Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Η Τουρκία κλείνει τα μάτια στα εγκλήματα που έγιναν στην Κύπρο


Την ανυπαρξία ουσιαστικής και αποτελεσματικής έρευνας από την Τουρκία για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας αλλά και την αδιαφορία της να εφαρμόσει σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέδειξαν, με γραπτή τους διακήρυξη, τριάντα έξι (36) βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του ΣτΕ από διάφορες χώρες και πολιτικές ομάδες.

Με τη διακήρυξη αυτή, εγκαλείται η Τουρκία να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού για τους μηχανισμούς έρευνας και τα επιπρόσθετα μέτρα που προτίθεται να λάβει, προκειμένου να εφαρμόσει τις σχετικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ και να συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στη διακήρυξη, τονίζεται ιδιαίτερα ότι:
«Στο δεύτερο ενδιάμεσο ψήφισμα, τον Απρίλιο του 2007, που αφορά την εφαρμογή της απόφασης του ΕΔΑΔ, στην τέταρτη διακρατική προσφυγή Κύπρου κατά Τουρκίας, η Επιτροπή των Υπουργών του ΣτΕ ζήτησε από την Τουρκία να δώσει πληροφορίες για τα επιπρόσθετα μέτρα που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική έρευνα για την τύχη των αγνοούμενων προσώπων στην Κύπρο».


Read more...

"Αθέατος Κόσμος" - Πως χάθηκαν οι Τούρκοι κομάντος που αποβιβάστηκαν στα Ίμια


Χθες το βράδυ, ο έγκυρος και λίαν αγαπητός δημοσιογράφος, κ. Κ. Χαρδαβέλας, στην εκπομπή του με διακριτικό τίτλο, «Αθέατος Κόσμος», παρουσίασε στοιχεία, για την τύχη των 12 Τούρκων κομάντος της «Ομάδος Καρντάκ», οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στα ΄Ιμια.
Οι αναφορές της εκπομπής, βασίστηκαν κατά κύριο λόγο, σε παλαιότερο άρθρο του διαχειριστή του ιστολογίου. Ουδεμία αναφορά έκανε στην πηγή των πληροφοριών του ο κ. Κ. Χαρδαβέλας, παρουσιάζοντας το γεγονός ως δικό του προϊόν έρευνας…
Επισημαίνοντας το γεγονός, σημειώνω πως ουδέποτε προσωπικά ή μέσω του ιστολογίου, υπήρξε ανταγωνιστική διάθεση και η μη αναφορά των πηγών, ουδόλως ενοχλεί.

Όσοι, φίλοι αναγνώστες παρακολούθησαν την εκπομπή, θα βρουν τις ομοιότητες των αναφορών στο κάτωθι κείμενο που ακολουθεί.

Στο τεύχος 9 του περιοδικού «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» (Μάρτιος-Απρίλιος 2008)
φιλοξενήθηκε άρθρο του ΄Ομηρου Φωτιάδη με τίτλο «ΕΥΠ-Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ». Υπήρξαν πλήθος αναφορές για το εν λόγω άρθρο και αρκετές αναδημοσιεύσεις, κυρίως στο διαδύκτιο. Ενδεικτικά αναφέρεται η αναδημοσίευση του άρθρου στο περιοδικό «FANTOMAS» τεύχος 24 (Ιούνιος-Ιούλιος 2008). Στοιχεία από το άρθρο δημοσιεύθηκαν και στο παρών ιστολόγιο στις 19. 06. 2008 (http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/06/blog-post_7195.html).
Το άρθρο υπάρχει ανηρτημένο ολόκληρο στο έγκυρο και φιλικό μαςsite του Defencenet, στην ενότητα του forum(http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=4969.0)
Το επίμαχο θέμα δημοσιεύεται κάτωθι, από το ως άνω άρθρο.
«ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
ΙΜΙΑ 1996
Ενώ η ένταση και η κρίση μεταξύ της Ελλάδα και της Τουρκίας κορυφώνονταν, και ο Ελληνικός Στόλος ελάμβανε θέσεις μάχης στο Αιγαίο, Μονάδες του Στρατού βρίσκονταν κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη, ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, ζήτησε ακρόαση από τον τότε πρωθυπουργό, κ. Κ. Σημίτη, μια μέρα πριν την αποβίβαση των Τούρκων στρατιωτών στα Ίμια. Ούτε κάθισμα δεν πρόσφεραν στον κ. Βασιλικόπουλο κατά την διάρκεια της αναμονής του… ο Κ. Σημίτης απαξίωσε να δεχθεί τον Αρχηγό της ΕΥΠ. Ο Βασιλικόπουλος εκλιπαρεί να δει έστω κάποιον Υπουργό, καθώς τα ζητήματα που θέλει να θέσει είναι επείγοντα και υψίστης σημασίας…
Γιατί επέμενε ο κ. Βασιλικόπουλος τόσο έντονα να δει τον Σημίτη;
Η ΕΥΠ από μήνες πριν ήξερε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις και τα σχέδια των Τούρκων και είχε ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης. Με το ξέσπασμα ης κρίσης, η ΕΥΠ κινητοποίησε κατάλληλα δεκάδες πράκτορές της στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ακόμη και μέσα στα άδυτα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Γνωρίζαμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση των Τούρκων. Η ΕΥΠ κατάφερε και υπέκλεψε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών, στην οποία δίνονταν εντολή να μεταφερθεί ομάδα κρούσης Τούρκων κομάντος από την Κωνσταντινούπολη για να καταλάβει μια από τις νησίδες των Ιμίων.
Υπήρχε όλος ο χρόνος, να αποφύγει η Ελλάδα την ταπείνωση και τα μελλοντικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα. Απλά πράγματα… η μία νησίδα των Ιμίων ήταν αφύλαχτη. Οι Τούρκοι το γνώριζαν και την κατέλαβαν με μια επιχείρηση «αποβίβασης» η οποία ήταν για γέλια. Εάν άκουγαν τον κ. Βασιλικόπουλο, οι Τούρκοι ποτέ δεν θα πατούσαν στα Ίμια. Δεν θα φτάναμε να υποστείλουμε την Σημαία μας, ούτε να λέμε μέσα από το βήμα της Βουλής «ευχαριστώ» στους αμερικάνους.
Επίσης, ολόκληρη η αιχμή του δόρατος του Τουρκικού Στρατού στον Έβρο, η 9η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, η οποία είχε λάβει επιθετική διάταξη και προχώρησε στους χώρους εφόρμησης της, είχε κωλύσει μέσα στα πλημμυρισμένα νερά του Έβρου. Όλα τα άρματα των Τούρκων, βρίσκονταν κάτω από το νερό μέχρι το ύψος του πύργου τους. Η Ελλάδα είχε στρατηγικό και τακτικό πλεονέκτημα ανέλπιστο. Η καλύτερη Ταξιαρχία αρμάτων του Τουρκικού Στρατού, ήταν ακίνητη και έτοιμη να καταστραφεί σε λίγα λεπτά από το Ελληνικό πυροβολικό. Η παρακώλυση της Ταξιαρχίας, έφερε σε τεράστια ταραχή τις Τουρκικές δυνάμεις. Ανατράπηκαν όλα τα επιθετικά τους σχέδια. Η καταστροφή τους σε περίπτωση σύγκρουσης στον Έβρο θα ήταν θέμα ωρών.
Πλήθος άλλα στοιχεία είχε στην διάθεσή του ο Αρχηγός της ΕΥΠ. Η ΕΥΠ είχε ενεργοποιήσει εκατοντάδες πράκτορές της μέσα στα βάθη της Τουρκικής ενδοχώρας. Στρατηγικές γέφυρες, κέντρα διοίκησης, υποδομές, τηλεπικοινωνίες και εκατοντάδες άλλοι στόχοι, ήταν έτοιμοι να καταστραφούν, προκαλώντας πραγματικό χάος στην Τουρκία. Αρκούσε μόνο η εντολή ανάληψης δράσης.
Οι Έλληνες πολιτικοί προϊστάμενοι του κ. Βασιλικόπουλου απαξίωσαν να μιλήσουν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας, τις τόσο κρίσιμες αυτές ώρες. Εάν ο κ. Βασιλικόπουλος εισακούονταν, η τροπή των γεγονότων θα ήταν πολύ διαφορετική. Σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν θα έβγαινε κερδισμένη σε κανένα επίπεδο.
Χάσαμε στα Ίμια τρεις λαμπρούς αξιωματικούς μας, με την πτώση του ελικοπτέρου μας. Πιθανόν το ελικόπτερό μας να καταρρίφθηκε από τους Τούρκους κομάντος στα Ίμια. Η επίσημε εκδοχή ήταν ότι κατέπεσε 1.5 μίλι μακριά από τα Ίμια. Ποτέ δεν είπαν ότι το κράνος ενός πιλότου βρέθηκε μήνες αργότερα στα δίχτυα ενός ψαρά της Καλύμνου δίπλα στις ακτές των Ιμίων. Όσοι γνωρίζουν πως είναι τα κράνη των πιλότων θα βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους…
Μυστηριώδεις Απώλειες
Μετά λίγους μήνες η περιβόητη «ομάδα Καρντάκ» των Τούρκων κομάντος που κατέλαβαν τα Ίμια συμμετείχε σε άσκηση στον Κόλπο της Μαρμαρίδας. Η ομάδα αυτή πήγαινε στις ασκήσεις ως ομάδα πρότυπο υπό τις διαταγές του Τούρκου Ταγματάρχη Ζεκί Σεν. Ο Ζεκί Σεν, ήταν ένας λαμπρός αξιωματικός των Καταδρομών, μέλος της SAT Μονάδος Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας. Ο Ζεκί Σεν ήταν αδειούχος κατά την προαναφερόμενη άσκηση… Η «ομάδα Καρντάκ» απογειώθηκε με ελικόπτερο COUGAR για να εκτελέσει αεραπόβαση. Ξαφνικά σφοδρή έκρηξη καταστρέφει το ελικόπτερο, το πλήρωμα του και την «ομάδα Καρντάκ». Αύτανδρο βυθίζεται στα νερά της Μαρμαρίδας.
Μαζί με τον Σακί Σεν, απουσίαζαν άλλα δύο μέλη της «Ομάδας Καρντάκ». Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι υπήρξε Ελληνικό σαμποτάζ, εκδίκησης για τα Ίμια. Άλλοι ανέφεραν ότι Ελληνικό Μιράζ τους κατέρριψε. Άλλοι ότι Ελληνικό υποβρύχιο έβαλε με το πυροβόλο του και το κατέρριψε.
Η «ομάδα Καρντάκ» διαλύθηκε. Οι δύο παρασημοφορημένοι κομάντος που απουσίαζαν μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες καταδρομών. Ο Αρχηγός τους Ζεκί Σεν, αποσπάστηκε μυστικά στην Γεωργία ως προσωπικό του ΟΗΕ.
Μετά δύο μήνες με διαφορά 3 ημερών, φεύγουν από την ζωή και οι δύο επιζώντες Τούρκοι κομάντος… και οι δύο σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα… Μέσα στο ίδιο έτος, 1996, και οι 12 Τούρκοι κομάντος των Ιμίων, δεν ήταν πλέον στην ζωή… έμεινε μόνο ο Αρχηγός τους.
Τα ίχνη του Ζεκί Σεν χάθηκαν… ώσπου το 2003, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. Στις 6 Μαΐου του 2003, ο Ζεκί Σεν γιόρτασε τα γενέθλια του με την κοπέλα του και τους φίλους του σε γνωστό κλαμπ της Κων/πόλης (LAILA) στην Περιοχή Ορτάκιοϊ (Ortaköy). Την νύχτα των γενεθλίων την πέρασε στο κοντινό ξενοδοχείο "CIRAGAN PALACE HOTEL", παλαιό παλάτι του Σουλτάνου.
Την επόμενη μέρα, το μεσημέρι στις 3.30 μ.μ., ο Ζεκί Σεν πήγε στην πλατεία Ταξίμ και μπήκε στο McDonald και αγόρασε ένα χάμπουργκερ. Μόλις βγήκε από το φαστ φουντ, δέχθηκε την επίθεση τριών νεαρών, οι οποίοι τον κατακρεούργησαν με μαχαίρια και διέφυγαν στα στενά σοκάκια της Πόλης…
Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια για τον χαμό της «ομάδας Καρντάκ»…
Ούτε και εμείς δεν θα την μάθουμε ποτέ… Θεία Δίκη; Ή μήπως η ίδια η Τουρκία είχε λόγους να τους κλείσει το στόμα; Τότε γιατί τους παρασημοφόρησε; Λέτε να αληθεύουν τα όσα έγραψαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι…;»
Όμηρος Φωτιάδης

Read more...

ΣΑΠΙΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΜΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ


Ακούσαμε ότι σε ένα γνωστό τζαμί στην Ξάνθη συζητιέται με μεγάλο καμάρι (!!) ο ξυλοδαρμός ενός Πομάκου από την Ξάνθη στην Τουρκία.Ο Πομάκος αυτός ταξίδεψε πρόσφατα στην Τουρκία και όταν κάποιοι υπεύθυνοι τον ρώτησαν τι καταγωγής είναι, αυτός τους απάντησε: Πομάκος. Τότε οι Τούρκοι τον χτύπησαν και ο συμπατριώτης μας έπεσε στο έδαφος.

Οι Τούρκοι τον σηκώσανε και τον ξαναρωτήσανε τι καταγωγής είναι. Ο δυστυχής άνθρωπος με τον φόβο που είχε, σκέφτηκε πως αν απαντήσει ότι είναι μουσουλμάνος θα τον αφήσουν να φύγει. ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Τον ξαναχτυπήσανε και ο άνθρωπος έπεσε πάλι στο έδαφος. Αφού σηκώθηκε με τα χίλια ζόρια τότε οι "κύριοι" αυτοί του λένε ότι όποτε θα ερωτηθεί ποιάς καταγωγής είναι, να απαντάει ότι είναι τούρκος.Δυστυχώς δεν μπορούμε να αναφέρουμε το όνομα του ανθρώπου αυτού (αρκετό ξύλο έφαγε από τους Τούρκους της ...μητέρας - πατρίδας ΤΟΥΣ).Στην Ζαγάλισα μέρα - παρά μέρα μας καταγγέλουν αρκετοί Πομάκοι παρόμοια περιστατικά. Δυστυχώς στον 21ο αιώνα γίνονται συνέχεια τέτοια πράγματα. Γι' αυτό πρέπει να ενωθούμε, να υψώσουμε τα κεφάλια μας και να φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΜΑΚΟΙ".Δεν φοβόμαστε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία τους.
Εφημ. "Ζαγάλισα"

Read more...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ


Του Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρου, Υποψηφίου Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το περίφημο «Σχέδιο Κίσσινγκερ» ή «Σχέδιο για τη Δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Μεσογείου (Η.Π.Α.Μ)», πρωτοδιατυπώθηκε από τον γνωστό Αμερικανοεβραίο Υπουργό Εξωτερικών πριν τριάντα περίπου χρόνια.

Γνωστός θαμμώνας των λεσχών της διεθνούς παρασκηνιακής πολιτικής, ο Κίσσινγκερ λέγεται ότι διατύπωσε ένα σχέδιο που ήδη από το 1950 είχε περάσει από την επεξεργασία της γνωστής ομάδας Μπίλντεμπεργκ. Η ομάδα αυτή, που για πολλούς μελετητές αποτελεί ένα είδος «παγκόσμιας υπερκυβέρνησης», θεωρείται ο βασικός φορέας πραγματοποίησης του εν λόγω σχεδίου.

Η έγκριση της ΕΣΣΔ και μετέπειτα της Ρωσίας, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του.

Η ενεργός συμμετοχή της εξάλλου αποτελούσε βασικό πρόκριμα για την έναρξή του. Έτσι σήμερα η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρείται ότι λαμβάνει άμεσα μέρος σε αυτό. Περισσότερο ακόμη δε δια της συμφωνίας συνεργασίας και μερικής συμμετοχής της στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που υπογράφηκε πρόσφατα.

Περιληπτικά το επονομαζόμενο σχέδιο Κίσσινγκερ προβλέπει τη λύση των προβλημάτων της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, με τη δημιουργία μίας συνομοσπονδίας κρατών, των επονομαζομένων «Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Μεσογείου».

Οι ΗΠΑ και η Ρωσική Ομοσπονδία, επιδιώκοντας την προστασία των ζωτικών συμφερόντων τους στην περιοχή (πετρέλαια, φυσικό αέριο, Στενά Βοσπόρου και Σουέζ, ελεύθερη πρόσβαση στον Ινδικό Ωκεανό, αντιμετώπιση Ισλαμισμού και εθνικισμών, αντιμετώπιση επικίνδυνων κρατών τύπου Ιράκ, ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κοινωνικές επαναστάσεις, αποσταθεροποίηση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, εξασφάλιση άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών, διασφάλιση του εμπορίου τους), προσπαθούν να πετύχουν τη δημιουργία αυτής της συνομοσπονδίας. Με την ενοποίησή τους, τα κράτη θα εκχωρήσουν την εξουσία τους σε ζωτικούς τομείς (άμυνα, ασφάλεια, οικονομία, εξωτερική πολιτική) σε κεντρικά όργανα, εύκολα ελεγχόμενα από τις θεωρούμενες μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσική Ομοσπονδία).

Συγχρόνως ένα κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που είναι ήδη ενταγμένο σε αυτή ή θεωρείται πεδίο μελλοντικής διεύρυνσης (Βαλκάνια), θα αποκοπεί ή θα αποτελέσει τμήμα μίας «χαλαρά συνδεόμενης» με αυτή πτέρυγας που θα εκτείνεται προς ανατολάς. Και στις δύο περιπτώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δεχθεί πλήγμα, είτε με έναν ακρωτηριασμό του νοτίου τμήματός της, είτε διότι θα υποχρεωθεί σε χαλαρή ενσωμάτωση και των προβληματικών κρατών της Μέσης Ανατολής.

Για να πραγματοποιηθούν όμως τα παραπάνω, απαιτείται κατ΄αρχάς η αποδυνάμωση και διάσπαση των κρατών της ευρύτερης περιοχής. Η διάσπαση θα οδηγήσει γρήγορα στην ανάγκη σύμπτυξης ευρύτερης πολιτικής και θεσμικής συνεργασίας που θα εξελιχθεί σε συγκρότηση συνομοσπονδίας. Η επιμέρους εξασθένιση των «κρατιδίων», θα τα υπάγει άμεσα στον έλεγχο των υπερδυνάμεων και θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας «υπεραγοράς», από την Αδριατική ως την Κασπία και από τον Δούναβη, μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα.

Πρέπει να επισημανθεί στο σημείο αυτό, ότι η τελική διαμόρφωση της περιοχής που θα προκύψει από την προώθηση του σχεδίου, δεν είναι γνωστή επακριβώς ούτε στους ίδιους τους αρχιτέκτονές του. Πολλοί παράγοντες, όπως οι αντιδράσεις των λαών, οι καθυστερήσεις και οι εσωτερικοί «διακανονισμοί», το επηρρεάζουν άμεσα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται το 1989. Τότε προέβλεπε αρχικά τον διακανονισμό του προβλήματος Ισραήλ-Παλαιστινίων. Το Ισραήλ έπρεπε και αυτό να «διασπασθεί». Ο στόχος παραλίγο να πραγματοποιηθεί πρόσφατα. Απρόβλεπτοι όμως παράγοντες, όπως η δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν, οι αντιδράσεις της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος Λικούντ και οι αντιθέσεις για την τύχη της Ιερουσαλήμ το φρέναραν. Σήμερα η χαλαρή αντίδραση των μεγάλων δυνάμεων στη βάρβαρη βία των δύο πλευρών πιστεύεται ότι θα οδηγήσει σύντομα στο ποθητό αποτέλεσμα. Είναι λογικό και ευκταίο οι δύο λαοί θα κουραστούν και θα επέλθει μεταξύ τους συμφωνία, έστω και αν αυτή είναι μέρος ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου.

Η δεύτερη φάση, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, προέβλεπε διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. Ο στόχος ήδη επετεύχθει. Δεν χρειάζεται να σημειωθεί κάτι άλλο επ΄αυτού, πέραν του ότι η τελευταία συμφωνία Σερβίας-Μαυροβουνίου εξάλειψε ακόμη και την ονομασία Γιουγκοσλαβία.

Η Τρίτη φάση θεωρείται ότι προωθεί την ομοσπονδοποίηση της Κύπρου (αφού πρώτα έχει διασπασθεί σε δύο «κρατίδια»). Και η συγκεκριμένη φάση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή.

Εδώ όμως αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται περισσότερο ενδιαφέροντα : Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το σχέδιο, στην αρχική του μορφή προέβλεπε ακόμη:

Αυτονόμηση Κρήτης, Δωδεκανήσων, νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και Δυτικής Μικράς Ασίας.

Αυτονόμηση της Ανατολικής, της Δυτικής Θράκης και της Νοτίου Βουλγαρίας.

Αυτονόμηση του Κουρδιστάν και ίσως του Πόντου

Διάσπαση του Ιράκ (που έχει ήδη πραγματοποιηθεί).

Ειρήνευση στην περιοχή του Λιβάνου και του Γκολάν (που έχει ήδη πραγματοποιηθεί).

Αποσταθεροποίηση της Συρίας μακροπρόθεσμα.

Ήδη από το 1989, είχε αποκαλυφθεί, ότι η άμβλυνση των ελληνοτουρκικών διαφορών θα έχει ως μακροπρόθεσμους στόχους :

Την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αιγαίου.

Την αποστρατιωτικοποίηση Ίμβρου και Τενέδου.

Την αποστρατιωτικοποίηση των Τουρκικών ακτών της Μικράς Ασίας, μέχρι εκεί, που όπως λένε, δεν φτάνει πιο πέρα.

Την ίδρυση ελληνοτουρκικών επιχειρήσεων (τουριστικών, πετρελαϊκών, εμπορικών, βιομηχανικών) και την ίδρυση ζώνης ελεύθερου εμπορίου στο Αιγαίο και στις Μικρασιατικές ακτές μεταξύ των δύο κρατών, στα πλαίσια μίας μικτής ζώνης κυριαρχίας, που θα εξελιχθεί σε αυτόνομο «κρατίδιο-μαξιλάρι» των τοπικών διενέξεων, διεθνούς επιρροής και ελεγχόμενο από τον ΟΗΕ.

Τα προαναφερθέντα βεβαίως προϋποθέτουν τη δημιουργία του ήδη καλλιεργηθέντος κλίματος φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Ως αφετηρία υπήρξαν οι περίφημοι σεισμοί. Σήμερα μιλάμε για διάλογο εφ΄όλης της ύλης, υπό την επιρροή που ενεργούν τα ΜΜΕ και στους δύο λαούς.

Θεωρώ δεδομένο ότι τα παρασκήνια της Διεθνούς πολιτικής πλάθουν στόχους και σχεδιασμούς προοπτικής τουλάχιστον πενήντα ετών. Οι «ΗΠΑΜ», όπως προανέφερα, θα αποτελέσουν μάλλον την αυτόνομη πτέρυγα μίας αδύναμης Ευρωπαϊκής Ένωσης με επέκταση προς ανατολάς. Το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο για τους υποστηρικτές της έννοιας κράτος-έθνος, τους πατριώτες και τους ηγέτες κοινωνικών κινημάτων, αν όλοι οι προαναφερθέντες σχεδιασμοί είναι αληθινοί. Οι μεγάλες δυνάμεις που δεν ήθελαν, ούτε θέλουν να εξαπολύσουν αυτοκαταστροφικούς πολέμους η μια εναντίον της άλλης, επέλεξαν την οδό του τεμαχισμού των κρατών μέσω πολέμων ήπιας έντασης και ανάγκης για ειρήνη και καλή ζωή. «Διαίρει και βασίλευε», είναι ο βασικός άξονας της πολιτικής τους. Ο άλλος είναι η τακτική PANDORA';S BOX. Το περιτύλιγμα όμορφο : Ειρήνη, ευημερία της μεσαίας τάξης, καλοπέραση, ανατροπή απηρχαιωμένων θεσμών, δημοκρατία, νέα προοδευτική ηθική. Θα ήταν ευχής έργο και το περιεχόμενο να είχε ίδια χροιά. Αντ΄αυτού όμως μάλλον θα υπάρξει πολιτιστική ισοπέδωση, εξαθλίωση των φτωχών ανθρώπων, άκρατος φιλελευθερισμός, αποικιοκρατική εκμετάλλευση, στέρηση της ελευθερίας, απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας, εξάρτηση, ψευδής αυτονομία. Μοναδική ελπίδα είναι η αντίσταση των κρατών (που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές τροποποιήσεις τους σχεδιαστές) και η καθυστέρηση εφαρμογής του σχεδίου, εξαιτίας εσωτερικών ανταγωνισμών στους ηγετικούς κύκλους των ΗΠΑ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας που καθοδηγούν τις τύχες του κόσμου και της «παγκοσμιοποίησης».

Η επιδίωξη της ειρήνης είναι κοινός στόχος όλων των ανθρώπων. Ο Θεός να φωτίσει τους οραματιστές τέτοιων μεγαλόπνοων σχεδίων, ώστε ακόμη και αν πραγματοποιηθούν να εξαλείψουν όλες τις επικίνδυνες συνέπειές τους.

Τελικά, όλοι είμαστε συγχρόνως σχεδιαστές και αντικείμενο των σχεδίων αυτών. Στο χέρι μας είναι να τα αλλάξουμε ...; ...;..

ΠΗΓΗ: http://www.elesme.gr/elesmegr/main.htm

Read more...

Μια ματιά στα τουρκικά βιβλία Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού


Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις "προοδευτικές" προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία - και ξεχνάει το κρυφό σχολειό - το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονας διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:

* Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
* Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
* Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
* Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.

Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά πουβρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».
Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερασυστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης.
Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα«Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμεραδιδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!
Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες,Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.
Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία...
Από Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης

Read more...

H στρατηγική του ΡΚΚ για τη δημιουργία κουρδικού κράτους


Σήμερα, θα σας αποκαλύψω τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το ΡΚΚ για τη δημιουργία κουρδικού κράτους, μέσω της επιχειρούμενης πολιτικοποίησης του αγώνα του.
Όταν διάβασα τις πληροφορίες που θα δείτε παρακάτω, πληροφορίες που προέρχονται από πολύ σημαντικές πηγές, ήρθε στο νου μου το άρθρο 3 του συντάγματος που λέει «Το τουρκικό κράτος, η τουρκική πατρίδα και το τουρκικό έθνος, είναι μία αδιάσπαστη ενότητα. Και η γλώσσα αυτού τα τουρκικά» και τότε σκέφθηκα πόσο καλοσχεδιασμένος είναι ο πολιτικός κίνδυνος που έχει να...αντιμετωπίσει η Τουρκία.
Με βάση τις πληροφορίες που εξασφάλισα, η στρατηγική του ΡΚΚ σε γενικές γραμμές είναι η εξής:


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
• Τα μέλη της οργάνωσης εκτός από ιδεολογική και πολιτική εκπαίδευση θα εκπαιδεύονται και στον στρατιωτικό, επαγγελματικό και τεχνικό τομέα.
• Στην κουρδική νεολαία θα παρέχεται εκπαίδευση στην κουρδική γλώσσα και θα γίνονται μαθήματα για τον κουρδικό πολιτισμό.
• Θα ιδρυθούν σχολεία και πανεπιστήμια πρώτα στο εξωτερικό και στη συνέχεια στο εσωτερικό της Τουρκίας.
• Θα ιδρυθούν κουρδικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί. Στο εξωτερικό και στην Τουρκία.
• Θα διοργανωθούν συνέδρια κουρδικής γλώσσας και θα ιδρυθούν επιστημονικοί και εκπαιδευτικοί φορείς για την διάδοση της κουρδικής γλώσσας.
• Η κουρδική γλώσσα θα χρησιμοποιηθεί σαν το πιο σημαντικό όχημα για την εθνική συνειδητοποίηση των κουρδικών πληθυσμών.
• Θα υποστηριχθούν και θα οργανωθούν οι κουρδικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παραγωγές.
• Θα επανασχεδιασθούν και θα πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των Κουρδικών Ινστιτούτων και των Κέντρων Κουρδικού Πολιτισμού.
• Θα ιδρυθεί Εθνική Κουρδική Βιβλιοθήκη.
• Θα δοθεί βαρύτητα στην εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης που έχουν εμπειρία στον ένοπλο αντάρτικο αγώνα και είναι άπειροι στους άλλους τομείς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
• Η πολιτική δράση δεν θα απευθύνετε μόνο στον κουρδικό λαό, αλλά σε όλες τις άλλες εθνικές ομάδες που κατοικούν στην Τουρκία. Αυτό θα γίνει με βάση κατάλληλο πρόγραμμα και πολιτικό σχεδιασμό.
• Θα γίνει ήπια προσέγγιση των κούρδων πολιτοφυλάκων με στόχο την πρόσδεσή τους στην οργάνωση.
• Θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν και οι άλλοι κουρδικοί πολιτικοί πόλοι κάτω από μία κοινή πολιτική στέγη. Θα επιδιωχθεί η κοινή οργάνωση και η κοινή κάθοδος στις επόμενες εκλογές.
• Θα επιδιωχθεί ο έλεγχος της δράσης των δημάρχων που εκλέχτηκαν με το HADEP.
• Για την εξοικονομήσει πόρων, θα μειωθούν τα έξοδα κατά 30% και θα αυξηθούν τα έσοδα κατά 30%. Γι’ αυτό θα αυξηθεί η μηνιαία εισφορά των κεφαλαιούχων προς την οργάνωση.
• Θα υποστηριχθεί η επιστροφή των προσφύγων στα χωριά τους, ενώ θα επιδιωχθεί η παραμονή και η επί τόπου πολιτική οργάνωση αυτών που έχουν καταφύγει σε ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
• Το ΡΚΚ θα υλοποιήσει σχέδια δράσης στο εξωτερικό σε όλους τους τομείς που εξυπηρετούν τους σκοπούς του.
• Θα δοθεί βαρύτητα στις διπλωματικές επαφές και προσπάθειες που γίνονται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Θα υπάρχει θετική ανταπόκριση σε κινήσεις προσέγγισης προς το ΡΚΚ χωρών, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, που έπαιξαν κύριο ρόλο στη σύλληψη και παράδοση του Α. Οτσαλάν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
• Θα ιδρυθεί κουρδικών συμφερόντων τράπεζα, με σκοπό την συγκέντρωση των κεφαλαίων των απανταχού κούρδων επιχειρηματιών. Θα υποστηριχθεί η επενδυτική δραστηριότητα τους και στις χώρες που βρίσκονται και στο Κουρδιστάν.
• Θα επιδιωχθεί ο γενικός οικονομικός σχεδιασμός της κουρδικής οικονομίας. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί στο Παρίσι την 14 0κτώβρη Κουρδικό Οικονομικό Συνέδριο και πρόκειται να συγκροτηθεί Κουρδικό Οικονομικό Συμβούλιο το οποίο:
1. θα εκτιμήσει την παρούσα κατάσταση της κουρδικής οικονομίας
2. θα σχεδιάσει την μελλοντική συγκρότηση και δομή της κουρδικής οικονομίας
3. θα σχεδιάσει προγράμματα :
4. επιστροφής των προσφύγων στα χωριά τους,
5. υποστήριξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας οικονομικής ανάπτυξης του Κουρδιστάν
6. δημιουργίας Εμπορικών Κέντρων σε κατάλληλες περιοχές
7. υποστήριξης του διασυνοριακού εμπορίου

ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
1. θα αναδιοργανωθούν οι δυνάμεις του Στρατού Λαϊκής Άμυνας
2. θα στρατολογηθούν κατάλληλα στελέχη
3. θα αποστρατευθούν όσοι δεν είναι κατάλληλοι για το Στρατό Λαϊκής Άμυνας.

Μετά από όλα αυτά που αναφέρθηκαν δεν χρειάζεται να κάνει κανείς οποιοδήποτε σχολιασμό. Στο προσκήνιο υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα Όλοι όσοι πιστεύουμε στο τρίτο άρθρο του συντάγματός μας που αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου, πολίτες και φορείς, πρέπει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα χωρίς να χάνουμε καιρό.
Έχουμε απέναντί μας έναν εχθρό που δεν έχει καταθέσει τα όπλα και προσπαθεί να μας διαμελίσει με την πολιτική.

Read more...

Oι Εβραίοι των ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με αντίποινα μέσω του ΡΚΚ


Μετά τα σκληρά λόγια του Ερντογάν προς τον Σιμόν Πέρες και την "ιστορική" αποχώρησή του από το πάνελ του Νταβός, ο David Harris, πρόεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee) που είναι ένας από τους ισχυρότερους εβραϊκούς οργανισμούς στις ΗΠΑ, έστειλε προσωπική επιστολή στον Τούρκο πρωθυπουργό, στην οποία αφήνει αιχμές για αντίποινα του εβραϊκού παράγοντα προς την Τουρκία.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Αξιότιμε κ. Ερντογάν
Σας στέλνω αυτή την επιστολή ως φίλος. Αυτή η έκρηξη εναντίον του Ισραήλ μου δημιουργεί ανησυχίες. Αυτά που είδα και άκουσα τις τελευταίες εβδομάδες με έχουν σοκάρει. Οι εχθρικές συμπεριφορές απέναντι στο Ισραήλ και...
οι φόβοι και επιφυλάξεις που έχουν προκαλέσει στην εβραϊκή κοινότητα αποτελούν αιτία σκεπτικισμού σε σχέση με το τί μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ακόμα και στην περίπτωση που όλα αυτά προέρχονταν από το "πεζοδρόμιο" και από τους ακραίους κύκλους θα ήσαν ανησυχητικά, όμως τώρα βλέπουμε ότι προέρχονται από πολύ βαθεία και μάλιστα από την κορυφή του κράτους. Ανάμεσα σε αυτές τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές τη μεγαλύτερη ένταση είχε η δική σας συμπεριφορά, η δική σας φωνή, την οποία μάλιστα την υψώσατε για να επιτεθείτε στο Ισραήλ. Η συμπεριφορά σας δεν ήταν μόνο κακόπιστη, ήταν και εκτός πραγματικότητας.
Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ
Χαρακτηρίσατε την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στη Γάζα ως "σφαγή" και ως "ανθρωπιστικό έγκλημα". Επίσης είπατε ότι το Ισραήλ προετοιμάζει το ίδιο την καταστροφή του με βάση τη θεία δίκη. Τα λόγια αυτά είναι προκλητικά και εκτός πραγματικότητας. Εγκαταλείποντας εξοργισμένος το πάνελ, δεν προσβάλατε μόνον την Περές, προσβάλατε και κηλιδώσατε και την εικόνα της ίδια της Τουρκίας. Ίσως να έχει αυξηθεί η δημοτικότητά σας στους δρόμους της Τουρκίας, όμως, με αυτή σας τη στάση, δεν προσφέρατε υπηρεσίες στη χώρα σας. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τί κάνει η Τουρκία όταν τα συμφέροντά της τίθενται σε κίνδυνο. Το 1974, όταν είδε ότι η Κύπρος είναι πιθανόν να ενωθεί με την Ελλάδα, έστειλε αμέσως στρατεύματα. Δεν εφάρμοσε ποτέ τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Τώρα όμως μας λέτε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να περάσει την πόρτα του ΟΗΕ αν δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις του. Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά τί θα πεί τρομοκρατία. Ευλόγως τίθεται το ερώτημα, η Τουρκία σκέφτηκε ποτέ να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το ΡΚΚ.
Είναι εύκολο να λές σε μια χώρα που είναι δέκα φορές μικρότερη και με 38 φορές λιγότερο πληθυσμό τί πρέπει να κάνει. Η Τουρκία που θαυμάζω πρέπει να εγκαταλείψει τις συμμαχίες με συνεταίρους όπως το Ιράν και η Χαμάς.
David Harris
Πρόεδρος της American Jewish Committee

Read more...

Συνεχίζει τις αθλιότητες στη Θράκη η Άγκυρα


ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
Ενέδωσε στους γνωστούς σκληροπυρηνικούς ο Τσετίν Μάντατζη

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην χθεσινή συνεδρίαση της ανώτατης συμβουλευτικής επιτροπής στα γραφεία της «τουρκικής νεολαίας» που κράτησε πάνω από τρεις ώρες.

Ο Τσετίν Μάντατζη ενώ δήλωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία της συμβουλευτικής γιατί το ΠΑΣΟΚ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «τουρκικής μειονότητας», τον πιέζει να ανασκευάσει ειδάλλως κρέμεται από πάνω του ο πέλεκυς της διαγραφής, αναγκάστηκε να δεχθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο τις θέσεις των σκληροπυρηνικών της μειονότητας.
Οι παλιοί πολιτευτάδες και οι δύο ψευτομουφτήδες έθεσαν ωμά το...θέμα της στήριξης και του πολιτικού του μέλλοντος, θέλοντας να περάσει στον κόσμο η αίσθηση ότι κανείς βουλευτής δεν έχει μέλλον με κανένα κόμμα αν δεν δηλώνει ότι είναι Τούρκος και δεν συνυπογράφει σε αυτά που δήλωσε πρόσφατα ο κ. Μάντατζη. «Τους βουλευτές που εκλέγουν τα κόμματα θα τους ελέγχουμε εμείς» δήλωσαν οι γνωστοί της σύναξης διά στόματος των ψευτομουφτήδων που σημαίνει ότι στην πρόσφατη συνάντηση στην Άγκυρα και στο παρασκήνιο του Σαββατοκύριακου πήραν την εντολή να ακολουθήσουν σκληρή πολιτική, στα ζητήματα της μειονότητας με τις παρεμβάσεις της Τουρκίας.
Επέρχεται ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ με τους δύο βουλευτές του να τραβούν το σχοινί, αφού η χθεσινή απόφαση φέρνει τον Μάντατζη να συνεχίζει να είναι πρόεδρος μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου με διάδοχό του τον κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, που αποδέχθηκε τελικά τα αιτήματα της συμβουλευτικής. Θεώρησαν ότι θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα η παραίτηση του κ. Μάντατζη από την συμβουλευτική και κάνοντας την εκτίμηση ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμο κόμμα για να προχωρήσει στις διαγραφές», τεντώνουν το σκοινί της αντιπαράθεσης. Δύσκολη η απόφαση για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Πάντως ανοίγεται μία νέα περίοδος που μερικοί εκτιμούν ότι στις επόμενες εκλογές θα πάμε για ανεξάρτητο κόμμα στη μειονότητα.
Δήμος Μπακιρτζάκης-ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Read more...

Επιστολή - καταπέλτης Κύπριου ευρωβουλευτή σε Ερντογάν


Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης απηύθυνε επιστολή προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη για τις εγκληματικές πράξεις του τουρκικού στρατού.
Με αφορμή την πρόσφατη λογομαχία του Τ. Ερντογάν με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες στο Νταβός της Ελβετίας, ο Μ. Ματσάκης του αναφέρει ότι...έχει δίκαιο να είναι «τόσο αγανακτισμένος για τη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ πριν μερικές εβδομάδες», προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει «πολύ μικρή μνήμη, όταν πρόκειται για πράξεις του στρατού της Τουρκίας, εναντίον αθώων ανθρώπων τα πρόσφατα χρόνια».
Ακολούθως, του υπενθυμίζει τις στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, το Ιράκ και στα κουρδικά χωριά στη νοτιοανατολική Τουρκία. Χαρακτηριστικά, ο Μ. Ματσάκης αναφέρει:

«Αυτές οι στρατιωτικές πράξεις είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς αθώων ανθρώπων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Κατ’ ακρίβεια ο αριθμός των θυμάτων αυτών των επιθέσεων είναι πολλαπλάσιος από τον αριθμό των θυμάτων, νεκρών και τραυματιών, στη Γάζα. Για να μην αναφέρω τον τεράστιο όλεθρο και την καταστροφή που προκλήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις στις πόλεις, σε χιλιάδες κουρδικά χωριά και στο περιβάλλον».
Τέλος, ο Κύπριος ευρωβουλευτής καλεί τον Τ. Ερντογάν να ζητήσει συγνώμη για τις εγκληματικές πράξεις του τουρκικού στρατού συμπληρώνοντας ότι εάν δεν το κάνει αυτό «τότε αυτοί, που γνωρίζουν την πραγματική αλήθεια, θα θεωρήσουν ότι παίζει παιγνίδια με τα μέσα για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία».
(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Read more...

Χαριστήκαμε στους εγκληματίες


ΤΗΣ ΑΝΤΡΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ
Θύτες και θύματα της τουρκικής θηριωδίας περιέγραψαν όλα αυτά τα χρόνια, βιασμούς ανήμπορων γυναικών, εγκλήματα και εκτελέσεις αμάχων κατά τη διάρκεια της μαύρης τραγωδίας της τουρκικής εισβολής. Μπορεί το μαρτυρικό υλικό των καταθέσεων ανθρώπων που έζησαν την τουρκική θηριωδία να αποτέλεσε ουσιαστικό κομμάτι των δύο προσφυγών που κατέθεσε η Κυπριακή Δημοκρατία εναντίον της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με αποτέλεσμα η Τουρκία να καταδικαστεί κατ’ επανάληψη για τις ωμότητες εις βάρος Ελληνοκυπρίων προσφύγων, αλλά οι μαρτυρίες, περιλαμβανομένου και των Τούρκων, οι οποίοι έχουν ομολογήσει για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι...στιγμής σωστά, σύμφωνα με τον πρώην δικαστή του ΕΔΑΔ, Λουκή Λουκαΐδη και 35 χρόνια μετά τη τραγωδία παραμένουμε χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ο πρώην δικαστής ανέφερε στη «Σ» ότι όλες αυτές τις μαρτυρίες μπορούσε και μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να τις εκμεταλλευτεί εναντίον της Τουρκίας, πράγμα το οποίο αδίκως δεν υφίσταται. «Έπρεπε ο εκάστοτε Γενικός Εισαγγελέας να προωθήσει τα ζητήματα αυτά», δήλωσε ο κ. Λουκαΐδης, προσθέτοντας ότι μπορούμε να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να καταγγείλουμε την Τουρκία για έγκλημα γενοκτονίας, το οποίο δεν παραγράφεται, παραθέτοντας ως στοιχεία όλες τις υπάρχουσες μαρτυρίες! Ο όρος γενοκτονία περικλείει το θάνατο, τις μαζικές εκτελέσεις και δολοφονίες, αν και στο νομικό της ορισμό υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως η πρόκληση μονίμων βλαβών σε μέλη της υπό διωγμόν ομάδας. Ο πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ τονίζει ότι αν και η Τουρκία δεν αποδέχεται τη γενική δικαιοδοσία του δικαστηρίου της Χάγης, ωστόσο στις 31 Ιουλίου 1950 επικύρωσε τη συνθήκη της γενοκτονίας. «Άρα μια προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης είναι εφικτή», καταλήγει ο κ. Λουκαΐδης.

Αξιοποιήσιμες μαρτυρίες
Εκατοντάδες φρικιαστικές μαρτυρίες που ξεθάβονται από βιβλία και συρτάρια τις τελευταίες ημέρες προκαλούν εκ νέου αισθήματα οργής για τα εγκλήματα που διέπραξε ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο. Προκαλούν, όμως, και ντροπή, αφού η δικαίωση όλων των ψυχών που υπέφεραν και υποφέρουν ακόμα από την τουρκική βαρβαρότητα δεν έχει μέχρι στιγμής επέλθει! 250 βασανισμένες ψυχές βρήκαν το κουράγιο να εξιστορήσουν τα όσα τραυματικά και απίστευτα έζησαν δίνοντας καταθέσεις στην Κυπριακή Αστυνομία αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους. Ωμότητες, που διέπραξε ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο, στη διάρκεια της εισβολής του 1974, σε βάρος γυναικοπαίδων, δείχνουν το μέγεθος της τουρκικής βαρβαρότητας. Οι καταθέσεις φυλάσσονται αυτή τη στιγμή στα αρχεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ). Στις καταθέσεις καταγράφονται πλήρη στοιχεία των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, καθώς επίσης λεπτομέρειες για τον τόπο διάπραξης των εγκλημάτων.
Συγκλονισμό προκαλεί κατάθεση 66χρονης, που μιλά για τη δολοφονία νεαρής μητέρας. «Επρόσεξα ότι πάνω στο νεκρόν σώμαν της Σ.Π., 26 χρονών, ελαχταρούσεν ολογαίματη η κορούδα της, ονόματι Μαρία, ηλικίας 13 μόλις μηνών. Η Μαρία έκλαιγεν και έγλειφεν τα αίματα της μητέρας της. Εγώ τότε έπιασα το μωρόν και το επήγα στο σπίτιν μου και το έλουσα και του εφόρεσα καθαρά ρούχα», περιγράφει 66χρονη γυναίκα από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Τη βίασαν μπροστά στο γιο της
Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή νεαρής γυναίκας από χωριό της επαρχίας Κερύνειας, η οποία περιγράφει το βιασμό της, παρουσία του γιου της: «Είμαι παντρεμένη και έχω 6 παιδιά ηλικίας 7-16 χρονών. Μέσα στο σπίτι μας ήλθαν 4 στρατιώτες Τούρκοι, οι τρεις ήταν Τουρκοκύπριοι και ο άλλος εκ Τουρκίας. Μόλις μπήκαν μέσα, ο άντρας μου παραδόθηκε κι επήρε τα μωρά κι εβγήκε έξω, αλλά εμέναν ο Τούρκος εκ Τουρκίας δεν με άφηνεν να βγω έξω, αλλά με εκτύπησεν με το όπλον μέσα στα πλευρά και με έσπρωξεν προς το κρεβάτι. Εγώ, όταν επροσπαθούσε να βγάλει την κιλότταν μου, εφοβήθηκα και έκλαιγα και τον παρακαλούσα να σταματήσει. Μετά με έβγαλεν έξω και με εκρατούσεν σφικτά μέχρι την...(τοποθεσία) και επίσης ο γιος μου Ι. μάς ακολουθούσεν. Εκεί κοντά, μέσα στον δρόμον με εβίασεν όρθιος, παρουσία του γιου μου».

Ομαδικοί βιασμοί
Οι Τούρκοι εισβολείς δεν δίστασαν να παραβιάσουν και να κακοποιήσουν ομαδικά γυναίκες που δεν έφταιξαν σε τίποτε, φερόμενοι απάνθρωπα και αισχρότατα. Αποσπάσματα καταθέσεων γυναικών αναφέρουν: «Μόλις έφυγαν οι άνδρες, άρχισαν να χωρίζουν νεαρές κοπέλες και να τες παίρνουν σε απόμερα δωμάτια και να τις βιάζουν. Οι κοπέλες, ενώ επήγαιναν έκλαιγαν, ως και όταν επέστρεφαν». (Αφήγηση γυναίκας από χωριό της Λευκωσίας)
«Την 17ην Αυγούστου, ενώ ήμουν με τες άλλες γυναίκες, ήρθεν ένας Τούρκος εκ Τουρκίας, με ετράβηξεν με βίαν και με επήρεν σ’ έναν μικρόν δωμάτιον. Ματαίως εγώ και η μητέρα μου επροσπαθήσαμεν να αντισταθούμεν. Μόλις με έβαλεν εις το δωμάτιον, επειδή εγώ δεν εξιντυνόμουν, άρχισεν να με κτυπά στο πρόσωπον και στα χέρια. Ακολούθως μού έβγαλεν ο ίδιος τα ρούχα μου και με την απειλήν του όπλου του με εβίασεν. Την ίδιαν ώραν που με επήραν εμέναν, επήραν και τις αδελφές μου, τις έβαλαν σε χωριστά δωμάτια και τις εβίασαν». (Aφήγηση γυναίκας από χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου).
Ούτε μικρά παιδιά δεν λυπήθηκαν οι βάρβαροι! Δεκατετράχρονη από χωριό της επαρχίας Κερύνειας αφηγείται:
«…Με έπιασεν ένας Τούρκος στρατιώτης και με έβγαλεν έξω από την αποθήκην, μέσα στα χωράφια και με εβίασεν μιαν φοράν με τα μάτια και τα χέρια δεμένα με ρούχα. Σήμερα το πρωί ένας άλλος Τούρκος στρατιώτης με επήρεν μέσα σε μιαν μάντραν, που είναι κοντά στην αποθήκη, και με εβίασεν και αυτός. Το απόγευμα ένας Τούρκος στρατιώτης, που νομίζω ότι είναι ο ίδιος ο πρωινός, με επήρεν ξανά στην μάντραν και με εβίασεν και πάλι».

«Διαταγή: Εκτελέστε τους αιχμαλώτους», του Ρόνι Αλασόρ
Το βιβλίο του Ρόνι Αλασόρ έφερε στην επικαιρότητα ο καθηγητής Γιαλτσίν Κιουτσούκ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για το «φίλο» του Αττίλα Ολγκάτς, ο οποίος ομολόγησε κυνικά ότι σκότωσε 10 Ελληνοκύπριους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Ακολουθούν συγκλονιστικά αποσπάσματα από το βιβλίο που έχει ως τίτλο «Διαταγή: Εκτελέστε τους αιχμαλώτους». Σφαγές αμάχων, εκτελέσεις αιχμαλώτων και κάθε είδους αισχρότητες περιγράφουν σε μαρτυρίες τους βετεράνοι του τουρκικού στρατού.
Μία απ’ αυτές αναφέρει:
«Ο “δικός” μου ήταν ένας ξανθός σγουρομάλλης νεαρός με γαλάζια μάτια. Αν και πριν από λίγο είδε τον άλλο συγχωριανό του να πεθαίνει, δεν ήταν καθόλου ταραγμένος. Τον πήρα και τον πήγα λίγα μέτρα πιο εκεί. Ήμουν σε αδιέξοδο και σε αμηχανία. Ο αξιωματικός περίμενε να μας δει να γινόμαστε εκτελεστές. Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Όμως, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούσα να τον σκοτώσω εν ψυχρώ. Έψαχνα μια δικαιολογία για να τον σκοτώσω. Τον κοίταξα στα μάτια και τον ρώτησα “Γίνεσαι μουσουλμάνος;” Εκείνος στεκόταν όρθιος με τα χέρια δεμένα και με κοίταζε στα μάτια. Έδειξε να κατάλαβε και σχεδόν χαμογελώντας, κούνησε δεξιά αριστερά το κεφάλι του και μου είπε μια λέξη άγνωστη σ’ εμένα: «όι, όι». Κατάλαβα την άρνησή του, η οποία και ήταν η αφορμή που ζητούσα για να σηκώσω το όπλο μου. Έτσι απλά για να μην πέσω στα μάτια του αξιωματικού και των συναδέλφων μου, άδειασα μια ολόκληρη γεμιστήρα πάνω του. Τώρα όμως με τύπτει η συνείδηση και βασανίζομαι γι΄ αυτό το έγκλημα. Τα μάτια αυτού του παιδιού και το χαμόγελό του δεν φεύγουν ποτέ από τη σκέψη μου. Τους άλλους δύο Ελληνοκύπριους τους σκότωσαν οι δύο λοχίες. Αφήνοντας τα πτώματα άταφα, γυρίσαμε στο χωριό. Όπως έλεγε ο λοχαγός μας, είχαμε γίνει πια «άνθρωποι του παραδείσου».

Μαζικές εκτελέσεις
Στο βιβλίο της Σοφίας Ιορδανίδου, «Νταλγκά-Νταλγκά», στο οποίο φιλοξενείται η μαρτυρία του Γιαλτσίν Κιουτσούκ για τη δεύτερη εισβολή, η εικόνα της σφαγής των Ελληνοκυπρίων είναι ολοζώντανη! Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο:
«Φαντάσου έναν τοίχο. Έναν τοίχο φρεσκοασβεστωμένο, εκτυφλωτικά λευκό κάτω απ' το σκληρό φως του μεσημεριού, που καταπίνει κάθε σκιά. Κόντρα στον τοίχο αραδιασμένοι άνδρες, οι πιο πολλοί ώριμης ηλικίας, ηλιοκαμένοι, με σκούρα ρούχα, που από μακριά φάνταζαν τεράστιοι λεκέδες στην αψεγάδιαστη λευκότητα της πέτρας. Ήμουν στο τζιπ, περαστικός από εκεί. Σταμάτησα ένα λεπτό για να κοιτάξω καλύτερα, σαν να μην πίστευα σ' αυτό που έβλεπα, σ' αυτό που καταλάβαινα πως το απόσπασμα απέναντι ήταν έτοιμο να κάνει. Ανάμεσα στους άνδρες ξεχώρισα κάποια παιδιά αμούστακα ακόμα. Ύστερα, απροσδόκητα, το πρόσωπο ενός άνδρα παγίδεψε το βλέμμα μου.
Πρόσωπο ερημωμένο από ελπίδα, τοπίο σεληνιακό. Τα μάτια του δυο σχισμές και μέσα τους λεπίδι η γνώση. Το 'βλεπα, ήξερε! Ήξερε πως πεθαίνει. Κρατούσε ίσιο το σώμα του. Ήταν ψηλός και μυώδης. Φορούσε μπλε πουκάμισο. Τα μάτια του δεν τα 'δα καθαρά τι χρώμα είχαν. Είδα μόνο την απελπισία να φωσφορίζει στους βολβούς του που γύριζαν τρελά μέσα στις σάρκινες θήκες τους. Έμοιαζε κιόλας φευγάτος από εκεί. Δεν ξέρω αν έλπιζε ακόμα στον "από μηχανής Θεό". Έτσι δεν έλεγαν οι δικοί σας κλασικοί; Ένα μπλε πουκάμισο στημένο στον τοίχο, που ιδρώνει απ' τη ζέστη και το φόβο του θανάτου μπορεί, πού ξέρεις, να ελπίζει ως την ύστατη στιγμή. Έβαλα μπρος κι απομακρύνθηκα. Στα εκατόν πενήντα μέτρα περίπου, οι ριπές με πρόλαβαν.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP