Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Μπαϊράκι αυτοδυναμίας στην Θράκη από τους "αντιπροσώπους" της Άγκυρας


Ταράζει την ηρεμία στην Θράκη Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκόφωνης ΜΙΛΛΕΤ Ξάνθης (25-02-2010) το οποίο αμφισβητεί και την ιστορικότητα της παρουσίας του ελληνικού έθνους. Αλήθεια δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας να διαβάσει την επίμαχη μετάφραση;
Την καταχωρούμε στα ελληνικά για να δει κανείς πως σκέφτεται το άλλο μισό του πληθυσμού και πως κατευθύνεται να εκφραστεί πολιτικά.
Ο εκδότης της εφημερίδας ως νεόκοπος ιστορικός, αμφισβητεί λίγο ή πολύ τις ιστορικές καταβολές των Ελλήνων, λέγοντας ότι αυτοί που ζούσαν στην Πελοπόννησο δεν ήξεραν σε πιο έθνος ανήκουν.
Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε αυτό το αριστούργημα γραφής που όμως διακινείται και μέσω ιντερνέτ και στο οποίο δεν βγαίνει να απαντήσει κανείς. Το πλήρες κείμενο σε μετάφραση.

«Η ιστορία είναι για να παίρνουμε μαθήματα»
«Λέµε ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που παραβλέπουν τους δεκάδες χιλιάδες Τούρκους της Δυτικής Θράκης, λέμε ΝΑΙ στις ανεξάρτητες λίστες»
Γράφει ο εκδότης της Μιλλέτ, Τζεγκίζ Ομέρ
Σύμφωνα με τους ιστορικούς της Δύσης, που άφησαν όνομα ως αυθεντίες στον χώρο της ιστορίας, όταν οι Χριστιανικές χώρες της Δύσης απέκοψαν την Ελλάδα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ανεξαρτητοποίησαν, τα 700.000 άτομα που ζούσαν στην Πελοπόννησο δεν ήξεραν σε ποιο έθνος ανήκουν. Οι χώρες της Ευρώπης χρησιμοποίησαν κατά της Οθωμανική; Αυτοκρατορία; αυτή την μάζα των ανθρώπων που ήταν ένα μείγμα ατόμων από διάφορες εθνικότητες που μιλούσαν Ελληνικά και στην πλειοψηφία τους ασχολούνταν με το επάγγελμα του βοσκού και τους είπαν «είστε οι γενιές των Αρχαίων Ελλήνων». Εξάλλου, στην 441 η σελίδα του βιβλίου «Ιστορία των Πολιτισμών», του Charles Seignobos, γράφει: «Εμφάνισαν πάλι, για πολιτικούς σκοπούς εναντίον των Οθωμανών το έθνος των Ελλήνων το οποίο είχε εξαφανιστεί εντελώς τον μεσαίωνα».
Ο A.j. Toynbee ισχυρίζεται ανοιχτά πως η ιδέα περί Αρχαίων Ελλήνων είναι ένα ψέμα που είπαν οι ιμπεριαλιστικέ; και αποικιοκρατικέ; Ευρωπαϊκέ; χώρες, οι οποίες επιθυμούσαν να κατακτήσουν την Μεσόγειο. Έτσι δόθηκε η συνείδηση των Αρχαίων Ελλήνων σε αυτήν την κοινωνία, η οποία ήταν ένα μείγμα από Βουλγάρους, Σκύθους, Χούνους, Αβάρους, Κουμάνους, Πετσενέκους, Σλάβους, Αζέρους, Αλβανούς, Τουρκμένους, Τατάρους και Ιλλυρίους, για να δοθεί ένα τέλος στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Μεσόγειο και επιταχύνθηκε η καταστροφή της παίρνοντας την Πελοπόννησο από τα χέρια της.
Τώρα όλοι είναι περίεργοι να μάθουν γιατί γράφω όλα αυτά. Σκοπός μου είναι να σας κινήσω την περιέργεια, να τραβήξω την προσοχή σας σε μια πληγή μας που ματώνει.
Ξέρω ότι οι παραπάνω πληροφορίες, που βασίζονται σε έγκυρε; πηγές, σχετικά με την ίδρυση της Ελλάδας θα προκαλέσουν την αντίδραση των Ελλήνων πολιτών μας. Σαν να ακούω να λένε: «Η φυλή των Ελλήνων δεν έχει εξαφανιστεί, εμείς αποτελούμε την συνέχεια τους, ο Toynbee λέει ψέματα». Μπορεί να πουν και το εξής: «Δεν έχει σημασία από ποια φυλή και από ποιο αίμα προέρχονται οι άνθρωποι αλλά το σημαντικό είναι το τι αισθάνονται, το πώς αυτοπροσδιορίζονται, δηλαδή τα πολιτισμικά τους γονίδια. Αν λέμε ότι είμαστε Έλληνες, τότε είμαστε Έλληνες. Τελεία και παύλα ... »
Από τότε που αφεθήκαμε ως μειονότητα, εκείνο που προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους πολίτες μας που πιστεύουν ότι έχουν Ελληνικέ; ρίζες, είναι αυτό άλλωστε, η «πικρή» αλήθεια για την οποία αντιστέκονται για να μην την καταλάβουν.
Μετέφερα τις παραπάνω πληροφορίες για να περιγράψω το πώς είναι να αγνοείς και να αρνείσαι την εθνική ταυτότητα και την καταγωγή των ανθρώπων. Οι πολίτες μας που έχουν Ελληνική καταγωγή γίνονται έξαλλοι ακόμα κι όταν εμείς μεταφέρουμε τις αλήθειες που έχει αποκαλύψει η επιστήμη της ιστορίας χωρίς να αρνούμαστε την ταυτότητά τους. Τότε τι να πούμε εμείς ως μειονότητα; Εδώ και 50 χρόνια αρνούνται την εθνική μας ταυτότητα στη χώρα αυτή. Είναι αδύνατον να περιγράψουμε αυτή την καταπίεση και τον πόνο που προκαλεί.
Εκείνοι που με το ζόρι προσπαθούν να μας κάνουν να αποδεχτούμε τους ισχυρισμούς περί «Ελλήνων Μουσουλμάνων» ή «Μουσουλμανική; Μειονότητας», προσφεύγουν στις ιστορικές πηγές τις οποίες κατά πλειοψηφία τις έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Μας καταπιέζουν με σαχλαμάρες, όπως ότι είμαστε απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου, ότι είμαστε Έλληνες που έχουν εκτουρκισθεί/εξισλαμισθεί με το ζόρι. Ακόμα και έτσι να έχουν τα πράγματα, αν εμείς αισθανόμαστε Τούρκοι και ζούµε ως Τούρκοι, λέµε ότι είµαστε Τούρκοι, τότε φίλε είµαστε Τούρκοι, τελεία και παύλα ...
Δηλαδή, το θέµα δεν είναι τι είσαι αλλά πώς νιώθεις, τι αισθάνεσαι ότι είσαι.
Όταν µιλάµε για αυτούς αυτό ισχύει. Γιατί όµως όταν µιλάµε για µας δεν ισχύει το
ίδιο;
Οι αρµόδιοι πρέπει να δώσουν σηµασία σε αυτό το σηµείο ...
Εγώ δεν νοµίζω ότι οι αρµόδιοι κάνουν µια τέτοια προσπάθεια διότι δεν παίρνουν στα σοβαρά υπόψη τους τα προβλήµατα και τις απαιτήσεις της Μειονότητας. Αυτό γίνεται αντιληπτό από το γεγονός ότι δεν δίνουν άδεια στην ΤΕΞ η οποία έχει δικαιωθεί στο ΕΔΑΔ. Υπάρχουν και δηλώσεις µε τις οποίες αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν αναγνωρίζουν το ΕΔΑΔ.
Το κράτος συνεχίζει να αρνείται την εθνική ταυτότητα της µειονότητάς µας.
Συνεχίζουν να µεγαλώνουν τα µειονοτικά προβλήµατα και δεν βλέπουµε κάποιες ενδείξεις για την επίλυση τους. Σύµφωνα µε πληροφορίες που έχουµε, και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει την τάση να ακολουθήσει τον δρόµο της ΝΔ, όσον αφορά την Μειονοτική πολιτική.
Στην περίπτωση αυτή είναι φανερό αυτό που θα κάνουµε ως µειονότητα: Θα στείλουµε το ΠΑΣΟΚ από εκεί που έχει έρθει, µε άλλα λόγια θα του δώσουµε τα παπούτσια στο χέρι. Οι επόµενες δηµοτικές εκλογές είναι µια µεγάλη ευκαιρία. Πρέπει να ξεκινήσουµε από τώρα τις εργασίες µας ως Μειονότητα, να οργανωθούµε καλά και να δηµιουργήσουµε Ανεξάρτητες Λίστες σε όλη τη Δυτική Θράκη.
Όχι µόνο στην Ξάνθη αλλά και στην Κοµοτηνή είναι αναπόφευκτη πλέον η δηµιουργία ανεξάρτητων λιστών στις δηµοτικές εκλογές. Έχουµε και την κατάλληλη υποδοµή. Η Ανεξάρτητη Λίστα που είχε δηµιουργηθεί στην Ξάνθη είναι µεγάλη εµπειρία για την Μειονότητα. Με τις απαραίτητες εργασίες µπορούν να καλυφθούν πολύ εύκολα οι ελλείψεις και µπορούµε ως Μειονότητα ακόµα µια φορά να γράψουµε ιστορία. Δε µιλάω για κάτι που δε µπορούµε να κάνουµε. Στις βουλευτικές εκλογές γράψαµε ιστορία σπάζοντας ρεκόρ σε αριθµό ψήφων.
Λέµε ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που παραβλέπουν τους δεκάδες χιλιάδες Τούρκους της Δυτικής Θράκης, που εκτιµούν τους 10 ελληνοποµάκους, που πιέζουν για ελληνοποµακική ταυτότητα και αποσκοπούν στην εξαφάνιση της Τουρκικής εθνικής ταυτότητας µε ύπουλα Μειονοτικά Εκπαιδευτικά προγράµµατα. Λέµε ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΛΙΣΤΕΣ.

Read more...

Η Νομαρχία Ροδόπης συμμετέχει οικειοθελώς σε προπαγανδιστικές διοργανώσεις της Άγκυρας στη Θράκη!!!


Τό «Φεστιβάλ τουρκικοῦ κινηματογράφου» πού διοργάνωσε γιά δεύτερη φορά ἐφέτος ὁ Σύλλογος Ἐπιστημόνων Μειονότητας «μέ συνεισφορά τοῦ Γενικοῦ Προξενείου τῆς Τουρκίας» καί χορηγούς (ἐπικοινωνίας;) τρεῖς μειονοτικές καί δύο πλειονοτικές ἐφημερίδες τῆς πόλης τείνει νά καταστεῖ θεσμός.
Ἤδη πέρυσι ἡ νομαρχία Ροδόπης εἶχε μπεῖ συνδιοργανωτής τῆς ἐκδήλωσης καί φέτος, παρότι δέν δηλώθηκε ὡς τέτοια – ἔδωσε τό «παρών» στήν συνέντευξη Τύπου τῆς πρεμιέρας μέ τόν ἀναπληρωτή νομάρχη Ροδόπης Κώστα Κατσιμίγα καί τήν ἀντινομάρχη Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Ὡς ἔκφραση τῆς τουρκικῆς κοινωνίας, ὁ κινηματογράφος τῆς γείτονος ἔχει πράγματι ἐνδιαφέρον καί ἔχει κάνει τέτοια ἅλματα τά τελευταῖα χρόνια, πού δέν συγκρίνεται πλέον μέ τόν δικό μας.
Τό ζήτημα εἶναι ὅμως ἄλλο καί δέν ἔχει καμμία σχέση μέ τήν 7η Τέχνη: ἀπό ποῦ κι ὥς ποῦ νομιμοποιεῖται μιά ἐκδήλωση ἐνταγμένη στίς τριήμερες γιορτές μίσους τῆς 29ης Ἰανουαρίου, ὀργανωμένη μάλιστα ἀπό τό Προξενεῖο τῆς γειτονικῆς χώρας;
Ὅταν ὁ ἄλλος ἐπιδιώκει νά στήσει μία τουρκικῆς σφραγίδας «ἐπέτειο ἀντίστασης» στήν «κρατική αὐθαιρεσία» σου, εἶναι δυνατόν νά συμμετέχεις μέ χαζοχαρουμενιές;
Ἄν μεθαύριο ὀργανώσει κάτι ἀνάλογο στήν Κομοτηνή στίς 19 ἤ στίς 29 Μαΐου (ἐθνικές ἐπετείους τῶν Τούρκων συνδεόμενες μέ τό δικό μας ξεπάστρεμα στόν Πόντο καί στήν Πόλη), τί θά κάνεις; Καί πάλι τόν Κινέζο;
Καί κάτι ἀκόμη. Πέρυσι γράφαμε ὅτι πέραν ὅλων τῶν ἄλλων, οἱ ταινίες πού παίζονται εἶναι ἀνώδυνες καί φολκλορικές, ἱστορίες ἀγάπης καί ἄλλα ἀναλόγου βαθύτητας θέματα. Καί προβλέπαμε (φ. 263, 16-12009) πώς κανένας ἀπό τούς πράγματι σημαντικούς Τούρκους σκηνοθέτες δέν πρόκειται νά προβληθεῖ ἐδῶ, κάτι πού φυσικά ἐπαληθεύτηκε.
Οὔτε ἡ Οὐστάογλου, οὔτε ὁ Φατίχ Ἀκίν οὔτε – φυσικότατα – ἡ «Φθινοπωρινή ὀδύνη» τῆς Τομρίς Γκιριτλίογλου (γιά τά Σεπτεμβριανά τῆς Πόλης). Τό ὡραῖο ἦταν πού ὁ Κώστας Κατσιμίγας ἀνέφερε καί τόν… Κοῦρδο Γιλμάζ Γκιουνέι στή συνέντευξη Τύπου. Τόν προειδοποιοῦμε λοιπόν φιλικά πώς ἄν θέλει νά δεῖ τό «Duvar», καλύτερα νά τό ψάξει σέ κανένα βίντεο κλάμπ!
Ἀπό τό προξενικό φεστιβάλ πάντως δέν θά τό δεῖ!

Read more...

Με "πλάτες" του Πεταλωτή μουσουλμάνα υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται χωρίς πτυχίο στη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής


Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής την επόμενη εβδομάδα θα διοριστεί στην θέση του διοικητή, η αντινομάρχης Ροδόπης και υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Η «επιλογή» αυτή, την οποία σιγοντάρει και ο Κομοτηναίος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, είναι εκτός πνεύματος opengov, καθότι η συγκεκριμένη κυρία δεν έχει κάνει αίτηση για την συγκεκριμένη θέση!
Οι κακές γλώσσες στην Κομοτηνή, λένε, ότι η επιλογή της θα εκθέσει ανεπανόρθωτα το τοπικό ΠΑΣΟΚ, καθώς ούτε πτυχίο έχει αλλά ούτε και επαγγέλλεται αυτόν τον καιρό τίποτα. Η ίδια φοβάται ότι μετά τις εκλογές της αυτοδιοίκησης στο τέλος του έτους, θα είναι άνεργη, μιας και οι νομαρχίες δεν θα υφίστανται πια!

Αν δει κανείς το βιογραφικό της, η συγκεκριμένη κυρία εμφανίζεται ότι σπούδασε στο Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει με υποτροφία του Πανεπιστημίου Μονάχου, δύο κύκλους μετεκπαιδευτικών μαθημάτων στην Γερμανία. Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ τίποτα απ’ αυτά δεν ισχύει και οι άνθρωποι οι οποίοι την έχουν περιβάλει στους κύκλους τους, έχουν πέσει θύματα αυτής της κακόγουστης πλεκτάνης!
Αν κανείς ανατρέξει στις τοπικές τουρκόφωνες εφημερίδες της Κομοτηνής, την περίοδο των εκλογών του 2007, θα διαπιστώσει ότι η Σιμπέλ Μουσταφάογλου στήριζε τις επιλογές της ΝΔ και του Τουρκικού Προξενείου, καθώς σε συνέντευξη της την εποχή εκείνη έλεγε:
«Και πιστεύω πως αν αξιοποιήσουμε καλά αυτή την ευκαιρία, θα έχουμε πιο δυναμική εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο με τους δύο μειονοτικούς βουλευτές. Στην περιοχή μας υπάρχουν τέσσερις αξιόλογοι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν από τα δύο μεγάλα κόμματα. Μεταξύ αυτών των υποψηφίων, δύο ονόματα είναι αυτά που μπορούμε να βγάλουμε πιο εύκολα, σε αυτά πρέπει να κατευθυνθούμε. Πρέπει να έχουμε υπόψη και τον κίνδυνο ώστε να μην μπορέσουμε να βγάλουμε κανένα βουλευτή διαμελίζοντας τις ψήφους μας ανάμεσα σε αυτούς τους τέσσερις δυνατούς υποψηφίους και πρέπει να ψάξουμε για τη μέθοδο της εύκολης εκλογής δύο βουλευτών οι οποίοι είναι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο Ιλχάν Αχμέτ. Για αυτό το λόγω, ενεργώντας πολύ προσεκτικά, πρέπει να κάνουμε πολύ προσεκτική κατανομή των ψήφων μας»…

Read more...

Πρόταση παραχώρησης του Αιγαίου στην Τουρκία που θα αποφέρει 2,5 δισ. ευρώ ετησίως;


Ας μη γελιόμαστε. Η Ελλάδα απώλεσε προ καιρού μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, εκχωρώντας είτε τη διαμόρφωση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής είτε τη χάραξη του αμυντικού σχεδιασμού σε υπερεθνικά όργανα (ΕΕ, ΝΑΤΟ και προσεχώς ΔΝΤ).
Οι πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων τριών δεκαετιών στάθηκαν τραγικά ανεπαρκείς στα κελεύσματα των εποχών, αδυνατώντας να παρουσιάσουν ένα Όραμα για τον Ελληνισμό και να αδράξουν τις αμέτρητες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν, περιοριζόμενες σε μια βάση διαχειριστικής λογικής.
Σήμερα καλούνται να δώσουν λύσεις αυτοί που είναι μέρος του προβλήματος.

Αν επαληθεύεται η πληροφορία ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν κάποια έγγραφα που υποδεικνύουν πως αν επιτρέψουμε, βάσει συμφωνίας, να κυριαρχήσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, θα έχουμε οικονομικό όφελος περί τα 2,5 δις ευρώ ετησίως, τότε βαίνουμε σίγουρα σε ταχύτατη και καταστροφική για τον Ελληνισμό επίλυση των αποκαλούμενων Εθνικών Θεμάτων και σε γεωγραφική συρρίκνωση του Ελληνικού Κράτους: αποδοχή συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου Πελάγους με τη Τουρκία, αναγνώριση "Τουρκικής Μειονότητας" στη Δυτική Θράκη, επίλυση του Κυπριακού με επαχθείς όρους και πλήρη επικυριαρχία της Άγκυρας στο Νότο και αναγνώριση ενός κράτους-παρία με την ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", ίσως λίγο πριν καταρρεύσει και ενώ τα Τίρανα σκέφτονται σοβαρά να θέσουν βέτο στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Δε θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε με την άποψη του Γ. Δελαστίκ: "Κανείς δεν σέβεται τα δικαιώματα μιας τέτοιας χώρας. Αντιθέτως, όσοι έχουν διεκδικήσεις εναντίον της, δικαίως θεωρούν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επιχειρήσουν να αποσπάσουν ό,τι περισσότερο μπορέσουν. Χώρα που βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας αποτελεί εύκολο θήραμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ομολογήσουμε ότι κανέναν δεν τρομάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, κανένας δεν τη σέβεται, όταν επιτρέπει σε θρασύτατους υπαλληλίσκους της ΕΕ να συμπεριφέρονται ως ελεγκτές υπουργών και να αυθαδιάζουν, αντί να τους στείλει κλωτσηδόν πίσω στις Βρυξέλλες.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ζηλέψαμε τόσο πολύ όταν είδαμε έναν απλό Βρετανό ευρωβουλευτή να αποκαλεί δημοσίως μέσα στο ευρωκοινοβούλιο... «βρεγμένη πατσαβούρα» και «υπαλληλάκο τράπεζας» τον πρόεδρο των ηγετών της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι!
Η παράδοση αμαχητί της κυβέρνησης στις εντολές της ΕΕ που αφορούν τα οικονομικά και η αποδοχή του καθεστώτος υποτελούς κράτους προοιωνίζονται τα χειρότερα και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής".
Εν κατακλείδι, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ίσως να έχει μια διαφορετική προσωπική αντίληψη για την υπόσταση του Ελληνισμού ή τελικά για το ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι. Ας προσέξει όμως να μην μείνει στη μνήμη των Ελλήνων με το χαρακτηρισμό του ολετήρα. Ούτως ή άλλως η Ιστορία του Γένους δε θα έγραφε ποτέ το όνομά του με χρυσά γράμματα.

Read more...

Tουρκία: "Παράνομες οι χερσαίες ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού στο Ανατολικό Αιγαίο"!


Θέμα χερσαίων (!) ασκήσεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έθεσε πριν λίγες ώρες η Τουρκία με αφορμή ελληνική στρατιωτική άσκηση στην στον Άγιο Ανδρέα της Σαμοθράκης (περιοχή Λειβάδια) στις 9 και 10 Μαρτίου. Σύμφωνα με την Άγκυρα η ελληνική άσκηση είναι παράνομη βάσει των υπαρχουσών συνθηκών και πρέπει να ματαιωθεί! Το ότι δεν πρόκειται για αεροναυτική, αλλά για χερσαία άσκηση, δείχνει το εύρος τους θράσους που έχει αρχίσει να αποκτά η Τουρκία.

Η σχετική τουρκική ΝΟΤΑΜ είναι η ακόλουθη:

A0816/10 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0405/10 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA.
THE A0405/10 NOTAM ISSUED BY GREEK CAA CONSTITUES A BREACH OF
GREECE S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS
OF EASTERN AEGEAN ISLAND UNDER THE 1914 SIX POWERS DECISION AND THE
1923 LAUSANNE PEACE TREATY (WITH ITS ANNEX, THE CONVENTION RELATING
TO THE REGIME OF THE STRAITS)
SEMOTHRACE, MENTIONED IN THE NOTAM AT REFERENCE HAS A DEMILITARIZED
STATUS. THUS SEMOTHRACE MUST NOT BE INCLUDED IN ANY SCENARIO/CONCEPT
OF ANY TRAINING OR EXERCISE. SFC - FL999, 09 MAR 06:00 2010 UNTIL 10 MAR 12:00
2010. CREATED: 04 MAR 11:15 2010

Όπως βλέπουμε επικαλείται την συνθήκη του 1914 με την οποία επικυρώθηκε η απελευθέρωση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα καθώς και την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923. Η «Σαμοθράκη-αναφέρει-δεν πρέπει να περιλαμβάνεται σε κανένα σενάριο άσκησης γιατί είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή»

Τις επόμενες μέρες αναμένεται έξαρση των τουρκικών «απαγορευτικών» ΝΟΤΑΜ, καθώς η ΠΑ σχεδιάζει την διεξαγωγή ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου και σε εφαπτόμενες περιοχές.

Ανάμεσα τους η περιοχή μεταξύ Ικαρίας-Μυκόνου-Φούρνων, στα όρια των οποίων περικλείονται μάλιστα εκτός από νησιά για τα οποίες έχει εκφραστεί η πάγια τουρκική θέση περί "αποστρατιωτικοποίησης" (με ανάλογες ΝΟΤΑΜ, όπως η Ικαρία και τα Ψαρά), οι Φούρνοι (εν μέρει) και η Πάτμος.

Επίσης έχει ανακοινωθεί και άσκηση πυρών της φρουράς στην Λήμνο, και λογικά θα υπάρξει ίσως και σήμερα ανάλογη ΝΟΤΑΜ όπως συνέβη και στην Σαμοθράκη.

Read more...

Άγκυρα: "Το Φαρμακονήσι δεν είναι ελληνικό" - Αθήνα: "Ερχόμαστε να συζητήσουμε"!


Mπορεί η Άγκυρα να αμφισβητεί την ελληνικότητα του εναέριου χώρου πάνω από το Φαρμακονήσι και συνεπώς και την ελληνικότητα του Φαρμακονησίου, αλλά για την κυβέρνηση "δεν τρέχει τίποτα" και έτσι την Τρίτη 9 Μαρτίου θα συνέλθει στην Αγκυρα η 15η Σύνοδος της Κατευθυντήριας Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας!

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνόδου "θα γίνει αποτίμηση των εξελίξεων σε διάφορους τομείς των διμερών σχέσεων και θα ανταλλαγούν απόψεις για την περαιτέρω προώθησή τους στο προσεχές διάστημα.

Να μην ξεχάσουν αυτοί που "θα κάνουν την αποτίμηση" να αναφέρουν και τις υπερπτήσεις των μαχητικών τους, τις παραβιάσεις και τις κρουαζιέρες στο Σούνιο των φρεγατών τους.


Read more...

Στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας - Για πρώτη φορά τουρκικό υποβρύχιο επιχειρεί από την Αλβανία!


Μία ημέρα που μπορεί στο μέλλον να την θυμηθούμε με επώδυνο τρόπο είναι η σημερινή: Το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο, το S352 «Ντολουνάι» (Dolunay), Τype 209/1200 κλάσης ATILAY έδεσε στον ναύσταθμο του Δυρραχίου, στην Αλβανία, πριν δύο μέρες, ο οποίος έχει κατασκευαστεί με τουρκικά κεφάλαια ακριβώς για να φιλοξενεί τουρκικά υποβρύχια και ξεκίνησε ασκήσεις με το αλβανικό Ναυτικό! Πλέον μπορούμε να αναφερόμαστε σε "στρατηγική περικύκλωση" της χώρας, αφού θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δράση υποβρυχίων στα δυτικά!

Η υποδοχή του ήταν πανηγυρική και έγινε υπό από τους συριγμούς των πολεμικών πλοίων της Αλβανίας που ναυλοχούσα εκείνη την στιγμή στην περιοχή.

Το υποβρύχιο έφτασε στο λιμάνι του Δυρραχίου, για να συμμετάσχει σε κοινή άσκηση με το αλβανικό Ναυτικό που θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Το «Ντολουνάϊ» καθελκύστηκε στις 22 Ιουλίου 1989 και ήταν το τελευταίο υποβρύχιο της κλάσης 209/1200 που παρέλαβες το τουρκικό Ναυτικό. Έχει εκτόπισμα 1185 τόνους, ταχύτητα εν καταδύσει 11 κόμβους και πλήρωμα 38 άτομα. Έχει 8 τορπιλοσωλήνες των 533 mm.

Η κίνηση ατή του τουρκικού Ναυτικού ήταν αναμενόμενη και βέβαια δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη άσκηση, αφού το να ασκείσαι σε θαλάσσιες ειχειρήσεις με το – μάλλον ανύπαρκτο - αλβανικό Ναυτικό και να περιμένεις να αποκομίσεις επιχειρησιακά συμπεράσματα είναι μάλλον πολύ φιλόδοξος στόχος.

Η άσκηση έχει καθαρά στόχο να «τεσταριστούν» οι εγκαταστάσεις της βάσης υποβρυχίων, να γίνει δηλαδή μία επιχειρησιακή επιθεώρηση σε μία βάση με την οποία επιτυγχάνεται η στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας.

Εδώ λοιπόν έρχεται η πληροφορία από το Πολεμικό Ναυτικό η οποία λέει ότι το εν λόγω υποβρύχιο συνόδευε την τουρκική φρεγάτα F490 Gaziantep (πρώην USS Clifton Sprague) τουλάχιστον μέχρι αυτή να επιστρέψει στα Δαρδανέλλια το βράδυ της περασμένη Κυριακής!

Το υποβρύχιο, αφού «αλώνισε» εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων από την περιοχή του Καφηρέα κατευθύνθηκε νότια και μετά δυτικά περνώντας μέσα από τον δίαυλο Κυθήρων – Κρήτης (δεν αποκλείουν να πέρασε και δυτικά των Κυθήρων μεταξύ Κυθήρων και Πελοποννήσουν, αφού ο δίαυλος Κυθήρων – Κρήτης είναι σπαρμένος από υποβρύχια συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης του Π.Ν. και θα μπορούσε να εντοπιστεί με ακρίβιεα η κίνησή του. Εν τούτοις φαίνεται ότι σε κάποια σημία η πορεία του άφησε ίχνη...

Πάντως το όλο θέμα είναι πολύ σοβαρό, ειδικά αν συνδυαστεί με ένα άλλο γεγονός που πέρασε «στα ψιλά» μέσα σε όλη αυτή την επιδρομή κατά του εισοδήματος των πολιτών που ζούμε αυτές τις ημέρες: Αλβανικές οικολογικές οργανώσεις έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για την απομάκρυνση των ελληνικών εγκαταστάσεων πετρελαίου στο λιμάνι του Δυρραχίου! Για το θέμα, όμως, θα επανέλθουμε.

Read more...

Αιγαίο: Τουρκική ανθυποβρυχιακή άσκηση σε εξέλιξη - 5 παραβιάσεις, μηδέν εμπλοκές...


Mία μεγάλη τουρκική ανθυποβρυχιακή άσκηση στο κεντρικό Αιγαίο κρυβόταν πίσω από τις σημερινές παραβιάσεις. Τα τουρκικά μαχητικά, τουλάχιστον στο κεντρικό Αιγαίο φάνηκε να καλύπτουν την δραστηριότητα της φρεγάτας F497 GOKSU, κλάσης O.H.PERRY, από όπου και απογειώθηκε και παραβίασε τον ΕΕΧ ένα ελικόπτερο.

Δεκαέξι τουρκικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερα μπήκαν σήμερα στο Αιγαίο. Παραβίασαν πέντε φορές τα εναέρια σύνορα της χώρας και παραβίασαν άλλες τέσσερις φορές τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας του FIR.

Eξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Δεν υπήρξαν εμπλοκές αφού οι αναχαιτίσεις ήταν «διακριτικές» βάσει των διαταγών που ισχύουν να μην «ενοχλούνται» τα τουρκικά μαχητικά μεταξύ 6 και 10 μιλίων.
Το όλο σκηνικό εκτυλίχθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.


Read more...

Άγκυρα: "Ο εναέριος χώρος στο Φαρμακονήσι είναι δικός μας"!


«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» και οι Τούρκοι βάφτισαν πάλι «εναέριο χώρο τους» τον εναέριο χώρο του Φαρμακονησίου!

Πολωνικό αεροσκάφος που πετούσε στην περιοχή στο πλαίσιο της FRONTEX και ερευνούσε για λαθρομετανάστες, αναχαιτίστηκε από τουρκικό ραντάρ, επειδή πετούσε «εντός του τουρκικού εναέριου χώρου, αλλιώς θα ξεκινούσε τακτική επιχείρηση εναντίον του». Η κλήσεις έγιναν μεταξύ 00:39 και 01:38 τα ξημερώματα.

Το αεροσκάφος πετούσε βόρεια του Φαρμακονησίου σε ύψος 2.500 ποδών και ήταν 1,2 μίλια εντός του ΕΕΧ.


Read more...

Παράδοση των πρώτων αναβαθμισμένων τουρκικών F-4ETM


Παραδόθηκαν τα δύο πρώτα αναβαθμισμένα F-4E Phantom II (κωδικοποιημένα ως F-4ETM) της τουρκικής Αεροπορίας σε σχετική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην 112 Μοίρα στην αεροπορική βάση του Εσκί Σεχίρ.

Τα εν λόγω 16 αεροσκάφη προέρχονται από τα εναπομείναντα που δεν αναβαθμίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος 2020 Terminator και αναβαθμίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Simsek (Αστραπή), που ουσιαστικά βασίζεται στην εμπειρία που αποκτήθηκε από το αντίστοιχο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Isik (Φως) για 18 φωτοαναγνωριστικά RF-4E.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει γενική συντήρηση και δομική αναβάθμιση καθώς και την εγκατάσταση ορισμένων νέων υποσυστημάτων. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η εγκατάσταση τηλεοπτικού συστήματος πιλοτηρίου CΤVS (Cοckpit Τelevision Videο System), συστήματος καταγραφής AVTR (Airborne Video Tape Recorder), συστήματος αναγνώρισης εχθρού ή φίλου IFF Mod-4, νέα συστήματα επικοινωνιών και ναυτιλίας.

Επιπλέον, η διαρρύθμιση του πιλοτηρίου έχει βελτιωθεί ώστε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση νέων συστημάτων διαχείρισης πτήσης της Aselsan. Σημειώνεται τέλος ότι οι δοκιμαστικές πτήσεις των πρωτοτύπων ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2009.

H δομική συντήρηση των αεροσκαφών διεκπεραιώνεται από την 1ο Διοίκηση Αεροπορικού Εφοδιασμού και Συντήρησης (HİBM) που εδρεύει στο Εσκί Σεχίρ.

Σκοπός του προγράμματος είναι τα εν λόγω F-4E να παραμείνουν στοιχειωδώς αξιόμαχα μέχρι την εισαγωγή σε υπηρεσία των πρώτων F-35, μετά το 2016.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα αναβάθμισης των τουρκικών F-4E στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου.

Read more...

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP