Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Παραδόθηκε στον τουρκικό Στρατό το πρώτο σύστημα UAV Caldiran της Baykar Makina


Σε αντίθεση με την Ελλάδα που θεωρείται από τις διεθνείς πολεμικές βιομηχανίες ως ένας από τους καλύτερους πελάτες στρατιωτικού υλικού η Τουρκία κάνει ότι μπορεί για να ενισχύσει την εγχώρια πολεμική βιομηχανία. Στα πλαίσια αυτής της πολίτικης ο τουρκικός Στρατός παρέλαβε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ το πρώτο συμβατικής απογείωσης σύστημα UAV Caldiran της τουρκικής εταιρείας Baykar Makina.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται για ένα τακτικό MALE με βάρος 400 κιλών, άνοιγμα πτερύγων 9 μέτρα, μήκος 5,5 μέτρα, και εμβέλεια 150 χλμ. Το αερόχημα έχει αυτονομία 14 ωρών (ή αλλιώς μπορεί να διανύσει απόσταση 1500 χλμ ) ταχύτητα 80 κόμβων και η μέγιστη επιχειρησιακή οροφή του είναι 22.500 πόδια.

Το αερόχημα είναι εξοπλισμένο με κάμερα ημέρα FLIR αποστασιόμετρο/καταδείκτη Laser ενώ το συγκρότημα του αισθητήρα στο σύνολο του είναι σταθεροποιημένο σε δύο άξονες. Το αερόχημα διαθέτει δυνατότητα αυτόματης τροχοδρόμησης/προσγείωσης/πτήσης/προσγείωσης, αυτόματο σύστημα επιστροφής στην βάση, και προσγείωσης, σύστημα INS/GPS, αυτόματο σύστημα ισομερούς κατανομής καυσίμων.

Με την προσθήκη των συστημάτων αυτών ο τουρκικός Στρατός αποκτά ένα εγχώριας ανάπτυξης τακτικό σύστημα UAV MALE αποδεικνύοντας τη σημασία που αποδίδει στην ανάπτυξη των συστημάτων συλλογής πληροφοριών.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19510&Itemid=92

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP