Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ομιλία Μπάσμπουγ


"Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πάντοτε στάθηκαν προστάτης και υποστηρικτής της Δημοκρατίας που μας εμπιστεύθηκαν και της δομής του κράτους μας ως εθνικό, ενιαίο και κοσμικό. Έτσι θα είναι και στο εξής".

Αυτό διαμήνυσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμπουγ, στη διάρκεια τελετής με αφορμή την απονομή του Μετάλλιου της Τιμής των ΤΕΔ σε δύο στρατηγούς και τρεις αντιστράτηγους και του Μετάλλιου Ευδοκίμου Υπηρεσίας σε έναν αντιναύαρχο.

Ο Τούρκος στρατηγός εξήρε τη σημασία της Εορτής της Νίκης που γιορτάζεται κάθε 30 Αυγούστου.

Ανακάλεσε στις μνήμες τα χρόνια του Απελευθερωτικού Πολέμου για να πει ότι είναι θαύμα που παρόλες τις δυσκολίες εκείνα τα χρόνια σχηματίστηκε ένας εθνικός στρατός, ισοδύναμος του Ελληνικού Στρατού που είχε εισβάλει στην Ανατολία.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι ο Μέγας Ατάτουρκ αφιέρωσε τον Απελευθερωτικό Αγώνα σε όλο το Τουρκικό Έθνος λέγοντας χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

"Ο Θρίαμβος είναι θρίαμβος του Έθνους, πρέπει πραγματικά να επικεντρωθούμε σε αυτό".

Τέλος ο στρατηγός Μπάσμπουγ είπε ότι υποκλίνεται με σεβασμό μπροστά από το Γαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατάτουρκ και τους συμπολεμιστές του που κέρδισαν αυτόν τον θρίαμβο, τους πεσόντες και τους απόμαχους πολέμου στο βωμό της προστασίας των ιδανικών αυτού του θριάμβου.

Η Yeni Şafak μας πληροφορεί αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΤΕΔ (Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων) στρατηγού Ιλκέρ Μπάσμπουγ που έκανε με αφορμή τη γιορτή Απελευθέρωσης του Τουρκικού Έθνους ότι όλοι στην Τουρκία είναι αδέλφια και δεν πρέπει να επιτρέπουν σε κανέναν να το αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Στην είδηση αναφέρεται ότι ο Μπασμπούγ μετέφερε τις ευχές του από το Αφιόν (Afyon) επειδή εδώ συνάντησε μαθητές από το Ντιγιαρμπακίρ (Diyarbakır). Ο Μπασμπούγ ανέφερε ότι το Τουρκικό έθνος πριν από 87 χρόνια έδωσε μεγάλη μάχη για την ενότητα. Το πρώτο βήμα που ακολούθησε, η ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας ξεκίνησε από το Αφιόν και πολλοί στρατιώτες έπεσαν μάρτυρες ή έγιναν απόμαχοι. Ο αρχηγός ΓΕΤΕΔ χαρακτηριστικά είπε : "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την δημοκρατία μας, χάρισαν οι στρατιώτες που έπεσαν μάρτυρες ή έγιναν απόμαχοι."

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP