Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΝΑ


Αρθρογράφος Εμρέ Ουσλού

Oι μονάδες της στρατοχωροφυλακής που είναι εγκατεστημένες στα σύνορα, αλλάζουν με μονάδες του στρατού ξηράς ;

Όταν σε άρθρο μου στις 25 Δεκεμβρίου είχα γράψει πως ¨τον Μάρτιο θα αρχίσουν ξανά οι συγκρούσεις οι ¨αισιόδοξοι δημοκράτες¨ με κατηγόρησαν ακόμα και ως λομπίστα του πολέμου. Στο σημείο που φτάσαμε σήμερα, το PΚΚ αποφάσισε να άρει την απόφαση που είχε πάρει για εκεχειρία ως τις εκλογές. Στην ανακοίνωση του αναφέρει πως δεν θα πραγματοποιήσει επιθέσεις, αλλά θα κρατήσει ¨ενεργητική άμυνα¨. Άλλωστε από το 2004 και μετά το PΚΚ υποστηρίζει πως ασκεί ¨ενεργητική άμυνα¨. Στο μεταξύ οι επιθέσεις σε στρατόπεδα και σε στρατιωτικά κομβόι, ακολουθούνται αμέσως από ανακοινώσεις που τις δικαιολογούνε ως ¨ενεργητική άμυνα¨. Το γιατί θα υπάρξουν συγκρούσεις και εντάσεις τον Μάρτιο ας το αφήσω στο άρθρο μου της 25ης Δεκεμβρίου. Τώρα θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Καταρχάς το PΚΚ δεν εφάρμοσε καθόλου την ανακοίνωση που είχε κάνει πως κατά το διάστημα της εκεχειρίας θα κρατούσαν τις τρέχουσες θέσεις τους. Οι είσοδοι από τα συνοριακά περάσματα φέρονται να έχουν αυξηθεί από τον Ιανουάριο. Από τη μια μεριά το PΚΚ αυξάνει τις εισόδους από τα σύνορα και από την άλλη στελέχη σωμάτων ασφαλείας κάνουν λόγο για περίεργη κινητικότητα στις στρατιωτικές μονάδες που φυλάνε τα σύνορα. Η κατάσταση είναι η εξής : Μονάδες της στρατοχωροφυλακής που έχουν εξουσιοδοτηθεί να φυλάσσουν τα σύνορα φέρεται να αλλάζουν θέσεις με μονάδες του στρατού ξηράς. Δεν είναι αντιληπτός ακόμα ο λόγος για τον οποίο μονάδες του Στρατού Ξηράς περνάνε στις θέσεις της Στρατοχωροφυλακής.

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν δύο επιχειρήματα : 1ο Λένε κάποιοι πως ¨Γίνεται προσπάθεια να φανεί ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής Νετζντέτ Οζέλ ως αποτυχημένος¨.

Το 2ο και κατά τη γνώμη μου πιο ισχυρό επιχείρημα εφιστά την προσοχή σε βαθύτερες καταστάσεις. Φέρεται να γίνεται προσπάθεια να εμποδιστεί η παράδοση της Ασφάλειας των Συνόρων σε πολιτικό φορέα, κάτι που αποτελεί και όρο της Ε.Ε. Με βάση αυτήν την εκτίμηση επιδιώκεται μέσω της δημιουργίας de facto καταστάσεων να αποτραπεί η εγκατάσταση στοιχείων που θα συνδέονται με την κυβέρνηση, όπως προβλέπει ο νόμος που θα περάσει από την βουλή (στα πλαίσια της Ε.Ε.).

Από την μια αυξάνονται οι περίεργες κινητοποιήσεις στα σύνορα και από την άλλη φέρεται να γίνονται περίεργες ¨ενημερώσεις¨ στην Άγκυρα. Επιδιώκεται να πανικοβληθεί η κυβέρνηση. Το σχέδιο λειτουργεί ως εξής : Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αναταραχές στα ΝΑ. Λέγεται πως αν στα πλαίσια των ταραχών ¨ βγούνε κάποιοι και πούνε κάποια πράματα θα υπάρξει μεγάλη απώλεια ψήφων¨. Το ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι δεν είναι σαφές.

http://tourkikanea.gr/2011/03/06/jandarma-2/#more-4175

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP