Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ο εκτουρκισμός των Πομάκων της Θράκης συνεχίζεται…


Τα τελευταία χρόνια τα πομάκικα πανηγύρια στο ύψωμα Χίλια (Σέτσεκ) του Έβρου και στην τοποθεσία Ακρίτας (Αλάντεπε) της Ροδόπης, τα οποία συνέχιζαν μια μακραίωνη παράδοση της ορεινής Θράκης, έχουν πια πλήρως εκτουρκιστεί.

Από πομακικές – εθνοτικές εκδηλώσεις θρησκευτικών προεκτάσεων, μετατράπηκαν σε τουρκο-εθνικιστικά πανηγύρια μέσα από απίστευτα προκλητικές ενέργειες εκδίωξης των παραδοσιακών Πομάκων διοργανωτών τους, που παρά την αρχική τους αντίδραση, δεν είχαν βέβαια τη δύναμη να αντισταθούν στις οργανωμένες κινήσεις των περί το Προξενείο τουρκοφρόνων, οι οποίες έγιναν φυσικά με την παροιμιώδη (για μια ακόμη φορά) αδράνεια, ανοχή και (συνεπώς) συνενοχή των τοπικών πολιτικών μας ταγών.

Ήδη τα δύο αυτά μεγάλα πανηγύρια έχουν μετατραπεί σε ανείπωτης κακογουστιάς τουρκο-φιέστες, όπου κυριαρχούν τα κηρύγματα υπέρ του οθωμανικού μεγαλείου, η συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού, τα γιγάντια πανώ με φράσεις του Μουσταφά Κεμάλ, η έλευση από την Τουρκία μουσικών, παλαιστών αλλά και θεατών.

Οι νέοι διοργανωτές τους έχουν φτάσει μάλιστα μέχρι του σημείου να ισχυρίζονται δημοσίως ότι τα πανηγύρια γίνονται για να εορτασθεί η κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς τον 14ο αι. (όπως επί λέξει είχε γραφεί το 2002 σε ένθετο της τουρκόφωνης προξενοφυλλάδας της Κομοτηνής «Γκιουντέμ») ή να κάνουν λόγο για εκδηλώσεις «όπου αναβιώνουν τα αισθήματα ηρωισμού, αρετής και τιμιότητας του Τουρκικού έθνους» (όπως έγραφε το περασμένο καλοκαίρι η πρόσκληση του «Μειονοτικού Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Χίλια»)!

Χαρακτηριστική είναι βέβαια και η περίπτωση του Τούρκου που ήρθε το 2008 στο πανηγύρι του Αλάντεπε και από μικροφώνου έπλεξε εγκώμια στον τουρκικό στρατό, λέγοντας πως «αν ήθελε, θα καταλάμβανε το 1974 ολόκληρη την Κύπρο»!

Παρά την τότε καταγγελία του συμβάντος από την εφημερίδα «Αντιφωνητής», κανένα αυτί αρμοδίου φυσικά δεν ίδρωσε και ο συγκεκριμένος κύριος ξαναπήρε βίζα για να μας έρθει και τον Ιούλιο του 2009 (αυτή τη φορά στο πανηγύρι του Χίλια), όπου πλέον αναλώθηκε από μικροφώνου σε…ποιητικές αναφορές από την…τουρκική Μυθολογία, εξυμνώντας τα (δήθεν) 40 παληκάρια κάποιου…Σουλεϊμάν Πασά, που εισέβαλαν τον 14ο αι. στη Θράκη και σκοτώθηκαν πολεμώντας ηρωικά: «…ας σταματήσουν οι φουρτούνες στον κόσμο.

Οι δρόμοι είναι των Τούρκων. Οι δρόμοι είναι των τουρκικών λιονταριών. Αυτοί οι 40 πέρασαν το Τσανάκκαλε και έγιναν μύθος, πίνοντας από το κρασί του θανάτου», όπως το κατέγραψε ο «Αντιφωνητής» (φ. 277, 17-8-09)! Ο άνθρωπος για μια ακόμη φορά εξύμνησε δημοσίως την πολεμική αρετή των Τούρκων μέσα στην Ελλάδα και με αφορμή την κατάκτησή της! Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι τόσο αυτός και οι υπόλοιποι τοπικοί ομοϊδεάτες του, όσο βεβαίως το τι κάνει το (αυτοφερόμενο ως) ελληνικό κράτος και οι «αρμόδιοι» εκπρόσωποί του!

Αλλά βεβαίως, όσον αφορά και το θέμα αυτό με τα δύο χύδην εκτουρκισμένα (πρώην) πομάκικα πανηγύρια, η ελληνική πολιτεία πoιεί την…νήσσαν! Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΕΞ. συνεχίζουν να δίνουν βίζες σ’ όλο ετούτο το ετερόκλητο μπουλούκι από νομάρχες, δημάρχους, ιμάμηδες, χορευτές, τραγουδιστές, παλαιστές, τσαλκιτζήδες, νταουλτζήδες και…αυτοσχέδιους οθωμανολάγνους «ποιητές», που μας κουβαλιέται σύσσωμο για να «επιβεβαιώσει» κάθε χρόνο τον τούρκικο χαρακτήρα των εκδηλώσεων!

Και η εκνευριστικά προκλητική παρουσία των ελληνικών τοπικών Αρχών συνεχίζει βέβαια να τους νομιμοποιεί. Δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές και λοιποί ελληνόφωνοι κομματικοί παρατρεχάμενοι λάμπουν δια της…παρουσίας τους δίπλα στον Τούρκο πρόξενο και τους ψευτο-μουφτήδες, βγάζοντας ενίοτε και λόγους ή απευθύνοντας χαιρετισμούς!

Φέτος βέβαια για πρώτη φορά το άθλιο αυτό φαινόμενο ήταν κάπως μειωμένο (ειδικά στο πανηγύρι του Χίλια τον περασμένο Ιούλιο, ο μόνος «χριστιανός» επίσημος που παρέστη ήταν ο νυν υφυπουργός Γ. Ντόλιος), αλλά και πάλι δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί του χρόνου! Εμείς ευχόμαστε να σταματήσει εντελώς (αν και βεβαίως – για να μην εθελοτυφλούμε – το σημαντικότερο ούτως ή άλλως είναι να ληφθούν επιτέλους και κάποια μέτρα κι όχι απλώς να μην…παρευρισκόμαστε επισήμως, αφήνοντάς τα όργανα του Προξενείου μόνα τους στο βουνό, για να κάνουν ανενόχλητα τη…δουλειά τους)!

Χαρακτηριστικά πάντως και απολύτως ενδεικτικά όλης αυτής της αρρωστημένης κατάστασης που κρατάει εδώ και μια ολόκληρη 12ετία, είναι τα επιλεγμένα ντοκουμέντα (από την ερασιτεχνική κάμερα του συνεργάτη της ιστοσελίδας μας www.proxeneio-stop.org M.K.), που σας παραθέτουμε στη συνέχεια από το πανηγύρι του Ακρίτα (Αλάντεπε) κατά τα τελευταία χρόνια.

Παρακολουθήστε λοιπόν την εκτέλεση του κλασσικού «πατριωτικού» τούρκικου τραγουδιού «Τσανάκκαλε», χορούς από τουρκικά συγκροτήματα, αγώνες με Τούρκους παλαιστές, αλλά και έναν (υποτιθέμενο ντόπιο) χορό από τα παιδιά της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές της…Τουρκίας (περί…Πομάκων, εννοείται, ούτε λόγος πλέον να γίνεται)!

Δείτε ακόμη τον Τούρκο πρόξενο Μουσταφά Σαρνίτς να εισέρχεται στον χώρο της εκδήλωσης, επευφημούμενος και χαιρετώντας ως ηγέτης, ενώ στη συνέχεια χαρακτηρίζει το πανηγύρι «μακραίωνη παράδοση των προγόνων μας, που πρέπει να κληροδοτηθεί και στις επόμενες τουρκικές γενιές»!

Δείτε όμως και τον (διηνεκώς προκλητικό) νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη να απευθύνει χαιρετισμούς μαζί με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Σερήφ και τον Τούρκο πρόξενο, να εξυμνεί ως «φίλο του, φίλο της Ελλάδας και θερμό υπέρμαχο της ελληνοτουρκικής φιλίας» τον (επίσης) παρευρισκόμενο νομάρχη Αδριανούπολης ή να αναλίσκεται και πάλι στις χιλιοειπωμένες πλέον μελοδραματικές του πομφόλυγες περί της συναδέλφωσης των ανθρώπων ανεξαρτήτως θρησκείας και φυλής, αφού όλους…μανάδες τους γέννησαν και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν (τα ίδια άλλωστε επαναλαμβάνει σταθερά και…ακούραστα κάθε χρόνο)!

Και εμείς δεν έχουμε βεβαίως τίποτε κατά της συναδέλφωσης, υπενθυμίζουμε όμως απλά ότι δεν τις…συμμερίζονται όλοι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ακόμη ότι πολλοί από αυτούς που έρχονται εδώ και μας μιλάνε για…αγάπες και λουλούδια, συμμετέχουν και σε αντίστοιχες γιορτές στην Προύσσα υπό τη σημαία της…ανεξάρτητης «Δυτικής Θράκης» (θα σας γράψουμε και γι’ αυτό προσεχώς)!

Δεν τα ξέρουν αυτά οι πολιτικοί μας ή είναι πλέον τόσο εξουθενωτικά και ανεπανόρθωτα ηττημένοι από την αδιαφορία και τις νευρώσεις της (ψηφοθηρικής) εθελοδουλείας τους;


Read more...

Δικαστική συνέχεια δίνει η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου στα απαράδεκτα δημοσιεύματα


Στην ελληνική δικαιοσύνη θα κληθούν να δώσουν λόγο οι τουρκόφωνες εφημερίδες που πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα φυλλετικής έντασης στην περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα εις βάρος της δασκάλας του χωριού Μεγάλο Δέρειο Εβρου.

Την περίοδο των εορτών είχαν επιλέξει σχεδόν όλες μαζί οι τουρκόφωνες εφημερίδες για να επιτεθούν εκ νέου στη δασκάλα, γράφοντας πως είχε ζητήσει από τους μαθητές του σχολείου να ζωγραφίσουν τον Αλάχ. Κάτι τέτοιο όμως σύμφωνα με τη Χαρά Νικοπούλου δεν είναι αληθές αφού η ίδια γνωρίζει πολύ καλά τα της μουσουλμανικής θρησκείας και πως απεικόνιση ιερών προσώπων δε γίνεται.

Το θέμα είχε φέρει στην επικαιρότητα η εφημερίδα της Κομοτηνής “Φωνή της Ροδόπης” και έγινε θέμα ακόμη και σε κύκλους της κυβέρνησης. Τώρα πλέον θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη για το αν όντως η δασκάλα ζήτησε από τους μαθητές να ζωγραφίσουν τον Αλάχ ή όχι και για το ποιες είναι οι σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πολύ συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, από πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ και για το που αποσκοπούν.

Φυσικά η ελευθερία του τύπου στην ελληνική και σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα στη χώρα μας πρέπει να είναι αυτονόητη, όπως και η ελευθερία έκφρασης αλλά και η προστασία των πηγών του δημοσιογράφου και κανείς δε δικαιούται να παραβιάσει στο παραμικρό όλα αυτά, ιδιαίτερα το δικαστήριο. Ομως πίσω από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να κρύβονται άλλες προσωπικές ή πολιτικές επιδιώξεις ιδιαίτερα μάλιστα όταν αντικείμενο μαζικής επίθεσης είναι μια γυναίκα μόνη της σε ένα χωριό στα ορεινά του Εβρου. Και 1000 φορές άδικο να είχε η Χαρά Νικοπούλου, με τέτοια μεθοδική επίθεση που της γίνεται από τουρκόφωνα έντυπα, “νταήδες” μουσουλμάνους και ορισμένους ντόπιους ελληνόφωνους πολιτικούς πάλι θα κέρδιζε τη συμπάθεια του κόσμου.

Read more...

Θεαματική φιέστα ετοιμάζουν μειονοτικοί και Τουρκία για την 29η Ιανουαρίου


Δορυφορικές συνδέσεις με Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, ομιλητές θα παρελάσουν από ένα τριήμερο εκδηλώσεων όπου στοχεύουν να αναδείξουν τα γεγονότα συσπείρωσης του τουρκισμού και τις καταστροφές καταστημάτων ως ισότιμα με τα Πογκρόμ του 1955 στην Κωνσταντινούπολη!

Η Τουρκία δεν αναβαθμίζει τυχαία το μειονοτικό που το προτάσσει ως το μείζον θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων με την χώρα μας. Μάλιστα επωφελούμενη την 29η Ιανουαρίου που οι γνωστοί κύκλοι πάνε να την καθιερώσουν ως την μέρα που απειλήθηκε ο τουρκισμός των μειονοτικών στην Κομοτηνή διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις με δορυφορικές συνδέσεις από Κομοτηνή, Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, όπου πρωτεύοντα ρόλο θα παίξουν οι γνωστοί εκπρόσωποι της συμβουλευτικής επιτροπής και των κύκλων των οργανωμένων δυτικοθρακιωτών του Εξωτερικού με στόχο την διεθνοποίηση ενός ανύπαρκτου ζητήματος για να απαλλαγούν από το δικό τους στίγμα των πογκρόμ της Κων/πολης το 1955 όταν καταστράφηκαν οι περιουσίες των Ελλήνων της εκεί ομογένειας, θανατώθηκαν άνθρωποι, βιάστηκαν κορίτσια, βεβηλώθηκαν ιεροί χώροι συλήθηκαν τάφοι κλπ. Τίποτα από αυτά δεν διανοήθηκε να κάνει κανείς στην ελληνική Θράκη, απλά μετά την άδικη δολοφονία του Άγγελου Σολακίδη το 1990 υπήρξαν διαδηλώσεις και κάποια σπασίματα καταδικαστέα και αυτά από μερίδα θερμόαιμων σε βιτρίνες καταστημάτων μειονοτικών και όχι μόνο, που αποζημιώθηκαν. Εκείνα τα γεγονότα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν να τα αναβαθμίσουν και να μιλήσουν για την επέτειο των 10 χρόνων από το 1990. Τώρα, μάλιστα έχουν προγραμματίσει διήμερες εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, στις οποίες θα επισκεφθούν όλα τα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ (τηλεοράσεις και εφημερίδες) προκειμένου να προπαγανδίσουν στηριγμένοι αποκλειστικά στο ψέμα και να σχηματίσουν στρεβλή εικόνα για την διαβίωση των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, τους οποίους οι ίδιοι αποκαλούν «Τούρκους πολίτες»!

Ενώ στην Κομοτηνή, την τουρκική γλώσσα, τον πολιτισμό και την ταυτότητα θέλει να προωθήσει το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2010 στον κινηματογράφο Odeon, στο εμπορικό κέντρο Κοσμόπολιςή. Τις εκδηηλώσεις υποστηρίζουν το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, οι τουρκόφωνες εφημερίδες της Θράκης Gundem και Birlik και οι ελληνόφωνες εφημερίδες της Κομοτηνής Παρατηρητής και Χρόνος.

Στόχος να γραφεί μια παραποιημένη ιστορία
Ο «εορτασμός» αυτός, συνθλίβει την πραγματική ιστορία και θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο για την τουρκική προπαγάνδα στην Ευρώπη εις βάρος της Ελλάδας, αλλά αναμένεται πως θα χρησιμοποιηθεί και από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην χώρα μας, στην οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για να συζητήσει ελληνοτουρκικά θέματα και φυσικά –όπως ο ίδιος έχει ξεκάθαρα δηλώσει- τις συνθήκες διαβίωσης των μειονοτικών της Θράκης για τους οποίους κόπτεται…
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κύριος Ερντογάν θα προτιμήσει να μετακινηθεί προς την Αθήνα οδικώς, προκειμένου να επισκεφθεί –έμμεσα- την Θράκη, δίνοντας έτσι μία ακόμη ευκαιρία να συσπειρωθούν οι υποστηρικτές στο πρόσωπό του ως «λυτρωτή»… Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν πως η πίεση που θα ασκήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός στον Έλληνα ομόλογό του θα είναι πολύ ισχυρή, επιθυμώντας να εκμεταλλευτεί την χρονική συγκυρία κατά την οποία η Τουρκία απολαμβάνει την αίσθηση της δύναμης και του «χωροφύλακα» που της έχει επιδοθεί από τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο εορτασμός, όμως, της «επανάστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», την υπονόμευσης του τουρκισμού του αυτόματα δημιουργεί την «εικόνα» πως στην ελληνική Θράκη υπάρχουν Τούρκοι, οι οποίοι υποφέρουν και πως προσπάθησαν να αποκτήσουν την «ελευθερία» τους ή την «ανεξαρτησία» τους. Αυτή η στρεβλή εικόνα, θα είναι και η χειρότερη που επιδιώκουν να καταφέρουν να περάσουν οι γνωστοί προβοκάτορες, οι οποίοι όχι μόνο δεν σέβονται τη μνήμη των νεκρών (ο αγρότης βοσκός μουσουλμάνος αυτοκτόνησε με απαγχονισμό καθώς περίμενε την εκδίκαση της έφεσής του και στέρησε από τους Τούρκους πράκτορες την δυνατότητα να επενδύσουν στην δυστυχία του και να τον εμφανίσουν ως άτομο που υπέφερε από την Ελλάδα και αγανάκτησε, ενώ γνώριζαν πάρα πολύ καλά πως ο δυστυχής αυτός ταλαιπωρούνταν από επικίνδυνη ψυχασθένεια…) του αθώου θύματος του Άγγελου Σολακίδη, αλλά εν ονόματι της μνήμης του Σαδίκ που είχε πρωτοστατήσεις σε όλη αυτή την λογική επενδύουν στην παραπληροφόρηση με την προπαγάνδα και την χρησιμοποίηση των ΜΜΕ. Και καλά κάνουν αφού εμείς ως κλασικοί χαλβάδες τρέχουμε φοβισμένοι πίσω από τα γεγονότα και δεν έχουμε σθένος με την εξωτερική μας πολιτική αλλά και με την οντότητα της ελληνικής Διοίκησης να σταθούμε στο ανάστημα των περιστάσεων. Κάνουν τα πάντα και τα ανεχόμαστε χωρίς ποτέ να λογοδοτήσει κανείς γι όλα αυτά.

Υπεύθυνοι των εορτασμών πάντως δεν είναι τυχαίο ότι θα είναι και φέτος τα γνωστά μέλη της άτυπης αλλά παρούσας πάντα Συμβουλευτικής Επιτροπής «Τούρκων» Δυτικής Θράκης, μέλη της οποίας είναι οι: Αχμέτ Μέτε (πρόεδρος και ψευτομουφτής Ξάνθης), Αχμέτ Χατζηοσμάν βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης (αναπληρωτής), Τσετίν Μάντατζη βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης (αναπληρωτής), Ιμπράμ Σερίφ (ψευτομουφτής Κομοτηνής). Επίσης, συνδιοργανωτές εμφανίζονται οι: Μεχμέτ Χατζηχαλήλ (πρόεδρος της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης), Αντνάν Σελίμ (πρόεδρος της «Τουρκικής» νεολαίας Κομοτηνής), Σαμί Τοραμάν (πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Θράκης), Χαλίτ Χαμπίπογλου και Φερούχ Οζκάν και άλλοι.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Read more...

Υπογράφηκε το πρωτόκολλο εκσυγχρονισμού των 165 τουρκικών F-16


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπογραμματείας Πολεμικής Βιομηχανίας της Τουρκίας η Αεροπορία της χώρας υπέγραψε με την τουρκική εταιρεία TUSAS και το 1ο Κέντρο Εφοδιασμού και Συντήρησης Αεροσκαφών (1st HIBM) της τουρκικής Αεροπορίας, πρωτόκολλο για τον εκσυγχρονισμό 165 συνολικά αεροσκαφών F-16.

Το πρωτόκολλο υπογράφηκε στις 19 Ιανουαρίου και από τα 165 αεροσκάφη η εταιρεία TUSAS θα εκσυγχρονίσει τα 149 και τα υπόλοιπα 16 αεροσκάφη θα εκσυγχρονιστούν στο εργοστάσιο της τουρκικής Αεροπορίας στο Εσκί Σεχίρ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Read more...

Οι δημοκράτες και οι φασίστες δημοσιογράφοι της Τουρκίας



Παρατηρώντας και αναλύοντας κανείς τον τουρκικό τύπο, αναγνωρίζει αμέσως τα φασιστικά του χαρακτηριστικά. Οι ειδήσεις και τα πραγματικά γεγονότα διαστρεβλώνονται ανάλογα με το "εθνικό ή το κεμαλικό συμφέρον" και πάντως όπως επιβάλει το βαθύ κράτος δια των μηχανισμών του.

Με την αποκάλυψη των 5.000 σελίδων του σχεδίου πραξικοπήματος "Balyoz", με βάση το οποίο εγκάθετοι και προβοκάτορες θα προκαλούσαν χάος στην Τουρκία, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την επέμβαση του στρατού και την επιβολή στρατιωτικού νόμου, μεταξύ άλλων, ήλθαν στο φως της δημοσιότητας και τα ονόματα των δημοσιογράφων-υποστηρικτών του πραξικοπήματος καθώς και τα ονόματα εκείνων των δημοσιογράφων που θα έπρεπε να σωπάσουν.
Οι φασίστες δημοσιογράφοι ανέρχονται στους 137 και οι δημοκράτες στους 36.
Τιμής ένεκεν, εμείς αρχίζουμε τη δημοσίευση των ονομάτων, από τους δημοκράτες δημοσιογράφους. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα 36 ονόματα είναι και αυτό του Χραντ Ντινκ, που δολοφονήθηκε από τους μηχανισμούς του τουρκικού στρατού.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
Abdullah Aymaz
Abdullah Yıldız
Abdurrahman Dilipak
Ahmet Altan
Ahmet Taşgetiren
Akif Emre
Ali Bayramoğlu
Ali İhsan Karahasanoğlu
Cengiz Çandar
Ekrem Dumanlı
Emre Aköz
Etyen Mahçupyan
Fehmi Koru
Gülay Göktürk
Haluk Örgün
Hasan Celal Güzel
Hasan Karakaya
Hidayet Karaca
Hrant Dink (δολοφονήθηκε)
Hüseyin Gülerce
Kazım Güleçyüz
Mehmet Altan
Mehmet Ocaktan
Murat Belge
Mustafa Erdoğan
Mustafa Kaplan
Mustafa Karaalioğlu
Nazlı Ilıcak
Nuh Gönültaş
Perihan Mağden
Sadık Albayrak
Serdar Arseven
Sibel Eraslan
Umur Talu
Yavuz Bahadıroğlu

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ
Oι Τούρκοι δημοσιογράφοι που, σύμφωνα με το σχέδιο, θα στήριζαν το στρατιωτικό πραξικόπημα. Καλό θα είναι οι Έλληνες συνάδελφοί τους να τους γνωρίζουν, γιατί μερικές φορές οι άνθρωποι αυτοί δίνουν μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δημοκρατίας στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Abbas Güçlü
Adnan Bulut
Ali Baransel
Ali Can Değer
Ali Kırca
Ali Sirmen
Alper Turgut
Altemur Kılıç
Arslan Bulut
Ayşe Nur Bulut
Ayşe Nur Arslan
Ayşe Özgün
Baki Şehirlioğlu
Behiç Kılıç
Bekir Coşkun
Bülent Özdemir
Can Ataklı
Cem Aydın
Cüneyt Arcayürek
Coşkun Kırca
Emin Çölaşan
Enis Berberoğlu
Erdal Güven
Erdal Şafak
Erdem Arif Sürek
Ergun Ayaz
Erol Manisalı
Erol Mütercimler
Ertuğrul Özkök
Esin Dalay
Faruk Kırtay
Fatih Altaylı
Fatih Çekirge
Fikret Bila
Filiz Güler
Gül Sülün
Güler Kömürcü
Gündüz Aktan
Güneri Civaoğlu
Güngör Mengi
H. İbrahim Büyükfuran
Hakan Aygün
Haluk Şahin
Hasan Pulur
Hasan Ünal
Hayati Arıgan
Hayrullah Mahmud
Hikmet Bila
Hulki Cevizoğlu
İbrahim Yıldız
İclal Aydın
İlhan Selçuk
İlker Sarıer
İsmail Küçükkaya
İsmail Polat
İsrail K. Kumbasar
Kadri Gürsel
Kemal Yavuz
Kemal Yurteri
Kerim Can Kamal
Levent Gençelli
Leyla Umar
Mehmet Ali Kışlalı
Mehmet Faraç
Mehmet Güler
Mehmet Soysal
Mehmet Şehirli
Mehmet Tezkan
Mehmet Yakup Yılmaz
Melih Aşık
Metehan Demir
Metin Uca
Mine Kırıkkanat
Mine Şenocaklı
Muharrem Sarıkaya
Murat Çelik
Murat Demirel
Murat Yetkin
Mustafa Bağdiken
Mustafa Balbay
Mustafa Mutlu
Mümtaz Soysal
N. Oktay Apaydın
Nail Güreli
Namık Kemal Zeybek
Necati Doğru
Necdet Sevinç
Nejdet Coşkun
Nuray Başaran
Nuri Çolakoğlu
Nuri Elibol
Nuri Sefa Erdem
Oktay Ekşi
Olga Ünaydın
Orhan Birgit
Orhan Saat
Özdemir İnce
Rahmi Turan
Rıza Zelyut
Ruhat Mengi
Ruşen Çakır
Sabahattin Önbikar
Saygı Öztürk
Sedat Ergin
Sefer Darıcı
Serdar Akinan
Serhar Alaattinoğlu
Soner Yalçın
Sultan Uçar
Süheyl Batum
Süleyman Arat
Şenol Demirci
Şükran Pakkan
Şükrü Küçükşahin
Taki Doğan
Taşkın Şenol
Tayfun Devecioğlu
Taylan Sorgun
Tufan Türenç
Tuncay Özkan
Ufuk Büyükçelebi
Ugur Cebeci
Uğur Dündar
Uğur Şefkat
Ümit Özdag
Ümit Zileli
Ünal İnanç
Yalçın Bayer
Yalçın Bel
Yaşar Nuri Öztürk
Yavuz Gökalp Yıldız
Yazgülü Aldoğan
Yılmaz Özdil
Yücel Yener
Zafer Mutlu
Zafer Tokuş
Zekeriya Beyaz
Zübeyir Kındıra

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/#ixzz0dHTTPExJ

Read more...

Η δράση της «Εργκένεκον» στον ελληνισμό της Πόλης


Και στο παρελθόν ο υπογράφων είχε αναφερθεί στη γνωστή πλέον τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία «Εργκένεκον», στο παραστρατιωτικό τμήμα «γκλάντιο», συνέχεια της πρωτοϊδρυθείσης στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, και στο τμήμα Ειδικού Πολέμου που ιδρύθηκε στην Τουρκία το 1953.

Ολες αυτές δημιουργήθηκαν ή συνεχίστηκαν με σκοπό την εθνική εκκαθάριση των μειονοτήτων και των αντιφρονούντων Τούρκων πολιτών, με σκοπό τη δημιουργία ενός αμιγώς τουρκικού εθνοτικά κράτους, την οποία ασπάσθηκαν όλοι οι ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της άποψης: «Είμαστε εθνικιστές και ο εθνικισμός είναι το μοναδικό στοιχείο συνένωσής μας. Δίπλα στην τουρκική πλειονότητα, όλα τα άλλα στοιχεία δεν έχουν καμία επίδραση. Με κάθε μέσο θα τουρκοποιήσουμε όλους όσοι ζουν στην πατρίδα μας και θα εξαφανίσουμε κάθε άτομο που θα εναντιώνεται στους Τούρκους και στον τουρκισμό».


Η πολιτική λοιπόν που ασκήθηκε από την Αγκυρα ήταν πάντοτε κατά των μειονοτήτων και δημιουργός αυτής όλης της γενοκτόνου σκηνοθεσίας είναι ο Ισμέτ Ινονού. Είναι αυτός που ξεκίνησε με τη γενοκτονία της Κιλικίας, συνέχισε με τη γενοκτονία του 1915 και ολοκλήρωσε την πρώτη πράξη του εξολοθρευτικού του σχεδίου το 1942 με τον Φόρο Περιουσίας. Τελικά ολοκλήρωσε την εξολοθρευτική του μανία κατά της ελληνικής μειονότητας με τις απελάσεις του 1964. Η έκθεση περί μειονοτήτων του 1944 δηλώνει ευθαρσώς ότι οι πολίτες της τουρκικής δημοκρατίας δεν είναι ισότιμοι και δεν έχουν ισονομία. Ο φόβος δε «της ρωμιοποίησης της Πόλης» οδηγεί πλέον τη μετά Ινονού εποχή, με πρωτεργάτη το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, να οργανώσει τα Σεπτεμβριανά.

Μέσα στο γενικότερο σχέδιο εξολόθρευσης της ελληνικής μειονότητας ήταν η αποδυνάμωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η οικονομική αρπαγή των ελληνικών ακινήτων. Σχεδιαστής και πάλι ο Ισμέτ Ινονού, ο οποίος επιβάλλει στον Κεμάλ Ατατούρκ το σχέδιο δημιουργίας ενός Τουρκο-ορθόδοξου Πατριαρχείου. Βρίσκεται λοιπόν ο κληρικός Ευθύμιος Καραχισαρίδης από την Καππαδοκία, τον οποίο αναγνωρίζει η Αγκυρα ως «Πατριάρχη των Τουρκο-ορθοδόξων», καταλαμβάνει τις εκκλησίες της Κοινότητας Γαλατά, όπως της Παναγίας Καφατιανής, του Χριστού και του Αγίου Ιωάννη των Χίων, τις οποίες με τα ακίνητα που έχουν παραχωρεί στον παπα-Εφτίμ. Και το 1944, επί προεδρίας Ισμέτ Ινονού, του παραχωρούν πολυκατοικίες στο Πέρα, όπως στην οδό Μενεξέ και στην οδό Ενλί Γιοκούς. Σκοπός της πολιτικής αυτής η διάσπαση της Ρωμιοσύνης και η αποδυνάμωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που όμως δεν επιτυγχάνεται. Ετσι, εγκαταλείπεται η στήριξη του παπα-Εφτίμ από την Αγκυρα. Αποτέλεσμα αυτής της εγκατάλειψης η επιστολή του παπα-Εφτίμ στον Τούρκο πρωθυπουργό το 1952, στην οποία «ζητά την αύξηση της οικονομικής στήριξης που πρέπει να έχει, τη δανειοδότηση της οικογενείας του από την Τράπεζα Εργασίας, τη δανειοδότηση του «Τουρκο-ορθόδοξου Πατριαρχείου» και καταλήγει: «Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει την εθνική μου οργάνωση, τα παιδιά μου και εμένα τον ίδιο». Ενδυναμώνεται όμως και πάλι κατά το πραξικόπημα του Γκιουρσέλ το 1960.

Με τη διερεύνηση της υπόθεσης «Εργκένεκον» ανακαλύφθηκε ότι η έδρα της τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία εκτελούσε συμβόλαια θανάτου, έκανε προβοκάτσιες, δρούσε κατά του επίσημου κράτους και τελευταία κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, ήταν η έδρα του «Τουρκο-ορθόδοξου Πατριαρχείου», δηλαδή του Ναού της Παναγίας της Καφατιανής, και σημαίνον στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης η κόρη του Σεβγκί Ερένερολ, η οποία βρίσκεται φυλακισμένη. Στόχος τους δε, που συμπεριλαμβανόταν στο σχέδιο «κλουβί», ήταν η δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Τούρκου πρωθυπουργού και σημαντικών Τούρκων πολιτικών προσωπικοτήτων.

Σήμερα λοιπόν που αποκαλύφθηκαν τόσα στοιχεία για τη δράση των παρακρατικών στοιχείων της τουρκικής ζωής, για τη δράση του Ισμέτ Ινονού, για τους δήθεν «προοδευτικούς» εθνικιστές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, για τις «πατριωτικές» τους δράσεις που στρέφονταν κατά των μειονοτήτων και των προοδευτικών δυνάμεων της Τουρκίας, γιατί ο Τούρκος πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν αποφασίζει την επιστροφή των ορθόδοξων ναών με τα ακίνητά τους, που κατέλαβαν παράνομα και κατά παράβαση της Λοζάνης, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην ομογένεια;

Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία έχει τεράστια προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο κ. Ερντογάν. Και αυτά όμως είναι προβλήματα μειονοτικά, Τούρκων πολιτών και στοιχεία έλλειψης δημοκρατίας.

Του ΣΥΜΕΩΝ ΣΟΛΤΑΡΙΔΗ
soltaridis@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_3734.html#ixzz0dHSPN993

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP