Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Αφιερώνεται στον κ. Ξυνίδη, στους ψευδο-μουφτήδες και στα λοιπά φασιστοειδή-πληρωμένους πράκτορες του προξενείου της Κομοτηνής


Εμείς καίγαμε τα τζαμιά στην Κύπρο!

«Για να ξεσηκώσουμε τους Τούρκους κατά των Ελλήνων».
Κυνική ομολογία σοκ Τούρκου στρατηγού

Αίσθηση προκαλεί η δημόσια ομολογία του Τούρκου στρατηγού ε.α. Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου πως πριν από το 1964, κατά τις ενδοκοινοτικές συγκρούσεις στην Κύπρο, Τούρκοι πυρπόλησαν μουσουλμανικό τέμενος προκειμένου να υποδαυλίσουν το μίσος των Τουρκοκυπρίων κατά των Ελληνοκυπρίων.

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο Haberturk για τη δράση της υπηρεσίας του, ο απόστρατος σήμερα στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου παραδέχτηκε: «Στις Ειδικές Επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε
συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα, βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί. Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο».
Στα κατεχόμενα, ο πρώην ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε πως δεν ευσταθούν οι δηλώσεις του Τούρκου στρατηγού, αν και παραδέχτηκε ότι Τούρκοι τοποθέτησαν τη βόμβα στο τουρκικό Γραφείο Τύπου το 1958 στη Λευκωσία, αλλά δικαιολογήθηκε ότι η ενέργεια αυτή δεν κατευθυνόταν από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, «αλλά ήταν μια πράξη δύο νεαρών Τουρκοκυπρίων» και ο ίδιος πληροφορήθηκε την αλήθεια για τους δράστες, έπειτα από επτά χρόνια.
Ο ηγέτης της εξτρεμιστικής οργάνωσης ΤΜΤ, Χασάν Κεσκίν δήλωσε ευθαρσώς: «Αν ο στρατηγός προέβη στη δήλωση αυτή, σημαίνει ότι έτσι έχουν τα πράγματα».

Οι αντιδράσεις
Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός στα κατεχόμενα Φερντί Σογέρ καυτηρίασε την ομολογία Γιρμιμπέσογλου, λέγοντας: «Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην Κύπρο. Οι προβοκατόρικες ενέργειες της εποχής αποσκοπούσαν στην πόλωση κα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των ξένων».
Ο αρχηγός του Κόμματος Κοινωνικής Δικαιοσύνης Μεχμέτ Τσακιτζί δήλωσε ότι βομβαρδίστηκαν τζαμιά για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και ότι αυτό ήταν έργο του τουρκικού βαθέως κράτους, το οποίο παρουσίασε ως δράστες τους Ελληνοκυπρίους. Πρόσθεσε, όμως, ότι «και το βαθύ κράτος των Ελληνοκυπρίων έκαψε εκκλησίες και παρουσίασε ως δράστες τους Τουρκοκυπρίους. Αυτοί είναι οι λόγοι που προκάλεσαν τους πολέμους στο νησί», ισχυρίστηκε.
Η εφημερίδα «Αφρίκα» προβάλλει την ομολογία του Τούρκου στρατηγού υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Εμείς βομβαρδίσαμε τα τζαμιά». Αναφέρεται στη βομβιστική επίθεση κατά των τζαμιών Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ το 1962 και γράφει ότι οι δημοσιογράφοι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκιουρκάν θα αποκάλυπταν τους δράστες, γι' αυτό και δολοφονήθηκαν το 1962.
Καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από την κυπριακή κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις Γιρμιμπέσογλου, ενώ από τα κυπριακά κόμματα μόνο η ΕΔΕΚ εξέδωσε ανακοίνωσή στην οποία τονίζει: «είναι εξόχως αποκαλυπτική, αλλά κυρίως διδακτική η ξετσίπωτη ομολογία του Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, απόστρατου στρατηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρώην στελέχους της διεύθυνσης ανορθόδοξου πολέμου στην Τουρκία, ότι υπήρξε εμπρησμός από τους ίδιους τους Τούρκους τζαμιού στην Κύπρο για να δημιουργηθούν αισθήματα μίσους κατά των Ελλήνων». Η ανακοίνωση προχωρεί και σε έμμεση αναφορά της «φωτογραφίζει» το ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι η ομολογία είναι διδακτική «για όσους τα τελευταία χρόνια ανιστόρητα υποστηρίζουν ότι δήθεν ευθύνεται ο κυπριακός Ελληνισμός για την τουρκοανταρσία του 1963-64 και όσα ακολούθησαν».
Τέλος, εκφράζει την ελπίδα ότι «η κυνική ομολογία του Τούρκου απόστρατου στρατηγού θα συνετίσει όσους με εθνική απερισκεψία προσπαθούν να διαστρέψουν την ιστορική αλήθεια και να δημιουργήσουν αισθήματα συλλογικής ενοχής στον κυπριακό Ελληνισμό». [Παναγιώτης Σαββίδης, Πρώτο Θέμα]
Ανασκευάζει αλλά ποιος τον πιστεύει
Προσπάθησε να πάρει πίσω για δεύτερη φορά τις δηλώσεις του περί πυρπόλησης τζαμιών στην Κύπρο, ο Τούρκος Στρατηγός εν αποστρατεία. Χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή αρνήθηκε ξανά ότι είπε ότι πυρπόλησε τζαμί στην Κύπρο προκειμένου να φανεί ότι το έκανε ο εχθρός και έτσι να κάνουν τους τουρκοκύπριους να εξεγερθούν εναντίον των Ελλήνων το 1974.
Δήλωσε μάλιστα ότι το τζαμί το πυρπόλησαν οι Ελληνοκύπριοι και ότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Έλληνας είναι μάστορας σε αυτά! «Εμείς δεν κάναμε τέτοια», τόνισε, ακόμα όμως και τα τουρκικά μέσα φαίνεται να μην τον πιστεύουν. Η ίδια εκπομπή δημοσιοποίησε ξανά την πρώτη του συνέντευξη για να δείξει ότι δεν παραποιήθηκαν τα λεγόμενα του και ότι πράγματι είχε παραδεχτεί ότι ανατίναξε τζαμί στην Κύπρο.
Παλαιότερα είχε δηλώσει πως για να προκαλέσει κανείς αναταραχή στο λαό και να αντισταθεί σε κάτι, μπορεί να το καταφέρει αν προβεί σε δολιοφθορές, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το έκανε ο εχθρός. Για παράδειγμα, είπε, «πυρπολείτε ένα τζαμί, στην Κύπρο, εμείς, έχουμε πυρπολήσει Τζαμί εκεί», είχε παραδεχτεί.
Σε δηλώσεις του χθες ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτά είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι το όνομα του συγκεκριμένου στρατηγού βρίσκεται πίσω από αρκετές σκοτεινές ιστορίες στην Τουρκία - από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου της Τουρκίας μέχρι και τα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη. [SigmaLive]

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/12/blog-post_749.html#more

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Το είπαμε και χθες.....είναι θέμα αξιοπίστίας...τι το καλύτερο να μας επιβεβαιώνει ο ΙΝΦΟΦΝΩΜΩΝ

Read more...

Αναρχισμός και Θράκη


* Γράφει ο Ν. Λυγερός

Αν δεν εξετάσουμε την περίπτωση της Ουκρανίας εναντίον του κομμουνισμού και τη περίπτωση της Ισπανίας εναντίον της χούντας, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ένα πλαίσιο αναρχισμού που να αφορά τη Θράκη. Έχουμε την εντύπωση ότι οι πατριώτες δεν μπορούν παρά να είναι εθνικόφρονες.
Στην πραγματικότητα, η ιστορία μάς διδάσκει ότι ο αναρχισμός εμπεριέχει φυσιολογικά στοιχεία πατριωτισμού. Η δυσκολία μας προέρχεται από την ταύτιση των εννοιών της πατρίδας και του κράτους.
Επιπλέον, έχουμε την εντύπωση στον ελληνικό χώρο ότι ο αναρχισμός είναι εναντίον της τάξης, η οποία είναι ένα τρομερό σφάλμα που δεν δίνει σημασία ούτε και στον κύκλο του αναρχισμού που σημαίνει Ordre, δηλαδή τάξη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Joseph Proudhon γράφει ότι ο αναρχισμός είναι τάξη δίχως κράτος. Για το αρχικό πρόβλημα της ταύτισης αρκεί να θυμηθούμε ότι το κράτος είναι θεσμικό, ενώ η πατρίδα είναι ανθρώπινη, για να αντιληφθούμε ότι η διαφορά κάνει τη διαφορά. Δίχως αυτά τα δομικά στοιχεία στο μυαλό μας, έχουμε την εντύπωση ότι μόνο οι ακροδεξιοί ασχολούνται πραγματικά με το πρόβλημα της Θράκης, το οποίο μετατρέπεται λανθασμένα σε εθνικιστικό θέμα.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι αυτή η απασχόληση εμπεριέχει και ρατσιστικά στοιχεία εναντίον των Τούρκων. Για αυτούς τους λόγους πολλοί δεν ασχολούνται με τη Θράκη για να μην τους στιγματίσει η κοινωνία. Αυτό το επιχείρημα δεν είναι μόνο γελοίο, διότι, όπως λέγεται στη Γαλλία, το γελοίο δεν σκοτώνει, είναι τρομακτικό διότι αφήνουμε τη Θράκη να πεθαίνει λόγω πολιτικής αντίληψης.
Το θέμα της Θράκης πριν μετατραπεί σε θρακικό, αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Κι ο αναρχισμός ακόμα δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορος.
Ο Mustapha Kemal είναι ένας γενοκτόνος για την ανθρωπότητα όπως ήταν ο Hitler και ο Stalin. Δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά και αυτό είναι που πρέπει να μας αφορά. Το να είναι Τούρκος, Γερμανός ή Ρώσος, δεν έχει σημασία. Το πρόβλημα είναι ο κεμαλισμός, ο ναζισμός κι ο σταλινισμός.
Στη Θράκη, δεν πρέπει να μας απασχολεί ο λαός, αλλά οι θεσμοί, διότι πάνω σε αυτούς βασίζεται η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Παραδείγματος χάριν ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης ενός προξενείου στην Κομοτηνή, αφού μιλάμε για Έλληνες πολίτες; Οι Τουρκογενείς, οι Πομάκοι κι οι Τσιγγάνοι είναι όλοι Έλληνες πολίτες και πρέπει να τους προστατέψουμε με τον ίδιο τρόπο. Το πλαίσιο δεν είναι ούτε θεσμικό, ούτε κομματικό, αλλά ανθρώπινο και μόνο.
Δεν μπορεί, λοιπόν, ένας στοχαστής του αναρχισμού να μη νιώθει ότι το πρέπον είναι να υπερασπισθεί τη Θράκη. Κι αν φοβάται να τον θεωρήσουν ακροδεξιό για αυτό το λόγο, τότε είναι άξιος της μοίρας του και μόνο.
Χρησιμοποιούμε αυτό το ακραίο παράδειγμα, για να αποδείξουμε ότι η θεωρία της κομματικής προσέγγισης με τις εθνικιστικές τάσεις, είναι εσφαλμένη. Αυτό αποδεικνύει το κριτήριο του Karl Popper.

Read more...

Ελληνοτουρκικό οικονομικό forum στην Koμοτηνή


Tο 2ο Επιχειρηματικό Ελληνοτουρκικό Φόρουμ, με θέμα: «Περιφερειακή οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή.

Το φόρουμ διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Τουρκικών Επιμελητηρίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό - Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο της Αδριανούπολης και το συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της γείτονος. Θα τρίβει τα χέρια του ο Α.Νταβούτογλου.

Όταν το κέρδος προηγείται το έθνους...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP