Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Παραδόθηκε στον τουρκικό Στρατό το πρώτο σύστημα UAV Caldiran της Baykar Makina


Σε αντίθεση με την Ελλάδα που θεωρείται από τις διεθνείς πολεμικές βιομηχανίες ως ένας από τους καλύτερους πελάτες στρατιωτικού υλικού η Τουρκία κάνει ότι μπορεί για να ενισχύσει την εγχώρια πολεμική βιομηχανία. Στα πλαίσια αυτής της πολίτικης ο τουρκικός Στρατός παρέλαβε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ το πρώτο συμβατικής απογείωσης σύστημα UAV Caldiran της τουρκικής εταιρείας Baykar Makina.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται για ένα τακτικό MALE με βάρος 400 κιλών, άνοιγμα πτερύγων 9 μέτρα, μήκος 5,5 μέτρα, και εμβέλεια 150 χλμ. Το αερόχημα έχει αυτονομία 14 ωρών (ή αλλιώς μπορεί να διανύσει απόσταση 1500 χλμ ) ταχύτητα 80 κόμβων και η μέγιστη επιχειρησιακή οροφή του είναι 22.500 πόδια.

Το αερόχημα είναι εξοπλισμένο με κάμερα ημέρα FLIR αποστασιόμετρο/καταδείκτη Laser ενώ το συγκρότημα του αισθητήρα στο σύνολο του είναι σταθεροποιημένο σε δύο άξονες. Το αερόχημα διαθέτει δυνατότητα αυτόματης τροχοδρόμησης/προσγείωσης/πτήσης/προσγείωσης, αυτόματο σύστημα επιστροφής στην βάση, και προσγείωσης, σύστημα INS/GPS, αυτόματο σύστημα ισομερούς κατανομής καυσίμων.

Με την προσθήκη των συστημάτων αυτών ο τουρκικός Στρατός αποκτά ένα εγχώριας ανάπτυξης τακτικό σύστημα UAV MALE αποδεικνύοντας τη σημασία που αποδίδει στην ανάπτυξη των συστημάτων συλλογής πληροφοριών.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19510&Itemid=92

Read more...

Αποστολή της ΜΙΤ στη Δαμασκό για προώθηση των ... συριακών μεταρρυθμίσεων!


Ο διευθυντής της ΜΙΤ συναντήθηκε χθες με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στην Δαμασκό καθώς η Τουρκία έχει αναλάβει διαμεσολάβηση μεταξύ του καθεστώτος και των εξεγερμένων ώστε το καθεστώς να υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν να τερματισθεί η εξέγερση κατά του καθεστώτος.

Οι σχέσεις των δύο γειτόνων, είναι ιδιαίτερα θερμές τα τελευταία χρόνια και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το κύμα της λαϊκής δυσαρέσκειας κατά του καθεστώτος που ηγεμονεύει επί 11 χρόνια, σε στενή επαφή με τον πρόεδρο Άσαντ συστήνοντάς του να επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση.

Ο επικεφαλής της τουρκικής ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, και ο επικεφαλής του Κρατικού Ιδρύματος Στρατηγικού Σχεδιασμού, ηγούνται της αντιπροσωπείας που επισκέπτεται τη Δαμασκό, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατόλια.

Ο Χακάν Φιντάν είχε επισκεφθεί και στο ξεκίνημα της κρίσης τη Συρία ως ειδικός απεσταλμένος του Ερντογάν.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό της χώρας Άντελ Σαφάρ, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας στην Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαμορφούμενη κατάσταση στη Συρία και κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία κατά τις επαφές τους με τους πολίτες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Mείωση του πληθυσμού της Βουλγαρίας, σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μουσουλμάνων


Σημαντική αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού της Βουλγαρίας και μείωση του πληθυσμού της χώρας διαπιστώνεται μετά την ολοκλήρωση της απογραφής του πληθυσμού που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής ο πληθυσμός της Βουλγαρίας είναι 7.351.234 κάτοικοι όταν το 2001 ο πληθυσμός ήταν 7.928.901 κάτοικοι.

Από την άλλη πλευρά ο μουσουλμανικός πληθυσμός αποτελεί το 13% του συνολικού πληθυσμού γεγονός που κατατάσσει την Βουλγαρία ως τη μοναδική χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων συγκριτικά με τον συνολικό πληθυσμό της. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ο αριθμός των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας αποτελεί περίπου το 13% του συνολικού πληθυσμού, ενώ ο Ορθόδοξος πληθυσμός εκπροσωπεί το 87%.

Η μουσουλμανική κοινότητα δε της Βουλγαρίας αποτελείται από 9% Τούρκους και 4% Ρομά, ενώ όπως έδειξε η απογραφή ο πληθυσμός τους αυξάνεται συνεχώς λόγω του υψηλού ρυθμού γεννήσεων σε σχέση με τους χριστιανούς της Βουλγαρίας.

Επιπλέον όπως φάνηκε από την απογραφή ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 600.000 και όπως εκτιμάται σε μερικά χρόνια οι χριστιανοί θα είναι μειονότητα στην Βουλγαρία αν κρίνει κανείς από το ρυθμό των γεννήσεων σε σχέση με τους θανάτους των χριστιανών και την σημαντική αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Ρούσε και του Ιδρύματος της «βουλγαρικής κοινωνίας», οι χριστιανοί Βούλγαροι θα καταστούν μειονότητα σε 34 δήμους της Βουλγαρίας, ενώ σε άλλες περιοχές θα καλύπτουν μόνο το 50 ή 60 τοις εκατό του πληθυσμού.

«Αν συμπεριλάβουμε και το γεγονός της μετανάστευσης, όπου ένα εκατομμύριο άτομα εγκατέλειψαν την Βουλγαρία, έχουμε μια πραγματική μείωση του πληθυσμού κατά 11%», σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ρούσε, Πέτερ Ιβάνοφ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP