Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Θα «αλωνίσει» τη Θράκη ο Νταβούτογλου ...Tίποτε δεν θα είναι το ίδιο από την τρίτη και μετά στην Θράκη


Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα από τις 8 μέχρι τις 10 Μαρτίου πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Στα 2/3 του προγράμματος του Νταβούτογλου προγραμματίζονται επισκέψεις στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Η ελληνική κυβέρνηση, που έδωσε άδεια στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να επισκεφθεί την Κομοτηνή, την Ξάνθη και περιοχές που είναι εγκατεστημένη η μουσουλμανική μειονότητα, όπως ο Εχίνος, χαρακτηρίζει ιδιωτικό το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Νταβούτογλου στη Θράκη και τη Μακεδονία.

Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, "ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Δημήτρη Δρούτσα, θα αφιχθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 στην Αθήνα".


Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από το υπουργείο Εξωτερικών είναι αν η ελληνική πλευρά, που προσκάλεσε τον κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα, μπήκε στον κόπο να διευκρινίσει στην Άγκυρα ότι το ταξίδι θα έπρεπε να περιλαμβάνει μόνο συναντήσεις και επαφές στην πρωτεύουσα.

Επιπλέον, και δεδομένου ότι σε κάθε ευκαιρία η τουρκική διπλωματία επικαλείται την αρχή της αμοιβαιότητας, είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η Αθήνα δεν χρησιμοποίησε ακριβώς αυτή τη μέθοδο, για να ξεκαθαρίσει ότι, από τη στιγμή που τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δεν παίρνουν άδεια για να επισκεφθούν "ιδιωτικά" περιοχές όπως η Ιμβρος και η Τένεδος, η πρόθεση των Τούρκων να περιοδεύσουν στη Θράκη αντίκειται στην αρχή της αμοιβαιότητας.

Από την Αθήνα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναμένεται να μετακινηθεί αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της επόμενης Τετάρτης, 9 Μαρτίου. Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από Τούρκους διπλωμάτες και δημοσιογράφους, σχεδιάζει να συνεχίσει την περιοδεία του στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, ενώ το βράδυ της 9ης Μαρτίου αναμένεται να διανυκτερεύσει στην Καβάλα. Την επόμενη Πέμπτη θα συνεχίσει το ταξίδι του, επισκεπτομένος το σπίτι του Κεμάλ και το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Είναι μάλλον προφανές ότι η περιοδεία μιας πολυάριθμης αντιπροσωπείας με διπλωμάτες, δημοσιογράφους και άντρες της ασφάλειας του κ. Νταβούτογλου, δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ιδιωτικό πρόγραμμα.

Αλλωστε, οι συνομιλίες του κ. Νταβούτογλου με την ελληνική κυβέρνηση μοιάζει σαν να γίνονται κυριολεκτικά στο περιθώριο της περιοδείας στη Θράκη και τη Μακεδονία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Δρούτσα την επόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών οι κ.κ. Δρούτσας και Νταβούτογλου "θα προβούν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και θα ανταλλάξουν απόψεις επί των πρόσφατων εξελίξεων σε περιφερειακά και διεθνή θέματα". Ο Τούρκος υπουργός αναμένεται να γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου

http://trikalagr.blogspot.com/2011/03/t.html#ixzz1FwgGWtrN

Read more...

Δυτική Θράκη: Γη συνύπαρξης ή διακρίσεων;


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Πομακοχώρια Θράκης προέβη σε δηλώσεις και (προεκλογικές) υποσχέσεις-δεσμεύσεις που παραβιάζουν κατάφωρα την αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε την στελέχωση των κατά τόπους ΚΕΠ με τουρκόφωνο προσωπικό προκειμένου να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις των μελών της μουσουλμανικής κοινότητας με την Δημόσια Διοίκηση. Επίσης δεσμεύτηκε περί διεξαγωγής των προφορικών εξετάσεων για απόκτηση διπλώματος οδήγησης ΙΧ στα …Τουρκικά!

Ο ασκός του Αιόλου
Στην εποχή του Νεο-οθωμανισμού, τέτοιες δηλώσεις-υποσχέσεις αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» των Ισλαμιστών θιασωτών του «Στρατηγικού Βάθους» ή του «Μisak – i Milli» των Κεμαλιστών. Η αντιπολίτευση (κυρίως μείζονα) όφειλε να υποβάλλει άμεσα επερώτηση στη Βουλή για την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Θράκη. Συγκεκριμένα:
1) Αποτελούν τα Τουρκικά επίσημη γλώσσα του Ελληνικού Κράτους για να χρησιμοποιούνται από τα ΚΕΠ; Αφορά την προφορική χρήση αυτής ή σταδιακά και δημόσια έγγραφα; Και γιατί μόνο στα ΚΕΠ; Και γιατί όχι και για τους μετανάστες (ή και λαθρομετανάστες) που επιθυμούν να συναλλαγούν με το Δημόσιο για προσωπικές τους υποθέσεις; Γιατί όχι και για τους 350 χιλ Αλβανούς μετανάστες με νόμιμη άδεια έργασίας;
2) Η χρήση της Τουρκικής κατά τις προφορικές εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης σημαίνει ότι και ο εξεταστής θα είναι τουρκόφωνος. Άρα τίθεται θέμα αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας αυτού. Είναι φυσικό (για λόγους «τουρκόφωνης αλληλεγγύης») ο εξεταστής να διευκολύνει την απόκτηση διπλώματος οδήγησης με ότι αυτό συνεπάγεται για την γνωστική επάρκεια του εξεταζόμενου. Και γιατι όχι και για δίπλωμα μηχανής ή ταχύπλου σκάφους ή επαγγελματικού (ταξί, ΔΧ κα);
Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις – υποσχέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού έρχονται επίσης σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές που ακολουθούνται στην Ευρώπη όπου η θετική διάκριση (discrimination positive) εφαρμόζεται προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός λόγω φυλετικής, θρησκευτικής ή σεξουαλικής διαφορετικότητας στην αγορά εργασίας ή μίσθωσης κατοικίας. Στην Θράκη αντίθετα η κυβέρνηση προσπαθεί με επί μέρους μέτρα (λόγω αξιώσεων της Συμβουλευτικής Επιτροπής και των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ) να εγκαθιδρύσει τον κοινοτισμό (communautarisme) o οποίος καταδικάζεται από όλο το φάσμα του Ευρωπαικού πολιτικού κόσμου και δη προοδευτικού. Ταυτόχρονα ανοίγει ο «Ασκός του Αιόλου» για περισσότερες αξιώσεις που θα οδηγήθούν de facto στην Κοσοβοποίηση της περιοχής. Θα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι ΥΠΕΣ, ΥΠΕΞ, Παιδείας και Μεταφορών ότι δεν έχουν ούτε τη λαϊκή νομιμοποίηση (ούτε τη γεωπολιτική κατάρτιση) για τη δημιουργία μίας ημι-αυτόνομης Δυτικής Θράκης υπό την προστασία της 1η Στρατιάς των ΤΕΔ. Αύριο-μεθαύριο αυτοί θα φύγουν από την πολιτική σκηνή, η Θράκη όμως θα μείνει και θα φέρει τις αμαρτίες αυτών που θα παιδεύουν τις επόμενες γενιές.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος (όπως και κάθε Έλληνας πολίτης) επιθυμεί η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα που εξασφαλίζει το σύγχρονο διεθνές νομικό πλαίσιο περί μειονοτήτων. Ας επικυρώσει λοιπόν η κυβέρνηση το Χάρτη περί Μειονοτικών Γλωσσών του Συμβουλίου της Ευρώπης και να αναγνωρίσει επίσημα την Πομακική γλώσσα. Ας εισάγει την εκμάθηση της στα Πομακοχώρια. Ταυτόχρονα ας ακυρώσει το Νόμο περί Μισθοδοσίας των Ιμάμηδων/Μουφτήδων και ας αφαιρέσει τις δικαστικές αρμοδιότητες των δεύτερων. Ποια Συνθήκη υποχρεώνει την Ελλάδα να πληρώνει μισθούς όταν ουδείς κληρικός του Πατριαρχείου Κων/πολης δεν είναι Δημόσιος υπάλληλος του Τουρκικού κράτους; Πως δέχεται ένας προοδευτικός ηγέτης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να εφαρμόζεται το Ισλαμικό Δίκαιο (Σαρία) σε μία από τις 13 περιφέρειες της Ευρωπαικής Ελλάδος; Γιατί δεν διώκονται ποινικά όσοι τροφοδοτούν την μισαλλοδοξία στη Θράκη βάσει του άρθρου 192 του ΠΚ; Ο νέος Νόμος Καστανίδη περί Ρατσισμού θα εφαρμοστεί στη Θράκη για τους εγκάθετους του Προξενείου ή θεωρείται terre hors loi;
Σε προηγούμενο άρθρο μου (Η ευθύνη του Πατριωτικού χώρου, 28/2/2011) τονίζω την άμεση ανάγκη ίδρυσης Κέντρου Στρατηγικών Μελετών στα πρότυπα τουλάχιστον του Γαλλικού IRIS ή του Τουρκικού SETA. Η αντιπολίτευση σήμερα στερείται ερευνητικών δομών (ανάλυσης και επεξεργασίας προτάσεων) καθώς το Ινστιτούτο Δημοκρατίας περιορίζεται σε ημερίδες και συνέδρια δημοσίων σχέσεων. Η Τουρκία έχει να επιδείξει δεκάδες αξιόλογα ερευνητικά κέντρα τα οποία συμμετέχουν ενεργά στη δημοκρατικοποίηση της κοινωνίας, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την διεύρυνση της Τουρκικής soft power σε Βαλκάνια, Κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή. Ακούει κανείς στην Λεώφορο της Αμαρτίας…;

Κώστας Πικραμένος


http://www.strategyreport.gr/?p=7768#more-7768

Read more...

ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ


Ως εφημερίδα Μιλλέτ, εδώ και 6 περίπου χρόνια προσπαθούμε να σας προσφέρουμε θαρραλέα τις δημοσιογραφικές μας υπηρεσίες. Μπήκαμε σε αυτόν τον δρόμο του αγώνα γεμάτο με δυσκολίες για εσάς τα πολύτιμα μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Ξεκινήσαμε αυτόν τον δρόμο με το σύνθημα «Η Εφημερίδα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να γίνουμε ένας άσβεστος πυρσός που θα φωτίζει τον Αγώνα των Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων των Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Η αποκωδικοποίηση των κρυφών παιχνιδιών εις βάρος των ανθρώπων μας και το να πηγαίνουμε άφοβα πάνω στις συνομωσίες και σε όλες τις αδικίες, είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά μας. Όποιο κι αν είναι το τίμημα, εργαζόμαστε αγνοώντας τις δραστηριότητες που προσβάλλουν τις εθνικές και τις θρησκευτικές αξίες της μειονότητάς μας και βλάπτουν την ενότητα και την ομοψυχία της, καθώς και τις απειλές των ιδρυμάτων, των φορέων, των ατόμων και των ομάδων που διοργανώνουν αυτές τις δραστηριότητες.

… Με την δύναμη που αντλούμε από σας τους πολύτιμους αναγνώστες μας, γνωρίζουμε ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο και συνεχίζουμε ακάθεκτοι να προχωράμε.

… Όταν παρουσιάζουμε ειδήσεις ή άρθρα που αποκαλύπτουν τις αδικίες και τα λάθη, εκείνοι που τα διαπράττουν θυμώνουν μαζί μας και επιχειρούν με διάφορους τρόπους να μας αποστομώσουν.

Κατά την άποψή μου, οι πιέσεις μέσω των δικαστηρίων που έχει δεχτεί ο μειονοτικός Τύπος τα τελευταία χρόνια, είναι προϊόν της παρόμοιας αντίληψης.

Στην χώρα αυτή, τα άτομα, οι ομάδες και οι οργανώσεις που τραβούν την προσοχή με τις αντι-μειονοτικές δραστηριότητές τους, επιχειρούν να αποστομώσουν ή ακόμα αν είναι δυνατόν και να κλείσουν μέσω καταπιεστικών μεθόδων τον μειονοτικό Τύπο, ο οποίος αποκαλύπτει αυτές τις δραστηριότητές τους.

Το τελευταίο διάστημα η μειονοτική κοινωνία έχει γίνει μια συνειδητοποιημένη κοινωνία σε σύγκριση με το παρελθόν και γίνεται ακόμα πιο συνειδητοποιημένη μέρα με τη μέρα. Υπάρχει μια μειονότητα που διαβάζει εφημερίδες, που παρακολουθεί τον Τύπο, που χρησιμοποιεί το ιντερνέτ, μια μειονότητα που είναι πλέον σε θέση να έχει πρόσβαση σε κάθε πληροφορία και το κάνει.

Μια τέτοια μειονότητα, λοιπόν, για μερικούς θεωρείται κίνδυνος, ακόμα και ύπουλη ή ένας εχθρός που πρέπει να καταστραφεί.

… Πλέον σε κάθε τομέα υπάρχουν άνθρωποι από την μειονότητα. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Σήμερα στην δυτική Θράκη υπάρχουν ΜΜΕ που ασχολούνται σοβαρά με την δημοσιογραφία. Υπάρχουν εφημερίδες, ιστοσελίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Αυτά τα ΜΜΕ απευθύνονται σε σημαντικές μάζες. Η μειονοτική κοινωνία μέσω αυτών των ΜΜΕ τα οποία μπορεί να εμπιστευτεί έχει πρόσβαση στις ειδήσεις που την αφορούν σχετικά με τα μειονοτικά θέματα. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι ότι χάρη σ’ αυτόν τον μειονοτικό Τύπο, μπορεί η φωνή της μειονότητας και ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, επειδή η τουρκική μειονοτική κοινωνία της δυτικής Θράκης δε μπορεί να εμπιστευτεί τις τοπικές και τις αθηναϊκές ελληνικές εφημερίδες, δεν τις σέβεται. Αυτό οφείλεται στην αντί-μειονοτική πολιτική που ασκούν αυτές οι εφημερίδες.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των μειονοτικών εφημερίδων είναι ότι δεν δίνουν απλά ειδήσεις αλλά κάνουν παράλληλα και δημοσιογραφία ιδεών. Δηλαδή, επειδή εμείς δεν λέμε μόνο «έγινε το ένα, έγινε το άλλο» αλλά παράλληλα γράφουμε «αυτές είναι αδικίες, είναι μεγαλύτερη αδικία το να σωπαίνουμε απέναντι στις αδικίες», κάποιοι μας θεωρούν πολύ επικίνδυνα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκφοβιστούν.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, μια φατρία αυτού του βαθύ κράτους, θέλει τουλάχιστον να μας αποστομώσει. Αυτή η φατρία αποτελείται από τους εκπροσώπους των φασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων που δεν θέλουν τουρκική μειονότητα στην δυτική Θράκη, ούτε ανθρώπους από διαφορετικό πολιτισμό και πίστη στην Ελλάδα.

Αυτή η βαθιά οργάνωση, με άτομα που έχει σε κάθε τομέα και ίδρυμα του κράτους ή σε ΜΜΕ που έχει ιδρύσει, προσπαθεί να «δαμάσει» την μειονότητα την οποία θεωρεί επικίνδυνη. Όσοι δεν υποκύπτουν, προσπαθούν να τους κάνουν να υποκύψουν με διαφορετικές μεθόδους. Επιτίθενται σε μειονοτικά ιδρύματα και φορείς ή σε μέλη της μειονότητας που χαλάνε τις δουλειές τους και όταν χρειαστεί προσφεύγουν στην δικαιοσύνη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αγωγές αποζημίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έκανε εναντίον μας ο ελληνικός πομακικός σύλλογος, ο οποίος ασχολείται με την απάρνηση του τουρκισμού των μελών της μειονότητας της ορεινής περιοχής και προσπαθεί να προβάλλει την ελληνο-πομακική ταυτότητα.

… Ύστερα από τις αγωγές των εκπροσώπων του ελληνο-πομακικού συλλόγου, Ταχίρ Κόντε, Σεμπαχαττίν Καράχοτζα και του Κόκκα, μας επιβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 150.000 ευρώ και καταδικαστήκαμε μαζί με τον συνέταιρο μου Μπιλάλ Μπουντούρ σε δωδεκάμηνη φυλάκιση.

Την ώρα που οι ανωτέρω ασχολούνταν μαζί μας, συμμετείχε σε αυτούς και η Χαρά Νικοπούλου η οποία είχε τους ίδιους σκοπούς με τον πομακικό σύλλογο. Έχουν τους ίδιους σκοπούς διότι η Χαρά Νικοπούλου, η οποία σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι επιχειρούσε να ελληνοποιήσει τα παιδιά της μειονότητας, ζητά για τα παιδιά της μειονότητας ελληνικά κρατικά σχολεία που θα παρέχουν εκπαίδευση μόνο στην ελληνική.

Η εφημερίδα ¨Αντιφωνητής¨ την βράβευσε για όσα έκανε.

… Η Νικοπούλου απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με τις δίκες που κέρδισε εναντίον των μειονοτικών εφημερίδων και το βραβείο που της έδωσε η Ακαδημία Αθηνών είχε δηλώσει: «Υπάρχει Θεός και ευχαριστώ την Ακαδημία Αθηνών».

Μετά απ’ όλα αυτά που συνέβησαν, θέλω να κλείσω το άρθρο μου ως εξής:

Ο Θεός υπάρχει αλλά υπάρχει για όλους μας… Αυτές τις αδικίες τις αναθέτουμε πρώτα στον Θεό και ύστερα στους ανθρώπους μας, σαφέστατα και στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη του κράτους μας την οποία θέλουμε να εμπιστευτούμε…

Καταφεύγουμε στον Θεό απέναντι στις αδικίες και ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας για την υποστήριξή τους.

Σχόλιο : Αλήθεια υπάρχει ένα άραγε τουρκόφωνο ΜΜΕ στην ελληνική Θράκη, που να μπορεί να πιστοποιήσει την οικονομική βιωσιμότητα του βάσει πραγματικών εσόδων (συνδρομητές-διαφημίσεις) και όχι στη βάση των εισροών από αλλου ; Και όταν καταφεύγει ο κύριος αυτός στο Θεό, να θυμάται και τα γεμάτα μίσος για τους χριστιανούς λόγια της φυλλάδας του…

http://tourkikanea.gr/2011/03/06/xara-13/#more-4182

Read more...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ ΝΥΧΤΑ


Οι στρατηγοί κατέστρεψαν τις αποδείξεις

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που εξέτασε τον θάνατο των 7 στρατιωτών από νάρκη στην Τσουκούρτζα το 2009, διαπίστωσε πως στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν ¨νάρκες κατά προσωπικού¨, κατά παράβαση της συνθήκης της Οττάβας και του εσωτερικού κανονισμού των Τ.Ε.Δ.

Με βάση την είδηση της εφημερίδας Σαμπάχ, μέσα στον φάκελο της υπόθεσης του θανάτου 7 στρατιωτών από έκρηξη νάρκης στην Τσουκούρτζα, υπάρχουν ευρήματα που θα προκαλέσουν συζητήσεις μέσα στις Τ.Ε.Δ. : Κατά την επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν νάρκες, κατά παράβαση της συνθήκης της Οττάβας και των νόμων¨ . Η εφημερίδα Σαμπάχ έφτασε σε μυστικά έγγραφα του ¨φακέλου Τσουκούρτζα¨ που αφορά τον θάνατο των 7 στρατιωτών από νάρκη, κατά την διάρκεια μεταφοράς μονάδας προς την περιοχή Χάντεπε (που για χρόνια δεν μπορούσαν να πάνε). Εντύπωση προκάλεσε η συνομιλία του τότε Διοικητή Μεραρχίας αντιστράτηγου Γκουρμπούζ Καγιά (νυν κρατούμενος για την υπόθεση Βαριοπούλα) με τον Διοικητή του συντάγματος Ζεκί Ες κατά την οποία αναφερόταν πως ¨εκείνες οι νάρκες ήταν δικές μας¨. Σχετικά με το περιστατικό συνεστήθη τετραμελής επιτροπή με επικεφαλής τον στρατιωτικό εισαγγελέα Φαχρί Κιρ.

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ

Στην αναφορά των εμπειρογνωμόνων, τέθηκαν τα χαρακτηριστικά των ναρκών που ανήκουν στις Τ.Ε.Δ. Στην αναφορά αφού τονίζεται πως οι νάρκες πρέπει να τοποθετούνται αυστηρά και μόνο από στρατιωτικό προσωπικό και να είναι νάρκες με τηλεχειρισμό, καταγράφεται πως κατά την έκρηξη στην Τσουκούρτζα, βρέθηκε μηχανισμός που δεν απαιτεί την παρέμβαση στρατιωτικού προσωπικού. Η ιδιότητα αυτή των εκρηκτικών τα εντάσσει στις ¨νάρκες κατά προσωπικού¨. Στην αναφορά καταγράφεται πως κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρα μια παράβαση του εσωτερικού κανονισμού, καθώς και της συνθήκης της Οττάβας που απαγορεύει την χρήση ναρκών κατά προσωπικού. Στην αναφορά εμπεριέχονται και οι εσωτερικές διαταγές που είχαν στείλει σε διαφορετικές ημερομηνίες το ΓΕΣ και το Αρχηγείο της Στρατοχωροφυλακής στις μονάδες, υπενθυμίζοντας την συνθήκη της Οττάβας. Στην αναφορά καταγράφεται πως βλήματα όλμων των 120mm που είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες επιχειρήσεις, καθώς δεν έσκασαν πέρασαν στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης και χρησιμοποιήθηκαν σε παγίδες κατά των Τ.Ε.Δ. Στην αναφορά καταγράφεται πως τα εκρηκτικά αυτά που τα είχαν τοποθετήσει τρομοκράτες, χρησιμοποιήθηκαν πάλι σε μέτρα ασφαλείας εναντίον τους, και προστίθεται πως ¨η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών που ενεργοποιούνται με το πάτημα, αποτελεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας¨.

Σε ένα άλλο έγγραφο του φακέλου, αναφέρεται πως αποκαλύφθηκε ότι ο Ες ξέροντας πως οι νάρκες αποτελούσαν παράβαση, αφού σκοτώθηκαν και μετά οι στρατιώτες (στις 23.30) έβαλε άτομα ως το πρωί και εκκαθάρισαν την περιοχή. Έτσι όταν την επομένη μετά από εντολή της εισαγγελία της Τσουκούρτζας, μετέβη ομάδα για να ερευνήσει την περιοχή δεν βρήκε νάρκες οι οποίες να παραβαίνουν την νομοθεσία και τις διεθνείς συνθήκες. Ερευνώντας το περιστατικό ο στρατιωτικός εισαγγελέας διαπίστωσε πως είχαν καταστραφεί οι μηχανισμοί πατήματος, και πως αυτή η δουλειά είχε γίνει εκ των υστέρων από τον Ζεκί Ες. Στο Στρατοδικείο οι κατηγορούμενοι συνέχιζαν να λένε πως ¨η νάρκη που προκάλεσε την έκρηξη είχε τοποθετηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση¨

Σχόλιο : Βέβαια στην αποκαλυφθείσα τηλεφωνική συνομιλία οι Καγιά και Ες ομολογούσαν πως ίδιοι τις είχαν τοποθετήσει….

http://tourkikanea.gr/2011/03/06/mayin-2/#more-4179

Read more...

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΝΑ


Αρθρογράφος Εμρέ Ουσλού

Oι μονάδες της στρατοχωροφυλακής που είναι εγκατεστημένες στα σύνορα, αλλάζουν με μονάδες του στρατού ξηράς ;

Όταν σε άρθρο μου στις 25 Δεκεμβρίου είχα γράψει πως ¨τον Μάρτιο θα αρχίσουν ξανά οι συγκρούσεις οι ¨αισιόδοξοι δημοκράτες¨ με κατηγόρησαν ακόμα και ως λομπίστα του πολέμου. Στο σημείο που φτάσαμε σήμερα, το PΚΚ αποφάσισε να άρει την απόφαση που είχε πάρει για εκεχειρία ως τις εκλογές. Στην ανακοίνωση του αναφέρει πως δεν θα πραγματοποιήσει επιθέσεις, αλλά θα κρατήσει ¨ενεργητική άμυνα¨. Άλλωστε από το 2004 και μετά το PΚΚ υποστηρίζει πως ασκεί ¨ενεργητική άμυνα¨. Στο μεταξύ οι επιθέσεις σε στρατόπεδα και σε στρατιωτικά κομβόι, ακολουθούνται αμέσως από ανακοινώσεις που τις δικαιολογούνε ως ¨ενεργητική άμυνα¨. Το γιατί θα υπάρξουν συγκρούσεις και εντάσεις τον Μάρτιο ας το αφήσω στο άρθρο μου της 25ης Δεκεμβρίου. Τώρα θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Καταρχάς το PΚΚ δεν εφάρμοσε καθόλου την ανακοίνωση που είχε κάνει πως κατά το διάστημα της εκεχειρίας θα κρατούσαν τις τρέχουσες θέσεις τους. Οι είσοδοι από τα συνοριακά περάσματα φέρονται να έχουν αυξηθεί από τον Ιανουάριο. Από τη μια μεριά το PΚΚ αυξάνει τις εισόδους από τα σύνορα και από την άλλη στελέχη σωμάτων ασφαλείας κάνουν λόγο για περίεργη κινητικότητα στις στρατιωτικές μονάδες που φυλάνε τα σύνορα. Η κατάσταση είναι η εξής : Μονάδες της στρατοχωροφυλακής που έχουν εξουσιοδοτηθεί να φυλάσσουν τα σύνορα φέρεται να αλλάζουν θέσεις με μονάδες του στρατού ξηράς. Δεν είναι αντιληπτός ακόμα ο λόγος για τον οποίο μονάδες του Στρατού Ξηράς περνάνε στις θέσεις της Στρατοχωροφυλακής.

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν δύο επιχειρήματα : 1ο Λένε κάποιοι πως ¨Γίνεται προσπάθεια να φανεί ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής Νετζντέτ Οζέλ ως αποτυχημένος¨.

Το 2ο και κατά τη γνώμη μου πιο ισχυρό επιχείρημα εφιστά την προσοχή σε βαθύτερες καταστάσεις. Φέρεται να γίνεται προσπάθεια να εμποδιστεί η παράδοση της Ασφάλειας των Συνόρων σε πολιτικό φορέα, κάτι που αποτελεί και όρο της Ε.Ε. Με βάση αυτήν την εκτίμηση επιδιώκεται μέσω της δημιουργίας de facto καταστάσεων να αποτραπεί η εγκατάσταση στοιχείων που θα συνδέονται με την κυβέρνηση, όπως προβλέπει ο νόμος που θα περάσει από την βουλή (στα πλαίσια της Ε.Ε.).

Από την μια αυξάνονται οι περίεργες κινητοποιήσεις στα σύνορα και από την άλλη φέρεται να γίνονται περίεργες ¨ενημερώσεις¨ στην Άγκυρα. Επιδιώκεται να πανικοβληθεί η κυβέρνηση. Το σχέδιο λειτουργεί ως εξής : Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αναταραχές στα ΝΑ. Λέγεται πως αν στα πλαίσια των ταραχών ¨ βγούνε κάποιοι και πούνε κάποια πράματα θα υπάρξει μεγάλη απώλεια ψήφων¨. Το ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι δεν είναι σαφές.

http://tourkikanea.gr/2011/03/06/jandarma-2/#more-4175

Read more...

ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ…


Θα πουλούσαν τα απόρρητα σχέδια στο Ισραήλ

Στο κατηγορητήριο για την στρατιωτική κατασκοπία αποκαλύπτεται ότι η συμμορία ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τα σχέδια υποκλοπών και συλλογής πληροφοριών των Τ.Ε.Δ. και πως τα παζάρευαν με Ρωσία, Ισραήλ και Ελλάδα. Στο συνημμένο κατηγορητήριο για την στρατιωτική κατασκοπία και τους εκβιασμούς, φαίνεται πως η οργάνωση παρακολουθούσε 200 σημαντικά σχέδια. Στα έγγραφα αναφέρονται λεπτομερείς πληροφορίες για τα ονόματα και τους στόχους μιας σειράς απόρρητων σχεδίων που ανήκαν στους πιο στρατηγικής σημασίας φορείς του κράτους όπως οι ΤΕΔ και η στρατοχωροφυλακή, όπως το σχέδιο υποκλοπής συνομιλιών μέσω ακτίνας λέιζερ, μέσω υπολογιστών η μέσω του ηλεκτρικού δικτύου. Αποκαλύφθηκε ότι απέναντι στα σχέδια υπήρχαν σημειώσεις όπως ¨καθυστέρησε το, εμπόδισε το, πρέπει να είμαστε μέσα, σημαντικό-συνέχισε το, σχέδιο που πρέπει να σταματήσει, σίγουρα πρέπει να δυσχερανθεί, σημαντικό-υπάρχουν αιτήματα από το εξωτερικό, ρωσικό αίτημα, Ελλάδα, συντονισμός με Ισραήλ, υπάρχει πελάτης στο εξωτερικό.¨

Κρυπτογραφημένοι κωδικοί

Στα πλαίσια της δίκης για ¨εκβιασμό και στρατιωτική κατασκοπία¨ με τους 56 κατηγορούμενους που ¨τρέχει¨ το 11ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, στο Νο 78 κατασχεμένο CD που βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου Εμρά Κιουτσούκακτσα, βρέθηκαν πληροφορίες για σχέδια των ΤΕΔ που αφορούσαν την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια του κράτους.

Στο έγγραφο όπου αναφέρονται 200 σχέδια υπάρχει σημείωση, ¨ Για το σχέδιο MILSEC-3 (συσκευή ασφαλούς επικοινωνίας) ¨Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ολοκληρωτική εθνικοποίηση της συσκευής ΚΥ-58, η οποία διασφαλίζει στις Τ.Ε.Δ. ασφαλείς ασύρματες επικοινωνίες, ενώ χρησιμοποιείται επίσης σε θάλασσα και αέρα¨. Απέναντι από το σχέδιο υπάρχει σημείωση που αναφέρει πως ¨ Επικίνδυνο για τα στελέχη του βουνού. Η επικοινωνία εδάφους-αέρα θα είναι κρυπτογραφημένη. Να το σταματήσουμε ή τουλάχιστον να το καθυστερήσουμε. Να αποκτήσουμε τους κρυπτογραφημένους κωδικούς επικοινωνίας.

Στο έγγραφο που περιέχει σημείωμα με τίτλο ¨Στενή παρακολούθηση για τους Γκιορκέμ Τσιπλί και Φατμά Ακτσαντάγ, αναφέρεται πως είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για το σχέδιο υποκλοπής επικοινωνιών που αφορούνε τις επικοινωνίες μέσω GSM (κινητά), με την βοήθεια ενός λάπτοπ και χωρίς την στήριξη του φορέα εκμετάλλευσης (τηλεφ. εταιρίες). Αναφέρεται πως αυτό το σχέδιο θα το παζαρέψουν οι Μερντάν και Αλή Σαμπρί.

Υποκλοπές με λέιζερ

Για το σχέδιο ¨Υποκλοπής μέσω λέιζερ¨ το οποίο προβλέπει μέσω της χρησιμοποίησης ακτίνας λέιζερ πάνω σε τζάμι, την δυνατότητα υποκλοπής συνομιλιών σε απόσταση 500 μέτρων ή και περισσότερο, καθώς και την δυνατότητα εστίασης σε κάποιο άτομο μέσω της τεχνολογίας φωνητικής αναγνώρισης, αναγράφεται η λέξη ¨σημαντικό¨ και ζητούνται λεπτομέρειες.

Απέναντι στο σχέδιο που σκοπεύει σε ¨ υποκλοπές επικοινωνιών κινητών τηλεφώνων, μέσω λάπτοπ και χωρίς τη στήριξη του φορέα εκμετάλλευσης¨ αναγράφεται πως ¨Μεγάλο ενδιαφέρον. Θα το παζαρέψει ο Μερντάν. Ο Μερντάν και ο Αλή Σαμπρί.¨

¨Το σχέδιο ΑΤΑΚ είναι η προσαρμογή του υπολογιστή του εθνικού ελικοπτέρου Τ-129 με τα όπλα. Στο σχέδιο αυτό μετέχουν σε κονσόρτσιουμ οι εταιρίες ASELSAN, TÜBİTAK MAM BTE και TAI.¨ Σχετικά με αυτό σημειώνεται ¨Υπό τον έλεγχο μας. Πάρε πληροφορίες από ASELSAN. GATE- Turgay Malari (εταιρία ηλεκτρονικών). Το μάρκετινγκ να δοθεί στον Αισάμ Ακσές και στον Σαντετίν Σαράν

Στο έγγραφο αναφέρεται πως δόθηκε οδηγία στον γιό του συνταξιούχου στρατηγού Αρμαγάν Κούλογλου, να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο Εξομοιωτή Ναυτικών Πολεμικών Παιγνίων. Στο έγγραφο αναφέρεται και ως σημαντικό το σχέδιο του Γενικού Επιτελείου σχετικά με το ίντερνετ.

Υποκλοπές μέσω ηλεκτρικού δικτύου

Σχετικά με τα σχέδια ¨έγκριση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος¨, ¨υποκλοπές μέσω δικτύου ρεύματος-υποκλοπές σε παραπάνω από ένα σπίτια)¨ και ¨Ηλεκτρονικό κράτος¨ αναγράφεται πως ¨πρέπει να είμαστε μέσα¨ και για το σχέδιο GENESİS (Σύστημα Διοίκησης Ναυτικού Πολέμου) αναγράφεται ¨Το πάσαρε ο διοικητής Οζντέν Ορνέκ. Οι HAVELSAN, SİGNAAL, YALTE ; ¨.

Τα στελέχη του βουνού σφόδρα ενάντια

Απέναντι σε ένα άλλο σχέδιο αναγράφεται πως ¨Οπωσδήποτε πρέπει να δυσχερανθεί. Μπορούνε να παρεμβληθούνε καθυστερήσεις, προσοχή στην κυκλοφορία και στην μεταφορά… Τα στελέχη του βουνού σφόδρα ενάντια¨. Σχετικά με τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τα χαρακτηριστικά τους αναφέρεται πως ¨υπάρχει εντολή για καθυστέρηση¨. Σχετικά με το σχέδιο ¨Ασφαλών Επικοινωνιών και μετάδοσης εικόνων Αέρος-αέρος, Αέρος-εδάφους και εδάφους-αέρος¨ αναφέρεται πως ¨είναι ανάγκη να σταματηθεί και είναι σημαντικό¨.

Σχετικά με το σχέδιο για την αποκρυπτογράφηση των κωδικοποιημένων επικοινωνιών των γειτονικών χωρών (BULUT, PİKA, AKVARYUM; GÖZCÜ VERİ TABANI), αναγράφεται ¨Οι κωδικοί είναι απόρρητοι, οι μεγάλοι ενδιαφέρονται. Μερντάν.¨

Οι συσκευές μας πρέπει να πωληθούνε

Σχετικά με το σχέδιο ¨Εντοπισμός κοριών¨ υπάρχει η σημείωση ¨αποφέρει χρήματα, η Görkem παράγει παρόμοιο¨. Σχετικά με το ¨Σχέδιο Εθνικής Τυποποίησης¨ αναφέρεται πως ¨ Γλυκοκοιτάζονται με τον διοικητή, διευρύνονται οι ανοιχτές σημειώσεις, τα αιτήματα μας καλύπτονται. Φατμά Ακτσαντάγ, Σακίρ Μπαιτάροπλου¨. Σχετικά με το σχέδιο “Σχέδιο Διαχείρισης της Τυποποίησης αναφέρεται πως έχει έρθει το αντίγραφο του σχεδίου, ενώ για το ¨Κέντρο Διαχείρισης ασφαλών κινητών τηλεφώνων¨ αναγράφεται ¨Το συντονίζει η ASELSAN, εμπόδισε το σχέδιο, να πουληθούνε οι δικές μας συσκευές. Μερντάν¨.

Σημαντικά έγγραφα σε σφραγισμένες σακούλες

Στους πρόσθετους φακέλους της υπόθεσης στρατιωτικής κατασκοπίας και εκβιασμών περιλαμβάνονται 165.000 απόρρητα έγγραφα των Τ.Ε.Δ. με μηνύματα στελεχών και των οικογενειών του, φωτογραφίες και βίντεο, καταθέσεις στρατιωτικού προσωπικού, έγγραφα από το Γενικό Επιτελείο, το TÜBİTAK, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και απόρρητα σχέδια. Όλα αυτά σφραγίστηκαν μέσα σε σακούλες και μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Φακέλωμα ιδιωτικής ζωής

Εντύπωση προκάλεσαν τα κλασέρ που βγήκαν από το σπίτι του Νο 1 κατηγορούμενου συνταξιούχου συνταγματάρχη Ιμπραήμ Σεζέρ, που είχαν τίτλους από ταινίες, όπως ¨Ιταλική δουλειά¨, ¨ Αυτοκίνητα της επανάστασης¨ και ¨Άβαταρ¨.

Στο κλασέρ ¨Ιταλική δουλειά¨ εμπεριέχονται πληροφορίες για την προσωπική και σεξουαλική ζωή 162 στρατιωτικών και αναφέρεται ότι υπάρχουν σημειώσεις όπως ¨Του αρέσει το εικονικό σεξ¨, ¨Παραβλέπει τις σχέσεις της γυναίκας του με άλλους¨, ¨ΠΚΚας¨, ¨Κολλημένος με το ομαδικό σεξ¨, και ¨Του αρέσουν τα πορνό με ζώα¨ .

http://tourkikanea.gr/2011/03/05/santaj/#more-4163

Read more...

Νέες διεθνείς κινήσεις για τους…«Τούρκους της Δυτικής Θράκης»…


Καταγγελίες σε βάρος της Ελλάδας από την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» στο Ευρωκοινοβούλιο και στον ΟΗΕ

Συνεχίζει μεθοδικά η Τουρκία δια των διαφόρων οργάνων της την καταγγελία της χώρας μας για αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στην…τουρκική μειονότητα της Θράκης. Ένα από τα βασικά εν λόγω όργανα, η καθαρά αλυτρωτική – και υπονομευτική της εθνικής κυριαρχίας μας στη Θράκη - «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) προέβη πρόσφατα σε δύο ακόμη απανωτές διεθνείς κινήσεις ενημέρωσης για τα προβλήματα των…καταπιεσμένων Τούρκων της Θράκης. Στις 3 Μαρτίου προέβη σε επίσκεψη εργασίας μιας μέρας στο ευρισκόμενο στις Βρυξέλλες Ευρωκοινοβούλιο, όπου – όπως μας πληροφορεί η μειονοτική «Μπιρλίκ» (4-3-2011), «ο πρόεδρος της…Χαλίτ Χαμπίμπογλου και ο διευθυντής διεθνών σχέσεων Ενγκίν Σογιλμάζ (σ.σ. τους…καμαρώνουμε στη φωτογραφία) είχαν μια συνάντηση με την Ágota-Dorottya Demeter, η οποία είναι βοηθός της Kinga Gal, του προέδρου της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παραδοσιακές μειονότητες και τις εθνικές κοινότητες. Στην συνάντηση ο πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίμπογλου, πέραν των υπαρχόντων προβλημάτων, ενημέρωσε και για τις τελευταίες εξελίξεις. Επίσης ανέφερε τις προσπάθειες που σχεδιάζονται για το μέλλον. Η ABTTF τις επόμενες μέρες θα επισκεφτεί ξανά το Ευρωκοινοβούλιο και θα έχει συναντήσεις με ευρωβουλευτές, με τους οποίους έχει κλειστεί ραντεβού.

Σχετικά με την επίσκεψη ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου έκανε την εξής ανακοίνωση: Η επίσκεψη της πιστοποιημένης στο Ευρωκοινοβούλιο ABTTF στοχεύει στο να θέσει σε επίπεδο Ε.Ε. τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Η ABTTF που κάνει διάφορες προσπάθειες, μέσω του εκπροσώπου της στις Βρυξέλες, θα διενεργεί μια πιο εκτεταμένη και έντονη δραστηριότητα λόμπι και θα συνεχίσει να επισκέπτεται το ευρωκοινοβούλιο και να συναντάται με ευρωβουλευτές¨

Και παρέμβαση στον ΟΗΕ για το θέμα των μουφτειών

Λίγες μέρες όμως πριν από το γεγονός αυτό, είχε σημειωθεί και άλλη μια κίνηση της ABTTF, αυτή τη φορά με παρέμβαση στον ΟΗΕ για το θέμα της εκλογής μουφτήδων. Σύμφωνα και πάλι με δημοσίευμα της «Μπιρλίκ» (2-3-2011 - μετάφραση από το http://tourkikanea.gr) «η ABTTF παρέδωσε στην 16η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωση με τίτλο “Αποδοχή του δικαιώματος εκλογής ηγετών και της θρησκευτικής ελευθερίας και το θέμα του μουφτή στην Ελλάδα”.

Στην γραπτή της ανακοίνωση η ABTTF, λέει πως με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας απέκτησαν νέες διαστάσεις, αλλά πως στο θέμα του μουφτή δεν παρήχθη ακόμη κάποια λύση. Η ABTTF ζητά από την ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του υπάρχοντος προβλήματος να κινηθεί σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάννης, με την συνθήκη των Αθηνών και το 3ο πρωτόκολλο και να πραγματοποιήσει μια νέα εκλογική διαδικασία…

Στην ανακοίνωση υπάρχει μια λεπτομερής ιστορική αναδρομή στο θέμα του μουφτή, και περιγράφεται πως η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντέδρασε σε αυτή τη κατάσταση το 1990 εκλέγοντας τους θρησκευτικούς ηγέτες της. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τότε το ελληνικό κράτος και οι εκπρόσωποι του όχι μόνο δεν αναγνώρισαν τους εκλεγμένους από την μειονότητα ηγέτες, αλλά τους δίκασε και τους φυλάκισε με το αιτιολογικό της παράνομης χρήσης θρησκευτικών συμβόλων, μάλιστα και σήμερα οι εκλεγμένοι ηγέτες δεν αναγνωρίζονται από το κράτος, ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 παρατάθηκε μέσω προεδρικού διατάγματος και η θητεία του διορισμένου μουφτή Μέτσο Τζεμαλή.

Επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση πως ο πατριάρχης των Ελληνορθόδοξων στην Τουρκία και οι μουφτήδες στη Θράκη, αποτελούνε παράλληλα θέματα, και πως στην Τουρκία μετά την παρουσίαση των ονομάτων που είναι υποψήφιοι πατριάρχες στις αρχές, γίνεται εκλογή στην σύνοδο. Η ABTTF υπενθυμίζει πως έναντι τούτου, είναι ανεπαρκείς οι δικαιολογίες πως οι μουφτήδες διορίζονται από το κράτος διότι κατέχουν δικαστικές αρμοδιότητες, καθώς τα δικαστήρια πρώτου βαθμού είναι υποχρεωμένα να αποδέχονται τις αποφάσεις των διορισμένων μουφτήδων.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην θετική πορεία των σχέσεων Τουρκίας και Ελλάδας και τέλος περιγράφεται πως μετά την συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην 3η Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων και τα θετικά βήματα που έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων, είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να συνεχίζει να διορίζει τους μουφτήδες.

Τέλος η ΑΒΤΤF ζητά την οριστική λύση του θέματος του μουφτή μέσα από έναν διάλογο με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, και μέσω της εφαρμογής της συνθήκης των Αθηνών και του 3ου πρωτοκόλλου να μην ζημιωθεί καθόλου η θρησκευτική αυτονομία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Ζητά την αναγνώριση των εκλεγμένων μουφτήδων σε Ξάνθη και Κομοτηνή, καθώς και την πραγματοποίηση εκλογών μουφτή και αρχιμουφτή στη βάση του άρθρου 11 της συνθήκης των Αθηνών».

Όπως παρατηρόύμε για μια ακόμη φορά, οι Τούρκοι και τα όργανά τους δραστηριοποιούνται αδιάκοπα και εργάζονται μεθοδικά για την υλοποίηση των στόχων τους. Όσο για μας, μην ανησυχείτε. Εμείς έχουμε τον ΓΑΠ και τον Δρούτσα…

http://proxeneio-stop.org/

Read more...

OI ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ .. (Τι θα δούμε την τρίτη; )


Δελτίο Τύπου του εκλεγμένου Μουφτή Κομοτηνής

ΟΙ ηγέτες της κοινότητας και εκλεγμένοι μουφτήδες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, Αχμέτ Μέτε και Ιμπραίμ Σερίφ είχαν συναντήσεις στην Άγκυρα στο διάστημα 20-23 Φεβρουαρίου. Στις 21-2 επισκέφτηκαν τον Υπουργό Θρησκειών της Τουρκικής Δημοκρατίας καθηγητή Μεχμέτ Γκιορμέζ και τους υφυπουργούς του και επ΄ ευκαιρία των νέων καθηκόντων που ανέλαβαν, τους συνεχάρησαν και ευχήθηκαν να έχουν επιτυχίες. Σε αυτήν την υψηλού επιπέδου συνάντηση τέθηκε και ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, το θέμα των μουφτήδων και εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις. Υπήρξε αμοιβαία και επωφελής ανταλλαγή απόψεων.

Στις 22 Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη, οι ενάρετοι μουφτήδες μας είχαν συναντήσεις με υψηλά ιστάμενους του αρμόδιου για τους Τούρκους του εξωτερικού υπουργείου. Εκεί εξέφρασαν ξανά τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Επίσης ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Δυτική Θράκη.

Οι μουφτήδες μας μετά από ένα γεμάτο πρόγραμμα, συναντήθηκαν με Δυτικοθρακιώτες που σπουδάζουνε στην Άγκυρα και έδιωξαν την νοσταλγία. Οι μουφτήδες μας κατά την διάρκεια δείπνου με τους φοιτητές, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα προβλήματα τους. Στο δείπνο αυτό κατά το οποίο μίλησαν στους φοιτητές, μετείχαν και διπλωμάτες που έχουν υπηρετήσει παλιότερα στην Δυτική Θράκη. Επίσης συναντήθηκαν με τον καταγόμενο από την Δυτική Θράκη βουλευτή Μεχμέτ Μουεζίνογλου, με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για την Δυτική Θράκη.

Μετά τις συναντήσεις οι δύο μουφτήδες επέστρεψαν στην Δυτική Θράκη.

http://tourkikanea.gr/2011/03/05/sanalmufti/#more-4149

Read more...

Ερώτηση Κοραντή για τους μουφτήδες της Θράκης


Μόνο αυτός ο τίτλος μπορεί να δικαιολογήσει το απύθμενο θράσος του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προ ημερών τόλμησε να «παραπονεθεί» πως ο «Γιώργος τον κορόιδεψε και δεν έχει εφαρμόσει ακόμη την εκλογή μουφτήδων στην Ελλάδα». Βέβαια, το «κάρφωμα» του τούρκου πρωθυπουργού προς τον Έλληνα ομόλογό του, αποτελεί ένα βασικό στοιχείο της «καταγγελίας» - παραπόνου, που εκδήλωσε 3 μήνες πριν από τις τουρκικές εκλογές, αφού ουσιαστικά δημοσιοποιεί μία από τις (πολλές;) συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Όμως, το «αίτημα» του τούρκου πρωθυπουργού, πέρα από τον εξόφθαλμο νέο-οθωμανισμό, αλλά και τον προβαλλόμενο τουρκοϊσλαμισμό, ξεσκεπάζει και την παράνοια των αιτημάτων της Τουρκίας, η οποία χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις (ή μήπως βρίσκει και… βοήθειες;) από την Ελληνική κυβέρνηση, έχει φτάσει στο σημείο να απαιτεί την εκλογή των μουφτήδων και όχι τον διορισμό τους από το Ελληνικό κράτος. Αν και είναι δικαίωμα του τούρκου πρωθυπουργού να ζητάει οτιδήποτε συμφέρει στον ίδιο και στο κράτος που διοικεί και που διεθνώς εκπροσωπεί, καλό θα ήταν να «ανασύρουμε» τι ισχύει διεθνώς για την εκλογή των μουφτήδων. Μάλιστα, η λέξη «διεθνώς», καλύπτει ακόμη και τα καθαρά ισλαμικά κράτη, όπως η Σαουδική Αραβία, ακόμη και το Αφγανιστάν (με τους Ταλιμπάν)…

Τι ισχύει, λοιπόν για τους εκπροσώπους της «σαρίας», και δεν το αναφέρει κανείς; Μα, το ότι οι μουφτήδες διορίζονται από τις κυβερνήσεις των κρατών, και αποτελούν στην πραγματικότητα υπαλλήλους του κράτους, υπαγόμενοι μάλιστα και στην μισθοδοσία του δημοσίου. Αυτό συμβαίνει –φυσικά- και στην Τουρκία. Όμως, ο κύριος Ερντογάν θέλοντας να κάνει την «δημοκρατική του υπέρβαση» (έξω από την Τουρκία, ζητάει από την Ελλάδα να εφαρμόσει κάτι που ούτε ο ίδιος εφαρμόζει στην χώρα του, τη στιγμή μάλιστα που είναι και ηγέτης ενός ισλαμικού κόματος!
Στον αντίποδα, φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου (σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Ερντογάν) έχει συμφωνήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σχετικά με την ανάδειξη των μουφτήδων, κάνοντας την παράλογη υπέρβαση και έχοντας συμφωνήσει στην εκλογή τους!!! Είναι τέτοια τα «φιλο-μουσουλμανικά» αισθήματα του Γιώργου Παπανδρέου, που ξεπερνώντας ακόμη και τις κυβερνήσεις ισλαμιστικών κρατών, έχει συμφωνήσει να αλλάξει την Ελληνική νομοθεσία (με συνέπειες που όλοι τις αντιλαμβάνονται) και να την προσαρμόσει στα αιτήματα και στις συμφωνίες που έχει κάνει με τον τούρκο ομόλογό του, εν αγνοία των Ελλήνων πολιτών. Είναι, μάλιστα, τόση η «μυστικοπάθεια» της «Ελληνικής» κυβέρνησης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, αφού ούτε το Ελληνικό Κοινοβούλιο γνωρίζει οτιδήποτε γύρω από τα συμπεφωνημένα μεταξύ Παπανδρέου – Ερντογάν.
Έτσι, ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ., υπεύθυνος του κόμματος για εθνικά θέματα, κύριος Ιωάννης Κοραντής, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσα, ζητώντας του ενημέρωση για το θέμα της εκλογής των μουφτήδων στη Θράκη, αλλά κυρίως εξηγήσεις για την παραπαίουσα κυβερνητική εθνική πολιτική, η οποία εκθέτει πλέον σε σοβαρότατους κινδύνους την ίδια την χώρα.

Η ερώτηση Κοραντή για την εκλογή των Μουφτήδων στην Θράκη

Μιλώντας προ ημερών σε χιλιάδες τούρκους μετανάστες στην Γερμανία, ο τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Θράκη, δηλώνοντας ότι από την Ελλάδα, «μου έδωσαν, αλλά δεν κράτησαν, τον λόγο τους ότι θα εκλέγονται οι μουφτήδες στην Θράκη».
Σχολιάζοντας τα ανωτέρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής δήλωσε τα εξής:
«υπάρχουν νόμιμοι μουφτήδες. Είναι αλήθεια ότι στα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης η ελληνική Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλίζονται τα δικαιώματα της μειονότητας σε θέματα θρησκείας, άσκησης των θρησκευτικών της καθηκόντων κλπ. Εκείνο το οποίο βεβαίως θέλουμε να πούμε είναι ότι υπάρχει πάντοτε ανάγκη προσαρμογής των πολιτικών και αυτό έγινε και γίνεται σε βάθος χρόνου. Όταν υπάρχουν αποφάσεις, θα ανακοινωθούν από την ελληνική Κυβέρνηση».
Είναι προφανές ότι με τις τελευταίες δύο φράσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα εκλογής – αντί διορισμού, που ισχύει σήμερα – για τους μουφτήδες στην Θράκη μας. Τα ανωτέρω διαψεύδουν την διαβεβαίωση ότι « για την ελληνική Κυβέρνηση δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα», (απάντησή σας ΑΠ 21/62/ΑΣ3439δις/10-2-2011 στην ερώτησή μου 9625/24-1-2011).
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Ποιός έχει δώσει τον λόγο του στον τούρκο Πρωθυπουργό για ένα τέτοιο ζήτημα;
2. Τι εννοεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο ζήτημα των μουφτήδων, όταν κάνει λόγο για «ανάγκη προσαρμογής των πολιτικών»;
3. Το Υπουργείο Εξωτερικών συμφωνεί με την δήλωση αυτή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου; Εάν ναι, ποιό είναι τότε το ακριβές νόημα της προαναφερθείσης απαντήσεώς του;
4. Σε τελευταία ανάλυση, έχει δεσμευθεί η ελληνική Κυβέρνηση έναντι της τουρκικής να μεταβάλει το καθεστώς των μουφτήδων από διορισμό, ως ισχύει σήμερα, σε εκλογή;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής

Μετά από όλα αυτά, μήπως θα πρέπει να αναρωτιόμαστε πότε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει τις συμφωνίες του με τον κύριο Ερντογάν, ή μήπως θα πρέπει να αναρωτιόμαστε εάν έχει συμφωνήσει να "παραχωρήσει" και τη Θράκη, για να μην νιώθει "κορόιδο" ο τούρκος ομόλογός του; Τέλος, με το σκεπτικό ότι ο Ερντογάν είναι "χρήστης ναρκωτικών" (βάσει των δηλώσεών του), μήπως θα πρέπει να σκεφθούμε πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι "χρήστης" πολύ σοβαρότερων "ουσιών" από τα ναρκωτικά;

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

Read more...

Βούλγαρος πολιτικός: ‘Στοπ στην τουρκική γλώσσα και στην ανέγερση των Τζαμιών’


Σε ομιλία του στη βουλγαρική Βουλή ο εθνικιστής ηγέτης Βόλεν Σίντεροφ ζήτησε να ψηφιστεί νόμος που να ομιλείται στη Βουλγαρία μόνο η βουλγαρική γλώσσα. Ο αρχηγός του κόμματος ΑΤΑΚΑ επεσήμανε ότι κάθε δεύτερο παιδί που γεννιέται στην Βουλγαρία δεν έχει ως μητρική του γλώσσα την βουλγαρική.«Η τουρκική γλώσσα είναι μια μεγάλη κοροϊδία για τους Βουλγάρους», τόνισε ο Σίντεροφ, « σε πόλεις με τουρκικό πληθυσμό δεν ξέρουν να πουν στα βουλγαρικά πώς να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί», αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στην πόλη Καρντζαλί.


Στην ομιλία του ο Σίντεροφ, απαίτησε να δοθεί τέλος στον εξισλαμισμό της Βουλγαρίας και ζήτησε συγκεκριμένο νόμο για ανέγερση μόνον χριστιανικών ναών, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ροδόπης.«Οι ισλαμικές οργανώσεις να κατασκευάσουν τεμένη οπουδήποτε αλλού θέλουν. Όχι εδώ. Δεν είμαστε μουσουλμανική χώρα. Τα εδάφη αυτά ανήκουν σε Ορθόδοξους», τόνισε ο Βούλγαρος εθνικιστής αναφερόμενος στις περιφέρειες Σμόλιαν και Καρντζαλί, της νοτίου Βουλγαρίας.Αναφερόμενος για τους Ρομά ζήτησε η αστυνομία να μην ‘κουκουλώνει’ εγκλήματα που διαπράττονται από αυτούς για το φόβο κοινωνικών αντιδράσεων.Τόνισε ότι οι Ρομά, αποτελούν το φόβο και των τρόμο των βουλγαρικών οικογενειών καθώς προσπαθούν να διαφυλάξουν τη ζωή και τις περιουσίες τους από τις ‘συμμορίες των τσιγγάνων’.Κατηγόρησε, επίσης την κυβέρνηση ότι συνεργάζεται με ‘εταιρείες- μαφίας’ και απαίτησε να καταγγείλει τις συμβάσεις που έχει συνάψει με αυτές, και τα χρήματα του βουλγαρικού λαού να διατεθούν στα συνταξιοδοτικά ταμεία, ώστε οι βουλγαρικές συντάξεις να φθάσουν στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τίτλος : «Волен Сидеров: Да спре гаврата "турска реч" и строежът на джамии в Родопите»Δημοσίευση: rodopi24X7.

Read more...

Ο κ. Παπανδρέου έχει υποσχεθεί εκλογή των μουφτήδων;


Όπως πληροφορούμαστε από την Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερντογάν, σε ομιλία του στο Ντίσελντορφ και ενώ γνώριζε την επίσκεψη του μεγαλοϊδεάτη υπουργού του κ. Νταβούτογλου στη Θράκη και στη Μακεδονία, επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της εκλογής των μουφτήδων. Δεν σταμάτησε όμως μόνο εδώ, αλλά προχώρησε και εξέθεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι ο κ. Παπανδρέου «του είχε δώσει, αλλά δεν την κράτησε, την υπόσχεσή του για εκλογή των μουφτήδων». Μέχρι στιγμής δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας διάψευση, από πλευράς του κ. Παπανδρέου.

http://hassapis-peter.blogspot.com

Read more...

Τον Νταβούτογλου θα δει ο πρωθυπουργός.


Λίγες ώρες μετά από τα ...μαθήματα γεωγραφίας που μας παρέδωσε για το Καστελόριζο και πριν αναχωρήσει για περιοδεία στη Θράκη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου,θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Ελλάδα πάντως έχει επίκεντρο όχι την Αθήνα,αλλά τη Θράκη,όπου ο "τούρκος Κίσινγκερ",όπως τον αποκαλούσαν κάποτε οι αμερικανοί,θα περιοδεύσει σε πάρα πολλά χωριά της περιοχής. Οι ...γεωγραφικές του επισημάνσεις αμαμένονται με ενδιαφέρον.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=3834

Read more...

Η “εχθρολαγνεία” μας και ο κ.Νταβούτογλου.


Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΦΑΙΣΤΟΥ
Kαθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς,
www.ifestosedu.gr

Ολοκληρώνοντας το διάβασμα του νέου και ίσως πιο σημαντικού βιβλίου του Αχμέτ Νταβούτογλου, Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες(Εκδόσεις Ποιότητα, Μάρτιος 2011), διερωτήθηκα γιατί κάποιοι αντί ανορθολογικής εχθρολαγνείας δεν προσπαθούν ορθολογιστικά να καταλάβουν τον «Άλλο».

Δεν περιγράφει μόνο την θεοκεντρική Ισλαμική Κοσμοθεωρία. Την συγκρίνει και την υπερθέτει στην Δυτική Κοσμοθεωρία. Είναι μια γνήσια ανάλυση των νοηματικών θεμελίων του ύστερου νέο-Οθωμανισμού. Αν λοιπόν κανείς θέλει να ξέρει τον «Άλλο» ας διαβάσει το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε συνδυαστικά με το Στρατηγικό βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας (Εκδόσεις Ποιότητα, Ιούνιος 2010).

Θα μάθει τον «Άλλο» σχεδόν απόλυτα. Πριν αγαπήσουμε, πριν παντρευτούμε ή και πριν υποταχθούμε στον φαντασιακά θεοποιημένο «Άλλο», καλό είναι να τον ξέρουμε.

Η τουρκολαγνεία των δύο τελευταίων δεκαετιών δεν έχει λογική πολιτική βάση και οι προεκτάσεις για τα συμφέροντά μας, την ελευθερία μας και την ευημερία μας είναι βαθύτατες.
Θα βλάψει και την ίδια την τουρκική κοινωνία αν οι συγκαιρινοί ισλαμιστές νεότουρκοι πάρουν λανθασμένα ελληνικά μηνύματα.
Θα υποτιμήσουν την ελληνική κοινωνία και θα νομίσουν πως μπορούν ανέξοδα να βλάψουν τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας και άλλων κρατών. Και θα είναι μεγάλο λάθος, ενδεχομένως και η καταστροφή τους.

Δεν αποκλείω τα σύνδρομα εχθρολαγνείας μεμονωμένων ατόμων, σε συνδυασμό με την συντρέχουσα οικονομική και πολιτική κρίση, να τρέφουν μια κάποια κοινωνική τάση.

Σύνδρομα εχθρολαγνείας, όμως, σε ατομικό επίπεδο δεν μπορεί παρά να οφείλονται σε προσωπικά τραύματα.
Μπορεί επίσης να οφείλονται σε στοχαστικά ελλείμματα ή και σε μια συνήθη ψυχική αδυναμία.
Ως γνωστό, οι ασθενείς ψυχές στην ιστορία πάντα ήταν ευάλωτες. Και μηδίζουν.
Γενικότερα, η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι η προσχώρηση στην λογική του εχθρού ενίοτε οφείλεται σε αδυναμίες κάθε άλλου είδους.
Ενδέχεται να κρύβουν παιδικές πληγές και καταπιέσεις. Ψυχικές αδυναμίες κάνουν μια αξιοθρήνητη ύπαρξη, επιπλέον, να επιχειρεί ως φελλός να επιπλεύσει.
Αντισταθμίζοντας τις αδυναμίες του μπορεί να γίνει θρασύς, επιθετικός και αυτιστικός.
Γιατί αυτισμός είναι και η εχθρολαγνεία. Και στο πολιτικό πεδίο, ιδιαίτερα το διεθνές και διεθνικό, πολλοί είναι που παραμονεύουν να εκμεταλλευτούν ψυχικές αδυναμίες και αυτιστικά σύνδρομα.

Μια αδύναμη ψυχή, πάντως, αν αποκτήσει πολιτική και επικοινωνιακή ισχύ μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τις ενδοκρατικές και διακρατικές σχέσεις. Είναι πηγή πολιτικού ανορθολογισμού.
Το κοινωνικοπολιτικό σώμα, όμως, σε τίποτα δεν φταίει αν κάποιος ή κάποιοι δεν πιστεύουν στην δική τους ύπαρξη.
Σε τίποτα δεν φταίνε οι πολλοί αν ο ένας ή ο άλλος τρέφει ενδεχομένως κάποια ψυχοτικομαζοχιστικά σύνδρομα και εάν για κάποιους ενδόμυχους, μυστήριους και ανεξιχνίαστους λόγους κρυμμένους μέσα στην άβυσσο της ατομικής ανθρώπινης ετερότητας κανείς είναι παθιασμένος με τον εχθρό του.
Τι φταίνε όλοι οι υπόλοιποι που δεν θέλουν καταστολή της ετερότητάς τους, δηλαδή της ελευθερίας τους!
Τι φταίνε αυτοί που θέλουν να έχουν τα αγαθά τους, τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους, την ακεραιότητα της κυριαρχικής επικράτειάς τους και μια ελεύθερη πατρίδα για το μέλλον των παιδιών τους.

Σωστό είναι να τονίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε πως αφετηρία κάθε σοβαρής συζήτησης είναι πως για κάθε κοινωνική οντότητα, εξ αντικειμένου, ελευθερία σημαίνει Εθνική Ανεξαρτησία.
Η Εθνική Ανεξαρτησία είναι η Υψηλή κοσμοθεωρητική παραδοχή για την οποία τα μέλη των κοινωνικών οντοτήτων που τους αξίζει να είναι ελεύθερα τρέφουν πίστη και νομιμοφροσύνη.
Την στηρίζουν ασυμβίβαστα και αδιατάραχτα και αν χρειαστεί πεθαίνουν για αυτή. Ή μήπως υπάρχει αντίρρηση γι’ αυτό!
Μήπως δηλαδή υπήρξε ποτέ στην ιστορία ή μήπως θα υπάρξει στο μέλλον στιγμή που η ελευθερία μιας κοινωνικής οντότητας δεν θα είναι συνάρτηση της ικανότητας και της ετοιμότητας των μελών να αντικρούσουν όσους την επιβουλεύονται!

Πολλοί συνάδελφοί μου θα συμφωνήσουν πως η ψυχιατρική ως κοινωνική «επιστήμη» (που δήθεν «αναγάγει» τις φροϋδικές αρχές στο κοινωνικό επίπεδο) μάλλον τσαρλατανιά είναι.
Έρχεται μια στιγμή, όμως, μετά από την οποία μια κοινωνία διολισθαίνει στο τέλμα. Είναι εκείνη η νοερή στιγμή όταν πλέον η εχθρολαγνεία δεν είναι ατομικό σύνδρομο αλλά και κοινωνικό φαινόμενο.

Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι μια εχθρολαγνεία όταν μολύνει πολλά μέλη μιας κοινωνικής οντότητας αυτό οφείλεται σε μαζικό αίσθημα αδυναμίας, κοινωνικοπολιτική παρακμή, πνευματική παρακμή, ηθική παρακμή και καλλιεργημένο φόβο.
Ότι επίσης τέτοια φαινόμενα είναι εφήμερα και επικίνδυνα ακόμη και για τον αντίπαλο που θα υποτιμήσει το πώς αντιδρούν τα μέλη μιας κοινωνικής οντότητας όταν στο πεδίο των ζωτικών εθνικών συμφερόντων κόκκινες γραμμές παραβιάζονται.

Αυτό που λέω, βασικά, είναι ότι η εχθρολαγνεία όταν κατακυριεύει πολλά μέλη μιας κοινωνίας δεν μπορεί να είναι ψυχιατρικό φαινόμενο αλλά μόνο πολιτικό. Μόνο πολιτικά μπορεί να είναι τα αίτια.
Οφείλεται στην πνευματική, επιστημονική και ηθική παρακμή που κάνει πολλούς πολίτες να αισθάνονται αδύναμοι, ανυπεράσπιστοι και φοβισμένοι και να αναζητούν έτσι διέξοδο στον κατευνασμό. Αυτά όμως είναι επίπλαστα, εφήμερα και επικίνδυνα. Είναι κατηφόρισμα στο τέλμα για όλους.

Μια υγιής κοινωνία απέναντι σε κράτη που επιβουλεύονται τα συμφέροντά της ούτε λαγνεία τρέφει ούτε και έχθρα. Αμφότερες οι αντιλήψεις στις διεθνείς σχέσεις είναι ερασιτεχνικές.
Ορθολογισμός σημαίνει να έχεις γνώση του απειλούντος, να καλλιεργείς τον ορθολογισμό του με αποτρεπτικές στάσεις και να του κάνεις σαφές ότι επιζητούμενο είναι ειρήνη και σταθερότητα.
Κόκκινη γραμμή για κάτι τέτοιο, όμως, είναι ο απόλυτος σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας. Ήδη, αποδείχθηκε ότι το «βιβλιογραφικό φαινόμενο Νταβούτογλου» είναι πολλαπλά ωφέλιμο. Ίσως μάλιστα βοηθήσει και την Τουρκία να μην κάνει λάθος: Εάν υποτιμήσει τις αντιδράσεις των μελών της ελληνικής κοινωνίας και δοκιμάσει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες μας για να κάνει πλιάτσικο θα πάθει μεγάλες ζημιές.

Στην στρατηγική ανάλυση η ακριβής, πρωτογενής και αυθεντική γνώση των άλλων κρατών είναι προϋπόθεση ειρήνης και σταθερότητας.
Στην προκείμενη περίπτωση των βιβλίων του Αχμέτ Νταβούτογλου, πέραν της περιγραφής της ισλαμικής κοσμοθεωρίας, η εκδίπλωση των τουρκικών θέσεων και των βαθύτερων σκέψεων της ισλαμικής ηγεσίας των νεοτούρκων συντείνει στον διακρατικό ορθολογισμό:

Πρώτον, όσοι θέλουν να γνωρίσουν τον «Άλλο» τους λύνει το πρόβλημα. Θα τον μάθουν όχι μέσα από ερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές ή ανεκδοτολογικές ιστοριογραφικές αφηγήσεις ιδεολογικά προκατειλημμένες αλλά πρωτογενώς, αυθεντικά και με πολιτικά συναφή τρόπο.

Δεύτερον, η σκέψη ενός κατά τα άλλα αυθεντικού συγγραφέα αναιρεί ψεύδη, αμάθεια, παραπληροφόρηση και τον συνήθη επιστημονικοφανή χαβαλέ. Έτσι μόνο θα κατανοήσουμε τον «Άλλο»:
Με όρους αληθείας και απαλλαγμένοι από προπαγάνδες, φαντασίες και παιδικά σύνδρομα εχθρολαγνείας.

Στο βιβλίο Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες κανείς θα δει ότι ο Νταβούτογλου μπορεί να κάνει, κατά την εκτίμησή μου, μερικά επιστημονικά άλματα και σφάλματα –που υποθέτω θα ελεγχθούν από τους ακριβοπληρωμένους «πολιτικούς επιστήμονές» μας τους θεολόγους και τους φιλόσοφους– αλλά η πνευματική και κοσμοθεωρητική συγκρότησή του δεν αμφισβητείται: Είναι ρητά θεοκεντρική και αντί-δυτική.
Αυτό το γεγονός θα πρέπει να το ξέρουμε καλά γιατί στην συνέχεια αποτέλεσε το όχημα της ύστερης εκδοχής του νέο-Οθωμανισμού.

Ξεκαθαρίζω ότι όταν μιλώ για θεοκεντρισμό δεν το λέω ως κατηγορία. Αυτό που ενδιαφέρει ένα αναλυτή της στρατηγικής είναι η ακριβής δομή σκέψης των ηγετών και της συμπεριφοράς των άλλων κρατών.
Η σωστή, ακριβής και πρωτογενής γνώση είναι προϋπόθεση ορθολογιστικών διακρατικών σχέσεων. Η σωστή και ορθολογιστική γνώση του «Άλλου», επιπλέον, αποτελεί προϋπόθεση ορθολογιστικής εθνικής στρατηγικής.
Για να είμαι τελείως σαφής, παρά τις επιστημονικές και ασφαλώς πολιτικές μου διαφωνίες με τον Νταβούτογλου, έμαθα πολλά από το Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες.
Παίρνω πλέον πολύ πιο σοβαρά υπόψη την θεοκεντρική ισλαμική κοσμοθεωρία όπως με σαφήνεια την περιγράφει ο Νταβούτογλου στο Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες.

Αν μη τι άλλο, γιατί αποτελεί εδώ και μια δεκαετία!! την πνευματικοπολιτική δομή των ισλαμιστών νεότουρκων.
Κάποια ιδρύματα προπαγάνδιζαν πως είναι διαφορετική ενώ τώρα ξέρουμε την αλήθεια. Τέλος, ας πω με σαφήνεια ότι με εντυπωσίασε ο θεοκεντρισμός όπως τον αποτυπώνει ο Νταβούτογλου.
Ούτως ή άλλως, σεβόμαστε την πίστη και τα δόγματα όλων των ανθρώπων και όλων των θρησκειών.
Ερμηνευτικά, επιπλέον, σημαίνει πολλά: Περιγράφει και ερμηνεύει τις πνευματικές και κοσμοθεωρητικές ρίζες του νέο-Οθωμανισμού, ερμηνεύει πολλά από όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Μέση Ανατολή, δείχνει τους κινδύνους που διατρέχει η ίδια η Τουρκία και φωτίζει την πίστη 1,5 δισεκατομμυρίων μουσουλμάνων.

Αναρτημένο και στην σελίδα http://www.ifestosedu.gr/109ΝταβούτογλουΚοσμοθεωρίες.htm

Read more...

Ετοιμάζουν επιχειρήσεις κατά των Κούρδων


Ειδικού Συνεργάτη

Μεγάλη επιχείρηση κατά των Κούρδων φαίνεται ότι ετοιμάζει ο τουρκικός στρατός στις νοτιοανατολικές περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με βάση μια σειρά αδιάψευστα στοιχεία, μετά την παύση της εκεχειρίας εκ μέρους του ΡΚΚ παρατηρείται έντονη στρατιωτική κινητικότητα στους νοτιοανατολικούς νομούς της Τουρκίας.
Μεταφέρονται καθημερινά μονάδες, ενώ τα ελικόπτερα πετούν συνεχώς πάνω από τις πόλεις Τούντζελι και Μπινγκιόλ.

Στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου ανακοινώθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή Τοπράκ Τεπέ που βρίσκεται στα όρια των επαρχιών Λίτζε (Ντιγιαρμπακίρ) και Γκεντς (Μπινγκιόλ), μεταξύ 5 Μαρτίου και 5 Ιουνίου. Στην ιστοσελίδα αναφέρονται οι γεωγραφικές συντεταγμένες της περιοχής που βρίσκεται σε ύψος 12.000 ποδών από τη θάλασσα.

elzoni.gr

Read more...

Ο μύθος με τις «δύο Τουρκίες»


Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Στην χερσαία Ελλάδα, έχουν μάθει να σκέφτονται τους νησιώτες, όποτε τους το επιτρέπει η … νόσος της «θερινής ραστώνης»! Τις υπόλοιπες μέρες η «ασθένεια της παρατεταμένης λήθης», δεν επιτρέπει σε κανέναν να σκεφτεί τα προβλήματα των ακριτών που φυλάσσουν αιώνες τώρα τα βράχια του Αιγαίου! Κάθε πραγματικό πρόβλημα των νησιωτών αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τις Ελληνικές Κυβερνήσεις που αδυνατούν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα αναπτύχθηκε λόγο της πολυνησίας!

Αδυνατούν να καταλάβουν ότι το Αρχιπέλαγος αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και όχι μοχλό ανάσχεσης του αναπτυξιακού ρυθμού της χώρας μας! Η Ελλάδα, ως χώρα εισπράττει διεθνώς δύο «ενοίκια» από το εξωτερικό σε σκληρό συνάλλαγμα! Ένα από τον Τουρισμό και ένα από τη Ναυτιλία!

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων από τα «ενοίκια» της χώρας μας το δημιουργούν οι νησιώτες είτε με τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό που προσελκύουν είτε ως Καραβοκυραίοι είτε ως ναυτικοί που εργάζονται στην Ποντοπόρα ναυτιλία!

Αλήθεια, οι Ελληνικές Κυβερνήσεις είδαν ποτέ με την δέουσα σημασία που αναλογεί στον πληθυσμό αυτόν και την συνεισφορά του στην αθρόα εισροή ξένου συναλλάγματος στη χώρα μας;
Είναι αλήθεια ότι περισσότερες ώρες έχει ξοδέψει ο Ερντογάν για την διαχείριση του «προβλήματος του Αιγαίου» απ’ ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί μαζί μετά το 1974;

Σήμερα δεν θα σας απαντήσω ευθέως σε αυτό το ερώτημα ! Αυτό θα επιχειρήσω να το κάνω σε επόμενα άρθρα μου.
Σκοπός μου είναι, προηγουμένως, όχι απλά να ξαναμοιράσω την τράπουλα όπως αυτή την γνωρίζουν τα κόμματα και οι επιτελείς τους!
Σκοπός μου είναι να δώσω στους κατοίκους της Χερσαίας Ελλάδας, να καταλάβουν ΠΩΣ βλέπουμε εμείς οι ακρίτες-νησιώτες την πραγματικότητα και πως αντικρίζουμε τα γεγονότα που καθημερινά τοποθετούνται κάτω από το χαλί.
Σήμερα θα ξεκινήσω από έναν μύθο που πρέπει στην Ελλάδα να καταρριφθεί ΑΜΕΣΑ!
Διότι, στην Ελλάδα, έχουμε πλέον εθιστεί με τον «μύθο» της ύπαρξης Δύο Τουρκιών -
την Τουρκία των καλών πολιτικών και την Τουρκία των «γερακιών» του Στρατού.

Ο μύθος αυτός, ίσως μας βόλευε σε μια μικρής διάρκειας δεδομένη χρονική στιγμή για να βοηθηθεί ο Ερντογάν στην εκλογή του, αλλά σε βάθος χρόνου αρχίζει να αποτελεί κόλαφο για την Ελληνική Εξωτερική πολιτική καθώς και για την ίδια την Ελληνική Επικράτεια.

Ο «μύθος» της ύπαρξης δύο αντίρροπων (ως προς την Ελληνοτουρκική Φιλία) δυνάμεων στην Τουρκία καλλιεργήθηκε αρχικά από την εποχή του διδύμου Παπανδρέου-Ρόντος (ως Υπουργού Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ και πρέσβη επί τιμή αντίστοιχα), αλλά φαίνεται ότι υιοθετήθηκε και από την Κυβέρνηση Καραμανλή (με εξαίρεση τον Π. Μολυβιάτη).

Για να είμαστε ακριβείς, η Τουρκία ως κράτος διαθέτει ένα σύνταγμα, το οποίο οικοδομήθηκε από τον Κεμάλ το 1923 με σκοπό την συνοχή του Τουρκικού κράτους και την αποφυγή διασπαστικών κινήσεων από Εθνότητες ή θρησκευτικές ομάδες.
Ο λόγος ύπαρξης του Τουρκικού αυτού Συντάγματος υπάρχει ως τις μέρες μας. Στο σύνταγμα προβλέπεται ρητά ότι ο Στρατός αποτελεί στη χώρα αυτή το θεματοφύλακα της Ασφάλειας και της Συνοχής της.
Μπορεί τότε Κεμάλ να οικοδόμησε ένα κράτος Στρατιωτικοποιημένο , αλλά είχε κάθε λόγο να το κάνει αφού υπήρχαν πέντε Εθνότητες στο εσωτερικό της χώρας που ήθελαν να ιδρύσουν ανεξάρτητα κράτη σε εδάφη της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Παράλληλα, με εγγυητή τον Στρατό, ακόμη και οι θρησκευτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των Σιϊτών και Σουνιτών Μουσουλμάνων, έμπαιναν στο περιθώριο ή τέλος πάντων δεν θα αποτελούσαν σημείο έξαρσης εθνοφυλετικών διαφορών όπως συμβαίνει σε άλλες Μουσουλμανικές χώρες.

Επί της ουσίας, ουδέποτε υπήρξε στην Τουρκία διαφωνία μεταξύ πολιτικών και Στρατιωτικών για την χάραξη της Εξωτερικής πολιτικής (σε σχέση με την Ελλάδα) πολύ απλά διότι το πολιτικό κατεστημένο της Τουρκίας μετά το 1922 δημιουργήθηκε από πρώην Στρατιωτικούς όπως ο Σαμπαντζί κ.α. .
Οι όποιες διαφωνίες και διαμάχες, μπορεί να κατέληξαν σε πραξικοπήματα, αλλά δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τον τρόπο που ασκεί η χώρα αυτή την εξωτερική της πολιτική έναντι της χώρας μας.
Πάντοτε , πολιτικοί και στρατιωτικοί ακολουθούν μια ενιαία γραμμή πλεύσης σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με γειτονικές χώρες.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, η στάση της Τουρκίας από το 1923 μέχρι και σήμερα , ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ αλλά σε γενικές γραμμές έχει σκληρύνει, αυξάνοντας υπέρμετρα τις διεκδικήσεις τους τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Όταν τα τουρκικά F-16 πετούν πάνω από τα κεφάλια μας, και όλοι εσείς δεν τα βλέπετε, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ όψιν ότι οι παραβιάσεις αυτές δεν γίνονται από κάποιον Τούρκο Στρατηγό ο οποίος έχει καταληφθεί από Εθνικιστικό αμόκ και δίνει σωρηδόν παράνομες διαταγές στους τούρκους πιλότους.
Γίνονται διότι τις έχει ψηφίσει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση η οποία αποτελείται από πολιτικούς !
Και η Εθνοσυνέλευση, με απόφασή της επιβάλλει στον Στρατό να πετά … «ελεύθερα» πάνω από το Αιγαίο που το θεωρεί «δικό της Εναέριο χώρο».

Αυτά τα γράφω εδώ και 15 χρόνια και είχα προειδοποιήσει(σε άρθρο μου το 2003 στην εφημερίδα η ΧΩΡΑ» και το 2002 στους Aegean Times) ότι με την πολιτική αυτή, πολύ σύντομα και εσείς οι Αθηναίοι, θα φτάσετε στο σημείο να βλέπετε Τουρκικές Φρεγάτες στο στενό της Σαλαμίνας!!!
Σήμερα έχουν φτάσει μέχρι το Σούνιο και δυστυχώς για εσάς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μου μιας και η διαδρομή Ναύσταθμος Ακσάζ – Μύκονος – Σούνιο αποτελεί πλέον μια απολαυστική βόλτα για τους τούρκους ναύτες!!!

Το casus belli στο Αιγαίο και οι προκλήσεις των γειτόνων μας, δεν αποτελεί όπως αρκετοί Έλληνες νομίζουν, απόφαση των «κακών στρατηγών» Καρανταγί , Κιβρίκογλου, Οζκιόκ που διοίκησαν τελευταία τον Τουρκικό Στρατό.
Η «αιτία πολέμου» ενεργοποιείται Συνταγματικά, εάν η Ελλάδα αυξήσει τα ναυτικά μίλια από 6 σε 12 (όπως γίνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη και έχει κάνει πράξη η Τουρκία στις Βόρειες και Νότιες ακτές της ).
Έτσι η Τουρκία δίνει στον … εαυτό της το δικαίωμα να «εισβάλει στην Ελλάδα» με προειλημμένη Συνταγματική απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και όχι με κάποιο πραξικόπημα των Τούρκων στρατηγών όπως αναφέρουν ορισμένοι στη χώρα μας!!!
Και ο λόγος είναι ότι το μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα στο Αιγαίο βρίσκεται στην θέση «Μπάμπουρας» ΔΕΚΑ μίλια νοτιοανατολικά της Θάσου!

Με απλά λόγια, στην Τουρκία υπάρχει ENA κράτος και MIA εξωτερική πολιτική.

Αν τώρα, πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα τύπου «Σουσουρλούκ» φέρνουν σε ρήξη πολλές φορές το πολιτικό με το στρατιωτικό κατεστημένο, αυτό δεν επηρεάζει ουδόλως την σταθερότητας της Τουρκικής Εξωτερικής πολιτικής έναντι της Ελλάδος. Ούτε καν με το νέο ένδυμα του δόγματος «Νταβούτογλου».

Αρκεί να σκεφτεί κανείς το παρακάτω σπουδαίο Τουρκικό παράδοξο της Κεντρικής τους πολιτικής σκηνής.

Οι ιδρυτές του Κοσμικού χαρακτήρα του Κράτους, οι Κεμαλιστές, μάχονται τους ισλαμιστές που κύριο εκφραστή τους θεωρούν τον προσφάτως συγχωρεμένο Νετζμετίν Ερμπακάν , δίπλα στον οποίο θήτευσε ο σημερινός Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν !
Και ναι μεν οι Ισλαμιστές μάχονται για την μαντίλα και την διατήρηση του θρησκευτικού χαρακτήρα του Κράτους ενώ οι Κεμαλιστές δεν θέλουν να ακούσουν για τέτοια ζητήματα, αλλά είναι οι Ισλαμιστές του Ερντογάν που επιθυμούν την ένταξή τους στο Χριστιανικό Κλαμπ που ονομάζεται … Ευρωπαϊκή Ενωση !
Και ενώ υποτίθεται ότι στην Ελλάδα οι πολίτες φοβόντουσαν τον «Ισλαμικό Φονταμενταλισμό» και ειδικά τον Ερμπακάν, τον οποίο μας τον παρουσίαζαν κάτι σαν «μπαμπούλα», ξαφνικά το 1996 η «επίθεση» στα Ίμια έγινε από την Τσιλέρ με υπουργό Εξωτερικών τον Ντενίζ Μπαϊκάλ που υποτίθεται ότι είναι αυτοί που θα συνέχιζαν τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους όπως επιβάλει το κόμμα τους, το CHP που είναι το αρχαιότερο κόμμα στην Τουρκία με ιδρυτή τον ίδιο τον Κεμάλ Αττατούρκ !

Η δε πολιτική διάταξη του Τουρκικού Κοινοβουλίου μπερδεύει μονίμως τους Έλληνες αναλυτές (αλλά δυστυχώς και τους διπλωμάτες της Α4 Διεύθυνσης του Ελληνικού Υπ.Εξ.) οι οποίοι θεωρούν ως … Δεξιά την Αριστερά της Τουρκικής πολιτικής σκηνής.
Δηλαδή, ο επίσης συγχωρεμένος Μπουλέντ Ετσεβίτ ήταν αυτός που ως πρωθυπουργός εισέβαλε στην Κύπρο. Στην Ελλάδα τον αποκαλούν «δεξιό» για την πράξη του αυτή ενώ η αλήθεια είναι ότι πολιτικά το κόμμα του Ετζεβίτ στην Τουρκία τοποθετείται στην αριστερή πτέρυγα της βουλής!

Μπορεί την προηγούμενη δεκαετία του ‘90 , ο «μύθος της κακής και της καλής Τουρκίας», να βοηθούσε προσωπικά τον Γ. Παπανδρέου, τις προσωπικές του φιλοδοξίες για την ανέλιξή του στο ΠΑΣΟΚ και κάποιες πολιτικές φατρίες στην Ελλάδα, μπορεί να βοηθούσε ακόμα-ακόμα και την ίδια την Τουρκία, μπορεί να βοηθούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, εν τούτοις μετά το 2000 , «το επικοινωνιακό τρυκ» αυτό έχει πάψει να βοηθά ακόμη και όσους ωφελήθηκαν από την χρησιμοποίηση του ως «κόλπο» εξευμενισμού των μαζών στις δύο πλευρές του Αιγαίου για τις υπέρμετρες εξοπλιστικές δαπάνες !

Δεν υπάρχει μετριοπαθής ισλαμισμός όπως πολύ συχνά ακούγεται στην Ελληνική Τηλεόραση. Και φυσικά ο Ερντογάν ΔΕΝ είναι ένας «μετριοπαθής ισλαμιστής», πολύ απλά διότι δεν υπάρχει τέτοια έννοια!
Ο Ισλαμισμός είναι ένας και απόλυτος κανόνας είναι το Κοράνι. Φανταστείτε λοιπόν να λέγανε οι Τούρκοι για μας, «Μετριοπαθείς Χριστιανοί»!
Πως θα σας φαινόταν αν άραγε , ακούγατε αύριο στο CNN Turk τον Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, να αποκαλεί τον Κώστα Καραμανλή , «μετριοπαθή Χριστιανό» ;
Δηλαδή ένας «μετριοπαθής Χριστιανός» μπορεί να πουλήσει την πίστη του και τις αξίες του χάριν της Ελληνοτουρκικής Φιλίας ;
Άρα, τι υποδηλώνει άραγε ο όρος «μετριοπαθής Ισλαμιστής» και ποια η σκοπιμότητα της χρήσης ενός (τουλάχιστον) αδόκιμου όρου από την πλευρά μας;

Επί της Ουσίας , ο Ερντογάν αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική φυσιογνωμία στην Τουρκία μετά τον Αττατούρκ διότι παρέλαβε μια κατεστραμμένη οικονομικά χώρα και την οδήγησε στην ανάπτυξη.
Τον τίτλο φυσικά αυτόν δεν τον κέρδισε γιατί είναι Φιλέλληνας ή γιατί θέλει να φέρει τους δύο λαούς πιο κοντά.

Ο Ερντογάν, δεν είναι ένας «μετριοπαθής Ισλαμιστής». Είναι Ισλαμιστής !

Κατάφερε όμως να ανακάμψει όλους τους οικονομικούς δείκτες στην χώρα του και να ασκήσει μια δικαιότερη οικονομική πολιτική.
Διατηρώντας κάποιες παραδοσιακές Τουρκικές αξίες, συγκέντρωσε ένα απίστευτα μεγάλο ποσοστό (για τα δεδομένα της Τουρκίας) της τάξης του 47% περίπου.

Δεν τον ψήφισαν όλοι οι Ισλαμιστές . Αυτό είναι γεγονός! Ψηφίστηκε όμως από μεγάλες λαϊκές μάζες που ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά τους πιστεύω, είδαν στο πρόσωπο του Ερντογάν έναν τίμιο συνομιλητή .

Στον αντίποδα, ο Ερντογάν υποσχέθηκε επενδύσεις τους Τούρκους Κεφαλαιοκράτες και το έπραξε.
Ετσι μια μεγάλη μάζα Τούρκων επιχειρηματιών ενίσχυσε τον Ερντογάν σε αυτές τις εκλογές.
Για παράδειγμα σήμερα, ο ισχυρότερος όμιλος στην Τουρκία , είναι ο όμιλος Σαμπαντζί, που ως οικονομικό μέγεθος είναι τεράστιο και αποτελεί το 5% του ΑΕΠ της Τουρκίας.
Σε απόλυτα μεγέθη, ο όμιλος Σαμπαντζί είναι 100πλάσιος από τον όμιλο Κόκκαλη στην Ελλάδα !

Η επιτυχία του Ερντογάν, είναι ότι ξέφυγε από την Αριστερά ή την Δεξιά πτέρυγα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και δημιούργησε το πρώτο ίσως πραγματικά Κεντρώο κόμμα στην γειτονική χώρα.
Ένα Κεντρώο κόμμα που σήμερα λείπει από την Ελλάδα μιας και όλοι ανεξαιρέτως (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) συνωστίζονται προς τα δεξιά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κεντρώο κόμμα στην χώρα μας!

Για εμάς εδώ στην Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει αποκτήσει από τα ΜΜΕ μια πολύ καλή εικόνα και είναι ο πλέον συμπαθής από όλους τους Τούρκους πολιτικούς. Το περίεργο όμως είναι – και αυτό αξίζει να το συγκρατήσετε- ότι στα απέναντι παράλια της Μικράς Ασίας, υπάρχουν τρείς Νομοί (επαρχίες) .

Από τις Τουρκικές ακτές της Καλλίπολης (Επαρχία Ανατολικής Θράκης) μέχρι τις νότιες τουρκικές ακτές απέναντι στο Ανατολικό Αιγαίο (επαρχία Μουγλών, Σμύρνης, Νταλαμάν κτλ), ο Ερντογάν καταποντίστηκε με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στη Σμύρνη. Γιατί άραγε;

Αν υποθέσουμε ότι οι δυο λαοί πραγματοποιούν «Ελληνοτουρκική Φιλία» μέσω του Εμπορίου και του Τουρισμού, αυτό συμβαίνει στις ακτές της Ιωνίας.

Γιατί εκεί οι Τούρκοι καταψήφισαν τον Ερντογάν;

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο Ερντογάν δεν αποτελεί τον κύριο εκφραστή της Ελληνοτουρκικής Φιλίας στην Τουρκία , ή είναι πράγματι ο εκφραστής της αλλά οι κάτοικοι των Μικρασιατικών παραλίων δεν την επιθυμούν !

Αλλά αυτό είναι ένα κορυφαίο ζήτημα των Τουρκικών Εκλογών και δεν αναλύθηκε από κανένα ΜΜΕ στην χώρα μας.

Είναι γεγονός ότι όλα αυτά σας τα γράφω πολύ απλά διότι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της υλοποίησης ενός σχεδίου που «δένει» τα νησιά μας πάνω στο άρμα της Τουρκικής Οικονομίας! Παραδείγματα θα δείτε πολλά στους επόμενους μήνες!

Και όλα αυτά δεν σας τα έγραψα για να εξυμνήσω τον Ερντογάν αλλά για να παραδειγματιστούν από αυτόν οι δικοί μας ηγέτες!
Από την φυλακή ως Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης σε μια χώρα καταχρεωμένη βρέθηκε στο ζενίθ της εξουσίας και της δημοφιλίας και οδηγεί την Τουρκία στην Ανάπτυξη!

Στον αντίποδα, το δικό μας πολιτικό σύστημα ψάχνεται ακόμη ποιοι έκλεψαν , αν θα πρέπει να μπει φυλακή κάποιος και όλα αυτά την στιγμή που από την Ανάπτυξη βρεθήκαμε στην Πτώχευση και στον Οικονομικό μαρασμό.

Σας λέει τίποτε αυτός ο τελευταίος συσχετισμός την δεδομένη χρονική στιγμή; Έχετε υπ όψιν μήπως ποιοι θα πληρώσουν ΠΡΩΤΟΙ τα οικτρά λάθη τακτικής έναντι των Τούρκων όλα αυτά τα χρόνια;

Κατανοείτε ότι οι Αιγαιοπελαγίτες αναζητούν περισσότερο από όλους , τον δικό τους ηγέτη που θα ανακόψει το κύμα του επεκτατισμού του Ερντογάν στο Αιγαίο;

http://nationalpride.wordpress.com/

Read more...

Ήρθε η σειρά των γειτόνων;


Στα «ψιλά» πέρασε και πάλι μια (σύντομη, αλλά ιδιαίτερα σημαντική) είδηση: Ένα μεγάλο επεν­δυτικό «σπίτι», η Royal Bank of Canada Capital Markets, προειδοποίησε την τουρκική κεντρική τράπε­ζα για την τακτική που ακολουθεί χαρακτηρίζοντάς την πειραματική.

Στη 16η θέση του κόσμου (από πλευράς ΑΕΠ), η Τουρ­κία, ομοτράπεζη του περίφημου G20, αγαπημένο παιδί των ξένων «αγορών» τα τελευταία χρόνια και με εμφα­νείς τις νεο-οθωμανικές βλέψεις της να αναδειχθεί σε περιφερειάρχη στην ευρύτερη περιοχή μας, έχει δει τα τελευταία δυο – τρία χρόνια μόνο θετικές εκθέσεις – ανα­λύσεις. Κάτι που μεταφράζεται σε μια σταθερά αυξανό­μενη εισροή επενδυτικών κεφαλαίων. Βέβαια, όλα αυτά δεν ήρθαν από θαύμα.

Χάρη στην αναπτυσσόμενη οικονομία της, η Τουρκία έγινε μία από τις ελάχιστες χώρες που επέζησαν από το πέρασμα του ΔΝΤ και κατάφερε να επιστρέψει στο Διε­θνές Ταμείο τα 17,6 δισ. δολάρια που της είχαν χορηγη­θεί τον Μάρτιο του 2001.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγα­λύτεροι Έλληνες επιχειρηματίες δηλώνουν στις παρέες τους σήμερα ότι θα ήθελαν να δουλεύουν στην… άλλη πλευρά του Αιγαίου.
Από την αρχή της 10ετίας του 2000 έγιναν ουσιώδη βήματα – αρχικά με επικεφαλής τον Κεμάλ Ντερβίς, ο οποίος ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με τις επιταγές του ΔΝΤ – που επέτρεψαν στην τουρκική οικονομία να αναταχθεί σε θεαματικό βαθμό. Εξέλιξη που, κατά την εκτί­μηση διεθνών αναλυτών, ανέταξε και τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες της Άγκυρας και του διδύμου Ερντογάν -Νταβούτογλου, σε σημείο ριζικής αναθεώρησης παρα­δοσιακών συμμαχιών και ισορροπιών.
Το μπλόκο του εβραϊκού «λόμπι»
Τώρα οι αλλαγές φτάνουν στο πρώτο σημείο ελέγχου. Διεθνή ΜΜΕ που θεωρούνται φίλα προσκείμενα σε ισ­ραηλινά συμφέροντα, καταγράφουν και μεταφέρουν πλέον την «αίσθηση» πως η Άγκυρα έχει… απλώσει τα πόδια της πολύ πιο έξω από το σκέπασμα που της ανα­λογεί.
♦ Δεν είναι λίγες, ούτε τυχαίες προφανώς, οι πυκνές βολές αρθρογράφων της «Wall Street Journal», της «Washington Post» ή ακόμη των «Financial Times», που επικρίνουν την αμφίσημη πολιτική της Τουρκίας στην ευ­ρύτερη περιοχή.
♦ Δεν είναι τυχαία μάλλον και τα μηνύματα, που απο­στέλλονται έμμεσα στο κατεστημένο της γείτονος από στρατηγικούς συμμάχους των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.
Όμως η εμφάνιση της RBC Capital στο παιχνίδι είναι κάτι διαφορετικό. Και δείχνει να ανατρέπει τους μέχρι τώρα όρους του, καθώς μεταφέρεται στο οικονομικό πεδίο.
Οι παλιότεροι θα θυμού­νται τη… σπέκουλα του πολύ Τζορτζ Σόρος (και όσων συμμετέχουν στα χαρτοφυλάκιά του) στην αγγλική στερλίνα, τις επιθέσεις του στην οικονομία της Αργεντινής αλλά και τον κερδοσκοπικό πόλεμο που εξαπέλυσαν πρό­σφατα οι «αγορές» κατά της Ελλάδας και του ευρώ. Γεγονότα που επιβεβαιώνουν την ισχύ των περιβόητων «αγορών», των funds και των κάθε λογής Πόλσον ή Σόρος.
Ας επανέλθουμε λοιπόν στον νέο… joker, που εμφανίζεται στο παιχνίδι μέσω της RBC Capital, αλ­λά και των τελευταίων προειδοποιήσε­ων των (πάντοτε) «αθώων» επενδυτι­κών οίκων για την τουρκική οικονομία. Τι ακριβώς λέει ο ξένος οίκος στην πρόσφατη ανάλυσή του, την οποία αναπαρήγαγαν μόνο δύο – τρεις τουρκικές εφημερίδες;
Λέει πως «…η τουρκική κεντρική τράπεζα φέρεται να ακολουθεί ένα πειραματικό μείγμα οικονομικής πολιτι­κής, που μπορεί μέχρι τώρα να αποδίδει καρπούς, ανά πάσα στιγμή όμως θα μπορούσε να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες».
Ψάχνοντας λίγο πιο προσεκτικά (στις επίσημες ιστοσελίδες των εταιρειών…), ο αναγνώστης θα δει πως η RBC σχετίζεται (φυσιολογικά) μετοχικά με τη Royal Bank of Canada. Αν όμως ακολουθήσει το ψάξιμο, θα φτάσει και στην Tamir Fishman Group.
Σωστά μαντέψατε: Οι… ψαράδες της Tamir είναι οίκος εβραϊκών συμφερόντων, ένα από τα δραστήρια διεθνώς χαρτοφυλάκια, με πα­ρουσία σε αρκετές περιοχές – κλειδιά του κόσμου. Πά­ντοτε στην καρδιά των εξελίξεων, που λένε.
Ευάλωτο νόμισμα
Συμπτωματικό θα πείτε – και ίσως να είναι έτσι -, όμως οι οίκοι σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «…η τουρ­κική λίρα παραμένει – επί της ουσίας – αδύναμο – ευάλωτο νόμισμα (σ.σ.: καθώς δεν θα μπορεί να υποτιμά­ται επ’ άπειρον έναντι, λ.χ., του δολαρίου), που υπό προϋποθέ­σεις θα μπορούσε να πιεστεί περισσότερο».
Η ανάλυση συνεχίζει, μάλι­στα, ότι αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο που «…οι υψηλές τιμές του πε­τρελαίου (σ.σ.: το αργό ξεπέρασε πρό­σφατα για λίγο και τα 100 δολάρια) ψαλιδί­ζουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν τα τουρκικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές».
Ένα πλεονέκτημα που κατά κύριο λόγο απο­δίδεται στο φτηνό εργατικό κόστος (…στην Τουρκία οι μεγάλες απεργίες πνίγονται στο αίμα), στην ευέλικτη φορολογική πολιτική και βεβαίως στην αναμ­φισβήτητη προσπάθεια που κατα-βάλλει η οικονομική πολιτική της Τουρκίας. Ποιες όμως θα μπορούσαν να είναι οι προϋποθέσεις πίεσης στις οποίες αναφέρονται οι ξένοι οίκοι;
Πίεση και χρέος
Η ανάλυση της RBC μας προϊδεάζει για μία από αυτές όταν υπενθυμίζει ότι «…οι ξένοι κατέχουν το 20% του τουρκικού χρέους». Δη­λαδή οι περίφημες αγορές ελέγχουν το ένα πέμπτο των ομολόγων.
Εάν αυτοί αποφάσιζαν να πουλήσουν, σημειώνει (ή μήπως προειδο­ποιεί;) ο ξένος αναλυτής, τότε η τουρκική οι­κονομία θα μπορούσε πράγματι να έχει πρό­βλημα.
Μην αποκλείετε, λοιπόν, να εμφανιστούν δι­άφοροι joker στο παιχνίδι, καθώς η δυναμική που έχει προσλάβει η τουρκοϊσραηλινή αντι­παράθεση προοιωνίζεται ανατροπές ισορροπι­ών (και όχι μόνο γεωπολιτικών) στην ευρύτερη περιοχή.
Επιχειρηματικός παράγοντας, σχολιάζοντας την αναφορά μας περί… δακτύλου RBC, είπε χαρακτηριστικά πως, «εάν οι περιβόητες αγο­ρές θέλουν να κοντύνουν την Τουρκία (σ.σ.: την τουρκική οικονομία), μπορούν να το πετύχουν με 2-3 υποβαθμίσεις μόνο».
Αποτελεί κοινό μυστικό στις αγορές πως οι εξαγωγές τουρκικών προϊόντων, όπως και η θεαματική αύξηση του τουριστικού ρεύματος, εκτινάχθηκαν μετά τη διπλή υποτίμηση της λίρας.
Όπως επίσης και ότι η αύξηση του ΑΕΠ προήλθε και από την ενδυνάμωση του τραπε­ζικού συστήματος και την προσέλκυση άμε­σων ξένων επενδύσεων. Το κλονισμένο (μέχρι και τα μέσα του 2007-8) τουρκικό τραπεζικό σύστημα απέκτησε αυξημένη ρευστότητα και επιτοκιακή σταθερότητα χάρη στα ξένα κεφά­λαια (και στις αγορές τουρκικών ομολόγων).
Αυτά αποτυπώθηκαν στην αύξηση του ΑΕΠ κα­τά 11,7% στο πρώτο τρίμηνο του 2010 (παρά τη συρρίκνωσή του κατά 4,7% το 2009), ανα­δεικνύοντας την οικονομία της Τουρκίας στην τρίτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη σε παγκόσμια κλίμακα.
Και επέτρεψαν έτσι στον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ να δηλώσει πρόσφατα πως «… η Τουρκία κάποτε ήταν ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, σήμερα είναι ο μόνος υγιής». Να δούμε λοιπόν αν η Τουρκία θα παραμείνει υγι­ής ή θα την πατήσει όπως η Ελλάδα…

http://nationalpride.wordpress.com/

Read more...

Τουρκία: δέχεται τώρα κρτική κι από τους συμπαθούντες


Η AGENCE EUROPE σε άρθρο του αρχισυντάκτη Ferdinando Riccardi με τίτλο « Οι Τουρκοκύπριοι ζητούν αυτονομία από την Τουρκία» αναφέρει ότι ο ίδιος δεν περίμενε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα διαδήλωναν με δυναμικό τρόπο εναντίον της κατοχής του εδάφους τους από τον τουρκικό στρατό. Οι οργανωτές των διαδηλώσεων εξήγησαν από την πλευρά τους ότι «Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στην Τουρκία επειδή μας έσωσε από τους Ελληνοκύπριους αλλά τώρα πρέπει να μας αφήσει να ζήσουμε. Θέλουμε να είμαστε κύριοι στο έδαφός μας».

Ο τουρκικός στρατός, αναφέρει το άρθρο, κατέχει τα εδάφη αυτά από το 1974 με 300.000 στρατιώτες ενώ το 1983 αυτοανακηρύχθηκε η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» η οποία αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών φοβούνται ότι θα χάσουν την ταυτότητά τους ως Τουρκοκύπριοι λόγω της αθρόας άφιξης Τούρκων εποίκων από την Ανατολία και «επιθυμούν να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους». Ορισμένοι μάλιστα δεν διστάζουν να αποκαλούν την Τουρκία ως αποικιοκρατική δύναμη και δύναμη κατοχής.

Βεβαίως, σχολιάζει ο αρθρογράφος, στις αντιδράσεις αυτές σημαντικό ρόλο παίζουν και τα υλικά συμφέροντα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι του ψευδοκράτους κερδίζουν περισσότερα από τους συναδέλφους τους στην Τουρκία και οι ίδιοι εκτιμούν ότι οι προοπτικές μιας συμφωνίας με την ελληνοτουρκική πλευρά θα ήταν μεγαλύτερες εάν η τουρκική κατοχή ήταν λιγότερο ορατή και εάν η αυτονομία του ψευδοκράτους ήταν λιγότερο «ενοχλητική».

Καταλήγοντας ο αρθρογράφος παρατηρεί ότι και αυτό το θέμα δεν πρόκειται σαφώς να βοηθήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε.

http://e-dragoumanos.gr/?p=11449

Read more...

Τουρκία: Αποτροπή δολοφονίας χριστιανού θρησκευτικού ηγέτη;


Αναδημοσιεύομε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), την οποία διαβάσαμε στη σελίδα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (protothema.gr). Η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό της δολοφονίας ενός χριστιανού θρησκευτικού ηγέτη στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το Σάββατο το πρακτορείο Ανατολή.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε διαμέρισμα στο προάστιο Γκαζιοσμάνπασα, μία λαϊκή περιοχή στην ευρωπαϊκή ακτή της τουρκικής μεγαλούπολης, προσθέτει το πρακτορείο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, χωρίς να αναφέρει την ταυτότητα, αλλά ούτε και σε ποια εκκλησία ανήκε ο επίδοξος στόχος των συλληφθέντων.

Στην Κωνσταντινούπολη, μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και παλαιά πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, συνυπάρχουν η Ορθόδοξη και η Καθολική Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια βίαιων επιθέσεων, έως και φόνοι, κατά της χριστιανικής κοινότητας στην Τουρκία, με αποκορύφωμα τη δολοφονία με στιλέτο του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, ιταλού επισκόπου Λουΐτζι Παντοβέζε, τον Ιούνιο του 2010.

protothema.gr

Read more...

Τουρκία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την "ανατροπή της κυβέρνησης"


Την Κυριακή (06/03) απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον δύο γνωστών Τούρκων δημοσιογράφων, οι οποίοι συνελήφθηκαν λίγες ημέρες πριν, ως ύποπτοι για συμμετοχή σε σχέδιο ανατροπής της μετριοπαθούς ισλαμικής κυβέρνησης και μετά την απαγγελία μεταφέρθηκαν σε φυλακή της πόλης, παρά τη διεθνή κατακραυγή. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ, μαχητικοί δημοσιογράφοι γνωστοί για την κριτική που ασκούν στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή και των δικαστών.

Μία ομάδα δημοσιογράφων πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψή τους. Οι δύο δημοσιογράφοι συμπεριλαμβάνονται στην ομάδα των δέκα ατόμων που συνελήφθησαν την Πέμπτη (03/03) κατά τη νέα επιχείρηση των αρχών στα πλαίσια των ερευνών για την πολιτική μηχανορραφία, που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την πρόκληση στρατιωτικού καθεστώτος.

Δύο από τους υπόπτους έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι έξι θα οδηγηθούνενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει εάν θα αφεθούν ελεύθεροι, ή θα διατάξει την κράτησή τους.

Η αντιπολίτευση και μεγάλη μερίδα του Τύπου διαβλέπει σε αυτήν την επιχείρηση, που από την απαρχή της υπόθεσης, το 2007, έχει οδηγήσει στη σύλληψη εκατοντάδων προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης, ως μία παρατεταμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπνίξει κάθε διαφορετική πολιτική φωνή.

cosmo

Read more...

Μεθοδεύουν τουρκοϊσραηλινή στρατηγική επανάζευξη – Ένας διορισμός με ιδιαίτερη σημασία κι ανάλογο μήνυμα


Του Α. ΛΥΚΑΥΓΗ

- ΣΧΕΔΟΝ απαρατήρητος πέρασε ο διορισμός από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του πολύπειρου αμερικανού διπλωμάτη Μαρκ Γκρόσμαν ως αντικαταστάτη του αποβιώσαντος απεσταλμένου της Ουάσινγκτον για τα κρίσιμα ζητήματα της Εγγύς και Μέσης Ανατολής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Για την Ελλάδα όμως και την Κύπρο έχει όλως ιδιαίτερη σημασία. Καθώς ο (εβραϊκής καταγωγής) Μαρκ Γκρόσμαν, πέραν των άλλων:

α) Υπήρξε ο θεωρητικός της αναγκαίας στρατηγικής ζεύξεως Τουρκίας – Ισραήλ, ως αιχμής του Ατλαντικού δόρατος στην περιοχή.

β) Για πολλά χρόνια χρημάτισε «επί συμβολαίω» προαγωγός των τουρκικών συμφερόντων στις ΗΠΑ και γενικότερα των επιδιώξεων της Άγκυρας στα βασικότερα κέντρα αποφάσεων.
Να σημειωθεί δε ότι πρόκειται περί δεινού τουρκολόγου, με ειδικότητα τόσο σε θέματα οθωμανικής διπλωματίας όσο και σε ζητήματα νεοτουρκικής στρατηγικής. Η επάνοδός του λοιπόν στο προσκήνιο –και πέραν των ειδικών καθηκόντων του σε ό,τι αφορά το Αφγανικό και την κατάσταση στο Πακιστάν– θα έχει τις συνέπειές της σε ζητήματα που άπτονται των δικών μας ιδιαίτερων ενδιαφερόντων. Ειδικότερα μάλιστα σήμερα. Καθώς βρίσκονται υπό διαμόρφωση νέες και προδήλως κρίσιμες περιφερειακές ισορροπίες. Και καθώς δημιουργούνται νέες δυναμικές σε ό,τι αφορά τις διακρατικές σχέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιοχή που πέρα από το γεγονός ότι αποτελούσε (και αποτελεί) ενεργειακό δίαυλο, σήμερα τείνει να αποβεί και ζώνη αντλήσεως τεραστίων αποθεμάτων φυσικού αερίου.
Ελάχιστα είναι τα ενδεχόμενα ο αμερικανός διπλωμάτης να έχει διαφοροποιήσει πεποιθήσεις όσον αφορά την αμερικανική πολιτική σ’ αυτήν την κρίσιμη γεωγραφία. Και για τους αμνήμονες ή τους αγνοούντες, βασική του κι εκπεφρασμένη πεποίθηση είναι ακριβώς ότι:
Η κατοχύρωση και η διεύρυνση των αμερικανικών συμφερόντων και γενικότερα η αποτελεσματική προαγωγή των στρατηγικών της Ουάσινγκτον στη Μέση κι Εγγύς Ανατολή, περνά μονοδρομικώς μέσα από την τουρκοϊσραηλινή στρατηγική ζεύξη. Για την οποία κι ενεργά κυριολεκτικώς «έδωσε τα ρέστα του» από το θεσμικό πόστο του υφυπουργού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Εάν οι πληροφορίες που συνοδεύουν τον νέο διορισμό του ευσταθούν –ότι δηλαδή με οδηγίες του Λευκού Οίκου θ’ αναλώσει τις διπλωματικές του δυνάμεις για ολική επαναφορά της τουρκοϊσραηλινής προσεγγίσεως και συνεργασίας– τότε η Λευκωσία (και από κοντά η Αθήνα) πρέπει όχι μεν ν’ ανησυχήσουν, αλλά τουλάχιστον να προβληματισθούν. Και να ενεργήσουν αναλόγως. Θωρακίζοντας τα νέα τους ανοίγματα. Όχι μεν αποποιούμενες τη συνεργασία με το Ισραήλ –ασφαλώς όχι– αλλά προμελετώντας κάθε βήμα και αποφεύγοντας ενέργειες οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν απευκταίες αντιπαραθέσεις με παραδοσιακούς φίλους.
Χονδρικά μιλώντας, θα ήτο άσοφον ν’ ανακαλύψωμεν αίφνης εαυτούς επί κενού, με την Άγκυρα και το Τελ Αβίβ να επανεναγκαλίζονται. Ή τουλάχιστον ν’ αποκαθιστούν συντηρητικές σχέσεις με στρατηγική προοπτική. Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι επιλογές χωρών όπως το Ισραήλ –που αποτελούν περιφερειακές δυνάμεις– προσδιορίζονται με κριτήρια ισχύος. Χωρίς καθόλου συναισθηματισμούς και συνήθεις λογικές.
Λογική των στρατηγικών επιλογών είναι μόνο το συμφέρον. Όπως είπε κάποτε και ο Ντε Γκολ, εντρυφώντας στον Θουκυδίδη: «Οι χώρες δεν έχουν φίλους, έχουν μόνο συμφέροντα».
Και στην προκειμένη περίπτωση: Σήμερα μεν η ελληνοϊσραηλινή σύγκλιση αποτελεί απόρροια κάποιων ευοίωνων γεγονότων και αναστροφών. Ο άνεμος όμως αύριο μπορεί ν’ αλλάξει κατεύθυνση. Όταν μάλιστα εκείνοι που μπορούν να συνδράμουν σ’ αυτό, ενεργούν ήδη αναλόγως.

το Παρόν

Read more...

Η «οθωμανική αυτοκρατορία» περνά πλέον ανοικτά στην πολιορκία της Ελλάδας


Του Μανώλη Κυπραίου

- Ο διπλωματικός απεσταλμένος της «Υψηλής Πύλης» ή επί του δυτικότερου, υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμετ Νταβούντογλου, θα επισκεφτεί την ερχόμενη Τρίτη την χώρα μας και όπως δείχνουν όλα είναι αποφασισμένος να ζητήσει «γη και ύδωρ» από την Αθήνα. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από την συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» όπου χωρίς αιδώ, αναφέρει πως το Καστελλόριζο ανήκει στον γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου και όχι του Αιγαίου, σαν νέος «Πίρι Ρέις» που επανασχεδιάζει χάρτες.

Φυσικά αυτή η άποψη εκ μέρους του Αχμεντ Νταβούντογλου, μας προϊδέασε για το τι θα φέρει στις αποσκευές του στην Αθήνα και τι «περιμένει» τους έλληνες συνομιλητές του, οι οποίοι δηλώνουν «έκπληκτοι» από τα λεγόμενα του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. Εμείς μάλλον θα λέγαμε-επιεικώς-απροετοίμαστοι…

«Επιχείρηση ΑΟΖ»
Η Άγκυρα θα θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα στην Ελλάδα αναφορικά με την προσέγγισή της με το Ισραήλ: «Ή με εμάς ή με τους Ισραηλινούς». Και βέβαια δεν είναι τυχαίο όλο αυτό. Η Τουρκία έχοντας την έπαρση μιας χώρας που αναβαθμίζεται οικονομικά και στρατιωτικά, με την οικονομία της να παρουσιάζει ένα ξέφρενο ράλι ανόδου, τις ένοπλες δυνάμεις της να εξοπλίζονται σαν «αστακός» και το προφίλ της «όασης» μέσα στην αναταραχή που επικρατεί στο μουσουλμανικό κόσμο έχει «ανοίξει την όρεξή της» διεκδικώντας προκλητικά ότι συμπεριλαμβάνεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της για την ανάδειξή της ως «μουσουλμανική υπερδύναμη».
Έχοντας λοιπόν τον ιστορικό αντίπαλό της-την Ελλάδα-να βρίσκεται σε κατάσταση «αποσύνθεσης» εκδηλώνει με όλα τα μέσα και τις τακτικές «επίθεση» για να κερδίσει περισσότερα και να γίνει ισχυρότερη.
Το ζήτημα του Καστελόριζου που έθιξε ο Αχμεντ Ναταβούντογλου δεν είναι τυχαίο. Εχει άμεση σχέση με την περίφημη «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» (ΑΟΖ) και προσπαθεί ουσιαστικά να εμποδίσει την Ελλάδα να τη δημιουργήσει ώστε να ενωθεί με την Κύπρο όπου η Κύπρος με τη σειρά της έχει ενώσει την ΑΟΖ της με αυτή του Ισραήλ. Εν ολίγοις να εμποδίσει τα σχέδια της μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου από τα τεράστια κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί σε Κύπρο και Ισραήλ στην Ευρώπη. Και βέβαια να μην επιτραπεί στην Ελλάδα να κάνει έρευνες και εξόρυξη στην ΑΟΖ της στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς η Αγκυρα να πάρει το… «μερτικό της» ή επί του διπλωματικότερου «συνδιαχείρηση» στον ελληνικό πλούτο.


Οι μορφές πίεσης
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, θα επισκεφτεί και την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, την οποία πολλάκις έχει χαρακτηρίσει ως «τουρκική» παραβιάζοντας την Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κακά τα ψέματα είναι «ενεργή» μόνο για την Ελλάδα. Στον τουρκικό στρατηγικό σχεδιασμό η εν λόγω Συνθήκη είναι «νεκρή» και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με την χάραξη και εκτέλεση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Η υποδοχή που ετοιμάζει ομάδα που θεωρεί εαυτόν «τουρκική μεινότητα», με την αμέριστη αρωγή του τουρκικού προξενείου στην Θράκη, θα είναι το λιγότερο προκλητική. Το «hoşgeldin» (καλωσόρισμα) προς τον Αχμεντ Νταβούντογλου θα παραπέμπει περισσότερο σε επίσκεψη του τούρκου υπουργού σε τουρκική επαρχία, παρά σε ξένο έδαφος. Και αυτό θα είναι ουσιαστικά το «έναυσμα» για αρνητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα ελληνικά συμφέροντα και κυρίως την σταθερότητα εδαφικού τμήματος της ελληνικής επικράτειας.
Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως το ζήτημα της Δυτικής Θράκης το οποίο μεσοπρόθεσμα θα μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα» αντίστοιχη με αυτή του Κοσόβου, όπου οι Σέρβοι έχασαν την νότια επαρχία τους. Η Τουρκία έχει κυριολεκτικά εξαπολύσει έναν άγνωστο πόλεμο, κατά της εθνικής μας κυριαρχίας, ειδικά στη Δυτική Θράκη. Το εκεί προξενείο έχοντας στη διάθεσή του έναν πακτωλό χρημάτων, χρηματοδοτεί οργανώσεις, αγοράζει συνειδήσεις, εδάφη, οργανώνει ταξίδια στη «μητέρα πατρίδα» και σταδιακά αλλάζει την εθνική συνείδηση των πομάκων. Τους μετατρέπει σε τούρκους πολίτες.
Παράλληλα έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία άνευ προηγουμένου στο εξωτερικό και στα διεθνή φόρα, μέσω της οργάνωσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, ζητώντας δικαιώματα μειονότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και το μέλλον ενός τμήματος της ελληνικής επικράτειας.
Η δεύτερη μορφή πίεσης είναι ο «πατροπαράδοτος» τρόπος της στρατιωτικής πίεσης. Με τα ελληνικά αντανακλαστικά στις τουρκικές στρατιωτικές προκλήσεις να έχουν μειωθεί λόγω της ύφεσης (sic), το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και αεροπορία, κάνουν «αβλαβείς διελεύσεις» στον θαλάσσιο και εναέριο ελληνικό χώρο με σκοπό να δημιουργήσουν νέες «γκρίζες ζώνες» ώστε σε λίγο καιρό να έχουν «σαλαμοποιήσει» το Αιγαίο, επιφέροντας μια στρατηγική νίκη υπέρ των τουρκικών συμφερόντων με έμμεση προσέγγιση, αφού η ελληνική κυβέρνηση δείχνει «αδύνατη» να αντιδράσει ή δεν θέλει να αντιδράσει.
Και μη βιαστεί κανείς να μιλήσει για «εμφύλιο» μεταξύ «νέο-οθωμανών» και «κεμαλικών». Αναφορικά με το στρατηγικό σχέδιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν υπάρχει καμία σύγκρουση, αλλά αντίθετα επικρατεί απόλυτη σύμπνοια.
Και αυτό ορισμένοι «φωστήρες» εντός του… FIR Αθηνών, πρέπει να το καταλάβουν ή ακόμη χειρότερα να μην το κρύβουν στους πολιτικούς προϊσταμένους τους.
Η τρίτη μορφή πίεσης αφορά την οικονομική διείσδυση. Τούρκοι επιχειρηματίες-επιδοτούμενοι από το κράτος-θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν επιθετικά στην ελληνική αγορά, στοχεύοντας στην εξαγορά ή δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, την αγορά μετοχών σε τράπεζες, την είσοδό τους σε κατασκευαστικές κοινοπραξίες, σε επικοινωνιακές και σε πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Επιδερμικά, αυτό θα γίνει για να βοηθηθεί η «φίλη Ελλάδα σε μια δύσκολη συγκυρία». Μακροοικονομικά όμως σημαίνει τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, τον έλεγχο δηλαδή με έμμεσο τρόπο του ίδιου του ελληνικού κράτους. Και αυτή η τακτική της τουρκικής «οικονομικής διείσδυσης» έχει και ιστορικό προηγούμενο, με την περίπτωση του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Γεωργίας και της Βουλγαρίας.
Είναι ξεκάθαρο πως η Αθήνα πρέπει να ξεκαθαρίσει που ανήκει, γιατί ανήκει και το τι θέλει να κάνει.
Όσο μας λογίζουν οι αντίπαλοί μας ως ένα «σάκο του μποξ» τόσο θα μας «βαρούν». Πρέπει να δείξουμε πως παρά τα προβλήματά μας, παραμένουμε αμετακίνητοι στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Γιατί αργά ή γρήγορα η οικονομική κρίση για την Ελλάδα θα αποτελεί παρελθόν. Απώλεια όμως της εθνικής μας κυριαρχίας επί ελληνικού εδάφους ή μια «τουρκοποιημένη» κυβέρνηση δεν θα αποτελέσουν ποτέ παρελθόν, προσθέτοντας άλλη μια «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του Ελληνικού Εθνους, εξαιτίας της αδυναμίας όχι ενός λαού αλλά των πολιτικών.

newscode

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP