Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Παρθενική πτήση για το πρώτο εκσυγχρονισμένο τουρκικό C-130


Το πρώτο εκσυγχρονισμένο C-130 της Τουρκιής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΤΑΙ στις 2 Μαρτίου, συνοδευόμενο από ένα άλλο αεροσκάφος, με σκοπό τον έλεγχο της πτήσης. Η πτήση διήρκησε περίπου μία ώρα. Τον Δεκέμβριο του 2006 υπογράφηκε μια σύμβαση μεταξύ της ΤΑΙ και της Υπογραμματείας Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM) για τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών των τουρκικών C-130 (Πρόγραμμα Erciyes). Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υλοποιηθούν εργασίες εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών σε συνολικά 13 C-130 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (επτά C-130E και έξι C-130B).

Η TAI είναι να ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό στα πρώτα δύο αεροσκάφη, και θα επιβλέπει τον εκσυγχρονισμό των υπολοίπων 11 αεροσκαφών σε κέντρο συντήρησης της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η TAI είναι επίσης να παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για τα νέα συστήματα, για μια περίοδο 20 ετών.

Το πρώτο C-130 έφτασε στις εγκαταστάσεις της TAI στις 26 Δεκεμβρίου 2007. Με την άφιξη του πρώτου C-130, το χρονικό διάστημα το οποίο προβλέπεται να διαρκέσει ο εκσυγχρονισμός των δύο πρώτων αεροσκαφών ήταν μια περίοδος 30 μηνών. Το πρόγραμμα ήταν να ολοκληρωθεί αρχικά εντός 56 μηνών, αλλά σήμερα γνωρίζει ήδη διετή καθυστέρηση.

Η καθυστέρηση οφείλεται εν μέρει στην υπέρβαση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα, αλλά και σε διαφορές μεταξύ της τουρκικής πλευράς και της αμερικανικής, σε σχέση πάντα με την αποδεύσμευση κρίσιμων στοιχείων για το λογισμικό του αεροσκάφους. Τα μεταγωγικά αεροσκάφη είναι να εξοπλιστούν με εξαιρετικά προηγμένα συστήματα πτήσης. Το πρόγραμμα προβλέπει την ψηφιακή ανανέωση όλων των συστημάτων πτήσης («γυάλινο κόκπιτ»), και την εγκατάσταση εγχώριου λογισμικού.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP