Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ανατροπή στο Αιγαίο-Το νέο δόγμα της ΄Αγκυρας



Το σχέδιο των Τούρκων για δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο που θα αφοπλίσει την Ελλάδα εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης Αγκυρας - ΕΕ «E» 11/1

Η δημιουργία, μέσω απειλής θερμού επεισοδίου, τετελεσμένων στο Αιγαίο και η απόλυτη εξαφάνιση από τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ όλων όσων αφορούν στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά φαίνεται ότι αποτελεί τον βασικό στόχο του νέου δόγματος που εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο η Αγκυρα.
Με αιχμή του δόρατος πότε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών, πότε της αμφισβήτησης του δικαιώματος των νησιών για πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα (σε ζώνες όπως η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ), η Τουρκία επιχειρεί να δοκιμάσει τις αντοχές της Αθήνας, χωρίς να...διστάζει να εκβιάζει την πρόκληση θερμού επεισοδίου που θα επιφέρει νέου τύπου παρεμβάσεις, όπως του 1996 στα Ιμια με τον Ρ. Χόλμπρουκ.

Ανατροπή στο Αιγαίο
Οι επιθετικές - πολεμικές ενέργειες με στόχο το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι αποτελούν εφαρμογή της πολιτικής των γκρίζων ζωνών (βλ. «Εθνος της Κυριακης» 4/1/09) και αποσκοπούν στο να αμφισβητήσουν αρχικώς την ελληνική κυριαρχία επί των δύο νησιών και την απενεργοποίηση επομένως όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων που απορρέουν από την κυριαρχία επί των δύο νησιών.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία προβάλλει τους ισχυρισμούς περί παραβίασης των «τουρκικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου» στην περιοχή των δύο νησιών, θεωρώντας ότι αυτά δεν ανήκουν στην Ελλάδα, επομένως μετατοπίζεται σημαντικά προς τα δυτικά η μέση γραμμή (εις βάρος της Ελλάδας) που θα καθορίσει τα όρια των εναέριων χώρων και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας και της Τουρκίας στην περιοχή.
Υπολογίζοντας ότι η Τουρκία ποτέ δεν απέσυρε τον ισχυρισμό ότι τουλάχιστον 150 νησιά δεν ανήκουν νόμιμα στην Ελλάδα (αποφεύγοντας να υποστηρίξει συστηματικά ότι ανήκουν στην ίδια, καθώς η Συνθήκη της Λοζάνης ρητά αναφέρει ότι περιέρχονται στην Τουρκία όσα νησιά είναι εντός των τριών μιλίων από τις ακτές της), εκτιμάται ότι η Αγκυρα θα διεκδικήσει την εξαίρεση όλων αυτών των νησιών και βραχονησίδων (που δεν αναφέρονται ρητά στις Συνθήκες) από την οποιαδήποτε προσπάθεια χάραξης και οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών και ζωνών δικαιοδοσίας μεταξύ των δύο χωρών.
Απέναντι στην απόλυτα ξεκάθαρη αναβάθμιση των τουρκικών αμφισβητήσεων επί της ελληνικής κυριαρχίας, η ελληνική κυβέρνηση, αμήχανη και σιωπηλή (παρά τα παραδοσιακά και τετριμμένα ρητορικά μηνύματα και προειδοποιήσεις), θεωρεί ότι με την πολιτική κατευνασμού και αγκιστρωμένη σε παραλλαγές της πολιτικής του 1999 θα μπορέσει να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει τα χειρότερα.
Η Τουρκία διανύει περίοδο όπου επιβεβαιώνεται ο γεωστρατηγικός ρόλος της, με ενεργή παρουσία στον Καύκασο, τον ισλαμικό και στον αραβικό κόσμο (τη διευκολύνει και η εκλογή της στο ΣΑ του ΟΗΕ).
Το κατεστημένο της Τουρκίας αλλά και ο ίδιος ο κ. Ερντογάν δεν καίγονται για μεταρρυθμίσεις που δεν εξυπηρετούν τα άμεσα συμφέροντά τους. Ετσι όλοι οι πόλοι εξουσίας της Τουρκίας θεωρούν ότι η χώρα τους όχι μόνο δικαιούται να ενταχθεί αλά καρτ στην ΕΕ, αλλά κυρίως ότι η ίδια η Ενωση έχει δομική και νομοτελειακή υποχρέωση, εφόσον θέλει να αναδειχτεί σε παγκόσμια δύναμη, να αποδεχτεί άνευ όρων τη μεγάλη μουσουλμανική χώρα στους κόλπους της.
Με την απομάκρυνση της προοπτικής ένταξης, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον, δεν υπάρχει εκείνος ο μηχανισμός που (όλοι πίστεψαν ότι δημιουργήθηκε μετά το Ελσίνκι) θα υποχρεώσει την Τουρκία να εγκαταλείψει την αναθεωρητική πολιτική της που στόχο κυρίως έχει το Αιγαίο και την Κύπρο.
Καθώς η προοπτική της ειδικής σχέσης κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και δεν αποκλείεται να είναι τελικά προτιμότερη και για το ίδιο το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας, η Αγκυρα δεν επιθυμεί σε ένα τελικό παζάρι με το Παρίσι και το Βερολίνο να έχει, εκτός των άλλων, και τα βαρίδια των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού.
Η κλιμάκωση της πολιτικής διεκδικήσεων στο Αιγαίο στέλνει σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά ότι δεν θα γίνει ανεκτή η έγερση τέτοιων εμποδίων στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Αγκυρας.

Αιφνιδιασμένη η Αθήνα απλώς... περιμένει
Στα ελληνοτουρκικά η Αθήνα έχει επιλέξει τη... διακριτική διπλωματική παρενόχληση της Αγκυρας. Ετσι, επί σειρά ετών, καταγράφεται στα κοινοτικά κείμενα ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων» και υποβαθμίζονται σε γενικόλογες και χωρίς φυσικά δεσμευτικό χαρακτήρα αναφορές για την ανάγκη σχέσεων καλής γειτονίας και μη χρήση ή απειλή χρήσης βίας στις διμερείς σχέσεις.
Ακόμη και οι συστηματικές, επιθετικές πολεμικού τύπου επιχειρήσεις εναντίον στόχων στο ελληνικό έδαφος, που μάλιστα δεν είναι κάποια ακατοίκητα βράχια, αλλά κατοικημένα νησιά, συχνότατα αποσιωπήθηκαν τους τελευταίους μήνες, σε κάθε περίπτωση όμως δεν καταγράφηκαν σε κανένα κοινοτικό κείμενο.
Ετσι και με ευθύνη της Ελλάδας δίνεται η εντύπωση της συνήθους ρουτίνας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία μπορεί να επιτρέπει τα χαμόγελα, τους ασπασμούς και τις φιλοφρονήσεις στις διμερείς συναντήσεις, αλλά απλώς παγιώνει και νομιμοποιεί τη διεκδικητική πολιτική της άλλης πλευράς...
Η ελληνική κυβέρνηση υποκύπτει στον πειρασμό της πολιτικής του... 24ώρου (και της καθημερινής αγωνίας για αποφυγή θερμού επεισοδίου), δείχνοντας ότι δεν έχει σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα.
Καθώς το 2009 θα δοθεί η πραγματική μάχη που θα κριθεί ποια πορεία θα πάρει η σχέση ΕΕ - Τουρκίας, η Ελλάδα κινδυνεύει να εμφανιστεί εκουσίως αφοπλισμένη από διπλωματικά επιχειρήματα, ώστε, εάν απαιτηθεί, να μπορέσει να επανασυνδέσει τα ζητήματα του Αιγαίου και το Κυπριακό, με την προοπτική της ειδικής σχέσης.

Ο στόχος
Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την ελληνική στάση, επιχειρεί μόνο και με την απειλή πρόκλησης θερμού επεισοδίου να πετύχει μέσω της διπλωματίας όσα θα της απέφερε το ίδιο το θερμό επεισόδιο.
Συγχρόνως, όμως, είναι απολύτως σαφές ότι το θερμό επεισόδιο μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή ακόμη και από απρόοπτο ή προσχεδιασμένο γεγονός (ας μη λησμονείται η περίπτωση των Ιμίων, με την προσάραξη στη βραχονησίδα σκάφους με τουρκική σημαία, ούτε φυσικά η θυσία του πιλότου Κ. Ηλιάκη, νοτίως της Καρπάθου).
Εξάλλου, πέραν των προγραμματισμένων ασκήσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο κεντρικό Αιγαίο (όπου η Αθήνα... ευγενικά παραχώρησε και περιοχές του πεδίου βολής Ανδρου), πηγή εντάσεων θα αποτελέσει και η επανεμφάνιση στο Αιγαίο του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους Malene Ostervold, το οποίο, υλοποιώντας τη συμφωνία με την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ, άρχισε τις σεισμικές έρευνες από 31 Δεκεμβρίου στη Μαύρη Θάλασσα.
Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, υποστηρίζουν ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι η ορθή, δεν έχει αποκομίσει οφέλη ή πλεονεκτήματα η Τουρκία με την τακτική που ακολουθεί και ότι μελετώνται και εξετάζονται όλες οι τουρκικές κινήσεις. Επισημαίνεται, μάλιστα, η σημασία της πραγματοποίησης τελικά της ΝΑΤΟϊκής άσκησης Noble Archer, με τη συμμετοχή και ΝΑΤΟϊκού AWACS που περιέλαβε στον σχεδιασμό και τον Αϊ-Στράτη, αποτρέποντας την επιβολή τετελεσμένων από την Τουρκία και εντός του ΝΑΤΟ.

Προκλήσεις
Η πραγματοποίηση της άσκησης ήταν πράγματι ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, αλλά υπενθυμίζεται ότι απλώς απαιτήθηκαν προσπάθειες δύο χρόνων (και άγνωστα ανταλλάγματα προς τη Συμμαχία), προκειμένου η Συμμαχία να συμφωνήσει για την πραγματοποίηση άσκησης στο έδαφος κράτους-μέλους, για το οποίο έθετε βέτο άλλο κράτος-μέλος.
Η παρούσα, πάντως, προκλητικότητα και κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών δεν μπορεί και θα ήταν λάθος να αποδοθεί αποκλειστικά στην... ενόχληση του τουρκικού κατεστημένου για την πραγματοποίηση της ΝΑΤΟϊκής άσκησης, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν στην Αθήνα.
Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο έχουν κλιμακωθεί και αναβαθμιστεί εδώ και αρκετούς μήνες και είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τη δραματική διάσταση που έχει πάρει η αντιπαράθεση του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ και του Τ. Ερντογάν (που βλέπει και τη μείωση των ποσοστών του κόμματός του, εν όψει των δημοτικών εκλογών της άνοιξης), με μεγάλο τμήμα του στρατιωτικού κατεστημένου, με αφορμή την υπόθεση της Εργκενεκόν, η πολιτική έναντι της Ελλάδας αποδεικνύεται απολύτως... σταθερή.

Αφήνουν τους Τούρκους να καταγγέλλουν... εμάς για παραβιάσεις
Μάλλον αδικαιολόγητη είναι η έκπληξη που εκφράζεται στην Αθήνα από τις ανακοινώσεις του τουρκικού ΓΕΕΘΑ το τελευταίο τετραήμερο που σπεύδει να κατηγορήσει την Ελλάδα για παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Τουρκίας και για παρενοχλήσεις των τουρκικών αεροσκαφών.
Οι δύο ανακοινώσεις, που δικαιολογημένα προκαλούν αγανάκτηση, απλώς αναδεικνύουν τη σιωπή που έχει επιβληθεί στο ζήτημα αυτό όπου καθημερινά τα τελευταία χρόνια η Τουρκία, σε δημοσιοποιημένα δημόσια έγγραφα, καταγράφει και προβάλλει τις υποτιθέμενες παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων και τις υποτιθέμενες παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών από ελληνικά.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του 2008, εκδόθηκαν 382 ανακοινώσεις του τουρκικού ΓΕΕΘΑ (και ακολούθησαν τα σχετικά διαβήματα) που επιχειρούν να αντιστρέψουν την εικόνα και χαρακτηρίζουν ως παρενοχλήσεις των τουρκικών μαχητικών στον «διεθνή εναέριο χώρο» την προσπάθεια των ελληνικών να τα αναγνωρίσουν και να τα αναχαιτίσουν, καθώς οι διελεύσεις αυτές γίνονται όχι μόνο στην περιοχή μεταξύ 6 και 10 ν.μ. του εθνικού εναέριου χώρου και με παράνομη είσοδο στο FIR Αθηνών, αλλά και εντός της ζώνης των 6 ν.μ. στις περιοχές που η Τουρκία θεωρεί ότι υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» (οπότε δεν υφίσταται καν ελληνικός εναέριος χώρος).
Το 2008 εκδόθηκαν 7 ανακοινώσεις που καταλογίζουν στην Ελλάδα παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου κυρίως από ελικόπτερα, ενώ η όγδοη ανακοίνωση που εξεδόθη την Πρωτοχρονιά και χαρακτήριζε την πτήση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον ΑΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ. Γράψα στο Φαρμακονήσι ως παραβίαση του «τουρκικού εναέριου χώρου πάνω από το νησί» αποσύρθηκε ύστερα από μία ημέρα, καθώς υπερέβαινε ακόμη και τις μεθοδεύσεις της Αγκυρας για βήμα βήμα αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας στη συγκεκριμένη περιοχή.
Στη χρονιά που πέρασε εκδόθηκαν και 55 ανακοινώσεις για παραβίαση των «τουρκικών χωρικών υδάτων», με τις περισσότερες καταγγελίες να αφορούν στην περιοχή των Ιμίων.
Εχει, όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι αρκετές από τις ανακοινώσεις του τουρκικού ΓΕΕΘΑ αφορούν υποτιθέμενα παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων είτε πέριξ του Αγαθονησίου (ανακοίνωση αρ. 43 της 14ης Σεπτεμβρίου 2008) ή στην ευρύτερη περιοχή των δύο νησιών (με σημείο αναφοράς τα τουρκικά χωρικά ύδατα της περιοχής των Διδύμων, απέναντι σχεδόν από το Αγαθονήσι).
Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι εάν με διαβήματα έχουν απορριφθεί οι ανυπόστατοι και παραπλανητικοί αυτοί ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς και εάν υπάρχει έστω και μια δημοσιοποιημένη διεθνώς τοποθέτηση-ανακοίνωση ελληνικής κυβερνητικής αρχής που να προβάλει την ελληνική θέση.
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
nmeletis@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ

Read more...

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Ο ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΚΑΤΣΙΒΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ.

Σιναπίδης Στέφανος
http://sinapidistef.blogspot.com
Οι παρακάτω διαπιστώσεις δεν αποτελούν δείγματα ρατσισμού, ούτε εθνικισμού ή πατριδοκαπηλίας, ούτε φυσικά αποτελούν κινδυνολογία. Πηγάζουν μονάχα από το φυσικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης για τον τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε.

Συνεχίζονται σιωπηρά και ανώδυνα τους τελευταίους μήνες οι προσπάθειες εκτουρκισμού των γηγενών κατσίβελων-Ρομά στον Βόρειο Έβρο και κυρίως στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, όπου επίσης υπάρχει και έδρα της ομώνυμης διαχειριστικής Αρχής της Μουφτείας Διδ/χου.
Στις 17/10/2008 έγινε στο Διδυμότειχο η εθιμοτυπική επίσκεψη του αποχωρούντος Τούρκου Πρόξενου Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ, όπου μεταξύ άλλων «γλυκανάλατων» συμβάντων, πραγματοποιήθηκε και θερμότατη εκδήλωση υποδοχής, στην οποία μάλιστα συμμετείχαν και μαθητές από το μουσουλμανικό Σχολείο Διδυμοτείχου, για να αποχαιρετήσουν τον Τούρκο Πρόξενο.
Αν η χρησιμοποίηση των μουσουλμάνων μαθητών-Ρομά έγινε με την σύμφωνη γνώμη και άδεια του αρμόδιου γραφείου εκπαίδευσης δεν το γνωρίζουμε, αν και ως χειρονομία ήταν άκομψη έως ύποπτη. Δεν είναι γνωστό επίσης αν η πρωτοβουλία αυτή αποφασίστηκε και εκπληρώθηκε από τους τοπικούς καθοδηγητές-κοτζαμπάσηδες της κοινότητας των γηγενών κατσίβελων-Ρομά, μετά από απαίτηση του ιδίου του Προξενείου.
Η επιτυχία του Τούρκου Προξένου σε συμβολικό επίπεδο, ήταν ότι και στο Διδυμότειχο έγινε για πρώτη φορά υποδοχή Τούρκου Προξένου από μουσουλμάνους έλληνες μαθητές. Στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη όπου διαβιούν τουρκογενείς πληθυσμοί έχει γίνει πάμπολλες φορές. Στο Διδυμότειχο και στον Έβρο όμως που δεν υπάρχουν τουρκογενείς, αλλά μόνο μουσουλμάνοι Ρομά και Πομάκοι, ήταν η πρώτη φορά.
Έτσι το μήνυμα που πέρασε στην κοινότητα των γηγενών μουσουλμάνων είναι πως εμείς το επίσημο τουρκικό κράτος είμαστε οι ομόθρησκοι, ομοεθνείς και προστάτες σας και όχι η επίσημη ελληνική πολιτεία.
Δεν ξέρουμε πόσο σατανική σύμπτωση είναι το γεγονός πως από το 2009 στην άσκηση της εξουσίας στον Δήμο Διδυμοτείχου και στους φορείς του, συμμετέχουν σε υψηλή νευραλγική θέση και κάποιοι από τους καθοδηγητές της μουσουλμανικής μειονότητας.
Από την άλλη μεριά θετικό στοιχείο για τον Νομό Έβρου και την Θράκη, ήταν η άρνηση δημάρχου γειτονικής πόλης στο Διδυμότειχο, σε απαίτηση του Προξένου για εθιμοτυπική αποχαιρετιστήρια συνάντηση κατά την ίδια ημέρα, με σκοπό να συζητηθεί και το θέμα των προβλημάτων των κατσίβελων-Ρομά στην γειτονική αυτή πόλη.
Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε ανάχωμα (σε επίπεδο συμβόλων) στις προθέσεις του Τούρκου Προξένου να κερδίσει εντυπώσεις στον επικοινωνιακό τομέα για την υπεράσπιση της μειονότητας από την «ελληνική» καταπίεση. Η φυσική άρνηση του δημάρχου γειτονικής πόλης στο Διδυμότειχο, έθεσε των Πρόξενο στην θέση του, γιατί η μουσουλμανική κοινότητα των Ρομά, όπως και μουσουλμάνοι μαθητές δεν είναι αρμοδιότητα και υποχείριο κανενός ξένου παράγοντα παρά μόνο της ελληνικής πολιτείας.
Το αυτονόητο αυτό μήνυμα δεν το εισέπραξε δυστυχώς ο αποχωρών Τούρκος Πρόξενος από το Διδυμότειχο.
Στο Διδυμότειχο μάλλον «πάμε πολύ καλά» και τα τσιράκια μας κάνουν καλά την δουλειά τους με του Ρομά-κατσίβελους, θα πρέπει να δήλωσε of the record, κατά την παράδοση-παραλαβή ο παλαιός στον νέο Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής, που μας έφτασε από το Κοσσυφοπέδιο στεφανωμένος με δάφνες από την τουρκική εξωτερική πολιτική, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του δηλ την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Οι ευνόητοι συνειρμοί για την Θράκη είναι απλώς συμπτώσεις;
Πάντως η τουρκοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών των Πομάκων και των Ρομά στον Βόρειο Έβρο, συνεχίζεται με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Έτσι την παραμονή των Χριστουγέννων πρώην και νυν βουλευτές της μειονότητας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Γκιούλ και τον Πρωθυπουργό κ. Ερντογαν, παρουσιάζοντας την τραγική κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στην Θράκη και ειδικά στον Νομό Έβρου.
Επίσης σε πρόσφατο Φόρουμ στην Γενεύη με θέμα «Μειονότητες και δικαίωμα στην εκπαίδευση»,η ανεξάρτητη εκπρόσωπος του ΟΗΕ για μειονοτικά ζητήματα κ। Μακντάγκαλ (που έχει πραγματοποιήσει «αποστολές» στην Θράκη και στον Έβρο) φρόντισε να σταλούν ιδιαιτέρως προσκλήσεις στην λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης»,για να φέρουν στην ατζέντα του Φόρουμ, την απαίτηση για λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων και στους τρεις Νομούς της Θράκης.
Ακόμη μεγάλη κινητικότητα και ενδιαφέρον υπάρχει από παράγοντες του Προξενείου στην περιοχή του Βόρειου Έβρου να ανευρεθούν ξεχασμένα νεκροταφεία μουσουλμάνων σε πόλεις και χωριά, με σκοπό να καταμετρηθούν, να παρουσιαστεί η εγκατάλειψή τους και στην συνέχεια να καλλωπισθούν και να περιφραχθούν, φυσικά για …ανθρωπιστικούς λόγους όπως καταλαβαίνεται.
Στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα ότι υπήρχε και υπάρχει μία σημαντική τούρκικη παρουσία και όχι μόνο μουσουλμανική και στον Βόρειο Έβρο. Γιατί κανένας από του ντόπιους Έλληνες της περιοχής δεν παραγνωρίζει πως στην περιοχή μας από ανέκαθεν συμβιώνουν έλληνες χριστιανοί με μουσουλμάνους Πομάκους και μουσουλμάνους Ρόμ, οι οποίοι φυσικά δεν έχουν ούτε τουρκική καταγωγή άλλα ούτε και τουρκική συνείδηση προς το παρόν.
Δεν αμφισβητούμαι πως και οι Πομάκοι αλλά και οι γηγενείς Ρομά επιβάλλεται να συμμετέχουν στην κατανομή και άσκηση της εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό πρέπει όμως να γίνεται ως Έλληνες πολίτες και όχι ως μοχλοί και φερέφωνα αλλότριων συμφερόντων.
Ελπίζουμε πάντως πως η συντεταγμένη και τηλεκατευθυνόμενη (από τα δορυφορικά πιάτα) μουσουλμανική μειονότητα δεν θα χειραγωγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση στον Κεντρικό Έβρο (όπως στην Ροδόπη) μέσω του επιχειρούμενου εκτουρκισμού των Πομάκων και των γηγενών Ρομά.

Read more...

"Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ VETO" ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ "ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" ΝΙΜΙΤΣ(ΦΡΙΝΤ)

Πριν από λίγο {10:00 τ.ω. ΝΥ- ΣΗΜΕΡΑ 12 Ιανουαρίου 2009} πόσο τυχαία άραγε(;)στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία για την Ελλάδα -με την καθημερινή κλιμάκωση των Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και άγνωστο πώς θα καταλήξει αυτή η τεχνιτή κρίση- δόθηκε στην δημοσιότητα από το γνωστό πανίσχυρο Αμερικανικό Think Tank INTERNATIONAL CRISIS GROUP έκθεση (ουσιαστικά εισήγηση προς τα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ και τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama) με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ».
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ
Η «έκθεση», των γνωστών αμερικανών «σοφών» της αμερικανικής διπλωματίας -οι οποίοι πάντοτε πώς γίνεται και «προηγούνται» στην αναγγελία γεγονότων και καταστάσεων στην διεθνή σκακιέρα είναι ένα ερώτημα που μόνο «συνωμοσιολόγοι» και «μυστικά κέντρα εξουσίας» μπορούν να απαντήσουν με «ευφάνταστα» σενάρια(...) που δυστυχώς πολλές φορές αποδεικνύονται εφιαλτική πραγματικότητα για κάποιους λαούς- «προτείνει» μια σειρά "μέτρων" και προτάσεων για την άρση του αδιεξόδου στη στασιμότητα των συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία του γειτονικού κράτους.

Στο κείμενο των «σοφών» της μυστικής και φανερής διπλωματίας των ΗΠΑ όπως είχε αποκαλύψει το Greek American News Agency επαναλαμβάνονται περίπου τα ίδια που ανέφεραν και στην προηγούμενη έκθεση-εισήγηση τους.

Διαβάζοντας την «έκθεση» εισήγηση, η οποία ήδη έχει φτάσει και στα γραφεία των εμπλεκομένων διπλωματών σε Αθήνα, Σκόπια και Ουάσιγκτον εκείνο που διαφαίνεται -να έρχεται πολύ και μάλιστα πολύ σύντομα- είναι καταρχήν πρώτον νέες πιέσεις προς την Ελλάδα και μικρές έως και ανούσιες υπαναχωρήσεις τακτικής προς την πλευρά των Σκοπίων. Επί πλέον προαναγγέλλεται νέα παραχάραξη της ιστορίας της περιοχής μέσω σχετικών αλλαγών που προτείονται για τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια των δυο κρατών. Αλλαγές δηλαδή που θα αποφεύγουν να θίξουν ζητήματα του παρελθόντος που έχουν να κάνουν με εθνικές ευαισθησίες και των δυο πλευρών με αναφορά σε ιστορικά γεγονότα που εντείνουν το κλίμα.

Στο συνολικό κείμενο της έκθεσης περιγράφεται όλη η προϋπάρχουσα πορεία του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων με σαφείς αιχμές για το βέτο της Αθήνας και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή (δεν είναι καθόλου τυχαία τα σποραδικά περιστατικά έντασης που παρατηρούνται τελευταία στην περιοχή του Κοσόβου και σε άλλες καυτές ζώνες της περιοχής). Στο κείμενο θεωρείται σχεδόν υποχρεωτικό για την Αθήνα ότι πρέπει να προβεί σε κινήσεις καλής θέλησης (σ.σ.υποχώρησης), ενώ για το μείζον θέμα της ονομασίας επιμένουν ότι η Αθήνα πρέπει να δεχθεί ως ονομασία μια κεντρική ονομασία για εσωτερική και διεθνή χρήση το «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ουσιαστικά παραπέμπει στις προτάσεις Νίμιτς-Φρίντ.

Μέχρις ότου επέλθει τελική συμφωνία, η οποία θα πρέπει να επισφραγιστεί με την επαναβεβαίωση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, η Αθήνα θα πρέπει να εγκαταλείψει πολιτικές παρεμπόδισης εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στρατηγικές που εμπεριέχουν βέτο και εμπλοκή εισόδου στην Ε.Ε. κτλ. Μέχρι την επίτευξη όμως της τελικής συμφωνίας, το γνωστό πανίσχυρο Think Tank κάνει την «χάρη» στην Ελλάδα να ζητά από τα Σκόπια να ονομάζονται FYROM σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Και το καλύτερο είναι ότι προτείνει στην Αθήνα να αποδεχθεί τις εθνικές ευαισθησίες των Σκοπίων για τον προσδιορισμό της Εθνικής ταυτότητάς τους, όπου σαφώς εμπεριέχονται τα ζητήματα ταυτότητας και το ιδίωμα της «Μακεδονικής» γλώσσας! Επίσης η Αθήνα θα πρέπει να αποδεχθεί ότι η χρήση του επιθετικού προσδιορισμού που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία δεν μπορεί να είναι αποκλειστική (για την Ελλάδα ή αντίστοιχα για τα Σκόπια ) και να δεχθεί της διαβεβαιώσεις των Σκοπιανών ότι η χρήση αυτού του γεωγραφικού προσδιορισμού δεν εγείρει αλυτρωτικές βλέψεις για εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος. Στο τέλος της έκθεσης για ακόμα μια φορά η Ελλάδα πιέζεται να άρει το βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και να απαντήσει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικότερα τώρα σε επιμέρους σημείας της έκθεσης αναφέρονται τα εξής:

Για τους σοφούς του International Crisis Group, προκειμένου να ξαναχτιστεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο πλευρών και να υπάρξει λύση στο ζήτημα, Αθήνα και Σκόπια πρέπει να προχωρήσουν σε μια σειρά από κινήσεις, οι οποίες και θα επιφέρουν τελικά, όχι τόσο την επίλυση του ζητήματος, αλλά βασικά την ένταξη του γειτονικού κρατιδίου (δορυφόρου των ΗΠΑ) στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Σύμφωνα, λοιπόν με τις υποδείξεις του ICS,

-τα Σκόπια οφείλουν να επανεξετάσουν κινήσεις που προκαλούν την Αθήνα.

-Από κοινού Αθήνα και Σκόπια πρέπει να εξετάσουν την κοινή ιστορία της περιοχής, με σκοπιά τέτοια που θα αποφεύγονται αναφορές στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια, οι οποίες θα προσβάλλουν τις εθνικές ευαισθησίες.

-Και οι δυο πλευρές πρέπει να επαναβεβαιώσουν την δέσμευσή τους στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 95, και από την στιγμή που δεν έχει επέλθει λύση στο ζήτημα

-τα Σκόπια πρέπει να χρησιμοποιούν το όνομα FYROM σε όλους διεθνείς οργανισμούς,

- η Αθήνα πρέπει να αφήσει κατά μέρος την απειλή του βέτο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

-Τα Σκόπια οφείλουν δημόσια να δηλώσουν την ετοιμότητά τους να δεχτούν την τελευταία πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς, με την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» να είναι το όνομα για όλους τους διεθνείες σκοπούς.

-Η Αθήνα πρέπει να απαντήσει θετικά αναγνωρίζοντας την εθνική ταυτότητα και γλώσσα του βόρειου γείτονά της ως «Μακεδονική», αποδεχόμενη τις σκοπιανές διαβεβαιώσεις ότι η χρήση του επιθέτου δεν εγείρει κάποιο θέμα αποκλειστικότητας στην χρήση ή εδαφική διεκδίκηση στην Μακεδονία της Βόρειας Ελλάδας.
-Και τέλος, τα μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πρέπει να ενθαρρύνθουν -βασικά να πιέσουν- την Αθήνα να ξεμπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στους δυο οργανισμούς.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τίποτα δεν είναι τυχαίο το τελευταίο διάστημα...προσέξτε εδώ και μια είδηση πριν περάσει στα ψιλά... συνδυάστε την είδηση που αποκαλύψαμε στις 2 Ιανουαρίου 09 γιατί και πώς ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ -εξακολουθούν- ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ 17Ν ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ! ΔΥΟ μέρες μετά την αποκάλυψη του GREEK AMERICAN NEWS AGENCY ΈΡΧΕΤΑΙ όλως περιέργως το άκρως ύποπτο χτύπημα του "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ" εναντίον της αστυνομίας... Μετά ακολουθεί ένας ορυμαγδός πρωτοσέλιδων άρθρων στον Διεθνή Τύπο για το χτύπημα το οποίο τα απολύτως ελεγχόμενα γνωστά Διεθνή ΜΜΕ συνδέουν άμεσα ως απόρροια των όσων προηγήθηκαν μετά τις 6 Δεκεμβρίου(08) με τον χαμό του άτυχου 15χρονου Α.Γρηγορόπουλου καθώς και με όσα ως "παράπλευρα γεγονότα " διαδραματίζονται στα εκτός ελέγχου και άνευ προηγουμένου γεγονότων που βιώνει για μέρες όλη η Ελλάδα... Και ξαφνικά ενώ ήταν όλα αυτά τα μέτωπα "ανοιχτά" στο εσωτερικό της Ελλάδας, οι Τούρκοι αρχίζουν τα γνωστά παιχνίδια στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι ...Και τώρα συνδέστε τα γεγονότα, τις καταστάσεις εκτός ελέγχου, με τις πληροφορίες (που σκοπίμως διαρρέονται) αλλά κυρίως με όσα έχουν προηγηθεί στο εσωτερικό της χώρας από τον περασμένο Δεκέμβριο... για τα οποία έχουμε γράψει από τις 9 Δεκεμβρίου 2008 ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ στα όσα επισημαίνουμε με αφορμή τα όσα αποκαλύπτονται από την ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που αποκάλυψε ο συνάδελφος Λ. Παπαντωνίου κάνοντας ενδελεχή ανάλυση και συνδυασμό στοιχείων, πληροφοριών και γεγονότων. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας... Όλα τα παραπάνω μοιάζουν ή καλύτερα παραπέμουν σε ευφάνταστα σενάρια συνωμοσιολόγων είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα που οφείλει να μας αφυπνίζει και να μας κρατά γερά ενωμένους.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ...
Οι καιροί επιτάσσουν και επιβάλλουν ΕΘΝΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. ΟΜΟΝΟΙΑ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΟΧΙ ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΥΣ. ΟΧΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΟΧΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥΣ. ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑ. ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. ΣΥΝΕΣΗ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!
Οι Πληροφορίες που κυκλοφορούν από παντού και τρέχουν από email σε email , από think tank σε think tank... είναι πολλές ... τρέμουμε έστω και να διαννοηθούμε την διασταύρωση κάποιων πληροφοριών που έρχονται απο αξιόπιστες πηγές. Πολύ περισσότερο να αποτολμήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις πηγές και τις πληροφορίες που μας έρχονται προκειμένου να τις προβάλλουμε άκριτα και κυρίως αβασάνιστα στοχεύοντας σε δημοσιογραφικές επιτυχίες. Μακράν από εμάς τέτοιες "επιτυχίες" και τέτοιες "πρωτιές". Αξιολογούμε το κάθε τι που φτάνει στα email μας από όλο τον κόσμο. Φίλους. Συνεργάτες. Αναγνώστες. Φιλτράρουμε κάθε πηγή. Κάθε πληροφορία. Και προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον δίνουμε την είδηση. Χωρίς κινδυνολογίες, πατριδοκαπηλεία και τρομολαγνεία που τείνει να γίνει το εθνικό sport κάθε ακραίου στοιχείου ένθεν(Δεξιά και ακροδεξιά) κακείκεν (αριστερά-ακροαριστερά) δίνουμε την μάχη της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ
Αυτά τα λίγα ως απάντηση στα εκατοντάδες email που μας στέλνετε και μας γράφετε -και για ακόμα μια φορά σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας- αναφορικά με τα όσα δημοσιεύουμε. Να είστε καλά. Γεροί και δυνατοί ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
Για την ομάδα και τους συνεργάτες μας
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,
Διευθυντής έκδοσης του GREEK AMERICAN NEWS AGENCY

Read more...

‘Τ/Κ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ’ / ΚΟΠ / ΦΙΦΑ / ΟΥΕΦΑ/ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΑΛ

«Η Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δήλωσε ότι γίνονται καλές εξελίξεις που θα επιτρέψουν στις τουρκοκυπριακές ποδοσφαιρικές ομάδες να συμμετάσχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ανά τον κόσμο.Ο πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Ομέρ Αντάλ, ανακοίνωσε ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) υποστηρίζει ως αρχή την φόρμουλα που παρουσίασε η Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να διανοιχθεί η οδός των τουρκοκυπριακών ποδοσφαιρικών ομάδων για την διεξαγωγή αγώνων στο διεθνές πεδίο. Επισημαίνοντας ότι η ΚΟΠ αποδέχεται την πρόταση ως αρχή, ο κ. Αντάλ δήλωσε ότι σε μερικές ημέρες το τελικό σχήμα της πρότασης που θα ετοιμαστεί από την ΦΙΦΑ θα σταλεί στην ΚΟΠ και την Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Εάν επιτευχθεί συναίνεση επί της πρότασης, τότε η Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θέλει την υπογραφή ενός εγγράφου καλής θέλησης ή μία προκαταρτική συμφωνία που θα διοργανωθεί από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ στις 2 Φεβρουαρίου. Εάν επιτευχθεί μία προκαταρτική συμφωνία τότε τα κοινά έγγραφα για να γίνουν επίσημα, οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα έλθουν μαζί μετά τις 2 Φεβρουαρίου για την υπογραφή των εγγράφων, πρόσθεσε».

Read more...

Νέο εθνικιστικό συνέδριο στο Μόναχο για τους «Τούρκους» της ελληνικής Θράκης




ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Νέο εθνικιστικό συνέδριο στο Μόναχο για τους «Τούρκους» της ελληνικής Θράκης

Θα το παρακολουθήσουν εκπρόσωποι πανεπιστημίων του Ψευδοκράτους της Κύπρου, του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας
Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης
Αποκάλυψη αλλά και διάσταση σ’ ένα θέμα που θα έμενε θαμμένο ή θα το πληροφορούμασταν σαν τετελεσμένο γεγονός κάνει με την ερώτησή του που κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης ο οποίος αναφέρεται ουσιαστικά στην προετοιμασία του και ζητά να υπάρξει διάβημα από ελληνικής πλευράς για...την ματαίωσή του. Το εθνικιστικό συνέδριο των Τούρκων στο Μόναχο που θα διοργανωθεί 19 και 20 Ιανουαρίου έχει σαν στόχο την προστασία των δυτικοθρακιωτών μουσουλμάνων στην ελληνική Θράκη και φυσικά εντάσσεται στα πλαίσια της κλιμακούμενης έντασης από την Τουρκία που τον τελευταίο καιρό επιδεικνύει ένα άλλο πρόσωπο, ενώ ρίχνει βαρύτητα τόσο στην Θράκη όσο και στο Αιγαίο. Η ερώτηση για την Θράκη προς την υπουργό των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έχει ως εξής:
"Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γνωστοί εθνικιστικοί κύκλοι της Τουρκίας διοργανώνουν συνέδριο στις 19 και 20/1/09 με στόχο τη "διεθνοποίηση" του ζητήματος της αναγνώρισης δήθεν «τουρκικής μειονότητας» στην ελληνική Θράκη. Το συνέδριο διοργανώνεται στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2009 στο Μόναχο της Γερμανίας και φέρονται να έχουν προσκληθεί για να το παρακολουθήσουν Τούρκοι από την Τουρκία και εκπρόσωποι από τουρκικές οργανώσεις της Ολλανδίας, της Βουλγαρίας, της Σουηδίας, του Ιράν κλπ. Επίσης, σε αυτό το περίεργο συνέδριο έχουν προσκληθεί ομιλητές από τουρκικά πανεπιστήμια (π.χ. από το Πανεπιστήμιο της «9ης Σεπτεμβρίου» στη Σμύρνη, το Πανεπιστήμιο της Προύσσας, το «Ουλού Ντάγ»), καθώς και από ψευτοπανεπιστήμια όπως εκείνο που εδρεύει στην κατεχόμενη Λευκωσία και ονομάζεται «Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής», την «Ακαδημία Επιστημών του Αζερμπαϊτζάν» κ.α.
Ερωτάσθε
1)Έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση την παρέμβαση των γερμανικών αρχών για την άμεση ματαίωση της ακραίας αυτής πρόκλησης η οποία στοχεύει στη δημιουργία προβλημάτων στην Ελλάδα και στο να προωθήσει τους γνωστούς εθνικιστικούς στόχους της Τουρκίας ;
2) Ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον πρέσβη της Τουρκίας (πανεπιστήμια της οποίας μετέχουν στο περίεργο και προκλητικό αυτό συνέδριο), καθώς και από το Αζερμπαϊτζάν για τις ανθελληνικές αυτές ενέργειες;"
Ανεξαρτήτως της επίσημης απάντησης που θα δοθεί, το ζήτημα που δημιουργείται έχει να κάνει με την άνεση κινήσεων αλλά και με την οικονομική συνδρομή που τυχαίνουν όσοι συστοιχίζονται γύρω από το ζήτημα της ένδυσης με την τουρκική ταυτότητα και συνείδηση όλων των μουσουλμάνων της Θράκης που επιχειρείται από διάφορα κέντρα συστηματικά ώστε να υπάρξει μια ομογενοποίηση σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες που συνυπάρχουν στην περιοχή. Μιλώντας λοιπόν μόνο για Τούρκους κι αγνοώντας επιδεικτικά τους Ρομά και τους Πομάκους πραγματικά η όλη προσπάθεια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα υπηρετεί την παραπληροφόρηση και είναι ζητήματα που θα τα δούμε να ορθώνονται μπροστά μας με απρόβλεπτες διαστάσεις. Η χρονιά αυτή όπως λέγεται θα είναι γεμάτη από πρωτοβουλίες του είδους αυτού και όσο εμείς ως ελληνικό κράτος δεν αντιδρούμε τόσο θα τις βλέπουμε και να πληθαίνουν και οι εμπνευστές τους να αποθρασύνονται σε ένα ντελίριο παραπληροφόρησης της ευρωπαϊκής αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης βάζοντας την Τουρκία σαν επιδιαιτητή όλων των ζητημάτων που εκ του μη όντως σκοπίμως εγείρονται.
Μελαχροινή Μαρτίδου - Εφημερίδα Χρόνος Κομοτηνής

Read more...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ [3]

Ο Τύπος δίνει σήμερα ευρεία δημοσιότητα στις ανασκαφές, που έγιναν χθες στην περιοχή Γενίκεντ του Σιντζάν της Άγκυρας μετά από μακέτα, που βρέθηκε στο σπίτι του αντισυνταγματάρχη της Στρατοχωροφυλακής Μουσταφά Ντονμέζ στη Σαπάντζα, όπου είχαν βρεθεί και διάφορα όπλα κατά την πρόσφατη έρευνα στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκενεκόν. Ο ίδιος, που φερόταν ως εξαφανισμένος, τελικά χθες παραδόθηκε στο Επιτελείο και οδηγήθηκε στις στρατιωτικές φυλακές Μαμάκ.

Στην ανασκαφή του Γενίκεντ, στον κήπο εγκαταλελειμμένου σπιτιού δίπλα από το αρμενικό νεκροταφείο, διαπιστώθηκαν πολλά όπλα μέσα σε πηγάδι, που υπήρχε στο χώρο αυτό. Στο πηγάδι βρέθηκαν από χειροβομβίδες μέχρι παγίδες Μπούμπι, βόμβες ομίχλης άλλου τύπου, βόμβες-δακρυγόνα και περισσότερες από 800 σφαίρες G3.

Ο Δήμαρχος του Γενίκεντ, Εμίν Οζέρ, που προέρχεται από το AKP, είπε ότι η περιοχή όπου έγινε η ανασκαφή, χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικό σκοπό από τη Δ/νση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τον Ιμπραχήμ Σαχίν, τα λεχθέντα του οποίου διαψεύστηκαν τόσο από το Γενικό Επιτελείο όσο και από τη ΜΙΤ, στο σημερινό Τύπο επαναλαμβάνεται ότι είχε εξασφαλίσει ιατρική γνωμάτευση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία για διανοητικό πρόβλημα μετά το τροχαίο που είχε υποστεί, ενώ συνεχιζόταν η δίκη Σουσουρλούκ, και ότι ο ίδιος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές. Η ποινή του Σαχίν είχε ανασταλεί λόγω της ιατρικής γνωμάτευσης και αργότερα ο ίδιος είχε αμνηστευτεί από τον Πρόεδρο Σεζέρ.

Στον Τύπο επισημαίνεται, ακόμη, ότι η Εισαγγελία χθες κατά τις ανασκαφές του Γενίκεντ επέτρεψε μόνο στην κρατική TRT να κάνει λήψη, αποκλείοντας όλα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία αναγκάστηκαν να δώσουν εικόνα μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

Όπως αναφέρεται, ο πρώην επικεφαλής της Δ/νσης Ειδικών Επιχειρήσεων Ιμπραχήμ Σαχίν στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων είπε ότι το 1983 διορίστηκε επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, που είχε συσταθεί εναντίον της αρμενικής τρομοκρατικής οργάνωσης ASALA. Αργότερα ? είπε ? συναντήθηκαν οι δήθεν ηγέτες της ASALA και του ΡΚΚ και τότε η ASALA συγχωνεύθηκε στο ΡΚΚ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι για το σκοπό αυτό [αντιμετώπιση της ASALA] πέρασε από εκπαίδευση στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Ο Σαχίν είπε ότι τα λεγόμενά του επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι ορισμένα μέλη του ΡΚΚ αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν περιτομή.

Read more...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ

Πλούσια η αρθρογραφία του τουρκικού Τύπου, σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Εργκενεκόν, χαρακτηρίζεται από την παραδοχή εκ μέρους των σχολιαστών, ακόμη και των πλέον δύσπιστων, των αδιάσειστων στοιχείων που έρχονται στην επιφάνεια, ειδικότερα μετά την ανεύρεση όπλων σε διάφορα σημεία της τουρκικής πρωτεύουσας, στα οποία οδήγησαν τις Αρχές ευρήματα σε σπίτια υπόπτων αξιωματικών τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία. Η πλειοψηφία των αρθρογράφων ζητεί τη σοβαρή διερεύνηση της «τρομακτικής και επικίνδυνης» αυτής πραγματικότητας, επισημαίνοντας προς το κυβερνητικό στρατόπεδο να παραμείνει προσηλωμένο στην εξιχνίαση του παρακρατικού αυτού δικτύου και να μη χρησιμοποιήσει την όλη υπόθεση για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κυρίως δε, να μην επαναληφθούν τα λάθη που είχαν σημειωθεί στην υπόθεση Σουσουρλούκ, τη διερεύνηση της ο-ποίας ακολούθησαν η προστασία των ενόχων και η ατιμωρησία.

Read more...

Τα σύγχρονα όπλα στο Αιγαίο και την Θράκη Μέρος 3

Read more...

Τα σύγχρονα όπλα στο Αιγαίο και την Θράκη Μέρος 2

Read more...

Τα σύγχρονα όπλα στο Αιγαίο και την Θράκη Μέρος 1

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP