Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Παραιτούνται υπέρ των μουσουλμάνων, οι χριστιανοί σύμβουλοι που εκλέγονται στον Ίασμο


Κάνει τον δικό του αγώνα πόρτα - πόρτα ο Κυριάκος Αμούτζας, σε μια προσπάθεια να πείσει τους δημότες ότι θα πρέπει να επιλέξουν την κοινή πορεία όπως τόσα χρόνια υπάρχει στον Ίασμο, με την συμπόρευση χριστιανών και μουσουλμάνων. Ήδη στο ψηφοδέλτιό του που στήθηκε ακριβοδίκαια υπήρχαν 40 υποψήφιοι χριστιανοί και 40 μουσουλμάνοι. Όταν λοιπόν εξελέγησαν περισσότεροι χριστιανοί σύμβουλοι αφού η μειονότητα εγκλωβίστηκε στα άλλα δύο ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων Καδή Ισμέτ, Μ .Μουσταφά, ο νυν δήμαρχος και αρχηγός του συνδυασμού Κυριάκος Αμούτζας βρήκε την λύση και υλοποιεί την δέσμευσή του ότι θα υπάρχει κοινή και ισορροπημένη διοίκηση χριστιανών και μουσουλμάνων.

Έτσι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του δημάρχου οι χριστιανοί δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται, προκειμένου να μπουν όσοι μουσουλμάνοι χρειάζονται. Δηλαδή σύμφωνα με την δήλωση του κ. Αμούτζα μπαίνουν τρεις καινούργιοι μουσουλμάνοι σύμβουλοι στον κορμό, επιπλέον του ενός που εκλέγεται, ένας στον Σώστη κι ένας ακόμη εκλέγεται στους Αμαξάδες. Η σύνθεση λοιπόν του δημοτικού συμβουλίου θα περιλαμβάνει 7 μουσουλμάνους όπως ήταν η αρχική δέσμευση και 10 χριστιανούς συμβούλους.

Ο Κυριάκος Αμούτζας έχει να αντιμετωπίσει ένα μηχανισμό που δρα σαν μπετόν αρμέ, όπου κινητοποιείται το τουρκικό προξενείο και όλοι οι φιλόδοξοι παράγοντες που θέλουν να αλώσουν μια περιοχή, παρασύροντας κάτω από άλλη βάση τους φιλήσυχους κατοίκους.

Το δίλημμα των εκλογών όμως είναι τελείως διαφορετικό. Ο ένας συνδυασμός μιλά για συμπόρευση και ισόρροπη ανάπτυξη και ο άλλος για ανάπτυξη και πρόοδο των μουσουλμάνων, με ελάχιστη παρουσία χριστιανών. Το πρόγραμμά του συμπυκνώνεται σε έργα βιτρίνας, παιδικές χαρές, στέγαστρα λαϊκής αγοράς και προκάτ εξεταστήρια ιατρεία στους οικισμούς, ενώ το σχέδιο του Κυριάκου Αμούτζα σηματοδοτεί τον Ίασμο σαν ένα κομβικό σταυροδρόμι στην Εγνατία οδό διαμετακομιστικού κέντρου, με υποδομές, εργατικές κατοικίες, πολυχώρους πολιτισμού που αλλάζουν την φυσιογνωμία της περιοχής.

Τα ερωτηματικά που θέτουν οι πολίτες είναι αναπάντητα. Έχουν να κάνουν με χρέη της δημοτικής αρχής του Σώστη ύψους 370.000 ευρώ για κακοδιαχείριση όπως αναφέρονται και σε επιστολή πολίτη που στάλθηκε στην περιφερειάρχη Θεοδ. Κόκλα. Οι δημοτικές υπηρεσίες κράτησαν το θέμα σχεδόν ως μυστικό, ενώ διοχετευόταν συγκεκριμένη και κατευθυνόμενη πληροφόρηση σε έντυπα μικρής κυκλοφορίας υπηρετώντας την …διαφάνεια όπου ποτέ δεν αναφέρθηκε το παραμικρό.

Τα ερωτηματικά συνεχίζονται για την λειτουργία των λατομείων Δύμης και Φωλιάς, για την αμμοληψία του ποταμού Κομψάτου κι άλλα θέματα για τα οποία δεν έγιναν αναφορές από τον κ. Καδή Ισμέτ στο πρόγραμμά του.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΣΎΝΗΣ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ο συνδυασμός «Όραμα Αναγέννησης» του Κ. Αμούτζα υποστηρίζει ότι πραγματικά έχει όραμα, έχει δώσει δείγματα γραφής, έδωσε ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης στον δήμο, που θα βούλιαξε στο βούρκο των προβλημάτων και φυσικά είναι αυτός που με την κοινή συμπόρευση υπόσχεται θαύματα, αξιοποιώντας την θέση του και τον σχεδιασμό που έχει ήδη τεθεί με τον προγραμματισμό της υφιστάμενης δημοτικής αρχής. Στη διάθεση του Δημάρχου Ιάσμου όπως αναφέραμε ήδη, έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους οι χριστιανοί νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Όραμα Αναγέννησης, προκειμένου να καταλάβουν τις θέσεις τους μουσουλμάνοι συνυποψήφιοί τους, από τον ίδιο συνδυασμό, μια κίνηση μεγαλοσύνης που αμφιβάλλουμε αν ποτέ γινόταν αντιστρόφως. Πλέον έτσι καταρρέουν τα επιχειρήματα του αντίπαλου συνδυασμού που χθες κάλεσε στο ξενοδοχείο «Αρκάδια» τους συμβούλους του Μ. Μουσταφά για περεταίρω ενημέρωση και σύσφιξη σχέσεων, ενώ και μια άλλη συνάντηση έγινε σε ταβέρνα της Δύμης. Οι λαοσυνάξεις και οι ταβερνοσυνάξεις θα δούμε με ενδιαφέρον πως θα αποτυπωθούν στην κάλπη.

Την άποψη ότι την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετήσουν άνθρωποι ικανοί που θα μπορούν να φέρουν σε πέρας ένα έργο σοβαρό με επίκεντρο τον άνθρωπο και ότι δεν παίζει κανένα ρόλο αν αυτός είναι μουσουλμάνος ή χριστιανός εκφράζει μιλώντας στον ΠτΘ δύο μέρες πριν τις εκλογές ο Κυριάκος Αμούτζας, υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Ιάσμου.

Οικιοθελής παραίτηση τεσσάρων εκλεγμένων χριστιανών δημοτικών συμβούλων υπέρ μουσουλμάνων

ΠτΘ: κ. Δήμαρχε πώς σχολιάζετε τα αποτελέσματα στον πρώτο γύρο των εκλογών στο νέο Δήμο Ιάσμου;
Κ.Α.: Με την ευκαιρία, θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω κι εκ μέρους των μελών του συνδυασμού «Όραμα Αναγέννησης» τους πολίτες που με την ψήφο τους, εξέφρασαν δυναμικά, την εμπιστοσύνη τους κατατάσσοντας τον Συνδυασμό μας, πρώτο στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη στο νέο Δήμο Ιάσμου.
Ο κ. Καδή στο δήμο Σώστου πήρε 1800 ψήφους, κι αυτό αποδεικνύει ότι από τους πολίτες του δήμου καταψηφίστηκε ενώ την μερίδα του λέοντος πήρε ο κ. Μουσταφά. Στο δήμο Ιάσμου ο κ. Καδή πήρε 2200 ψήφους και εκλέγει οκτώ συμβούλους οι οποίοι προέρχονται από δύο μόνο συγκεκριμένους οικισμούς, με αποτέλεσμα οι άλλοι οικισμοί να μείνουν χωρίς εκπροσώπηση. Από το δικό μας Συνδυασμό εκλέγονται εννέα σύμβουλοι στον Ίασμο, σε όλα τα χωριά, αλλά έχουμε ένα μειονέκτημα γιατί από τους εννέα συμβούλους του Ιάσμου οι οκτώ είναι χριστιανοί και ένας μουσουλμάνους. Εκλέγονται δυο στους Αμαξάδες, ένας χριστιανός και ένας μουσουλμάνος, βγάζουμε πέντε στο Σώστη, εκ των οποίων ένας είναι μουσουλμάνος. Χθες σε πανηγυρική συνεδρίαση όλης της ομάδας μας παραιτήθηκαν οικιοθελώς τέσσερις χριστιανοί εκλεγμένοι και μπήκαν στη θέση τους μουσουλμάνοι έτσι ώστε να υπάρχει ισομερής αντιπροσώπευση σε όλους τους οικισμούς του δήμου εφόσον εκλεγούμε.
Αυτή ήταν η υπόσχεσή μας προς τον κόσμο και έτσι υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία και μόλις εκλεγούμε θα δούμε ποιοι είναι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο Ιάσμου. Έτσι στο δήμο Ιάσμου θα έχουμε οκτώ μουσουλμάνους δημοτικούς συμβούλους και εννέα χριστιανούς στο δήμο Σώστου θα έχουμε πέντε με τρεις χριστιανούς και δύο μουσουλμάνους και στην κοινότητα Αμαξάδων ένας και ένας. Αυτό επιτάσσει η προγραμματική μας δήλωση πριν την κάθοδο του συνδυασμού στις εκλογές. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί και υπογραμμίζει την πράξη για την υλοποίηση της δέσμευσης για ισόποση συμμετοχή και διοίκηση στο νέο Δήμο Ιάσμου, από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.
Από την άλλη κ. Ισμέτ δεν βγήκε σε κανένα ντιμπέιτ για να μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε με τα έργα μας. Αυτό σημαίνει ότι φοβάται. Οι τουρκικές όμως τηλεοράσεις τον παίζουν από το πρωί έως το βράδυ και μάλιστα θα έλεγα ότι του έγινε ιδιαίτερη και αποκλειστική προβολή έναντι του κ. Μουσταφά τον οποίο δεν τον στήριξαν, όπως δεν στήριξαν και δεν έπαιξαν τους δικούς μου μουσουλμάνους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

ΠτΘ: Είχατε κάποια συνάντηση με τον κ.Μουσταφά.
Κ.Α.: Όχι, δεν έχουμε να πούμε κάτι ως δύο υποψήφιοι επικεφαλής. Ο κ. Μουσταφά θεωρήθηκε από τον Ισμέτ παρακατιανός και είχε υψηλή υποστήριξη κάτι που δεν είχε ο κ. Μουσταφά. Αυτό εξόργισε τους ανθρώπους στα χωριά μας, εξόργισε και τους δικούς μου υποψηφίους.

ΠτΘ:Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους πολίτες του νέου Δήμου Ιάσμου;
Κ.Α.: Στο Δήμο Ιάσμου, δώσαμε ένα τεράστιο αγώνα, με σκοπό να δημιουργήσουμε υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες. Η συλλογική αυτή προσπάθεια, η οποία εξελίχθηκε σε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης όλων των δυνάμεων του τόπου είχε αποτελέσματα ορατά, απτά για τον δημότη της πλειονότητας και της μειονότητας. Αυτό το έργο, οι ενέργειες, οι πρωτοβουλίες, άλλαξαν τον τόπο μας. Έχουμε τη θέληση, την εμπειρία, τη γνώση, τη δυνατότητα, να εργαστούμε αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του νέου Δήμου στη βάση ενός αναπτυξιακού προγραμματικού πλαισίου που έχουμε καταθέσει, με στόχο την ευημερία όλων των πολιτών.
Εμείς πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να κρίνουν βάσει του προγράμματος των υποψηφίων. Πιστεύουμε ότι ο δήμαρχος που θα εκλεγεί θα πρέπει να είναι ικανός. Δεν παίζει ρόλο αν είναι χριστιανός ή αν είναι μουσουλμάνους, το σημαντικό είναι να είναι ικανός να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Δήμου με αποτελεσματικότητα.. Πρέπει να στείλουμε ανθρώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανθρώπους ικανούς που να μπορούν να διοικήσουν και να φέρουν σε πέρας ένα έργο σοβαρό, με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον δημότη του νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP