Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ


Ως εφημερίδα Μιλλέτ, εδώ και 6 περίπου χρόνια προσπαθούμε να σας προσφέρουμε θαρραλέα τις δημοσιογραφικές μας υπηρεσίες. Μπήκαμε σε αυτόν τον δρόμο του αγώνα γεμάτο με δυσκολίες για εσάς τα πολύτιμα μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Ξεκινήσαμε αυτόν τον δρόμο με το σύνθημα «Η Εφημερίδα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να γίνουμε ένας άσβεστος πυρσός που θα φωτίζει τον Αγώνα των Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων των Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Η αποκωδικοποίηση των κρυφών παιχνιδιών εις βάρος των ανθρώπων μας και το να πηγαίνουμε άφοβα πάνω στις συνομωσίες και σε όλες τις αδικίες, είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά μας. Όποιο κι αν είναι το τίμημα, εργαζόμαστε αγνοώντας τις δραστηριότητες που προσβάλλουν τις εθνικές και τις θρησκευτικές αξίες της μειονότητάς μας και βλάπτουν την ενότητα και την ομοψυχία της, καθώς και τις απειλές των ιδρυμάτων, των φορέων, των ατόμων και των ομάδων που διοργανώνουν αυτές τις δραστηριότητες.

… Με την δύναμη που αντλούμε από σας τους πολύτιμους αναγνώστες μας, γνωρίζουμε ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο και συνεχίζουμε ακάθεκτοι να προχωράμε.

… Όταν παρουσιάζουμε ειδήσεις ή άρθρα που αποκαλύπτουν τις αδικίες και τα λάθη, εκείνοι που τα διαπράττουν θυμώνουν μαζί μας και επιχειρούν με διάφορους τρόπους να μας αποστομώσουν.

Κατά την άποψή μου, οι πιέσεις μέσω των δικαστηρίων που έχει δεχτεί ο μειονοτικός Τύπος τα τελευταία χρόνια, είναι προϊόν της παρόμοιας αντίληψης.

Στην χώρα αυτή, τα άτομα, οι ομάδες και οι οργανώσεις που τραβούν την προσοχή με τις αντι-μειονοτικές δραστηριότητές τους, επιχειρούν να αποστομώσουν ή ακόμα αν είναι δυνατόν και να κλείσουν μέσω καταπιεστικών μεθόδων τον μειονοτικό Τύπο, ο οποίος αποκαλύπτει αυτές τις δραστηριότητές τους.

Το τελευταίο διάστημα η μειονοτική κοινωνία έχει γίνει μια συνειδητοποιημένη κοινωνία σε σύγκριση με το παρελθόν και γίνεται ακόμα πιο συνειδητοποιημένη μέρα με τη μέρα. Υπάρχει μια μειονότητα που διαβάζει εφημερίδες, που παρακολουθεί τον Τύπο, που χρησιμοποιεί το ιντερνέτ, μια μειονότητα που είναι πλέον σε θέση να έχει πρόσβαση σε κάθε πληροφορία και το κάνει.

Μια τέτοια μειονότητα, λοιπόν, για μερικούς θεωρείται κίνδυνος, ακόμα και ύπουλη ή ένας εχθρός που πρέπει να καταστραφεί.

… Πλέον σε κάθε τομέα υπάρχουν άνθρωποι από την μειονότητα. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Σήμερα στην δυτική Θράκη υπάρχουν ΜΜΕ που ασχολούνται σοβαρά με την δημοσιογραφία. Υπάρχουν εφημερίδες, ιστοσελίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Αυτά τα ΜΜΕ απευθύνονται σε σημαντικές μάζες. Η μειονοτική κοινωνία μέσω αυτών των ΜΜΕ τα οποία μπορεί να εμπιστευτεί έχει πρόσβαση στις ειδήσεις που την αφορούν σχετικά με τα μειονοτικά θέματα. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι ότι χάρη σ’ αυτόν τον μειονοτικό Τύπο, μπορεί η φωνή της μειονότητας και ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, επειδή η τουρκική μειονοτική κοινωνία της δυτικής Θράκης δε μπορεί να εμπιστευτεί τις τοπικές και τις αθηναϊκές ελληνικές εφημερίδες, δεν τις σέβεται. Αυτό οφείλεται στην αντί-μειονοτική πολιτική που ασκούν αυτές οι εφημερίδες.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των μειονοτικών εφημερίδων είναι ότι δεν δίνουν απλά ειδήσεις αλλά κάνουν παράλληλα και δημοσιογραφία ιδεών. Δηλαδή, επειδή εμείς δεν λέμε μόνο «έγινε το ένα, έγινε το άλλο» αλλά παράλληλα γράφουμε «αυτές είναι αδικίες, είναι μεγαλύτερη αδικία το να σωπαίνουμε απέναντι στις αδικίες», κάποιοι μας θεωρούν πολύ επικίνδυνα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκφοβιστούν.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, μια φατρία αυτού του βαθύ κράτους, θέλει τουλάχιστον να μας αποστομώσει. Αυτή η φατρία αποτελείται από τους εκπροσώπους των φασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων που δεν θέλουν τουρκική μειονότητα στην δυτική Θράκη, ούτε ανθρώπους από διαφορετικό πολιτισμό και πίστη στην Ελλάδα.

Αυτή η βαθιά οργάνωση, με άτομα που έχει σε κάθε τομέα και ίδρυμα του κράτους ή σε ΜΜΕ που έχει ιδρύσει, προσπαθεί να «δαμάσει» την μειονότητα την οποία θεωρεί επικίνδυνη. Όσοι δεν υποκύπτουν, προσπαθούν να τους κάνουν να υποκύψουν με διαφορετικές μεθόδους. Επιτίθενται σε μειονοτικά ιδρύματα και φορείς ή σε μέλη της μειονότητας που χαλάνε τις δουλειές τους και όταν χρειαστεί προσφεύγουν στην δικαιοσύνη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αγωγές αποζημίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έκανε εναντίον μας ο ελληνικός πομακικός σύλλογος, ο οποίος ασχολείται με την απάρνηση του τουρκισμού των μελών της μειονότητας της ορεινής περιοχής και προσπαθεί να προβάλλει την ελληνο-πομακική ταυτότητα.

… Ύστερα από τις αγωγές των εκπροσώπων του ελληνο-πομακικού συλλόγου, Ταχίρ Κόντε, Σεμπαχαττίν Καράχοτζα και του Κόκκα, μας επιβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 150.000 ευρώ και καταδικαστήκαμε μαζί με τον συνέταιρο μου Μπιλάλ Μπουντούρ σε δωδεκάμηνη φυλάκιση.

Την ώρα που οι ανωτέρω ασχολούνταν μαζί μας, συμμετείχε σε αυτούς και η Χαρά Νικοπούλου η οποία είχε τους ίδιους σκοπούς με τον πομακικό σύλλογο. Έχουν τους ίδιους σκοπούς διότι η Χαρά Νικοπούλου, η οποία σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι επιχειρούσε να ελληνοποιήσει τα παιδιά της μειονότητας, ζητά για τα παιδιά της μειονότητας ελληνικά κρατικά σχολεία που θα παρέχουν εκπαίδευση μόνο στην ελληνική.

Η εφημερίδα ¨Αντιφωνητής¨ την βράβευσε για όσα έκανε.

… Η Νικοπούλου απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με τις δίκες που κέρδισε εναντίον των μειονοτικών εφημερίδων και το βραβείο που της έδωσε η Ακαδημία Αθηνών είχε δηλώσει: «Υπάρχει Θεός και ευχαριστώ την Ακαδημία Αθηνών».

Μετά απ’ όλα αυτά που συνέβησαν, θέλω να κλείσω το άρθρο μου ως εξής:

Ο Θεός υπάρχει αλλά υπάρχει για όλους μας… Αυτές τις αδικίες τις αναθέτουμε πρώτα στον Θεό και ύστερα στους ανθρώπους μας, σαφέστατα και στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη του κράτους μας την οποία θέλουμε να εμπιστευτούμε…

Καταφεύγουμε στον Θεό απέναντι στις αδικίες και ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας για την υποστήριξή τους.

Σχόλιο : Αλήθεια υπάρχει ένα άραγε τουρκόφωνο ΜΜΕ στην ελληνική Θράκη, που να μπορεί να πιστοποιήσει την οικονομική βιωσιμότητα του βάσει πραγματικών εσόδων (συνδρομητές-διαφημίσεις) και όχι στη βάση των εισροών από αλλου ; Και όταν καταφεύγει ο κύριος αυτός στο Θεό, να θυμάται και τα γεμάτα μίσος για τους χριστιανούς λόγια της φυλλάδας του…

http://tourkikanea.gr/2011/03/06/xara-13/#more-4182

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP