Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΓΙΑ 5Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΑΪΡΑΜ ΠΑΣΑ


Για 5η συνεχή χρονιά φτάνει στη Θράκη το καραβάνι του Μπαιράμ Πασά από την Κωνσταντινούπολη, που ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του στις βαλκανικές χώρες, με αφορμή την γιορτή του ραμαζανιού.

Για να ενισχύσει το θρησκευτικό και όχι μόνο συναίσθημα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Για να ενισχύσει το θρησκευτικό και όχι μόνο συναίσθημα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας
Για 5η συνεχή χρονιά φτάνει στη Θράκη το καραβάνι του Μπαιράμ Πασά από την Κωνσταντινούπολη, που ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του στις βαλκανικές χώρες, με αφορμή την γιορτή του ραμαζανιού. Χώρες όπως, Βοσνία, Σερβία, ΠΓΔΜ, θα περάσει το καραβάνι για έρθει στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου στο Κοπτερό του δήμου Ιάσμου και την επόμενη μέρα στο Δοκό του Δήμου Φιλύρας, ενώ θα ολοκληρώσει το βαλκανικό του ταξίδι στη Βουλγαρία. Η φετινή ονομασία της περιοδείας είναι εμπνευσμένη από τη γέφυρα του Μόσταρ, από όπου ξεκίνησε και το καραβάνι του Μπαιράμ Πασά.
Να θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες χρονιές το καραβάνι στάθμευε στο χώρο της λαϊκής αγοράς Κομοτηνής, όπου παρατηρούνταν συνωστισμός τοπικών αρχών. Το καραβάνι με τα ειδικά φορτηγά και τους μάγειρες αναλαμβάνουν την προετοιμασία που περιλαμβάνει προσφορά εκατοντάδων μερίδων φαγητού σε συνδυασμό με θέαμα και συναυλίες, από περιστρεφόμενους δερβίσηδες και συγκροτήματα. Το καραβάνι έρχεται για να ενισχύσει το θρησκευτικό και όχι μόνο συναίσθημα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP