχευθέντα θώκο». Ο κύριος Μαλκότς ποτέ πριν δεν είχε δώσει δείγματα που να τον συνδέουν με την Άγκυρα, αν και θεωρείται βέβαιο πως δεν έγινε δημοτικός σύμβουλος ελέω απλών ψηφοφόρων. Αυτό όμως ίσχυε μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν επέμεινε στον ερχομό του τούρκου τραγουδιστή, ζητώντας ταυτόχρονα –και χωρίς να έχει ερωτηθεί σχετικά- να μην συνδεθεί αυτή του η ενέργεια με «άλλους»…
Μόλις χθες, ο κύριος Μαλκότς επανήλθε στην δημοσιότητα, συνεχίζοντας την δρόμο προς την διαφοροποίησή του από το χθες αλλά και προς την «άνοδο» της πολιτικής του καριέρας. Έτσι, σε μία συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ξάνθης, ρωτήθηκε για το «φλέγον θέμα» περί «Τούρκων της Θράκης» και κατά πόσο ο ίδιος αναγνωρίζει τουρκική εθνική μειονότητα μέσα στην Ελλάδα. Και, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, ο κύριος Μαλκότς δήλωσε πως υπάρχει «τουρκική μειονότητα», γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την συνθήκη της Λοζάνης, η οποία ισχύει τα τελευταία 86 χρόνια και σύμφωνα με την οποία εθνική μειονότητα υπάρχει στην Τουρκία και είναι Ελληνική, ενώ στην Θράκη ΔΕΝ υπάρχουν Τούρκοι, παρά μόνο μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα…
Η δεδηλωμένη αυτή διαγραφή μίας διεθνούς συνθήκης, σαφέστατα δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνεται από ανθρώπους που έχουν πριμοδοτηθεί από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Η στάση όμως του κυρίου Μαλκότς αρχίζει να δημιουργεί ερωτηματικά για δρομολόγηση δημιουργίας μίας νέας γενιάς «τοπικών ηγετίσκων» οι οποίοι θα ανήκουν στους γνωστούς κύκλους και θα τελούν υπό την πλήρη καθοδήγηση της Άγκυρας…
Στη συνέχεια των βαρυσήμαντων δηλώσεών του ο κύριος Μαλκότς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη εντός της Θράκης Πομάκων και Αθιγγάνων – Ρομά, δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει και δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο, ακολουθώντας και πάλι «το γράμμα» του Τουρκικού Προξενείου, το οποίο είναι γνωστό πως έχει δρομολογήσει την εξαφάνιση των Πομάκων (κυρίως) και την ενσωμάτωσή τους σε έναν «τουρκικό πληθυσμό» ο οποίος διαβιεί εντός της Ελληνικής Θράκης (η περίπτωση των Αθιγγάνων θεωρείται πολύ δύσκολη για το Τουρκικό Προξενείο εξαιτίας της ιδιομορφίας του «χαρακτήρα» αλλά κυρίως λόγω των «εκρηκτικών αντιδράσεών» τους που είναι πολύ πιθανό να στραφούν κατά του «τουρκισμού»). Ο κύριος Μαλκότς, όμως, προτίμησε «να σβήσει από τον χάρτη» τις πληθυσμιακές ομάδες που έτσι κι αλλιώς το Τουρκικό Προξενείο επιθυμεί να «διαγράψει».
Όταν μάλιστα ζητήθηκε από τον κύριο Μαλκότς να τοποθετηθεί στις δημόσιες εμφανίσεις –σε πολιτιστικές εκδηλώσεις των μουσουλμάνων της περιοχής- προσώπων που δημιουργούν συγκρουσιακές καταστάσεις με την Ελληνική πολιτεία και τους θεσμούς και τους νόμους της Ελλάδας, όπως είναι ο ψευτομουφτής ή ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, ο κύριος Μαλκότς ήταν λαλίστατος. «Η Τουρκική μειονότητα αναγνωρίζει τον Μέτε ως μουφτή, και όχι τον διορισμένο από το Ελληνικό κράτος»!!! Προφανώς ο κύριος Μαλκότς ή δεν γνωρίζει την βαρύτητα των νόμων που έχουν ψηφιστεί και ισχύουν σε ένα κράτος ή επιθυμεί να συγκρουστεί και να «διαγράψει» τους νόμους, σύμφωνα με το συμφέρον το προσωπικό του ή της Άγκυρας, από την οποία κρατάει (μέχρι στιγμής) τυπικές αποστάσεις. Για τον Τούρκο πρόξενο όμως, και την δράση του, τις ομιλίες του (δια μικροφώνου) και τις παραινέσεις του για «τουρκισμό» και τις αναφορές του σε «τούρκους πολίτες της Θράκης», ο κύριος Μαλκότς αποφάσισε να κάνει τον… Κινέζο, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί…
Σε αυτό το σημείο συγκλίνουν όλοι οι μειονοτικοί παράγοντες, οι οποίοι, σύμφωνα με τα γενόμενα αλλά και τα δικά τους λεγόμενα, επιθυμούν να μετατρέψουν την Ελληνική δημοκρατία σε μία ιδιότυπη δημοκρατία, όπου ο καθένας θα δέχεται ως νόμιμο, όχι τον νόμιμο, αλλά εκείνο που ο ίδιος θεωρεί νόμιμο, αποπέμποντας τον πραγματικά νόμιμο! Με αυτή την «τετράγωνη» λογική, διάφορες ομάδες πληθυσμών που δεν θα αποδέχονται για παράδειγμα τον πρωθυπουργό, τον υπουργό, τον νομάρχη, τον δήμαρχο, τον δικαστή κ.λ.π. θα ορίζουν έναν δικό τους που θα τον αποδέχονται και θα τον «υπακούουν» αγνοώντας τους θεσμοθετημένους!
Αλήθεια σε ποια χώρα του κόσμου είδαν να εφαρμόζεται μια τέτοιου είδους δημοκρατία; Μήπως στην… «μητέρα πατρίδα» την Τουρκία; Έχουν ρωτήσει, να ενδιαφερθούν έστω και εγκυκλοπαιδικά, ποια είναι η στάση της Τουρκίας απέναντι στην δημοκρατία, τι εννοεί η τουρκική κυβέρνηση ως δημοκρατία και πως αυτό το «πράγμα», που ονομάζεται πολίτευμα, εντός της Τουρκίας λειτουργεί και εν γένει εφαρμόζεται;
Μπορεί ο κύριος Μαλκότς και ο κάθε «προύχοντας» μουσουλμάνος να μας πούνε που συμβαίνουν αυτά τα οποία ισχυρίζονται και που επιθυμούν διακαώς να επιβάλλουν στην Θράκη; Ακόμη και στα λεγόμενα κράτη- δημοκρατικά μοντέλα της Σκανδιναβίας, τέτοιο πράγμα δεν νοείται ως… δημοκρατία! Αντιθέτως θεωρείται ευθέως και αμέσως ως ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της δημοκρατίας και διώκεται ποινικά!
Στην Ελλάδα όχι μόνο δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά μπορούν ανενόχλητα όλοι αυτοί οι κύκλοι να περνάνε τέτοιου είδους «γραμμές» ανενόχλητοι, αντιποιώντας θεσμικές αρχές και συγχρόνως να ΣΕΡΝΟΥΝ πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς εκβιάζοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς, με δέλεαρ τους καθοδηγούμενους ψήφους που υποτίθεται πως διαθέτουν…
Μέχρι που θα φτάσει λοιπόν αυτή η προκλητικότητα, η ασυδοσία και η αυθαίρετη ερμηνεία και παρερμηνεία νόμων και θεσμών;
Ποιος, επιτέλους, θα παρέμβει ώστε να λειτουργήσει η δημοκρατία στην Θράκη και να εδραιωθεί το περί δικαίου αίσθημα; Εκτός κι αν θέλουν κάποιοι και από τις δύο πλευρές, να τιναχθούν στον αέρα οι ισχύουσες διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες και να πάμε στην προ του 1923 κατάσταση… Πράγμα που σίγουρα δεν συμφέρει ούτε στην τουρκική πλευρά, αλλά και ούτε σε εκείνους τους μουσουλμάνους της Θράκης που θεωρούν ακόμη «μητέρα πατρίδα» τη γειτονική χώρα!
Δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εκτός και εάν έχουν «παρθεί τα μέτρα» και δεν έχουν ανακοινωθεί στους Έλληνες (χριστιανούς και μουσουλμάνους) κατοίκους της Θράκης. Μήπως θα μπορούσαν ο κύριος Παυλόπουλος ή η κυρία Μπακογιάννη, να μας πούνε, να μας εξηγήσουν, να μας ενημερώσουν για το «ιδιότυπο καθεστώς» (αυτό της ατιμωρησίας των «ηγετίσκων» μουσουλμάνων που παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία και εκθέτουν την χώρα σε εθνικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους) το οποίο έχει «αγκαθιδρυθεί» στην Ελληνική Θράκη και γύρω του επικρατεί ο νόμος της σιωπής, μία ιδιότυπη πολιτική «ομερτά»;
Με λίγα λόγια (και με βάση τις υπάρχουσες διμερείς συμφωνίες) οι Έλληνες στην Ελλάδα και οι Τούρκοι στην Τουρκία! Με εξαίρεση τους λιγοστούς Έλληνες της Τουρκίας που είναι αναγνωρισμένοι ως εθνική μειονότητα (να μην ξεχνάμε την συνθήκη της Λοζάνης)…
Όσο για τους «Τούρκους» που κάποιοι επιμένουν να «βλέπουν» στην Ελλάδα, αυτοί μόνο ως… τουρίστες μπορούν να εκληφθούν και κάτω από αυτή την ιδιότητα είναι φυσικά καλοδεχούμενοι. Με την διαφορά, ότι οι «τουρίστες» μετά από λίγο καιρό επιστρέφουν στα σπίτια τους!
Κι αυτό γιατί, Τούρκοι –Έλληνες πολίτες… απλά δεν υπάρχουν…!
Όσο για τους «αφρόκρεμους» (όπως συνηθίζουν οι Πομάκοι να αποκαλούν τους μουσουλμάνους πολιτικούς), ίσως θα ήταν καλύτερα να διαβάζουν και τις συνήθειες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο χρησιμοποιεί τους ανθρώπους μέχρις ότου αλλάξουν τα σχέδιά του… μετά απλά τους πετάει σαν σκουπίδια…
Κωνσταντίνος

Read more...

Το κατηγορητήριο κατά της Εργκένεκον αποκαλύπτει δημοσιογράφους πράκτορες μυστικών υπηρεσιών!


Σαφέστατα δηλώνεται στο κατηγορητήριο το οποίο προκύπτει από τις αδιάκοπες ανακρίσεις και το οποίο συντάσσεται συνεχώς για την Εργκένεκον, πως δημοσιογράφοι λειτουργούσαν ως μυστικοί πράκτορες…
Η μυστηριώδης εγκληματική οργάνωση, Εργκένεκον, αποκαλύπτεται συνεχώς μέσα από τις έρευνες που πραγματοποιούνται και φανερώνουν ένα δίκτυο που είχε διασυνδέσεις εντός του κράτους και που ουσιαστικά συνωμοτούσε για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. Βασικά μέλη αυτού του παρακρατικού δικτύου της Εργκένεκον είναι δημοσιογράφοι οι οποίοι παρακολουθούσαν μέσω της εργασίας τους ορισμένα άτομα μέσα στην Τουρκία, αναφέρει το τρίτο (κατά σειρά) κατηγορητήριο που συντάσσεται για την υπόθεση «φωτιά», για την οργάνωση της Εργκένεκον.

Έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία, που έχουν συμπεριληφθεί μέσα στο κατηγορητήριο ξεσκεπάζουν τον ρόλο του Unal Inanc, ο οποίος εργαζόταν ως πράκτορας συλλογής πληροφοριών, μαζί με άλλους δημοσιογράφους και κρατούσε αρχεία σχετικά με ορισμένους στρατιωτικούς αλλά και για πολίτες.
Ο Inanc ήταν επίσης και διευθυντής της Ασφάλειας σε κέντρο Ερευνών για κοινωνικά και στρατηγικής σημασίας θέματα. Στα έγγραφα που διατηρούσε, βαθμολογούσε αυτούς που παρακολουθούσε αναφέροντας π.χ. «πολύ πιστός» ή «από την ομάδα Kayseri» και «με αναφορά του προϊσταμένου του».
Επίσης, η ανάκριση έφερε στο φως την εμπλοκή του συγκεκριμένου δημοσιογράφου με τις δημοτικές εκλογές(!) κατά τις οποίες φέρεται να έδωσε πληροφορίες στον υποψήφιο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τον δήμαρχο της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ.
Τα έγγραφα αυτά κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια ερευνών της αστυνομίας, μέσα στο σπίτι αλλά και στο γραφείο του Inanc, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες-πληροφορίες ότι είχε εργαστεί στα αρχεία της Εργκένεκον.
Έτσι, ο ρόλος των δημοσιογράφων στην Τουρκία, εμπλέκεται πάρα πολύ. Εξάλλου, γνωστό ήταν πως οι μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) αλλά και ο στρατός της Τουρκίας, χρησιμοποιούν κατά κόρον δημοσιογράφους για «ειδικές αποστολές», φροντίζοντας για την «ειδική εκπαίδευσή τους» στην προπαγάνδα, δίνοντάς τους το δικαίωμα να εργαστούν, αλλά και χρησιμοποιώντας τους για να «στήσουν» γεγονότα, όπως αυτό των Ιμίων.
Η Τουρκία έχει μεγάλο έλλειμμα στην δημοκρατία και στην ελευθερία του λόγου. Σήμερα αποκαλύπτεται πλέον πως έχει μεγάλο υστέρημα και στην αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό ενός σημαντικού επαγγελματικού κλάδου, της δημοσιογραφίας. Η χειραγώγηση των πολιτών συγκαταλέγεται μέσα στις ειδικές επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου, οι οποίες σύμφωνα με τις εξελίξεις, βρισκόταν σε συνεχή λειτουργία στο εσωτερικό της Τουρκίας και ήταν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των στρατηγών και της Εργκένεκον.

Read more...

Εδώ και μήνες τα τουρκικά UAV φωτογραφίζουν τα νησιά μας


Πριν από μερικές ημέρες «βγήκε στο φως» η πτήση που πραγματοποίησε πάνω από την Χίο (ένα μεγάλο και καλά εξοπλισμένο στρατιωτικά Ελληνικό νησί) ένα στρατιωτικό αεροπλάνο, Ισραηλινής κατασκευής, ειδικό για αεροφωτογραφήσεις και συλλογή πληροφοριών.
Ο σάλος που ξέσπασε, ιδιαίτερα μεγάλος και πολλοί αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει με την κυβέρνηση και τον στρατό, γιατί δεν καταρρίπτονται αυτά τα αεροσκάφη, γιατί αφήνουμε να μας φωτογραφίζουν τόσο εύκολα οι Τούρκοι;
Τα ερωτήματα εύλογα εάν αναλογιστούμε πως τα UAV συλλέγουν πληροφορίες για πιθανούς στρατιωτικούς στόχους και η πτήση του πάνω από Ελληνικό νησί δηλώνει ευθαρσώς πως συγκεντρώνονται από την Άγκυρα και τον τουρκικό στρατό πληροφορίες στρατιωτικού τύπου και εγκαταστάσεων βασικών υποδομών (δρόμοι, γέφυρες, υδραγωγεία, τηλεπικοινωνιακοί σταθμοί, σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, λιμάνια, ακτές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις – στρατόπεδα και αποθήκες- κ.α.).

Το αεροπλάνο, για το οποίο «διέρρευσε» η πληροφορία, δεν είναι το μοναδικό το οποίο «συνελήφθη» να πετάει σε υψηλό υψόμετρο και να φωτογραφίζει οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από αυτό!!! Τα περιστατικά τέτοιων «επιθετικών» τουρκικών πτήσεων που έχουν καταγραφεί είναι πάρα πολλά και έχουν δημιουργήσει ανησυχία σε αρκετούς από αυτούς που γνωρίζουν την ύπαρξή τους.
Τους τελευταίους 6 μήνες (τουλάχιστον) και με ιδιαίτερη ένταση μάλιστα το τελευταίο 20ήμερο, έχουν πραγματοποιηθεί πάρα πολλές πτήσεις τέτοιων αεροσκαφών. Μάλιστα, αυτές οι πτήσεις γίνονται κατά μήκος ολόκληρης της οριογραμμής (θαλάσσιας και χερσαίας) στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας, με την Τουρκία (από το Καστελόριζο έως την Ορεστιάδα)!!! Έχει διαπιστωθεί η ταυτότητα των κατασκοπευτικών αυτών αεροσκαφών και έχουν ταυτοποιηθεί οι χώροι απογείωσής τους.
Οι πτήσεις γίνονται ολοένα και συχνότερα, ημέρα και νύχτα και κατά το τελευταίο διάστημα έχουν «εστιασθεί» στην περιοχή των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Ρόδου, ενώ έχουν καταγραφεί πτήσεις πάνω και από το Καστελόριζο.
Το ότι όμως η Ελληνική πλευρά γνωρίζει επακριβώς την ύπαρξη των «αόρατων» (είναι ορατά και με ραντάρ παρά τις ό,ποιες διαφορετικές τοποθετήσεις) «εναέριων κατασκόπων» αυτόματα έχει καταργήσει ουσιαστικά την οποιαδήποτε χρησιμότητά τους. Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές των πτήσεων ήταν «έτοιμες» κάθε φορά που η Άγκυρα συνέλεγε πληροφορίες. Κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν κατάρριψη που έγινε πριν από μερικούς μήνες και που ανάγκασε την στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας να ζητήσει από το Ισραήλ (χώρα όπου κατασκευάζονται τα UAV της Τουρκίας) αντικατάσταση της «απώλειας» λόγω «ατυχήματος», δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, παρά το γεγονός πως η «απώλεια» δηλώθηκε στον αγώνα κατά του ΡΚΚ που μέχρι και σήμερα διεξάγεται στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Τα αεροσκάφη αυτά είναι πολύ ελαφρά, έχουν μεγάλη διάρκεια πτήσεως και φέρουν εξοπλισμό για αεροφωτογραφήσεις υψηλής ανάλυσης. Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν είναι πολύ μικρές και πετάνε σε μεγάλα ύψη. Σκοπός των πτήσεών τους είναι αποκλειστικά η συλλογή πληροφοριών από θέσεις – στρατιωτικούς στόχους.
Τι κάνει όμως η Ελλάδα; Γιατί ανέχεται αυτές τις πτήσεις και δεν καταρρίπτει τα «παρείσακτα» αυτά αεροσκάφη; Τι απαντήσεις έχουν να δώσουν τόσο η πολιτική ηγεσία (κυρίως αυτή) της χώρας, όσο και το ΓΕΕΘΑ;
Αν μη τι άλλο, δεν πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι των περιοχών που «φωτογραφίζονται» προκειμένου να γνωρίζουν και να προσέχουν και οι ίδιοι για παράξενες κινήσεις ή καταστάσεις στις οποίες μπορεί τυχαία να βρεθούν; Ποια είδους πολιτική επιτρέπει την ανοχή σε αεροφωτογραφήσεις της Τουρκίας, σε ευαίσθητα εθνικά σημεία, σε χρονική στιγμή μάλιστα κατά την οποία εκδηλώνει μία διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα;
Είναι κατανοητό, πως η συγκεκριμένη «διαρροή» (το γεγονός έγινε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά «διέρρευσε» λίγο πριν την έλευση του Ράσμουσεν, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους πολιτικούς σκοπούς…) των κατασκοπευτικών αυτών τουρκικών πτήσεων, όσο και η σύλληψη του φωτογράφου-πράκτορα στη Σαμοθράκη (ο οποίος υπερήφανος ομολόγησε πως εργαζόταν για την Τουρκία και φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και πρόσωπα υψηλόβαθμων στρατιωτικών), αποτελούν ένα σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, αλλά και ταυτόχρονη δραστική μείωση των πληροφοριών που ρέουν προς την Άγκυρα. Ένα μήνυμα που είναι ξεκάθαρο και που λέει: «γνωρίζουμε τι ετοιμάζετε και δεν θα μας βρείτε απροετοίμαστους». Το μήνυμα αυτό ίσως να αποτελεί και τον –μέχρι στιγμής- κύριο αποτρεπτικό παράγοντα της μη ύπαρξης κάποιου θερμού επεισοδίου.
Καλύτερο μήνυμα όμως δεν θα ήταν εάν καταρρίπτονταν ένα προς ένα όλα τα τουρκικά UAV; Καλύτερο δεν θα ήταν να σταματούσαν τη δράση τους πριν αυτή φτάσει σε επικίνδυνα σημεία; Ποιος «μπλοκάρει» μία τέτοια διαταγή; Ποιος είναι αυτός που κρύβεται πίσω από το «απόρρητο λόγω εθνικών συμφερόντων» και στην πραγματικότητα εκθέτει, στον μέγιστο ίσως κίνδυνο, την ίδια την χώρα;
Κωνσταντίνος

Read more...

ΓΙΑ 5Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΑΪΡΑΜ ΠΑΣΑ


Για 5η συνεχή χρονιά φτάνει στη Θράκη το καραβάνι του Μπαιράμ Πασά από την Κωνσταντινούπολη, που ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του στις βαλκανικές χώρες, με αφορμή την γιορτή του ραμαζανιού.

Για να ενισχύσει το θρησκευτικό και όχι μόνο συναίσθημα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Για να ενισχύσει το θρησκευτικό και όχι μόνο συναίσθημα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας
Για 5η συνεχή χρονιά φτάνει στη Θράκη το καραβάνι του Μπαιράμ Πασά από την Κωνσταντινούπολη, που ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του στις βαλκανικές χώρες, με αφορμή την γιορτή του ραμαζανιού. Χώρες όπως, Βοσνία, Σερβία, ΠΓΔΜ, θα περάσει το καραβάνι για έρθει στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου στο Κοπτερό του δήμου Ιάσμου και την επόμενη μέρα στο Δοκό του Δήμου Φιλύρας, ενώ θα ολοκληρώσει το βαλκανικό του ταξίδι στη Βουλγαρία. Η φετινή ονομασία της περιοδείας είναι εμπνευσμένη από τη γέφυρα του Μόσταρ, από όπου ξεκίνησε και το καραβάνι του Μπαιράμ Πασά.
Να θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες χρονιές το καραβάνι στάθμευε στο χώρο της λαϊκής αγοράς Κομοτηνής, όπου παρατηρούνταν συνωστισμός τοπικών αρχών. Το καραβάνι με τα ειδικά φορτηγά και τους μάγειρες αναλαμβάνουν την προετοιμασία που περιλαμβάνει προσφορά εκατοντάδων μερίδων φαγητού σε συνδυασμό με θέαμα και συναυλίες, από περιστρεφόμενους δερβίσηδες και συγκροτήματα. Το καραβάνι έρχεται για να ενισχύσει το θρησκευτικό και όχι μόνο συναίσθημα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.


Read more...

Προκλητικός ο νέος Αρχηγός του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού


Ο νέος Αρχηγός του Πομεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, Εσρέφ Γουργίτ, δήλωσε προκλητικά ότι οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας, δεν θα επιτρέψουν στην Κύπρο να προχωρήσει σε έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο.

Οι ναυτικές δυνάμεις, είπε, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα και της αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της χώρας.

Οπως γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος ναύαρχος μιλούσε χθες κατά την τελετή ανάληψης της διοίκησης του πολεμικού ναυτικού, παρουσία του Τούρκου προέδρου, του Τούρκου Πρωθυπουργού και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

iKypros
27/08/2009


Read more...

Γαλλία: Ανοιχτή κρίση στην Ε.Ε, εάν ενταχθεί η Τουρκία


«Θέλουμε να υπάρχει η Τουρκία στην Ευρώπη, αλλά όχι μέσα στην Ευρώπη» τονίζει ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πιερ Λελούς, ζητώντας να επανεξεταστεί το θέμα της τουρκικής ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποφευχθεί μια «ανοιχτή κρίση».

Ο Γάλλος υπουργός δηλώνει παράλληλα ότι πολλοί εταίροι -στους οποίους δεν αναφέρεται ονομαστικά- στηρίζουν απόλυτα τη γαλλική θέση, αλλά προς το παρόν παραμένουν σιωπηλοί. Σαφής και ισχυρή είναι η εναντίωση της Γερμανίας, η οποία στο θέμα της Τουρκίας μιλά με μία φωνή με τη Γαλλία προκρίνοντας προνομιακή σχέση έναντι ένταξης.


«Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής για το ζήτημα αυτό, όπως θα είμαι και όταν επισκεφθώ την Αγκυρα. Είμαστε απολύτως υπέρ της ακόμα πιο ισχυρής σχέσης μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης, αλλά αντιτιθέμεθα στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Πιερ Λελούς σε σεμινάριο που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι με 180 γάλλους πρεσβευτές απ' όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι πριν την είσοδό του στην κυβέρνηση, τον Ιούνιο, ο Πιερ Λελούς τάσσονταν υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά με του που ανέλαβε τα καθήκοντά του αποδέχτηκε ότι «υπάρχει μια μόνο πολιτική» αυτή του προέδρου Νικολά Σαρκοζί που αντιτίθεται στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ.Η άρνηση της Γαλλίας είχε εκφρασθεί πριν από μερικούς μήνες δια στόματος Σαρκοζί και τώρα επαναδιατυπώνεται από τον Γάλλο υπουργό αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Πιερ Λελούς. Μάλισττα, ο Γάλλος υπουργός διαβεβαίωσε για την αρνητική θέση και άλλων χωρών στο θέμα χωρίς να τις κατονομάσει.

Μιλώντας στους πρεσβευτές ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι επιθυμούμε «να υπάρχει η Τουρκία στην Ευρώπη, αλλά όχι μέσα στην Ευρώπη» και προσέθεσε: «Πολλοί από τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου έχουν πει ότι συμμερίζονται απολύτως τη γαλλική θέση, αλλά προτιμούν προς το παρόν να μην εκφραστούν».

ΝΕΑ

Read more...

Τη στήριξη του τουρκικού λαού στο «άνοιγμα» για το Κουρδικό ζητά ο Ερντογάν


Μετά το «άδειασμα» των στρατηγών στην πρωτοβουλία λύσης του Κουρδικού, ο Ταγίπ Ερντογάν στρέφεται στον τουρκικό λαό ζητώντας τη στήριξή του στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για να δώσει τέλος στην εξέγερση των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Συγκινητικό κάλεσμα Ερντογάν
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους συμπατριώτες του,κατά τη διάρκεια ενός συγκινητικού τηλεοπτικού διαγγέλματος του,να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η κυβέρνηση του για να δώσει τέλος στην εξέγερση των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία.


«Η κουρδική σύγκρουση δε μπορεί να επιλυθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη μηνιαία τηλεοπτική ομιλία του. «Είναι ένα κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό πρόβλημα. Πάνω από όλα είναι ζήτημα δημοκρατίας» τόνισε ο Ερντογάν.

Ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στη συμφιλίωση, η κυβέρνηση προτείνει την μετονομασία χιλιάδων κουρδικών χωριών με τουρκικές ονομασίες και η διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία.

Εν τω μεταξύ, ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτζαλάν, φέρεται να υπέβαλε τελικά στην τουρκική κυβέρνηση τον «οδικό χάρτη» που είχε προαναγγείλει για την επίλυση του Κουρδικού.

Ο δικηγόρος του Οτζαλάν δήλωσε πως ο αρχηγός του PKK παρέδωσε το έγγραφο στις 20 Αυγούστου στη διεύθυνση της φυλακής για να το διαβιβάσει στην τουρκική κυβέρνηση. Λεπτομέρειες του σχεδίου δεν αποκάλυψε ο δικηγόρος.

Ο Οτζαλάν κρατείται από το 1999 στο νησί-φυλακί Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης.

Οι συνήγοροί του είχαν προαναγγείλει εδώ και καιρό ότι ο Κούρδος ηγέτης θα δώσει στη δημοσιότητα έναν «οδικό χάρτη», πρωτοβουλία που θέλησε να προκαταλάβει η κυβέρνηση Ερντογάν ανακοινώνοντας «άνοιγμα» προς τους Κούρδους, το οποίο πάντως δεν έχει πάρει έως σήμερα συγκεκριμένη μορφή.

Την Τρίτη ο τουρκικός στρατός «άδειασε» τον Ταγίπ Ερντογάν στις πρωτοβουλίες για το Κουρδικό.

Η Τουρκία είναι ενιαίο κράτος και έθνος, με γλώσσα την τουρκική και οι ένοπλες δυνάμεις παίρνουν σαφή θέση στο θέμα αυτό, ήταν η απάντηση του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ, στο άνοιγμα που επιχειρεί ο Ερντογάν.

Ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στη συμφιλίωση, η ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση προτείνει τη μετονομασία χιλιάδων κουρδικών χωριών με τουρκικές ονομασίες και τη διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία.

Read more...

"Mε αφορμή τις πτήσεις των Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά"2


Oι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι βαθειές και δεν έχουν μόνο πλούσιο παρελθόν, έχουν και μέλλον.
Για παράδειγμα, είναι σε εξέλιξη δυο πολύ σημαντικά προγράμματα:
Το ένα είναι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Τζευχάν-Χάιφα και το άλλο η κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού, που θα στρωθεί παράλληλα με αυτόν του φυσικού αερίου.
Οι αγωγοί αυτοί είναι υποθαλάσσιοι και θα πρέπει περάσουν από την ΑΟΖ της Συρίας και του Λιβάνου ή από την ΑΟΖ της Κύπρου.
Ένας από τους λόγους που διαμελίστηκε η Κύπρος το 1974 και επιδιώχτηκε και συνεχίζεται η προσπάθεια για 'λύση' του Κυπριακού στη λογική του σχεδίου Αννάν ήταν-είναι ακριβώς αυτός, δηλαδή η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στα ζητήματα αυτά και συγκεκριμένα στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υποθαλλάσιων κοιτασμάτων και της αδειοδότησης διέλευσης των αγωγών από το βυθό της κυπριακής ΑΟΖ με βάση τα συμφέροντα του Ισραήλ, της Αγλγίας, των ΗΠΑ και φυσικά της Τουρκίας.


-Εαν, λοιπόν, το Ισραήλ δεχτεί να ορίσει την ΑΟΖ μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου και δείξει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τακυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
-Εαν το Ισραήλ αρνηθεί να συμμετέχει από κοινού με ΗΠΑ και Τουρκία στις άθλιες ασκήσεις που γίνονται στην ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελορίζου, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα τουρκική, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
-Αν το Ισραήλ, αντί να παίζει κρυφτούλι και να παίζει με τις λέξεις, αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής (αφού αποτελεί πρωταρχικό καθήκον του Ισραήλ και κάθε Εβραίου να μάχεται την αδικία και το ρατσισμό και τις γενοκτονίες που έγιναν κυοφορούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη) τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
Αν το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ και αλλού πάψει την άθλια συμπόρευσή του με τους Τούρκους και την Τουρκία, μια συμπόρευση που στην ουσία ενθαρρύνει την Τουρκία να ασκεί τις γνωστές απαράδεκτες πολιτικές της στη γραμμή Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη και τηρήσει τουλάχιστον ουδέτερη στάση στα θέματα που απασχολούν τις ελληνοτουρκικ΄ς σχέσεις, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
Τα ανωτέρω είναι μερικές από τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.
Τα υπόλοιπα, ασκήσεις του τύπου 'Ένδοξος Σπαρτιάτης' και θολές φωνές για στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αθλιότητες του Ισραήλ και του εβραϊκού λόμπι εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, είναι τουλάχιστον ακατανόητα.

Read more...

Mε αφορμή τις πτήσεις των Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά


του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά από τη δημοσίευση της είδησης για πτήσεις των ισραηλινής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροπλάνων τύπου Heron πάνω από την ελληνική επικράτεια, έχουν γραφτεί στο ιστολόγιό μας μερικά σχόλια που παρουσιάζουν την αδυναμία της Ελλάδος να αντιμετωπίσει την Τουρκία, ως απόρροια της άρνησης και της αργοπορίας της χώρας μας να συνάψει στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να αποκλείεται συμμαχία με καμία χώρα του κόσμου, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, που τις λέει η ίδια η λέξη: συμ=μαχώ, δηλαδή συμπαρατάσσομαι και μάχομαι από κοινού εναντίον κάποιου εχθρού. Άρα, θα πρέπει να εντοπιστούν κοινά στρατηγικά συμφέροντα για να ακολουθήσει σύναψη στρατηγικής σχέσης.

Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις αυτές στην περίπτωση της Ελλάδας και του Ισραήλ, το οποίο Ισραήλ έχει ήδη συνάψει στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία, μια συμμαχία που στρέφεται πλέον ανοιχτά εναντίον της χώρας μας;
Για όσους, λοιπόν, προσπαθούν να πείσουν και να παρασύρουν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον απλό κόσμο ότι με μια στρατηγική συμμαχία θα λύσουμε το πρόβλημα Τουρκία, έχουμε να πούμε τα εξής:
Πρώτον, σε ό,τι αφορά τα Heron, το πρόβλημα δεν θα λυθει αν πάρουμε και μεις το αντίστοιχο σύστημα από το Ισραήλ, γιατί τα τουρκικά μη επανδρωμένα θα συνεχίσουν να πετάνε πάνω από το Αιγαίο και από τον Έβρο, συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
Τί θα έχουμε πετύχει;
Απλά, θα έχουμε κάνει κατά μερικές εκατονταδες εκατομμύρια δολάρια πλουσιώτερο το Ισραήλ και θα δώσουμε δουλειά σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ισραηλινούς.
Δεύτερον, η πολυδιαφημιζόμενη από πολλούς, κυρίως ανωνύμους, 'στρατηγική συμμαχία' της Ελλάδος με το Ισραήλ, θα διαρρήξει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές χώρες και απλά θα ενισχύσει τη θέση του Ισραήλ για να ζητά και να παίρνει πιο πολλά από την Τουρκία, παρουσιάζοντας τις σχέσεις του με την Ελλάδα ως φόβητρο, και μετά, αντίστοιχα, για να ικανοποιήσει τις δικές μας ανησυχίες, θα ζητά και θα παίρνει πιο πολλά από την Ελλάδα και ούτω καθ' εξής. Κανονικός φαύλος κύκλος.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, θα κληθούμε να συνάψουμε μια στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, το οποίο θα συνεχίσει να διατηρεί στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία, με αποτέλεσμα αντί να βγούμε κερδισμένοι από τη σχέση αυτή, να βγούμε διπλά χαμένοι, αφού από τη μια πλευρά δεν θα εξουδετερώσουμε την τουρκική απειλή -το αντίθετο μάλιστα- και από την άλλη θα απωλέσουμε το όποιο πλεονέκτημα έχουμε από τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο.
Υπό την έννοια αυτή και κάτω από τις παρούσε συνθήκες, δεν υπάρχει πιο μεγάλη μπαρούφα και ταυτόχρονα παγίδα για την Ελλάδα, από τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ανάγκη σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.
Πώς το αιτιολογώ;
Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και με τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. Για όσους θέλουν να ενσκύψουν και να εντρυφήσουν στο θέμα, ας μελετήσουν την εσπευσμένη επίσκεψη του τουρκοεβραίου επιχειρηματία Ζακ Καμχί στην Ιερουσαλήμ, τότε που ορισμένοι στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Τουρκία για την απίστευτη απρέπεια του Ερντογάν απέναντι στον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Μετά από εκείνη την επίσκεψη μπήκε ο 'κάθε κατεργάρης στον πάγκο του', σταμάτησε κάθε ενέργεια για να τιμωρηθεί η Τουρκία και έκτοτε συνεχίζεται απρόσκοπτα η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, η οποία στην παρούσα φάση έχει ως στόχο να διαρρήξει την ενότητα του χώρου μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος.
Η εξάλειψη του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία από τους νεοτούρκους και τον Κεμάλ, η κατάσταση στο Κυπριακό, η συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ και το "λάθος" του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ νοτίως του Καστελορίζου, η αμφισβήτηση στο Αιγαίο, η αμβισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και αυτή καθ' αυτή η ανάδειξη του Σκοπιανού, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία είναι χτισμένη η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ και η μόνη θέση που μπορεί να έχει η Ελλάδα σ' αυτήν είναι του υποτελούς.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, αποτελεί άμεση εθνική επιταγή ο εντοπισμός, η εξουδετέρωση και η λογοδοσία όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που οδήγησαν στην επαίσχυντη και εθνικά επικίνδυνη συνεργασία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, το περασμένο καλοκαίρι.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των πληθυσμών, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγιναν στην ιστορία της ανθρωπότητας, αργά, σταθερά και μεθοδικά, εδώ και δεκαετίες, εξυφαίνεται μια συνωμοσία εις βάρος των ιστορικών και στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού στη γραμμή Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Θράκη-Θεσσαλονίκη-Σκόπια, μια συνωμοσία που έχει οδηγήσει ήδη στο κρεματόριο την Κύπρο και έχει προχωρήσει τα ύπουλα σχέδιά της και στους υπόλοιπους στόχους.
Η παρουσία τις μέρες αυτές του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και οι αποστάσεις που παίρνει από την απαράδεκτη για σύμμαχο συμπεριφορά της Τουρκίας είναι η κραυγαλέα απόδειξη της θανάσιμης απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ο Ελληνισμός δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποκαλύψει όλες της πτυχές αυτής της υπόθεσης και να προετοιμασθεί κατάλληλα για να τις αντιμετωπίσει.
Στην παρούσα φάση, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, είναι να αποκαλυφθούν οι πτυχές και οι πραγματικές διαστάσεις της τουρκοϊσραηλινής συμπόρευσης και συνεργασίας στο μέτωπο Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Σκόπια. Μόνο η αποκάλυψη μπορεί να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να αλλάξει στάση και όχι το άνοιγμα των ελληνικών ουρανών στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Φυσικά δεν παραβλέπονται οι άλλες διεθνοπολιτκές πτυχές του όλου ζητήματος, οι οποίες όμως δεν αποτελούν αντικείμενο της ανάρτησης αυτής.
Η υπόθεση αυτή δεν είναι εύκολη, γιατί εκτός από τους φανερούς 'παίκτες' σε αυτή την ιστορία, υπάρχουν και οι κρυφοί, αυτοί που δρουν ύπουλα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, στα υπουργεία Παιδείας, Άμυνας, Ενημέρωσης, στα ίδια τα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στην ίδια την κοινωνία, προωθώντας τα σχέδια που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας πραγματικά ελεύθερη και το Αιγαίο ελληνικό.
Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εύκολος και θα έχει πολλές παγίδες, με πρώτη και καλύτερη την παγίδα του 'αντισημιτισμού', μια παγίδα που είναι στημένη και κρυμένη κάλα και έχει πολλούς 'παίκτες' και άπειρα μέσα και κεφάλαια, για να αποκρούει κάθε απόπειρα αποκάλυψης και εξουδετέρωσης των σχεδίων που εξυφαίνονται εις βάρος του ελληνισμού.
Εμείς, στο ιστολόγιο αυτό, δεν θα πέσουμε στην παγίδα αυτή, γιαυτό και καλούμε τους φίλους και σχολιαστές μας να σχολιάζουν πολιτικά και με επιχειρήματα τα τεκταινόμενα, για να μη δώσουμε επιχειρήματα σε εκείνους που μας περιμένουν στη ...γωνία.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP