Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Πρόκληση Νταβούτογλου: "Το Καστελόριζο ανήκει... στην Μεσόγειο"!


Βόμβα Νταβούτογλου για το Καστελόριζο το οποίο, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, δεν είναι "μέρος του Αιγαίου, αλλά της Μεσογείου". Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, λίγα 24ωρα πριν αρχίσει την επίσκεψη-πρόκληση στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει περιοδεία στη Θράκη, έδωσε συνέντευξη στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον Α.Παπαχελά.

«Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου, η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις, σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων,συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Νταβούτογλου.

Είναι άγνωστες, μέχρι στιγμής πιθανές δηλώσεις του κυρίου Δρούτσα ή του ίδιου του "πατριώτη" πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Χωρίς να θέλουμε να προδικάσουμε την εξέλιξη στην συγκεκριμένη προκλητικότητα του γνωστού κυρίου Νταβούτογλου, εικάζουμε πως η απάντηση θα δοθεί στους γνωστούς χαμηλούς τόνους, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP